ExpressVPN versus Cyberghost

Expressvpn versus Cyberghost


Wat is de betere VPN voor de meeste mensen: ExpressVPN of CyberGhost? Vandaag zetten we deze twee hoogwaardige services tegenover elkaar om erachter te komen hoe goed elk presteert. Door dit te doen, kunnen we ExpressVPN en CyberGhost eerlijk en volledig vergelijken.

highlights

ExpressVPN

  • Eenvoudige installatie, zelfs op routers
  • Uitstekende deblokkeermogelijkheden
  • Hiermee kunnen gebruikers zich anoniem aanmelden

Cyberghost

  • Ontworpen met beginners in het achterhoofd
  • Deblokkering met één klik voor verschillende grote streamingplatforms
  • Ad-blocking en malware-scanning inbegrepen

Prijzen en kortingen

ExpressVPN Cyberghost
Abonnementsperioden Een maand Een maand
Zes maanden Een jaar
Een jaar Twee jaar
n / a Drie jaar
Speciale aanbieding Bespaar 49% en ontvang 3 maanden extra gratis op het jaarplan 79% korting bij een abonnement van één jaar
Hoogste prijs per maand $ 12.95 $ 12.99
Laagste prijs per maand $ 6.67 $ 2.75
Prijs voor een jaar $ 99,95 $ 71.88
Geldteruggarantie 30 dagen 45 dagen

CyberGhost is de meest goedkope keuze voor langdurige bescherming: het tweejarige abonnement ($ 88,56) is bijna dezelfde prijs als het eenjarige plan van ExpressVPN. Hoewel het op de lange termijn minder duur is, biedt het maar één abonnement minder dan een jaar, dus je moet bereid zijn om je in te zetten om grote kortingen te krijgen.

Beide VPN's bieden geld-terug-garanties. Dit betekent dat u elke VPN kunt testen en als u niet onder de indruk bent, annuleert u voor een volledige terugbetaling. In elk geval moet u vooraf betalen, maar het is gemakkelijk om uw geld terug te krijgen; je hoeft er zelfs geen reden voor te geven. ExpressVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie, terwijl CyberGhost een 45-dagen geld-terug-garantie biedt voor de langere plannen.

EXPRESSVPN-DEAL: Ontvang 49% korting en drie maanden gratis.

CYBERGHOST-DEAL: Bespaar meer dan 70% op de 3-jarige deal.

Kenmerken

ExpressVPN Cyberghost
Gelijktijdige verbindingen 5 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, sommige routers, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, iOS
Handmatige apparaten installeren Settopboxen, routers Linux, settopboxen, routers
Split tunneling Ja, desktop-apps Nee
Gratis extra's Browser-extensie voor Chrome, Firefox, Safari Advertentieblokkering, malware scannen, browserextensie voor Chrome, Firefox,

ExpressVPN biedt uitzonderlijke ondersteuning voor meerdere platforms, met apps voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Linux. Het biedt zelfs apps voor Amazon Fire-apparaten en geselecteerde routers. CyberGhost heeft daarentegen apps voor de belangrijkste platforms, maar vereist handmatige installatie op een groter aantal apparaten. CyberGhost werkt echter beter als een alles-in-een oplossing voor minder technisch onderlegde gebruikers. Het omvat automatische malwarescans en advertentieblokkerende functies die zijn ontworpen om online veilig blijven zo eenvoudig mogelijk te maken.

ExpressVPN richt zich op een meer geïnformeerde gebruikersbasis, met split tunneling-functionaliteit (de mogelijkheid om alleen verkeer van specifieke applicaties te coderen) ingebouwd in zijn desktop-apps. Het biedt ook extensies voor enkele van de populairste webbrowsers. Deze dienen als een gemakkelijk toegankelijke besturingshub voor de hoofdapp en wijzigen automatisch de geolocatie-instellingen van uw browser zodat deze overeenkomen met uw huidige server. Ook inbegrepen is de ExpressVPN Media Streamer-app: dit is een slimme DNS-proxy die geografische vergrendeling omzeilt zonder uw verkeer te coderen, zodat u indien nodig een compromis kunt sluiten tussen snelheid en beveiliging.

Deblokkeer mogelijkheden

ExpressVPN Cyberghost
Streaming service
Netflix VS, VK, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan VS, Duitsland
Hulu VS, Japan VS, Japan
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
abc Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja

Zowel ExpressVPN als CyberGhost kunnen een groot aantal streamingplatforms deblokkeren. CyberGhost biedt zelfs deblokkering met één klik voor tal van platforms, waaronder Netflix, BBC iPlayer en Amazon Prime Video - drie services waar de meest goedkope VPN's mee worstelen. Het is vermeldenswaard dat de bovenstaande tabel niet elk geografisch beperkt platform weergeeft dat deze VPN's kunnen deblokkeren; er zijn er honderden meer.

China

ExpressVPN kan omzeilen De geweldige firewall van China. De overheid heeft de startpagina van de service echter geblokkeerd, wat betekent dat u zich op een alternatieve site moet registreren. Op het moment van schrijven is get-express-vpn.com nog steeds toegankelijk vanuit China, hoewel dit kan veranderen als de firewall van het land wordt bijgewerkt.

CyberGhost-klantenondersteuning was zeer open over het feit dat hun service zelden in China werkt. De website zelf is geblokkeerd en naar verluidt zijn lokale internetproviders ook begonnen met het beperken van de toegang tot de service. Omdat er geen officiële mirror beschikbaar is en er geen garantie is dat CyberGhost hoe dan ook werkt, raden we het niet aan in China.

Setup en interface

ExpressVPN Cyberghost
Automatische installatiewizard Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, sommige routers Windows, MacOS, Android, iOS
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

CyberGhost en ExpressVPN werken zowel op kleine schermen als op desktopcomputers. Hun respectievelijke mobiele apps zijn eenvoudig te gebruiken en stellen gebruikers in staat om met slechts één tik verbinding te maken met de VPN. CyberGhost geeft gebruikers zelfs extra informatie over servers voordat ze verbinding maken. Dit omvat bijvoorbeeld hun huidige belasting en of ze zijn bedoeld voor het delen van bestanden.

ExpressVPN-mobile-app-landen

In plaats van de op tegels gebaseerde interface die door de desktop-app wordt gebruikt, gebruikt CyberGhost een eenvoudig schuifpaneel om onderscheid te maken tussen servers die zijn bedoeld voor anoniem streamen en het omzeilen van geografische beperking. Het biedt echter een uitgeklede selectie van opties: gebruikers kunnen er alleen voor kiezen om de VPN automatisch te starten bij verbinding met een draadloos netwerk, advertenties te blokkeren of website-inhoud te comprimeren om de kosten te verlagen bij het gebruik van mobiele gegevens.

CyberGhost mobiele app-landen

Dit is niet ongebruikelijk. Zelfs de mobiele app van ExpressVPN biedt slechts een handvol opties in vergelijking met de desktopversie. In de desktop-app kunnen gebruikers het protocol wijzigen, split tunneling instellen of de app laten opstarten. CyberGhost heeft een vergelijkbare reeks opties, maar stelt gebruikers ook in staat om uitzonderingen in te stellen of een proxy te configureren.

Servers en prestaties

ExpressVPN Cyberghost
Serverlanden 94 59
Totaal aantal servers 2000 2968

ExpressVPN heeft servers in meer landen dan de meeste van zijn rivalen, waaronder CyberGhost. CyberGhost heeft echter over het algemeen meer servers. ExpressVPN heeft vaak een enkele server voor een bepaalde locatie, terwijl CyberGhost clusters heeft, zelfs op minder vaak gevraagde plaatsen zoals Oost-Europa. Dit is waarschijnlijk te wijten aan hun hoofdkantoor in Roemenië, maar zelfs in drukbezochte regio's zoals de VS of Canada, overtreffen de servers van CyberGhost de tien-op-één of meer van ExpressVPN.

ExpressVPN-desktop-landen

Gebruikers kunnen niet alleen hun land kiezen, maar in veel gevallen ook de stad waarin ze een server willen. Toegegeven, er zijn vaak slechts enkele steden om uit te kiezen in elke regio, maar hiermee kunt u gebiedspecifieke black-outs omzeilen, zoals die worden gebruikt door de lokale tv-zenders en de NHL.

CyberGhost-desktoplanden

Bekijk de onderstaande tabel om de beschikbaarheid van ExpressVPN en CyberGhost per land te vergelijken:

ExpressVPNCyberghost
Albanië
Algerije
Andorra
Armenië
Argentinië
Australië
Oostenrijk
Azerbeidzjan
Bahamas
Bangladesh
Wit-Rusland
België
Bhutan
Bosnië & Herzegovina
Brazilië
Brunei Darussalam
Bulgarije
Cambodja
Canada
Chili
Colombia
Costa Rica
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Ecuador
Egypte
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Hong Kong
IJsland
Indië
Indonesië
Ierland
Isle of Man
Israël
Italië
Japan
Jersey
Kazachstan
Kirgizië
Kenia
Letland
Lichtenstein
Litouwen
Luxemburg
Maleisië
Malta
Macedonië
Mexico
Moldavië
Monaco
Montenegro
Nepal
Nederland
Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Pakistan
Panama
Peru
Filippijnen
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Servië
Slowakije
Slovenië
Spanje
Zweden
Zwitserland
Singapore
Sri Lanka
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Taiwan
Thailand
kalkoen
Oekraïne
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Uruguay
Oezbekistan
Venezuela
Vietnam

Veiligheid

ExpressVPN Cyberghost
VPN-protocollen OpenVPN, L2TP, PPTP OpenVPN, L2TP, IKEv2
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-4096
Cloaking technologie Cipher block chaining Geen
App-beveiliging Kill-schakelaar (alleen desktop) Automatische wifi-beveiliging, kill-schakelaar
DNS-status Privé DNS Privé DNS

Zowel CyberGhost als ExpressVPN maken het gebruik van de OpenVPN- en L2TP-protocollen mogelijk, maar ze bieden elk iets wat de ander niet. In het geval van ExpressVPN is dit het PPTP-protocol, dat hogere snelheden biedt ten koste van de beveiliging. CyberGhost daarentegen biedt IKEv2, een snel en veilig protocol dat geschikt is voor gebruik op veel mobiele apparaten.

ExpressVPN-desktop-settings

Deze services gebruiken beide 256-bit AES-codering en 4096-bit RSA-sleutels om uw verkeer privé te houden. ExpressVPN maakt ook gebruik van codering blokketting om te helpen het feit te verbergen dat u bent verbonden met een VPN; dit is vooral handig als u zich in een land bevindt met strikte VPN-gebruiksbeperkingen.

CyberGhost-verbindingsinstellingen

CyberGhost biedt zo'n cloaking-mechanisme niet, maar het kan worden geconfigureerd om zichzelf automatisch in te schakelen wanneer u verbinding maakt met een draadloos netwerk. Het heeft ook een kill-schakelaar ingebouwd in zowel zijn desktop- als mobiele apps. Je merkt misschien dat er geen manier is om de kill-schakelaar uit te schakelen: dit is ontworpen en zorgt ervoor dat je nooit onbeschermd browst of streamt. Hoewel ExpressVPN ook een kill-schakelaar bevat, is deze alleen beschikbaar in de desktopversies van de app.

Privacy

ExpressVPN Cyberghost
HQ basis Britse Maagdeneilanden Roemenië
Verbindingslogboeken Sommige Sommige
Activiteitslogboeken Geen Geen
Gebruikersgegevens voor aanmelden E-mailadres E-mailadres
Anonieme betalingsopties Bitcoin, Mint Bitcoin

Geen van deze VPN's is gevestigd in een 5 Eyes-land, wat betekent dat ze niet verplicht zijn om te voldoen aan verzoeken om gegevens van de regeringen van het VK, de VS, Australië, Canada of Nieuw-Zeeland. ExpressVPN werkt vanuit de Britse Maagdeneilanden, een locatie zonder verplichte gegevensbewaringswetgeving en CyberGhost is gevestigd in Roemenië, onderdeel van de Europese Unie. In 2016 achtte de EU het elektronisch bewaren van bulkgegevens illegaal, behalve in gevallen waarin de openbare veiligheid in gevaar is. Aangezien beide VPN's anonieme registratie toestaan ​​en geen verkeerslogboeken bijhouden, kunnen uw activiteiten niet tot u worden herleid.

Dat wil echter niet zeggen dat deze bedrijven geen logboeken bijhouden. ExpressVPN registreert bijvoorbeeld de server die u gebruikt, de datum (maar niet de tijd) waarmee u verbinding maakt en het overgedragen gegevensvolume. Het registreert niet uw echte IP-adres, de sites die u bezoekt of wat u op een bepaalde site doet. Verder, met de mogelijkheid om te betalen via Bitcoin of Mint, is het heel goed mogelijk om je aan te melden en anoniem te bladeren.

CyberGhost houdt ook enkele verbindingslogboeken bij. Een keer per dag wordt gecontroleerd of u bent ingelogd. Dit is voor statistische doeleinden en alle records van uw aanmeldingen worden aan het einde van de maand verwijderd. Nogmaals, deze service registreert niet de sites die u bezoekt, verbindingstijden of duur, uw activiteiten op een webpagina of bron-IP-adres. Hoewel het slechts een enkele anonieme betalingsoptie biedt, is het nog steeds absoluut mogelijk om u veilig te registreren en te gebruiken zonder persoonlijk identificeerbare informatie op te geven.

Configuratie

ExpressVPN Cyberghost
Adrestoewijzing Shared Shared
Statisch IP-adres mogelijk Nee Nee
DDoS-bescherming Nee Nee
NAT-firewall Ja Ja

Beide VPN's gebruiken gedeelde adrestoewijzing, wat betekent dat elke gebruiker die tegelijkertijd verbinding maakt met een specifieke server hetzelfde IP-adres krijgt. Dit helpt uw ​​activiteiten te verdoezelen, waardoor het onmogelijk wordt om de activiteiten van een gebruiker van een andere te onderscheiden. Het is echter niet mogelijk om een ​​statisch IP-adres voor beide services te verkrijgen.

Hoewel geen van beide diensten specifiek is anti-DDoS servers, ze bieden wel een zekere mate van bescherming. Wanneer u een VPN gebruikt, is uw echte IP-adres verborgen. Dit betekent dat als u wordt aangevallen, het feitelijk de VPN-server is die wordt overspoeld met aanvragen. Bedrijven zijn natuurlijk terughoudend om in detail te treden over hoe ze deze problemen voorkomen. Dat gezegd hebbende, bleek uit de klantenservice van CyberGhost dat als een DDoS-aanval wordt gedetecteerd, de server eenvoudig van IP-adres verandert. Dit kan een paar seconden downtime tot gevolg hebben, waarna u kunt hervatten wat u aan het doen was.

Elk van deze services omvat een NAT-firewall. Op uw router is er al een geïnstalleerd, maar omdat uw VPN-verkeer is gecodeerd, kan de firewall van de router niet zien voor welke apparaatspecifieke pakketten de pakketten zijn bedoeld. Dit is waar de firewall van de VPN binnenkomt; het decodeert de pakketten, stuurt ze naar het relevante apparaat en verwijdert alle verdachte items. Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze een groot percentage ongevraagd verkeer filteren, het niet onfeilbaar is. Daarom werken NAT-firewalls het beste in combinatie met een secundaire firewall op OS-niveau.

Klantenservice

ExpressVPN Cyberghost
Live chat Ja Ja
Ticket ondersteuning Ja Ja
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 30 minuten 13 uur, 4 minuten
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Doorzoekbare kennisbank Ja Ja
Videogidsen Ja Ja

CyberGhost en ExpressVPN bieden beide live chat-functionaliteit. We testten dit op verschillende tijdstippen van de dag en ontdekten dat we in bijna alle gevallen binnen enkele seconden een reactie ontvingen. Elk biedt ook e-mail- en ticketgebaseerde ondersteuningssystemen voor minder tijdkritische problemen. ExpressVPN heeft een selectie video-tutorials in zijn kennisbank, terwijl CyberGhost in plaats daarvan screenshots gebruikt. Er is een kleine selectie video-walkthroughs op het YouTube-kanaal van CyberGhost, deze zijn echter jaren geleden geüpload en zijn mogelijk niet langer relevant.

We hebben de responstijd van elke service getest door drie vragen per e-mail te stellen. Twee hiervan zijn algemene vragen waarop de ondersteuningsteams waarschijnlijk vooraf geschreven antwoorden hebben. De derde is echter opzettelijk een beetje vager en is bedoeld om een ​​meer gedetailleerd antwoord uit te lokken.

ExpressVPN
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Bevat de mobiele app van ExpressVPN een kill-schakelaar? 9 minuten 1 Ja
Wat voor soort logboeken bewaart u? Is mijn bron-IP-adres geregistreerd? 38 minuten 1 Ja
Welke instellingen moet ik wijzigen om mijn spelervaring te verbeteren tijdens het gebruik van ExpressVPN? 45 minuten 2 Ja
Cyberghost
Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Bevat de mobiele app van CyberGhost een kill-schakelaar? 7 uur, 16 minuten 1 Ja
Wat voor soort logboeken bewaart u? Is mijn bron-IP-adres geregistreerd? 13 uur, 44 minuten 1 Ja
Welke instellingen moet ik wijzigen om mijn ervaring met gamen te verbeteren tijdens het gebruik van CyberGhost? 18 uur, 11 minuten 1 Ja

ExpressVPN kost aanzienlijk minder tijd om op e-mails te reageren dan CyberGhost. De eerste antwoorden kwamen binnen minder dan een uur binnen voor elk van onze drie vragen. De antwoorden waren meestal voldoende diepgaand om het onderhavige probleem aan te pakken, maar niet zo gedetailleerd dat een doorsnee persoon overweldigd zou zijn.

CyberGhost daarentegen nam regelmatig enkele uren om te antwoorden. Deze antwoorden bevatten echter uitgebreide achtergrondinformatie over de kwesties waar we om vroegen, met name met betrekking tot logboekregistratie en codering. Deze VPN dook niet eens terug op onze moeilijkere vraag, maar bood een stapsgewijze handleiding voor het optimaliseren van hun service (en het systeem van de gebruiker) voor een betere ervaring.

De winnaar: ExpressVPN

ExpressVPN-privacy

Hoewel ExpressVPN en CyberGhost beide uitzonderlijke VPN's zijn, geloven we dat ExpressVPN de betere keuze is voor de gemiddelde gebruiker.

Met servers in bijna twee keer zoveel landen als CyberGhost, is streaming van een breder scala aan geo-geblokkeerde services mogelijk. Bovendien kan ExpressVPN enigszins betrouwbaar worden gebruikt vanuit China, waardoor de bruikbaarheid nog verder wordt vergroot.

Het gebruiksgemak van ExpressVPN is een andere beslissende factor. Je kunt het snel op je thuisrouter installeren dankzij de aangepaste firmware van deze service, waardoor het niet meer nodig is om elk apparaat handmatig te configureren. Dit helpt het lage aantal gelijktijdige verbindingen van de service te compenseren - het is de enige echte zwakte. Zelfs als u problemen ondervindt, kunt u met ExpressVPN onmiddellijk hulp krijgen. De medewerkers van de klantenservice reageren snel en hebben kennis van de service. Met video-walkthroughs voor de meest voorkomende taken, maakt ExpressVPN het gemakkelijk om uzelf online te beschermen en nog eenvoudiger om te beginnen.

Zie ook: Laatste ExpressVPN coupons

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 75