De beste VPN-service kiezen – NordVPN versus Surfshark

NordVPN versus Surfshark


Het is vaak moeilijk om te bepalen welke VPN geschikt is voor uw behoeften, vooral als u er nog nooit een hebt gebruikt. Sommige services scheppen bijvoorbeeld over de verschillende protocollen die ze aanbieden, of over hun functies voor het verbergen van het verkeer. Maar tenzij u een diepgaand begrip hebt van netwerkconcepten, is deze informatie vrijwel nutteloos.

Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een vergelijking gemaakt van NordVPN en Surfshark, zodat u de sterke en zwakke punten van elk kunt zien. We zullen ook precies uitleggen wat elke functie eigenlijk betekent en hoe dit uw dagelijks gebruik van de VPN zal beïnvloeden. Laten we, zonder verder gedoe, aan de slag gaan met onze NordVPN vs. Surfshark review:

highlights

NordVPN

 • Uitgebreid servernetwerk
 • Snel genoeg voor live livestreaming
 • Deblokkeert een breed scala aan populaire services in het buitenland
 • Bevat tal van beveiligings- en privacyfuncties

Surfshark

 • Staat meerdere verbindingen toe
 • Snelle, betrouwbare snelheden
 • Sterk in beveiliging en houdt geen logboek bij
 • Uitstekend deblokkeervermogen

Prijzen en kortingen

NordVPN Surfshark
Abonnementsperioden Een maand Een maand
Een jaar Een jaar
Twee jaar Twee jaar
Drie jaar
Speciale aanbieding 75% korting op een driejarenplan 83% korting op een tweejarenplan
Hoogste prijs per maand $ 11.95 $ 11.95
Laagste prijs per maand $ 2.99 $ 1.99
Prijs voor een jaar $ 83,88 $ 71.88
Geldteruggarantie 30 dagen 30 dagen

Met $ 11,95 per maand zijn NordVPN en Surfshark betaalbaar genoeg voor een abonnement van maand tot maand. Beide VPN's bieden echter beide dramatische kortingen op hun meerjarenplannen, ze zijn het meest geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar langdurige bescherming.

De prijsverlagingen zijn zelfs zo belangrijk dat als je bereid bent je voor een jaar in te schrijven, je echt voor het tweejarenplan zou kunnen kiezen. Dit is slechts $ 11,87 extra ($ 95,75) voor NordVPN, en verlaagt feitelijk de kosten vooraf van Surfshark met $ 24,12 ($ 47,76).

Beide services omvatten een 30-dagen geld-terug-garantie. Dit betekent dat je ze een maand kunt uitproberen en gewoon je geld terugkrijgt als je niet onder de indruk bent.

Beste deal voor NordVPN: bespaar 75% wanneer u kiest voor het driejarige abonnement van NordVPN.

Beste deal voor Surfshark: verlaag de maandelijkse prijs met meer dan 80% met de tweejarige deal van Surfshark.

Kenmerken

NordVPN Surfshark
Gelijktijdige verbindingen 6 Geen limiet
Besturingssysteem-apps Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Handmatige apparaten installeren Routers, settopboxen Routers, settopboxen
Split tunneling Nee Ja
Gratis extra's Advertentieblokkering, malware scannen, automatische wifi-beveiliging, browserextensies voor Chrome en Firefox Functies voor scannen van malware, ad-blocking en anti-tracking. Browser-extensies (Chrome, Firefox) 

Zowel NordVPN als Surfshark bieden uitstekende ondersteuning voor meerdere platforms, met apps voor alle belangrijke platforms en een op de opdrachtregel gebaseerd installatieprogramma voor Linux-systemen. Deze services hebben ook een paar nuttige privacyfuncties gemeen, waaronder automatische ad-blocking en malware-scanning, evenals extensies voor Firefox en Chrome. Het is vermeldenswaard dat deze browserextensies alleen uw browserverkeer beveiligen en u niet toestaan ​​om applicaties zoals P2P-clients of berichten-apps anoniem te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, NordVPN heeft functies die niet beschikbaar zijn in Surfshark en vice versa. Met NordVPN kunt u bijvoorbeeld automatisch verbinding maken wanneer u een onbeveiligd wifi-netwerk gebruikt. Ondertussen heeft Surfshark een split tunneling-functie (bekend als Whitelister) waarmee u apps en websites kunt opgeven die de VPN kunnen omzeilen.

Het grootste verschil tussen NordVPN en Surfshark is de verbindingslimiet. NordVPN staat maximaal zes gelijktijdige verbindingen toe, wat net boven het branchegemiddelde van vijf ligt. In tegenstelling tot, Surfshark staat een onbeperkt aantal verbindingen toe, waardoor het een zeer aantrekkelijke optie is als u veel apparaten tegelijk wilt beschermen.

Streamen en deblokkeren

NordVPN Surfshark
Netflix Meer dan een dozijn bibliotheken, waaronder Netflix VS, VK, Australië, Canada, Japan, Nederland VS, VK, Frankrijk, India, Japan, Nederland
Hulu VS, Japan VS, Japan
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Video VS, VK VS, VK
BBC iPlayer Ja Ja
abc Nee Nee
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Elf sporten Ja Nee
Kanaal 4 Ja Ja

NordVPN is een favoriet van gebruikers die regelmatig streamen, deels omdat het veel van de populairste streamingdiensten in het buitenland blokkeert. Surfshark heeft echter bewonderenswaardig op dit gebied gepresteerd en NordVPN in de meeste van onze tests gematcht.

Hoewel Surfshark verschillende grote platforms kon deblokkeren, kon het de geoblocking van Eleven Sports niet omzeilen, terwijl NordVPN dat wel kon. Bovendien kon geen van beide services ABC deblokkeren.

NordVPN kon echter ook een groter aantal regionale Netflix-bibliotheken deblokkeren. Het is vermeldenswaard dat beide VPN's Netflix technisch deblokkeren, welke server u ook kiest; ze zullen je gewoon doorverwijzen naar de Amerikaanse versie als ze een bepaalde bibliotheek niet kunnen deblokkeren.

China

China heeft enkele van de meest uitgebreide internetbeperkingen ter wereld en blokkeert de meeste VPN's ronduit. Desondanks werken beide VPN's in China, nadat ze correct zijn geconfigureerd.

Alles wat Surfshark-gebruikers moeten doen om anoniem in China te bladeren, is de functie NoBorders inschakelen (instellingen > Geavanceerd > Geen grenzen). Het proces is vergelijkbaar voor NordVPN-gebruikers, hoewel u in dit geval de app specifiek moet vertellen dat u de gespecialiseerde obfuscated servers wilt gebruiken (instellingen > Geavanceerd > Duistere servers) en kies vervolgens een van deze in het hoofdscherm.

Merk op dat de Great Firewall momenteel de toegang tot de websites NordVPN en Surfshark blokkeert. Dit betekent dat je moet installeer de door u gekozen service voordat u in China aankomt.

Setup en interface

NordVPN Surfshark
Automatische installatiewizard Linux, Windows, MacOS, iOS, Android Windows, Android, MacOS, Linux, iOS
Selectie hoofdlocatie Kaart op basis van / List-gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina's Ja Ja
Mobile-vriendelijke Ja Ja

Deze VPN's hebben beide gebruiksvriendelijke desktop-apps. Met de app van NordVPN kunt u een serverlocatie kiezen uit een lijst of een kaart en kunt u rechtstreeks vanaf de hoofdpagina verbinding maken met gespecialiseerde servers (zoals die voor torrenting of verbeterde privacy). Instellingen kunnen op een andere pagina worden gewijzigd en geavanceerde instellingen worden gescheiden gehouden, waardoor het minder waarschijnlijk is dat u per ongeluk iets wijzigt dat u niet zou moeten.

De beste VPN-service kiezen - NordVPN versus Surfshark

Surfshark's desktop-app, aan de andere kant, heeft een "less is more" -benadering. Het hoofdscherm heeft een eenvoudige snelverbindingsknop (met een optie om automatisch de snelste P2P-server te kiezen) en snelle toegang tot enkele van uw meest recent gebruikte servers. Het enige probleem met de interface van Surfshark is dat instellingen effectief zijn verdeeld over drie tabbladen, waarvan er één twee extra submenu's heeft. Dit is geen groot probleem, maar het maakt het vinden van een specifieke instelling iets moeilijker.

De beste VPN-service kiezen - NordVPN versus Surfshark

De mobiele app van NordVPN behoudt de op kaarten gebaseerde lay-out van de desktopversie, maar verwijdert de zijbalk in plaats daarvan een snelkoppelingsknop en recente servers vooraan en in het midden. Naar beneden scrollen onthult een volledige lijst met beschikbare landen en speciale servers. Bepaalde functies zijn verwijderd, zoals de kill-schakelaar (op Android) en de mogelijkheid om verborgen servers te gebruiken, maar automatische wifi-beveiliging en ad-blocking zijn nog steeds beschikbaar.

De mobiele app van Surfshark is bijna identiek aan de desktopversie, behalve dat de zijbalk onderaan het scherm loopt. Belangrijker, de meeste beveiligingsfuncties zijn beschikbaar, en in sommige gevallen uitgebreid. Met de Android-app kunt u bijvoorbeeld kleinere pakketten verzenden om gegevens te besparen wanneer u op mobiele wifi bent, en u kunt kiezen tussen de kill-schakelaar van Surfshark en degene die in het besturingssysteem is ingebouwd.

Servers en prestaties

NordVPN Surfshark
Serverlanden 60 56
Totaal aantal servers 5700+ 800+

Er is hier geen wedstrijd: NordVPN heeft het grootste netwerk van alle grote providers. Surfshark bestrijkt bijna evenveel landen, wat vooral indrukwekkend is gezien het feit dat het een relatief nieuwe service is, maar de servers van NordVPN overtreffen de zeven-op-één van Surfshark.

Dus wat betekent dit in de praktijk? Omdat de gebruikers van NordVPN verspreid zijn over een groter aantal servers, is het netwerk minder belastend. Dit maakt het waarschijnlijker dat u een verbinding met lage latentie en hoge snelheid krijgt, zodat u kunt bladeren en streamen zonder onderbrekingen. Voor wat het waard is, zijn de snelheden van Surfshark indrukwekkend, maar het is theoretisch waarschijnlijker dat het tijdens piekuren moeilijk zal zijn.

Hieronder vindt u een lijst van elk land waar deze VPN's servers hebben:

NordVPNSurfshark
Albanië
Argentinië
Australië
Oostenrijk
Azerbeidzjan
België
Bosnië-Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Canada
Chili
Costa Rica
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Georgië
Duitsland
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
IJsland
Indië
Indonesië
Ierland
Israël
Italië
Japan
Letland
Luxemburg
Macedonië
Maleisië
Mexico
Moldavië
Nederland
Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Servië
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Thailand
kalkoen
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oekraïne
Vietnam

NordVPN heeft servers in elk land dat Surfshark doet, behalve één: Rusland. NordVPN had vroeger servers in Rusland, maar sloot ze toen een rekening werd aangenomen die VPN-bedrijven verplichtte om de overheid toegang te geven tot hun servers.

We hebben rechtstreeks contact opgenomen met de klantenondersteuning van Surfshark om te informeren naar de beveiligingsimplicaties van servers in Rusland. Een ondersteuningsvertegenwoordiger beweerde dat, aangezien de servers van Surfshark zijn geconfigureerd om geen logboeken bij te houden, er geen informatie is die aan de overheid moet worden overgedragen, en als zodanig geen risico.

Veiligheid

NordVPN Surfshark
VPN-protocollen OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (momenteel in beta)
OpenVPN-gegevenscodering AES-256 AES-256
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096 RSA-2048
Cloaking technologie Obfsproxy NoBorders-verduistering
App-beveiliging Kill-schakelaar (behalve op Android) Dodenschakelaar (alle platforms)
DNS-status Privé DNS Privé DNS

Met deze services kunt u allebei verbinding maken met behulp van OpenVPN- en IKEv2-protocollen, maar Surfshark ondersteunt ook Shadowsocks, een open-source proxy. Deze functie is momenteel echter in bèta, dus werkt mogelijk niet zoals verwacht.

Beide gebruiken 256-bit AES-codering, die effectief niet te kraken is. Dit vervormt in wezen uw verkeer met behulp van een geheime sleutel, wat betekent dat iedereen die binnenkomt alleen betekenisloze gegevens kan zien. NordVPN gebruikt een 4096-bit RSA-sleutel om uw apparaat privé te laten communiceren met de VPN. Surfshark daarentegen gebruikt 2048-bits RSA-sleutels, die nog steeds veilig zijn, maar iets minder.

NordVPN en Surfshark bieden beide een kill-schakelaar, hoewel NordVPN's niet beschikbaar zijn op Android-apparaten. Een kill-schakelaar stopt alle gegevensoverdracht telkens wanneer u de verbinding plotseling verliest, zodat u nooit zonder bescherming surft. Bovendien gebruiken deze VPN's beide private DNS-servers, wat betekent dat geen enkele derde partij ooit toegang heeft tot uw internetverkeer.

Ten slotte heeft elke service zijn eigen cloaking-technologie, die wordt gebruikt om VPN-blokkering en landelijke internetbeperkingen te omzeilen. NordVPN gebruikt Obfsproxy, een hulpmiddel dat uw verkeer hervormt, de tekenen verbergen dat je helemaal een VPN gebruikt. Surfshark heeft echter zijn eigen software genaamd NoBorders, die vermoedelijk op een vergelijkbare manier werkt.

Privacy

NordVPNSurfshark
HQ basis Panama Britse Maagdeneilanden
Verbindingslogboeken Geen Sommige, voor diagnostische doeleinden
Activiteitslogboeken Geen Geen
Gebruikersgegevens voor aanmelding E-mailadres E-mailadres
Anonieme betalingsopties Bitcoin, Ethereum, Ripple Bitcoin, Ethereum, Ripple

NordVPN en Surfshark zijn gevestigd in respectievelijk Panama en de Britse Maagdeneilanden. Deze landen hebben geen verplichte wetten voor gegevensbewaring, waardoor ze ideale locaties zijn voor het gebruik van een VPN.

NordVPN houdt geen enkele logboek bij. Surfshark houdt beperkte informatie bij, zoals hoe vaak u de service gebruikt en of de app is gecrasht, maar niets hiervan kan worden gebruikt om u te identificeren. Als zodanig, ongeacht welke van deze services u gebruikt, bent u vrijwel volledig anoniem online. Als je nog meer privacy wilt, kun je je aanmelden met een wegwerp-e-mailadres en betalen met cryptocurrency.

Configuratie

NordVPNSurfshark
Adrestoewijzing Shared Shared
Toegewijd IP-adres mogelijk Ja (in Duitsland, de VS, het VK, Nederland) Nee
DDoS-bescherming Nee Nee
NAT-firewall Ja Nee

Deze VPN's gebruiken gedeelde adrestoewijzing. Dit betekent dat iedereen die verbinding maakt met een bepaalde server één IP-adres deelt. Met talloze gebruikers die allemaal tegelijkertijd verschillende sites bezoeken, wordt het bijna onmogelijk om te zien wie wat doet. Met NordVPN kunt u elke maand extra betalen in ruil voor een specifiek IP-adres (in wezen een server waartoe alleen u toegang hebt). Helaas is dit geen optie voor Surfshark-gebruikers.

Geen van deze services biedt gespecialiseerde anti-DDoS-servers, maar echt, elke VPN beschermt u tegen DDoS-aanvallen. De meeste hebben automatische systemen die het IP-adres van de server kunnen veranderen als ze detecteren dat een aanval plaatsvindt. Omdat de impact zich verspreidt over het hele servernetwerk in plaats van alleen uw thuisrouter, worden de meeste kleine of middelgrote aanvallen geabsorbeerd zonder echt effect op de prestaties.

Klantenservice

NordVPNSurfshark
Live chat Ja (in eigen huis) Ja (ZenDesk)
Ticket ondersteuning Ja Ja
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 4 uur, 57 minuten 4 uur, 10 minuten
Telefonische ondersteuning Nee Nee
Doorzoekbare kennisbank Ja Ja
Videogidsen Ja Nee

NordVPN en Surfshark nemen klantenondersteuning duidelijk serieus. Contact opnemen is eenvoudig en beide providers bieden een uitgebreide, doorzoekbare kennisbank. Als zodanig moet u in staat zijn om enkele van de meest voorkomende problemen zelf op te lossen. NordVPN heeft zelfs een YouTube-kanaal met video-walkthroughs.

Deze VPN's bieden beide 24/7 ondersteuning via live chat; NordVPN's worden gerund door een intern team, terwijl Surfshark's wordt uitbesteed. We hebben geconstateerd dat beide teams snel reageren (meestal binnen enkele seconden). Dit betekent dat als je hulp nodig hebt, live chat waarschijnlijk de gemakkelijkste manier is om hulp te krijgen.

Dat gezegd hebbende, kunnen er momenten zijn waarop gebruikers geen toegang hebben tot livechat (bijvoorbeeld in China). Met dit in gedachten hebben we beide services drie vragen per e-mail gestuurd. U vindt hieronder de gemiddelde responstijd en of onze vraag al dan niet is beantwoord:

NordVPN
Vraag  Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ik NordVPN op een DD-WRT-router installeren? 3 uur, 52 minuten Ja
Hoe stel ik NordVPN in voor gebruik in China? 4 uur, 44 minuten Ja
Beschermt NordVPN tegen WebRTC-lekken? 9 uur, 15 minuten 1 Ja
Surfshark
Vraag  Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ik Surfshark op een DD-WRT-router installeren? 5 uur, 47 minuten 1 Ja
Hoe stel ik Surfshark in voor gebruik in China? 9 uur, 25 minuten 1 Ja
Beschermt Surfshark tegen WebRTC-lekken? 21 minuten 1 Ja

Deze services hadden een vergelijkbare gemiddelde e-mailresponstijd. Antwoorden waren gemakkelijk te volgen en beide VPN's gaven stapsgewijze handleidingen voor het configureren van hun apps voor gebruik in China. Als live chat om welke reden dan ook niet beschikbaar is, is e-mailondersteuning een perfect uitvoerbaar alternatief.

De winnaar: NordVPN

NordVPN

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website: www.NordVPN.com

Geldteruggarantie: 30 DAGEN

Dit was een zeer nauwe wedstrijd tussen twee uitzonderlijke VPN's. Surfshark is snel, biedt sterke beveiligings- en privacyfuncties, heeft geen verbindingslimiet en werkt in China, dat het al boven veel van zijn rivalen verheft. Wanneer je van mening bent dat Surfshark zeer betaalbaar is en ook enkele van de meest populaire streamingplatforms blokkeert, wordt het duidelijk dat het een uitstekende VPN voor dagelijks gebruik zou zijn.

Echter, wij vinden dat NordVPN in het algemeen de betere keuze is. Het uitgebreide servernetwerk en de blokkeermogelijkheden zijn ongeëvenaard, zodat u toegang hebt tot wat u maar wilt, waar u maar wilt. Deze service legt een grote nadruk op uw veiligheid en privacy. Bovendien is het beter geschikt voor ervaren gebruikers, met opties om een ​​specifiek IP-adres te verkrijgen, uw apparaat te verbergen voor anderen op het netwerk en aangepaste DNS-servers te gebruiken.

Beste deal voor NordVPN: bespaar 75% wanneer u kiest voor het driejarige abonnement van NordVPN.

Beste deal voor Surfshark: verlaag de maandelijkse prijs met meer dan 80% met de tweejarige deal van Surfshark.

Zie ook:

 • NordVPN versus ExpressVPN
 • NordVPN coupon
 • ExpressVPN coupon
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 38