Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Hoe fotoalbums privé te delen met familie en vrienden (1)


Je hebt je koffers gepakt en het hotel geboekt. Het warmere weer neemt toe; tijd om een ​​pauze te nemen en te genieten van een korte vakantieonderbreking. Je droomt al van de zwoele vergezichten en adembenemende landschappen. Goede vrienden en collega's zwaaien met plezier, en kunnen niet wachten om uw foto's te zien terwijl u onderweg bent. Er is maar één probleem: je wilt niet dat vreemden op vakantie foto's bekijken. We laten u zien hoe u online privéfotoalbums kunt maken en hoe u foto's het beste privé kunt delen.

Hoewel sociale media een cultuur aanmoedigen om alles te delen en vaak te delen, hebben zelfs de meest actieve gebruikers momenten waarop ze de wereld niet willen laten zien. Er zullen altijd gebeurtenissen in je leven zijn die je alleen met een select aantal wilt delen. Misschien was de bijeenkomst een intiem feest, zoals een volwassenheidsceremonie of religieuze riten. Misschien wilt u verstandig voorkomen dat u iedereen in uw omgeving laat weten dat u niet thuis bent. Zoals ABC meldt, staan ​​inbrekers niet boven het gebruik van sociale media om slachtoffers te vinden. Op sommige plaatsen kunnen er adviezen zijn tegen over-delen. Als je bijvoorbeeld op safari bent, kan die foto van een prachtige Afrikaanse neushoorn in het oog springen van potentiële stropers, vooral als de afbeelding metadata bevat over waar de scène is gemaakt.

Dus hoe upload je foto's om te delen met familie en vrienden, maar houd je ze privé voor willekeurige vreemden? Hoewel het moeilijk is om online afbeeldingen volledig vertrouwelijk te houden, kunt u besparen op wie ze kan zien.

Hier zijn vijf manieren om uw foto's privé online te delen:

1. Stel een gedeelde cloudmap in

Heb je een account bij DropBox, Google, iCloud, Microsoft OneDrive of een andere cloudprovider? Als dat zo is, hebt u al een manier om foto's privé te delen binnen handbereik. De meeste providers van cloudopslag laten hun gebruikers "gedeelde mappen" maken: mappen met items die door anderen kunnen worden geopend, hetzij wanneer ze inloggen op hun eigen accounts of door toegang te krijgen tot een gedeelde link.  

Stel bijvoorbeeld dat u een map met foto's wilt instellen om te delen met Google. 

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Open eerst uw Google-schijf en stel uw map in.

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Zodra de map op uw schijf staat, klikt u met de rechtermuisknop voor opties. U ziet een vervolgkeuzemenu met een paar acties, waaronder:Delen+'De map of naar'Downloadbare link”. Met beide opties kunt u de inhoud van uw map met anderen delen. Voor de meeste gebruikers is de optie 'Downloadbare link'Volstaat: Google geeft u een link waarmee u familie en vrienden een sms, bericht of e-mail kunt sturen om de inhoud van de map te bekijken. 

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Als u meer opties wilt, selecteert u nadat een deelbare link is ingesteld 'Delen +”.

Het deelmenu biedt nog meer opties: mensen met de link toestaan ​​items te bekijken, items te bewerken of de toegang volledig te beperken tot een select aantal Google-gebruikers.

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vriendenHoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

DropBox en andere providers hebben vaak vergelijkbare instellingen, met extra functies of opties die uniek zijn voor elk platform. Populaire cloud-opslagopslagaccounts zijn ook toegankelijk via telefoon- en tabletapplicaties, zodat u afbeeldingen rechtstreeks vanuit het fotoalbum van het apparaat kunt uploaden. Dit maakt het handiger om uw laptop op te bergen in plaats van hem onderweg te riskeren. 

2. Gesloten of geheime Facebook-groepen 

In de regel mag informatie op Facebook nooit als ‘privé’ worden beschouwd. Zoals Leslie Walker schrijft voor Lifewire: "Standaard maakt Facebook al te vaak foto's en ander materiaal dat je op het sociale netwerk plaatst openbaar, wat betekent dat iedereen het kan zien." Er zijn echter manieren om te beperken wie je afbeeldingen kan zien. Vooral Facebook-groepen kunnen een aantrekkelijke optie zijn als u en de mensen met wie u foto's wilt delen al een profiel hebben. 

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Ga op de startpagina naar de Verkennen - groepen sectie, klikken op '+ Groep maken'Om een ​​nieuwe groep voor uw account in te stellen. “Groep maken'Is ook direct beschikbaar in de vervolgkeuzelijst van het hoofdmenu Pagina's maken / beheren.

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Je moet je groep een naam geven, vrienden of familie invoeren om uit te nodigen en natuurlijk een privacy-instelling selecteren. Van de verschillende groepstypen wilt u 'Gesloten groep'Of'Geheime groepOm foto's die u met de groep deelt privé te houden. Met een ‘Gesloten’ groep kan iedereen online zien wie er lid is van de groep, maar alleen groepsleden kunnen geplaatste inhoud zien. Met de ‘Secret’ groep blijft zowel de inhoud als wie deze kan zien onzichtbaar voor bezoekers van het netwerk. 

3. Privacyinstellingen op uw favoriete fotografienetwerk. 

Sommige sociale netwerken zijn opzettelijk ontwikkeld voor het online delen van foto's en kunnen beperkingen voor delen bevatten. Beeldhostingservice Flickr biedt geofencing-mogelijkheden - het beperken van fototoegang op basis van de locatie van de kijker.  

Een ander fotografienetwerk, SmugMug, bevat hogere privacy-instellingen voor betaalde "Power" -accounts en hoger. Gebruikers hebben toegang tot opties voor delen onder Galerij > Veiligheid, nodig vervolgens gasten uit met wie afbeeldingen worden gedeeld.  

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Als u al een aanwezigheid op een ander netwerk heeft, zoek dan rond in de instellingen en de documentatie met veelgestelde vragen. Hoe 'privé' delen werkt, hangt af van de site of app. 

4. ‘Privé’ apps voor het delen van foto's. 

Als u nog geen deel uitmaakt van een netwerk voor delen, kunt u overwegen een account in te stellen met een account voor privédeling. Toepassingen zoals Cluster.io en 23 Snaps zijn populair en gebouwd met privégroepen in gedachten. Cluster zegt: "alleen uitgenodigde gebruikers kunnen albums bekijken en posten". Volgens 23 Snaps zijn opgeslagen momenten 'zichtbaar voor jou en de familie en vrienden waarmee je contact maakt - niemand anders.'

Als u zich aanmeldt voor een nieuw platform, controleert u of gebruikers alleen via een link kunnen worden uitgenodigd of dat ze een account moeten registreren. Instagram staat bijvoorbeeld privé delen toe; om privé te posten, moet je echter je account vergrendelen, want alleen degenen die op Instagram zijn, kunnen je geposte foto's zien. Niet iedereen kan meedoen aan weer een andere dienst of een nieuwe app downloaden voor eenmalig gebruik. Als familie of vrienden ook op zoek zijn naar betere manieren om momenten privé te delen, vindt u misschien een nieuwe tool die precies is waar iedereen naar op zoek is.

5. Groepsteksten

Geen interesse om je aan te melden voor een nieuw account of een andere applicatie te downloaden? Heb hart, er is nog steeds een oplossing voor het delen van privéfoto's, vooral als iedereen op uw lijst een smartphone heeft. Een aantal instant messengers biedt ‘groeps-chat’ opties, waarmee u tekst en afbeeldingen in één keer naar een selecte groep personen kunt sturen. Sommige applicaties laten ook feedback van de groep toe, in wezen het opzetten van een privéchatroom! iMessage, Android Messenger, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger en Signal zijn allemaal sms-apps waarmee groeps-messenger-services mogelijk zijn.

iMessage: Open op iOS berichten en start een nieuw bericht. Voer de contactnummers in waarnaar u verzendt, voer vervolgens tekst, foto's in en klik op ‘verzenden’.

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vriendenHoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Android Messenger: Dezelfde functie voor groepsberichten kan worden gedaan in Android Messenger, maar mogelijk moet u eerst MMS instellen. Je moet gaan naar ‘Instellingen’ en selecteer 'Geavanceerd'

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Schakel onder groepsboodschap 'groeps-mms’. Hiermee kunt u groepsteksten verzenden via het berichtenprotocol van Android.

WhatsApp: Als u veel communiceert via de populaire applicatie WhatsApp, is goed nieuws: groepschats en het delen van foto's een gemakkelijke optie. Als u een bericht wilt instellen voor het delen van groepen, opent u het programma en klikt u op de knop 'chats” tabblad voor iPhone, '”Menu-optie in Android. Druk op de "Nieuw bericht'Pictogram en tik vervolgens op de knop voor'Nieuwe groep”. Voeg uw contacten en een onderwerpregel toe en ga door met het ontwikkelen van uw tekst zoals gewoonlijk. 

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vriendenHoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Telegram: Telegram heeft twee opties voor beperkt delen: kanalen en groepen. De belangrijkste verschillen tussen de twee zijn gebruikersnummers en bewerkingsmogelijkheden. Groepen zijn beter om te delen met mensen die je kent: ze hebben leden en laten iedereen die verbonden is terug posten. Kanalen hebben abonnees, en hoewel ze openbaar of privé kunnen zijn, zijn ze gebouwd om het uitzenden van de materialen die je plaatst te stimuleren. Voor het delen met nauwe verbindingen is groep meestal de manier om te gaan.   

Als u een groep wilt instellen, opent u de app en klikt u op 'chats'In de onderste hoek (iphone) of de cirkelvormig potlood knop in de rechter benedenhoek (Android). Daar zou je een moeten zien voor het verzenden van berichten, inclusief het instellen en verzenden naar groepen. 

Hoe fotoalbums online privé te delen met familie en vriendenHoe fotoalbums online privé te delen met familie en vrienden

Raken "Nieuwe groep', Voeg de contacten toe waarnaar u wilt verzenden en geef uw groep een naam. Eenmaal toegevoegd, stuur afbeeldingen en tekst naar uw groepen op dezelfde manier als u andere berichten verzendt met het platform. 

Andere platforms, waaronder Signal en Facebook Messenger, hebben vergelijkbare functies als groepsberichten, maar met verschillende instellingsrichtingen. Als u regelmatig een berichtenplatform gebruikt, bekijk dan uw instellingen en kijk of het verzenden van groepsteksten een optie is. 

Platformoverschrijdende zorgen

Een beetje advies bij het kiezen van de beste manier om foto's privé te verzenden: denk aan uw publiek. Veel toepassingen verliezen codering wanneer ze delen met gebruikers van andere platforms toestaan, waardoor het bericht niet echt privé blijft. Neem bijvoorbeeld iMessage of WhatsApp. Als u een bericht via WhatsApp naar een andere WhatsApp-gebruiker verzendt, wordt het bericht gecodeerd; als u het echter naar een vriend stuurt zonder WhatsApp die verbinding maakt via iMessage, gaat de codering verloren. Je bericht zal nog steeds niet naar openbare platforms gaan, maar deze zullen gemakkelijker worden gedeeld of voor indringers kunnen worden onderschept. Veel services kunnen alleen privacy beloven als iedereen hetzelfde privéplatform gebruikt. 

Apps voor het delen van foto's hebben vaak vergelijkbare problemen. Een privé Instagram kan bijvoorbeeld het delen van foto's beperken tot goedgekeurde verbindingen op Instagram; als u echter van plan bent om te delen met vrienden die het platform niet gebruiken, moeten ze een account maken of de privacy uitschakelen om foto's te kunnen zien.  

Veilig delen

Ten slotte, als gevoeligheid een grote zorg is, overweeg dan om met je publiek te praten voordat je foto's maakt en wegstuurt. Veel platforms kunnen bijvoorbeeld niet voorkomen dat afbeeldingen worden gedownload of schermafbeeldingen worden gemaakt. Als je niet wilt dat je baas foto's ziet van al die goede tijden op het strand, moet je vriendelijke collega's eraan herinneren dat de foto's die je deelt niet terechtkomen op sociale media van bedrijven!  

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 68