NordVPN versus CyberGhost

Met zoveel VPN's op de markt, elk verschillend qua functionaliteit, snelheid en beveiliging, is het vaak moeilijk om de verschillende services nauwkeurig te vergelijken. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we twee toonaangevende VPN's genomen en een gemakkelijk verteerbare zij-aan-zij vergelijking gemaakt. In dit bericht vergelijken we NordVPN versus CyberGhost: we ontdekken wat beter is voor de gemiddelde gebruiker wanneer alle marketing- en persoonlijke voorkeuren zijn verwijderd.


NordVPN versus cyberghost

highlights

NordVPN

  • Kan talloze populaire streamingdiensten in het buitenland deblokkeren
  • Biedt gespecialiseerde servers voor streaming en DDoS-bescherming
  • Bevat een breed scala aan beveiligingsfuncties

Cyberghost

  • Deblokkering van populaire streaming-sites met één klik
  • Beginnersvriendelijke service met uitgebreide beveiliging ingebouwd
  • Bekijk alle relevante serverinformatie 'in één oogopslag'

Prijzen en kortingen

NordVPN Cyberghost
Abonnementsperioden Een maand Een maand
Een jaar Een jaar
Twee jaar Twee jaar
Drie jaar Drie jaar
Speciale aanbieding 75% korting op het driejarenplan 79% korting op driejarenplannen
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 12.99
Laagste prijs per maand $ 2.99 $ 2.75
Prijs voor een jaar $ 83,88 $ 71.88
Geldteruggarantie 30 dagen 14 dagen voor maandelijkse abonnementen, 45 dagen voor anderen

Hoewel NordVPN lagere maand-tot-maandprijzen biedt, is CyberGhost eigenlijk de goedkopere optie als u maar een jaardekking nodig hebt.

CyberGhost biedt een 14-dagen geld-terug-garantie voor maandelijkse abonnees. Degenen met langere plannen krijgen 45 dagen, wat langer is dan de meeste van haar rivalen. Ter vergelijking, NordVPN heeft een vlakke 30-dagen geld-terug-garantie op al zijn plannen. Dit betekent dat u effectief kunt gebruik NordVPN een maand gratis. Omdat 30 dagen meestal lang genoeg is om te beslissen of je de service leuk vindt of niet, is er eigenlijk heel weinig te winnen met de uitgebreide garantie van CyberGhost.

Beste deal voor NordVPN: Kies het driejarig abonnement en bespaar 75%.

Beste deal voor CyberGhost: Bespaar 79% met de driejarige deal.

Kenmerken

NordVPN Cyberghost
Gelijktijdige verbindingen 6 7
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Handmatige apparaten installeren Settopboxen, routers Linux, routers, settopboxen
Split tunneling Nee Nee
Gratis extra's Automatische advertentie- en malwarebescherming, browserextensies voor Firefox en Chrome. Automatische advertentie- en malwarebescherming, browserextensies voor Firefox en Chrome.

Elk van deze VPN's biedt uitstekende ondersteuning voor meerdere platforms. Er zijn echter kleine verschillen: NordVPN bevat een automatisch installatieprogramma voor de opdrachtregel voor Linux-systemen, terwijl CyberGhost is opgenomen in de Amazon Fire app store. Verder staat NordVPN maximaal zes gelijktijdige verbindingen toe, maar CyberGhost gaat nog verder en biedt u maximaal zeven. Als u hiermee nog steeds niet al uw apparaten kunt beveiligen, kunt u handmatig een VPN op uw thuisrouter installeren om elk apparaat met internetverbinding in uw huis te beschermen.

Terwijl vergelijkbaar, deze diensten zijn gericht op iets andere doelmarkten. NordVPN bevat bijvoorbeeld verschillende geavanceerde functies die zijn gericht op het verbeteren van de gebruikersbeveiliging. Anderzijds legde CyberGhost een grote nadruk op gebruiksgemak. Beide bieden ad- en malwareblokkering, maar CyberGhost stelt u in staat om een ​​taak te kiezen en automatisch een geschikte server toegewezen te krijgen, dus het is de betere keuze voor gebruikers met minder technologische mogelijkheden.

Zowel NordVPN als CyberGhost bieden extensies voor Mozilla Firefox en Google Chrome. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een VPN-app en een VPN-browserextensie. Deze extensies beschermen alleen uw browserverkeer. Als zodanig coderen ze geen gegevens van andere applicaties, stellen ze je in staat om bestanden veilig te delen of jezelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen.

Deblokkeer mogelijkheden

NordVPN Cyberghost
Streaming service
Netflix VS, VK, Canada, Japan, Australië, Nederland VK, VS, Australië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en meer
Hulu VS, Japan VS, Japan
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
abc Nee Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

NordVPN staat bekend als een van de beste VPN's voor het deblokkeren van geo-geblokkeerde inhoud in het buitenland. Hiermee kunt u toegang tot een enorm scala aan services, en vindt over het algemeen vrij snel een oplossing voor bijgewerkte geoblocking-maatregelen. CyberGhost deblokkeert ook talloze streamingplatforms, waaronder meerdere Netflix-bibliotheken. U kunt zelfs met één klik een geschikte server voor een bepaalde service kiezen. Het kan echter een beetje langzamer zijn om aan te passen, wat soms betekent dat u een service in de deblokkeerlijst ziet die (meestal tijdelijk) niet toegankelijk is.

Met beide VPN's kun je niet alleen je land kiezen, maar ook je stad. Dit betekent dat u zelfs toegang hebt tot platforms met strengere geo-beperkende maatregelen. Dit soort blokkering zie je niet elke dag, maar het wordt vaak gebruikt op lokale tv-streams of sportnetwerken zoals MLB of NHL.

China

CyberGhost geeft vrijelijk toe dat zijn dienst zelden of nooit in China werkt. De website wordt geblokkeerd door de Chinese grote firewall. Zelfs als u een oplossing vindt, is het mogelijk dat uw lokale internetprovider deze blokkeert. Er zijn momenteel geen werkende mirror-sites en er is geen betrouwbare manier om de service uit dit land te gebruiken, dus we raden CyberGhost niet aan in China.

NordVPN werkt daarentegen perfect zolang u een van de verborgen servers gebruikt. Hoewel de hoofdwebsite momenteel in China is geblokkeerd, kan klantenondersteuning u naar een werkende mirror-site verwijzen voor het geval u updates moet downloaden of de toepassing moet installeren. Er werken nog steeds maar weinig VPN's in China en minder nog steeds zonder dat de geavanceerde instellingen moeten worden gewijzigd. Als zodanig biedt NordVPN hier echt iets speciaals.

Setup en interface

NordVPN Cyberghost
Automatische installatiewizard Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Fire-stick
Selectie hoofdlocatie Kaart op basis van / List-gebaseerde -Lijst op basis / Task-based
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

De desktop-app van NordVPN is heel eenvoudig. In het hoofdscherm kunt u een server kiezen uit een lijst of op een kaart, en het instellingenmenu biedt eenvoudige schakelknoppen voor de meest gewijzigde opties. Bovendien worden de geavanceerde instellingen in een eigen sectie bewaard, achter een waarschuwingsbericht, zodat er minder kans is dat u per ongeluk iets wijzigt dat u niet zou moeten.

NordVPN desktop screenshot

CyberGhost heeft onlangs zijn op tegels gebaseerde gebruikersinterface verwijderd, in plaats daarvan gekozen voor een meer gestroomlijnd ontwerp. Het hoofdscherm bevat een snelverbindingsknop en een vervolgkeuzemenu voor de gewenste locatie. Bovendien is het hele proces van het kiezen van een server is verder vereenvoudigd. Er is nog een scherm met een zoekbalk: u kunt een land of streamingdienst invoeren en direct geschikte servers vinden.

CyberGhost 7 desktop screenshot

De mobiele app van NordVPN lijkt erg op zijn desktopversie. U kunt nog steeds een locatie op de kaart kiezen en met één klik verbinding maken, maar er is ook een snelkoppeling naar de gespecialiseerde P2P, speciale IP, dubbele VPN of Tor over VPN-servers van de service. Het instellingenmenu is op dezelfde manier vernieuwd, met minder opties en sommige functionaliteit (zoals de kill-schakelaar) verwijderd.

NordVPN mobiele app-schermen

De mobiele app van CyberGhost heeft ook een update gekregen, waardoor de interface consistenter is tussen mobiele en desktop-apps. Het glijdende taakgebaseerde paneel is verdwenen en is vervangen door een nieuw, schoner startscherm. U kunt vanuit het hoofdscherm verbinding maken met de beste locatie of een specifieke locatie selecteren in een vervolgkeuzemenu. Er is zelfs een aparte categorie voor streaming-vriendelijke servers, die elk de service weergeven waarvoor deze het meest geschikt is.

CyberGhost 7 mobiele screenshot

Servers en prestaties

NordVPN Cyberghost
Serverlanden 62 61
Totaal aantal servers 5100+ 3000+

NordVPN heeft meer dan 2.000 meer servers dan CyberGhost, maar dekt nog slechts één land. De reden hiervoor is eenvoudig: de meeste VPN's geven prioriteit aan een paar drukbezochte locaties, maar NordVPN probeert hogere aantallen servers aan te bieden in gebieden die vaak niet veel ondersteuning krijgen, zoals Japan (77 servers), Zweden (155 servers) en Singapore (62 servers).

CyberGhost biedt ten minste acht servers in elk van de bediende landen, met het hoogste aantal (539 servers) in de VS. Ter vergelijking: NordVPN heeft in sommige landen slechts één server, maar biedt ook elders meer keuze dan CyberGhost. Een goed voorbeeld is de VS, waar de service bijna een derde (1,892) van zijn servers heeft.

Hieronder ziet u een volledige lijst met landen waar deze VPN's servers bedienen:

NordVPNCyberghost
Albanië
Argentinië
Australië
Oostenrijk
Azerbeidzjan
Wit-Rusland
België
Bosnië-Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Canada
Chili
Colombia
Costa Rica
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Estland
Egypte
Finland
Frankrijk
Georgië
Duitsland
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
IJsland
Indië
Indonesië
Italië
Ierland
Israël
Japan
Kenia
Letland
Litouwen
Luxemburg
Macedonië
Maleisië
Mexico
Moldavië
Nederland
Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Pakistan
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Servië
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Thailand
kalkoen
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oekraïne
Vietnam

Veiligheid

NordVPN Cyberghost
VPN-protocollen OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, IKEv2
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking technologie Obfsproxy Geen
App-beveiliging Automatische wifi-beveiliging, aanpasbare kill-schakelaar Automatische wifi-beveiliging, kill-schakelaar
DNS-status Privé DNS Privé DNS

Met beide services kunt u de OpenVPN-, L2TP- en IKEv2-protocollen gebruiken. NordVPN ondersteunt echter ook PPTP, een ouder protocol waarmee u beveiliging kunt inruilen voor hogere browsersnelheden. CyberGhost en NordVPN gebruiken beide 256-bit AES-codering en 4096-bit RSA-sleutels, die op het moment van schrijven in feite niet te kraken zijn.

NordVPN heeft een aanpasbare kill-schakelaar waarmee specifieke toepassingen gegevens kunnen blijven overdragen nadat de verbinding met de VPN is verbroken. Dit biedt een zeldzame mate van flexibiliteit voor de service, maar is helaas alleen beschikbaar in de desktopversies van de app. CyberGhost, aan de andere kant, beschikt over een altijd-aan kill-schakelaar die is ingebouwd in zowel desktop- als mobiele versies.

NordVPN-instellingenmenu

Hoewel zowel CyberGhost als NordVPN automatische netwerkbeveiliging bieden, is deze van NordVPN iets beter. Met NordVPN kunt u de service automatisch starten wanneer u verbinding maakt met een draadloos netwerk. Ter vergelijking: CyberGhost biedt deze bescherming alleen op netwerken waar u eerder lid van bent geworden. Dit is duidelijk niet ideaal bij het gebruik van potentieel onveilige openbare wifi. Met CyberGhost kunnen gebruikers echter gegevens comprimeren, wat een geweldige manier is om de kosten van mobiel internet te verlagen.

CyberGhost 7-instellingen

Privacy

NordVPN Cyberghost
HQ basis Panama Roemenië
Verbindingslogboeken Geen Sommige
Activiteitslogboeken Geen Geen
Gebruikersgegevens voor aanmelden E-mailadres E-mailadres
Anonieme betalingsopties Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Monero Bitcoin

NordVPN is gevestigd in Panama, een land zonder verplichte wetgeving inzake gegevensbewaring. Dit betekent dat deze VPN niet verplicht is om logboeken bij te houden, en daarom ook niet. In feite is de enige informatie die NordVPN registreert het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden. Het accepteert ook verschillende populaire cryptocurrencies, dus anoniem aanmelden is triviaal.

CyberGhost is gevestigd in Roemenië, onderdeel van de Europese Unie. Omdat het bewaren van bulkgegevens illegaal is in de EU (behalve in extreme omstandigheden), u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw activiteiten naar u worden herleid. Deze service is niet volledig logvrij, maar slaat alleen statistische informatie op over of u op een bepaalde dag bent ingelogd. Dit wordt aan het einde van elke maand gewist en kan niet worden gebruikt om u te identificeren. Privacybewuste gebruikers kunnen zich aanmelden met een wegwerp-e-mailadres en betalen in Bitcoin voor maximale anonimiteit.

Configuratie

NordVPN Cyberghost
Adrestoewijzing Shared Shared
Statisch IP-adres mogelijk Ja, op de volgende locaties: Nee
VS (Buffalo, Los Angeles, Dallas, Matawan), Duitsland, VK, Nederland
DDoS-bescherming Ja Nee
NAT-firewall Ja Ja

NordVPN is absoluut de meest veelzijdige van deze twee diensten. Het biedt DDoS-beveiligde servers en stelt u zelfs in staat om een ​​statisch IP-adres te hebben (tegen betaling). Met een statisch IP-adres kunt u zich onder andere aanmelden bij online bankdiensten of toegang krijgen tot uw e-mailaccount vanuit het buitenland, met minder risico op het per ongeluk activeren van systemen voor automatische fraudepreventie.

Ervan uitgaande dat u geen statisch IP-adres hebt bij NordVPN, wijzen beide services adressen op dezelfde manier toe; iedereen die op een bepaald tijdstip verbinding maakt met een bepaalde server, deelt hetzelfde IP-adres. Dit betekent dat het vrijwel onmogelijk is om te zien welke gebruiker een specifieke website heeft bezocht. Geen van beide services houdt logbestanden bij van gebruikersverkeer, dus dit gedeelde toewijzingssysteem dient alleen als een extra beveiligingslaag.

Elk van deze VPN's bevat een NAT-firewall. Gewoonlijk is uw router verantwoordelijk voor het beheer van webverkeer en het doorsturen van elk informatiepakket naar het apparaat dat daarom heeft gevraagd. Een VPN versleutelt echter uw verkeer, zodat uw router niet kan zien voor wie een bepaald pakket is bedoeld. Dit is waar de firewall van de VPN binnenkomt. Het decodeert de pakketkop, ziet wie erom heeft gevraagd en stuurt het naar het relevante apparaat. NAT-firewalls blokkeren ook de meeste ongevraagde pakketten, maar moeten worden gekoppeld aan een firewall op OS-niveau voor maximale bescherming.

Klantenservice

NordVPN Cyberghost
Live chat Ja (in eigen huis) Ja (uitbesteed aan Zendesk)
Ticket ondersteuning Ja Ja
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 7 uur, 14 minuten 11 uur, 45 minuten
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Doorzoekbare kennisbank Ja Ja
Videogidsen Ja Ja

NordVPN en CyberGhost bieden beide livechat, evenals ondersteuning via e-mail en tickets. We hebben de livechat van elke service op verschillende tijdstippen van de dag getest en hebben geconstateerd dat elke service meestal binnen een minuut antwoordde. Bovendien wordt automatisch een kopie van het chat-transcript naar uw e-mailadres verzonden voor het geval u er later naar wilt verwijzen.

Hoewel livechat waarschijnlijk de beste manier is om contact op te nemen met beide services, hebben we elke provider ook drie vragen per e-mail gestuurd. Dit stelde ons in staat om hun responstijden te meten in omstandigheden waarin livechat niet beschikbaar was of wanneer u met interne ondersteuning wilde praten. De eerste twee van onze vragen waren relatief eenvoudig en de ondersteuningsteams hadden vrijwel zeker vooraf voorbereide antwoorden. De derde is opzettelijk een beetje complexer. Het is ontworpen om te zien hoe voorbereid klantenondersteuning is om gebruikers te betrekken die lastiger problemen ondervinden.

NordVPN
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Zal mijn ISP kunnen vertellen dat ik NordVPN gebruik? 9 uur, 42 minuten 1 Ja
Zal NordVPN mijn browsersnelheden verminderen? 4 uur, 23 minuten 1 Ja
Zijn uw no-logs claims nog steeds van toepassing als ik een server gebruik in een land met verplichte logwetten? 7 uur, 38 minuten 1 Ja
Cyberghost
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan mijn internetprovider vertellen dat ik CyberGhost gebruik? 10 uur, 6 minuten 1 Ja
Zal CyberGhost mijn browsersnelheden verminderen? 11 uur, 9 minuten 1 Ja
Zijn uw no-logs claims nog steeds van toepassing als ik een server gebruik in een land met verplichte logwetten? 14 uur 1 Ja

Hoewel geen van beide diensten bijzonder snel heeft gereageerd, is het goed rekening te houden met het feit dat ze voornamelijk problemen via livechat aanpakken. NordVPN reageerde meestal iets sneller, maar hun antwoorden waren vaak kort. CyberGhost, aan de andere kant, was minder geneigd om vooraf voorbereide alinea's te gebruiken, althans bij het behandelen van het grootste deel van uw vraag.

De winnaar: NordVPN

NordVPN

Hoewel dit beide hoogwaardige VPN's zijn, elk met zijn eigen sterke punten, moesten we een winnaar kiezen. Het was een hechte oproep, maar we geloven dat NordVPN voor de meeste mensen een iets betere keuze is.

Hoewel CyberGhost uitstekend is voor minder technisch onderlegde gebruikers of diegenen die streaming sites in het buitenland snel willen deblokkeren, mist het de meer geavanceerde functionaliteit die NordVPN biedt. Met zijn aanpasbare kill-schakelaar, Tor over VPN en dubbele VPN-opties stelt NordVPN gebruikers in staat om een ​​zeer geavanceerde, nauwkeurig afgestelde beveiligingsconfiguratie te creëren. Het accepteert ook een breed scala aan cryptocurrencies, waardoor anonieme registratie eenvoudiger wordt.

NordVPN heeft ook meer servers dan CyberGhost. Tot zijn eer, CyberGhost biedt vergelijkbare snelheden en bestrijkt bijna net zoveel landen als zijn rivaal. Het grotere netwerk van NordVPN verhoogt echter de kans op een verbinding met lage latentie. Bovendien beschikt NordVPN over DDoS-beveiligde servers voor gaming, statische IP-adressen en servers die zijn ontworpen voor gebruik in landen met strikte internetcensuur, waardoor het de meest veelzijdige van de twee is.

Beste deal voor NordVPN: Bespaar 75% op het 3-jarenplan.

Beste deal voor CyberGhost: Zes maanden gratis en bespaar 74% met de deal voor één jaar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 28