NordVPN versus IPVanish

NordVPN versus IPVanish


highlights

NordVPN

  • Snelle verbindingen
  • Groot aantal servers
  • Verschillende geavanceerde beveiligingsopties
  • Uitzonderlijk deblokkeervermogen

IPVanish

  • Staat meerdere verbindingen toe
  • Snel en betrouwbaar
  • Sterke focus op beveiliging en privacy
  • Uitstekende ondersteuning voor meerdere platforms

Prijzen en kortingen

NordVPN IPVanish
Abonnementsperioden Een maand Een maand
Een jaar Drie maanden
Twee jaar Een jaar
Drie jaar
Speciale aanbieding 75% korting op een driejarenplan 46% korting op jaarabonnementen
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 10
Laagste prijs per maand $ 2.99 $ 6.49
Prijs voor een jaar $ 83,88 $ 77.99
Geldteruggarantie 30 dagen 7 dagen

De bovenstaande tabel benadrukt de verschillen tussen de aanpak van elk bedrijf: NordVPN geeft prioriteit aan steile kortingen voor gebruikers die zich willen aanmelden voor langere periodes, terwijl IPVanish voornamelijk bedoeld is voor diegenen die op korte termijn dekking zoeken.

Deze diensten zijn redelijk gelijk geprijsd, hoewel het plan van maand tot maand van IPVanish $ 1,95 minder kost dan dat van NordVPN. Door een langere abonnementsperiode te kiezen, ziet u echter de prijs van elke VPN aanzienlijk dalen, met slechts $ 5,89 tussen de twee in de loop van een jaar. Gebruikers die nog langer willen binden, kunnen dit verder verminderen met NordVPN, omdat het drie jaar dekking biedt voor $ 107,55 (een besparing van 75%). Daarentegen zouden drie opeenvolgende jaarplannen met IPVanish $ 233,97 kosten.

NordVPN heeft hier een duidelijk voordeel ten opzichte van IPVanish: het biedt een 30-dagen geld-terug-garantie, terwijl IPVanish slechts zeven dagen duurt. Als zodanig geeft NordVPN u meer tijd om de service op al uw apparaten te testen en te beslissen of u deze wilt blijven gebruiken of niet.

Beste deal voor NordVPN: Bespaar 75% met een abonnement van drie jaar.

Beste deal voor IPVanish: Ontvang 60% korting met een jaarabonnement.

Kenmerken

NordVPN IPVanish
Gelijktijdige verbindingen 6 10
Besturingssysteem-apps Windows, Linux, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Handmatige apparaten installeren Routers, settopboxen,
Amazon Fire TV / Firestick
Linux, routers, settopboxen
Split tunneling Nee Alleen Android-versie
Gratis extra's Advertentieblokkering, malware scannen,
automatische wifi-beveiliging, browserextensies voor Chrome en Firefox
Geen

Zowel IPVanish als NordVPN bieden krachtige ondersteuning voor meerdere platforms, maar er zijn een paar verschillen tussen de twee. NordVPN biedt bijvoorbeeld een opdrachtregelgebaseerd installatieprogramma voor Linux. IPVanish vereist daarentegen een handmatige configuratie op Linux, maar heeft een app in de Amazon Fire Store.

Bovendien beschikt IPVanish over lichtgewicht apps en kunnen 10 apparaten tegelijkertijd worden aangesloten (vergeleken met de zes verbindingslimiet van NordVPN). Dit betekent dat het misschien de betere keuze is voor mensen die veilig willen browsen op mobiele apparaten of apparaten met weinig bronnen zoals de Raspberry Pi. U kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde toepassingen toe te staan ​​via de VPN, waardoor u bandbreedte kunt besparen door alleen mogelijk gevoelig verkeer te coderen.

NordVPN bevat een paar extra functies die het hier een voorsprong geven, echter. Het kan bijvoorbeeld advertenties blokkeren en automatisch naar malware scannen en u kunt instellen dat automatisch verbinding wordt gemaakt wanneer u verbinding maakt met specifieke wifi-netwerken. Er zijn ook browserextensies voor Chrome en Firefox, hoewel het vermeldenswaard is dat deze alleen uw browseverkeer coderen en P2P-netwerken of andere internetgerichte apps op uw apparaat niet beschermen.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN IPVanish
Streaming service
Netflix VS, VK, Australië, Canada,
Japan, Nederland
VS, Australië
Hulu VS, Japan Nee
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video VS, VK Nee
BBC iPlayer Ja Nee
abc Nee Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

NordVPN staat bekend om zijn vermogen om hardnekkige geoblocking te omzeilen. Hoewel IPVanish een behoorlijke selectie van regionale streamingplatforms kan deblokkeren, heeft het moeite om de strengere geobeperkende maatregelen te omzeilen die worden gebruikt door grotere, meer populaire diensten. Zoals in de bovenstaande tabel wordt getoond, deblokkeert NordVPN niet alleen een breder scala aan services, maar biedt het gebruikers ook toegang tot een breder scala aan landspecifieke Netflix-bibliotheken, een functie waar veel vraag naar is.

Geen van deze services kan ABC in het buitenland deblokkeren. In plaats van te falen van de kant van de VPN, is dit omdat ABC veel sterkere geoblockingmaatregelen heeft dan de meeste regionale netwerken.

China

China vormt met name een probleem voor VPN-providers. Recente updates van de Great Firewall van het land hebben het bijzonder moeilijk gemaakt om privé te browsen, en IPVanish geeft toe dat het onwaarschijnlijk is dat deze dienst in China werkt. Het biedt echter wel installatiehandleidingen voor gebruikers die het toch willen proberen.

NordVPN werkt daarentegen perfect in China. De versluierde servers van de service vereisen een kleine configuratie vereist voor gebruik, maar het hele proces duurt slechts een minuut. Daarna kunt u het internet normaal gebruiken. Het is belangrijk op te merken dat de meeste VPN-websites (inclusief die van NordVPN) worden geblokkeerd door de Chinese firewall, dus u moet de service installeren en instellen voordat u daadwerkelijk in China aankomt.

Setup en interface

NordVPN IPVanish
Automatische installatiewizard Linux, Windows, MacOS, iOS, Android MacOS, Windows, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie Kaart op basis van / List-gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobile-vriendelijke Ja Ja

Beide VPN's hebben schone, gemakkelijk te gebruiken desktop-apps. Met NordVPN kunnen gebruikers hun server kiezen uit een lijst of op een kaart, en heeft een snelverbindingsknop op de hoofdpagina. Er is een apart tabblad voor het instellen: en we vonden het vooral leuk dat geavanceerde opties verborgen zijn achter een waarschuwing. Dit verkleint het risico dat u per ongeluk iets belangrijks verandert.

De desktop-app van IPVanish geeft u iets meer controle, maar overweldigt de gebruiker nog steeds niet. Op de hoofdpagina kunt u het land, de stad (waar beschikbaar) en zelfs een specifieke server van uw voorkeur kiezen. Er zijn niet zoveel geavanceerde opties, maar dit betekent wel dat IPVanish voor beginners gemakkelijker is te gebruiken.

Deze services bieden beide uitzonderlijke mobiele apps. Met NordVPN hebt u vanaf het startscherm toegang tot uw favoriete servers, evenals die ontworpen voor Tor via VPN, P2P en multi-VPN-gebruik. Er zijn minder opties om uit te kiezen dan in de desktop-app, maar de mogelijkheid om uw verkeer te verdoezelen, wifi te beschermen en automatisch verbinding te maken blijft.

De mobiele app van IPVanish is eveneens gemakkelijk te gebruiken. Het startscherm is eenvoudig, met een grote snelkoppelingsknop en serverkeuzemenu's, terwijl de instellingenpagina de meeste functionaliteit behoudt die aanwezig is in de desktop-app. Hoewel je het protocol kunt wijzigen in de desktop-app van IPVanish, is alleen het OpenVPN-protocol beschikbaar op mobiel.

Servers en prestaties

NordVPN IPVanish
Serverlanden 61 60+
Totaal aantal servers 5100+ 1100+

NordVPN heeft hier een aanzienlijk voordeel. Het beschikt over het grootste netwerk van alle belangrijke VPN's en heeft wereldwijd meer dan 5.100 servers. Dit zorgt ervoor dat gebruikers een snelle verbinding met lage latentie kunnen krijgen, ongeacht waar ter wereld ze zijn. Hoewel IPVanish een vergelijkbaar aantal landen dekt, heeft het een veel kleiner netwerk. Als zodanig is het minder waarschijnlijk dat IPVanish de toegang tot meerdere steden in een bepaald land zal vergemakkelijken.

Bekijk de onderstaande tabel om te zien waar elk van deze VPN's servers hebben:

NordVPNIPVanish
Albanië
Argentinië
Australië
Oostenrijk
Azerbeidzjan
België
Bosnië-Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Canada
Chili
Costa Rica
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Georgië
Duitsland
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
IJsland
Indië
Indonesië
Ierland
Israël
Italië
Japan
Letland
Luxemburg
Macedonië
Maleisië
Mexico
Moldavië
Nederland
Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Filippijnen
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Servië
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Thailand
kalkoen
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oekraïne
Vietnam

Veiligheid

NordVPN IPVanish
VPN-protocollen OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTP
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-2048
Cloaking technologie Obfsproxy OpenVPN-verduistering
App-beveiliging Kill-schakelaar (alleen desktop) Kill-schakelaar (alleen desktop)
DNS-status Privé DNS Privé DNS

Met IPVanish kunnen gebruikers verbinding maken via de OpenVPN-, IKEv2-, L2TP- en PPTP-protocollen. NordVPN staat daarentegen alleen OpenVPN en IKEv2 toe, nadat het gebruik van de laatste twee opties om veiligheidsredenen in december 2018 is stopgezet.. Beide services maken gebruik van 256-bit AES-codering die effectief niet te kraken is, maar omdat de RSA-sleutels van NordVPN twee keer zo lang zijn als die van IPVanish, is het iets veiliger.

Beide bieden een kill-schakelaar (in hun respectieve desktop-apps) die alle gegevensoverdracht stopt als u onverwachts de VPN-verbinding verbreekt. Ze gebruiken ook elk hun eigen DNS-servers: dit zorgt ervoor dat geen enkele derde partij op enig moment toegang heeft tot uw verkeer.

NordVPN heeft een selectie van obfuscated servers die zijn ontworpen voor gebruik in landen met strikte online censuur. Deze servers gebruiken obfsproxy om uw verkeer opnieuw vorm te geven, waardoor organisaties die deep-packet-inspectie gebruiken, zich niet realiseren dat u überhaupt een VPN gebruikt. IPVanish heeft een vergelijkbare functie waarmee u OpenVPN-verkeer kunt door elkaar gooien, maar dit is niet zo effectief in landen als China of de Verenigde Arabische Emiraten.

Privacy

NordVPN IPVanish
HQ basis Panama Verenigde Staten
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitslogboeken Geen Geen
Gebruikersgegevens voor aanmelding E-mailadres E-mailadres
Anonieme betalingsopties Bitcoin, Ethereum, Ripple Geen

NordVPN is gevestigd in Panama, een land zonder verplichte wetten voor gegevensbewaring, terwijl IPVanish actief is vanuit de Verenigde Staten. Aangezien de VS een van de Five Eyes-landen zijn, kunnen theoretisch details over uw activiteiten worden gedeeld tussen de VS, het VK, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Echter, als uw VPN-provider geen logboeken bijhoudt, maakt dit niet uit omdat uw activiteiten in de eerste plaats niet tot u herleidbaar zijn.

NordVPN houdt geen enkele logboek bij. Sommige VPN's registreren dingen zoals uw bron-IP-adres, tijdstempels, datavolume, bezochte sites of de gebruikte server, maar NordVPN niet. Hiermee kunt u zich zelfs anoniem aanmelden, op voorwaarde dat u een wegwerp-e-mailadres gebruikt en betaalt via cryptocurrency.

IPVanish beweert al lang dat het een zero-logs provider is, maar in 2018 heeft het bedrijf informatie verstrekt als onderdeel van een onderzoek naar Homeland Security. IPVanish is sindsdien echter van eigenaar veranderd en beweert dat het geen logboeken bijhoudt. Momenteel accepteert deze VPN geen enkele vorm van cryptocurrency.

Configuratie

NordVPN IPVanish
Adrestoewijzing Shared Shared
Statisch IP-adres mogelijk Ja (in Duitsland, de VS.,
het VK, Nederland)
Nee
DDoS-bescherming Nee Nee
NAT-firewall Ja Ja

Beide VPN's gebruiken een gedeeld adrestoewijzingssysteem. Dit betekent dat elke gebruiker die verbinding maakt met dezelfde server hetzelfde IP-adres krijgt. Met zoveel overlappend verkeer is het dat

effectief onmogelijk om te weten welke gebruiker een bepaalde site heeft bezocht. Met NordVPN kunt u extra betalen in ruil voor een specifiek IP-adres, als u dat wilt, maar IPVanish heeft zo'n optie niet.

Geen van beide services biedt specifieke anti-DDoS-servers, hoewel NordVPN dat vroeger wel deed. Werkelijk, elke VPN biedt enige bescherming tegen DDoS-aanvallen omdat de impact wordt geabsorbeerd en verspreid over een internationaal servernetwerk in plaats van uitsluitend op uw apparaat te zijn gericht. Zelfs als u het doelwit bent van een grootschalige aanval, detecteren de meeste VPN's dit automatisch en compenseren problemen door eenvoudig het IP-adres van de server te veranderen.

Klantenservice

NordVPN IPVanish
Live chat Ja (in eigen huis) Ja (uitbesteed)
Ticket ondersteuning Ja Ja
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 2 uur, 50 minuten 4 uur, 33 minuten
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Doorzoekbare kennisbank Ja Ja
Videogidsen Ja Ja

NordVPN en IPVanish bieden beide klanten 24/7 livechat, hoewel de NordVPN-service wordt uitgevoerd door eigen personeel terwijl IPVanish wordt uitbesteed. We hebben beide teams op verschillende tijdstippen van de dag een bericht gestuurd en ontdekten dat beide snel reageerden en goed op de hoogte waren van de service en in staat waren om vrij technische vragen te beantwoorden.

Elke service heeft een ticketondersteuningssysteem en een doorzoekbare kennisbank. Hoewel tutorials meestal worden geïllustreerd met screenshots, zijn korte video-walkthroughs voor het oplossen van enkele van de meest voorkomende problemen beschikbaar op de NordVPN- en IPVanish YouTube-kanalen.

Meestal is de eenvoudigste manier om hulp te krijgen via livechat. We hebben echter drie vragen per e-mail (op verschillende tijdstippen per dag) naar elke service gestuurd om te zien hoe snel ze meer complexe problemen konden oplossen. Hieronder vindt u de vragen die we stelden, hoelang het duurde voordat NordVPN en IPVanish antwoordden en of ze een passend antwoord gaven of niet.

NordVPN
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ik NordVPN op een Raspberry Pi installeren? 4 uur, 11 minuten 1 Ja
Versleutelt NordVPN verkeer van andere applicaties of alleen mijn browser? 2 uur, 42 minuten 1 Ja
Registreert NordVPN mijn bron-IP-adres? 1 uur, 37 minuten 1 Ja
IPVanish
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ik IPVanish op een Raspberry Pi installeren? 1 uur, 19 minuten 1 Ja
Codeert IPVanish verkeer van andere applicaties of alleen mijn browser? 11 uur, 6 minuten 1 Ja
Registreert IPVanish mijn bron-IP-adres? 1 uur, 16 minuten 1 Ja

Beide services hebben snel gereageerd op vragen per e-mail, hoewel ze beide vooraf geschreven antwoorden gebruikten om ten minste een deel van hun antwoorden te vormen. Dat gezegd hebbende, zijn de klantenserviceteams duidelijk op de hoogte van hun producten. IPVanish-medewerkers legden zelfs stap voor stap uit hoe de service op OpenELEC-apparaten moet worden geïnstalleerd - een platform dat officieel niet wordt ondersteund.

De winnaar: NordVPN

nordvpn startpagina

Voor de duidelijkheid, NordVPN en IPVanish zijn beide uitstekende services. IPVanish is bijvoorbeeld privacybewust, zeer veilig en zeer snel, wat betekent dat het uitstekend geschikt is voor torrenting. Verder zijn de apps lichtgewicht en eenvoudig te installeren op een groot aantal platforms, waaronder de Amazon Fire TV; dit is een deel van de reden dat deze VPN zo populair is bij Kodi-gebruikers. IPVanish worstelt echter met het deblokkeren van enkele van de grotere, meer populaire streaming-sites, en daarom geloven we in een één-op-één wedstrijd NordVPN komt als beste uit de bus.

NordVPN's enorme netwerk, hoge snelheden en uitstekende deblokkeringsmogelijkheden maken het een sterke keuze voor diegenen die geo-geblokkeerde diensten in het buitenland willen gebruiken. Deze service legt de nadruk op uw privacy: hiermee kunt u zich anoniem aanmelden, maar zelfs als u dat niet doet, kunnen uw activiteiten niet worden getraceerd omdat NordVPN helemaal geen persoonlijk identificeerbare informatie registreert.

Ten slotte is NordVPN zeer veelzijdig. Het heeft een brede selectie van beveiligingsfuncties, stelt u in staat om een ​​specifiek IP-adres te verkrijgen en werkt zelfs feilloos in landen zoals China, waar een groot aantal websites volledig niet beschikbaar is. Met apps voor alle belangrijke besturingssystemen en interne ondersteuning die op elk moment, dag of nacht beschikbaar is, bewijst NordVPN dat het een betrouwbare, gebruiksvriendelijke service is die veel te bieden heeft.

Beste deal voor NordVPN: Bespaar 75% met een abonnement van drie jaar.

Beste deal voor IPVanish: Ontvang 60% korting met een jaarabonnement.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 75