Τρόπος ρύθμισης ενός διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 σε έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS)

Proxy και εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN)

Διακομιστής με πληρεξούσιο
Οι διακομιστές μεσολάβησης και τα VPN διαφέρουν ως προς τη φύση τους, αν και μπορούν να παρέχουν ορισμένες από τις ίδιες υπηρεσίες. Ένα VPN δρομολογεί όλη την κυκλοφορία δικτύου σε έναν υπολογιστή-πελάτη μέσω μιας σήραγγας σε κάποιον άλλο υπολογιστή διακομιστή. Δεν απαιτείται μεμονωμένη διαμόρφωση εφαρμογής. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας ένα διακομιστή μεσολάβησης, κάθε εφαρμογή πρέπει να ρυθμιστεί ξεχωριστά για να εξασφαλίσει ότι η κυκλοφορία της περνά μέσω του διακομιστή μεσολάβησης.


Η πρόθεση ενός VPN είναι να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή-πελάτη να αποκτήσει πρόσβαση σε πόρους δικτύου σε κάποια άλλη τοποθεσία σαν να βρίσκεται φυσικά στο ίδιο γραφείο. Ένας από αυτούς τους πόρους δικτύου μπορεί να είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο, η οποία καλύπτει τη διεύθυνση IP του απομακρυσμένου υπολογιστή. Για το λόγο αυτό, τα VPN εμφάνισαν πρόσφατα μεγάλη αύξηση της δημοτικότητας ως εργαλείο γεωμετατροπής για πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα του υπολογιστή-πελάτη (όπως US Netflix εκτός ΗΠΑ) και ως εργαλείο προστασίας απορρήτου για την αποφυγή του IP του πελάτη διεύθυνση από το να ανακαλυφθεί. Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι πιο περιορισμένος, επειδή δεν μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε απομακρυσμένους πόρους, αλλά μπορεί να καλύψει τη διεύθυνση IP σας και να παρέχει υπηρεσίες γεωφυσικοποίησης.

Τύποι πληρεξουσίων

Οι δύο συνηθέστεροι τύποι πληρεξουσίων είναι το HTTP (πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου) και το SOCKS5 (Secure Sockets 5). Τα πρωτόκολλα SOCKS4 και SOCKS4a δεν υποστηρίζουν UDP ή έλεγχο ταυτότητας. Οι τρέχοντες διακομιστές SOCKS5 και HTTP διαφέρουν με τους παρακάτω τρόπους:

  • Σε γενικές γραμμές, ο διακομιστής μεσολάβησης HTTP μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο διακομιστή μεσολάβησης HTTP (TCP) ενώ ένας διακομιστής μεσολάβησης SOCKS5 μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε τύπο κίνησης χρησιμοποιώντας είτε TCP είτε UDP.
  • Ένας διακομιστής μεσολάβησης SOCKS5 δεν ερμηνεύει την κίνηση που αποστέλλεται μέσω αυτού καθ 'οιονδήποτε τρόπο ενώ ένας διακομιστής μεσολάβησης HTTP συνήθως κάνει. Αυτό σημαίνει ότι ένας διακομιστής μεσολάβησης SOCKS5 είναι πιο καθολικός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερες εφαρμογές.
  • Ένας διακομιστής μεσολάβησης HTTP μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με πελάτες HTTP, όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά επειδή έχει επίγνωση του περιεχομένου HTTP, μπορεί να κάνει έξυπνα πράγματα όπως προσωρινή αποθήκευση ή επανεγγραφή κεφαλίδων εκτός από την υπηρεσία proxying. Για τους σκοπούς της ανωνυμίας και της ιδιωτικής ζωής, ένας πληρεξούσιος SOCKS5 είναι μια καλύτερη επιλογή αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικότερα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τη δημιουργία του πιο απλού είδους μεσολάβησης SOCKS5 χρησιμοποιώντας το SSH (Secure Shell). Θα δημιουργήσουμε ένα φτηνό VPS στο Digital Ocean, θα διαμορφώσουμε το διακομιστή SSH και θα ρυθμίσουμε μερικές εφαρμογές πελάτη για να χρησιμοποιήσουμε το διακομιστή μεσολάβησης.

Ρυθμίστε τον διακομιστή μεσολάβησης

Σχεδόν κάθε είδος VPS θα λειτουργήσει για αυτό. Ορισμένοι λογαριασμοί φιλοξενίας Ιστού μπορεί επίσης να λειτουργούν, αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι η πρόσβαση SSH χωρίς root, αλλά χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού ως διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να παραβιάσει τους όρους παροχής υπηρεσιών κάποιων φιλοξενουμένων. Ο ψηφιακός ωκεανός είναι ένας πολύ γνωστός και οικονομικά προσιτός προμηθευτής σύννεφων και ένας από τους διακομιστές $ 5 / μήνα θα λειτουργήσει καλά για έναν proxy SSH.

Ο Ψηφιακός Ωκεανός είναι ένας πάροχος VPC (Virtual Private Cloud) που σημαίνει ότι δεν αγοράζετε συγκεκριμένο διακομιστή. Αντίθετα, δημιουργείτε έναν λογαριασμό και συνδέετε με αυτόν έναν τρόπο πληρωμής. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε όσες εικονικές διακομιστές θέλετε. Τα VPC τείνουν να προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο στις προδιαγραφές του συστήματος και μπορούν να κοστίζουν πολύ λιγότερο από ένα παραδοσιακό VPS. Υπάρχει μια καλή εξήγηση των διαφορών μεταξύ ενός VPS και VPC εδώ.

Για να δημιουργήσετε ένα Droplet, κάντε κλικ στο στοιχείο μενού Droplets και κάντε μερικές επιλογές για να το προσαρμόσετε. Έχω επιλέξει το Ubuntu 16.04 LTS (Long Term Support) ως το λειτουργικό σύστημα και το μικρότερο (λιγότερο ακριβό) μέγεθος. Τα σταγονίδια χρεώνονται από την ώρα. Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή θα λειτουργήσει καλά και κοστίζει μόνο περίπου $ 5 για ολόκληρο το μήνα.

Ψηφιακό Ωκεανό δημιουργεί σταγονίδια επιλέξτε OS και μέγεθος

Θα θελήσετε τώρα να επιλέξετε μια θέση για το Droplet σας. Λάβετε υπόψη ότι όταν χρησιμοποιείτε το διακομιστή μεσολάβησης, η επισκεψιμότητά σας θα θεωρείται ότι προέρχεται από τη διεύθυνση IP του Σταγονιδίου σας. Εάν ρυθμίζετε έναν διακομιστή μεσολάβησης ειδικά για σκοπούς γεωμετρίας, θα πρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία στη χώρα ή κοντά στη χώρα από την οποία θέλετε να εμφανίζεται..

Ψηφιακό Ωκεανό δημιουργήσει σταγονίδια επιλέξτε Κέντρο δεδομένων

Μόλις δημιουργηθεί το Droplet σας, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης από την Digital Ocean με τη διεύθυνση IP και τις πληροφορίες σύνδεσης.

Ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης Ocean Ocean

Διαμορφώστε το OpenSSH στο VPS

Τα ψηφιακά ωκεάνια στάμνα έρχονται με το SSH εγκατεστημένο και έτοιμο για κυκλοφορία. Ο κωδικός πρόσβασης του root χρήστη παρέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος, οπότε δεν απαιτείται πρόσθετη ρύθμιση στον διακομιστή. Αλλά η καλύτερη πρακτική είναι να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και να δημιουργήσετε έναν χρήστη ειδικά για το proxying.

Συνδεθείτε στο Droplet χρησιμοποιώντας SSH σε MacOS (OSX) ή Linux

Ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP από το e-mail σας καλωσορίσματος:

ssh 66.77.88.99 -l ρίζα

Θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε το κλειδί. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος και μετά αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης.

Συνδέστε το στο Droplet χρησιμοποιώντας το PuTTY στα Windows

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα-πελάτη SSH για να συνδεθείτε στο Droplet σας. Ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος πελάτης SSH είναι ο PuTTY.

Καταχωρίστε τη διεύθυνση IP του Σταγονιδίου σας στο πεδίο Host Name (Όνομα κεντρικού υπολογιστή) και κάντε κλικ στο κουμπί Open (Άνοιγμα).

PuTTY σύνδεση με διακομιστή

Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι ενημερωμένο

Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του συστήματος είναι ενημερωμένο. Το ξεπερασμένο λογισμικό είναι η κύρια αιτία της αδράνειας του συστήματος. Οι δύο εντολές για να το κάνετε αυτό στο Ubuntu είναι:

apt-get update
apt-get upgrade

Υπήρξε πολύ λίγη αναβάθμιση στο Droplet μου που σημαίνει ότι ο ψηφιακός ωκεανός διατηρεί τις εικόνες τους ενημερωμένες.

Ψηφιακή αναβάθμιση λογισμικού Ocean Ocean

Προσθέστε έναν χρήστη

Το Droplet έρχεται με ένα χρήστη - τον πανίσχυρο χρήστη root. Είναι μια καλή πρακτική ασφάλειας να προσθέσετε έναν λιγότερο προνομιούχο χρήστη στο σύστημα και να συνδεθείτε με τον proxy σας με αυτόν το λογαριασμό.

Εκδώστε την ακόλουθη εντολή για να προσθέσετε έναν κανονικό χρήστη που ονομάζεται myuser:

adduser myuser

Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης και τουλάχιστον ένα κατάλληλο όνομα χρήστη. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε άλλες πληροφορίες.

Ψηφιακό Ωκεανό OS προσθέτει χρήστη

Τώρα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσουμε τον πληρεξούσιο.

Συνδεθείτε στο διακομιστή μεσολάβησης

Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο διακομιστής μεσολάβησης για την κυκλοφορία σήραγγας, πρέπει να συνδεθεί. Τα λειτουργικά συστήματα που μοιάζουν με Unix έχουν ενσωματωμένο SSH client ενώ τα Windows θα χρειαστούν μια εφαρμογή τρίτου μέρους όπως PuTTY

Χρησιμοποιώντας SSH σε MacOS (OSX) ή Linux

Η μέθοδος σύνδεσης με το διακομιστή μεσολάβησης είναι ίδια για το Linux και το MacOS (OSX). Ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το SSH για να συνδεθείτε έτσι:

ssh 66.77.88.99-1 myuser-D 12345

Αντικαταστήστε τη διεύθυνση 66.77.88.99 με τη διεύθυνση IP από την επιστολή καλωσορίσματος του Digital Ocean.

Ο διακόπτης -D ενημερώνει τον υπολογιστή-πελάτη SSH να μεταφέρει την κίνηση που αποστέλλεται στη θύρα 12345 στο τοπικό σας μηχάνημα στο διακομιστή μεσολάβησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε αριθμό θύρας θέλετε όσο είναι πάνω από 1024. Από το αρχείο βοήθειας, ο διακόπτης -D:

Καθορίζει μια τοπική "δυναμική" προώθηση εφαρμογών σε επίπεδο θύρας. Αυτό λειτουργεί με την κατανομή μιας υποδοχής για να ακούσετε τη θύρα στην τοπική πλευρά, προαιρετικά συνδεδεμένη με την καθορισμένη διεύθυνση bind_address. Κάθε φορά που πραγματοποιείται σύνδεση σε αυτήν τη θύρα, η σύνδεση προωθείται μέσω του ασφαλούς καναλιού και στη συνέχεια χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο εφαρμογής για να προσδιορίσει από πού να συνδεθεί από το απομακρυσμένο μηχάνημα. Προς το παρόν υποστηρίζονται τα πρωτόκολλα SOCKS4 και SOCKS5 και το ssh θα λειτουργεί ως διακομιστής SOCKS.

Μην αποσυνδέετε αυτήν την περίοδο σύνδεσης SSH. Μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε για να το βγείτε από το δρόμο σας, επειδή δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα περισσότερο με αυτό, αλλά αφήστε το να τρέξει μέχρι να τελειώσετε χρησιμοποιώντας το διακομιστή μεσολάβησης.

Χρησιμοποιώντας PuTTY σε Linux ή Windows

Όταν ανοίγετε το PuTTY, θα βρίσκεστε στην καρτέλα Session. Καταχωρίστε τη διεύθυνση IP του Σταγονιδίου σας και αφήστε τη θύρα ως 22.

Συνεδρία PuTTY

Πλοηγηθείτε στο SSH -> Καρτέλα σηράγγων. Πληκτρολογήστε 12345 (ή οποιαδήποτε θύρα θέλετε) στο πεδίο Θύρα προέλευσης. Επιλέξτε το κουμπί δυναμικής επιλογής και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

PuTTY σήραγγες

Αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που ανοίγετε το PuTTY, μεταβείτε στην καρτέλα Sessions, επισημάνετε τη γραμμή Default Settings στη λίστα Saved Sessions και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Διαμορφώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και άλλες εφαρμογές για τη χρήση του διακομιστή μεσολάβησης

Τώρα που είστε συνδεδεμένοι με τον πληρεξούσιο, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Ορίστε τις ρυθμίσεις δικτύωσης κάθε εφαρμογής για να χρησιμοποιήσετε το διακομιστή μεσολάβησης. Δεν υποστηρίζουν όλες οι εφαρμογές πληρεξούσια, αλλά κάνουν προγράμματα περιήγησης ιστού.
  2. Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη όπως το plugin FoxyProxy για Firefox και Chrome για να κάνετε τη διαμόρφωση της εφαρμογής για εσάς.
  3. Διαμορφώστε το ίδιο το λειτουργικό σύστημα για να χρησιμοποιήσετε το διακομιστή μεσολάβησης για όλες τις εφαρμογές.

Η δεύτερη επιλογή είναι η πιο εύκολη επειδή μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γρήγορα το διακομιστή μεσολάβησης και μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα περιήγησης ώστε να χρησιμοποιεί μόνο το διακομιστή μεσολάβησης για συγκεκριμένους ιστότοπους. Οι άλλες δύο επιλογές απαιτούν πολλή αναστροφή προς τα εμπρός και πίσω όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το διακομιστή μεσολάβησης.

Χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις δικτύου της εφαρμογής

Οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει διακομιστές μεσολάβησης SOCKS5 πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί τη σήραγγα SSH. Απλά χρησιμοποιήστε την IP υποδοχής proxy του 127.0.0.1 (IP localhost) και τη θύρα 12345 (ή οποιοσδήποτε αριθμός θύρας που έχετε επιλέξει).

Στο Firefox οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης βρίσκονται στις Προτιμήσεις -> Προχωρημένος -> Δίκτυο -> Ρυθμίσεις.

Ο Firefox διαμορφώνει διακομιστή μεσολάβησης

Στο Chrome, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Ρυθμίσεις για προχωρημένους στο κάτω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις και στη συνέχεια να μεταβείτε στο Δίκτυο -> Αλλαγή ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης Το Chrome δεν διαθέτει τις δικές του ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης, έτσι ώστε να ανοίγει μόνο ο πίνακας ρυθμίσεων του διακομιστή μεσολάβησης του λειτουργικού σας συστήματος.

Εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer, θα βρείτε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης στις Επιλογές Internet -> Καρτέλα Συνδέσεις -> Κουμπί Ρυθμίσεις LAN. Αυτό ανοίγει τη μικροεφαρμογή του πίνακα ελέγχου των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης των Windows. Όπως και με το Chrome, δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις του Internet Explorer για διακομιστές μεσολάβησης.

Ρυθμίσεις δικτύου του Internet Explorer

Χρησιμοποιώντας μια προσθήκη για Firefox ή Chrome.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα μεσολάβησης για τον Firefox και το Chrome. Ένα δημοφιλές είναι το FoxyProxy. Βρίσκεται στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης και μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον διακομιστή μεσολάβησης κάνοντας κλικ σε αυτό, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο από το σκάψιμο μέσω του λειτουργικού σας συστήματος ή των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης.

Το FoxyProxy μπορεί επίσης να ρυθμιστεί έτσι ώστε να αποκλείει τη χρήση του διακομιστή μεσολάβησης από ορισμένους ιστότοπους. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε να διατηρήσετε συνεχώς τον πληρεξούσιο, αλλά δεν θέλετε να ξεφύγετε από την άμυνα της τράπεζάς σας όταν ξαφνικά εμφανίζεται σε άλλη χώρα.

Κατεβάστε το FoxyProxy για το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Κατεβάσετε FoxyProxy Firefox

Όταν εκκινείτε για πρώτη φορά το FoxyProxy, το κύριο παράθυρο περιέχει έναν διακομιστή μεσολάβησης που έχει ήδη ρυθμιστεί αλλά δεν είναι ενεργός. Υπάρχουν πολλές επιλογές και ρυθμίσεις διαμόρφωσης στο FoxyProxy, αλλά πρόκειται απλώς να επικεντρωθούμε στους λίγους που χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε το διακομιστή μεσολάβησης.

Επισημάνετε τον υπάρχοντα διακομιστή μεσολάβησης και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία επιλογής.

Κύριο παράθυρο του FoxyProxy Firefox

Μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες διακομιστή μεσολάβησης και εισαγάγετε 127.0.0.1 ως Διεύθυνση IP κεντρικού υπολογιστή και 12345 στο πεδίο Θύρα.

Ρύθμιση FoxyProxy - πληρεξούσιοι - λεπτομέρειες διακομιστή μεσολάβησης
Κάντε κλικ στο διακομιστή μεσολάβησης SOCKS; και επιλέξτε το κουμπί επιλογής SOCKS5.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά και βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει έλεγχος της Διεξαγωγής απομακρυσμένων αναζητήσεων DNS στα ονόματα κεντρικών υπολογιστών που φορτώνονται μέσω αυτού του διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή διαρροών DNS. Δεν θα σας κρύψει εντελώς, επειδή οι αναζητήσεις WebRTC θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν για να ανακαλύψουν την πραγματική σας διεύθυνση IP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ελέγξετε τις διαρροές DNS. Υπάρχουν plugins για τον Firefox και το Google Chrome που θα απενεργοποιήσουν τις λειτουργίες WebRTC.

Ρύθμιση FoxyProxy - πληρεξούσιοι - γενικοί πληρεξούσιοι

Κλείστε το παράθυρο ρυθμίσεων FoxyProxy και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το διακομιστή μεσολάβησης επιλέγοντας Χρήση προεπιλεγμένου διακομιστή μεσολάβησης για όλες τις διευθύνσεις URL Μπορείτε να επαληθεύσετε ότι ο διακομιστής μεσολάβησης σας λειτουργεί, επισκεπτόμενος έναν ιστότοπο όπως είναι το στοιχείο Τι είναι η IP μου, όπου θα πρέπει τώρα να βλέπετε τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης αντί του ISP σας.

Εάν θέλετε να προσδιορίσετε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL για χρήση ή αποκλεισμό από το διακομιστή μεσολάβησης, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο διακομιστή μεσολάβησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου διαμεσολαβητή και θα δείτε ένα επιπλέον κουμπί στην κορυφή της οθόνης ρυθμίσεων που ονομάζεται Μοτίβα διευθύνσεων URL. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να ορίσετε προσαρμοσμένα φίλτρα.

FoxyProxy κουμπί μοτίβα URL

Μπορείτε να εισάγετε ιστότοπους και μοτίβα που να ταιριάζουν ή να εξαιρούνται σε αυτήν την οθόνη.

Φύλλα URL FoxyProxy

Χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις δικτύου του λειτουργικού συστήματος

Αντί να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης σε κάθε εφαρμογή, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τις λεπτομέρειες μία φορά σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Όταν γίνει αυτό, θα πρέπει να πείτε σε κάθε εφαρμογή να χρησιμοποιεί το διακομιστή μεσολάβησης συστήματος.

Windows

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη μικροεφαρμογή Επιλογές Internet στα Windows με δύο τρόπους. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου -> Επιλογές Internet ή έχετε πρόσβαση στις Επιλογές Internet από το μενού ρυθμίσεων του Internet Explorer.

Από εκεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τον Internet Explorer στην παραπάνω ενότητα.

MacOS (OSX)

Κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple στο επάνω αριστερό μέρος της γραμμής μενού στην οθόνη σας και επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος. Επιλέξτε Δίκτυο και στη συνέχεια Proxy.

Ρυθμίσεις MacOS

Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους για πρόσβαση στις ρυθμίσεις δικτύου και μεταβείτε στην καρτέλα Proxies.

Ρυθμίσεις δικτύου MacOS

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου SOCKS Proxy και εισάγετε τις πληροφορίες του κεντρικού υπολογιστή και της θύρας.

MacOS Ορισμός διακομιστή μεσολάβησης

Linux

Κάθε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Linux έχει ένα διαφορετικό στοιχείο πίνακα ελέγχου για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των ρυθμίσεων δικτύου. Οι δύο πιο συνηθισμένοι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι το Gnome και το KDE.

Στην επιφάνεια εργασίας του Gnome (που χρησιμοποιείται από το Ubuntu), τις Ρυθμίσεις -> Ο πίνακας δικτύου είναι ο τόπος ρύθμισης του διακομιστή μεσολάβησης.

Επιλέξτε την επιλογή Μη αυτόματη.

Προγραμματιστής δικτύου Ubuntu

Στη συνέχεια, ορίστε το διακομιστή μεσολάβησης SOCKS και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή ευρείας εφαρμογής.

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης δικτύου Ubuntu

Η επιφάνεια εργασίας του KDE (που χρησιμοποιείται από το Kubuntu) έχει τις ρυθμίσεις δικτύου στις Ρυθμίσεις - Ρυθμίσεις συστήματος -> Ρυθμίσεις δικτύου -> Πληρεξούσιο.

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης του KDE

Μόλις ο διακομιστής μεσολάβησης έχει ρυθμιστεί στο λειτουργικό σύστημα, κάθε εφαρμογή θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να τη χρησιμοποιεί. Αυτή η επιλογή θα είναι στις ρυθμίσεις δικτύου για κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα, στον Firefox, αυτή η ρύθμιση βρίσκεται στην κορυφή των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης.

Χρησιμοποιήστε το διακομιστή μεσολάβησης συστήματος του Firefox

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 47