Πώς να παρακάμψετε μπλοκ VPN για Netflix, Amazon Prime, Hulu και άλλους

Πώς να παρακάμψετε μπλοκ VPN για Netflix, Amazon Prime και άλλους


Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής είναι σχεδόν πάντα κλειδωμένες στην περιοχή, που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμες μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές. Μερικοί, όπως η Netflix, κάνουν αυτό το βήμα παραπέρα, προσφέροντας διαφορετικό περιεχόμενο από τη μια χώρα στην άλλη. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να συγχωρήσετε την τοποθεσία σας συνδέοντας σε ένα VPN, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι κλειδωμένες από την περιοχή από οπουδήποτε. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί αυτό, μεγάλες πλατφόρμες συνεχούς ροής έχουν εφαρμόσει χαρακτηριστικά ανίχνευσης VPN, αλλά αυτά δεν είναι αλάνθαστα. Παρακάτω, θα σας ενημερώσουμε πώς να παρακάμψετε τα μπλοκ VPN σε υπηρεσίες όπως το Netflix, το Amazon Prime Video και το BBC iPlayer.

Πώς λοιπόν γνωρίζει μια υπηρεσία συνεχούς ροής ποια χώρα βρίσκεστε; Οι περισσότερες πλατφόρμες με γεω-περιορισμούς ελέγχουν τη διεύθυνση IP σας, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση εάν βρίσκεστε σε μια υποστηριζόμενη τοποθεσία και σας εμποδίζουν να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αν δεν είστε. Όταν συνδέεστε σε ένα διακομιστή VPN, σας δίνεται μια νέα διεύθυνση IP που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία του διακομιστή. Τώρα, στις πλατφόρμες που είναι κλειδωμένες στην περιοχή, φαίνεται ότι βρίσκεστε στην ίδια περιοχή με τον επιλεγμένο διακομιστή VPN, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

Δείτε πώς μπορείτε να παρακάμψετε τα μπλοκ VPN σε Netflix και σε άλλες πλατφόρμες

Κατά ειρωνικό τρόπο, το μόνο που έχετε να κάνετε για να παρακάμψετε τα μπλοκ VPN είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλύτερο VPN. Παρακάτω, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Ακολουθεί ο τρόπος προσέγγισης των δικτύων VPN στο Netflix και σε όλες τις αγαπημένες υπηρεσίες ροής:

  1. Πρώτον, εγγραφείτε για ένα VPN που μπορεί να ξεμπλοκάρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ροής. Συστήνουμε ιδιαίτερα το ExpressVPN, αλλά το NordVPN και το CyberGhost είναι και οι δύο ισχυρές εναλλακτικές λύσεις χαμηλού κόστους.
  2. Πραγματοποιήστε λήψη της κατάλληλης έκδοσης της εφαρμογής για τη συσκευή σας και στη συνέχεια συνδεθείτε.
  3. Συνδεθείτε σε διακομιστή VPN στην απαιτούμενη χώρα. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιούσατε έναν αμερικανικό διακομιστή για να ξεμπλοκάρετε το Netflix ΗΠΑ ή έναν βρετανικό διακομιστή για το BBC iPlayer.
  4. Τέλος, αναπαράγετε ένα βίντεο για την υπηρεσία που επιλέξατε. Θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, αλλά αν όχι, διαγράψτε τα cookies και την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας, και στη συνέχεια επαναλάβετε τη φόρτωση της σελίδας. Εάν τα προβλήματα επιμένουν, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης πελατών VPN για να δείτε εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος διακομιστής που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Πώς οι υπηρεσίες εντοπίζουν και αποκλείουν VPN?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαπιστωθεί εάν ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος σε ένα VPN ή διακομιστή μεσολάβησης και νέες μεθόδους σχεδιάζονται συνεχώς. Παρακάτω, καλύψαμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

Χρησιμοποιώντας δεδομένα GPS

Υδρόγειος σφαίρα

Η κατάργηση αποκλεισμού υπηρεσιών όπως το Netflix είναι πολύ πιο δύσκολη εάν χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο ή tablet. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κινητές συσκευές αποθηκεύουν πληθώρα πληροφοριών που δεν έχουν οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας θέσης GPS. Εάν η διεύθυνση GPS και η διεύθυνση IP σας λένε ότι είστε στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι πιθανό ότι είστε. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε μια αμερικανική διεύθυνση IP, αλλά τα δεδομένα GPS σας λένε ότι είστε στη Γαλλία, σχεδόν σίγουρα χρησιμοποιείτε VPN.

Έλεγχος μιας γνωστής μαύρης λίστας VPN

Οι περισσότερες πλατφόρμες συνεχούς ροής διατηρούν μια λίστα διευθύνσεων IP που ανήκουν σε γνωστούς διακομιστές VPN. Αυτό το είδος αποκλεισμού τείνει να είναι πιο αποτελεσματικό έναντι των δωρεάν VPN ή εκείνων με μικρά δίκτυα δεδομένου ότι είναι ένα νεκρό giveaway όταν η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε σε εκατοντάδες λογαριασμούς Netflix σε μια μόνο 24ωρη περίοδο.

Ωστόσο, Η μαύρη λίστα διευθύνσεων IP κάνει πολύ λίγα πράγματα για να σταματήσουν τους σημαντικούς παρόχους VPN. Με χιλιάδες διακομιστές, οι χρήστες μπορούν συνήθως να βρουν έναν εξυπηρετητή χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, το γεγονός ότι ένα γνωστό VPN μπορεί να ξεμπλοκάρει μια αξιοσημείωτα επίμονη υπηρεσία θα μπορούσε ακόμη να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Αποκλεισμός επισκεψιμότητας από συγκεκριμένες θύρες

Πώς να παρακάμψετε μπλοκ VPN για Netflix, Amazon Prime, Hulu και άλλους

Όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο, στέλνετε δεδομένα στο διακομιστή οποιουδήποτε ιστοτόπου βρίσκεστε. Αυτός ο διακομιστής έχει διάφορες θύρες διαμορφωμένες να δέχονται διαφορετικά είδη επισκεψιμότητας, για παράδειγμα, οι περισσότεροι δέχονται την επισκεψιμότητα HTTP στη θύρα 80 ή την επισκεψιμότητα HTTPS μέσω θύρας 443. Ωστόσο, ορισμένα πρωτόκολλα VPN έχουν τις δικές τους συγκεκριμένες θύρες. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι εάν ένας ιστότοπος θέλει να αποκλείσει εντελώς τις συνδέσεις PPTP, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αποκλείσει τη θύρα που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο PPTP: θύρα 1723.

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι γύρω από το block-blocking. Ορισμένα δίκτυα VPN προσφέρουν λειτουργίες που ανακατεύουν τα δεδομένα σας και να το μεταμφιέσετε ως κανονική κίνηση HTTP, προσεκτικά παρενθετικά αυτό το όλο πρόβλημα. Επιπλέον, οι υπηρεσίες θα πρέπει να μπλοκάρουν πολυάριθμα λιμάνια για να καλύψουν όλα τα διαθέσιμα πρωτόκολλα VPN και αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τους νόμιμους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Έλεγχος βαθιάς συσκευασίας

Αυτή η μέθοδος δεν χρησιμοποιείται πραγματικά από υπηρεσίες ροής. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείται κυρίως από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) σε χώρες όπου το Διαδίκτυο είναι πολύ περιορισμένο ή τα δίκτυα VPN απαγορεύονται. Στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνολογία εξετάζει την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο του χρήστη και τα φιλτράρει βάσει προκαθορισμένων κανόνων. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να στείλετε κυκλοφορία VPN μέσω της τυπικής θύρας HTTP, αυτό μπορεί να εντοπιστεί και να σταματήσει.

Ο ευκολότερος τρόπος για να νικήσετε τον έλεγχο βαθιών πακέτων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία cloaking. Τα VPNs κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας, που σημαίνει ότι κανείς (ακόμη και η κυβέρνηση) δεν μπορεί να δει τι μπορείτε να φτάσετε στο διαδίκτυο και ότι τα χαρακτηριστικά του cloaking αλλάζουν την επισκεψιμότητά σας, κρύβοντας τα πρότυπα δεδομένων που υποδεικνύουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN και επιτρέποντάς σας να παρακάμψετε την βαθιά επιθεώρηση πακέτων. Φυσικά, εάν μια χώρα χρησιμοποιεί βαθιά έλεγχο πακέτων, είναι πιθανό να εμποδίζει επίσης την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους VPN. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε ένα VPN πριν φτάσετε.

Δείτε επίσης: Οδηγός ελέγχου βαθιάς συσκευασίας

Πώς μπορώ να ξέρω ότι μια πλατφόρμα έχει εντοπίσει χρήση VPN?

Σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix

Μερικές φορές, οι υπηρεσίες θα σας ενημερώσουν εντελώς εάν πιστεύουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Το Netflix, για παράδειγμα, έχει το περίφημο "Φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε έναν αποσυμπιεστή ή έναν πληρεξούσιο"Και το Amazon Prime Video λέει"Η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο Internet χρησιμοποιώντας υπηρεσία VPN ή διακομιστή μεσολάβησης."Συχνότερα, όμως, θα δείτε ένα γενικό σφάλμα που θα σας ενημερώσει ότι δεν είστε στην απαιτούμενη χώρα, όπως"Το BBC iPlayer λειτουργεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο" ή "Η Sling TV είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ."

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει σφάλμα και η υπηρεσία απλά δεν λειτουργεί όταν είναι συνδεδεμένη σε ένα VPN. Τα βίντεο ενδέχεται να απομακρύνονται ασταμάτητα παρόλο που χρησιμοποιείτε σύνδεση υψηλής ταχύτητας ή ο ιστότοπος μπορεί απλά να σταματήσει να φορτώνεται.

Μπορώ να αποκλείσω το Netflix, το BBC iPlayer και άλλους ιστότοπους με δωρεάν VPN?

Τα δωρεάν δίκτυα VPN είναι εξαιρετικά απίθανο να αποκλείσουν σημαντικές υπηρεσίες ροής όπως το Netflix, το Amazon Prime Video και το BBC iPlayer. Αρχικά, έχουν συχνά πολύ μικρά δίκτυα, πράγμα που σημαίνει ότι αν και ένας μόνο διακομιστής βρίσκεται στη μαύρη λίστα, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Ακόμα και αν βρείτε μια υπηρεσία που λειτουργεί, η ροή θα είναι πιθανώς ακόμα δύσκολη, αφού τα ελεύθερα VPN τείνουν να έχουν περισσότερους χρήστες από ό, τι τα δίκτυά τους μπορούν να υποστηρίξουν, οδηγώντας σε εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δωρεάν δίκτυα VPN δεν έχουν το καλύτερο αρχείο σχετικά με την ασφάλεια ή το απόρρητο. Στην πραγματικότητα, μία μελέτη εξέτασε πάνω από 280 δωρεάν εφαρμογές VPN και διαπίστωσε ότι σχεδόν το 40% περιείχε κακόβουλο λογισμικό. Ακόμη και εκείνα που δεν ήταν απαραίτητα ασφαλή, καθώς πάνω από το 80% ήταν ευάλωτα σε διαρροές IPv6 και σχεδόν ένας στους πέντε δεν χρησιμοποίησε καθόλου κρυπτογράφηση. Αυτοί οι κίνδυνοι δεν περιορίζονται μόνο στις ελάχιστα γνωστές εταιρείες. το 2015 ο Hola πιάστηκε για να πουλήσει το αχρησιμοποίητο εύρος ζώνης των χρηστών του για να διευκολύνει ένα botnet.

Γιατί το VPN μου δεν ξεμπλοκάρει πλέον τις υπηρεσίες συνεχούς ροής?

Εάν το VPN σας χρησιμοποιείται για την απεμπλοκή μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας συνεχούς ροής και δεν λειτουργεί πια, είναι πιθανό ότι η πλατφόρμα έχει αναβαθμίσει τα μέτρα ανίχνευσης VPN. Τα καλά νέα είναι ότι οι μεγάλοι πάροχοι VPN υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι είναι σε θέση να ξεμπλοκάρουν τις πιο πεισματικές πλατφόρμες και σχεδόν πάντα βρίσκουν μια λύση λίγο μετά την παρεμπόδιση. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε σε διαφορετικό διακομιστή. Εάν αγωνίζεστε πραγματικά, η ομάδα υποστήριξης πελατών VPN θα πρέπει να μπορεί να σας παράσχει περαιτέρω βοήθεια.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3