Hoe Psiphon te gebruiken The Censors-Circumvention Tool

Psiphon is een hulpmiddel dat gericht is op het verslaan van internetcensuur. Oorspronkelijk XP Psiphon genoemd, doet het dit door een Windows-desktop of Android-apparaat aan te sluiten op het Psiphon-censuur-omzeilingsnetwerk uitdrukkelijk om internetcensuurmaatregelen te omzeilen. Het is bedoeld om de burgers van landen die worden beschouwd als vijanden van internet te helpen ervoor te zorgen dat het hele internet beschikbaar is, maar Psiphon kan overal worden gebruikt waar internettoegang wordt beperkt.


Een woord over Psiphon en privacy

Om de juiste verwachting in te stellen, stelt Psiphon bovenaan het privacybeleid het volgende:

Psiphon verhoogt uw online privacy niet en dient niet te worden beschouwd of gebruikt als een online beveiligingshulpmiddel.

Specifiek, Psiphon:

 • Gebruikt (injecteert) advertenties ter ondersteuning van de service die cookies en webbakens gebruikt
 • Neemt af en toe extra gebruiksgegevens op die in het Privacy Bulletin worden bekendgemaakt
 • Deelt toegang tot gegevens met zijn partners, zodat ze kunnen zien hoe vaak hun sites worden bezocht en van waar
 • Draait alle Psiphon-servers zelf, hoewel de code open source is en beschikbaar is op GitHub

Als deze nadelen voor u niet acceptabel zijn, is het logischer om een ​​goed betaalde VPN-service of TOR te kiezen. Als u zowel privacy als anonimiteit wilt, combineer beide.

Verwant: Wat is de beste VPN voor Tor en hoe deze te combineren.

Overzicht

Er is een begrijpelijke neiging om VPN's en Psiphon als dezelfde technologie te labelen. Ze hebben echter verschillende doelen. Wanneer u een VPN gebruikt, is de handeling meestal niet verborgen, maar de inhoud van wat u doet is. Er zijn verduisteringstechnieken die kunnen worden gebruikt, zoals Obfsproxy, of zelfs alleen maar het plaatsen en OpenVPN-server op poort 443 verbergt het in normaal HTTPS-verkeer. Maar het werkt niet altijd. Zelfs de TOR-browser wordt gemakkelijk gedetecteerd door ISP's en kan ongewenste aandacht trekken.

Het belangrijkste doel van Psiphon is het feit te verbergen dat het überhaupt wordt gebruikt. Overheden of andere organisaties die proberen internet te censureren, zullen proberen omzeilmethoden zoals VPN's en proxy's te detecteren, wat Psiphon probeert te vermijden.

Psiphon-clients zijn momenteel beschikbaar voor Windows en Android en maken verbinding met het Psiphon-netwerk via verschillende transportprotocollen. Ik vroeg de Psiphon-mensen hoe de protocolselectie werkte en ontving dit antwoord:

Zowel de Android- als Windows-clients selecteren automatisch het beste transportprotocol om te gebruiken om verbinding te maken met een Psiphon-server. SSH is een van de verschillende protocollen die de client kan gebruiken. Er is geen gebruikersinstelling beschikbaar om een ​​specifiek transportprotocol te kiezen.

Wanneer ingedrukt voor meer informatie, legde de Psiphon-groep iets meer details uit:

Met uitzondering van de VPN-modus op Windows, gebruikt Psiphon altijd SSH als het onderliggende transportprotocol. Verschillende verschillende obfuscation-technieken zijn bovenop het standaard SSH-protocol geplaatst. De client probeert verbinding te maken met alle beschikbare methoden en kiest de snelste succesvolle verbinding.

Op basis van oudere documenten vermoed ik dat tenminste SSH + (SSH plus een verduisteringslaag) wordt gebruikt die helpt beschermen tegen protocolvingerafdrukken.

Hoe Psiphon te krijgen

Psiphon is oorspronkelijk gemaakt voor Windows XP, dus op veel plaatsen zul je het zien als "xp psiphon". Het werd later uitgebreid naar Android en nieuwere versies van Windows.

De volgende versies zijn gebruikt bij het schrijven van dit artikel, het is mij niet duidelijk waarom de Windows- en Android-versies verschillende namen hebben:

Android

 • Psiphon Pro
 • clientversie 146

ramen

 • Psiphon 3
 • clientversie 117

U kunt de Psiphon-client op twee manieren krijgen. Bezoek de Psiphon-website of door een e-mail te sturen naar [email protected] Ik kon geen antwoord krijgen van [email protected], maar de ondersteuning van Psiphon bevestigde dat het werkt, dus dat is misschien iets specifieks voor mij.

De Psiphon Windows-client

Om Psiphon beschikbaar te maken voor een breed publiek, is er geen installatieproces. De download van één bestand is een Windows-uitvoerbaar bestand dat wordt uitgevoerd op Windows XP, Vista, 7 en 8.

De Windows-client installeren

Gezien de aard van de toepassing, is het logisch dat tegenpartijen proberen een gecompromitteerde versie van de Psiphon-client te distribueren. Om dat te voorkomen, houdt het Psiphon-team een ​​lijst met SHA-1-hashes bij die kunnen worden gebruikt om te controleren of de Psiphon-client die u hebt gedownload, geldig is.

SHA-1 wordt al jaren niet beschouwd als een veilige cryptografische oplossing tegen goed gefinancierde tegenstanders, maar het is nog steeds geldig als controle van de gegevensconsistentie om ervoor te zorgen dat er niet met het bestand is geknoeid.

Navigeer naar de Psiphon-website op http://www.psiphon.ca en klik op de knop Downloaden.

Psiphon hoofdpagina van de website
Selecteer de Windows-optie.

Downloadopties voor Psiphon

U kunt de SHA-1-hash verifiëren met behulp van de instructies hier. Houd er rekening mee dat verschillende versies van de client verschillende hashes hebben, dus zorg ervoor dat u naar de juiste kijkt.

De Windows-client uitvoeren

Als u tevreden bent met het bestand, dubbelklikt u erop om het te starten. Psiphon maakt onmiddellijk verbinding.

Psiphon voor Windows-verbinding

Standaard maakt de Windows-client verbinding in de modus Alleen browser en start de Psiphon-browser met een geladen Psiphon-sponsorpagina. Deze modus tunnelt alleen verkeer van de Psiphon-browser via het Psiphon-netwerk.

Om Psiphon los te koppelen, klikt u op de knop Verbinding verbreken.

Psiphon voor Windows verbreekt de verbinding

De hoofdpagina met instellingen geeft een overzicht van de beschikbare secties. Door elke sectie uit te vouwen, worden de wijzigingen zichtbaar die u kunt aanbrengen in de werking van de Psiphon-client.

De Windows-client configureren

Psiphon voor Windows-instellingen

Minimaliseren naar het systeemvak

Dit lijkt nauwelijks zijn eigen instellingenpagina nodig te hebben. Standaard blijft de client op het scherm nadat deze is verbonden. Als u wilt dat het uit de weg gaat en minimaliseert naar het systeemvak, kun je het vakje in dit paneel aanvinken.

Split tunnel

Dit is een interessante functie. Psiphon merkt op dat zelfs in de meest gecensureerde landen, sites in het land meestal niet worden gecensureerd. Omdat het over het algemeen langzamer is om toegang te krijgen tot internet met behulp van Psiphon, kunt u deze functie inschakelen om uw regionale verkeer te splitsen. Verkeer dat bestemd is voor uw thuisland, gaat niet via Psiphon, maar reist via uw standaard ISP-netwerk.

Schakel time-outs uit voor trage netwerken

Omdat u verbinding maakt met Psiphon-servers in andere landen en obfuscation-technologieën gebruikt, kan uw verbinding traag zijn. Als de verbinding te traag is, kan de Psiphon-client de verbinding verbreken. Het inschakelen van deze functie voorkomt dat dit gebeurt.

Psiphon-serverregio

De standaardinstelling is Snelste land waarmee u verbinding maakt met de beste server. Dat zal over het algemeen een land dichtbij uw eigen land zijn. Als u liever verbinding maakt met een ander land, kunt u dit hier selecteren.

Er zijn negen verschillende landen om uit te kiezen met een eerlijke spreiding over de hele wereld:

 • Canada
 • Duitsland
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Indië
 • Japan
 • Nederland
 • Singapore
 • Verenigde Staten

Lokale proxy-poorten

Psiphon zal automatisch een HTTP-proxy instellen die voor de meeste mensen werkt. Het is echter mogelijk dat het niet elke keer dezelfde poort gebruikt. Mogelijk hebt u toepassingen op uw computer waarmee u Psiphon wilt gebruiken, wat betekent dat deze verkeer via een specifieke poort moet verzenden. U kunt dat instellen in dit paneel.

Stroomopwaartse proxy

Er zijn een paar redenen voor de instellingen hier. Als uw computer een proxy heeft geconfigureerd, kunt u Psiphon vertellen om een ​​andere proxy te gebruiken of u kunt het selectievakje Geen upstream-proxy gebruiken inschakelen om Psiphon te vertellen dat het helemaal geen proxy mag gebruiken.

Vervoer mode

Deze instelling moet de naam VPN gebruiken. Als u deze instelling inschakelt, wordt een L2TP / IPSec VPN-verbinding met de Psiphon-servers gestart. Het voordeel hiervan is dat alle verkeer op uw computer via Psiphon wordt getunneld in plaats van alleen webverkeer. Het nadeel is dat een VPN duidelijk is, dus het is gemakkelijk te blokkeren.

Tests op IP-lek tonen aan dat de browsermodus uw IP-adres lekt via webRTC-detectie, maar niet in de VPN-modus. Er zijn Android-schermafbeeldingen van beide later in het Android-gedeelte.

De Psiphon Android-client

De Android-client installeren

De Google Play Store heeft verschillende apps in verschillende landen. Het is mogelijk dat de Psiphon-app niet beschikbaar is in de landversie van Google Play. In dat geval kunt u de app zijdelings laden, wat betekent dat u deze via USB naar uw apparaat kunt kopiëren in plaats van deze vanuit de Play Store te installeren.

De Psiphon-website heeft links en QR-codes naar de app in zowel de Google Play Store als de side load-versie.

Downloadopties voor Psiphon

Omdat het installeren van applicaties van onbekende bronnen op uw Android-apparaat een beveiligingsrisico is, moet u die optie specifiek inschakelen. Elke versie van Android is iets anders, maar de optie staat ergens in uw beveiligingsinstellingen.

In een Samsung S6 met Android 6.0.1 zijn dit de instellingen -> Vergrendelscherm en beveiliging -> Instelling onbekende bronnen.

Android inschakelen side loading

Zoek gewoon of de Psiphon-client beschikbaar is in de Google Play Store van uw land. Houd er rekening mee dat er andere apps met dezelfde naam zijn die niet zijn wat u zoekt. Zorg ervoor dat de applicatie die u installeert afkomstig is van ontwikkelaar Psiphon Inc.

Psiphon downloaden van app store

De Android-client uitvoeren

Nadat de toepassing is geïnstalleerd, tikt u erop om deze te starten. Het eerste wat me opviel, is dat er een zeer gezamenlijke inspanning is om geld te verdienen met de app. Er zijn veel advertenties en er zijn ook veel opties om meer snelheid te kopen. De gratis versie van de Android-app is beperkt tot 2 MB per seconde, wat bruikbaar is voor surfen op het web, maar waarschijnlijk niet genoeg om video te streamen, online te gamen of grote bestanden te downloaden.

Psiphon voor Android-hoofdscherm

Deze advertenties dekken de kosten van het runnen van de servers.

Nu op de upgrade klikken! knop onthult veel verschillende opties om meer snelheid te kopen.

Psiphon voor Android-abonnementsopties

Tik om verbinding te maken op de Start-knop en een browser wordt gestart. De browsertoepassing die wordt gestart, is afhankelijk van hoe u bent verbonden met Psiphon. Als u de optie Tunnel hele apparaat hebt geselecteerd, die hieronder wordt beschreven, wordt uw standaardbrowser gestart. Als je die optie hebt uitgeschakeld, wordt de ingebouwde Psiphon-browser gestart.

Psiphon voor Android-hoofdscherm

De reden voor dit verschil is dat de Psiphon-browser is geconfigureerd om de Psiphon-proxy te gebruiken, terwijl uw standaardbrowser dat niet is. Daarom is het alleen veilig om de standaardbrowser te gebruiken als het hele apparaat door Psiphon wordt getunneld.

Wanneer de app is verbonden, verandert de Start-knop in een Stop-knop. Tik op de knop Stoppen om de verbinding te verbreken.

Psiphon voor Android verbonden

De Android-client configureren

Tik op het item Opties in het bovenste menu om een ​​kleine reeks opties te laden.

Psiphon voor Android-regio selectie

Selecteer regio

Deze instelling is standaard ingesteld op de optie Beste prestaties waarmee Psiphon de snelste verbinding voor u kan selecteren. U kunt dit echter overschrijven door een land te selecteren. Deze instelling werkt ongeacht welke modus Psiphon gebruikt om verbinding te maken.

Tunnel geheel apparaat (vereist Android 4.0+)

Dit moet de naam VPN gebruiken. Als dit is uitgeschakeld, wordt alleen de Psiphon-browser door Psiphon geleid. Als u deze optie inschakelt, wordt een VPN ingeschakeld die al uw verkeer door het Psiphon-netwerk tunnelt.

Als u het Android-schaduwmenu boven aan uw telefoon uittrekt terwijl Psiphon actief is, wordt bevestigd in welke modus deze wordt uitgevoerd. Als alleen de browser Psiphon gebruikt, wordt aangegeven dat deze in alleen-browsermodus wordt uitgevoerd.

Tests op IP-lek tonen aan dat de browsermodus uw IP-adres lekt via webRTC-detectie. Merk op dat ik de Japan Psiphon-server gebruik, maar ik ben fysiek in Canada, Nova Scotia.

Android Psiphon browser IP-lek

In de VPN-modus is er echter geen IP-lek.

Android Psiphon VPN ip-lek

Als u de optie selecteert om het hele apparaat te tunnelen, geeft Android u een waarschuwing dat Psiphon probeert al uw internetverkeer te routeren en heeft u hiervoor uw toestemming nodig.

Psiphon voor Android-toestemming om VPN uit te voeren
Als u dat toestaat en de verbinding tot stand wordt gebracht, bevestigt de schaduw dat dit het type verbinding is dat wordt uitgevoerd.

Psiphon voor Android met VPN actief
Hiermee wordt een langere lijst met instellingen weergegeven.

Schakel time-outs uit voor trage netwerken

Net als de Windows-instelling, zal het inschakelen van deze optie de Psiphon-client toleranter maken voor netwerklatentie en het langzamer verbreken van de verbinding.

Als u op de knop Meer opties klikt, worden er meer instellingen weergegeven.

Android Psiphon meer opties

Geluid

Als u dit inschakelt, maakt uw Android geluid wanneer de verbinding start of stopt. Dit kan handig zijn als u wilt weten wanneer uw verbinding wegvalt.

Trillen

Net als de geluidsinstelling hierboven, zal deze instelling de telefoon laten trillen wanneer de verbindingsstatus verandert.

Apps uitsluiten

Dit is een zeer handige functie en ik was verrast om het in de Psiphon-app te vinden. Hiermee kunt u apps nomineren die geen Psiphon zullen gebruiken. Dit kan handig zijn voor toepassingen die locatiegevoelig zijn, zoals uw bank, omdat u niet hoeft te onthouden om de verbinding te verbreken om die toepassingen te gebruiken.

Maak verbinding via een HTTP-proxy

De overige instellingen zijn uitgeschakeld, tenzij u dit selectievakje inschakelt. Hiermee kunt u instellingen invoeren die Psiphon opdracht geven een HTTP-proxy te gebruiken.

Aangepaste HTTP-headers

Met deze instelling kunnen HTTP-headers worden toegevoegd. Hoewel er talloze toepassingen zijn voor aangepaste HTTP-headers op internet, weet ik niet zeker waarom de functie zou worden opgenomen in een toepassing voor censuuromzeiling.

Gebruik systeemnetwerkinstellingen en Gebruik de volgende instellingen

Slechts één hiervan kan worden ingeschakeld. De eerste gebruikt gewoon alle proxy-instellingen die al in uw telefoon bestaan. Met de tweede optie kunnen de volgende instellingen een proxy instellen voor Psiphon:

Hostadres, poort en proxyverificatie gebruiken

Als u de tweede optie hierboven hebt ingeschakeld, moet u het proxy-hostadres en de poort opgeven en opgeven of de proxy moet worden geverifieerd.

Proxy-gebruikersnaam, proxy-wachtwoord en proxy-domein

Als u hierboven proxy-authenticatie heeft geselecteerd, moet u hier de gegevens voor opgeven.

De ingebouwde Psiphon-browser configureren

Als u niet het hele apparaat tunnelt (AKA: de VPN-optie niet gebruikt), wilt u de ingebouwde Psiphon-browser gebruiken om toegang tot internet te krijgen. Het is een zeer rudimentaire browser, maar het lukt wel.

Psiphon voor Android webpagina na verbinden

Startpagina

Zoals het klinkt, kunt u hier een aangepaste startpagina instellen of u kunt de startpagina instellen op een lege pagina. In andere browsers betekent de term startpagina de pagina die wordt geladen wanneer de browser wordt gestart. Dat lijkt niet het geval te zijn met de Psiphon-browser. Ongeacht de startpagina die ik heb ingevoerd, wordt de Psiphon-pagina als eerste geladen. Ik moest handmatig op de Psiphon-knop links van de adresbalk drukken en Startpagina selecteren om naar mijn startpagina te gaan.

Zoek url

Als u iets invoert dat geen herkenbaar webadres is in de adresbalk, zal de Psiphon-browser ernaar zoeken. Deze instelling bepaalt waar het leert en is vooraf ingesteld op Google. U kunt dit wijzigen in elke gewenste zoekmachine, zolang u maar weet welke syntaxis de zoekmachine verwacht. Als u het standaard Google-item bekijkt, ziet u hoe u dat kunt samenstellen.

Instellingen gebruikersinterface

Dit paneel bevat verschillende instellingen om te bepalen hoe de browser eruit ziet. U kunt het instellen op volledig scherm, bepalen hoe lang werkbalken moeten worden weergegeven, instellen wat de volumetoetsen doen en andere aanpassingen.

Aanpassing van startpagina

De startpagina is de pagina die wordt geladen wanneer de browser voor het eerst wordt gestart. Door selectievakjes in te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat de startpagina verschillende informatiepanelen bevat, zoals een zoekbalk, uw meest gebruikte bladwijzers en recente geschiedenisitems..

Firefox bladwijzers synchronisatie

Dit beweert een handige functie te zijn die uw bladwijzers uit Firefox haalt en in de Psiphon-browser laadt. Bij het instellen van de synchronisatie vraagt ​​Psiphon echter om een ​​Firefox-gebruikersnaam, wachtwoord en uw synchronisatiesleutel. De synchronisatiesleutel wordt op elk apparaat opgeslagen en is niet beschikbaar via de Firefox-accountinterface. Ik probeerde de synchronisatiesleutel van mijn systeem te herstellen met behulp van verschillende technieken zoals Password Fox om mijn profiel te lezen, maar kon het niet. Of deze functie het werk waard is, hangt af van uw behoeften.

Standaard zoomniveau

Sommige sites zijn moeilijk te lezen op een mobiel apparaat, dus u kunt hier het zoomniveau instellen om u hierbij te helpen. De browser ondersteunt al knijpen en zoomen, dus het lijkt erop dat deze instelling niet veel moet worden gebruikt.

User agent

Een user-agent is een string die wordt meegestuurd met elk webverzoek dat de ontvangende webserver vertelt welke browser wordt gebruikt. Hoewel user agent-reeksen zeer gedetailleerd zijn en meestal het besturingssysteem en de browser bevatten die worden gebruikt, worden ze voornamelijk gebruikt om te bepalen of de websitebezoeker zich op een mobiel apparaat of een desktop bevindt. Veel websites zullen hun inhoud anders opmaken voor mobiele apparaten om het gemakkelijker te kunnen lezen.

Met deze instelling kunt u de Psiphon-browser laten weten dat hij altijd een mobiele of desktop user-agent moet verzenden. Hiermee kunt u ook een aangepaste agent instellen, zodat u elke gewenste browser kunt gebruiken.

Ik testte de standaard user-agent met behulp van mijn eigen logboeken en zie dat deze hem niet identificeert als een Psiphon-browser. Het meldt Chrome te zijn op Android. Dit type verduistering is logisch voor een toepassing als Psiphon:

192.84.101.6 - - [21 / Dec / 2016: 09: 21: 37 -0400] "GET / 2015/11/01 / jon-watson / HTTP / 1.1" 200 7447 "-" "Mozilla / 5.0 (Linux; Android 6.0.1; SM-G925W8 Build / MMB29K; wv) AppleWebKit / 537.36 (KHTML, zoals Gecko) Versie / 4.0 Chrome / 55.0.2883.91 Mobile Safari / 537.36"

Schakel Javascript in

Javascript wordt op het clientapparaat uitgevoerd (in dit geval de Android-telefoon) en heeft daarom toegang tot sommige lokale informatie die een website niet zou hebben. Het is mogelijk om met Javascript meer te bepalen over uw websitebezoeker dan u zou denken. Als u dit vakje uitschakelt, wordt voorkomen dat Javascript wordt uitgevoerd waardoor het web moeilijker te gebruiken is, maar biedt het meer beveiliging en privacy.

Laad afbeeldingen

Misschien wilt u deze optie uitschakelen als uw verbinding te langzamer wordt. Er is niet veel beveiligingswaarde om dit uit te schakelen, maar het kan helpen met een al langzame Psiphon-verbinding.

Gebruik brede viewport

Met deze instelling kan de Psiphon-browser proberen de website te laden met een bredere weergave waardoor deze meer lijkt op hoe deze eruit zou zien op een desktopcomputer.

Laad pagina's met overzicht

Pagina's worden uitgezoomd geladen, zodat u het hele ding kunt zien als dit is aangevinkt. De pagina kan onleesbaar zijn totdat u inzoomt, maar u kunt een idee krijgen van de pagina en enige context.

Tabbladen herstellen

Als u deze instelling inschakelt, herstelt de Psiphon-browser de tabbladen die werden geopend toen u deze voor het laatst gebruikte.

Plug-ins inschakelen

U kunt dit scherm gebruiken om het gedrag van de plug-in in te stellen. Plug-ins kunnen altijd worden uitgevoerd, alleen op verzoek of nooit.

Privacy instellingen

Standaard privacy-instellingen zoals het opslaan van uw wachtwoorden en geschiedenis, evenals het wissen van uw cookies en formuliergegevens vindt u op deze pagina.

Beheer websites

De Google Web Toolkit is een raamwerk voor het ontwikkelen van websites met een responsieve lay-out. Als u sites aan deze lijst toevoegt, worden ze geladen met behulp van de mobiele weergave van Google met de Google Web Toolkit.

Lijst met bureaubladmodi

Sites die hier worden vermeld, worden bij een desktop user-agent gevraagd om ervoor te zorgen dat ze de desktopversie van de site laden.

Beheer bladwijzers en geschiedenis

Op deze pagina kunt u uw bladwijzers en geschiedenis importeren, exporteren en wissen.

Over en changelog

Dit zijn standaardpagina's met informatie over de browser, zoals de versie en een geschiedenis van wijzigingen in de applicatie.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map