Hoe bandbreedtebeperking te stoppen en te omzeilen met een VPN

Lucas_Leite_2009_BJJ_Championships


Bandbreedtebeperking treedt op wanneer iemand opzettelijk uw internetsnelheid vertraagt. Iedereen met beheerdersrechten over het netwerk die de hoeveelheid beschikbare bandbreedte vermindert, houdt zich bezig met bandbreedtebeperking. Als het gaat om censuur en netneutraliteit, is de dader meestal de internetprovider en / of mobiele provider.

ISP's verminderen de bandbreedte om verschillende redenen. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • De ISP kan de bandbreedte naar bepaalde websites, apps of services beperken om het gebruik ervan te ontmoedigen en de acceptatie van alternatieve services aan te moedigen die de ISP en zijn partners ten goede komen
  • De internetprovider kan nodig zijn om bandbreedte te beperken tot inhoud en services die door de overheid als ongepast, aanstootgevend of gevoelig worden beschouwd
  • De gebruiker overschreed zijn maandelijkse gegevenslimiet, waardoor bandbreedtebeperking als een straf werd geactiveerd en misbruik werd voorkomen
  • Uw ISP-abonnement heeft een bandbreedtelimiet, hetzij voor al het verkeer, specifieke soorten verkeer, of specifieke websites en diensten

De eerste twee gevallen kunnen worden verholpen met een VPN. Kort voor een virtueel particulier netwerk, codeert een VPN al het internetverkeer van een apparaat en stuurt het door een server op een locatie naar keuze van de gebruiker. De codering voorkomt dat uw ISP en anderen in het netwerk de inhoud van uw webverkeer kunnen zien, terwijl de server de bestemming van dat verkeer verhult. VPN's maskeren ook het type internetverkeer; er is geen manier voor uw ISP om onderscheid te maken tussen VPN-verkeer van een webbrowser of een BitTorrent-manager, bijvoorbeeld.

Als dat van jou het derde geval is, kan er niet veel worden gedaan. Behalve voor het veranderen van provider, zal uw ISP altijd weten hoeveel totale gegevens en bandbreedte u verbruikt. Veel VPN's kunnen echter gegevens comprimeren voordat ze worden verzonden om bandbreedte te besparen, wat uw totale gegevensverbruik zou kunnen verlagen. Sommigen kunnen advertenties en andere vormen van ongewenst verkeer blokkeren, waardoor uw kostbare kilobytes worden bespaard.

VPN's hebben ook andere voordelen. Ze voegen een sterke laag privacy toe aan alles wat u online doet, waardoor uw ISP en overheden uw activiteiten niet kunnen bespieden. Ze beveiligen wifi-netwerken tegen hackers. U kunt ze gebruiken om inhoud met geografische beperkingen te deblokkeren. En ze kunnen het web ontcijferen in omgevingen waar bepaalde inhoud wordt geblokkeerd, zoals kantoorgebouwen, scholen en zelfs landen zoals China.

Hoe bandbreedtebeperking met een VPN te voorkomen

Begin door je aan te melden en een abonnement te kopen bij een gerenommeerde VPN-provider. In dit artikel gebruiken we ExpressVPN als voorbeeld. ExpressVPN maakt gebruik van eersteklas encryptie en perfecte voorwaartse geheimhouding om uw gegevens veilig te houden. Het slaat geen identificerende gebruikslogboeken of metagegevens op. Alle verkeer, inclusief DNS-aanvragen die doorgaans via uw internetprovider gaan, worden doorgestuurd via het wereldwijde netwerk van servers van het bedrijf. Eindelijk is het snel, dus je zult de ene vorm van bandbreedtebeperking niet voor de andere veranderen. Apps zijn beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, Linux en bepaalde wifi-routers.

BESTE VPN VOOR BANDBREEDTE THROTTLING: ExpressVPN is onze # 1 keuze. Toont de weg met eenvoudig te gebruiken apps zonder gedoe. Het heeft een uitgebreid servernetwerk dat is geoptimaliseerd voor snelle verbindingen. Moeilijk te verslaan op privacy en veiligheid. Werkt met alle belangrijke streamingdiensten. Er is een 30-dagen niet-geld-terug-garantie zodat u het zonder risico kunt proberen.

Nadat u bent aangemeld, downloadt u de clientsoftware naar uw apparaat. Na installatie vereist ExpressVPN dat u een eenmalige apparaatvalidatie uitvoert, wat betekent dat u niet telkens opnieuw uw accountgegevens moet invoeren wanneer u de app start.

ExpressVPN India

Als de app is geïnstalleerd en actief is, kunt u op de klikken Aansluiten om automatisch te kiezen en verbinding te maken met een server in de buurt, of klik op de optie om handmatig een locatie te selecteren.

Wacht een paar seconden tot de verbinding tot stand is gebracht. U ontvangt een melding over succes. En dat is het! Al uw internetverkeer wordt nu gecodeerd en via de VPN-server gerouteerd. Hiermee moet u de meeste soorten bandbreedtebeperking omzeilen, zoals hierboven uiteengezet.

Hoe weet ik of ik wordt vertraagd??

Een eenvoudige snelheidstest zou voldoende moeten zijn om vast te stellen of uw bandbreedte wordt beperkt. Ga naar speedtest.net en voer de test uit. Als je snelheden krijgt die aanzienlijk lager zijn dan wat je abonnement belooft, zelfs tijdens de daluren - dan is de kans groot dat je wordt afgeremd.

Als u denkt dat een specifieke website of service wordt onderdrukt, is dit moeilijker te bewijzen. U moet uw netwerk bewaken terwijl u deze website of service gebruikt om te zien wat voor soort snelheden u haalt. Dit kan op uw apparaat of wifi-router worden gedaan als ze over dergelijke mogelijkheden beschikken. Met Windows 10 kunt u bijvoorbeeld de netwerkbandbreedte controleren op het tabblad Prestaties van Taakbeheer.

Zorg ervoor dat bij het testen geen andere apparaten in uw huis bandbreedte opeten. Controleer of u automatische back-ups uitvoert, software-updates downloadt of malware hebt gecontracteerd die uw internet gebruikt.

Is bandbreedtebeperking legaal?

Dit hangt af van waar je woont. Landen met strikte netneutraliteitswetten verbieden de prioriteitstelling van verkeer. ISP's in deze landen moeten alle verkeer gelijk behandelen en kunnen niet opzettelijk specifieke websites, apps of services vertragen of versnellen.

Beperking van bandbreedte is over het algemeen legaal zolang de beperking van toepassing is op al het verkeer en niet op specifieke websites en services.

Verenigde Staten

De Open Internet Order van de FCC vereist dat ISP's in de Verenigde Staten al het internetverkeer ongeveer op dezelfde manier behandelen. Ze mogen niet discrimineren op basis van toepassing of service, apparaat of inhoud. ISP's zijn gecategoriseerd volgens dezelfde regels als hulpprogramma's als het gaat om het verlenen van service.

De Amerikaanse netneutraliteitswetten worden momenteel echter bedreigd. De FCC onder de Trump-administratie heeft als doel de Open Internet Order te ontmantelen en in plaats daarvan de FTC regelgevende macht over deze kwesties te geven. Critici beweren dat de FTC de consumenten echter niet voldoende kan beschermen en vinden dat de huidige wetgeving gehandhaafd moet blijven.

ISP's willen de netneutraliteitswetten verwijderen, zodat ze snellere toegang kunnen bieden tot producten en diensten waarvan ze profiteren, zoals gelieerde video op on-demand sites, terwijl ze concurrerende sites vertragen. Verizon werd betrapt op het testen van dit soort throttling sinds juli 2017. Ze konden ook andere bedrijven in rekening brengen voor snelle rijstrooktoegang op hun netwerken.

Verwant: De beste VPN's voor de VS om snuffelen door de NSA te voorkomen

Verenigd Koninkrijk

Als onderdeel van de digitale interne markt van de EU kunnen ISP's online inhoud, applicaties en services niet blokkeren, smoren of discrimineren. Vanwege de Brexit is de toekomst van netneutraliteit in het VK echter onzeker.

Voordat de EU-wetgeving in 2015 van kracht werd, gebruikte het VK een vrijwillig systeem om netneutraliteit op zijn plaats te houden. Maar zodra het VK de Unie verlaat, zou de huidige wet kunnen worden geschrapt. En omdat de meerderheidspartij niet de grootste staat van dienst heeft in het beschermen van de digitale rechten van burgers (zie: het charter van de snooper), is er een mogelijkheid dat bandbreedtebeperking aan de horizon van het VK kan liggen.

Gerelateerd: de beste VPN's om u te beschermen tegen het Handvest van Snooper.

Canada

Van Canadese ISP's is bekend dat ze de bandbreedte van bepaalde protocollen beperken. Deze protocollen worden gedetecteerd met behulp van diepe pakketinspectie, die het type verkeer identificeert dat via zijn netwerk reist. Dit kan worden gebruikt om de snelheid te verminderen van dingen zoals peer-to-peer fileharing, die grote hoeveelheden gegevens en bandbreedte verbruiken. Dit wordt soms geïmplementeerd tijdens piekuren.

Het is bekend dat de Canadese ISP Rogers de snelheid van al het gecodeerde verkeer, waaronder VPN-verkeer, verlaagt.

Verwant: De 5 beste VPN's voor Canada

Australië

Van Australische ISP's is bekend dat ze zich bezighouden met zero rating-praktijken, maar niet zozeer bandbreedtebeperking. Vanwege een meer concurrerende markt is het niet in hun belang om prioriteit te geven aan verkeer.

Het land heeft echter geen echte wetten of voorschriften vastgelegd die bandbreedtebeperking voorkomen.

Verwant: Wat is de beste VPN voor Australië?

Hoe zit het met nul rating?

Nulbeoordeling is vergelijkbaar met bandbreedtebeperking, maar kan helaas niet worden opgelost met een VPN. Nulbeoordeling vindt plaats wanneer de ISP geen verkeer naar bepaalde websites of services meetelt op basis van de gegevenslimiet van de gebruiker.

Bijvoorbeeld als AT&T-klanten lieten klanten video's van HBO Go streamen zonder hun maandelijkse gegevenstoewijzing te besteden, dit zou een nulbeoordeling zijn.

Wetten en voorschriften zijn minder duidelijk over nulratingschema's, maar voorstanders van netneutraliteit zijn ertegen. Ze zeggen dat het een oneerlijk voordeel creëert voor gevestigde spelers en voorkomt dat startups en kleine bedrijven voet aan de grond krijgen, waardoor innovatie wordt belemmerd.

Foto: "Lucas Leite 2009 BJJ Championships" door John Lamonica

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6