20 Kickass Torrents alternatieven en hoe ze veilig en legaal te gebruiken

Wat is er gebeurd met Kickass Torrents? Kat.cr of KAT, kortweg, was ooit de populairste torrentsite ter wereld. Spiegelsites Kat.cr en KAT zijn volledig offline gegaan na inbeslagnemingen van het Amerikaanse overheidsdomein. De eigenaar van de site, Artem Vaulin, zit ook in de gevangenis en zelfs twee jaar sinds Kat.cr stopte, vecht hij nog steeds tegen uitlevering aan de VS.


Als gevolg hiervan is Kickass down. Er zijn verschillende Kickass-alternatieven die je misschien wilt verkennen die nog steeds actief zijn.

kickass torrents alternatieven

Kickass-alternatieven: meest gebruikte opties

Volgens ons onderzoek zijn dit de top 20 alternatieven voor Kickass Torrents op populariteit:

 1. Kat.sx
 2. The Pirate Bay
 3. 1337x
 4. RARBG
 5. ExtraTorrent
 6. YTS
 7. Torrentz2
 8. Limetorrents
 9. Zooqle
 10. Demonoid
 11. Torrent-downloads
 12. TorLock
 13. GloTorrents
 14. Torrent Funk
 15. YourBitTorrent
 16. BitLord
 17. Mkvcage
 18. iDope
 19. Toros
 20. Torrent.tm

Elk van deze sites richt zich primair op het zoeken naar en downloaden van torrent-links en -bestanden. We zullen hieronder wat meer informatie over elk van deze sites bekijken. Houd er rekening mee dat we niet kunnen instaan ​​voor het type inhoud dat op deze sites beschikbaar is; zoals altijd, zorg ervoor dat je geen inbreuk maakt op auteursrechten tijdens torrenting.

Een opmerking over torrenting

Torrenting is van nature niet illegaal. Veel van wat er op torrenting-websites gebeurt, is echter vaak illegaal, vooral gericht op inbreuk op auteursrechten. Houders van auteursrechten patrouilleren vaak op torrent-sites en plaatsen kopieën van hun werken voor seeding in de hoop de IP-adressen van gebruikers te achterhalen en te identificeren wie illegaal inhoud downloadt of deelt.

Lees meer: ​​Torrenting is veilig en legaal?

Comparitech raadt torrenting-sites niet aan voor illegale activiteiten. Je hebt legaal toegang tot een schat aan films, tv-programma's, video's, software en andere inhoud waarop je recht van toegang hebt, of die licentievrij zijn via een torrent-site. Wij vinden het echter belangrijk om uw privacy, identiteit en veiligheid te beschermen tijdens het gebruik van deze sites.

Daarvoor is een VPN of virtueel privénetwerk, zoals ExpressVPN zal uw identiteit volledig maskeren en het onmogelijk maken voor iedereen die een torrent-netwerk deelt om uw echte IP, uw echte locatie of uw echte identiteit te kennen.

BESTE VPN VOOR TORRENTING & P2P: ExpressVPN is onze Topkeuze en een plezier om te gebruiken voor torrenting & P2P. Het heeft een uitgebreid netwerk van servers die zijn afgestemd voor snelle verbindingen. Gebruiksvriendelijke apps voor alle besturingssystemen. Moeilijk te verslaan op privacy en veiligheid. Er is een 30-dagen niet-geld-terug-garantie zodat u het zonder risico kunt proberen.

Lees onze Express VPN-review voor een grondiger onderzoek waarom we deze service een 9/10 hebben gegeven.

* Als een kanttekening, overwegen sommigen van jullie de mogelijkheid om BitTorrent over Tor te gebruiken. Als algemene vuistregel is dit een slecht idee omdat:

 • Tor is niet ontworpen om deze gegevens efficiënt te verwerken
 • Tor kan uw IP-adres lekken

Het Tor-project heeft een grondige (hoewel enigszins gedateerde) verklaring waarom dit niet verstandig is.

Beste officiële Kickass Torrents (KAT) alternatieven

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je legaal torrenten via een handvol verschillende torrentsites. De volgende torrent-sites en -services bieden alleen wettelijk beschikbare inhoud voor torrent-gebruikers.

Internetarchief

Het internetarchief is een van de beste plaatsen op het web voor gratis, legaal beschikbare inhoud. De site archiveert tientallen miljoenen van verschillende soorten media, van games tot films tot muziek. U zult zelfs riemen van digitale boeken, gearchiveerde websites, afbeeldingen en een breed scala aan verschillende digitale artikelen vinden.

Gebruikers kunnen torrents vinden door naar de sectie Archive Torrents van de website te gaan. Omdat de site het BitTorrent-netwerk gebruikt, kunt u met vrijwel elke torrent-client toegang krijgen tot de extreem grote bibliotheek van het Archief. Archive.org beveelt Transmission, µTorrent en Vuze aan.

Torrents in het publieke domein

Er zijn bijna 1.000 films uit het publieke domein online beschikbaar. De website van Public Domain Torrents bevat films in elke categorie. Sci-fi, Komedie, Actie, Drama; het is er allemaal en direct beschikbaar voor torrent.

Public Domain Torrents werkt met elke BitTorrent-client. Je kunt ook naar een pagina gaan die laat zien welke films de meeste activiteit hebben op basis van het aantal seeders en leechers. De site is echter meer dan een beetje gedateerd. Hoewel het nog steeds werkt, zijn er enkele aspecten die niet bijzonder nuttig meer zijn, waaronder het gedeelte waarin je versies van de films voor iPods en PSP's kunt kopen.

Legit Torrents

Legit Torrents is hoe het klinkt. Alle torrents die op de site beschikbaar zijn, zijn wettelijk beschikbaar en gratis te downloaden. Met Legit Torrents vindt u games, films, muziek, boeken en andere vormen van software.

Hoewel je kunt zoeken naar actieve inhoud, zul je merken dat er sinds 2014 geen nieuwe inhoud is toegevoegd.

vuze

Hoewel Vuze voornamelijk een BitTorrent-client is, biedt de service ook een sectie voor legale torrent-downloads en delen.

Het Vuze Studio HD-netwerk richt zich uitsluitend op video's en films. Deze omvatten een paar categorieën, waaronder Comedy, Games en Tech, Motors en Sports, Muziekvideo's, Natuur en Wetenschap, Nieuws, tv en films.

Op zoek naar meer legale torrent-opties? Vuze biedt een gedetailleerde lijst op hun wikisite met een grote verscheidenheid aan legale torrent-opties. Sommige van die sites zijn onder meer:

 • Vodo.net - een website voor films in het publieke domein en indiefilms
 • http://bt.etree.org/ - een torrent-site voor concert- en optreden-opnames
 • http://academictorrents.com/ - een torrent-site voor academische activiteiten, met meer dan 22 terabytes openbaar beschikbare inhoud om te downloaden

Meest gebruikte Kickass Torrents (Kat.cr) alternatieven

De volgende Kickass.to-alternatieven kunnen worden gebruikt om juridische inhoud te vinden. Al deze sites geven echter prioriteit aan illegale inhoud. We raden gebruikers niet aan om naar de meeste torrent-doeleinden te gaan. Sommige wettelijk beschikbare tv-programma's, films en software kunnen via deze sites worden gevonden, maar u zult zien dat deze sites voornamelijk inhoud zonder licentie aanbieden.

Kat.sx

P2P-bestandstype: Magneetkoppelingen en torrent-bestanden

Het lijkt erop dat Kickass Torrents niet helemaal dood is. Kat.sx is een Kickass Torrents-kloon die dezelfde exacte ervaring biedt die je waarschijnlijk met de originele Kickass Torrents kreeg. Wees voorzichtig met het gebruik van deze site, want deze kan virussen bevatten en lijkt extra, niet-gerelateerde pagina's te laden wanneer u op vrijwel alles klikt.

The Pirate Bay

P2P-bestandstype: Magneetkoppelingen en torrent-bestanden

The Pirate Bay is erin geslaagd om zowel de tand des tijds als de voortdurende juridische veldslagen te weerstaan. Dat gezegd hebbende, is The Pirate Bay (TPB) meestal het belangrijkste doelwit voor ISP-blokkering. In februari 2017 ging alle site van The Pirate Bay, inclusief de mirrors, om een ​​onbekende reden ten onder. Dit kan op elk moment gebeuren met The Pirate Bay, dus het is een goed idee om andere opties te hebben dan deze. The Pirate Bay heeft een uitgebreide selectie gratis software en andere inhoud, dus het is een goede keuze voor diegenen die voor legitieme doeleinden willen torreren, maar het houdt zich nog steeds meer bezig met illegale torrents.

1337x

P2P-bestandstype: Magneetkoppelingen en torrent-bestanden

1337X steeg snel in populariteit nadat Kickass Torrents voorgoed offline ging. Nu is het een van de meest gebruikte sites op internet. Het heeft niet dezelfde soort bekendheid als Kickass Torrents of The Pirate Bay, ondanks dat het tot de meest gebruikte sites ter wereld behoort (in de top 400 sites op basis van verkeersgegevens). Degenen die deze site gebruiken, genieten waarschijnlijk van het feit dat er doorgaans weinig of geen advertenties op de pagina's staan ​​en een relatief eenvoudige interface.

RARBG

P2P-bestandstype: Magneetkoppelingen en torrent-bestanden

Hoewel het niet de meest populaire torrent-site is, ontvangt Rarbg nog steeds veel verkeer. Hoewel niet zo berucht als The Pirate Bay of Kickass Torrents, staat het in het vizier vanwege de langzaam toenemende populariteit, dus dat is iets om te overwegen voordat je het gebruikt.

Momenteel is het in de meeste landen niet geblokkeerd en heeft het zelden het probleem ondervonden dat de grotere, meer populaire sites vaak ervaren. Desondanks kunt u nog steeds bestanden downloaden, hoewel u vanwege de registratiebeperkingen niet als seeder kunt fungeren en uw bestanden naar de site kunt uploaden..

ExtraTorrent

P2P-bestandstype: Magneetkoppelingen en torrent-bestanden

Deze site is gestaag in populariteit gegroeid. Het heeft niet de meest aantrekkelijke lay-out, maar nogmaals, dat is niet iets waar je waarschijnlijk te veel om geeft. Er zijn verschillende Extratorrent-toegangssites.

Legale downloads kunnen hier worden gevonden voor films in het publieke domein, open source software en gratis te downloaden afbeeldingen en muziek.

YTS

P2P-bestandstype: Magneetkoppelingen en torrent-bestanden

YTS.AG heeft sommigen in de torrentgemeenschap geïrriteerd (misschien ironisch genoeg) voor zogenaamd "naamkaping" van een andere populaire, maar inmiddels ter ziele gegane torrent-service, YTS (YIFY). (Geschiedenisles: de oude YTS-site, die ooit een zeer populaire torrent-tracker was, werd afgesloten en moest een schikking treffen met de MPAA). Toch gebruiken veel mensen, ondanks een beetje gemopper, nog steeds YTS, hoewel je misschien merkt dat andere torrent-services weigeren ermee te werken. YTS heeft misschien een van de mooiere formaten, maar het is niet minder controversieel dan de andere opties.

YTS is voornamelijk gericht op films, dus als je op zoek bent naar torrent-software, moet je een van de andere opties gebruiken.

De hoofdsite, YTS.AG, is actief op het moment van schrijven.

Torrentz2

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden

Torrentz2 werd geopend nadat de Torrentz.eu-site werd gesloten. In tegenstelling tot YTS.AG zorgde Torrentz2 ervoor dat de torrent-community wist dat het niet het origineel was, maar een stand-in nadat de oorspronkelijke site was gesloten. Torrentz2 zoekt naar torrents op meer dan 60 sites en gespecialiseerde privé-trackers.

Met Torrentz2 kunnen gebruikers de meeste soorten inhoud vinden, waaronder legaal en vrij beschikbare inhoud. De meeste gebruikers wenden zich echter tot Torrentz2 voor illegaal delen van bestanden, iets wat we niet goedkeuren. Torrentz2 kan nuttig zijn voor legale torrenting, maar de site zelf werkt illegaal in de meeste landen omdat het merendeel van de inhoud die hierdoor beschikbaar is inbreuk maakt op het auteursrecht.

Limetorrent

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden en magneetkoppelingen

Er is een kans dat je nog nooit van Limetorrents hebt gehoord, en dat is prima. Deze nieuwe torrent-site zal waarschijnlijk in de toekomst van start gaan, omdat het meer aanwezigheid krijgt na het verwijderen van andere torrent-sites.

Limetorrents laat echter een beetje een vreemde smaak in de mond, omdat het regelmatig een voedselblog laadt terwijl je ermee verbonden bent. Verder kunt u hier juridische inhoud vinden als u op zoek bent.

Zooqle

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden, magneetkoppelingen en directe downloads

Zooqle is een unieke en iets andere optie. Je kunt hier zowel torrent-bestanden als magneetkoppelingen krijgen, maar je kunt ook directe downloads doen als je torrenting helemaal wilt vermijden. Dat gezegd hebbende, er is hier een heleboel verdachte inhoud, dus wees voorzichtig.

Demonoid

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden

Demonoid is een gesloten gemeenschap. Iedereen kan de site gebruiken om torrent-bestanden te zoeken en te downloaden. De site is echter meestal gesloten voor aanmeldingen voor nieuwe deelnemers die mogelijk een bijdrage willen leveren.

Torrent-downloads

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden en directe downloads

Zoals de naam lijkt te suggereren, biedt Torrent Downloads veel ... torrent-downloads. Er zijn hier directe downloads prominent beschikbaar, evenals de verwachte torrent-bestandsdownloads.

TorLock

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden

Voor zover we konden zien, is TorLock actief. De site geeft vreemd genoeg items met 'geen naam' op de startpagina, waardoor het lastiger is om te gebruiken dan de meeste andere Kickass Torrents-alternatieven die je zult vinden.

GloTorrents

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden, magneetkoppelingen en directe downloads

GloTorrents is een redelijk standaard torrent-site die torrent-bestanden, magneetlinks en directe downloads plaatst die iedereen kan gebruiken. Alle verwachte informatie, zoals seeders, leechers en uploaddatums, is beschikbaar.

Torrent Funk

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden en Usenet-downloads

Torrent Funk probeert een aantrekkelijkere gebruikersinterface te bieden dan andere torrent-sites. Informatie over elke torrent bevindt zich onderaan de pagina aan de rechterkant, terwijl de site ook vermeldt hoeveel torrents-bestanden het in totaal heeft (meer dan 10 miljoen, waarvan 3 miljoen + zijn "geverifieerd"). In sommige gevallen kun je zien wie de torrent heeft geüpload. YTS (hierboven vermeld) wordt bijvoorbeeld vermeld als de uploader. Uniek is dat deze site enkele Usenet-downloads biedt naast torrent-bestanden.

YourBitTorrent

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden, magneetkoppelingen en directe downloads

Deze torrent-site probeert een beetje meer persoonlijkheid aan het proces toe te voegen, althans met zijn logo en interface. Deze site bevat nieuwsupdates van de Torrent Freak-nieuwswebsite onderaan de pagina. Hoewel er directe downloads naast de torrent-bestanden zijn, lijken de directe downloads erg verdacht wanneer erop wordt geklikt.

BitLord

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden en magneetkoppelingen

Als het mogelijk is om een ​​"gezinsvriendelijke" torrent-site te hebben, zou dit het zijn. BitLord biedt een schakelaar voor het uitfilteren van inhoud voor volwassenen en stelt gebruikers in staat inhoud voor volwassenen te melden om de site gezinsvriendelijker te maken met het filter voor inhoud voor volwassenen actief. Interessanter is dat deze site een torrent-streamingoptie heeft voor veel inhoud.

Mkvcage

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden, magneetlinks, directe downloads

Er is weinig twijfel over wat deze site aanbiedt. Vooral gericht op dvd-rips, dit is een torrent-site die zich duidelijk richt op inhoud zonder licentie. Het heeft tenminste een moderner site-ontwerp dan de andere torrent-sites die we hebben gezien of vermeld. Gezien de site ook streaming-links biedt naar sites zoals Openload, is het een van die torrent-sites die weinig ruimte laat voor iedereen die legaal beschikbare inhoud wil downloaden.

iDope

P2P-bestandstype: Magneet links

Als je zeker geïnteresseerd bent in het vinden van alternatieven voor Kickass Torrents, dan heeft deze site de naam: "iDope: Een eerbetoon aan Kickass Torrents". Degene die de site heeft ontworpen, ging voor een 'Google van torrents'-gevoel, dus je zult de lange lijst met torrent-bestanden hier niet vinden. In plaats daarvan moet u zoeken naar wat u wilt. Je kunt ook bestanden downloaden die worden geopend in Stremio, hoewel dit geen torrent-streamingoptie lijkt te zijn.

Toros

P2P-bestandstype: Torrent-bestanden, magneetkoppelingen en directe downloads

Pas op voor de gebruiker: deze site staat vol met porno-advertenties zodra u voorbij de startpagina komt. Als u nog geen adblocker heeft, wilt u er misschien eerst een in uw browser installeren voordat u doorgaat. Buiten die shocker (vooral als je de site doorzoekt op een openbare plaats zoals ik was), hebben sommige video's op deze site streams beschikbaar.

Torrent.tm

P2P-bestandstype: Geen

Zoals gezegd, host Torrent.tm torrent-bestanden of magneetlinks. In plaats daarvan is het meer een torrent-aggregator en een zoekmachine voor andere sites die wel torrents hebben geüpload. Het is meer een Google voor torrents dan iDope. Het lijkt ook af te rippen van Firefox met zijn logo.

De gevaren van torrenting

Alhoewel niet allemaal torrenting is slecht, torrenting in het algemeen krijgt meestal een slechte reputatie. Dat komt omdat een aanzienlijke hoeveelheid torrenting sterk is gericht op piraterij. Sommige sites, zoals The Pirate Bay, benadrukken graag het feit dat ze er gewoon zijn om als zoekservice te fungeren; hoe gebruikers besluiten de service te gebruiken, is aan hen. Verschillende regeringen en wetshandhavingsinstanties hebben daar niet echt bij stilgestaan, vandaar dat de belangrijkste oprichters van TPB allemaal werden gearresteerd en beboet wegens inbreuk op het auteursrecht, en waarom Kickass Torrents offline werd gehaald en de eigenaar werd gearresteerd.

"Maar ik bezit de torrent-site niet", horen we je in je hoofd zeggen. "Ik gebruik het alleen!" Helaas zijn er legale en privacygerelateerde gevaren voor zelfs gewone torrent-gebruikers die ervoor zorgen dat torrenting geen wandeling in het park maakt, zelfs voor de casual gebruikers.

Juridische kwesties

Vanwege de manier waarop torrents werken, kunt u, als u torrent-sites gebruikt, onbedoeld auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden. In bijna alle landen wordt dit als illegaal beschouwd. De meeste landen willen echter niet uw gemiddelde torrent-gebruiker vervolgen. Ze gaan meestal achter de site-eigenaren en de zware zaaimachines aan.

Meer waarschijnlijk dan niet, als u een torrent-site gebruikt, zult u zich bezighouden met seeding en leeching. Torrents werken door de verschillende netwerken van gebruiker tot gebruiker te delen. Terwijl u delen van een bestand downloadt (of uitlogt), zaait (of uploadt) u ook delen die u hebt gedownload naar anderen. Iedereen op een netwerk die hetzelfde bestand downloadt, doet hetzelfde. Dit is de reden waarom torrents zoveel sneller zijn dan gewone FTP-downloads en waarom ze zo populair zijn. Ze zijn snel en efficiënt. In werkelijkheid is het een geweldig technologisch wonder.

Maar als je torrent, word je ook een bestand deelgenoot, dat is de classificatie die mensen in de meeste problemen brengt. Politieorganisaties richten zich meestal niet op mensen die hier of daar bestanden delen, maar degenen die tientallen optredens per maand delen, kunnen een doelwit zijn, zelfs als ze per ongeluk die bestanden delen. Als je de instellingen op je BitTorrent-client nooit hebt gewijzigd, deel je misschien nu bestanden en besef je het niet eens.

Privacy- en beveiligingskwesties

Het privacy-probleem met betrekking tot torrents is de belangrijkste reden waarom de meeste mensen die torrent-sites gebruiken, kiezen voor een VPN-service. Wanneer je torrent, is je IP-adres zichtbaar voor iedereen op de torrent-site. Hier zijn enkele belangrijke zorgen over.

Ten eerste, als uw IP-adres niet wordt gemaskeerd achter een proxy-server of een VPN, kan iemand die het heeft, het gebruiken als een achterdeur om uw systeem te hacken, persoonlijke informatie over u te achterhalen of u zelfs thuis lastig te vallen. Uw IP-adres is hetzelfde als uw thuisadres, maar dan voor uw computer. Iemand die het weet, kan erachter komen waar je bent.

Twitch-streamers weten dit maar al te goed. "Swatting", waarbij iemand een nep telefoontje naar de politie zal maken, die vervolgens het SWAT-team zal sturen, is een veel voorkomend verschijnsel in de Twitch-gemeenschap. Sommige kijkers zullen het IP-adres van de streamer verkrijgen, het verbinden met de naam van die gebruiker en hun echte adres, en dan die nep-telefoontjes plegen. Een Twitch-streamer werd zelfs neergeschoten en gedood door de politie nadat hij was "Swatted".

Op het gebied van beveiliging zul je te maken hebben met neppe en virulente torrents die op sommige torrent-sites worden geüpload. De meer gerenommeerde sites, zoals degene die we hierboven hebben vermeld, hebben bepaalde veiligheidsmaatregelen om dit te voorkomen. Sommige, zoals Rarbg, staan ​​geregistreerde gebruikers alleen toe bestanden naar de site te uploaden. Anderen, zoals The Pirate Bay, hebben geen echte veiligheidsmaatregelen, in plaats daarvan vertrouwend dat de meeste seeders eerlijk zijn.

Hoewel de kleine beveiligingsmaatregelen die op sommige sites bestaan, wel helpen beschermen tegen ingevoegde malware die lijkt op de film, software of tv-programma dat u probeert te downloaden, zijn ze niet 100 procent veilig. Met duizenden geregistreerde gebruikers op veel van deze sites en het ontbreken van een dergelijk systeem op sommige sites zoals The Pirate Bay, loopt u het risico om virussen op uw machine te krijgen. Het is een absolute noodzaak om een ​​goed antivirusprogramma te hebben geïnstalleerd tijdens het gebruik van torrent-sites.

Hoewel het gebruik van een VPN je niet beschermt tegen nep- of virulente torrents, zal het helpen voorkomen dat je persoonlijke informatie weggeeft of jezelf een gemakkelijk hack- of swat-doel maakt.

Wat maakt een VPN goed voor torrenting?

Een goede VPN voor torrenting moet aan deze criteria voldoen:

 • Zoek naar een VPN met een duidelijk omschreven no-logging-beleid. Dit betekent dat de VPN geen logbestanden bijhoudt van uw activiteiten die zijn gekoppeld aan uw persoonlijke identificatie. Dit omvat geen metagegevens, waaraan uw identiteit niet is gekoppeld.
 • Kies voor een VPN met hoge snelheden. Hoewel torrenting in het algemeen meestal is ontworpen om het downloaden sneller te maken, zelfs met langzamere verbindingen, is het nog steeds noodzakelijk om de VPN-services met de beste bandbreedte te gebruiken. Bekijk ons ​​overzicht van de snelste VPN-services voor meer informatie.
 • Gebruik een service met onbeperkte bandbreedte. Zorg er naast een service met hoge snelheden voor dat de service ook onbeperkte bandbreedte biedt. Sommige services verklaren expliciet dat torrenting niet is toegestaan. Torrenting vereist vaak aanzienlijke bandbreedte vanwege de upload- en downloadvereisten.
 • Kies een VPN-service met DNS- en IP-lekbescherming. Overweeg je reden om een ​​VPN te gebruiken terwijl torrenting voornamelijk is om je identiteit te maskeren, ga dan met een VPN-service die je zal beschermen tegen het lekken van die informatie. Sommigen gebruiken hiervoor verschillende methoden, waaronder automatische kill-schakelaars die bepaalde programma's of uw internet afsluiten als een lek wordt gedetecteerd. U kunt hier controleren of uw VPN een DNS-lek heeft.
 • Gebruik een VPN-service in een vriendelijk land. Sommige landen zijn niet bijzonder vriendelijk voor VPN-services. Dat betekent dat services in die landen mogelijk privégegevens van de gebruiker moeten opgeven (en ook waarom ze geen beleid zonder logboeken hebben). Vriendelijke locaties zijn de Britse Maagdeneilanden of Zwitserland.

Usenet: een alternatief voor torrenting

Usenet is een populair alternatief voor torrenting dat geen peer-to-peer-netwerk gebruikt om bestanden te distribueren. In plaats daarvan bestaan ​​bestanden op gecentraliseerde servers die worden uitgevoerd door Usenet-providers. Dat betekent dat er geen verplichting is om bestanden te zaaien die anderen kunnen downloaden. Om deze reden is het downloaden van een bestand van Usenet meestal veel sneller dan een torrent en haalt u uw beschikbare downloadbandbreedte gemakkelijk op.

Usenet vereist een betaald abonnement, maar het downloaden van auteursrechtelijk beschermde inhoud is net zo illegaal via Usenet als bij torrenting. Usenet is echter privé en minder populair dan BitTorrent, dus de kans op juridische repercussies is kleiner. We raden nog steeds aan om een ​​VPN te gebruiken bij het downloaden van Usenet.

Usenet vereist het volgende:

 1. Een abonnement op een provider
 2. Een nieuwslezer-client
 3. Een indexer / zoekmachine

Sommige providers verpakken al deze drie dingen in één opgeruimd pakket. Als dat niet het geval is, zijn gratis nieuwslezers en indexers online beschikbaar. Bekijk onze lijst met de beste Usenet-providers samen met diepgaande beoordelingen.

Er is een beetje een leercurve, maar Usenet heeft veel voordelen ten opzichte van zijn meer verspreide P2P-tegenhanger.

Wat is er gebeurd met Kickass Torrents?

Of je nu groot bent in de torrent-scene of net begint, je hebt misschien al gehoord: de populaire torrent-site Kickass Torrents is officieel in beslag genomen door de Amerikaanse overheid. Hun primaire websites, Kickass.to en Kat.cr, zijn nu offline en tonen slechts een grote melding van inbeslagname. Als gevolg hiervan zult u waarschijnlijk op zoek zijn naar enkele alternatieven voor Kickass.to, Kat.cr en andere mirror sites van Kickass Torrents.

alternatieven voor kickass.to

De problemen van Kickass Torrents reiken echter verder dan alleen de VS. In Australië, bijvoorbeeld, behoort Kickass Torrents tot een groot aantal torrentwebsites die momenteel worden geblokkeerd door Australische ISP's. Sommige andere landen (bijvoorbeeld de VS) proberen nog steeds de Poolse eigenaar van de site, Artem Vaulin, uitgeleverd te krijgen voor strafrechtelijke vervolging. Met de site tegenwoordig zoveel hitte onder ogen zien, is het zoeken naar een alternatief voor Kickass Torrents heel logisch.

Hoewel we een groot aantal torrent-sites hebben behandeld, waar beschikbaar, kun je verschillende vormen van media gratis en legaal downloaden. We raden gebruikers ten zeerste aan eerst naar legale torrentingsites te gaan voor het downloaden en delen.

Comparitech staat geen schending van auteursrechtbeperkingen toe of moedigt deze aan. Torrenting is een perfect legaal download- en deelproces als het correct wordt gebruikt en wordt gebruikt via legale en officiële sites en diensten. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt of streamt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 77 =