9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermen

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermen


Met een reeks spraakmakende cybersecurity-hacks en datalekken over de hele wereld, is het gemakkelijk te zien waarom consumenten in het digitale tijdperk zich zorgen maken over privacy. De onthullingen van Snowden van een paar jaar geleden voegden deze zorgen toe door bevestigen onze grootste angsten voor het bestaan ​​van een uitgebreide bewakingsmachine.

Incidenten zoals de Cambridge Analytica en Equifax-hacks zijn echte zorgen. En onze smartphones bevatten een ongelooflijke hoeveelheid gegevens; ze slaan onze e-mails, telefooncontacten, persoonlijke foto's, bankgegevens, sms-berichten en meer op. Als deze in gevaar zouden komen, zou dit leiden tot een enorme hoeveelheid stress en zorgen.

Gelukkig is er voor de meest voorkomende besturingssystemen een breed scala aan privacy-apps beschikbaar. Als je een Android-gebruiker bent, heb je een geweldige selectie om uit te kiezen, een overweldigend aantal zelfs. Daarom hebben we enkele van de beste privacy-apps voor Android geselecteerd die u misschien wilt overwegen te downloaden. Laten we erin springen!

Hier is onze lijst met de beste Android-apps om uw online privacy te beschermen:

1. ExpressVPN

ExpressVPNJanuari 2020

Beschikbare apps:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website: www.ExpressVPN.com

Geldteruggarantie: 30 DAGEN

Als u niet op internet surft terwijl een Virtual Private Network (VPN) is geïnstalleerd, is dit een goed moment om het programma te volgen. Er zijn talloze gratis VPN's die er zijn, maar dit is de enige app op deze lijst waar het echt de moeite waard is om te gaan voor een gerenommeerde betaalde service.

VPN's werken door al het verkeer van en naar uw apparaat te coderen en te routeren via een intermediaire server buiten uw huidige locatie. Dit verbergt uw digitale voetafdruk en houdt het weg van nieuwsgierige surveillancebureaus, hackers en andere opdringerige instanties die uw webactiviteit willen bespioneren.

VPN's hebben ook andere voordelen; ze kunnen geo-beperkte inhoud ontgrendelen zoals Netflix, Hulu, ESPN en meer. Maar het is hun versleutelingsaspect dat de meeste privacybewuste gebruikers zou moeten aanspreken.

ExpressVPN snijdt door het gebruik van militaire coderingsprotocollen, robuuste snelheden en een enorm servernetwerk. We hebben tientallen VPN's beoordeeld en ExpressVPN staat bovenaan onze lijst als de beste VPN voor Android. Het heeft ook een beleid om geen gedetailleerde gebruikerslogboeken op te slaan; dat is in tegenstelling tot gratis VPN's die regelmatig onethische gegevens vastleggen en ontginnen.

BESTE VPN VOOR ANDROID PRIVACY: ExpressVPN is onze # 1 keuze. Met een uitgebreid servernetwerk dat is geoptimaliseerd voor snelle verbindingen, is het perfect voor Android-apparaten. Gebruiksvriendelijke apps voor alle besturingssystemen. Moeilijk te verslaan op privacy en veiligheid. Er is een 30-dagen geld-terug-garantie, zodat u het zonder risico kunt proberen.

Lees onze volledige review van ExpressVPN.

2. Signaal privé Messenger

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenEnd-to-end-codering is nu enigszins een standaardstandaard voor berichtenapps met WhatsApp en LINE die aanslaan. Maar privacyliefhebbers kunnen het beter doen dan WhatsApp; het is eigendom van de data-hongerige leviathan Facebook en geruchten over een achterdeur blijven aanhouden.

Signal Private Messenger van Open Whisper Systems is een berichtenservice met een sterke focus op privacy. Met een open-source code en end-to-end encryptie voor alle berichten is het een favoriet geworden bij privacy-enthousiastelingen. Open-source zijn betekent dat het voor iedereen mogelijk is om de beveiliging te verifiëren door de code te controleren.

Naast het gebruik van peer-reviewed cryptografische protocollen, houdt Signal uw informatie veilig door geen logs op te slaan. Er is geen bewaring van metagegevens, zoals ledenlijsten, groepspictogrammen of namen. Dit zijn allemaal voorbeelden van gegevens die kunnen worden gevolgd door andere berichten-apps.

Download signaal voor Android.

3. gedempt

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenMillennials vergeten vaak dat hun smartphones ook fungeren als telefoons waar spraakoproepen worden gestart via draadloze telecommunicatienetwerken en niet alleen WhatsApp. Dat gezegd te hebben, het is lastig als je je telefoonnummer uitdeelt aan een verkoper en vervolgens wordt overspoeld met verkoopgesprekken.

Met Hushed kunt u brander (tijdelijke) telefoonnummers maken, zodat uw echte verborgen blijft. Het is perfect voor wanneer u een advertentie op Craigslist plaatst of een webformulier invult. Het kan ook handig zijn voor het maken van alternatieve beller-ID's, het beheren van meerdere lijnen voor persoonlijk en zakelijk gebruik en het wegnemen van een tweede telefoon.

Hushed downloaden voor Android.

4. DuckDuckGo

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenGoogle is een ongelooflijk hulpmiddel en zonder dit zouden we slechter af zijn, maar het neemt wel een enorme hoeveelheid individuele gegevens op. Dat is wat het mogelijk maakt om die vervelende retargeting-advertenties te leveren elke keer dat we een website bezoeken of onze dagelijkse woon-werkverkeer volgen voor betere reisaanbevelingen. Natuurlijk, sommige beleidsregels van Google zijn ronduit invasief en veel gebruikers melden zich aan zonder te begrijpen dat ze het vrijwel eens zijn met onophoudelijke monitoring van hun digitale voetafdrukken.

Een alternatieve zoekmachine is DuckDuckGo die geen gegevens opslaat en alles in het werk stelt om alle informatie die websites of apps over u hebben, te verwijderen. De functies voor privacybescherming verhinderen dat advertentienetwerken u volgen zodat u in wezen volgt wie u probeert te volgen. Het probeert ook sites te dwingen een gecodeerde verbinding te gebruiken wanneer beschikbaar, hoewel we volhouden dat een VPN uw eerste toevlucht in dat gebied moet zijn.

Download DuckDuckGo voor Android.

5. ProtonMail

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenDe invasieve trackingfuncties van Google zijn niet alleen uitgebreid tot zoeken. Algoritmen zijn ook in Gmail aan het werk, zodat Google meer gerichte advertenties en op maat gemaakte aanbevelingen kan weergeven. Maar het meest verontrustende deel over Gmail en veel andere populaire e-mailproviders is dat ze niet end-to-end gecodeerd zijn.

ProtonMail is een veel veiliger alternatief voor Gmail en zijn collega's. Het werd ontwikkeld door wetenschappers van CERN en blijft open source zodat de code kan worden gecontroleerd wanneer dat nodig is.

Met de app kunt u met een wachtwoord beveiligde e-mails en berichten verzenden die zichzelf na een bepaald tijdsbestek vernietigen. Omdat alle berichten gecodeerd zijn, kan zelfs het bedrijf de inhoud van uw communicatie niet achterhalen.

Download ProtonMail voor Android.

6. LastPass

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenWe hebben de neiging hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor meerdere sites en apps. Het is immers lastig om constant nieuwe te genereren en het herstelproces kan behoorlijk omslachtig zijn. Maar het probleem met deze aanpak is dat je hierdoor vatbaar wordt voor een grove hack; één gecompromitteerd wachtwoord betekent dat al uw sociale media en e-mailaccounts gevaar lopen.

LastPass fungeert ook als wachtwoordbeheerder en -generator die uw persoonlijke gegevens in een veilige kluis opslaat. Het kan zelfs worden ingesteld om van tijd tot tijd automatisch wachtwoorden te wijzigen.

Download LastPass voor Android.

7. Zoek mijn apparaat

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenFind My Device is een eigen app van Google en werkt op dezelfde manier als Find My iPhone. Het helpt door uw Android-apparaat te vinden wanneer het verloren is, of het uit te schakelen als u denkt dat het is gestolen. Je kunt het instellen om locatie-informatie te bekijken en een geluid afspelen als het binnen gehoorsafstand is.

Als de telefoon verloren is gegaan, kunt u de app gebruiken om een ​​terugbelnummer op het scherm te laten. Dus als een goede samaritan het tegenkomt, zullen ze het geen probleem hebben om het aan u terug te sturen.

Download Zoek mijn apparaat voor Android.

8. Norton Security en Antivirus

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenAntivirus-apps zijn niet alleen voor het beveiligen van privacy. Ze hebben ook de mogelijkheid om malware en spyware te detecteren en te verwijderen die u in de toekomst mogelijk buiten uw telefoon kunt houden of uw gegevens kunt bespioneren.

Norton is een bekende naam in de antivirusindustrie en de Android-app zit boordevol geweldige functies. Naast het bieden van routinematig scannen van uw apparaat, stelt het gebruikers ook in staat om ongewenste oproepen en sms-berichten te blokkeren, apparaten op afstand te vergrendelen en het apparaat op een kaart te lokaliseren als het verloren of gestolen is.

Norton Security en Antivirus voor Android downloaden.

9. Smart AppLock

9 beste Android-apps om uw privacy online te beschermenVeegpatronen en numerieke pincodes dienen alleen om het voorscherm van onze telefoons te vergrendelen. Daarna kunnen afzonderlijke apps en mappen worden geopend met een tik van onze vinger. Dat is niet geweldig voor de veiligheid of de bruikbaarheid. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u uw telefoon aan iemand moet overhandigen om een ​​document te bekijken, maar dat u zich niet op uw gemak zou voelen wanneer deze persoonlijke gegevens doorzoeken. Of u kunt uw kinderen toestaan ​​om games op uw telefoon te spelen, maar willen niet dat ze toegang hebben tot bepaalde applicaties.

Met Smart AppLock kunt u de machtigingsinstellingen voor afzonderlijke apps op uw telefoon wijzigen. Dit betekent dat een derde partij uw WhatsApp-, Facebook- of Twitter-apps niet kan openen tenzij ze een ander wachtwoord invoeren.

Download Smart AppLock voor Android.

Afgezien van deze apps, wordt ook aanbevolen dat u verstandige beveiligingsprincipes volgt. Deze omvatten sterke alfanumerieke wachtwoorden, het uitschakelen van meldingen op het vergrendelscherm en het proberen om individuele app-machtigingen te beperken. Privacy is iets waar je constant naar moet streven.

"Twitter-Facebook samen" door Pixabay gelicentieerd onder CC BY 1.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 49