NordVPN versus PureVPN

nordvpn vs purevpn


highlights

NordVPN

  • Snelle, stabiele verbindingen
  • Meer servers dan de meeste andere VPN's
  • Zeer aanpasbare beveiliging
  • In staat om grote streamingdiensten in het buitenland te deblokkeren

PureVPN

  • Servers in meer dan 140 landen
  • Deblokkeert de meest populaire streamingdiensten
  • Veel geavanceerde beveiligingsopties
  • Ontworpen met beginners in het achterhoofd

Prijzen en kortingen

NordVPN PureVPN
Abonnementsperioden Een maand Een maand
Een jaar Drie maanden
Twee jaar Een jaar
Drie jaar
Speciale aanbieding 75% korting op een driejarenplan 73% korting op jaarplan
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 10.95
Laagste prijs per maand $ 2.99 $ 2.95
Prijs voor een jaar $ 83,88 $ 35.40
Geldteruggarantie 30 dagen 31 dagen

De meeste plannen van NordVPN duren langer dan een jaar. Een maandelijks abonnement is beschikbaar, maar de prijsstructuur van deze service is duidelijk ontworpen om gebruikers ertoe te bewegen zich te binden aan langetermijnabonnementen. PureVPN biedt daarentegen twee abonnementen die minder dan een jaar duren, zij het met hoge kortingen voor degenen die kiezen voor het jaarabonnement.

Deze diensten zijn redelijk gelijk geprijsd, met slechts een dollar verschil tussen hen in hun respectieve maand-tot-maand plannen. Tussen een en twee jaar loopt PureVPN echter aanzienlijk vooruit; NordVPN kan gewoon niet concurreren met de kortetermijnkortingen van PureVPN. Dat gezegd hebbende, degenen die op zoek zijn naar dekking op de lange termijn zullen merken dat over drie jaar de prijskloof weer dichtgaat, met NordVPN die $ 107,55 in rekening brengt en PureVPN, $ 106,20.

Beide VPN's bieden een lange geld-terug-garantie. PureVPN's zijn één dag langer dan die van NordVPN, maar de waarde hiervan is twijfelachtig, want na 30 dagen moet u een goed idee hebben of u de service wilt blijven gebruiken.

Beste deal voor NordVPN: Meld u aan voor een driejarig contract en ontvang 75% korting.

Beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op een jaarplan.

Kenmerken

NordVPN PureVPN
Gelijktijdige verbindingen 6 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, Amazon Fire (iOS-app momenteel niet beschikbaar)
Handmatige apparaten installeren Routers, settopboxen Linux, routers, settopboxen
Split tunneling Nee Ja
Gratis extra's Ad-blocker, malware-bescherming, browser-extensies voor Chrome en Firefox, automatische wifi-bescherming Ad-blocker, malware-bescherming, Kodi-add-on, browserextensies voor Chrome en Firefox

Als het gaat om ondersteuning voor meerdere platforms, NordVPN heeft het voordeel. Het heeft niet alleen apps voor de meest populaire besturingssystemen, het bevat ook een eenvoudig installatieprogramma met twee regels voor Linux-systemen. Ondertussen ondersteunt PureVPN Windows-, MacOS- en Android-apparaten, maar de iOS-app is momenteel niet beschikbaar en er is geen indicatie wanneer en of.

PureVPN heeft echter een aantal aantrekkelijke functies die NordVPN niet heeft. Het heeft bijvoorbeeld een officiële Kodi-add-on waarmee u veilig kunt streamen op "net-genoeg-OS" -systemen zoals LibreELEC en OpenELEC, zonder dat er tijdelijke oplossingen voor nodig zijn. Gebruikers kunnen ook gebruikmaken van de split-tunneling-functionaliteit om te bepalen welke applicaties (indien aanwezig) ongecodeerd door de VPN kunnen gaan. NordVPN biedt ondertussen automatische wifi-beveiliging die verbinding maakt met de VPN wanneer u een wifi-netwerk gebruikt.

Anders zijn in dit opzicht tenminste beide diensten relatief vergelijkbaar. Beide bieden bijvoorbeeld automatische ad-blocking en malware-scanning. Elk bevat ook extensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox webbrowsers. Echter, het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een browserextensie en een VPN-app: de laatste codeert al uw verkeer, terwijl de eerste alleen browserverkeer codeert en u niet in staat stelt om veilig P2P-netwerken, speciale berichten-apps of andere internetgerichte programma's op uw apparaat te gebruiken.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN PureVPN
Streaming service
Netflix VS, VK, Canada,
Australië, Japan, Nederland
VS, VK
Hulu VS, Japan VS, Japan
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video Ja Ja
BBC iPlayer Ja Nee
abc Nee Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Beide services kunnen een breed scala aan streamingplatforms deblokkeren. Dat gezegd hebbende, NordVPN kan op betrouwbare wijze notoir koppige services deblokkeren, waaronder de BBC iPlayer. Het geeft gebruikers ook toegang tot een groter aantal landspecifieke Netflix-bibliotheken, die alleen als een pluspunt kunnen worden beschouwd. Geen van beide is in staat om ABC te deblokkeren, maar dit kanaal heeft veel sterkere geobeperkende maatregelen dan de meeste andere regionale platforms en blijft een probleem voor de meeste VPN's op de markt.

China

De website van PureVPN beweert dat het werkt in China, maar dit is eigenlijk niet meer zo. De waarschijnlijke reden is dat de Chinese overheid aanzienlijke inspanningen heeft geleverd om de toegang tot VPN-sites en software te blokkeren. Dit betekent ook dat gebruikers geen contact kunnen opnemen met de ondersteuning of updates van de software kunnen downloaden die het probleem mogelijk kunnen oplossen.

NordVPN werkt daarentegen prima in China. U zult het moeten configureren om vooraf verduisterde servers te gebruiken, maar daarna kunt u vrij op internet surfen. De hoofdwebsite van NordVPN is niet beschikbaar in China. Dat gezegd hebbende, kunt u contact opnemen met de klantenservice om een ​​werkende alternatieve site te vinden om te gebruiken. Gezien de moeilijkheid om een ​​VPN in China te installeren, we raden ten zeerste aan om NordVPN in te stellen voordat u in het land aankomt.

Setup en interface

NordVPN PureVPN
Automatische installatiewizard Windows, Linux, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, Amazon Fire (iOS momenteel niet beschikbaar)
Selectie hoofdlocatie Op basis van kaarten / op basis van lijsten -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

De desktop-app van NordVPN is net zo helder en overzichtelijk als ze komen. Er is een lijst met beschikbare landen aan de linkerkant en een kaartgebaseerde weergave aan de rechterkant, evenals een tabblad bovenaan waarmee je toegang hebt tot het instellingenmenu. Je ziet ook een waarschuwing voordat je geavanceerde instellingen kunt wijzigen. Dit verkleint het risico dat u per ongeluk iets belangrijks verandert.

NordVPN desktop screenshot

De mobiele app is nog eenvoudiger. Het schuwt de lijstgebaseerde landenkiezer volledig voor een volledig kaartgebaseerde aanpak. Er is ook een grote verbindingsknop en snelle toegang tot gespecialiseerde servers (ontworpen voor P2P-netwerken, dubbel VPN-gebruik en speciale IP-adressen) direct op het startscherm. Het instellingenmenu is enigszins gepared en de kill-switchfunctionaliteit is niet langer aanwezig, maar je kunt er nog steeds voor kiezen om verduisterde servers te gebruiken, automatisch verbinding te maken met de VPN en advertenties en malware te blokkeren.

De desktop-app van PureVPN is iets complexer. Er is een lijst met landen op het startscherm (en een zoekbalk voor het geval u een minder populaire locatie wilt), maar u kunt ook overschakelen naar een andere modus (internetvrijheid, speciale IP, beveiliging / privacy of het delen van bestanden) ) door naar het instellingenmenu te gaan. Het enorme aantal beschikbare opties kan een beetje overweldigend zijn voor beginners, maar is iets dat ervaren gebruikers waarschijnlijk zullen waarderen.

PureVPN-schermafbeelding

De mobiele app van PureVPN is gemakkelijker te gebruiken. Vanaf het startscherm kunt u verbinding maken met de beste server, een land (of stad) kiezen om verbinding mee te maken of een server kiezen die is geoptimaliseerd voor een bepaalde taak. Het menu mist enkele van de meer geavanceerde configuratie-opties, maar verder zijn er minimale functionele verschillen tussen de desktop- en mobiele versies van deze software.

Servers en prestaties

NordVPN PureVPN
Serverlanden 62 141
Totaal aantal servers 5179 2100+

NordVPN en PureVPN hebben verschillende benaderingen als het gaat om hun netwerk. PureVPN probeert bijvoorbeeld zoveel mogelijk landen te bestrijken, terwijl NordVPN zich richt op het bieden van zoveel mogelijk servers op elke locatie. Met zo'n groot netwerk (meer dan twee keer de grootte van PureVPN's) maakt NordVPN de kans groter dat gebruikers in gebieden met veel verkeer een verbinding met lage latentie krijgen, zelfs tijdens piekmomenten.

Merk op dat 82 van de locaties van PureVPN draaien via virtuele servers. Dit betekent dat in plaats van servers in deze landen te hebben, uw verkeer wordt gerouteerd via een andere server elders in de wereld en zo wordt gemaakt dat het uit uw gewenste regio afkomstig is. Virtuele servers zijn niet ongewoon; ze worden vaak gebruikt bij het bieden van toegang tot landen waar de kosten of infrastructuur het onderhoud van fysieke servers onhaalbaar maken.

Met beide VPN's kun je kiezen in welke stad je een server wilt. Dat gezegd hebbende, omdat NordVPN zoveel servers wereldwijd heeft, heeft het meestal meer steden om uit te kiezen (tenminste in grotere landen). Met NordVPN kunnen gebruikers bijvoorbeeld momenteel verbinding maken met 20 steden in de VS, terwijl PureVPN er slechts 12 biedt.

Neem hieronder een kijkje om elk land te zien waar deze VPN's servers hebben:

NordVPNPureVPN
Afghanistan
Albanië
Angola
Algerije
Argentinië
Armenië
Aruba
Australië
Oostenrijk
Azerbeidzjan
Bangladesh
Bahamas
Bahrein
Barbados
België
Belize
Bermuda
Bolivia
Bosnië-Herzegovina
Brazilië
Brunei Darussalam
Bulgarije
Cambodja
Canada
Kaapverdië
Kaaiman Eilanden
Chili
China
Colombia
Costa Rica
Kroatië
Cuba
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Dominica
Dominicaanse Republiek
Ecuador
Egypte
El Salvador
Estland
Ethiopië
Finland
Frankrijk
Georgië
Duitsland
Ghana
Griekenland
Grenada
Guatemala
Guyana
Haïti
Honduras
Hong Kong
Hongarije
IJsland
Indië
Indonesië
Italië
Ierland
Isle of Man
Israël
Jamaica
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kirgizië
Koeweit
Laos
Letland
Libanon
Lichtenstein
Litouwen
Luxemburg
Macau
Macedonië
Madagascar
Malta
Mauritanië
Mauritius
Maleisië
Mexico
Moldavië
Monaco
Mongolië
Montenegro
Montserrat
Marokko
Nederland
Nieuw-Zeeland
Nicaragua
Niger
Nigeria
Noorwegen
Oman
Panama
Papoea-Nieuw-Guinea
Pakistan
Paraguay
Peru
Filippijnen
Polen
Portugal
Puerto Rico
Katar
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Senegal
Servië
Seychellen
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Sri Lanka
Suriname
St Lucia
Zweden
Zwitserland
Syrië
Tadzjikistan
Taiwan
Tanzania
Thailand
Trinidad en Tobago
Tunesië
kalkoen
Turkmenistan
Turks- en Caicoseiland
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oekraïne
Venezuela
Vietnam
maagden Eilanden
Jemen

Veiligheid

NordVPN PureVPN
VPN-protocollen OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-2048
Cloaking technologie Obfsproxy Geen
App-beveiliging Dodemansknop Dodemansknop
DNS-status Privé DNS Privé DNS

Met beide VPN's kunt u de protocollen OpenVPN (TCP of UDP), L2TP, PPTP en IKEv3 gebruiken. Met PureVPN kunt u ook verbinding maken via SSTP. Deze opname is echter niet bijzonder nuttig, omdat OpenVPN net zo snel en veilig is en met een groter aantal besturingssystemen werkt. NordVPN en PureVPN gebruiken elk 256-bit AES-codering, wat op het moment van schrijven feitelijk niet te kraken is, maar de RSA-sleutels van NordVPN zijn twee keer zo lang als die van PureVPN en als zodanig moeilijker te kraken.

Deze services bevatten beide een kill-schakelaar. Dit blokkeert automatisch al het webverkeer als u plotseling wordt losgekoppeld van de VPN. Bovendien gebruiken ze elk hun eigen DNS-servers. Dit voorkomt dat een externe host toegang heeft tot uw verkeer en zorgt ervoor dat elke VPN de controle over uw privacy te allen tijde behoudt.

Pagina met PureVPN-instellingen

NordVPN biedt zelfs gespecialiseerde servers voor gebruik in landen waar internet beperkt of gecensureerd is. Met deze versluierde servers kunt u niet alleen regionale beperkingen omzeilen; ze veranderen ook uw verkeer om het feit te verbergen dat u helemaal geen VPN gebruikt.

NordVPN-instellingenmenu

Privacy

NordVPN PureVPN
HQ basis Panama Hong Kong
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitslogboeken Geen Geen
Gebruikersgegevens voor aanmelden E-mailadres E-mailadres
Anonieme betalingsopties Bitcoin, Dash, Etherium, Litecoin, Monero, Zcash Verschillende cryptocurrencies en cadeaubonnen

NordVPN werkt vanuit Panama, terwijl PureVPN is gevestigd in Hong Kong. Panama heeft geen wetten voor het bewaren van gegevens, wat ideaal is voor een VPN-bedrijf. Technisch gezien doet Hong Kong dat ook niet, maar het maakt technisch nog steeds deel uit van China, dat een van de meest uitgebreide internetcensuur ter wereld heeft. Met deze VPN's kunt u zich anoniem aanmelden (met een wegwerp-e-mailadres en betalen in cryptocurrency), wat betekent dat uw activiteiten niet aan u kunnen worden gekoppeld.

NordVPN houdt geen logboeken bij. Niets, inclusief uw bron-IP-adres, tijdstempels, datavolume of bezochte sites, wordt vastgelegd. PureVPN claimt geen persoonlijk identificeerbare informatie te loggen, maar in 2017 verstrekte het het IP-adres en de tijdstempels van een gebruiker tijdens een FBI-onderzoek. Het nieuwe privacybeleid van PureVPN zegt dat deze informatie niet langer wordt vastgelegd, maar dat het vertrouwen van de gebruikers al eens is geschonden, potentiële abonnees het recht hebben om sceptisch te blijven.

Configuratie

NordVPN PureVPN
Adrestoewijzing Shared Dedicated
Statisch IP-adres mogelijk Ja, in Duitsland, Nederland,
VK en VS (Buffalo, Dallas,
Matawan, Los Angeles)
Ja
DDoS-bescherming Nee Ja (extra kosten)
NAT-firewall Ja Ja

Adrestoewijzing werkt anders voor elk van deze VPN's. NordVPN gebruikt de gedeelde methode, waarbij iedereen verbonden met een bepaalde server hetzelfde IP-adres deelt. Dit is beter voor de privacy, omdat er geen manier is om te weten welke gebruiker op een bepaald tijdstip toegang heeft gehad tot welke website. Met NordVPN kunt u een statisch IP-adres verkrijgen, maar dit kost extra.

In tegenstelling tot, PureVPN geeft elke gebruiker zijn eigen IP-adres. Dit betekent dat het eenvoudiger is om uw activiteiten op internet te traceren, maar het vermindert ook het risico dat u per ongeluk fraudepreventiesystemen (zoals die van uw bank) inschakelt bij het inloggen met een VPN. Geen van beide VPN houdt verkeerslogboeken bij, dus dit is geen probleem.

NordVPN biedt niet langer specifieke anti-DDoS-servers aan, maar alleen omdat al hun servers zich beschermen tegen dit soort aanvallen. Met PureVPN kunt u elke maand extra betalen op PureVPN kunnen gebruikers elke maand extra betalen voor DDoS-filtering. Zonder dit bent u beschermd tot 3 TB aan verzoeken is ontvangen.

Om eerlijk te zijn, zal elke VPN DDoS-aanvallen enigszins beperken, omdat de aanvaller het VPN-netwerk overspoelt met aanvragen in plaats van uw router. Zelfs in het geval van een massale DDoS-aanval, hoeft uw VPN alleen het IP-adres van de server te wijzigen.

Klantenservice

NordVPN PureVPN
Live chat Ja (in eigen huis) Ja (in eigen huis)
Ticket ondersteuning Ja Ja
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 14 uur, 6 minuten 2 uur, 42 minuten
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Doorzoekbare kennisbank Ja Ja
Videogidsen Ja Ja

Zowel NordVPN als PureVPN bieden 24/7 ondersteuning van een intern team via live chat. We hebben elk op verschillende tijdstippen van de dag een bericht gestuurd en hebben vastgesteld dat een antwoord altijd snel werd ontvangen, meestal binnen enkele seconden. PureVPN-medewerkers lijken echter meestal te vertrouwen op vooraf voorbereide antwoorden en hebben soms behoefte aan meer specifieke antwoorden.

Elke service biedt ondersteuning op basis van tickets, een doorzoekbare kennisbank en videogidsen voor het oplossen van veelvoorkomende problemen. Deze video's zijn echter niet rechtstreeks op de site beschikbaar (sitegebaseerde zelfstudies gebruiken in plaats daarvan screenshots); ze worden gehost op de respectieve YouTube-kanalen van NordVPN en PureVPN.

Hoewel het meestal het beste is om livechat te gebruiken, hebben we ook drie vragen per e-mail naar elk van deze services verzonden. Hierdoor konden we zien hoe snel gebruikers hulp konden krijgen bij meer technische problemen. Hieronder vindt u de vragen die we stellen en de resultaten van deze tests.

NordVPN
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Zal NordVPN me beschermen tegen DDoS-aanvallen? 11 uur, 44 minuten 1 Ja
Zal NordVPN mijn internetsnelheden verlagen? 12 uur, 38 minuten 1 Ja
Kan ik NordVPN gebruiken in landen met strikte internetcensuur? 17 uur, 58 minuten 1 Ja
PureVPN
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Zal PureVPN me beschermen tegen DDoS-aanvallen? 4 uur, 43 minuten 1 Ja
Zal PureVPN mijn internetsnelheden verlagen? 3 uur, 10 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN gebruiken in landen met strikte internetcensuur? 15 minuten 2 Ja

PureVPN reageerde aanzienlijk sneller op e-mailvragen dan NordVPN, maar de antwoorden waren vaak koppelingen naar één regel voor hulppagina's of een routebeschrijving naar de live chatondersteuning van de dienst. NordVPN nam daarentegen meer tijd om te antwoorden, maar nam gewoonlijk meer relevante informatie op in hun antwoorden, bijvoorbeeld een vuistregel voor het schatten van de impact van de dienst op uw netwerksnelheden.

De winnaar: NordVPN

NordVPN-startpagina.

Laten we duidelijk zijn: NordVPN en PureVPN zijn beide hoogwaardige VPN's die veel te bieden hebben. Dat gezegd hebbende, wij geloven NordVPN is de betere keuze voor de gemiddelde gebruiker.

NordVPN geeft u de vrijheid om online te doen wat u maar wilt. Het is snel, in staat om de meest populaire streamingplatforms vanuit het buitenland te deblokkeren, en werkt zelfs in landen zoals China, waar het buitengewoon moeilijk is om toegang te krijgen tot het bredere internet. Er is ook de enorme netwerkgrootte. Hoewel PureVPN beslaat een groot deel van de wereld, NordVPN maakt geen gebruik van virtuele servers en heeft meestal meer servers op locaties met veel verkeer.

Beveiliging is een van de sterkste punten van NordVPN. Het heeft een selectie van unieke functies, waaronder de optie om via VPN verbinding te maken met Tor of tegelijkertijd twee VPN's te gebruiken. Als je bedenkt dat het ook sterke codering, een app-specifieke kill-switch en bescherming tegen DNS, IPv6 en port forwarding lekken biedt, is het duidelijk dat NordVPN je privacy waardeert. Het beste van alles is dat u met deze VPN zich anoniem kunt aanmelden en geen informatie registreert die u zou kunnen identificeren.

Beste deal voor NordVPN: Meld u aan voor een driejarig contract en ontvang 75% korting.

Beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op een jaarplan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 34