Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση IP (6 τρόποι, 5 δωρεάν)

Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση IP (6 τρόποι, 5 δωρεάν)


Οι περισσότερες συσκευές στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν διευθύνσεις IPv4 για να επικοινωνούν και ο κόσμος υιοθετεί αργά την αντικατάσταση IPv4, IPv6. Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο χρειάζεται μια μοναδική διεύθυνση IP για να συνδεθεί και να επικοινωνήσει με άλλες συσκευές online.

Μια διεύθυνση IPv4 μοιάζει με αυτή:

123.45.67.89

Και μια διεύθυνση IPv6 μοιάζει με αυτή:

2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο wifi αυτή τη στιγμή, ίσως μοιράζεστε ένα δημόσια διεύθυνση IP με όλους τους άλλους συνδεδεμένους στο ίδιο δίκτυο wifi, αλλά κάθε συσκευή έχει τη δική της τοπική διεύθυνση IP. Ωστόσο, αν βρίσκεστε σε ένα smartphone και χρησιμοποιείτε μια σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ίσως να έχετε τη δική σας δημόσια διεύθυνση IP.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για την αλλαγή της διεύθυνσης IP, μιλούν για τους δημόσια διεύθυνση IPv4. Αυτή είναι η διεύθυνση που βλέπει και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους ιστότοπους, διακομιστές, online παιχνίδια και άλλες συσκευές στο διαδίκτυο.

Αυτό το άρθρο, ωστόσο, θα καλύπτει την αλλαγή της διεύθυνσης IP, είτε πρόκειται για IPv4 είτε IPv6, δημόσια ή ιδιωτικά.

Πώς να αλλάξετε τη δημόσια διεύθυνση IP σας

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να αλλάξετε τη δημόσια διεύθυνση (-ες) σας:

1. Συνδεθείτε σε ένα VPN για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας

Κονσέρτο για το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ένα VPN κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και δρομολογεί το μέσω ενός διακομιστή σε μια τοποθεσία της επιλογής σας. Οι ιστότοποι, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και άλλες συσκευές στον ιστό θα βλέπουν μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN και όχι την πραγματική διεύθυνση IP.

Η κορυφαία μας σύσταση είναι ExpressVPN. Με διακομιστές σε 94 χώρες, μπορείτε να επιλέξετε ένα ευρύ φάσμα διευθύνσεων και τοποθεσιών IP. Η ασφάλεια είναι κορυφαία και η ExpressVPN φροντίζει ιδιαίτερα ώστε η πραγματική διεύθυνση IP να μην διαρρέει ποτέ, ακόμη και αν η σύνδεση διακοπεί απροσδόκητα.

BEST VPN ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ IP σας: Η ExpressVPN κάνει εύχρηστες εφαρμογές για ένα ευρύ φάσμα συσκευών και συνοδεύεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς κινδύνους 30 ημερών.

Τα δίκτυα VPN είναι χρήσιμα για το torrenting, την αποδέσμευση περιεχομένου κλειδωμένο σε περιφέρειες όπως το Netflix και το BBC iPlayer και την παράκαμψη της λογοκρισίας στα σχολεία, στα γραφεία και σε χώρες όπως η Κίνα.

Τα περισσότερα δίκτυα VPN μπορούν εύκολα να αποκρύψουν τη διεύθυνση IPv4, αλλά πολλά δίκτυα VPN μπορούν να διαρρεύσουν τη διεύθυνση IP σας μέσα από διάφορες ευπάθειες ασφαλείας. Επιπλέον, δεν έχουν όλα τα VPN κρυφή διεύθυνση IPv6. Επιλέξτε ένα VPN που απενεργοποιεί το IPv6 ή μπορεί να αποτρέψει τις διαρροές IPv6 από προεπιλογή.

2. Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP

Οι πληρεξούσιοι λειτουργούν παρόμοια με τα δίκτυα VPN, αλλά με πολύ λιγότερη ευελιξία και ασφάλεια. Η σύνδεσή σας στο Internet περνάει από ένα διακομιστή μεσολάβησης, έτσι ώστε οι ιστότοποι και άλλοι ηλεκτρονικοί πόροι να βλέπουν τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης και όχι τη δική σας. Σε αντίθεση με τα VPN, οι πληρεξούσιοι συχνά δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση, επηρεάζουν μόνο ορισμένες εφαρμογές και μπορούν να διαρρεύσουν τη διεύθυνση IP σας με άλλα μέσα.

Μερικοί διαφορετικοί τύποι πληρεξουσίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν τη διεύθυνση IP:

 • Πρωτόκολλα HTTP / S - Συνήθως, είτε οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης είτε οι ειδικοί ιστότοποι που λειτουργούν σαν πρόγραμμα περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης. Αλλάζουν μόνο τη διεύθυνση IP στα δεδομένα που αποστέλλονται προς και από το πρόγραμμα περιήγησης, αλλά δεν επηρεάζουν άλλες εφαρμογές ή ακόμη και την κυκλοφορία DNS. Εάν περιλαμβάνεται η κρυπτογράφηση, αυτές καλούνται μερικές φορές SSL proxy.
 • Προσομοιωτές SOCKS - διακομιστές μεσολάβησης γενικού σκοπού που μπορούν να διαμορφωθούν για συγκεκριμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων φυλλομετρητών ιστού. Το SOCKS5, η τελευταία έκδοση, περιλαμβάνει υποστήριξη κρυπτογράφησης.
 • Proxy SSH - Η υπηρεσία SSH proxy προωθεί την κίνηση στο διαδίκτυο από εφαρμογές όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας μέσω σύνδεσης Secure Shell (SSH) σε διακομιστή, οπότε η διεύθυνση IP σας αλλάζει σε εκείνη του διακομιστή. Παρόλο που περιλαμβάνεται η κρυπτογράφηση, το SSH δεν είναι ένα ιδιαίτερα γρήγορο πρωτόκολλο και πολλές ιστοσελίδες και εφαρμογές ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά όταν συνδέονται.

3. Χρησιμοποιήστε το Tor για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP δωρεάν

Tor, σύντομα Ταυτός Οnion Rεξωτερικό, είναι ένα δίκτυο εθελοντισμού που λειτουργεί με ανωνυμία. Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε με το Tor είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor, ένα πρόγραμμα περιήγησης web barebones που μεταφέρει όλη την κυκλοφορία ιστού μέσω του δικτύου Tor. Ο Tor κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας αρκετές φορές και έπειτα στέλνει δεδομένα μέσω πολλαπλών κόμβων-εξυπηρετητών που λειτουργούν από εθελοντές Tor υποστηρικτές. Κάθε κόμβος απομακρύνει ένα επίπεδο κρυπτογράφησης και η ακολουθία των κόμβων που χρησιμοποιείται χρησιμοποιείται κάθε φορά που έχετε πρόσβαση σε διαφορετικό ιστότοπο. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί η κυκλοφορία Tor στην πηγή.

Οι ιστότοποι θα δουν τη διεύθυνση IP του τελευταίου κόμβου στην αλυσίδα, που ονομάζεται κόμβος εξόδου.

Ο Tor είναι δωρεάν, αλλά έχει τα μειονεκτήματά του. Είναι σχετικά αργή και μόνο πολύ κατάλληλη για βασική περιήγηση στο web. Η ανωνυμία του Tor σημαίνει ότι συνδέεται συχνά με την παράνομη δραστηριότητα και τον σκοτεινό ιστό, οπότε ακόμα και αν δεν είναι παράνομο, η χρήση του ενδέχεται να τραβήξει ανεπιθύμητη προσοχή από τον ISP σας και ίσως ακόμη και από την επιβολή του νόμου. Αυτές οι οντότητες δεν μπορούν να δουν τι κάνεις ενώ είστε συνδεδεμένοι με τον Tor, αλλά μπορούν να δουν ότι είστε συνδεδεμένοι με τους κόμβους Tor.

4. Αλλάξτε τις διευθύνσεις IP αποσυνδέοντας το μόντεμ σας

Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια νέα διεύθυνση IP αποσυνδέοντας το μόντεμ διαδικτύου σας, περιμένοντας λίγα λεπτά και μετά συνδέοντάς το ξανά. Όταν συμβεί αυτό, αφήστε την υπάρχουσα διεύθυνση IP σας έτσι ώστε ο ISP να μπορεί να την ανακυκλώσει. Όταν επανασυνδέετε, ο ISP σας εκχωρεί μια νέα διεύθυνση IP.

Αυτή η μέθοδος δεν είναι εγγυημένη για να λειτουργήσει, επειδή ο ISP σας μπορεί απλώς να σας δώσει την ίδια διεύθυνση IP ξανά. Όσο περισσότερο αφήνετε το μόντεμ σας αποσυνδεδεμένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αλλάξει η διεύθυνση IP σας. Αν η αποσύνδεση για λίγα λεπτά δεν ολοκληρώσει τη δουλειά, σκεφτείτε να την αφήσετε να αποσυνδεθεί από τη συσκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ISP πρέπει να χρησιμοποιεί δυναμικές διευθύνσεις IP για να λειτουργήσει αυτό. Οι περισσότεροι το κάνουν.

5. Ζητήστε από τον ISP σας να αλλάξει τη διεύθυνση IP σας

Μια άλλη επιλογή είναι να ρωτήσετε τον ISP σας για μια νέα διεύθυνση IP. Κάθε ISP έχει διαφορετικές πολιτικές σχετικά με το πώς χειρίζονται τέτοια αιτήματα, έτσι οι απαντήσεις μπορεί να διαφέρουν. Τουλάχιστον, θα χρειαστείτε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και την τρέχουσα διεύθυνση IP στη διάθεσή σας.

Οι περισσότεροι ISP χρησιμοποιούν δυναμικά συστήματα διεύθυνσης IP, πράγμα που σημαίνει ότι οι διευθύνσεις IP αλλάζουν περιστασιακά και ανακυκλώνονται, καθώς οι συσκευές συνδέονται και αποσυνδέονται από το διαδίκτυο. Με αυτό κατά νου, σημειώστε ότι η νέα σας διεύθυνση IP ίσως να μην παραμείνει η ίδια για πάντα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να ζητήσετε μια στατική διεύθυνση IP από τον ISP σας, αν και αυτό μπορεί να απαιτεί την καταβολή επιπλέον τέλους ή / και τη διεκπεραίωση μιας διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Αφού παρέχεται μια στατική διεύθυνση IP, μπορείτε να την εισαγάγετε στις ρυθμίσεις δικτύου της συσκευής σας. Οι στατικές διευθύνσεις IP δεν αλλάζουν ποτέ, εκτός αν τις αλλάξετε χειροκίνητα.

6. Αλλάξτε δίκτυα για να αποκτήσετε διαφορετική διεύθυνση IP

Αυτό μπορεί να φανεί προφανές, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε διαφορετική διεύθυνση IP αποσυνδέοντας από το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι και να συνδεθείτε με διαφορετικό. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μεταβείτε σε ένα άλλο δίκτυο wifi ή να μεταβείτε από wifi σε μια σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, εάν βρίσκεστε σε smartphone.

Θυμηθείτε ότι τα δημόσια και τα ανοιχτά hotspot wifi είναι συχνά τα βασικά κυνήγι για τους χάκερς. Προσπαθήστε να κολλήσετε με ένα δίκτυο wifi που απαιτεί κωδικό πρόσβασης και είναι κρυπτογραφημένο με WPA2.

Πώς να αλλάξετε την ιδιωτική σας διεύθυνση IP

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα wifi router, τότε μοιράζεστε μια δημόσια διεύθυνση IP με όλες τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο. Κάθε συσκευή, ωστόσο, έχει τη δική της ιδιωτική, ή τοπικός διεύθυνση IP.

Η αλλαγή της τοπικής διεύθυνσης IP δεν θα επηρεάσει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο η συσκευή σας επικοινωνεί με άλλες συσκευές και διακομιστές μέσω του διαδικτύου, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεστε μια διαφορετική ιδιωτική διεύθυνση IP. Αυτά περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός δρομολογητή που δεν λειτουργεί ή τη διαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των τοπικών συσκευών, όπως εκτυπωτές και συσκευές IoT στο οικιακό σας δίκτυο.

Ανανεώστε την τοπική σας διεύθυνση IP

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο wifi ή σε κάποιο άλλο τοπικό δίκτυο, μπορείτε να αλλάξετε την ιδιωτική σας διεύθυνση IP από τον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή ή από την ίδια τη συσκευή. Θα σας δείξω πώς να το κάνετε στα Windows και στο MacOS.

Πώς να ανανεώσετε τη διεύθυνση IP σας στα Windows:

 1. Αναζήτηση για το Γραμμή εντολών και κάντε δεξί κλικ στο Εκτελέστε ως διαχειριστής
 2. Εισαγω ipconfig / release
 3. Εισαγω ipconfig / ανανέωση

Θα πρέπει τώρα να δείτε μια νέα τοπική διεύθυνση IP.

Πώς να ανανεώσετε τη διεύθυνση IP σας σε Mac:

 1. Κάντε κλικ στο μήλο μενού και ανοίξτε Επιλογές συστήματος
 2. Επιλέγω Δίκτυο
 3. Επισημάνετε το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι στο αριστερό παράθυρο
 4. Κάντε κλικ Προχωρημένος…
 5. Επίλεξε το TCP / IP αυτί
 6. Κάντε κλικ Ανανέωση μίσθωσης DHCP

Τώρα πρέπει να αντιστοιχίσετε σε μια νέα τοπική διεύθυνση IP.

Η διαδικασία αλλαγής τοπικών διευθύνσεων IP στο δρομολογητή ποικίλει ανάλογα με τον κατασκευαστή του δρομολογητή και το υλικολογισμικό. Συνήθως, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web και εισάγοντας 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 στη γραμμή διευθύνσεων.

Ο ISP γνωρίζει πάντα τη διεύθυνση IP σας

Ανεξάρτητα από τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε για να αλλάξετε ή να αποκρύψετε μια διεύθυνση IP, οι δημόσιες διευθύνσεις IP είναι πάντα γνωστές από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Αυτό είναι αναπόφευκτο, διότι για να συνδεθεί κανείς στο διαδίκτυο, ο ISP πρέπει να σας αντιστοιχίσει μια διεύθυνση IP και πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτή η διεύθυνση IP για να μεταδώσει την επικοινωνία και τα δεδομένα από το διαδίκτυο στη συσκευή σας.

Έτσι, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσατε μία από τις παραπάνω μεθόδους για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας από ιστότοπους, υπηρεσίες και άλλες συσκευές στο διαδίκτυο, ο ISP σας είναι μια εξαίρεση που μπορεί να δει πίσω από τη μάσκα.

Ακόμα κι αν ο ISP σας μπορεί να σας εντοπίσει με τη διεύθυνση IP σας, μπορείτε να αποκρύψετε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα μέσω κρυπτογράφησης. Ένα VPN ή ο Tor θα κρυπτογραφήσει όλα τα δεδομένα πριν εγκαταλείψει ποτέ τη συσκευή σας, οπότε παρόλο που ο ISP σας μπορεί να δει ότι επικοινωνείτε, δεν μπορεί να δει το περιεχόμενο αυτών των επικοινωνιών.

Εάν χρειάζεστε έναν εύκολο τρόπο για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας σε εκείνη ενός διαφορετικού ISP, δοκιμάστε να μεταβείτε ανάμεσα στο wifi και τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας του smartphone σας. Οι πιθανότητες είναι, ο φορέας τηλεφωνίας σας και το διαδίκτυο στο σπίτι να χρησιμοποιούν διαφορετικούς ISPs.

"Μάσκες μοντέλο" από m01229 άδεια με CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 27 =