De online privacy van kinderen beschermen – een handleiding voor ouders, verzorgers en opvoeders

Het is tijd om met je kind te praten. Je hebt gekeken naar hun browsergeschiedenis en nu is het tijd. Het wordt ongemakkelijk en ongemakkelijk voor jullie beiden, en dingen zijn veel veranderd sinds je zo oud was. Maar het is beter om het van een ouder te horen dan van een vreemde of God-weet-wie online te leren.


Nee, niet dat gepraat. Het is tijd om online privacy met uw kinderen te bespreken.

Zal internet en de overheid dit niet voor mij regelen?

Haha. Een goede.

Omdat we allemaal weten hoe eerlijk mensen zijn als hun leeftijd wordt gevraagd voordat ze een website bezoeken. En iedereen met de mogelijkheid om een ​​website of app te maken, heeft een grondige kennis van ethiek en voorschriften als het gaat om het verzamelen van gegevens en het aanbieden van advertenties aan minderjarigen. Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid, juist?

Tenminste, dat is wat de vooruitdenkende wetgevers die de Children's Children Online Online Protection Act 1998 hebben opgesteld, dachten. De Amerikaanse wet vereist dat websites gericht op kinderen jonger dan 13 jaar toestemming van de ouders moeten krijgen onder andere nalevingsnormen. Alsof de gemiddelde jongen lang genoeg aandacht heeft om te wachten tot zijn ouder het privacybeleid heeft gelezen.

COPPA is zwaar bekritiseerd omdat het niet effectief en zelfs contraproductief is in het beschermen van kinderen online. Kinderen nemen vaak hun toevlucht tot minder voor de leeftijd geschikte inhoud in plaats van te wachten op goedkeuring van een ouder. Het belet niet dat kinderen toegang krijgen tot pornografie of geadverteerd worden. Websites die anders mogelijk inhoud bieden die geschikt is voor kinderen, verbieden kinderen vaak helemaal vanwege de nalevingslast en mogelijke boetes voor het overtreden van COPPA.

Het VK is een beetje proactiever geweest in het verspreiden van online privacybewustzijn onder Britse jongeren via de UKCCIS en zijn mantra "Klik slim, klik veilig". Dit is echter dezelfde organisatie die in 2013 probeerde websites te filteren die als onveilig of ongepast voor kinderen werden beschouwd, maar die per ongeluk de websites van LGBT-rechtengroepen en liefdadigheidsinstellingen blokkeerden die bedoeld waren om kinderen te informeren over drugs, gezondheid en seks..

Dus nee, je kunt niet afhankelijk zijn van het internet dat zichzelf reguleert of van overheden (die in elk geval alleen regels voor hun eigen land kunnen maken) om namens jou in te stappen.

Is de privacy van kinderen echt een probleem?

Reken maar dat het zo is!

Drie van de vier kinderen hebben toegang tot een smartphone in de VS. In het VK heeft 43 procent van de negen- tot twaalfjarigen volgens de Library of Congress een profiel op sociale media. Eén op de drie is op Facebook, ondanks de leeftijdsgrens van 13 jaar. Een kwart van die kinderen op Facebook raakt nooit de privacybeperkingen op hun profiel aan, en een vijfde van hen toont publiekelijk zijn adres en / of telefoonnummer. Facebook beweert dat het machteloos is om te voorkomen dat kinderen liegen over hun leeftijd en accounts aanmaken.

En dat is gewoon Facebook. Het is zelfs niet meer cool. Snapchat, Tumblr, Vine, Instagram en Kik zijn allemaal populair bij tieners en pre-tieners. Wie weet wat er zal komen?

Social media en games vormen de grootste bedreiging voor de privacy van kinderen, omdat ze bij registratie om een ​​aanzienlijke hoeveelheid informatie vragen. Profielinformatie wordt door het sociale netwerk gebruikt om gerichte advertenties weer te geven en inhoud aan te bevelen. Die info kan ook worden gebruikt door oplichters en roofdieren om kinderen te richten. Om eerlijk te zijn, gebeurt het ook met volwassenen. Maar kinderen zijn veel gevoeliger dan volwassenen.

Lees meer: ​​Hoe uw identiteit kan worden gestolen met behulp van sociale media (en hoe u dit kunt voorkomen)

De gevolgen van het negeren van de online activiteiten van een kind kunnen zowel onmiddellijke als langdurige gevolgen hebben. Je hebt waarschijnlijk gehoord van horrorverhalen waarin een kind onbewust duizenden dollars uitgeeft aan in-app aankopen in een mobiele game. Drugsdealers en zedendelinquenten richten zich online op kinderen, net als identiteitsdieven. Carnegie Mellon CyLabs zegt zelfs dat kinderen meer dan 50 keer meer kans hebben om hun sofinummer door een andere persoon te laten gebruiken.

Een op de 40 gezinnen heeft een kind dat het slachtoffer is van identiteitsdiefstal, volgens het Identity Theft Assistance Centre en de Javelin Strategy & Onderzoeksgroep, en dat cijfer stijgt. Kinderen zijn geweldige doelen voor identiteitsdiefstal omdat ze schone leien hebben zonder vlekken op hun kredietrapport. Identiteitsfraude kan jaren duren zonder kennisgeving, omdat kinderen geen krediet nodig hebben totdat ze oud genoeg zijn om een ​​auto te kopen, een appartement te huren of leningen aan te gaan voor hun studie. Maar wanneer die dag aanbreekt, staan ​​deze jonge slachtoffers voor een grof ontwaken.

Zie ook: Beste bescherming tegen identiteitsdiefstal

Genoeg van je angst zaaien! Wat kan ik er aan doen?

Als ouder is er een fijne lijn tussen het beschermen van de privacy van uw kinderen en het binnendringen ervan zelf. Maar er zijn een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen die ze kunnen nemen terwijl ze hun belangen vrijwaren.

Volg en bevriend je kinderen

Maak je je zorgen over wat je kind op Snapchat plaatst? Nou, dat is gemakkelijk. Installeer het, maak een account en volg ze. Nu kunt u hun openbare accountactiviteit vanaf een redelijke afstand veilig volgen en ze zullen zich ook meer bewust zijn van wat ze posten. Je kunt hun vriendenlijst op Facebook bekijken om te zien of er iemand schaduwrijk is. Nee, je kunt niet screenen wat er op privékanalen wordt gezegd, maar kinderen mogen geheimen hebben.

Doe hetzelfde voor elk social media-account. Log in op Minecraft om het dorp van Junior te terroriseren. Het helpt niet alleen je kind te beschermen, je leert ze ook beter kennen en de wereld waarin ze leven. Het is een win-win voor alle partijen.

Begin geen regels te maken die willekeurig lijken voor je kind. Leg hen, zonder neerbuigend te zijn, uit wat de risico's en gevaren zijn van het niet beschermen van online privacy. Gooi enkele van die statistieken van bovenaf weg als bewijs.

Ga ook niet achter hun rug zitten en bespioneer uw kinderen ook niet. Dit zal alleen maar verder wantrouwen en kan hen meer blootstellen. Wanneer u een maatregel neemt die enig toezicht vereist, moet u daar transparant over zijn.

Gebruik geen sociale logins op niet-vertrouwde sites

Zowel kinderen als volwassenen worden meegesleurd in het spelen van quizzen en het online invullen van enquêtes, vooral op Facebook. Maar veel van deze sites vragen de gebruiker om in te loggen met zijn sociale mediaprofiel voordat de resultaten kunnen worden gepost zodat vrienden deze kunnen zien. Vertel je kind om die games en quizzen te vermijden, omdat veel van hen gegevens uit het profiel van je kind en de profielen van hun vrienden verzamelen, die door het bedrijf en derden worden gebruikt om advertenties te targeten en wie weet wat nog meer. Tenzij u het bedrijf dat de website bezit herkent en vertrouwt, gebruikt u uw sociale mediaprofielen niet om apps te verifiëren of autoriseren.

Zie ook: Facebook, Twitter, Google+ of LinkedIn… waarmee moet u inloggen?

De privacy-instellingen van kinderen aanpassen

Bijna elke app voor sociale media heeft een tabblad vol privacy-instellingen. Leer ze. Lees het privacybeleid. Nu je dezelfde apps hebt als je kind, ga je ermee zitten en schakel je uit wat moet worden uitgeschakeld. Verwijder de accounts uit zoekresultaten zodat vreemden geen vriendschapsverzoeken kunnen verzenden. Verwijder zoveel mogelijk openbare profielinformatie - adres, school, telefoonnummer, e-mailadres, enz. Aanscherping van privacy-instellingen voor het grootste deel heeft geen invloed op de werking van een social media-app, dus uw kind zou niet veel van een strijd.

De privacy van uw kind beschermen is eigenlijk slechts een uitbreiding van de bescherming van uw eigen privacy. U kunt veel van deze taken samen uitvoeren. We behandelen niet elke app die uw kind al dan niet in dit artikel heeft geïnstalleerd, maar we zullen enkele van de groten bespreken.

Zie: 75+ gratis tools om uw privacy online te beschermen

Apparaat instellingen

Ten eerste zijn locatiediensten op alle apparaten de norm geworden. Hiermee kunnen Apple, Google, Microsoft en app-makers de locatie van de gebruiker volgen. Om voor de hand liggende redenen is het het beste om deze uit te schakelen. Zeg tegen je kinderen dat ze hun foto's niet moeten geotaggen op sociale netwerken - althans niet totdat ze die specifieke locatie hebben verlaten en niet van plan zijn om terug te keren. In nieuwere versies van iOS en Android kunt u de locatietrackingrechten per app uitschakelen of volledig uitschakelen in de instellingen.

android locatie

Camera's aan de voorzijde zijn tegenwoordig ook bijna universeel op telefoons, tablets en laptops. Er is geen tekort aan nieuwsverhalen over zowel hackers als wetshandhavers op afstand, zodat camera's de gebruiker niet weten, foto's maken en weten waar ze zich bevinden. Plak een sticker of stuk elektrisch plakband over deze camera's.

Stel altijd een veegpatroon, pincode of wachtwoord in op uw apparaten om zowel vreemden als ongewilde kennissen uit de zaken van uw kind te houden.

Facebook privacyinstellingen

Het is waarschijnlijk dat geen enkel sociaal netwerk op internet meer over ons weet dan Facebook, en de privacy-instellingen van 's werelds grootste sociale netwerk kunnen helaas een beetje lastig zijn om te navigeren. Begin door naar de rechterbovenhoek van de startpagina te gaan en op het vergrendelingspictogram te klikken. Klik om te laten vallen "Wie kan mijn spullen zien?" En schakel het naar "Alleen vrienden". Dit zou uw kind uit het zicht moeten houden om vreemden te passeren..

facebook privacy snelkoppelingen

In de volgende vervolgkeuzelijst, "Wie kan contact met mij opnemen?", Kunt u instellen wie toestemming heeft om uw kindervriendverzoeken te verzenden. Er is niet langer een optie om een ​​profiel onzoekbaar te maken. In plaats daarvan is de meest persoonlijke optie die je krijgt om Vrienden van Vrienden alleen toe te staan ​​vriendenverzoeken te verzenden. Je kind kan nog steeds vriendschapsverzoeken sturen naar wie hij of zij wil, dus het beperkt niet met wie ze vrienden kunnen worden.

In het laatste gedeelte blokkeer je oplichters, cyberpestkoppen en iedereen met wie je niet wilt dat je kind communiceert.

We zijn nog niet klaar. Klik helemaal onderaan dit tabblad op 'Meer instellingen bekijken'. Hier kunt u voorkomen dat mensen naar het account van uw kinderen zoeken op telefoonnummer of e-mailadres. Doen.

Klik op het tabblad 'Tijdlijn en taggen' in de linkerzijbalk van deze pagina. Stel al deze instellingen in op "Friends" (indien beschikbaar) om vreemden op afstand te houden. Hier kunt u ook de optie toevoegen om foto's en statussen te bekijken waarin uw kind is getagd. Dit voorkomt dat ongepaste foto's en cyberpesten op hun account verschijnen, die anders later terug zouden komen om hen te achtervolgen.

Facebook laat gebruikers nu kiezen om statussen en foto's te delen, maar stelt bepaalde mensen vrij om ze te zien. Laat je kind weten dat ze je op deze manier niet mogen blokkeren, omdat alles wat hij niet prettig vindt om met je te delen, niet met de rest van de wereld moet worden gedeeld.

Het volgende is het tabblad Volgers. Een volger is in feite iemand die je profiel en berichten kan bekijken, maar geen persoonlijke vrienden met je is. Schakel dit van iedereen naar vrienden als een andere barrière voor vreemden.

Nu voor het gedeelte met apps. Dit is het meest onderbenutte deel van de privacybescherming van Facebook, waarschijnlijk omdat Facebook financieel profiteert van apps van derden die toegang hebben tot de persoonlijke gegevens van gebruikers. Telkens wanneer u zich aanmeldt met Facebook op een andere website of app, wordt deze hier weergegeven. Jij en je zoon of dochter moeten dit beide doen. Doorloop elke app afzonderlijk (er kunnen er heel veel zijn) en geef elke app de absoluut minimale machtigingen. Dit betekent dat de zichtbaarheid wordt gewijzigd in Alleen ik tenzij het anders niet werkt, en andere zichtbaarheidstoestemmingen zoals vriendenlijst, tijdlijn, e-mailadres, school, telefoonnummer, enz. Uitschakelen. Laat apps niet namens u posten of u meldingen sturen tenzij je vertrouwt ze absoluut. Als u een app niet herkent of niet meer gebruikt, verwijdert u deze helemaal, omdat het privacybeleid mogelijk is gewijzigd sinds u deze voor het eerst aan uw account koppelde.

Nadat u alle onnodige machtigingen van al deze apps hebt verwijderd (zorg ervoor dat u onderaan op Alles tonen) klikt, bladert u een beetje verder naar de drie panelen onder de lijst met apps. Klik onder Apps die anderen gebruiken op Bewerken. Dit is een lijst met informatie die apps die door uw vrienden worden gebruikt, in uw profiel kunnen zien. Lastig, toch? Zelfs na het uitschakelen van al die app-machtigingen hebben de apps die door uw vrienden worden gebruikt nog steeds toegang tot uw informatie. Schakel alles uit en plak het op Big Brother.

Oké, laatste stap. Ga naar het tabblad Beveiliging boven aan de linkerzijbalk. De privacygerelateerde bits waar we ons het meest zorgen over maken zijn Inloggoedkeuringen, App-wachtwoorden, Uw browsers en apps en Waar u bent ingelogd.

  • Inloggoedkeuringen zijn in principe hetzelfde als tweestapsverificatie. Wanneer u zich aanmeldt vanaf een nieuw apparaat, wordt een code naar uw telefoon verzonden als extra beveiligingslaag. Je moet een telefoonnummer toevoegen als je dat nog niet hebt gedaan.
  • Met app-wachtwoorden kunt u een apart wachtwoord instellen voor apps die deze functie ondersteunen en waarmee u zich kunt aanmelden met uw Facebook-account, zoals Spotify en Skype. Het is een goed idee om indien mogelijk verschillende wachtwoorden voor elke app te hebben. Lees hier meer over het maken en onthouden van sterke wachtwoorden.
  • Als uw kind een nieuwe telefoon krijgt of zich aanmeldt op het apparaat van iemand anders, is de instelling Uw browsers en apps belangrijk. Het is een logboek van apparaten waarvoor geen identiteitsbevestiging nodig is of die meldingen verzenden wanneer u bent ingelogd. Verwijder apparaten die niet bij uw huidige apparaten horen of die u niet herkent.
  • Waar u bent aangemeld, lijkt op de bovenstaande instelling, maar dan voor actieve aanmeldingen. Nogmaals, verwijder alle die u niet herkent of die niet van u zijn.

Snapchat privacy-instellingen

Als je door alle privacy-instellingen van Facebook bent gesmoord, zul je blij zijn te weten dat Snapchat veel eenvoudiger is. Start de app en klik op het spookpictogram boven aan het scherm en vervolgens op het tandwiel met instellingen rechtsboven. Blader omlaag naar het gedeelte 'Wie kan ...'. Stel Contact met mij en Mijn verhaal bekijken in op Mijn vrienden. Wie mijn verhaal kan bekijken, kan ook worden aangepast aan een specifieke lijst met mensen. Dit is ook waar bepaalde personen worden geblokkeerd.

snapchat instellingen

Terug op de instellingenpagina klikt u op Aanmeldingsverificatie om tweestapsverificatie in te stellen. Dit kan met een telefoonnummer en sms of met een authenticatie-app zoals Google Authenticator of Authy. Inlogverificatie maakt inloggen op Snapchat vanaf een nieuw apparaat een proces in twee stappen, dat veiliger is.

Dat is zo ongeveer alles dat op Snapchat kan worden aangepast wat privacy betreft. U kunt naar Extra services navigeren > Beheren > Machtigingen om te zien welke toegang Snapchat tot uw apparaat krijgt, maar deze kunnen niet worden gewijzigd. U vindt het privacybeleid en de servicevoorwaarden ook op de hoofdpagina met instellingen.

Instagram privacyinstellingen

Instagram rondt de top drie van de meest gebruikte apps onder tieners af. Om de privacy-instellingen van Instagram te vinden, klikt u op het hoofd en schouders-pictogram rechtsonder en vervolgens op de drie stippen rechtsboven.

instagram instellingen

U kunt ervoor kiezen om over te schakelen naar een privé-account, maar de meesten zijn het erover eens dat dit soort van het punt van Instagram verslaat. Anders dan dat, is er niet veel om privé te maken.

In plaats daarvan gaat privacy en veiligheid op Instagram meer over hoe de app wordt gebruikt. Wanneer je een foto plaatst, voeg dan pas een locatie toe nadat je kind deze locatie heeft verlaten, en alleen als ze niet van plan zijn om snel terug te keren. Anders kunnen vreemden bepalen waar uw kind rondhangt of waar ze zijn zodra de foto is geplaatst. Dit kan niet alleen betekenen dat een roofdier je kind kan vinden, het betekent ook dat een inbreker erachter kan komen of een gezin thuis is of niet.

Twitter privacyinstellingen

Net als Instagram valt er op Twitter niet veel te verbergen. Voeg geen persoonlijke gegevens toe aan tweets of de profielvervaging en het komt goed.

Tumblr privacy-instellingen

Tumblr is niet zo populair onder tieners als andere apps, maar onder de kunst en poëzie ligt een toevluchtsoord voor porno, smut en vulgariteit. Tumblr heeft geen echte naam nodig bij de registratie, dus het is niet nodig om er een te gebruiken. Privacy-instellingen zijn toegankelijk via de app of op de website.

Hier kunt u berichten uitschakelen zodat vreemden geen contact kunnen maken met kinderen. Als uw kind zijn of haar eigen Tumblr-blog heeft, is het waarschijnlijk een goed idee om reacties en antwoorden op berichten uit te schakelen. Blogs kunnen privé worden gemaakt, maar hierdoor zijn ze met een wachtwoord beveiligd. Het is tussen jou en je kind als je denkt dat dit het beste is.

Net als met al het andere, plaats geen persoonlijke gegevens en wees slim met geotagging van foto's.

Ouderlijk toezicht

Ouderlijk toezicht kan worden ingeschakeld door een ingebouwd mechanisme of door een hulpprogramma van derden op Android, iOS en de meeste moderne webbrowsers. Deze bedieningselementen beschermen niet alleen uw kind tegen ongepaste inhoud, maar kunnen ook voorkomen dat ze onbedoeld persoonlijke gegevens over zichzelf of uw gezin vrijgeven. Deze zijn vooral gericht op jongere kinderen; uw 16-jarige zal het niveau van micromanagement dat deze tools bieden niet waarderen.

Android

Android mist specifiek ouderlijk toezicht, maar sommige telefoons hebben de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts aan te maken. Zoek in de instellingen naar het gedeelte 'Gebruikers', waar u een beperkt profiel kunt toevoegen. Met een beperkt profiel kunt u schakelen tot welke apps de gebruiker toegang heeft. Dit is vooral handig als u een jong kind zonder een eigen telefoon toestaat om met uw tablet of telefoon te spelen. De account wisselt afhankelijk van de pincode of het wachtwoord dat op het vergrendelscherm is ingevoerd.

Als je je zorgen maakt over invasieve apps of games die waarschijnlijk een factuur opleveren, kunnen ouders eisen dat hun Google-accountwachtwoord wordt ingevoerd voordat ze een app downloaden of in-app-aankopen doen. Apps kunnen worden gefilterd op lage, gemiddelde of hoge volwassenheidsniveaus.

Norton Family Premier

Verschillende apps maken het eenvoudig om te controleren en beheren wat kinderen met hun telefoons doen. Norton Family Premier kost maar liefst $ 49,99, maar het wordt geleverd met een hele reeks handige functies, waaronder locatietracking, de mogelijkheid om afzonderlijke apps te blokkeren en webfiltering. Ouders kunnen zien en beperken wanneer en hoeveel schermtijd hun kinderen krijgen. Het werkt ook op meerdere apparaten voor gezinnen met meerdere smartphones die touting gebruiken. Qustodio, Net Nanny en PhoneSherriff zijn andere solide premium-opties.

Voor gratis alternatieven, bekijk Funamo, Lock2Learn, MM Guardian en AppLock.

iOS

iPhones en iPads, in tegenstelling tot Android, hebben enkele ouderlijk toezicht ingebouwd. Klik in de Algemene instellingen van iOS op Beperkingen en maak een toegangscode. Hier kunt u geïnstalleerde apps en bepaalde functies uitschakelen. Safari, de App Store, FaceTime, muziek-apps, Siri en in-app-aankopen kunnen allemaal worden uitgeschakeld of gefilterd.

iOS screenshot

Sociale media en locatieservices kunnen ook worden beperkt.

Als ouders het iPhone-gebruik gedetailleerder willen kunnen volgen en beheren, is daar een app voor. Netsanity, Qustodio, OurPact en Kidslox bevatten allemaal functies zoals avondklok, timers, siteblokkers en app-hiders.

  • Beste software voor ouderlijk toezicht

browsers

In Chrome instellingen in de desktopbrowser, scrol omlaag naar de sectie Personen. Verwijder het vinkje bij "Laat iemand een persoon toevoegen" zodat uw kind het niet gemakkelijk kan omzeilen en klik vervolgens op "Persoon toevoegen". U kunt ervoor kiezen om een ​​snelkoppeling op het bureaublad te maken, speciaal voor hen. Selecteer een pictogram voor hen en vink "Beheer en bekijk de websites van waaruit deze persoon bezoekt." Navigeer naar het dashboard met bewaakte gebruikers op https://myaccount.google.com/people-and-sharing. Kies uw nieuwe profiel en klik vervolgens op rechtsboven in het frame Machtigingen. Hier kunt u specifieke websites invoeren om te blokkeren, of alleen toegang tot bepaalde websites. Vergeet niet om SafeSearch in te schakelen als algemeen filter voor kinderen. Als u een site blokkeert waartoe uw kleine surfer toegang wil, kan hij of zij erom vragen zonder u zelfs persoonlijk te vragen.

Chrome-bewaakte gebruiker toevoegen

Voor gedetailleerdere bedieningselementen zou een handvol extensies in de Chrome Store aan uw behoeften moeten voldoen. WebFilter Pro en Blocksi Web Filter bieden functies zoals tijdbeheer, YouTube-filtering, webfiltering, witte lijsten en zwarte lijsten.

Firefox heeft geen ingebouwde maatregelen voor ouderlijk toezicht, dus u moet vertrouwen op plug-ins van derden. FoxFilter is waarschijnlijk het meest gebruikt. De gevoeligheid kan worden ingesteld om trefwoorden in de hoofdtekst of alleen in de metagegevens te blokkeren, zoals paginatitel en URL. Specifieke zoekwoorden en websites kunnen op de zwarte lijst en op de witte lijst worden geplaatst, en veel trefwoorden worden bij de installatie opgenomen.

ramen

Microsoft introduceerde speciale kinderaccounts beginnend met Windows 8. Aan Windows 10, klik op het startmenu en ga naar Instellingen. Ga naar de accounts > Familie en andere gebruikers en klik op 'Een familielid toevoegen'. Kies in het volgende scherm 'Een kind toevoegen'. Mogelijk moet u een e-mailaccount voor hen maken. Voer een telefoonnummer in dat wordt gebruikt om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Windows vraagt ​​u vervolgens of u Microsoft uw kinderen met advertenties wilt laten targeten of promotionele aanbiedingen wilt sturen. Schakel deze uit, omdat ze contraproductief zijn voor de hele privacyhouding die we proberen te nemen.

Windows 10 kinderaccount

Nu u een kinderaccount hebt ingesteld, kunt u wekelijkse rapporten over hun activiteit ontvangen en de instellingen online beheren. U kunt ervoor kiezen ongepaste websites te blokkeren, uw eigen sites toe te voegen aan de witte lijst en de zwarte lijst, apps en games te beperken op basis van beoordeling en in te stellen wanneer en hoe lang de computer kan worden gebruikt.

U vindt dit proces misschien een beetje onaangenaam omdat uw kind zich moet registreren met een e-mailadres. Als dat het geval is, zijn er ook applicaties van derden beschikbaar. Misschien herkent u de namen uit onze Android- en iOS-lijsten: Qustodio, Norton Family en SocialShield zijn allemaal solide opties. SocialShield is met name handig voor het monitoren van sociale media, het waarschuwen van ouders voor berichten met inhoud over seks en drugs, verdachte vriendschapsverzoeken en berichten die kunnen leiden tot een echte interactie.

Mac OS X

Ouderlijk toezicht inschakelen in OSX, ga naar Systeemvoorkeuren in het Apple-menu. Klik op Ouderlijk toezicht en voeg een nieuwe gebruiker toe met ouderlijk toezicht ingeschakeld. Nu terug op uw beheerdersaccount, schakelt u ouderlijk toezicht in voor de nieuwe gebruiker. Als je je kind verwend hebt met zijn of haar eigen Macbook, kun je ook ouderlijk toezicht beheren vanaf een andere computer.

ouderlijk toezicht bij het filteren van luipaardinhoud

Klik op de tabbladen bovenaan om beperkingen in te stellen. Met Apps kunt u een toegestane beoordeling opgeven en tot welke apps uw kind toegang heeft. Met Web kunt u de toegang tot websites filteren. Mensen beperken de interactie van een kind met anderen via de apps Mail, iMessage en Game Center. Tijdslimieten zijn voor tijdbeheer. Andere kunnen worden gebruikt om de taal te censureren, de ingebouwde camera te blokkeren en wachtwoordwijzigingen te voorkomen.

Qustodio en Norton Family zijn ook beschikbaar als software voor ouderlijk toezicht van derden voor Macs.

ID-diefstalbeveiliging

Diefstal van ID's kan iedereen overkomen, en kinderen zijn vaak het doelwit omdat weinig mensen denken om de kredietrapporten van hun kinderen te controleren. Wees een van de weinigen die dat doen. In de VS krijgen alle burgers één gratis kredietrapport van elk van de drie nationale kredietrapportagebureaus per jaar, die u kunt krijgen van AnnualCreditReport.com. Bestel een kopie en controleer deze op ongeoorloofde of verdachte activiteiten.

vertrouwd krediet

Britse burgers krijgen niet dezelfde hoffelijkheid, maar een paar kredietinformatiebureaus bieden gratis proefversies aan waarmee u de kredietrapporten van uw kinderen kunt verkrijgen.

Kredietrapportage begint zodra een kind een account op zijn naam heeft geopend waarvoor een kredietcontrole vereist is. Vanaf dat moment hebben ze een credit score.

Leer uw kinderen in een vroeg stadium goede gewoonten, zoals elke aankoop grondig controleren op een creditcardafschrift als ze er een hebben, en regelmatig bankrekeningen controleren op activiteiten die ze niet hebben toegestaan. Laat hen weten hoe belangrijk het is om hun sofi-nummers (nationale verzekeringsnummers als u zich in het VK bevindt), evenals andere ID-nummers op rijbewijzen en medische verzekeringskaarten te beschermen. Deze kunnen allemaal worden gebruikt om fraude te plegen onder de naam van uw kind en hun krediet jarenlang te schaden.

Als extra beveiligingslaag kunt u overwegen om te investeren in een service voor bescherming tegen identiteitsdiefstal. Deze bureaus controleren uw persoonlijke gegevens, bankrekeningen, creditcards en openbare archieven op misbruik. Ze bieden hulp als er discrepanties of fraude opduiken, samen met grote verzekeringsplannen om eventuele verliezen als gevolg van identiteitsdiefstal te compenseren. Als uw kind eerder het slachtoffer is geweest van identiteitsdiefstal, lopen ze meer risico, dus deze diensten zijn vooral nuttig.

TrustedID is de enige ID-diefstalbeveiligingsservice die we hebben beoordeeld met een echt gezinsplan, maar andere bureaus hebben meestal opties om kinderen in te schrijven. Bekijk al onze beoordelingen tegen identiteitsdiefstal om erachter te komen welke het beste bij uw gezin past.

Software voor ouderlijk toezicht

Software voor ouderlijk toezicht kan ouders bredere en gedetailleerdere tools bieden om het online gedrag van hun kinderen te beheren. Met veel programma's kunt u controleren welke websites uw kinderen bezoeken en welke apps ze gebruiken. U kunt specifieke sites of apps blokkeren of blokkeren inschakelen op websites die bepaalde zoekwoorden bevatten of die onder een bepaalde categorie vallen. U kunt zelfs aangeven wanneer kinderen hun apparaten mogen gebruiken en voor hoe lang.

Er zijn tientallen software voor ouderlijk toezicht beschikbaar, dus het vinden van de beste pasvorm voor de juiste prijs kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben we dat voor je geregeld door verschillende van de beste software voor ouderlijk toezicht op de markt uitgebreid te testen. Bekijk hier onze beoordelingen over software voor ouderlijk toezicht.

Gebruik een VPN

Zorg er bij het invoeren van privéinformatie op registratiepagina's en online shopping-sites voor dat de site een geverifieerd SSL-certificaat gebruikt. Dit wordt meestal aangegeven door een vergrendelingspictogram en een URL voorafgegaan door HTTPS. Dit codeert de communicatie tussen de browser en de server. Installeer de HTTPS Everywhere-extensie in uw browser om standaard HTTPS te gebruiken indien beschikbaar.

HTTPS is echter niet beschikbaar voor de meeste websites, dus alle informatie die van uw computer naar het internet wordt verzonden, is niet versleuteld en kan door iedereen worden bekeken die deze wil zien. Investeer in een VPN-service om uzelf en uw kinderen beter te beschermen. Een VPN codeert al uw inkomend en uitgaand verkeer en routeert dat verkeer ook via een server op een locatie naar keuze. Dit heeft het effect dat al uw internetactiviteiten anoniem worden gemaakt, terwijl zowel de inhoud van uw verbinding wordt verborgen als uw IP-adres en ware locatie worden verborgen.

Het inschakelen van de VPN voordat u op internet surft of iets anders online doet, is een goede gewoonte om zowel voor ouders als kinderen aan de slag te gaan.

Als het gaat om gebruiksgemak - zelfs iets wat een jong kind zou kunnen leren gebruiken - is het moeilijk om ExpressVPN te verslaan. Het is een van de snelste VPN's die we hebben getest en is ontworpen met beginners in gedachten. Het nadeel is dat het geen gezinsplannen biedt en dat de individuele plannen relatief duur zijn. Lees onze review van ExpressVPN.

expressvpn android app

Voor een goedkopere optie die voor een heel huishouden van apparaten werkt, raden we PureVPN of Private Internet Access aan. Lees onze beoordelingen van PureVPN en PIA. Merk op dat als je ook je VPN wilt gebruiken tijdens het streamen, niet alle VPN's werken met Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sky Go en vele andere populaire streamingdiensten.

Je kind anoniem maken

In combinatie met een VPN kan de volgende lijst met voorzorgsmaatregelen uw kind onzichtbaar maken of op zijn minst meer een raadsel voor het internet in het algemeen.

Valse persoonlijke informatie

Je hebt waarschijnlijk behoorlijk wat tijd besteed aan het leren van je kinderen hoe ze hun naam moeten spellen, wanneer ze jarig zijn en het adres waar ze wonen. Leer ze nu om erover te liegen tegen vreemden, wanneer hen wordt gevraagd. Gebruik een nep-verjaardag op Facebook, als je er helemaal een gebruikt. Een voor- en middelnaam heeft de voorkeur boven een voor- en achternaam. Als u geen e-mail verwacht, gebruikt u een nepadres.

Schakel advertentieblokkering in

ontkoppel ss

Online advertenties zijn niet alleen voor advertenties, ze worden ook gebruikt om gegevens te verzamelen van de persoon die ze bekijkt. Sommige zijn onschadelijk, maar anderen zijn ronduit kwaadaardig. Advertentieblokkering en anti-tracking-extensies kunnen voorkomen dat advertentiebedrijven uw kinderen rondneuzen. We adviseren Ad Block Plus en Verbinding verbreken. Disconnect biedt zelfs een educatieve kinderversie, Disconnect Kids. Sommige antivirusproducten bevatten ook advertentieblokkers.

Zoek anoniem

Of het nu gaat om huiswerk of nieuwsgierigheid, kinderen moeten zoekmachines gebruiken. Google en anderen verzamelen informatie over elke gebruiker om een ​​profiel rondom hen te maken, dat wordt gebruikt om aanbevelingen te doen en advertenties te targeten. Op zowel mobiele apparaten als desktopbrowsers kunt u de standaardzoekmachine instellen op iets anoniemers.

DuckDuckGo, StartPage en ixquick registreren geen IP-adressen, gebruiken geen tracking-cookies of controleren op welke resultaten u klikt. StartPage en ixquick scrubben eigenlijk uw persoonlijke gegevens voordat u de zoekopdracht bij Google of een andere grote zoekmachine namens u indient, zodat u dezelfde resultaten krijgt zonder informatie op te geven.

Zie ook: Beste privé-zoekmachines

Politie foto's

Dit kan moeilijker zijn dan het klinkt. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, wil je misschien alle foto's van je kind die online verschijnen ontcijferen. Op Facebook, zoals hierboven vermeld, kunt u ervoor kiezen om elke foto waarin uw kind is getagd te beoordelen voordat de tag openbaar wordt gemaakt aan vrienden. Maar niet alle sociale netwerken hebben zulke gedetailleerde controles.

Als uw kind in een sportteam of club zit, kan dit lastig worden. Bespreek de problemen met volwassen leiders en coaches over het taggen van kinderen in foto's en het privé maken van webpagina's en Facebook-groepen. Leg basisregels vast met babysitters en collega-ouders over het online plaatsen van foto's.

Vertel uw kind op dezelfde manier dat hij respectvol is en niemand in een status of foto tagt zonder zijn toestemming.

Informatie over kinderen verzamelen

Als u een website, app of zelfs een Facebook-groep beheert waarbij kinderen zijn betrokken, is het belangrijk om te weten welke informatie u moet verzamelen, hoe u deze kunt verzamelen en beveiligen en met wie u deze kunt delen. Daarvoor hebben we een aparte gids: eerlijke werkwijzen voor het verzamelen van informatie van kinderen.

Voorbij veiligheid

De privacy van kinderen gaat niet alleen over het beschermen van hen tegen roofdieren en fraudeurs, hoewel dat zeker reden genoeg is. Maar er is een maatschappelijke impact op kinderen die worden gebombardeerd door advertenties en marketing die door algoritmen worden geactiveerd. Kinderen zijn beïnvloedbaar en hun geest kan worden gevormd door wat ze online zien. Wat ze op internet zien, wordt bepaald door wat Google, Facebook, Microsoft en andere bedrijven die afhankelijk zijn van advertenties en massale gegevensverzameling met dragnet willen dat ze zien.

Op dezelfde manier worden kinderen in een tijd waarin niets wordt vergeten ook gevormd door wat ze achterlaten. In een artikel in Wall Street Journal vat Julia Angwen het beste samen:

"Ze zullen niet de vrijheid hebben die ik als kind had om mezelf te transformeren. Op de middelbare school droeg ik bijvoorbeeld alleen roze en turkoois. Maar toen ik naar de stad verhuisde voor de middelbare school, veranderde ik mijn garderobe volledig en droeg ik alleen preppy kleding met centen loafers. Niemand wist van mijn transformatie omdat ik geen spoor achterliet, behalve een paar stoffige foto's in een schoenendoos in de kast van mijn ouders. Probeer dat eens in het tijdperk van Facebook. '

Het internet kan meer van de wereld openstellen voor uw kind dan welke generatie dan ook. Maar we moeten gezichtsloze bedrijven zonder winstoogmerk niet toestaan ​​om ze te vormen tot een klasse van consumenten die beperkt zijn tot de online persona's die ze onbewust hebben helpen creëren.

"At the computer" van Lars Plougmann onder licentie van CC BY-SA 2.0
"Ouderlijk toezicht in Leopard: Content Filtering" door Wesley Fryer gelicentieerd onder CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2