Πώς να αλλάξετε την περιοχή PSN στο PS4

5 καλύτερα δίκτυα VPN για PS4 ή PS3


Ίσως θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε παιχνίδια αποκλειστικά για την περιοχή, να παίξετε νέους τίτλους προτού κυκλοφορήσουν στη χώρα σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες συνεχούς ροής άλλων χωρών από το εξωτερικό; Αν ναι, ίσως θελήσετε να αλλάξετε την περιοχή του PlayStation ή χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι οι υπηρεσίες ροής έχουν συχνά διαφορετικές βιβλιοθήκες για διαφορετικές χώρες. Ωστόσο, το PlayStation Store λειτουργεί πραγματικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Για παράδειγμα, το ιαπωνικό κατάστημα διαθέτει ένα ευρύτερο φάσμα RPG και το κατάστημα των ΗΠΑ διαθέτει επιπλέον εφαρμογές συνεχούς ροής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι πρόσβασης σε ξένο περιεχόμενο σε μια κονσόλα PlayStation. Το ένα δίνει πλήρη και απεριόριστη πρόσβαση στο PS Κατάστημα της άλλης χώρας, ενώ άλλα απλά κόλπα προσφέρουν πρόσβαση στο γεωγραφικό τους περιεχόμενο. Μην ανησυχείτε: θα σας καθοδηγήσουμε και με τις δύο μεθόδους βήμα-βήμα.

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό PlayStation για μια διαφορετική περιοχή

Εδώ είναι οι κακές ειδήσεις εκ των προτέρων: δεν μπορείτε απλώς να αλλάξετε την περιοχή του υπάρχοντος λογαριασμού PSN σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό, αλλά να έχετε κατά νου ότι η πίστωση του PS Store δεν μπορεί να μεταφερθεί από ένα χρήστη σε άλλο. Τα καλά νέα όμως είναι ότι η δημιουργία ενός άλλου λογαριασμού PSN διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε με ακρίβεια πώς να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό των ΗΠΑ ως παράδειγμα:

 1. Ξεκινήστε από τη δικτυακή τοποθεσία του Sony Entertainment Network.
 2. Καταχωρίστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν σχετίζεται με άλλο λογαριασμό PSN. Αν δεν έχετε, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας μια δωρεάν υπηρεσία όπως το Mail.com.
 3. Στη συνέχεια, συμπληρώστε την ημερομηνία γέννησής σας και τον επιθυμητό κωδικό πρόσβασης.
 4. Επιλέξτε τη νέα περιοχή PSN από το αναπτυσσόμενο μενού. Σημείωση: αν επιλέξετε μια μη αγγλική περιοχή, μπορεί να χρειαστείτε το Google Translate καθώς μετακινείτε τη διαδικασία.
 5. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί αποστολής και επαληθεύστε το email σας.
 6. Τώρα μπορείτε να ορίσετε έναν νέο χρήστη στο PS3 ή το PS4 σας, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό που μόλις δημιουργήσατε. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον τοπικό σας ταχυδρομικό κώδικα ή ταχυδρομικό κώδικα, αλλά οποιοσδήποτε από την επιλεγμένη χώρα ή χώρα θα λειτουργήσει.
 7. Περάστε πέρα ​​από όλες τις επιλογές των κοινωνικών μέσων. Εάν θέλετε να μοιραστείτε στιγμιότυπα οθόνης ή κλιπ, μπορείτε να τα στείλετε στο συνήθη λογαριασμό σας σε ένα μήνυμα και, στη συνέχεια, να τα ανεβάσετε στα κοινωνικά μέσα από εκεί. Αυτό καταργεί την ανάγκη δημιουργίας δευτερεύοντος λογαριασμού Facebook ή Twitter.
 8. Επισκεφθείτε το PSN Store και θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι το απαιτούμενο νόμισμα έχει αλλάξει για να ταιριάζει με την τοποθεσία που επιλέξατε. Το κείμενο μπορεί να είναι σε άλλη γλώσσα, αλλά η διάταξη του καταστήματος δεν πρέπει να έχει αλλάξει, ώστε να μπορείτε να κάνετε εκπαιδευμένες εικασίες σχετικά με το πού θα είναι το επιθυμητό περιεχόμενο.

Δημιουργία λογαριασμού PSN

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο προβλήματα: το Netflix και άλλες εφαρμογές συνεχούς ροής δεν εμφανίζουν τις ξένες βιβλιοθήκες τους και ενώ μπορείτε να δείτε τις προσφορές μιας άλλης χώρας, δεν μπορείτε να αγοράσετε τίποτα. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να διορθώσετε και τα δύο αυτά ζητήματα.

Πώς να πληρώσετε όταν χρησιμοποιείτε το PlayStation Store της άλλης χώρας

Καθώς το PlayStation Store σάς επιτρέπει μόνο να προσθέσετε χρήματα με πιστωτική κάρτα ή λογαριασμό PayPal που είναι εγγεγραμμένα στην περιοχή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάρτες δώρων PlayStation. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε δωροκάρτες με το κατάλληλο νόμισμα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα δώρου 50 δολάρια ΗΠΑ στο ιαπωνικό κατάστημα, για παράδειγμα.

Διάφορα φόρουμ συνιστούν τη δημιουργία ενός λογαριασμού Amazon ή PayPal στην επιθυμητή περιοχή χρησιμοποιώντας μια πλασματική διεύθυνση χρέωσης, αλλά συνιστούμε έντονα σε αυτό. Όχι μόνο αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, μπορεί επίσης να κάνει τα πράγματα ακριβότερα εάν η ψεύτικη σας διεύθυνση βρίσκεται σε μια χώρα ή χώρα με φόρο επί των πωλήσεων.

Μόλις αποκτήσετε μια δωροκάρτα, μεταβείτε στο PlayStation Store, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος του μενού στην αριστερή πλευρά και κάντε κλικ στο κουμπί "Εξαργύρωση κωδικών". Απλά εισάγετε τον κωδικό κουπονιού και τα κεφάλαια θα προστεθούν στο λογαριασμό σας.

Τρόπος κατάργησης αποκλεισμού γεωγραφικού περιεχομένου σε PS4 με VPN

Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής με περιορισμένη γεωγραφική κάλυψη στο PS4 σας, δεν χρειάζεστε απαραιτήτως ξένο λογαριασμό PSN. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το Netflix, ελέγχουν τη διεύθυνση IP αντί της περιοχής PSN για να δείτε σε ποια χώρα βρίσκεστε και, ως εκ τούτου, ποιο περιεχόμενο μπορείτε να παρακολουθήσετε. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε απλά αυτές τις υπηρεσίες από το εξωτερικό συνδέοντας σε ένα VPN.

Ένα VPN δρομολογεί την επισκεψιμότητα του ιστού σας μέσω κρυπτογραφημένης σήραγγας μέσω ενός ενδιάμεσου διακομιστή σε μια τοποθεσία της επιλογής σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε εξωτερικός παρατηρητής, όπως ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP), δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, τα VPN σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε διακομιστές σε όλο τον κόσμο και να σας παρέχουμε μια προσωρινή διεύθυνση IP συγκεκριμένης περιοχής. Αυτά τα κόλπα ιστοσελίδες και εφαρμογές για να πιστέψετε ότι βρίσκεστε κάπου διαφορετικά και σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αυτά από το εξωτερικό.

Σημείωση: Ορισμένες εφαρμογές είναι διαθέσιμες μόνο για λήψη σε συγκεκριμένες περιοχές και ένα VPN δεν θα μπορεί να βοηθήσει εκεί. Για παράδειγμα, ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή των Η.Π.Α., δεν μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Hulu εκτός εάν η περιοχή του καταστήματός σας είναι ρυθμισμένη στις ΗΠΑ.

Το καλύτερο VPN για το PS4: ExpressVPN

ExpressVPNΙανουάριος 2020

Διαθέσιμες εφαρμογές:

 • PC
 • Μακ
 • IOS
 • Android
 • Linux

Δικτυακός τόπος: www.ExpressVPN.com

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 30 ΜΕΡΕΣ

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ExpressVPN. Έχει περισσότερους από 2.000 διακομιστές σε 94 χώρες, προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες και μπορεί να ξεμπλοκάρει μερικές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming όπως το Netflix και το Amazon Prime Video. Επιπλέον, έρχεται ακόμη και με το προσαρμοσμένο firmware του δρομολογητή, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα VPN για την πρόσβαση σε εφαρμογές γεω-περιορισμού σε ένα PS4.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ: Εγγραφείτε στο ετήσιο σχέδιο της ExpressVPN για να εξοικονομήσετε 49% και να λάβετε 3 μήνες επιπλέον δωρεάν. Επειδή αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, μπορείτε να την δοκιμάσετε εντελώς χωρίς κινδύνους.

Διαβάστε την πλήρη ανασκόπηση του ExpressVPN.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο PS4

Το κατάστημα PlayStation δεν περιλαμβάνει καμία εφαρμογή VPN, επομένως η διαδικασία εγκατάστασης είναι λίγο πιο περίπλοκη. Αντί να εγκαταστήσετε ένα VPN απευθείας στο PlayStation, θα πρέπει είτε να το εγκαταστήσετε στο δρομολογητή σας είτε να εκτελέσετε ένα καλώδιο Ethernet από τον υπολογιστή σας στην κονσόλα σας.

Έχουμε γράψει οδηγούς για την εγκατάσταση VPN στους δρομολογητές Tomato και DD-WRT, αλλά οι πιο αξιόπιστοι προμηθευτές VPN έχουν σχεδόν λεπτομερείς οδηγίες για συγκεκριμένες μάρκες και μοντέλα. Ορισμένοι πάροχοι πωλούν ακόμη και προρυθμισμένους δρομολογητές με το ήδη εγκατεστημένο λογισμικό τους. Αυτά συνήθως αγοράζονται από τρίτους όπως το FlashRouter.

Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για την εγκατάσταση ενός VPN στο δρομολογητή σας. Πρώτον, ένας δρομολογητής μετράει μόνο ως μια σύνδεση, ανεξάρτητα από το πόσες συσκευές υπάρχουν στο δίκτυό σας. Επιπλέον, κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί αυτό το δρομολογητή θα προστατεύεται αυτόματα και θα έχει πρόσβαση στην ίδια σειρά υπηρεσιών με γεωγραφική διασύνδεση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN στο PlayStation μου?

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN, αλλά έχουν αρκετά μεγάλα μειονεκτήματα και σας συμβουλεύουμε. Πρώτον, τα δωρεάν δίκτυα VPN συνήθως δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε δρομολογητή, γεγονός που τους καθιστά κακή επιλογή για χρήση στο PlayStation. Επιπλέον, αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύ πιο αργές από τα premium VPN. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε ασταθές βίντεο, μεγάλους χρόνους φόρτωσης και ενδεχομένως ακόμη και τυχαία αποσύνδεση από το VPN. Αυτό προϋποθέτει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πλατφόρμες με γεω-μπλοκαρίσματα, καθώς οι περιορισμοί τους συχνά αποκλείουν πλήρως τους χρήστες του VPN.

Τα διεθνή δίκτυα διακομιστών είναι ιδιαίτερα δαπανηρά για την κατασκευή και τη συντήρησή τους, οπότε πώς μπορούν τα ελεύθερα δίκτυα VPN να το παρέχουν? Παρόλο που οι υπηρεσίες αυτές συχνά βασίζονται σε διαφημίσεις για να φέρνουν έσοδα, αυτό απέχει πολύ από τον μόνο τρόπο να κερδίσουν χρήματα. Κάποιο κέρδος με τη χρήση cookie παρακολούθησης για την κατασκευή εκτεταμένων προφίλ των καταναλωτών. Αυτά μπορούν να πωληθούν σε τρίτους χωρίς τη γνώση του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, τα δωρεάν δίκτυα VPN αφαιρούν τον έλεγχο των πελατών τους για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα.  

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για τον λαϊκό να πει εάν χρησιμοποιούν ένα πραγματικό VPN ή απλά ένα από τα δεκάδες εφαρμογές που μεταφέρουν κακόβουλο λογισμικό απόκρυψη στο Google Play Store. Εξίσου επικίνδυνα είναι τα δίκτυα VPN που φαίνεται να λειτουργούν όπως επιδιώκεται, αλλά στην πραγματικότητα δεν κρυπτογραφούν την επισκεψιμότητα στο Web ή αποτρέπουν διαρροές IPv6. Η ασφάλειά σας δεν είναι εγγυημένη με ένα γνωστό δωρεάν VPN, όπως ανακαλύψαμε όταν η Hola πιάστηκε για να πουλήσει το αχρησιμοποίητο εύρος ζώνης των χρηστών για να βοηθήσει να τρέξει ένα botnet.

Για να είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο VPN με μια πολιτική απορρήτου που θέτει τους πελάτες της πρώτα.

Πιθανά προβλήματα που πρέπει να προσέξετε

Πώς να πληρώσετε όταν χρησιμοποιείτε το PS Store άλλης χώρας

Ως επί το πλείστον, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νέο λογαριασμό PSN για συγκεκριμένες περιφέρειες σαν να βρισκόσασταν στη χώρα που επιλέξατε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μικρά προβλήματα που πρέπει να γνωρίζετε και θα τα καλύψουμε εν συντομία παρακάτω.

Το περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης (DLC) για παιχνίδια είναι κλειδωμένο σε περιφέρειες. Εάν αγοράσατε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και το DLC του μέσω του νέου σας λογαριασμού, θα πρέπει να λειτουργεί όπως προβλέπεται. Ωστόσο, εάν ένας από τους υπόλοιπους λογαριασμούς PSN σας έχει το παιχνίδι και αγοράσετε DLC στο νέο λογαριασμό σας (καταχωρημένος σε διαφορετική περιοχή), δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτόν. Αυτό ισχύει και αν αγοράσατε ένα έντυπο αντίγραφο του παιχνιδιού από μια άλλη περιοχή από εκείνη στην οποία είναι εγγεγραμμένος ο νέος λογαριασμός σας.

Όχι κάθε παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο στη μητρική σας γλώσσα. Πολλοί προσφέρουν τη δυνατότητα αλλαγής γλώσσας υποτίτλων στο μενού του παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει πρώτα να βρείτε τη σχετική επιλογή, εάν είναι καθόλου παρούσα. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τους ιαπωνικούς τίτλους όπως το Yakuza σειρά; Το ιαπωνικό είναι μια απίστευτα περίπλοκη γλώσσα και από τη στιγμή που ο εντοπισμός διαρκεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα παιχνίδια συνήθως δεν έχουν αγγλικούς υπότιτλους μέχρι τη Δυτική κυκλοφορία τους.

Τι αποκλειστικές υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν ξένο λογαριασμό PSN?

Υπάρχουν δεκάδες παιχνίδια και εφαρμογές PlayStation, τα οποία είναι προσβάσιμα μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσφορές που θα έχετε πρόσβαση:

 1. Hulu (μόνο για τις Η.Π.Α.)
 2. VRV (μόνο για τις Η.Π.Α.)
 3. CBS All Access (μόνο για Η.Π.Α.)
 4. NFL (Μόνο για ΗΠΑ)
 5. Dragon Quest 3 (Μόνο στην Ιαπωνία)
 6. Yakuza Ishin (Μόνο στην Ιαπωνία)
 7. NHK on Demand (μόνο στην Ιαπωνία)
 8. U-NEXT (μόνο για την Ιαπωνία)
 9. 7plus (μόνο για την Αυστραλία)
 10. Foxtel Play (μόνο για την Αυστραλία)

Σχετιζομαι με: Τα καλύτερα δίκτυα VPN για παιχνίδια

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 73