Πώς να ξεφύγετε από το geo-blocking με ένα VPN και να παραπλανήσετε την τοποθεσία σας

Πώς να χτυπάτε το geo-blocking με ένα VPN και να συγχωρείτε την τοποθεσία σας


Αυτές τις μέρες, οι περισσότερες σημαντικές υπηρεσίες ροής, καθώς και τα αθλήματα, τα τυχερά παιχνίδια και τα τυχερά παιχνίδια, είναι κλειδωμένα στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο χρήστες σε συγκεκριμένες χώρες. Επιπλέον, ορισμένες χώρες (όπως η Κίνα) περιορίζουν την πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, μερικές από τις οποίες είναι απίστευτα δημοφιλείς αλλού. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να περάσετε το geo-blocking: συνδεθείτε με ένα VPN.

Τα δίκτυα VPN λειτουργούν κατευθύνοντας την επισκεψιμότητά σας μέσω διακομιστή σε άλλη χώρα. Αυτό κρύβει την πραγματική σας διεύθυνση IP - η οποία χρησιμοποιείται συχνά για τον προσδιορισμό της θέσης σας - και την αντικαθιστά με μια προσωρινή διεύθυνση IP συγκεκριμένης χώρας. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες πλατφόρμες με γεω-περιορισμούς δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός χρήστη VPN και κάποιας που βρίσκεται στην απαιτούμενη τοποθεσία.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα VPNs κρυπτογραφούν την επισκεψιμότητά σας, έτσι ώστε ο εργοδότης σας, η κυβέρνηση και ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) να μην μπορούν να δουν τι παίρνετε στο διαδίκτυο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν βρίσκεστε σε μια χώρα με αυστηρή λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

Πώς να αποφύγετε το geo-blocking με ένα VPN

Με το σωστό VPN, είναι εύκολο να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι κλειδωμένες σε περιοχές του εξωτερικού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ακολουθεί ο τρόπος προσέγγισης του geo-blocking χρησιμοποιώντας VPN:

 1. Ξεκινήστε με την εγγραφή για ένα κατάλληλο VPN. Συστήνουμε ιδιαίτερα το ExpressVPN, αλλά το NordVPN και το CyberGhost είναι δύο ευέλικτες εναλλακτικές λύσεις χαμηλού κόστους.
 2. Κάντε λήψη και εγκαταστήστε την εφαρμογή VPN, φροντίζοντας να λάβετε τη σωστή έκδοση για τη συσκευή σας.
 3. Συνδεθείτε σε έναν από τους διακομιστές του VPN σας στην κατάλληλη χώρα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν βρετανικό διακομιστή για να ξεμπλοκάρετε το BBC iPlayer ή ένα αμερικανικό για το Hulu.
 4. Συνδεθείτε στην υπηρεσία που επιλέξατε και αναπαραγάγετε ένα βίντεο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, αλλά αν όχι, διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και τα cookie του προγράμματος περιήγησής σας και, στη συνέχεια, ανανεώστε τη σελίδα.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, αξίζει να επικοινωνήσετε άμεσα με την ομάδα υποστήριξης του VPN σας απευθείας για να δείτε αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος διακομιστής που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Πότε μπορώ να συναντήσω το γεωφυσικό εμπόδιο?

Υπάρχουν δύο κύριες καταστάσεις στις οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το γεωφυσικό εμπόδιο. Το ένα είναι όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Netflix, το BBC iPlayer ή το ESPN στο εξωτερικό. Ορισμένες πλατφόρμες ροής έχουν διαφορετικές βιβλιοθήκες περιεχομένου για διαφορετικές περιοχές, ενώ άλλες είναι εντελώς απρόσιτες από το εξωτερικό των απαιτούμενων χωρών τους. Η Sling TV, για παράδειγμα, σας εμποδίζει να βλέπετε την ιστοσελίδα της στο εξωτερικό, λέγοντας "Λυπόμαστε. Η Sling TV είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ."

Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπηρεσίες ροής συνήθως έχουν μόνο τα δικαιώματα να εμφανίζουν το περιεχόμενό τους σε συγκεκριμένες χώρες. Άλλοι τύποι τοποθεσιών περιορίζουν επίσης το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα, οι ιστότοποι στοιχημάτων συνήθως εξυπηρετούν μόνο άτομα που βρίσκονται σε συγκεκριμένες χώρες.

Μια άλλη κατάσταση στην οποία μπορεί να αντιμετωπίσετε το γεωφυσικό εμπόδιο είναι όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι περιορισμένο, απαγορευμένο ή κατά του νόμου στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είστε καθόλου καλός. ορισμένες χώρες έχουν απλώς διαφορετικές αξίες, οδηγώντας τους να μπλοκάρουν πράγματα όπως τα τυχερά παιχνίδια, οι χρονολογεί και οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων.

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαραίτητες, όπως το WhatsApp, το Skype ή το FaceTime. Και τα τρία αυτά και πολλά άλλα εμποδίζονται σε χώρες όπως η Κίνα και τα ΗΑΕ, γεγονός που μπορεί να δυσχεράνει την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένειά τους στο σπίτι.

Πώς μπορούν οι ιστότοποι και οι υπηρεσίες να προσδιορίσουν σε ποια χώρα είμαι?

Τις περισσότερες φορές, οι υπηρεσίες εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τη διεύθυνση IP του χρήστη για να εντοπίσουν πού βρίσκονται στον κόσμο. Ωστόσο, στις πιο προηγμένες πλατφόρμες χρησιμοποιούνται συχνά πρόσθετα μέτρα επαλήθευσης. Θα μπορούσαν να παραπέμπουν τη διεύθυνση IP σας με δεδομένα θέσης GPS εάν χρησιμοποιείτε μια κινητή συσκευή, για παράδειγμα, ή να ελέγξετε τη διεύθυνση IP σας σε μια λίστα με γνωστούς διακομιστές VPN.

Μερικές φορές, δεν είναι καν ο δικτυακός τόπος στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση που εμποδίζει τη σύνδεση, είναι η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, το Great Firewall της Κίνας διαθέτει μια εκτεταμένη λίστα αποκλεισμένων ιστοτόπων και παρακολουθεί την εγχώρια κυκλοφορία για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και αναγνωρίσιμα πρότυπα επισκεψιμότητας VPN για να διαπιστώσετε αν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο.

Μπορώ να παρακάμψω το μεγάλο τείχος προστασίας της Κίνας με ένα VPN?

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν και όχι αδύνατο, να παρακάμψουμε περιφερειακούς περιορισμούς στην Κίνα. Δεν μπορείτε απλώς να εγκαταστήσετε ένα VPN και να ξεκινήσετε την περιήγηση, ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση προσπάθησε εξαιρετικά σκληρά να αποκλείσει κάθε πρόσβαση σε υπηρεσίες με επίκεντρο το ιδιωτικό απόρρητο, συμπεριλαμβανομένων των δικτυακών τόπων VPN. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μόνο λίγα VPN που λειτουργούν αξιόπιστα στην Κίνα.

Αν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Κίνα (ή σε οποιαδήποτε χώρα που περιορίζει την πρόσβαση σε VPN), θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του VPN μπροστά από το χρόνο. Σας συνιστούμε επίσης να σημειώσετε οποιεσδήποτε τοποθεσίες καθρέφτη μπορεί να λειτουργεί το VPN σας, καθώς και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μη αυτόματης διαμόρφωσης της υπηρεσίας. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να φυλάσσονται σε ένα αρχείο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και να αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας, καθώς χώρες με αυστηρή λογοκρισία στο διαδίκτυο τείνουν να αποκλείουν την πρόσβαση σε πλατφόρμες αποθήκευσης cloud.

Δεν είστε σίγουροι εάν ένας συγκεκριμένος ιστότοπος έχει αποκλειστεί στην Κίνα; Μπορείτε να ελέγξετε πριν από την άφιξη, εισάγοντας μια διεύθυνση URL στο εργαλείο του Great Firewall. Θυμηθείτε: το Μεγάλο Τείχος προστασίας ενημερώνεται συνεχώς, οπότε ακόμα και αν ένας ιστότοπος είναι προσβάσιμος αυτή τη στιγμή, ενδέχεται να μην είναι όταν φτάσετε στην Κίνα.

Μπορώ να κερδίσω το geo-blocking με δωρεάν VPN ή μεσολάβηση?

Τα δωρεάν δίκτυα VPN τείνουν να αγωνίζονται όταν πρόκειται για την απεμπλοκή υπηρεσιών. Συχνά έχουν μικρότερα δίκτυα από τους αμειβόμενους αντιπάλους τους, επομένως είναι ευκολότερο για τις πλατφόρμες να απαριθμήσουν όλες τις διευθύνσεις IP τους και με λιγότερους πόρους, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης κάθε φορά που θα εισαχθούν νέες δυνατότητες ανίχνευσης VPN. Οι ελεύθεροι πληρεξούσιοι έχουν παρόμοια προβλήματα επιδόσεων και για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, προστατεύουν μόνο την επισκεψιμότητα του προγράμματος περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε κάνετε σε μια εφαρμογή θα είναι ακόμα ορατός.

Αυτές οι υπηρεσίες συνήθως έχουν τεράστιο αριθμό χρηστών, οπότε σχεδόν σίγουρα θα έχετε χαμηλές ταχύτητες. Ακόμα κι αν ένα δωρεάν VPN ή διακομιστής μεσολάβησης ξεμπλοκάρει την υπηρεσία που έχετε επιλέξει, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίζετε μεγάλους χρόνους ρύθμισης και καθυστέρηση αναπαραγωγής.

Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN έχουν κακό ρεκόρ όταν πρόκειται για ιδιωτικότητα. Μια έρευνα πάνω από 280 δωρεάν εφαρμογές VPN ανακάλυψε ότι σχεδόν το 40% περιείχε κακόβουλο λογισμικό και πάνω από 80% διαφυλάσσονταν προσωπικές πληροφορίες μέσω του IPv6.

Το χειρότερο από όλα, σχεδόν ένας στους πέντε δεν χρησιμοποίησε κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες τους δεν ήταν ασφαλέστεροι από ό, τι κατά την κανονική περιήγηση στον ιστό. Έχουμε δει ακόμη και σημαντικούς παίκτες σε αυτόν τον χώρο χρησιμοποιώντας σκιερό τακτική των επιχειρήσεων, όπως όταν ο Hola πιάστηκε για να πουλήσει το εύρος ζώνης των χρηστών του για να διευκολύνει ένα botnet.

Γιατί το VPN μου δεν ξεκλειδώνει μια συγκεκριμένη υπηρεσία?

Ορισμένες πλατφόρμες έχουν αυστηρότερο γεωφυσικό από άλλες. Για παράδειγμα, μια τοπική ροή ζωντανής τηλεόρασης πιθανότατα δεν θα έχει προηγμένες ενσωματωμένες λειτουργίες γεω-περιορισμού και VPN ανίχνευσης. Ωστόσο, το Netflix, ένα διεθνές δίκτυο που αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια, το κάνει απολύτως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν σφάλματα όπως "Φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε έναν αποσυμπιεστή ή έναν πληρεξούσιο"Κατά την πρόσβαση σε υπηρεσίες γεωφυσικού αποκλεισμού με VPN.

Ακόμα κι αν δείτε κάποιο σφάλμα, είναι πιθανό ότι το VPN σας είναι πραγματικά ικανό να αποκλείσει την υπηρεσία που επιλέξατε. Ορισμένες φορές θα διαπιστώσετε ότι δεν λειτουργεί κάθε διακομιστής, οπότε προσπαθώντας συχνά ένας διαφορετικός διακομιστής είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να ζητήσετε άμεση βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης του VPN. Οι καλύτεροι πάροχοι προσφέρουν ζωντανή συνομιλία 24 ώρες το 24ωρο, έτσι ώστε να μπορείτε συχνά να είστε έτοιμοι σε λίγα λεπτά.

Ποιες υπηρεσίες μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στο εξωτερικό με VPN?

Με το σωστό VPN, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια τεράστια ποικιλία γεωφυσικών τοποθεσιών και υπηρεσιών από οπουδήποτε στον κόσμο. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι τύποι περιεχομένου που μπορείτε να ξεμπλοκάρετε:

 • Τηλεοπτικοί σταθμοί ροής (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video)
 • Αθλητικοί ιστότοποι (ESPN, Bein Sports, Sportsnet)
 • Κοινωνικά μέσα (Facebook, Twitter, Instagram)
 • Τυχερά παιχνίδια και ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών (Bet365, SkyBet, Steam)
 • Υπηρεσίες μηνυμάτων (WhatsApp, Telegram)
 • Υπηρεσίες χρονολόγησης (Tinder, Match, PlentyOfFish)
 • Ιστοσελίδες ειδήσεων (NYTimes, Washington Post, The Guardian)
 • Ιστότοποι απορρήτου (ExpressVPN, Comparitech, OpenVPN)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =