NordVPN versus TunnelBear review

NordVPN versus Tunnelbear


Het kiezen van een VPN kan lastig zijn voor nieuwe gebruikers. Er zijn tientallen verschillende providers, die allemaal de beste beweren, en ze gebruiken vaak technische termen die je waarschijnlijk niet begrijpt, tenzij je een achtergrond hebt in computernetwerken.

Om de zaken te vereenvoudigen, vergelijken we twee grote VPN's naast elkaar, NordVPN versus TunnelBear. Op deze manier kunt u in één oogopslag precies zien wat NordVPN en TunnelBear bieden. We zullen ook het jargon doornemen en in eenvoudige bewoordingen uitleggen wat elke functie doet, zodat u precies weet waarvoor u betaalt. Met dat gezegd, laten we beginnen:

highlights

NordVPN

 • Beschikt over het grootste netwerk van een grote VPN
 • Deblokkeert de populairste streamingdiensten vanuit het buitenland
 • Biedt consistent hoge snelheden
 • Biedt verschillende geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties

Tunnelbear

 • Sterke privacyfuncties en een beleid zonder logboeken
 • Redelijke snelheden
 • Biedt een gratis abonnement
 • Deblokkeert kleinere streamingplatforms zonder problemen

Prijzen en kortingen

NordVPNTunnelbear
Abonnementsperioden Een maand Een maand
Een jaar Een jaar
Twee jaar Twee jaar
Drie jaar
Speciale aanbieding 75% korting op een driejarenplan 58% korting op tweejarenplan
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 9.99
Laagste prijs per maand $ 2.99 $ 4.17
Prijs voor een jaar $ 83,88 $ 59,88
Geldteruggarantie 30 dagen 30 dagen

Zoals u ziet, zijn beide services redelijk geprijsd, zelfs als u zich van maand tot maand abonneert. TunnelBear is op de korte termijn iets goedkoper, maar als u bereid bent zich voor een langere periode te verbinden, NordVPN biedt grotere besparingen. Het driejarenplan kost slechts $ 107,55 USD, wat slechts iets duurder is dan het tweejarige abonnement van TunnelBear, dat $ 99,99 kost.

Natuurlijk heeft TunnelBear een heel aantrekkelijk aanbod: een gratis versie. Dit is minder aantrekkelijk dan het lijkt, omdat gratis gebruikers elke maand beperkt zijn tot 500 MB aan gegevens. Voor de context is dit voldoende om ongeveer een half uur video met standaarddefinitie op Netflix te bekijken (hoewel als je alleen op internet surft, 500 MB een behoorlijk lange tijd zal meegaan).

Zowel NordVPN als TunnelBear bieden een 30-dagen geld-terug-garantie. Hiermee kunt u elke service een maand lang proberen en een terugbetaling aanvragen als u niet tevreden bent. U hoeft zelfs geen reden op te geven om uw abonnement te annuleren.

Beste deal voor NordVPN: verlaag de kosten met 75% met het driejarige abonnement van NordVPN.

Beste deal voor TunnelBear: kies het tweejarenplan van TunnelBear om 58% te besparen.

Kenmerken

NordVPNTunnelbear
Gelijktijdige verbindingen 6 5
Besturingssysteem-apps Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, iOS
Handmatige apparaten installeren Routers, settopboxen Linux (beperkte ondersteuning), routers, settopboxen
Split tunneling Nee Alleen Android
Gratis extra's Advertentieblokkering, malware scannen, automatische wifi-beveiliging, browserextensies voor Chrome en Firefox Automatische wifi-beveiliging, extensies voor Chrome, Firefox en Opera

Op het eerste gezicht lijken deze diensten vergelijkbare functies te bieden, maar in de praktijk zijn er een paar belangrijke verschillen. Beide VPN's bieden apps voor de meest voorkomende platforms, hoewel NordVPN is opgenomen in de Amazon app store en TunnelBear handmatig moet worden geïnstalleerd op Linux. Bovendien werkt TunnelBear alleen met twee specifieke distributies (Ubuntu 16+ en Fedora Workstation 25+).

Aan de andere kant heeft TunnelBear een browserextensie voor Opera, wat NordVPN niet doet. Dat gezegd hebbende, de waarde hiervan is twijfelachtig, aangezien minder dan drie procent van de internetgebruikers op Opera vertrouwt. Verder is het belangrijk op te merken dat VPN-browserextensies alleen verkeer van uw browser beveiligen en niet van uw andere programma's (P2P-clients, berichten-apps, enzovoort).

Dan zijn er de meer geavanceerde opties. Beide VPN's hebben automatische wifi-bescherming, maar met NordVPN kunt u ook automatisch advertenties blokkeren en bestanden op malware scannen, zodat u gemakkelijker veilig kunt browsen. De Android-app van TunnelBear heeft echter een split-tunneling-functie, waarmee u specifieke programma's kunt selecteren om de VPN te omzeilen.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPNTunnelbear
Streaming service
Netflix Meer dan een dozijn bibliotheken, waaronder Netflix VS, VK, Australië, Canada, Japan, Nederland Nee
Hulu VS, Japan Nee
Sky Go Ja Nee
Amazon Prime Video VS, VK Nee
BBC iPlayer Ja Nee
abc Nee Nee
CBS Ja Nee
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Elf sporten Ja Ja
Kanaal 4 Ja Nee

TunnelBear heeft veel sterke punten, maar het deblokkeren van streamingplatforms is daar niet een van. Deze VPN worstelt met het deblokkeren van alle belangrijke streamingplatforms (en kan met name helemaal geen Netflix-bibliotheken deblokkeren), hoewel je wel toegang hebt tot enkele minder populaire services zoals ITV Hub vanuit het buitenland.

In tegenstelling tot, NordVPN blinkt uit in dit gebied. Het is perfect in staat om services zoals Netflix, Amazon Prime Video en BBC iPlayer te deblokkeren, en hoewel je ABC niet live kunt streamen, is dit alleen omdat ABC bijzonder krachtige regiosluitfuncties heeft. Het is ook vermeldenswaard dat alle servers van NordVPN Netflix deblokkeren, hoewel als NordVPN geen verbinding kan maken met de Netflix-bibliotheek die u hebt gekozen, u wordt doorgestuurd naar Netflix VS.

China

China's internetbeperkingen zijn enkele van de strengste ter wereld, en misschien niet verrassend, de meeste VPN's werken gewoon niet. Echter, zowel NordVPN als TunnelBear werken in China zodra ze correct zijn geconfigureerd.

NordVPN heeft speciale servers ontworpen voor gebruik in landen met strikte internetcensuur. U moet echter een instelling wijzigen om ze te kunnen gebruiken. Zodra u dit inschakelt (instellingen > Geavanceerd > Duistere servers), vindt u geschikte servers in de lijst aan de linkerkant van het hoofdscherm. TunnelBear heeft een vergelijkbare instelling (instellingen > Veiligheid > GhostBear) en data-cloaking kan met elke server worden gebruikt.

Hoewel deze VPN's perfect werken in China, worden hun websites geblokkeerd door de Great Firewall. Als resultaat, u moet uw VPN installeren voordat u in China aankomt.

Setup en interface

NordVPNTunnelbear
Automatische installatiewizard Linux, Windows, MacOS, iOS, Android Windows, Android, MacOS, iOS
Selectie hoofdlocatie Kaart op basis van / List-gebaseerde Map-gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobile-vriendelijke Ja Ja

Desktop-apps

Zowel NordVPN als TunnelBear bieden intuïtieve, gebruiksvriendelijke desktop-apps. De app van TunnelBear leidt u door het proces van verbinding maken met de VPN elke keer dat u inlogt, en de kaart op het hoofdscherm maakt het gemakkelijk om te zien welke servers beschikbaar zijn. Instellingen bevinden zich op een afzonderlijke pagina en zijn onderverdeeld in drie categorieën, dus het is relatief eenvoudig om te vinden wat u zoekt.

NordVPN versus TunnelBear review

De desktop-app van NordVPN is opgesplitst in twee secties: een lijst met beschikbare servers aan de linkerkant en een kaart aan de rechterkant. Gebruikers kunnen vanaf het startscherm verbinding maken met gespecialiseerde servers (zoals die ontworpen voor P2P-bestandsuitwisseling), wat uitstekend is. We vinden het ook leuk dat je met NordVPN op de kaart kunt in- en uitzoomen, omdat het met servers in 60 landen behoorlijk rommelig kan worden.

NordVPN desktop screenshot

Mobiele apps

De mobiele apps van TunnelBear zijn echter vrijwel identiek aan de desktop-apps de meeste configuratie-opties zijn verwijderd. Je kunt nog steeds je verkeer door elkaar gooien, de kill-schakelaar activeren en split tunneling gebruiken (op Android), maar deze functies hebben respectievelijk het label "GhostBear", "VigilantBear" en "SplitBear", wat de gebruiker eigenlijk niets vertelt.

NordVPN versus TunnelBear review

Dit is niet het enige exemplaar van de "vorm boven functie" -benadering van TunnelBear: van de zes beschikbare opties in de mobiele app hebben er drie (inclusief "berengeluiden" en een die "pluizige wolken op de kaart weergeeft") geen enkele invloed op de prestaties van de VPN.

De mobiele app van NordVPN is een lichtend voorbeeld van wat TunnelBear had kunnen zijn. Het behoudt de meeste functionaliteit van de desktop-app en herschikt de interface eenvoudig zodat deze beter geschikt is voor kleine schermen. Sommige functies zijn verwijderd, zoals de kill-schakelaar (op Android) en obfuscated servers, maar over het algemeen blijft het veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken.

NordVPN versus TunnelBear review

Servers en prestaties

NordVPNTunnelbear
Serverlanden 60 21
Totaal aantal servers 5700+ 350+

Het netwerk van NordVPN bestrijkt bijna drie keer zoveel landen als dat van TunnelBear en omvat 16 keer meer servers. Er moet echter worden opgemerkt dat NordVPN meer servers heeft dan elke andere grote provider.

Welke invloed heeft dit op de gebruiker? Nou ja, met meer servers, NordVPN is beter in staat om de gebruikersbelasting te verspreiden, wat betekent dat je meer kans hebt op een snelle verbinding, zelfs tijdens piekmomenten. Natuurlijk speelt hier ook het aantal gebruikers een rol.

Met TunnelBear kunnen gebruikers van de gratis service een van de 20+ locaties selecteren. Hoewel dit geweldig is voor die gebruikers (de meeste gratis VPN's bieden slechts een selectie van een paar locaties), kan het een service van lagere kwaliteit voor betaalde gebruikers betekenen.

De onderstaande tabel laat zien waar NordVPN en TunnelBear servers hebben:

NordVPNTunnelbear
Albanië
Argentinië
Australië
Oostenrijk
Azerbeidzjan
België
Bosnië-Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Canada
Chili
Costa Rica
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Georgië
Duitsland
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
IJsland
Indië
Indonesië
Ierland
Israël
Italië
Japan
Letland
Luxemburg
Macedonië
Maleisië
Mexico
Moldavië
Nederland
Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Servië
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Thailand
kalkoen
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oekraïne
Vietnam

Veiligheid

NordVPN Tunnelbear
VPN-protocollen OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, IPSec (alleen iOS)
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-2048
Cloaking technologie Obfsproxy Obfsproxy
App-beveiliging Kill-schakelaar (behalve op Android) Dodenschakelaar (alle platforms)
DNS-status Privé DNS Privé DNS

Met beide VPN's kunt u OpenVPN- en IKEv2-protocollen gebruiken, hoewel TunnelBear ook IPSec op iOS-apparaten gebruikt. Interessant is dat TunnelBear je niet toestaat het protocol handmatig te wijzigen; in plaats daarvan start het twee verbindingen en gebruikt welk protocol het snelste verbindt.

NordVPN gebruikt 4096-bit RSA-sleutels om veilig met uw apparaat te communiceren, terwijl TunnelBear 2048-bit sleutels gebruikt. Beide zijn effectief niet te kraken (net als de 256-bits codering die elk van deze VPN's gebruikt), hoewel het hypothetisch gezien nog langer zou duren om de RSA-sleutels van NordVPN in gevaar te brengen, anders hebben NordVPN en TunnelBear vergelijkbare geavanceerde functies.

Beide gebruiken Obfsproxy om uw verkeer opnieuw vorm te geven en verbergen bijvoorbeeld het feit dat u een VPN gebruikt. Bovendien bezit elke service zijn eigen DNS-servers, wat betekent dat uw gegevens nooit door derden worden gezien. Ze bieden elk ook een kill-schakelaar, hoewel TunnelBear hier een klein voordeel heeft. De kill-schakelaar, genaamd VigilantBear, is beschikbaar in elke versie van de app.

Privacy

NordVPNTunnelbear
HQ basis Panama Canada
Verbindingslogboeken Geen Sommige
Activiteitslogboeken Geen Geen
Gebruikersgegevens voor aanmelding E-mailadres E-mailadres
Anonieme betalingsopties Bitcoin, Ethereum, Ripple Bitcoin, potten met honing 

Als het gaat om privacy, is NordVPN een van de beste. Deze service is om te beginnen gevestigd in Panama, een land zonder verplichte gegevensbewaarwetten. Het houdt geen activiteiten- of verbindingslogboeken bij en stelt u in staat om te betalen met drie van de meest populaire cryptocurrencies.

TunnelBear registreert bepaalde informatie, inclusief of u de service de afgelopen maand hebt gebruikt en hoeveel gegevens u heeft overgedragen. Het registreert geen details van uw activiteiten, echter. Deze VPN is gevestigd in Canada, lid van het Five Eyes intelligence-partnerschap. Dit betekent dat uw informatie in theorie door een van de andere lidstaten (de VS, het VK, Australië of Nieuw-Zeeland) kan worden opgevraagd en met alle anderen kan worden gedeeld..

Net als NordVPN accepteert TunnelBear Bitcoin. Het accepteert ook potten met honing als betaling, die technisch anoniem is, op voorwaarde dat u geen retouradres opgeeft. Houd er rekening mee dat de kosten voor het verzenden van een pot honing naar Canada waarschijnlijk hoger zullen zijn dan de maandelijkse abonnementsprijs.

Configuratie

NordVPNTunnelbear
Adrestoewijzing Shared Shared
Toegewijd IP-adres mogelijk Ja (in Duitsland, de VS, het VK, Nederland) Nee
DDoS-bescherming Nee Nee
NAT-firewall Ja Nee

Beide services maken gebruik van gedeelde IP-adrestoewijzing. Dit betekent dat elke gebruiker die is verbonden met een bepaalde server hetzelfde IP-adres deelt, waardoor het bijna onmogelijk is om te zien welke persoon een bepaalde site heeft bezocht. Als u liever alleen een IP-adres voor uzelf heeft, kunt u met NordVPN er een kopen voor $ 70 extra per jaar.

Geen van deze services biedt anti-DDoS-servers, hoewel NordVPN dat vroeger wel deed. Dat gezegd hebbende, elke VPN beschermt u tegen DDoS-aanvallen omdat hun grote netwerken de impact veel effectiever kunnen absorberen en verspreiden dan uw thuisrouter.

NordVPN wordt geleverd met een NAT-firewall, terwijl TunnelBear dat niet doet. Wanneer u verbinding maakt met een VPN, wordt al uw verkeer gecodeerd en kan uw router niet langer zien voor welk apparaat elk pakket is bedoeld. De NAT-firewall van uw VPN leidt uw gegevens eenvoudig door naar waar het naartoe moet en blokkeert verdacht of ongevraagd verkeer.

Klantenservice

NordVPNTunnelbear
Live chat Ja (in eigen huis) Nee
Ticket ondersteuning Ja Ja
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 8 uur, 18 minuten 4 uur, 55 minuten
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Doorzoekbare kennisbank Ja Ja
Videogidsen Ja Nee

De ondersteuning van TunnelBear is behoorlijk, maar verbleekt in vergelijking met die van NordVPN. Er is geen ondersteuning voor livechat, bijvoorbeeld, wat betekent dat u vaak enkele uren moet wachten op antwoorden op relatief eenvoudige vragen. TunnelBear heeft echter een solide kennisbasis met antwoorden die dingen in lekentermen verklaren.

NordVPN biedt 24/7 live op chat gebaseerde ondersteuning, en het personeel reageert meestal op berichten binnen enkele seconden. Er is ook een doorzoekbare kennisbank of, als je dat liever hebt, een selectie videogidsen op het YouTube-kanaal van NordVPN.

Om de responsiviteit van deze services nauwkeurig te vergelijken, hebben we elk drie vragen per e-mail verzonden. TunnelBear zou hier een klein voordeel moeten hebben, omdat e-mail het belangrijkste klantenondersteuningskanaal is. Reactietijden per e-mail zijn afhankelijk van het tijdstip van de dag en het aantal gebruikers dat problemen ondervindt. Hieronder vindt u de resultaten van onze tests:

NordVPN
Vraag  Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Wat voor soort logboeken bewaart NordVPN? 3 uur, 8 minuten 1 Ja
Kan ik NordVPN op mijn Raspberry Pi installeren? 12 uur, 1 minuut 1 Ja
Kan NordVPN mijn wifi automatisch beschermen? 6 uur, 52 minuten 1 Ja
Tunnelbear
Vraag  Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Wat voor soort logboeken bewaart TunnelBear? 5 uur, 59 minuten 1 Ja
Kan ik TunnelBear op mijn Raspberry Pi installeren? 4 uur, 35 minuten 1 Ja
Kan TunnelBear mijn wifi automatisch beschermen? 4 uur, 14 minuten 1 Ja

Zoals verwacht had TunnelBear een lagere en consistentere gemiddelde antwoordtijd. Beide diensten hadden de neiging om te antwoorden met vooraf geschreven antwoorden, wat begrijpelijk is gezien hoe vaak onze vragen waren. De antwoorden van TunnelBear zaten echter vol met bear-referenties, wat niet precies is wat je nodig hebt als je op zoek bent naar technische ondersteuning.

De winnaar: NordVPN

NordVPN

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website: www.NordVPN.com

Geldteruggarantie: 30 DAGEN

TunnelBear is een beter dan gemiddeld gratis VPN, maar het voldoet niet aan zijn veiliger, veelzijdiger betaalde rivalen. Het brengt zichzelf op de markt als een eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken service voor beginners, maar zonder 24/7 live chat kunnen gebruikers urenlang niet veilig browsen, in afwachting van een reactie van de ondersteuning. Vanwege dit en verschillende andere factoren, NordVPN is de betere keuze voor de gemiddelde gebruiker.

NordVPN biedt niet alleen hogere snelheden, maar het heeft ook veel meer servers en deblokkeert een veel breder scala aan inhoud. Deze service legt ook grote nadruk op uw privacy en veiligheid, een must voor elke VPN die in China werkt. Het beste van alles is dat NordVPN, hoewel niet gratis, een van de meest betaalbare VPN's op de markt is.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 53 =