Kan uw werkgever uw persoonlijke e-mails lezen?

Volgens een aanstaande enquête van het Comparitech.com-team vindt 53% van het werkende Britse publiek dat hun werkgever geen recht moet hebben om persoonlijke berichten te lezen die zijn verzonden via zakelijke e-mailaccounts of via werkpleknetwerken.

Bovendien vond iets meer dan een op de drie van de 1000 respondenten dat het monitoren van hun privéberichten op het werk illegaal was.

Maar wat zegt de wet?

Helaas voor hen is dat eigenlijk niet het geval.

Volgens de eigen website van de Britse overheid kunnen werkgevers hun personeel op verschillende manieren volgen, waaronder het controleren van hun browsegeschiedenis en alle verzonden en ontvangen e-mails.

Een waarschuwing hier is dat dergelijke monitoring alleen is toegestaan ​​als de werkgever heeft bekendgemaakt dat deze kan plaatsvinden, via een arbeidscontract of via zijn gepubliceerde beleidslijnen en procedures..


Een werknemer heeft echter het recht om ontslag te nemen en constructief ontslag te eisen als een dergelijke monitoring zonder hun medeweten plaatsvindt, hoewel de nadruk op hen zal liggen om te bewijzen dat ze niet op de hoogte zijn gebracht dat een dergelijke monitoring zou kunnen plaatsvinden.

Een recente uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens verduidelijkt de zaken verder.

Toen een Roemeense man zijn ontslag betwistte, die tot stand kwam nadat zijn werkgever privéberichten had bekeken die tijdens werktijd via Yahoo Mail waren verzonden, antwoordde de rechtbank door te zeggen dat het niet “onredelijk was dat een werkgever zou willen verifiëren dat werknemers hun professionele taken tijdens werkuren".

Naast de juridische situatie zijn er nog enkele andere aandachtspunten bij het verzenden van persoonlijke berichten op het werk. Lees verder om te leren wat u nog meer moet overwegen.

Kan een werkgever toegang krijgen tot e-mails die zijn verzonden via het bedrijfsnetwerk als ik mijn persoonlijke account gebruik?

-Stockfresh_5348431_cellphone isolated-over-laptop-keyboard_sizeS

Zoals eerder vermeld, is het zeer waarschijnlijk dat uw werkgever wettelijk recht heeft op toegang tot alle informatie die u via zijn netwerken overdraagt.

Of het technisch in staat is om dit te doen of niet, is echter niet zo duidelijk.

Afhankelijk van de e-mail of webmailclient die u gebruikt, kan uw communicatie al dan niet worden gecodeerd.

Als ze geweldig zijn, maar u moet onthouden dat bewakingssoftware nog steeds zal herkennen dat u toegang tot uw e-mailaccount hebt gehad, zelfs als deze de inhoud van de berichten die u verzendt of ontvangt niet kan identificeren.

Als uw e-mailservice geen codering gebruikt, neem dan aan dat al uw e-mails kunnen en zullen worden gelezen.

Wanneer ik voor het eerst op mijn werk toegang krijg tot mijn persoonlijke e-mailaccount, kan mijn werkgever alle oude berichten in mijn inbox of verzonden map lezen?

Nogmaals, het antwoord is misschien, en hangt af van hoe de servers van uw werkgever zijn geconfigureerd en of uw berichtenservice codering gebruikt of niet.

Het veiligste is om aan te nemen dat elk bericht in uw account een eerlijk spel is.

Ik heb al persoonlijke e-mails verzonden via het netwerk van mijn werkgever - hoe lang duurt het voordat ze worden verwijderd?

Dat is een goede vraag waarop er geen even goed antwoord is - elk bedrijf configureert zijn servers anders. Wat dat betekent is dat er geen tijdslimiet is voor informatie die niet langer wordt opgeslagen.

Verzonden en ontvangen berichten kunnen een dag, een week, een maand of langer worden gearchiveerd.

Om dingen in perspectief te plaatsen, stelde het e-mailbeleid van mijn vorige werkgever dat alle berichten voor eeuwig zouden worden gearchiveerd.

Ik ben gepakt door de recente grap van april Fools en moet het bericht verwijderen - is dat mogelijk?

Allereerst het goede nieuws: je bent niet de enige, die ondoordachte grap veroorzaakte meer dan een paar hoofdpijn voor heel veel mensen.

Nu voor het slechte nieuws: het verwijderen van een bericht dat al is verzonden, biedt geen garanties dat het nog niet is ontvangen (en gelezen) door de ontvanger (s). Niet alleen dat, maar er is ook elke kans dat er een back-up van het bedrijfsnetwerk is gemaakt, mogelijk vele malen.

Het klinkt vanzelfsprekend en geduldig betuttelend, maar je moet echt twee keer nadenken voordat je op die knop 'Verzenden' drukt.

Oh, en over dat onderwerp, controleer ook je gebruik van ‘Reply to All;’, de grootste facilitator ooit voor e-mail faux pas en datalekken ooit.

Dit klinkt allemaal nogal eng - kan ik iets doen om mijn persoonlijke e-mailcommunicatie te beschermen?

Ja: codering.

Zoals eerder vermeld, voorkomt codering hoogstwaarschijnlijk niet dat uw werkgever weet dat u persoonlijke berichten hebt verzonden of ontvangen, maar het moet ervoor zorgen dat de inhoud van die e-mails privé blijft.

In een vorig artikel hebben we al besproken hoe u uw e-mail kunt coderen en beveiligen. Lees dat nu om te leren hoe u uw privacy kunt verbeteren met Gmail, webmail, Outlook, iOs, Android en OS X e-maildiensten.

Heb je nog andere tips over e-mailprivacy op het werk?

Zoals we vermeldden in het persbericht bij onze onderzoeksresultaten, moet u:

  • Controleer uw arbeidsovereenkomst en bedrijfsbeleid en -procedures om te begrijpen of uw persoonlijke e-mails kunnen worden gelezen
  • Ga er bij twijfel van uit dat alles wat wordt verzonden en ontvangen op uw zakelijke e-mailaccount wordt gecontroleerd en geopend door uw werkgever
  • Als u op uw werk persoonlijke e-mail moet verzenden, overweeg dan om u aan te melden voor een gecodeerd webmailaccount (indien toegestaan)
  • Beter nog, gebruik altijd uw eigen persoonlijke apparaat, verbonden met uw eigen mobiele account, niet het zakelijke Wi-Fi-netwerk
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 36