Beste VPN’s voor Viber en sommige te vermijden

In deze gids worden de beste VPN's voor Viber behandeld, zodat u er toegang toe hebt in beperkte landen zoals China, Qatar, Saudia Arabië, Egypte en de VAE.


Beste VPN's voor Viber en sommige te vermijden

Viber is een populaire chat-app met meer dan 250 miljoen gebruikers verspreid over 193 landen. Mensen gebruiken het om in contact te blijven met vrienden en familie over de hele wereld - de app was ook een van de eerste boodschappers die de nu alomtegenwoordige gratis belfunctie introduceerden.

Sommige regeringen beperken burgers echter om toegang te krijgen tot Viber. In China is de dienst bijvoorbeeld ronduit verboden. Andere landen, met name in het Midden-Oosten, blokkeren gewoon de VoIP-functie. In dit artikel leren we u hoe u deze barrières kunt omzeilen en de volledige Viber-ervaring kunt opdoen.

De meest efficiënte manier om geo-beperkte toegang te overwinnen is door een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. VPN's werken door al het internetverkeer van en naar uw apparaat te coderen en te tunnelen via een externe server buiten uw huidige locatie. Op deze manier wordt uw identiteit verborgen, waardoor het voor nieuwsgierige surveillancebureaus of hackers erg moeilijk is om erachter te komen wat u op internet doet.

We behandelen de providers die we hieronder in meer detail voorstellen, maar als je alleen tijd hebt voor een snel overzicht, hier is onze lijst met de beste VPN's voor Viber:

 1. ExpressVPN  Onze topkeuze voor Viber. Opereert superbetrouwbare servers in meer dan 90 landen over de hele wereld die in staat zijn om bijna alle beperkte en geo-geblokkeerde inhoud te deblokkeren. Apps zijn gemakkelijk te gebruiken en veilig. Inclusief 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. NordVPN Een goedkope aanbieder die al meer dan tien jaar actief is. Duizenden beveiligde servers kunnen de meeste beperkte inhoud deblokkeren.
 3. CyberGhost Budgetoptie met gebruiksvriendelijke apps die geweldig zijn voor beginners. Servers hebben goede snelheden voor streaming en downloaden.
 4. IPVanish Zeer hoge normen voor privacy met een strikt beleid zonder logboeken en opties voor anonieme betaling en aanmelding.
 5. VyprVPN Snel en veilig netwerk zonder problemen waardoor Viber wordt gedeblokkeerd, maar u vindt goedkopere opties hoger op deze lijst.

Wat is de beste VPN voor Viber?

In dit gedeelte bespreken we enkele VPN-services die naadloos met Viber werken. Ze worden beoordeeld op de volgende factoren:

 • Snelheid en betrouwbaarheid van de service
 • Groot netwerk van servers wereldwijd
 • Robuuste coderingsstandaarden om gegevenslekken te voorkomen
 • Waar voor je geld
 • Apps voor Android en iOS

Deze VPN's deblokkeren ook Skype en vele andere services.

1. Express VPN

ExpressVPNJanuari 2020

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website: www.ExpressVPN.com

Geldteruggarantie: 30 DAGEN

ExpressVPN biedt onberispelijke normen, een niet-aflatende toewijding aan privacy en beveiliging en hoge snelheden. Er is een nette en gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk is in te stellen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel professionele als beginnende gebruikers.

Abonnees worden verwend met de keuze uit de 1500+ servers verspreid over 94 landen. Versleutelingsstandaarden zijn even sterk - alle servers gebruiken het OpenVPN-protocol, 256-bit AES-codering, 4.096-bit RSA-sleutels met perfecte voorwaartse geheimhouding en SHA512-authenticatie.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf een beleid om geen enkele verkeerslogboek bij te houden. Het enige kleine beetje behoud van metagegevens heeft betrekking op de datum (niet de tijd) wanneer deze is verbonden met de service, de keuze van de locatie en de totale gebruikte bandbreedte. Uw individuele IP-adres wordt niet geregistreerd.

Een bijkomende factor is dat de service standaard zowel DNS-servers als DNS-lekbescherming omvat. Er is ook een internet-kill-schakelaar - deze zal al het verkeer tijdelijk stoppen als de verbinding uit de lucht valt.

Het heeft apps voor zowel Android en iOS als desktopondersteuning voor Windows, Mac OS en Linux (opdrachtregel).

ExpressVPN is ook een van de weinige VPN's die in China werken en is ook een van onze beste VPN-aanbevelingen voor degenen in Dubai of elders in de VAE.

Voors:

 • Blokkeert Viber betrouwbaar in landen waar het beperkt is.
 • Extreem snelle servers zijn geweldig voor downloaden en streamen.
 • Moeilijk te verslaan op privacy en veiligheid
 • Toegang tot geo-beperkte inhoud van bijna overal
 • Live klantenondersteuning de klok rond

nadelen:

 • Er kunnen slechts 3 apparaten tegelijkertijd worden aangesloten

BESTE VPN VOOR VIBER: ExpressVPN is onze topkeuze. Werkt betrouwbaar in landen die de toegang tot Viber beperken. Deblokkeert alle belangrijke sites en apps inclusief Skype. Biedt extreem snelle verbindingen en servers in een groot aantal landen. Probeer het zonder risico met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Lees hier onze volledige review van ExpressVPN.

ExpressVPN CouponSpeciale Aanbieding - ontvang 3 maanden extra FREEGET DEALCoupon automatisch toegepast

2. NordVPN

NordVPN

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website: www.NordVPN.com

Geldteruggarantie: 30 DAGEN

NordVPN heeft misschien niet de meest esthetisch aangename gebruikersinterface, maar dat mag u niet afleiden van het feit dat het goed presteert op zijn kernproduct. Er zijn hoge snelheden en strenge codering. Het bedrijf zelf bestaat al meer dan tien jaar - een bewijs van het kwaliteitsproduct dat het biedt.

NordVPN is vergelijkbaar met IPVanish in die zin dat het een zero-logs-beleid blijft belichamen. Dit betekent dat er geen informatie wordt opgeslagen over gebruikerssessies, verkeer of tijdstempels.

Dit beleid heeft het in het verleden goed gediend - het is door overheidsinstanties benaderd om klantgegevens over te dragen, maar er was gewoon niets op haar servers dat gebruikers zou kunnen belasten. Gebruikers in het Midden-Oosten kunnen opgelucht ademhalen.

Als het gaat om serveropties, zijn er een flinke 1094 verspreid over 61 landen - meer dan genoeg om er een te vinden die Viber deblokkeert. NordVPN werkt ook met veel online streamingdiensten, waaronder Netflix, Hulu en BBC iPlayer, zodat u het betaalde abonnement voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Versleutelingsstandaarden zijn van de bovenste plank. Het bedrijf gebruikt standaard een 256-bit AES-protocol en gebruikt 2.048-bit SSL-sleutels. DNS-lekbescherming is ingeschakeld.

Apps zijn beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android.

Voors:

 • Grote waarde optie die geen problemen heeft met de toegang tot Viber
 • Sterke nadruk op beveiliging en privacy
 • Ook een geweldige optie voor downloaden en torrenting
 • Deblokkeert de meeste streamingdiensten met gemak

nadelen:

 • Beginners kunnen de gebruikersinterface omslachtig vinden

BESTE BUDGET VPN: NordVPN is een goede alleskunner. Een voordelige optie die betrouwbaar werkt met Viber. Solide privacy en beveiliging. Verbindt tot 6 apparaten tegelijkertijd. 30-dagen geld terug garantie.

Hier is onze diepgaande evaluatie van NordVPN.

NordVPN Coupon Bespaar 70% op het 3-jarig planGET DEALKorting automatisch toegepast

3. CyberGhost

Cyberghost

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website: www.Cyberghost.com

Geldteruggarantie: 45 dagen

CyberGhost is een betrouwbare VPN die relatief goedkoop is en aantrekkelijk zou moeten zijn voor beginnende gebruikers die niet op zoek zijn naar heel veel opties. Het kernproduct is goed ingesteld - er is een aanzienlijk groot aantal serverlocaties, snelheidstests zijn perfect, de interface is gemakkelijk te navigeren en privacynormen zijn streng.

Het bedrijf is gevestigd in Roemenië en is niet onderworpen aan verplichte wetgeving inzake gegevensbewaring. Het heeft ook een intern beleid om geen gebruikerslogboeken of gegevens van welke aard dan ook op te slaan. Maar dit kan veranderen - CyberGhost is onlangs overgenomen door een bedrijf met hoofdkantoor in het VK. We zullen dit artikel bijwerken als we wijzigingen opmerken.

Met meer dan 1.000 servers verspreid over 27 landen, is er een groot netwerk waarmee u Viber kunt deblokkeren wanneer u het nodig hebt. Apps zijn beschikbaar voor zowel Android en iOS als desktopondersteuning voor Windows en MacOS.

CyberGhost maakt standaard gebruik van 256-bit AES-codering op het OpenVPN-protocol samen met 2.048-bit RSA-sleutels en MD5 HMAC-authenticatie. Er is ook een internet-kill-schakelaar inbegrepen.

Voors:

 • Geen problemen met het deblokkeren van Viber
 • Fatsoenlijke, betrouwbare snelheden voor de meeste toepassingen
 • Budgetvriendelijke optie met gebruiksvriendelijke apps

nadelen:

 • Hoofdgebruikers zullen apps te eenvoudig vinden zonder geavanceerde functies

BUDGET KEUZE: CyberGhost heeft een eenvoudige instelling. Geweldige privacy, nul logs en DNS-lekbescherming. Kan worstelen met sommige populaire streaming-sites. 45 dagen geld-terug-garantie.

Hier is onze volledige review van CyberGhost.

CyberGhost Coupon NIEUWJAAR SPECIAAL: BESPAAR 80% op 3-jarige abonnementen + 2 maanden gratis GET DEAL Korting automatisch toegepast

4. IPVanish

IPVanish

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Website: www.IPVanish.com

Geldteruggarantie: 7 DAGEN

IPVanish is een andere premium VPN die niet beknibbelt op snelheden, privacy of coderingsstandaarden. Het is betrouwbaar en maakt ook anonieme aanmeldingen mogelijk als gebruikers op hun hoede zijn voor het overhandigen van persoonlijke gegevens.

Voorstanders van privacy zullen blij zijn met het feit dat het helemaal geen gebruikersinformatie opslaat. De enige keer dat er enige bewaring is, is wanneer een account voor de eerste keer wordt geregistreerd. Daarna worden alle gegevens uit de cloud verwijderd.

Coderingsstandaarden zijn robuust - IPVanish maakt standaard gebruik van 256-bits codering op het OpenVPN-protocol, SHA512-authenticatie en een DHE-RSA 2.048-sleuteluitwisseling met perfecte voorwaartse geheimhouding. Een internet-kill-schakelaar is ook inbegrepen.

Met meer dan 850 servers verspreid over 60 landen is een geschikte verbinding nooit buiten bereik.

Er zijn apps voor zowel iOS als Android, evenals desktopondersteuning voor Windows en MacOS.

Veel gebruikers vinden het een uitstekende optie voor Kodi omdat het hen in staat stelt om de Android APK rechtstreeks naar hun apparaat te downloaden. De interface is ook afstandsbedieningvriendelijk voor Kodi-apparaten zonder toetsenbord en muis.

Voors:

 • Deblokkeert Viber met gemak
 • Sterk in privacy en beveiliging
 • Werkt in meer dan 60 landen, geweldig voor het deblokkeren van geo-beperkte inhoud

nadelen:

 • Klantenservice kan een beetje traag zijn
 • Geen toegang tot sommige populaire streamingdiensten

SNEL EN BETROUWBAAR: IPVanish heeft een groot netwerk van servers. Niet-betwist netwerk bereikt goede snelheden. Sterke beveiligings- en privacyfuncties. Werkt goed met Viber, maar kijk ergens anders als je Netflix wilt deblokkeren. 7 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze review van IPVanish.

IPVanish Coupon BESPAAR 60% op het jaarplanGET DEALKorting automatisch toegepast

5. VyprVPN

VyperVPN

Beschikbare apps:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Geldteruggarantie: 30 DAGEN

VyprVPN scoort goed bij gebruikers die van veilige coderingsprotocollen houden - de eigen technologie is van wereldklasse. Het bedrijf is ook een behoorlijk volwassen aanbieder, die al enkele jaren bestaat, waardoor het een zekere legitimiteit heeft. Het is een van de weinige services die de Chinese grote firewall kan deblokkeren.

Als het gaat om coderingsstandaarden, gebruikt VyprVPN het OpenVPN-protocol, 256-bit AES-codering, 2.048-bit RSA-sleutels zonder perfect forward secrecy en SHA256-authenticatie om verkeer te beveiligen. Er is standaard een internet-kill-schakelaar inbegrepen.

Meer dan 700 servers om uit te kiezen zijn verspreid over de hele wereld. Apps zijn beschikbaar voor zowel Android en iOS als desktopondersteuning voor Windows en MacOS.

Voors:

 • Biedt een veilige, gecodeerde verbinding die goed werkt met Viber
 • Snelheden zijn snel en stabiel

nadelen:

 • Iets duurder dan andere VPN's
 • Ontbreekt opties voor meer geavanceerde configuratie

Groot servernetwerk: VyprVPN is een krachtige universele VPN. Een solide keuze voor Viber. Slaat geen logboeken op, biedt uitstekende beveiliging en deblokkeert de meeste streamingdiensten. Meer duur dan sommige. 30-dagen geld terug garantie.

Lees onze volledige review van VyprVPN.

VyprVPN Coupon Bespaar 81% op het 2-jarig planGET DEALKorting automatisch toegepast

Hoe krijg ik toegang tot Viber met een VPN?

Volg deze stappen om Viber te deblokkeren als overheidsbeperkingen van toepassing zijn:

 1. Meld u aan voor een van de VPN-providers die in deze lijst worden vermeld
 2. Nadat u zich hebt geregistreerd en de betaling hebt uitgevoerd, downloadt u de apps voor uw telefoon of pc / Macbook
 3. Wis uw cookies en cache om oude locatie-ID's te verwijderen en uw apparaat opnieuw op te starten
 4. Log in op de VPN-app en selecteer een server in Europa of Noord-Amerika
 5. Open je telefoon of browser en gebruik Viber zoals je normaal zou doen

Moet ik een gratis VPN gebruiken met Viber?

Sommige gebruikers kunnen verleid worden door de optie om een ​​gratis VPN te gebruiken, maar deze geven u slechts een fractie van dezelfde normen die betaalde opties bieden.

Dat komt omdat deze services grotendeels freemium zijn - ze willen dat je je aanmeldt voor het volledige plan (waarvoor een creditcard of een andere vorm van betaling vereist is). Zelfs als een VPN ronduit gratis is, investeert deze niet in hoogwaardige servers en robuuste coderingsstandaarden. Tegelijkertijd zal het geld verdienen door u te overspoelen met invasieve advertenties en mogelijk ook onethisch tracking cookies invoegen, uw gegevens mijnen en verkopen.

Kortom, gratis VPN-services leggen routinematig datacaps, bandbreedtebeperking en slechts een of twee serverlocaties op. U kunt mogelijk tekstberichten verzenden en ontvangen, maar vergeet snelle bestandsoverdrachten of audio-oproepen.

Als je niet zeker weet of je een VPN nodig hebt, raden we je aan onze lijst met degenen met een gratis proefversie door te lezen.

Sommige VPN's om te vermijden

Als u probeert toegang te krijgen tot Viber vanaf een locatie die het standaard blokkeert, wilt u er zeker van zijn dat uw privacy en gegevens niet in het geding komen. Er is een reden waarom uw ISP de toegang überhaupt heeft beperkt - sommige overheden houden niet van VoIP-diensten en u wilt geen problemen veroorzaken. Het probleem treedt op wanneer VPN-bedrijven niet ijverig de privacy van gebruikers beschermen - wanneer ze bereidwillig gegevens overdragen.

Hier zijn drie voorbeelden van VPN-providers waarvan we vinden dat je weg moet lopen:

1. HolaVPN

Het in Israël gevestigde Hola had op een gegeven moment een enorm legioen fans en bracht het naar een gemeenschap van bijna 50 miljoen gebruikers. Maar het bedrijf koos ervoor om deze kritieke massa te benutten voor snode doeleinden, met name door de gebruikers in een enorm botnet te veranderen.

Als u op dat moment een Hola-gebruiker was, was een deel van uw bandbreedte illegaal gesplitst om aanvallen op andere sites uit te voeren, auteursrechtelijk beschermde inhoud en pornografie te verspreiden.

2. Hotspot-schild

Hotspot Shield is een bekende naam in het VPN-bedrijf omdat het al lang bestaat en gebruikers in staat stelt zich aan te melden zonder voorafbetalingen. Maar het is recent beschuldigd van enkele onethische praktijken.

In juli diende een privacybelangengroep een motie in met de mededeling dat het bedrijf bewust trackingcookies heeft geplaatst om gebruikersgegevens te ontginnen en te verkopen aan externe adverteerders. Er werd ook beweerd dat het legitieme HTTP-aanvragen heeft gekaapt en doorgestuurd naar gelieerde sites waar het commissies zou verdienen.

Een uitkomst van de zaak is nog steeds in behandeling, dus we haasten ons hier niet naar conclusies, maar het feit is dat dit gedrag een vergelijkbare trend volgt als andere gratis VPN-services. We denken dat het het beste is als je Hotspot Shield voorlopig vermijdt totdat alle kosten zijn vrijgemaakt.

Onder geen enkele omstandigheid keuren wij het gebruik van een VPN goed met het expliciete doel om wetten te overtreden. Maar we houden vol dat VPN-bedrijven open en transparant moeten zijn over hun beleid voor datalogging en zich daaraan moeten houden. Gebruikersprivacy en anonimiteit zijn netelige kwesties en providers moeten dat respecteren.

Kan ik Viber in de VAE of het Midden-Oosten gebruiken zonder VPN?

Veel regeringen in het Midden-Oosten, waaronder Qatar en de VAE, blokkeren het gebruik van VoIP-diensten. Dus hoewel Viber instant chat misschien werkt, krijg je zeker niet de volledige ervaring. Op dit moment is er geen mogelijkheid om alle services van Viber te gebruiken zonder een VPN. Als u dat wilt doen, denken we dat u zich moet aanmelden voor een premium, betaalde service om gegevensverlies of mogelijke inbreuken te voorkomen.

Waar is Viber geblokkeerd?

Hier is een lijst met landen die de toegang tot Viber hebben beperkt, geheel of gedeeltelijk. Houd er rekening mee dat voorschriften kunnen worden gewijzigd, dus deze lijst moet niet worden beschouwd als een definitieve bron.

 • China
 • Saoedi-Arabië
 • VAE
 • Katar
 • Egypte
 • Ik rende
 • Jordanië
 • Koeweit
 • Noord Korea
 • Jemen

"Viber" van Sam Azgor gelicentieerd onder CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7