Πώς να παραμείνετε εντελώς ανώνυμοι και κρυμμένοι στο διαδίκτυο

ανώνυμος στο Μεξικό
Η διατήρηση της ηλεκτρονικής ανωνυμίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το σημερινό διαδικτυακό οικοσύστημα που κατευθύνεται από το διαδίκτυο και προσπαθεί να επιτύχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για την εθνική ασφάλεια είτε για να σας πουλήσουν ένα smartphone, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες θέλουν να ξέρουν ό, τι μπορούν για εσάς. Για να τα χάσετε, δεν είναι απλό θέμα.


Είναι δυνατόν να παραμείνετε ανώνυμοι σε απευθείας σύνδεση, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς ο χρόνος εξελίσσεται. Κανένα μέτρο που παίρνετε δεν θα είναι ποτέ τέλειο, αλλά αν δεν είστε εγκληματίας υψηλού προφίλ, μπορείτε να το κάνετε πιο δύσκολο από ό, τι αξίζει κάποιος να σας εκθέσει.

Η ανωνυμία έχει τα οφέλη της. Ορισμένες ελευθερίες έρχονται με μη αναγνωρίσιμες και ανιχνεύσιμες. Απαιτεί επίσης τη θυσία. Πολλές από τις ανέσεις του σύγχρονου ιστού χτίστηκαν γύρω από τον προσδιορισμό προφίλ, την παρακολούθηση και την ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να πάρετε και τα εργαλεία που θα χρειαστεί να μείνετε ανώνυμα και κρυμμένα στο διαδίκτυο.

Βραχώδης κορυφή

Καμία λίστα ελέγχου ανωνυμίας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς Tor. Αυτό το δίκτυο εθελοντικών κόμβων σε όλο τον κόσμο είναι συνώνυμο της ανωνυμίας. Το Tor, το σύντομο για τον "δρομολογητή κρεμμυδιού", σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο και, κάθε φορά που συνδέεστε σε ένα διακομιστή ιστού, δρομολογείτε τη ροή μέσω τυχαίας σειράς κόμβων προτού φτάσετε στον τελικό προορισμό.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι χρήσης του Tor από πολλές διαφορετικές συσκευές. Το Tor Browser είναι το πιο δημοφιλές. Η απλή εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής που βασίζεται στο Firefox στον υπολογιστή σας Mac ή PC θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε ανώνυμα στον ιστό. Για συσκευές Android, δοκιμάστε το Orbot. Οι χρήστες του iOS δεν έχουν επίσημη υποστήριξη από το πρόγραμμα Tor, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης Onion φαίνεται να είναι μια αξιοπρεπή επιλογή.

στον browser wikileaks url bar

Ο Tor έχει μερικά μειονεκτήματα. Για ένα, είναι αργή. Το Tor δεν είναι κατάλληλο για streaming video ή torrenting αρχεία. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη εθελοντικών πόρων και στην ανταγωνιστική κίνηση από άλλους χρήστες.

Δεύτερον, παρόλο που η διαδικτυακή σας κίνηση είναι κρυπτογραφημένη και ανιχνεύσιμη, ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί ακόμη να ανιχνεύσει εάν χρησιμοποιείτε Tor ή όχι. Αυτό το μόνο μπορεί να αρκεί για να εγείρει υποψίες, καθώς ο Tor χρησιμοποιείται συχνά για εγκληματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Ο ISP σας θα μπορούσε να πνίξει το εύρος ζώνης σας, να σας στείλει μια επιστολή παύσης και εγκατάλειψης ή να σας αναφέρει στις αρχές, ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει τίποτα λάθος.

Για το λόγο αυτό, συμβουλεύουμε τους χρήστες Tor να χρησιμοποιούν ένα εργαλείο εξαπάτησης όπως το Obfsproxy, να ενεργοποιήσουν ένα VPN όταν χρησιμοποιούν το Tor ή και τα δύο. Το Obfsproxy είναι ένα έργο Tor που κάνει την κρυπτογραφημένη κίνηση Tor να μοιάζει με κανονική μη κρυπτογραφημένη κίνηση, έτσι ώστε να μην τραβάει υπερβολική προσοχή. Περισσότερα για τα δίκτυα VPN πιο κάτω.

Τέλος, υπάρχουν αξιόλογες εικασίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε επιτυχώς ανάλυση κυκλοφορίας στον Tor τουλάχιστον τουλάχιστον μερικές φορές, γεγονός που οδήγησε σε συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου του φημολογικού Dread Pirate Roberts της αγοράς παράνομων αγαθών μεταξιού. Οι φήμες λένε ότι οι κυβερνήσεις λειτουργούν και παρακολουθούν τη δραστηριότητα σε διάφορους κόμβους εξόδου Tor. Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έρχεται με συγκεκριμένα στοιχεία, γι 'αυτό πάρτε με ένα μεγάλο σιτάρι αλατιού.

Live OS

Ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι κατάλληλο για διαφυγή στοχευμένων διαφημίσεων και περιστασιακές επισκέψεις στο DarkNet, αλλά εκείνοι που χρειάζονται πλήρη ανωνυμία χρειάζονται μια πιο πυρηνική επιλογή. Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα περιήγησής σας στο Tor Browser, για παράδειγμα, είναι πιθανό να έχετε ακόμα πολλές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτές οι εφαρμογές - επεξεργαστές κειμένου, συσκευές αναπαραγωγής βίντεο, διαχειριστές ενημέρωσης - στέλνουν δεδομένα στον ιστό. Σύμφωνα με φήμες, οι αρχές έχουν χρησιμοποιήσει μη κρυπτογραφημένες αναφορές σφαλμάτων από το λειτουργικό σύστημα των Windows για να βρουν ανθρώπους. Τα Windows 10 περιλαμβάνουν μια σειρά από προγράμματα παρακολούθησης που είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή.

Θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις και να απεγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές σας, αλλά αυτό δεν είναι πολύ πρακτικό. Αντ 'αυτού, συνιστούμε ένα ζωντανό λειτουργικό σύστημα. Τα λειτουργικά συστήματα μπορούν να εγκατασταθούν σε μονάδες USB ή DVD. Αλλάζοντας μερικές ρυθμίσεις στο bootloader του υπολογιστή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα εντελώς ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα από μια μονάδα αντίχειρα στον καθημερινό φορητό υπολογιστή σας.

Τα ουρά είναι το επίσημο live OS από το Project Tor. Όλη η διαδικτυακή κυκλοφορία - και όχι μόνο η περιήγηση στο διαδίκτυο - περνά μέσω του δικτύου Tor. Το λειτουργικό σύστημα δεν αφήνει ίχνη στον υπολογιστή σας και όλα τα άμεσα μηνύματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία κρυπτογραφούνται. Είναι απλό στη χρήση και έχει σχεδιαστεί για να είναι ανόητη απόδειξη.

Εάν το Tails δεν φαίνεται κατάλληλο για οποιονδήποτε λόγο, μια άλλη επιλογή είναι η Whonix. Το Whonix δεν είναι ανεξάρτητο ζωντανό λειτουργικό σύστημα. Αντίθετα, τρέχει σε μια εικονική μηχανή στο υπάρχον λειτουργικό σας σύστημα. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα του Tails (χρησιμοποιεί επίσης το Tor Network) και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι διαρροές διεύθυνσης IP - που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των χρηστών - είναι αδύνατες. Τα μειονεκτήματα είναι ότι απαιτεί έναν λογικά ισχυρό υπολογιστή για να τρέξει μια εικονική μηχανή και είναι μάλλον περίπλοκο να δημιουργηθεί.

Άλλες επιλογές βρίσκονται επίσης στο τραπέζι. Το Kali, το Qubes και το ZeusGuard είναι όλες οι εναλλακτικές λύσεις για τους Tails και Whonix που αξίζει να εξεταστούν. Κάντε την έρευνά σας και καταλάβετε τι είναι καλύτερο για σας.

Ασύρματο VPN

Ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο κρυπτογραφεί όλη την κίνηση διαδικτύου μιας συσκευής και στη συνέχεια δρομολογεί το μέσω ενός ενδιάμεσου εξυπηρετητή σε μια τοποθεσία που επιλέγει ο χρήστης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η διεύθυνση IP της συσκευής είναι καλυμμένη και τρίτα μέρη - συμπεριλαμβανομένων των ISP - δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την κυκλοφορία.

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN χρησιμοποιούν κοινές διευθύνσεις IP στους διακομιστές τους. Πολλοί χρήστες - δεκάδες, εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες - έχουν μια μοναδική διεύθυνση IP. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί η δραστηριότητα ενός ατόμου στην πισίνα.

ipvanishclient_3

Τα VPN είναι κατασκευασμένα για προστασία της ιδιωτικής ζωής και όχι για ανωνυμία, γι 'αυτό προειδοποιούμε να μην χρησιμοποιείτε μόνοι τους εάν θέλετε πραγματικά να παραμείνετε κρυμμένοι. Το απόρρητο και η ανωνυμία συχνά συμβαδίζουν, αλλά να θυμάστε αυτή τη σημαντική διάκριση: η ανωνυμία σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να σας αναγνωρίσει, αλλά η ιδιωτική ζωή υπονοεί ότι δεν μπορείτε να δείτε τι κάνετε.

Η χρήση ενός VPN απαιτεί κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης στον πάροχο VPN και στις οντότητες που φιλοξενούν τους διακομιστές τους. Πολύ λίγοι πάροχοι VPN διαθέτουν τη δική τους υποδομή φυσικών διακομιστών. Η επισκεψιμότητά σας κρυπτογραφείται στην τοπική σας συσκευή και παραμένει κρυπτογραφημένη μέχρι να φτάσει στον διακομιστή VPN. Στη συνέχεια αποκρυπτογραφείται πριν αποσταλεί στον προορισμό του. Για μια σύντομη στιγμή, η δραστηριότητά σας είναι ορατή στον πάροχο VPN.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα "χωρίς λογότυπα" VPN. Έχοντας επώνυμα μια πολιτική "logless", "no-logs" ή "zero-logs", αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος VPN δεν αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της επισκεψιμότητας των χρηστών. Υποθέτοντας ότι ο πάροχος VPN λέει την αλήθεια, αυτό είναι καλό.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Ορισμένοι παροχείς VPN ισχυρίζονται ότι είναι άγρυπνοι αλλά στην πραγματικότητα αποθηκεύουν ακόμα μεταδεδομένα. Ανάλογα με το πόσο ανώνυμα θέλετε να είστε, αυτή είναι μια απόχρωση που πρέπει να προσέχετε. Τα μεταδεδομένα δεν περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της επισκεψιμότητάς σας, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες όπως όταν χρησιμοποιείτε το VPN, για πόσο χρονικό διάστημα, πόσα δεδομένα μεταφέρθηκαν και ακόμη και την αρχική σας διεύθυνση IP. Πάντα να παρακολουθείτε την πολιτική απορρήτου ενός παρόχου VPN για διαβολικές λεπτομέρειες όπως αυτές.

Ακόμα και τα λίγα πραγματικά μηδενικά αρχεία VPN εκεί έξω απαιτούν από τους πελάτες να τους εμπιστεύονται. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε αν είναι ειλικρινείς και πώς θα αντιδράσουν όταν αντιμετωπίζουν μια κλήτευση της κυβέρνησης. Για το υψηλότερο επίπεδο ανωνυμίας, δοκιμάστε να συνδυάσετε το VPN με το Tor. Αποφύγετε τα VPN που βασίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, όπου οι νόμοι διατήρησης δεδομένων και οι κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να θέσουν τα δεδομένα σας σε κίνδυνο.

Η απλή εκτέλεση του προγράμματος περιήγησης Tor ενώ είναι συνδεδεμένη στο VPN καθιστά τον εντοπισμό του χρήστη δύο φορές πιο δύσκολο. Τα VPN μπορούν επίσης να διαμορφωθούν με το χέρι σε ζωντανά λειτουργικά συστήματα όπως το Tails.

Σχετιζομαι με: 20+ δίκτυα VPN που έχουν αξιολογηθεί για ιδιωτικό απόρρητο.

Άγνωστο DNS

Όταν εισάγεται μια διεύθυνση URL σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αποστέλλεται ένα αίτημα σε έναν διακομιστή DNS για να αναζητήσει τη διεύθυνση IP που ταιριάζει με τη διεύθυνση URL. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης όπως ένα VPN, αυτά τα αιτήματα DNS μπορούν να σταλούν έξω από την κρυπτογραφημένη σήραγγα στον προεπιλεγμένο διακομιστή. Από προεπιλογή, οι αιτήσεις DNS συνήθως μεταβαίνουν και καταγράφονται από έναν κοντινό διακομιστή ο οποίος λειτουργεί από τον ISP του χρήστη.

Εάν αυτό συμβεί όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, ονομάζεται διαρροή DNS. Πολλοί πάροχοι VPN προσφέρουν προστασία διαρροής DNS, η οποία διασφαλίζει ότι όλη η διαδικτυακή κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων DNS, κατευθύνεται μέσω του VPN. Αυτά τα δίκτυα VPN λειτουργούν συνήθως με τους δικούς τους διακομιστές DNS, οι οποίοι δεν θα καταγράφουν ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε εάν πληρούν τα κριτήρια χωρίς λογότυπα που περιγράφονται παραπάνω.

Ακόμη και αν ένα VPN διαφημίζει προστασία διαρροών DNS, αυτή η δήλωση συχνά ισχύει μόνο για διαρροές DNS IPv4. Οι αιτήσεις IPV6 DNS μπορούν ακόμα να ταξιδεύουν στο προεπιλεγμένο δίκτυο και να παραληφθούν από τους διακομιστές ιστού και τους ISP. Θα ήταν υπέροχο αν περισσότερα δίκτυα VPN θα εγκαθιστούσαν διακομιστές DNS IPv6 για να χειριστούν αυτήν την κατάσταση, αλλά προς το παρόν η καλύτερη λύση είναι απλά να απενεργοποιήσετε το IPv6 στις ρυθμίσεις του διαδικτύου της συσκευής. Αυτό το εργαλείο ελέγχει για διαρροές DNS IPv6 και IPv4.

Εάν το VPN που χρησιμοποιείτε δεν διαθέτει προστασία διαρροής DNS ή δεν χρησιμοποιείτε καθόλου VPN, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα δημόσιο διακομιστή DNS χωρίς λογαρίθμους. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS της συσκευής σας, έτσι ώστε οι αιτήσεις να μην αποστέλλονται μέσω του ISP σας. Συνιστούμε DNS.WATCH ή OpenNIC.

Ηλεκτρονικά μηνύματα καυστήρα

Είναι αυτονόητο ότι η εναπομένουσα ανώνυμη σύνδεση στο διαδίκτυο σημαίνει ότι δεν θα συνδεθείτε σε κανέναν από τους υπάρχοντες λογαριασμούς σας. Αλλά επειδή πολλές εφαρμογές και ιστότοποι απαιτούν από τους χρήστες να εγγραφούν, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή δύο.

Ορισμένες υπηρεσίες προσφέρουν δωρεάν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψεύτικου και καυστήρα. Για μοναδικές εγγραφές και μηνύματα, συνιστούμε την Guerilla Mail. Δεν απαιτείται εγγραφή και περιλαμβάνει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να θυμάται τους κωδικούς πρόσβασης που σχετίζονται με αυτούς τους λογαριασμούς.

αντάρτικο ταχυδρομείο ss

Για έναν πιο μακροπρόθεσμο ανιχνεύσιμο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η καλύτερη επιλογή είναι πιθανώς ProtonMail. Αυτή η κρυπτογραφημένη υπηρεσία από άκρο σε άκρο είναι ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιεί εφαρμογές μηδενικής γνώσης για ιστό και κινητά. Δυστυχώς, οι νέοι χρήστες πρέπει να υποβάλουν αίτηση πρόσκλησης λόγω περιορισμένης χωρητικότητας διακομιστή. Το ProtonMail βασίζεται σε δωρεές.

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε για μια πρόσκληση, το Zmail είναι μια άλλη εναλλακτική λύση. Σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ψεύτικες διευθύνσεις.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το δικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν προσπαθείτε να είστε ανώνυμοι. Μην διαβάσετε ούτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ούτε συνδεθείτε στο λογαριασμό. Αν θέλετε να στείλετε κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν λογαριασμό καυστήρα, θα πρέπει να ρυθμίσετε νέα πλήκτρα PGP ή S / MIME.

Κρυπτοσυχνότητες

Εάν θέλετε να κάνετε μια ανώνυμη αγορά ή δωρεά, οι κρυπτοσυχνότητες είναι ανώτερες από το PayPal και προφανώς πιστωτικές κάρτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε απλά να ανοίξετε ένα πορτοφόλι Bitcoin με μια μεγάλη ανταλλαγή όπως το Coinbase και να αρχίσετε να ξοδεύετε, αν και.

Υπάρχει μεγάλη παρανόηση ότι το bitcoin είναι πάντα ανώνυμο, όταν στην πραγματικότητα η ίδια η φύση της τεχνολογίας blockchain σημαίνει ότι κάθε συναλλαγή παρακολουθείται και επαληθεύεται. Αυτός ο βιβλίο που είναι διαθέσιμος στο κοινό μπορεί να αναλυθεί έτσι ώστε τα πορτοφόλια που χρησιμοποιείτε και οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε να συνδέονται με την ταυτότητά σας.

Αν αναλύσετε τη δραστηριότητα που είναι ορατή σε οποιονδήποτε στο δημόσιο blockchain, ένας παρατηρητής ίσως είναι σε θέση να συνδέσει την προσωπική ταυτότητά σας με όλα τα πορτοφόλια που χρησιμοποιείτε και ως εκ τούτου ολόκληρο το ιστορικό συναλλαγών σας. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό κάνει το Bitcoin ακόμη λιγότερο ιδιωτικό από έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε πορτοφόλια που αλλάζουν τη διεύθυνση bitcoin μετά από κάθε συναλλαγή. Αυτό σας κάνει πιο δύσκολο να εντοπίσετε. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ανάμειξης bitcoin, η οποία συγκεντρώνει τα bitcoins σας με άλλα άτομα και τα αναμιγνύει πριν κάνετε μια πληρωμή στον παραλήπτη.

Ίσως το πιο δύσκολο μέρος είναι ανώνυμα αγοράζοντας bitcoins στην πρώτη θέση, καθώς το κάνει απαιτεί fiat νόμισμα. Οι ιδιωτικές συμφωνίες και οι χρηματιστηριακές ανταλλαγές, όπως το LocalBitcoins, δεν είναι για τους απρόσεκτους, αλλά είναι το καλύτερο μέσο ανωνυμίας να πάρουν τα χέρια σας στα νομίσματα.

Θυμηθείτε ότι ο Bitcoin δεν είναι ο μόνος παίκτης στην πόλη, αν και είναι ο μεγαλύτερος. Τα Litecoin, DarkCoin και Dogecoin είναι επίσης δημοφιλή.

Μηχανές αναζήτησης

Η Google παρακολουθεί κάθε ερώτημα αναζήτησης και τον σύνδεσμο στον οποίο κάνετε κλικ. Εάν χρησιμοποιείτε Tor, αυτό δεν έχει σημασία τόσο πολύ, αλλά είναι ακόμα καλή ιδέα να επιλέξετε μια εναλλακτική λύση.

Το DuckDuckGo είναι ίσως η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί ή προφίλ χρήστες. Μπορεί να οριστεί ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το DuckDuckGo είναι ένα πλήρως ανεξάρτητο πρόγραμμα περιήγησης, οπότε, ας είμαστε ειλικρινείς, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο καλά όσο τα Google. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να αποκτήσετε αποτελέσματα Google χωρίς την Google.

startpage ss

Το StartPage καταργεί όλες τις πληροφορίες ταυτοποίησης και υποβάλλει ένα ερώτημα αναζήτησης στην Google για λογαριασμό σας. Δεν καταγράφει ή παρακολουθεί δραστηριότητα χρήστη. Όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται με σύνδεσμο μεσολάβησης κάτω από αυτά, επιτρέποντάς σας να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε ιστότοπο διατηρώντας το απόρρητό σας μέσω διακομιστή μεσολάβησης.

Μεταφορές αρχείων

Η στιγμή μπορεί να προκύψει όταν πρέπει να στείλετε ανώνυμα ένα αρχείο που είναι πολύ μεγάλο για ένα συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν είστε ένας καταγγέλλων που θέλει να διαρρεύσει ένα μεγάλο πλήθος καταδικαστικών εγγράφων στο κοινό, ανεβάζοντας τα αρχεία στο Dropbox απλά δεν θα το κάνει.

Το FileDropper είναι μια απλή και βολική λύση που επιτρέπει μεταφορτώσεις έως και 5GB χωρίς εγγραφή. Το WeTransfer είναι μια άλλη επιλογή που επιτρέπει αρχεία μέχρι 2GB χωρίς εγγραφή. Για αυτούς τους τύπους υπηρεσιών, ανεβάστε ένα αρχείο και, στη συνέχεια, στείλτε το σύνδεσμο σε όποιον θέλετε να το λάβετε.

Θυμηθείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Tor και να μοιραστείτε τους συνδέσμους χρησιμοποιώντας ένα email με το burner ή κάποια άλλη ανώνυμη μέθοδο, καθώς ο ιστότοπος μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπου παρά το γεγονός ότι η εγγραφή δεν απαιτείται.

Επιλέξτε προσεκτικά τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor έχει ελάχιστη υποστήριξη για επεκτάσεις και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Οι εταιρείες διαφήμισης γίνονται πιο έξυπνες σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης των χρηστών. Μία από τις πιο προηγμένες μεθόδους ονομάζεται αποτύπωση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Συγκεντρώνοντας πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού - ποιες επεκτάσεις εγκαθίστανται, ποια συσκευή χρησιμοποιείτε, σε ποια γλώσσα διαβάζετε, εταιρείες κλπ-ad tech μπορούν να δημιουργήσουν ένα "δακτυλικό αποτύπωμα" που προσδιορίζει έναν χρήστη. Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανώτερα των διευθύνσεων IP, διότι δεν αλλάζουν εάν ένας χρήστης μεταβαίνει σε δίκτυα wifi ή συνδέεται σε ένα VPN.

Πολλές επεκτάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απόρρητό σας, ABP, Αποσύνδεση, Απόρριψη απορρήτου, HTTPS Παντού κ.λπ., αλλά συμβάλλουν επίσης σε ένα καλύτερο δακτυλικό αποτύπωμα. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που είναι τόσο δύσκολο να είστε ανώνυμοι σε ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης όπως το FireFox ή το Chrome.

Εάν θέλετε να ελέγξετε πόσο καλά το πρόγραμμα περιήγησης σας προστατεύει από την παρακολούθηση, κατευθυνθείτε στον ιστότοπο Panopticlick. Αυτό το εργαλείο που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Electronic Frontier Foundation (EFF) μπορεί να σας δείξει λεπτομερείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μια διαφημιστική εταιρεία μπορεί να αναγνωρίσει το πρόγραμμα περιήγησής σας χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα.

Εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης μπορούν να επικοινωνούν με τους διακομιστές στο παρασκήνιο χωρίς τη γνώση σας, ενδεχομένως να καταγράφουν μεταδεδομένα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε εσάς και την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα: 75+ δωρεάν εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής στο διαδίκτυο

Κρυπτογραφημένες επικοινωνίες

Εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, θα θέλετε επίσης να καλύψετε τα ίχνη σας κατά την αποστολή μηνυμάτων και την πραγματοποίηση κλήσεων. Η κρυπτογράφηση επικεντρώνεται περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής από την ανωνυμία. ακόμη και αν ένα μήνυμα είναι κρυπτογραφημένο, ένα snoop εξακολουθεί να γνωρίζει ποιος είναι ο αποστολέας και ο δέκτης. Αλλά εάν περνάτε από το πρόβλημα να είστε ανώνυμοι, ίσως να λάβετε κάθε προφύλαξη.

Το σήμα είναι η πρώτη εφαρμογή για κρυπτογραφημένες φωνητικές κλήσεις σε smartphones. Περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα των επαφών τους συγκρίνοντας τα βασικά δακτυλικά αποτυπώματα.

cryptocat ss

Για κρυπτογραφημένα μηνύματα κειμένου και μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπάρχει πληθώρα ελεύθερων και ιδιωτικών επιλογών. Το TorChat χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένα μηνύματα αλληλογραφίας στο δίκτυο Tor. Δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελείται από μονάδα USB. Άλλες εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν το Pidgin και το CryptoCat.

Κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας

Ακόμη και οι ανώνες πρέπει να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και να αποθηκεύουν μεγάλα αρχεία και μερικές φορές επιτρέπουν σε άλλα άτομα να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Μείνετε μακριά από το Google Drive και το Dropbox, καθώς αυτές δεν περιέχουν πραγματική προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως είναι η κρυπτογράφηση και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώνυμες.

Τα αντίγραφα ασφαλείας γίνονται καλύτερα τοπικά σε έναν κρυπτογραφημένο εξωτερικό σκληρό δίσκο. Το Crashplan προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού που το καθιστά εύκολο.

backblaze web app

Εάν θέλετε μια λύση στο σύννεφο, θα χρειαστεί να εμπιστευτείτε έναν πάροχο. Αναζητήστε μια υπηρεσία "μηδενικής γνώσης" που σας επιτρέπει να ορίσετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης. Τα SpiderOak, iDrive, BackBlaze και Crashplan προσφέρουν αυτήν την επιλογή, η οποία εμποδίζει τον πάροχο να αποκρυπτογραφεί τα αρχεία σας.

Εάν επιμένετε στο να χρησιμοποιείτε το Google Drive, το Dropbox ή κάποιο άλλο μη κρυπτογραφημένο παροχέα αποθήκευσης, μπορείτε πάντα να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας πριν τα μεταφορτώσετε στο σύννεφο.

Ασφαλίστε την κάμερα web

Έχει αποδειχθεί ότι οι κάμερες web μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως και να χρησιμοποιηθούν για την κατασκοπεία στους χρήστες. Ο επικεφαλής του FBI και του Mark Zuckerberg φτάνουν τόσο πολύ ώστε να βάλουν ταινία πάνω στις κάμερές τους για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Οι κάμερες συνήθως ενεργοποιούνται εξ αποστάσεως μέσω κακόβουλου λογισμικού, οπότε ένας ανιχνευτής ιών σε πραγματικό χρόνο και οι τακτικές ανιχνεύσεις του συστήματος μπορούν να αποτρέψουν αυτό. Αν ο φορητός υπολογιστής σας έχει μια λυχνία LED που ανάβει κάθε φορά που η κάμερα είναι ενεργή, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη. Αν δεν θέλετε να τοποθετήσετε ταινία στην κάμερα web, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το φορητό υπολογιστή όταν δεν χρησιμοποιείται.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διασφάλιση της κάμεράς σας εδώ.

Ασφαλίστε το δρομολογητή WiFi

Πολλοί από εμάς δεν φλερτάμε ποτέ να αλλάζουμε τις ρυθμίσεις από τις οποίες προέρχονταν οι δρομολογητές wifi από το εργοστάσιο. Οι μη ασφαλείς δρομολογητές μπορούν να κάνουν τους χρήστες εξαιρετικά ευάλωτους σε κοντινά snoops. Οι δρομολογητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση, ανάγνωση και τροποποίηση της διαδικτυακής κίνησης. Εάν βρίσκεστε σε δίκτυο άλλου δικτύου, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Αν θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι, είναι σημαντικό να αλλάξετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του δρομολογητή, να ενημερώσετε το υλικολογισμικό, να ρυθμίσετε το ισχυρότερο επίπεδο κρυπτογράφησης (συνήθως WPA2), να περιορίσετε την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση, να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες WPS, να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε, να ελέγξετε τη θύρα 32764, και να διαβάσετε τα αρχεία καταγραφής και να αποσυνδεθείτε από το δρομολογητή σας όταν τελειώσετε.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λήψης όλων αυτών των βημάτων και περισσότερων στον οδηγό μας για την εξασφάλιση ασύρματων δρομολογητών.

Το iOS και το Android δεν είναι βέλτιστα για ανωνυμία

Εάν επιλέγετε μεταξύ iOS και Android με βάση το οποίο είναι πιο ανώνυμο, πηγαίνετε με το Android. Αλλά μην πάρετε άνετα και νομίζετε ότι μπορείτε να είστε εντελώς ανώνυμοι και στα δύο.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να είστε ανώνυμοι σε ένα smartphone παρά σε έναν υπολογιστή. Τα εργαλεία ανωνυμίας για τον Tor απλά δεν έχουν ωριμάσει σε ένα σημείο όπου λειτουργούν καλά στο κινητό, όμως. Η Apple και η Google είναι πολύ ενσωματωμένες σε αυτές τις συσκευές. Μπορεί να μπορείτε να περιηγηθείτε σε ένα χώρο κρεμμυδιού με το Orbot στο Android, αλλά αυτό είναι περίπου όσο μπορείτε να πάρετε. Δεν υπάρχουν επίσημα προγράμματα περιήγησης Tor για iOS.

Δεν υπάρχουν ζωντανά λειτουργικά συστήματα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από smartphones όπως τα TAILS για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Τα smartphones διαθέτουν τους αριθμούς IMEI, τις διευθύνσεις MAC και ενδεχομένως ευάλωτα υλικολογισμικό που δεν μπορούν να τροποποιηθούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση μιας συγκεκριμένης συσκευής όταν συνδεθεί στο διαδίκτυο. Επειδή το Android συνήθως τροποποιείται από τους κατασκευαστές, είναι δύσκολο να ελεγχθεί και να συμβαδίσει με τις πιθανές ευπάθειες κάθε συσκευής. Η Apple και η Google έχουν την εξουσία να παρακολουθούν σχεδόν κάθε iOS και τηλέφωνο Android, αντίστοιχα.

Οι εφαρμογές επικοινωνούν συνεχώς με τους διακομιστές μέσω του διαδικτύου, μεταφέροντας τα δεδομένα προς τα εμπρός και πίσω, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση χρηστών. Ακόμη και κάτι τόσο βασικό όσο ένα πληκτρολόγιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της δραστηριότητας. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα μπορούν να τεθούν σε πειρατεία για να κατασκοπεύουν τους χρήστες. Οποτεδήποτε μια συσκευή λαμβάνει ένα σήμα από έναν πύργο κυττάρων, μπορεί να εντοπιστεί η θέση της συσκευής. Με απλά λόγια, υπάρχει πάρα πολύ που θα μπορούσε να πάει στραβά στα Android και iOS που ο χρήστης δεν μπορεί να δει.

Κάνοντας τα smartphones εντελώς ανώνυμα μπορεί να είναι μια μάταιη προσπάθεια, μπορούν να γίνουν πολύ πιο ιδιωτικά. Οι συσκευές Android μπορούν να κρυπτογραφηθούν και όλα τα iPhones κρυπτογραφούνται από προεπιλογή. Χρησιμοποιήστε VPN για την κρυπτογράφηση της κίνησης στο διαδίκτυο και ρυθμίστε μια ακολουθία αυτοκαταστροφής αν ο κωδικός εισόδου έχει εισαχθεί εσφαλμένα πάρα πολλές φορές.

Τέλος, εταιρείες όπως το Silent Circle κάνουν smartphones με βάση το Android με ασφάλεια κατά νου. Το Blackphone, για παράδειγμα, είναι πλήρως κρυπτογραφημένο και τρέχει αρκετά "εικονικά τηλέφωνα" για να χωρίσουν τα δεδομένα. Η Silent Circle διαθέτει επίσης υπηρεσία συνδρομής για να κάνουν τα iPhones ιδιωτικά. Και πάλι, η βασική διαφορά είναι ότι αυτό το τηλέφωνο επικεντρώνεται στην ιδιωτικότητα, όχι στην ανωνυμία. Ενώ το περιεχόμενο του τηλεφώνου είναι προστατευμένο, το ίδιο δεν ισχύει αναγκαστικά για την ταυτότητα του χρήστη.

Σχετιζομαι με: Ποιο είναι το καλύτερο VPN για χρήστες iPhone και iPad?

Να είστε προσεκτικοί για το Internet-of-Things

Το διαδίκτυο των πραγμάτων παρουσιάζει ένα εντελώς νέο κύμα ευκαιρίας για τους χάκερ και τους snoopers. Η ασφάλεια δυστυχώς υπήρξε μια δεύτερη σκέψη για πολλούς κατασκευαστές IoT. Ένα απλό ημερολόγιο όταν το έξυπνο κλιματιστικό σας είναι ενεργοποιημένο, για παράδειγμα, μπορεί να πει πολλά για την καθημερινή ρουτίνα ενός ατόμου. Οι επικριτές προειδοποίησαν ενάντια σε συσκευές όπως η Amazon Echo, οι οποίες ακούγονται πάντα για είσοδο ακόμη και όταν απενεργοποιούνται.

Ανάλογα με την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα, αυτό μπορεί να αποτελεί απειλή για την ανωνυμία του χρήστη. Χρησιμοποιήστε προσεκτικά τις συσκευές IoT.

Κάντε μια λίστα ελέγχου

Δεν υπάρχει εργαλείο ανωνυμίας, ακόμα και Tor, είναι τέλειο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικά. Ενώ μια καλά χρηματοδοτούμενη εταιρεία ή κυβερνητική υπηρεσία θα μπορούσε να ξοδεύει τεράστια ποσά χρόνου και χρημάτων που εκτελούν ανάλυση κυκλοφορίας στο δίκτυο Tor για να βρουν τελικά το άτομο που ψάχνουν, είναι πολύ πιθανότερο ότι το άτομο θα κάνει λάθος και θα ρίξει μια ένδειξη κάπου ο ΤΡΟΠΟΣ.

Πώς λοιπόν αποφεύγετε να κάνετε λάθη; Με τον ίδιο τρόπο χειρουργοί και άλλα επαγγέλματα υψηλού κινδύνου: με τους καταλόγους. Κάθε φορά που θέλετε να είστε ανώνυμοι σε απευθείας σύνδεση, ξεκινήστε από την αρχή της λίστας ελέγχου. Γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά μην συμπεριλάβετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης ή άλλες πληροφορίες ταυτοποίησης. Ας δούμε τι μπορεί να μοιάζει με βάση τα πάντα που συζητήθηκαν:

  • Συνδεδεμένο με ένα αόρατο VPN
  • Συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο μέσω του Brow Browser / Tails
  • Οι ρυθμίσεις DNS έχουν ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιούν DNS χωρίς λογότυπα
  • Αποσυνδεθήκατε από όλους τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο
  • Κλείσε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες φόντου που είναι συνδεδεμένες στον ιστό
  • Όλοι οι έλεγχοι στο πρόγραμμα περιήγησής μου και στο λειτουργικό σύστημα απενεργοποιούνται και αποκλείονται
  • Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται με χρήση λογαριασμών καυστήρα
  • Νέοι λογαριασμοί που έχουν εγγραφεί και έχουν συνδεθεί με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του καυστήρα
  • Αναζήτηση με το DuckDuckGo ή το StartPage
  • Οι Bitcoins είναι σωστά αναμειγμένες και χρησιμοποιούν ένα πορτοφόλι τρίτου μέρους

Με ένα πρότυπο πρωτόκολλο στη θέση του, μπορείτε να μειώσετε δραστικά τις πιθανότητες να κάνετε λάθη. Μην είστε υπερβολικά αυτοπεποίθηση. Η ανωνυμία είναι κάτι που μπορείτε να πάρετε δεξιά 100 φορές, αλλά χρειάζεται μόνο ένα λάθος για να καταρρεύσει.

Έχετε περισσότερες συμβουλές; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

"Ανώνυμος στο Μεξικό" του Phi Requiem με άδεια CC under 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 14