Kun je Kodi voor Roku krijgen? Hier is een Kodi op Roku-oplossing voor 2018

Roku is een betaalbaar videostreamingapparaat dat u op uw tv kunt aansluiten. Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan en toegang te geven tot inhoud van hoge kwaliteit, zoals films, tv-shows en sport. Roku-tv's hebben de functionaliteit van het Roku-apparaat dat rechtstreeks in hen is ingebouwd.


installeer Kodi op Roku

Naast betaalde inhoud biedt Roku toegang tot een aantal gratis inhoud. Kanalen zoals Crackle, Reuters TV en Tubi TV zorgen ervoor dat je zelfs zonder betaalde abonnementen wordt vermaakt. Als u echter toegang wilt krijgen tot nog meer inhoud, kunt u overwegen om Kodi 17 op de Roku uit te voeren.

Helaas is er geen officiële Kodi-app beschikbaar voor de Roku, maar je kunt schermspiegeling gebruiken om Kodi met bepaalde Roku-apparaten naar je tv te casten. Blijf op de hoogte om uit te vinden hoe!

Wat is Kodi??

Kodi is een gratis, open source mediaspeler-applicatie die is ontwikkeld door de XBMC Foundation. Het is beschikbaar voor een breed scala aan apparaten, zoals Windows- en Mac-computers, Android-apparaten, iOS-apparaten, Raspberry Pis en nog veel meer. Je kunt Kodi gemakkelijk bedienen met een afstandsbediening of gamepad om zowel audio als video van verschillende bronnen te streamen.

Voordat u begint: gebruik een VPN met Kodi

Het streamen van inhoud via sommige Kodi-add-ons is mogelijk niet toegestaan ​​door sommige internetproviders. Als dit het geval is, kan uw internetprovider proberen uw internettoegang te beperken. Dit kan gebeuren in de vorm van lagere internetsnelheden of, in het extreme geval, een volledige beëindiging van uw verbinding.

Om dit te voorkomen, raden we u aan verbinding te maken met een VPN. VPN's maskeren uw online identiteit, waardoor het lijkt alsof u toegang hebt tot internet vanaf een andere locatie dan waar u zich feitelijk bevindt.

Bovendien bieden VPN's toegang tot geo-beperkte inhoud en beschermen ze ook uw online privacy.

Streaming vereist veel bandbreedte, wat betekent dat een veerkrachtige VPN-provider essentieel is. IPVanish is onze aanbevolen optie. Het is een populaire keuze in de Kodi-gemeenschap die voldoet aan de hoge eisen van online streaming, naast het bieden van een veilige, privéverbinding.

Uit onze tests werkt IPVanish met alle Kodi-add-ons. Als u echter een andere optie wenst, kunt u onze volledige lijst met aanbevolen Kodi VPN-services bekijken.

Houd er rekening mee dat u uw VPN moet hebben geïnstalleerd op het apparaat van waaruit u spiegelt.

Deal alert: Onze lezers kunnen hier 60% besparen op een jaarlijks IPVanish-abonnement.

Comparitech staat geen schending van auteursrechtbeperkingen toe of moedigt deze aan. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt of streamt.

Kodi v17.3 "Krypton" is de nieuwste stabiele versie van Kodi die kan worden gedownload.

Hoe Kodi op Roku te installeren: compatibele apparaten voor schermspiegeling

Screen mirroring is momenteel de enige manier om Kodi op Roku te krijgen. Dit komt omdat het besturingssysteem en het app-beleid van Roku voorkomen dat Kodi op het apparaat wordt geïnstalleerd. Roku heeft onlangs ook hard gewerkt op privékanalen, dus het installeren van kanalen buiten die officieel worden aangeboden via de app store van Roku is bijna onmogelijk geworden.

Daarom moet u de screencasting-optie van uw Roku gebruiken, waarmee u uw scherm vanaf veel verschillende apparaten op uw Roku kunt delen. U moet er ook voor zorgen dat het apparaat dat u gebruikt een compatibele schermspiegelfunctie heeft.

Roku-apparaten

De volgende Roku-apparaten ondersteunen screen mirroring:

 • Roku 4 Model 4400: Software v5.6 en hoger
 • Roku 3 Model 4200, 4230: Software v5.6 en hoger
 • Roku 2 Model 4210: Software v5.6 en hoger
 • Roku Streaming Stick Model 3500, 3600: software v5.6 en hoger
 • Roku TV: Software v6.2 en hoger (momenteel op de meeste Roku-tv's. Andere Roku-tv's ontvangen de functie Screen Mirroring in een toekomstige software-update)

Apparaten waaruit u kunt streamen

Android-apparaten

Merk op dat aangepaste ROMS niet worden ondersteund. De volgende punten zijn ook relevant:

 • Hardware moet schermspiegeling ondersteunen
 • Alleen Android 4.4.2 en nieuwer worden ondersteund

Windows mobiele apparaten

Let op de volgende apparaatvereisten:

 • Hardware moet schermspiegeling ondersteunen
 • Windows Phone 8 en nieuwer ondersteund

Windows 8 of Windows 10

Let op de volgende apparaatvereisten:

 • Hardware moet schermspiegeling ondersteunen
 • Windows 8.x of Windows 10-besturingssysteem ondersteund

Hoe Kodi naar uw Roku-apparaat te spiegelen

Schakel mirroring van het scherm in op uw Roku

Op uw Roku-apparaat, vanuit het linker navigatiemenu, doet u het volgende:

 • Ga naar instellingen > Systeem.
 • Ga naar Scherm spiegelen.

Verzekeren dat Schakel mirroring van het scherm in is nagekeken.

Roku beveelt aan dat uw Roku-speler en uw telefoon of mobiele apparaat zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk.

Om het draadloze netwerk te controleren waarmee Roku is verbonden,

 • Ga naar instellingen.
 • Ga naar Netwerk.
 • Controleren Draadloos (wifi).

Ga naar de website van Roku voor meer informatie over streaming vanaf uw apparaat.

Screen mirroring vanaf uw apparaat

Het proces van het spiegelen van het scherm van uw apparaat (ook wel casten genoemd) verschilt tussen apparaten, maar we geven een algemeen overzicht van hoe het op elk platform werkt. In alle gevallen is het het beste om verbonden te zijn met hetzelfde draadloze netwerk voor de beste resultaten.

Android

Op Android wordt het submenu waarmee u screen mirroring op een ander apparaat kunt instellen, verschillende namen genoemd, afhankelijk van de fabrikant van het apparaat. Screen mirroring van uw apparaat kan worden gevonden in gebieden zoals:

 • netwerken
 • Scherm
 • Verbinding
 • connectiviteit

Nadat u het relevante submenu hebt gevonden, kunt u vervolgens zoeken naar de daadwerkelijke optie voor schermspiegeling. Hiermee kunt u apparaten vinden waarmee u verbinding kunt maken. Screen mirroring krijgt ook verschillende namen op basis van de fabrikant van het Android-apparaat. Sommige hiervan zijn:

 • Miracast
 • HTC Connect
 • Gips
 • Draadloos beeldscherm

Bekijk bijvoorbeeld hoe de optie voor schermspiegeling eruitziet op een LG G4 met Android 6.0.

LG_G4_Example

Ook hier is een voorbeeld van een LG Nexus 5 met Android 6.0.

nexus5_example

Windows Mobile

Op Windows Mobile-apparaten moet u uw projectiemenu openen vanuit instellingen menu. Selecteer de projecteer mijn scherm optie en u zou vanaf daar snel aan de slag moeten kunnen.

ramen

Op Windows 10 is de snelste manier om de installatie te starten door de Actiecentrum en selecteer Aansluiten. Van daaruit zou u uw Roku-apparaat moeten kunnen selecteren.

windows10_action_center

Alle apparaten

Nadat u de opties hebt gevonden die overeenkomen met uw apparaat, zoekt u naar uw Roku-apparaat, maakt u verbinding en kunt u genieten van Kodi! U kunt meer informatie vinden over hoe u instellingen kunt krijgen op de Roku-website.

Houd er rekening mee dat u de mogelijkheid hebt om inkomende verbindingen op uw Roku te annuleren als u dat wilt.

Roku van Mike Mozart onder licentie van CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =