20+ δωρεάν VPN που έχουν βαθμολογηθεί δίπλα δίπλα, κατάλογος 2020

20 δωρεάν VPNs σε σύγκριση


Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN είναι μια δωδεκάδα αυτές τις μέρες. Ενώ συνιστούμε θερμά στους αναγνώστες μας να αγοράσουν μια συνδρομή σε μια πληρωμένη υπηρεσία VPN, συνειδητοποιούμε ότι πολλοί άνθρωποι, για οποιονδήποτε λόγο, θα επιλέξουν μια δωρεάν εναλλακτική λύση. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο συνηθισμένα αιτήματα που λαμβάνουμε από τους αναγνώστες μας είναι για μια λίστα με τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN. Με αυτό κατά νου, έχουμε επιμεληθεί μια λεπτομερή λίστα με περισσότερες από 20 δωρεάν υπηρεσίες VPN και τις ζωτικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε πριν την εγκατάσταση τους στη συσκευή σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΡΩΜΗ VPN ΔΩΡΕΑΝ: Εάν χρειάζεστε απλώς πρόσβαση για μικρό χρονικό διάστημα, μπορείτε να πάρετε την κορυφαία μας, πληρωμένη υπηρεσία VPN χωρίς χρέωση με αυτό το τέχνασμα. Εγγραφείτε για ExpressVPN εδώ, ο σύνδεσμος περιλαμβάνει μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Θα χρειαστεί να πληρώσετε αρχικά την εγγραφή, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN για έως και 30 ημέρες και να ακυρώσετε για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Αυτό σας δίνει ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση σε ένα κορυφαίο VPN. Διατίθεται στο εμπόριο ως πολιτική επιστροφής χρημάτων χωρίς "quibbles" και, σε αντίθεση με ορισμένα VPN, είναι στην πραγματικότητα. Έχουμε δοκιμάσει και δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο οι ίδιοι και λειτουργεί.

Δείτε επίσης:

 • Τα καλύτερα δίκτυα VPN με δωρεάν δοκιμές
 • Πώς να αποκτήσετε το ExpressVPN δωρεάν για ένα μήνα

Για να είμαστε σαφείς, δεν υποστηρίζουμε κάθε VPN σε αυτόν τον κατάλογο. Επιλέξαμε να εξετάσουμε αυτά τα VPN λόγω της δημοτικότητάς τους και όχι της ποιότητας τους. Εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google και των κατάταξης κατάστημα εφαρμογών κατά την αναζήτηση δωρεάν VPN. Με περισσότερα από 800 VPN διαθέσιμα σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, αυτό προφανώς δεν είναι μια ολοκληρωμένη λίστα, αλλά θα βοηθήσει να καθοδηγήσετε την απόφασή σας ανάμεσα στους κορυφαίους υποψηφίους.

Όλα τα VPN σε αυτόν τον κατάλογο τηρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Είναι είτε εντελώς δωρεάν είτε έχουν ελεύθερο επίπεδο χωρίς λήξη
 • Είναι εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, όχι μόνο HTTPS ή Socks proxy
 • Παρέχουν μια υπηρεσία VPN και όχι μόνο μια εφαρμογή για σύνδεση σε διακομιστή τρίτου μέρους

Όλες οι πληροφορίες που συλλέξαμε βασίζονται στην προσωπική εμπειρία και τις δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικά με τους ιστότοπους και τις εφαρμογές των αντίστοιχων VPN. Λάβετε υπόψη ότι ακόμα και αν μια δωρεάν υπηρεσία VPN δηλώσει ότι δεν καταγράφει δραστηριότητα ή δεν πωλεί τα δεδομένα σας σε τρίτους, δεν έχουμε τρόπο να επαληθεύσουμε αυτές τις αξιώσεις. Όπως λέει και η παροιμία: εάν δεν πληρώνετε για το προϊόν, πιθανόν να είστε το προϊόν. Συνιστούμε πάντα έναν αξιόπιστο πληρωμένο VPN πάροχο για οποιαδήποτε δωρεάν υπηρεσία για αυτόν τον λόγο.

Τα VPN δεν παρατίθενται με συγκεκριμένη σειρά.

Tunnelbear

Όσον αφορά τα δωρεάν δίκτυα VPN, το Tunnelbear είναι ένα από τα πιο συνειδητά. Δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής και χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της απόλυτης εμπιστευτικότητας. Ο μεγαλύτερος περιορισμός αφορά δεδομένα, τα οποία περιορίζονται σε 500MB το μήνα. Αυτό είναι σωστό, ανά μήνα, καθιστώντας το ελεύθερο επίπεδο της Tunnelbear χρήσιμο μόνο για περιστασιακή περιήγηση στο διαδίκτυο ενώ βρίσκεστε σε δημόσιες συνδέσεις wifi. Θα μπορούσατε εύκολα να κάψετε 500MB σε μια παρατεταμένη φλέβα στο Facebook ή στο Instagram ενώ βρίσκεστε στο τρένο. Παίρνετε 19 τοποθεσίες διακομιστών, μόνο μία λιγότερο από τη βαθμίδα premium που περιλαμβάνει την Αυστραλία. Δεν υπάρχουν ιχνηλάτες ή ένεση διαφημίσεων. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Windows, Mac, iOS και Android. Το torrenting δεν επιτρέπεται.

CyberGhost

Ενημέρωση: Το CyberGhost πλέον δεν προσφέρει μια δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας VPN.

Το CyberGhost είναι μια υπηρεσία VPN επικεντρωμένη στην προστασία του ιδιωτικού απορρήτου με μια ελεύθερη βαθμίδα που υπόσχεται όλες τις λειτουργίες μιας πληρωμένης υπηρεσίας VPN, αλλά θα πρέπει να περιμένετε στην ουρά. Για να αποφευχθεί η συμφόρηση του διακομιστή και να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης, οι ελεύθεροι χρήστες πρέπει να συμμετάσχουν σε ουρά αναμονής πριν συνδεθούν σε μία από τις 15 τοποθεσίες διακομιστών. Μερικές φορές η ουρά θα διαρκέσει για μερικά δευτερόλεπτα και άλλες φορές για λίγα λεπτά, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και πόσους άλλους ταυτόχρονους χρήστες υπάρχουν. Μόλις συνδεθείτε, ο μόνος άλλος περιορισμός είναι να χρεώνετε: δεν επιτρέπεται. Το CyberGhost χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση και δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής. Δεν υπάρχει όριο εύρους ζώνης ή όριο δεδομένων. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Windows, Mac, iOS και Android.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατη μελέτη (PDF) έδωσε στην εφαρμογή CyberGhost Android μια θετική κατάταξη AV, που σημαίνει ότι τουλάχιστον ένα πρόγραμμα εντοπισμού ιών ανίχνευσε κάποια κακόβουλη δραστηριότητα, αλλά δεν πληρούσε το όριο για να θεωρηθεί πραγματικά κακόβουλο.

Hotspot Ασπίδα

Το Hotspot Shield είναι ένας πάροχος freemium που έχει βελτιώσει τις πρακτικές απορρήτου του τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι ακόμα τέλειος. Η εταιρεία καταγράφει τις διευθύνσεις IP προέλευσης των χρηστών, οι οποίες θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη συσκευή και την ταυτότητά τους, αν και δεν καταγράφονται ρητά μητρώα δραστηριοτήτων. Οι συνδέσεις OpenVPN προστατεύονται με κρυπτογράφηση 256-bit. Μπορείτε να κατεβάσετε μέχρι και 750MB την ημέρα και δεν υπάρχει όριο εύρους ζώνης. Η επιλογή διακομιστή είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην ελεύθερη βαθμίδα. Μπορείτε να συνδεθείτε μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πολιτική απορρήτου της εταιρείας δηλώνει ότι επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν τους χρήστες, αλλά δεν είναι απολύτως σαφής με ποια ιδιότητα. Επιτρέπεται το Torrenting, το οποίο είναι σπάνιο για ένα δωρεάν VPN, απλά να έχετε κατά νου το ανώτατο όριο δεδομένων 750MB την ημέρα.

Μπορείτε να βρείτε το δωρεάν VPN του Hotspot Shield εδώ και μια επισκόπηση της πληρωμένης υπηρεσίας εδώ.

Betternet

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές έξω εκεί, όταν πρόκειται για δωρεάν VPN, Betternet μπορεί να φαίνεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια. Παίρνετε κρυπτογράφηση 256-bit ή 128-bit στο πρωτόκολλο OpenVPN ή IPSec, αντίστοιχα. Η υπηρεσία δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Δεν υπάρχει κανένα εύρος ζώνης ή ανώτατα όρια δεδομένων. Χρησιμοποιούνται μερικοί ιχνηλάτες, αλλά η εφαρμογή δεν θα εισάγει διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μόνο δύο τοποθεσίες διακομιστών είναι διαθέσιμες στην ελεύθερη βαθμίδα. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Mac, Windows, iOS και Android. Επιτρέπεται το torrenting.

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά λογικά και ακόμη και δελεαστικά. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια πρόσφατη μελέτη (PDF) έδωσε την εφαρμογή Android του Betternet σε μια κατάταξη AV των 13, που σημαίνει ότι 13 προγράμματα εντοπισμού ιών εντοπίζουν κακόβουλη δραστηριότητα στην εφαρμογή. Αυτό καθιστά την τέταρτη πιο κακόβουλη εφαρμογή από τις 283 δοκιμασμένες. Δεν είναι καλό σημάδι. Ο δικτυακός τόπος της Betternet είναι επίσης αρκετά αδιαφανής για το ποιος το εκμεταλλεύεται και ποιο είναι το ιστορικό του.

Πύλη VPN

VPN Gate είναι ένα μακροπρόθεσμο "πείραμα" που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Tsukuba στην Ιαπωνία. Το δίκτυο των διακομιστών λειτουργεί εξ ολοκλήρου από εθελοντές σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι στην Ασία. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει τον υπολογιστή ή το διακομιστή του στο δίκτυο και να γίνει εθελοντής "κόμβος" για να συνδεθούν οι τελικοί χρήστες. Είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο peer-to-peer που απομακρύνει τον πελάτη SoftEther VPN. Ενώ το λογισμικό SoftEther λειτουργεί σχεδόν σε κάθε σημαντικό λειτουργικό σύστημα, η επέκταση που απλοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης στο VPN Gate περιορίζεται στα Windows. Οι άλλοι χρήστες της πλατφόρμας θα πρέπει να ρυθμίσουν τις συνδέσεις και να ενημερώσουν τη λίστα των διαθέσιμων κόμβων με μη αυτόματο τρόπο. Αυτοί που φιλοξενούν κόμβους δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν την κίνηση που μετακινείται μέσω των υπολογιστών τους, οπότε οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ για τους κακόβουλους κόμβους που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία τους. Αλλά το Πανεπιστήμιο της Tsukuba λέει ότι παρακολουθεί τα περιεχόμενα του πακέτου, δηλαδή την κυκλοφορία ιστού, μαζί με τη διεύθυνση IP πηγής των χρηστών και άλλες λεπτομέρειες. Η πύλη VPN μπορεί να συγχωρεθεί για την κακή πολιτική καταγραφής της, καθώς είναι για ακαδημαϊκούς σκοπούς, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να διευρύνουν το ζήτημα εάν ανησυχούν για την ιδιωτικότητα. Ο κύριος σκοπός της VPN Gate είναι να ξεμπλοκάρει το λογοκρισμένο περιεχόμενο. Σημειώστε ότι δεν επιτρέπεται το torrenting και δεν υπάρχει προσωπικό υποστήριξης για να σας βοηθήσει αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης. Η σύνδεση μπορεί να είναι μια διαδικασία δοκιμής και σφάλματος.

Spotflux

Ενημέρωση: Το Spotflux έχει διακοπεί.

Το Spotflux χρησιμοποιεί το OpenVPN σε Windows, Mac, Android και IKEv2 σε iOS. Οι συνδέσεις OpenVPN είναι κρυπτογραφημένες με 128-bit SSL, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το Spotflux έχει πολλά προβλήματα όσον αφορά τη διαφάνεια, και αυτό είναι ένα από αυτά. Καμία από την επισκεψιμότητά σας από άλλες εφαρμογές - προγράμματα torrent clients, Spotify, βιντεοπαιχνίδια κλπ. - θα διοχετευτεί μέσω του VPN στην ελεύθερη βαθμίδα. Αυτή η κρίσιμη λεπτομέρεια δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της ιστοσελίδας της Spotflux. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα με την δωρεάν έκδοση του Spotflux είναι ότι δεν χρησιμοποιεί μόνο cookies παρακολούθησης για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά επίσης εισάγει διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη καθώς η Spotflux μπορεί να υπερηφανεύεται για τις δυνατότητες αποκλεισμού των διαφημίσεών της, αλλά η πολιτική απορρήτου είναι σαφής:

"Αυτοί οι διακομιστές διαφημίσεων ή δίκτυα διαφημίσεων τρίτου μέρους χρησιμοποιούν τεχνολογία για την αποστολή, απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης, των διαφημίσεων και των συνδέσμων που εμφανίζονται στο Spotflux [sic]. Αυτά τα τρίτα μέρη μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα τη διεύθυνση IP σας για σκοπούς προβολής γεωγραφικών διαφημίσεων με βάση τα συμφραζόμενα. "

Το torrenting δεν επιτρέπεται. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Windows, MacOS, iOS και Android. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες κριτικές στο Κατάστημα Google Play επισημαίνουν το Spotflux ως διεισδυτικό ή κακόβουλο.

Hola

Παρά το τρομερό ρεκόρ της Hola, έχει διατηρήσει κάπως τη δημοτικότητά της. Η Hola βασίζεται στην υποδομή peer-to-peer και όχι σε κεντρικούς διακομιστές. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικτυακή σας κίνηση μετακινείται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών άλλων χρηστών και, επίσης, η κυκλοφορία των άλλων χρηστών ταξιδεύει μέσω του υπολογιστή σας όποτε έχετε διαθέσιμο διαθέσιμο εύρος ζώνης και πόρους. Σε μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις κακοποίησης στο ιστορικό VPN, αυτό το δίκτυο P2P κάποτε οπλίστηκε για να μετατρέψει όλους τους υπολογιστές των συμμετεχόντων χρηστών σε ένα τεράστιο botnet και να πραγματοποιήσει επίθεση διανομής υπηρεσίας (DDoS) σε έναν ιστότοπο. Επειδή η ανώνυμη κίνηση μετακινείται μέσω του υπολογιστή σας ως χρήστης της Hola, θα μπορούσατε να θεωρήσετε υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της κυκλοφορίας αυτής, είτε είναι spam είτε παιδική πορνογραφία. Hola πωλεί επίσης το αδράνεια του εύρους ζώνης σας μέσω μιας αδελφής εταιρείας, Luminati.

Αρκεί να πω, Hola θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Δεν θα μιλήσουμε καν για τις συγκεκριμένες τεχνικές πτυχές εδώ. Απλά μην το χρησιμοποιήσετε.

Surfeasy

Η Surfeasy αποκτήθηκε από την Opera το 2015 και τώρα λειτουργεί το ενσωματωμένο VPN της Opera καθώς και τη δική της αυτόνομη υπηρεσία VPN. Εδώ θα συζητήσουμε το τελευταίο, αλλά πολλές από τις λεπτομέρειες ισχύουν και για το Opera VPN. Οι υπολογιστές Mac, Windows και Android χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο OpenVPN και την κρυπτογράφηση 256-bit. Οι συσκευές iOS χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IPSec και την κρυπτογράφηση 128 bit. Η εταιρεία δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής. Δεν υπάρχει όριο εύρους ζώνης, αλλά οι λήψεις περιορίζονται σε μόλις 500MB το μήνα στην ελεύθερη βαθμίδα, το ίδιο με το Tunnelbear. Το Torrenting επιτρέπεται εφόσον δεν υπερβαίνετε τα 500MB, επομένως δεν θα λάβετε πολύ χρόνο λήψη βίντεο HD. 16 τοποθεσίες διακομιστών είναι διαθέσιμες στην ελεύθερη βαθμίδα. Δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες παρακολούθησης ή ένεση διαφημίσεων για να ανησυχείτε, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το Opera VPN, το οποίο θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Opera VPN

Το λεγόμενο VPN που συνοδεύεται πλέον από το πρόγραμμα περιήγησης Opera λειτουργεί τουλάχιστον εν μέρει από το SurfEasy, μια εταιρεία που η Opera απέκτησε το 2015. Αλλά δεν περιλαμβάνει όλες τις ίδιες προστασίες όπως το Surfeasy. Το Opera διαθέτει και διαχειρίζεται ένα διαφημιστικό δίκτυο και το διαφημιστικό δίκτυο εξαρτάται από τη συλλογή δεδομένων χρήσης για την πραγματοποίηση κέρδους. Όταν χρησιμοποιείτε το Opera VPN, η εταιρεία εξακολουθεί να παρακολουθεί αυτό που κάνετε online και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να πουλάει διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας ιδίως το μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής του προγράμματος περιήγησης.

Επιπλέον, το "VPN" είναι στην πραγματικότητα μια εσφαλμένη ονομασία εδώ. Το Opera VPN είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης που επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία σήραγγας προς και από το πρόγραμμα περιήγησης Opera. Δεν θα διοχετεύσει την κυκλοφορία από άλλες εφαρμογές ή διαδικασίες. Από τεχνική άποψη, αυτό δεν πληροί τα κριτήρια μας, αλλά το έχουμε συμπεριλάβει επειδή είναι πολύ δημοφιλές.

Εγγραφείτε

Η υπηρεσία ταξινόμησης προσφέρει στους χρήστες τόσο μια εγγενή εφαρμογή VPN όσο και μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome και ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργοποιούν και τα δύο ταυτόχρονα, αν και αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Η υπηρεσία δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής και διαθέτει τη ισχυρότερη διαθέσιμη σουίτα κρυπτογράφησης, η οποία περιλαμβάνει AES 256-bit με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Τα δεδομένα καλύπτονται με ανώτατο όριο 10GB ανά μήνα για το δωρεάν επίπεδο, το οποίο είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό για μια δωρεάν υπηρεσία. Υπάρχουν οκτώ τοποθεσίες διακομιστών, στις οποίες επιτρέπεται η κοινή χρήση αρχείων P2P / torrenting σε ορισμένα αλλά όχι όλα.

Η επέκταση Chrome είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης HTTPS, όχι ένα VPN, που κατευθύνει επιλεκτικά την επισκεψιμότητα του προγράμματος περιήγησής σας μέσω του απομακρυσμένου διακομιστή. Δεν είναι τόσο ασφαλές όσο ένα VPN, αλλά θα κάνει τη δουλειά στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες παρακολούθησης ή ένεση διαφήμισης για να ανησυχείτε. Αν ψάχνετε για ένα ανταγωνιστικό δωρεάν VPN, το Windscribe, το οποίο επίσης χαρακτηρίζεται από τα συνιστώμενα δωρεάν VPN του BestVPN.com, πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Κρύψε με

Το Hide.me δεν υποστηρίζει το OpenVPN στην ελεύθερη βαθμίδα του, αλλά μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας L2TP, IKEv2 ή SSTP (δείτε το φύλλο εξαπάτησης μας για να κατανοήσετε τα πρωτόκολλα VPN). Όλες οι συνδέσεις προστατεύονται με κρυπτογράφηση 256-bit, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά για τέλεια εμπιστευτικότητα. Η εταιρεία δεν αποθηκεύει κανένα μητρώο ταυτοποίησης. Τα δεδομένα περιορίζονται σε 2GB ανά μήνα. Οι δωρεάν χρήστες είναι εγγυημένοι τουλάχιστον 3 Mbps, αλλά οι πληρωμένες βαθμίδες έχουν προτεραιότητα στην ταχύτητα. Τρεις θέσεις διακομιστή είναι διαθέσιμες και επιτρέπεται torrenting. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Windows, MacOS, iOS και Android. Δεν υπάρχουν ιχνηλάτες ή διαφημίσεις με ένεση. Γενικά, το Hide.me αξίζει την προσοχή σας αν ψάχνετε για ένα δωρεάν VPN.

Επιταχύνετε

Το Speedify χρησιμοποιεί το δικό του πρωτόκολλο VPN παρά το OpenVPN ή άλλο παραδοσιακό πρωτόκολλο, το οποίο λέει ότι είναι ταχύτερο και πιο κατάλληλο για τα κινητά τηλέφωνα που συχνά αλλάζουν μεταξύ wifi και ενός δικτύου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Είναι προστατευμένο χρησιμοποιώντας ChaCha, μια ενισχυμένη έκδοση της κρυπτογράφησης TLS που χρησιμοποιείται σε πολλές ιστοσελίδες HTTPS. Η υπηρεσία δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής και επιτρέπει torrenting σε επιλεγμένους μερικούς διακομιστές, αλλά όχι τα ταχύτερα. Τα δεδομένα περιορίζονται σε 1GB ανά μήνα στην ελεύθερη βαθμίδα. Υπάρχουν 35 θέσεις διακομιστή, οι οποίες είναι περισσότερες από αυτές που θα βρείτε σε πολλές υπηρεσίες πληρωμής. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Windows, MacOS, iOS και Android, αν και η εταιρεία φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Από ό, τι μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν ιχνηλάτες ή ένεση διαφημίσεων.

SecurityKISS

SecurityKISS είναι ένας πάροχος VPN που εδρεύει στην Ιρλανδία και διαθέτει δωρεάν και πληρωμένα επίπεδα. Οι δωρεάν χρήστες λαμβάνουν 300ΜΒ μεταφορών δεδομένων ανά ημέρα. Οι χρήστες Windows και Android μπορούν να συνδεθούν με το OpenVPN χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές SecurityKISS, αλλά άλλες πλατφόρμες απαιτούν εφαρμογές τρίτου μέρους ή μη αυτόματη διαμόρφωση L2TP. Το 128-bit Blowfish χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση, η οποία είναι πιο αργή και λιγότερο ασφαλής από το νεότερο πρότυπο AES, αλλά πρέπει να παρέχει επαρκή προστασία για τους περισσότερους χρήστες. Το SecurityKISS δεν απαιτεί από τους δωρεάν χρήστες να εγγραφούν για την υπηρεσία τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε χωρίς να δώσετε προσωπικά στοιχεία. Το catch είναι ότι η εταιρεία καταγράφει την πραγματική διεύθυνση IP της συσκευής σας για να διαχειριστεί το ανώτατο όριο δεδομένων σε κάθε χρήστη. Ένα όριο εύρους ζώνης εφαρμόζεται επίσης, όπως απαιτείται, για να δημιουργηθεί χώρος για τους χρήστες που πληρώνουν. Είναι διαθέσιμες οκτώ θέσεις διακομιστή. Η εταιρεία δεν κάνει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για το torrenting ή P2P sharing files, αν και οι όροι υπηρεσίας λένε ότι οι χρήστες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Από όσο μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες παρακολούθησης ή διαφημίσεις με ένεση.

ProXPN

Το ProXPN προσφέρει δωρεάν υπηρεσία χωρίς λογότυπα VPN σε χρήστες υπολογιστών σε MacOS και Windows. Η εφαρμογή συνδέεται χρησιμοποιώντας OpenVPN κρυπτογραφημένο με 512 bit Blowfish. Οι ελεύθεροι χρήστες είναι περιορισμένοι σε 300 Kbps στην ελεύθερη βαθμίδα και σε ένα μόνο διακομιστή σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν υπάρχει ανώτατο όριο δεδομένων. Το ProXPN λέει ότι δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής. Δεν χρησιμοποιεί ιχνηλάτες ή ένεση διαφημίσεων για να κερδίσει χρήματα όσο μπορούμε να το πούμε. Επιτρέπεται το torrenting. Παρά τους περιορισμούς, αυτό είναι ένα ασφαλές δωρεάν VPN που μπορούμε να προτείνουμε για ελαφριά χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Avira Phantom

Το Avira Phantom VPN χρησιμοποιεί OpenVPN σε Windows και Android, L2TP / IPSec σε MacOS και iOS. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς εγγραφή, αλλά θα περιορίζονται σε 500MB δεδομένων ανά μήνα. Εάν εγγραφείτε, αλλά δεν πληρώνετε για ένα σχέδιο πριμοδότησης, το ποσό αυτό διπλασιάζεται σε 1GB το μήνα. Οι ελεύθεροι χρήστες της εφαρμογής επίσης δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τον διακόπτη kill, ο οποίος εμποδίζει την κίνηση στο διαδίκτυο σε περίπτωση που η σύνδεσή σας με τον διακομιστή VPN πέσει απροσδόκητα. Το Avira δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 256-bit AES σε όλες τις συνδέσεις. Οι ελεύθεροι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλες τις 20 τοποθεσίες διακομιστών και δεν υπάρχει όριο εύρους ζώνης. Επιτρέπεται το torrenting. Η υποστήριξη πελατών δεν είναι διαθέσιμη για τους δωρεάν χρήστες. Η εφαρμογή δεν διαθέτει trackers και ένεση διαφημίσεων.

Turbo VPN

Το Turbo VPN είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές VPN για κινητά, ειδικά για το Android, όπου έχει πάνω από 10 εκατομμύρια λήψεις από το Google Play Store. Και όμως, δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα γι 'αυτό. Η πολιτική απορρήτου σημειώνει ότι συλλέγει την πραγματική διεύθυνση IP των χρηστών. Και ενώ λέει ότι δεν καταγράφει αρχεία καταγραφής δραστηριότητας, εκτελεί "ανάλυση σε πραγματικό χρόνο της κίνησης του Διαδικτύου και των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων προορισμού ή των διευθύνσεων IP, προέλευσης διευθύνσεων IP". Η εφαρμογή δεν διαθέτει ιστότοπο, αλλά κατευθύνει τους χρήστες στη σελίδα του στο Facebook . Προσφέρει ελάχιστες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα κρυπτογράφησης και άλλες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν όροι παροχής υπηρεσιών ή άδεια χρήσης τελικού χρήστη. Μια αναζήτηση του who.is δείχνει τη μητρική εταιρεία του Turbo, η All Connected, κατέγραψε την ιστοσελίδα της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εφαρμογή Android ζητάει υπερβολικό αριθμό δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών και του ιστορικού, της ταυτότητας, των επαφών, του τηλεφώνου, των φωτογραφιών / μέσων / αρχείων στο χώρο αποθήκευσης, του αναγνωριστικού συσκευής και των πληροφοριών κλήσεων και πολλά άλλα. Συγκρίνετε αυτό με ένα πληρωμένο VPN, το οποίο ζητάει μόνο πρόσβαση σε πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi και έλεγχο δικτύου, και μπορείτε να δείτε γιατί είμαστε λίγο σχεδιαστεί από το Turbo VPN. Σας συνιστούμε να αποφύγετε αυτό το VPN.

Browsec

Το Browsec κάνει κρυπτογραφημένη επέκταση προγράμματος περιήγησης μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης Firefox και Chrome καθώς και εφαρμογές VPN για iOS και Android. Παρά μια ιστοσελίδα με επαγγελματική εμφάνιση, το Browsec δεν είναι πάροχος που θα εμπιστευόμαστε. Προσφέρει μηδενικές τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η υπηρεσία του. Η πολιτική καταγραφής είναι εξαιρετικά αόριστη, λέγοντας, "πρέπει να καταγράψουμε αυτόματα κάποιες πληροφορίες από το πρόσθετο λογισμικό / πρόγραμμα-πελάτη του προγράμματος περιήγησης στο Web. Οι πληροφορίες δεν προσδιορίζουν προσωπικά τον Χρήστη. [sic] "Αυτό θα μπορούσε να είναι τίποτα, οπότε ας πάρουμε ακριβώς το χειρότερο για να είμαστε ασφαλείς. Οι ελεύθεροι χρήστες περιορίζονται σε ταχύτητα λήψης 1 Mbps και σε τρεις τοποθεσίες διακομιστών. Δεν παρατηρήσαμε επιπλέον διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής μας κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Android, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί ιχνηλάτες. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στη σελίδα Apple App Store ότι η εταιρεία είναι ενσωματωμένη στη Ρωσία, η οποία, αν είναι αληθινή, είναι ίσως ο χειρότερος χώρος από τον οποίο λειτουργεί ένα VPN.

ZenMate

Η δωρεάν έκδοση του ZenMate περιορίζεται στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης για Chrome, FireFox και Opera. Αυτά είναι τεχνικά πρωτόκολλα HTTPS, όχι πλήρη VPN, πράγμα που σημαίνει ότι θα στέλνουν μόνο επισκεψιμότητα από το πρόγραμμα περιήγησής σας μέσω της κρυπτογραφημένης σήραγγας. Τα αιτήματα DNS και τα δεδομένα από άλλες εφαρμογές δεν δρομολογούνται μέσω του VPN. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για torrenting ή για κινητά, για παράδειγμα, εκτός αν πληρώνετε. Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας με TLS, μια ενημερωμένη έκδοση SSL, η οποία είναι η ίδια κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται σε ιστότοπους HTTPS. Το Zenmate δεν διατηρεί μόνιμα αρχεία καταγραφής, αλλά μπορεί προσωρινά να αποθηκεύσει τη διεύθυνση IP πηγής στους διακομιστές του. Δεν υπάρχουν σκληρά όρια για τα δεδομένα ή την ταχύτητα, αλλά το εύρος ζώνης μπορεί να στραγγαλιστεί για να δοθεί χώρος στους χρήστες που πληρώνονται. Οι ελεύθεροι χρήστες έχουν πρόσβαση για τέσσερις διακομιστές. Η υπηρεσία δεν χρησιμοποιεί βιβλιοθήκες παρακολούθησης ή ένεση διαφημίσεων.

VPNBook

Τα πάντα για το VPNBook φαίνεται λίγο σκιερό και δεν συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιοι είναι οι άνθρωποι που λειτουργούν την υπηρεσία ή από πού βρίσκονται. Το VPNBook δεν κάνει καμία εφαρμογή και απλά παρέχει στους διακομιστές με δυνατότητα PPTP και OpenVPN τη δυνατότητα σύνδεσης με τη χρήση λογισμικού τρίτου κατασκευαστή. Οι συνδέσεις OpenVPN προστατεύονται με "τεχνικές κρυπτογράφησης όπως AES-256 και AES-128", παρόλο που δεν φαίνεται να υπάρχει καθορισμένο πρότυπο. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ποιο επίπεδο κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται στο αρχείο διαμόρφωσης .ovpn, ανοίγοντάς το σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας plaintext όπως το Notepad. Έξι τοποθεσίες προσφέρονται. Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και ζητά δωρεές στο Bitcoin. Μια πληρωμένη βαθμίδα ήταν διαθέσιμη, αλλά έλειπε. Το Torrenting επιτρέπεται σε ορισμένους διακομιστές.

Η σπάνια πολιτική απορρήτου της εταιρείας αναφέρει ότι δεν τηρεί αρχεία καταγραφής δραστηριότητας αλλά καταγράφει την πραγματική διεύθυνση IP των χρηστών. Το 2013, η hacking συλλογική Anonymous κατηγόρησε το βιβλίο VPN ότι είναι ένα honeypot για την επιβολή του νόμου μετά από τα κούτσουρα από τον πάροχο εμφανίστηκε στα δικαστικά έγγραφα.

DotVPN

Το DotVPN δεν κάνει ακόμη έναν υπολογιστή-πελάτη Windows ή MacOS και δίνει στους χρήστες της επιφάνειας εργασίας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για το Chrome, τον Firefox και την Opera. Πρόκειται για έναν διακομιστή μεσολάβησης HTTPS, όχι για πλήρη VPN, που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS, το ίδιο είδος προστασίας που λαμβάνετε σε ιστότοπους HTTPS. Η εφαρμογή iOS χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση IPSec, ενώ η εφαρμογή Android χρησιμοποιεί OpenVPN με κρυπτογράφηση AES 128 bit. Η εταιρεία καταγράφει την πραγματική διεύθυνση IP κάθε χρήστη και την αποθηκεύει για 10 ημέρες. Τα δεδομένα δεν καλύπτονται, αλλά η ταχύτητα είναι περιορισμένη, όπως απαιτείται, για να δημιουργηθεί χώρος πληρωμής συνδρομητών. Διατίθενται 12 τοποθεσίες διακομιστών. Το torrenting δεν επιτρέπεται στην ελεύθερη βαθμίδα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ένεση ή παρακολούθηση βιβλιοθηκών.

Τα κριτήρια

Εδώ θα εξηγήσουμε καθένα από τα κριτήρια στον παραπάνω πίνακα, με τα οποία κρίνουμε κάθε VPN. Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται από τον αντίστοιχο ιστότοπο VPN, τη δική μας εμπειρία χρησιμοποιώντας το VPN και άλλες αξιόπιστες πηγές.

 • Πρωτόκολλο είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας πελάτης VPN συνδέεται με το διακομιστή. Το πρωτόκολλο VPN βοηθάει στον προσδιορισμό της ταχύτητας και της ασφάλειας μιας σύνδεσης. Πολλά δίκτυα VPN προσφέρουν πολλαπλά πρωτόκολλα. Το OpenVPN θεωρείται το πιο ασφαλές, αλλά οι IKEv2, SSTP και L2TP / IPSec είναι επίσης βιώσιμες. Συνιστούμε να αποφύγετε το PPTP, το οποίο είναι γρήγορο αλλά έχει γνωστά ελαττώματα ασφαλείας.
 • Κρυπτογράφηση είναι ο αλγόριθμος και η ισχύς που χρησιμοποιούνται για την ανακατασκευή δεδομένων στη σήραγγα VPN. Η κρυπτογράφηση 256-bit AES είναι γενικά η ισχυρότερη που θα βρείτε σε οποιοδήποτε εμπορικό VPN, αν και οι 128-bit AES και 448-bit Blowfish είναι επίσης ωραία. Αναφέρουμε επίσης εάν το VPN χρησιμοποιεί τέλεια μυστικότητα προς τα εμπρός ή το PFS, το οποίο εμποδίζει την αποκρυπτογράφηση προηγούμενων περιόδων σύνδεσης VPN, εάν διακυβεύεται το τρέχον κλειδί κρυπτογράφησης.
 • Αρχεία καταγραφής δείχνει εάν το VPN συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα του χρήστη ενώ είναι συνδεδεμένα στο VPN. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πολλά πράγματα, αλλά ασχολούμαστε κυρίως με τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας - το ιστορικό περιήγησης, τις αγορές, τα βίντεο που παρακολουθούνται, τις δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων κ.λπ. - και την πηγή προέλευσης του υπολογιστή του χρήστη. Αυτά θα πρέπει να είναι εκτός ορίων για κάθε πάροχο VPN που λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα.
 • Καπάκι δεδομένων καθορίζει το ποσό των δεδομένων που επιτρέπεται να μεταφέρετε σε δεδομένη ώρα ενώ είστε συνδεδεμένοι στο VPN. Μερικές φορές αυτό περιλαμβάνει όλες τις μεταφορές, μεταφορτώσεις και λήψεις και άλλες φορές αναφέρεται μόνο σε λήψεις.
 • Όριο εύρους ζώνης αναφέρεται στη μέγιστη ταχύτητα λήψης / φόρτωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη σύνδεση με το VPN.
 • ο αριθμό θέσεων διακομιστή είναι πόσες θέσεις μπορείτε να συνδεθείτε στην ελεύθερη έκδοση του VPN.
 • VPN που έχουν αναμονή ουρές ενδέχεται να αναγκάσουν τους χρήστες να περιμένουν έως ότου υπάρξει επαρκής χωρητικότητα σε έναν δωρεάν διακομιστή πριν συνδεθείτε.
 • Μερικά VPNs χρησιμοποιούν παρακολούθηση cookies για τη συλλογή διαφημιστικών δεδομένων. Αυτά τα cookies εισάγονται σε προγράμματα περιήγησης χρηστών όταν χρησιμοποιούν το VPN. Αυτό αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και θεωρείται αρνητικό.
 • Διαφήμιση ένεση εμφανίζεται όταν το VPN τοποθετεί προβολή διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη. Αυτό αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και θεωρείται αρνητικό. Σημειώστε ότι αυτό δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις στην ίδια την εφαρμογή VPN.
 • Ενώ όλα τα VPN σε αυτή τη λίστα είναι δωρεάν, κάποια προσφέρουν ένα ανώτερη βαθμίδα όπου οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για πρόσβαση σε περισσότερους διακομιστές, να καταργήσουν τα ανώτατα όρια εύρους ζώνης και τα όρια δεδομένων και να επωφεληθούν από άλλες λειτουργίες και δυνατότητες.
 • Πλατφόρμες αναφέρεται στα λειτουργικά συστήματα που είναι διαθέσιμα οι εφαρμογές από τον πάροχο VPN.
 • Torrenting χρησιμοποιεί πολύ εύρος ζώνης και μπορεί να προκαλέσει νομικά ζητήματα για ορισμένους παρόχους, οπότε απαγορεύεται σε πολλά δωρεάν δίκτυα VPN.
 • Υποστήριξη σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια αν έχετε προβλήματα. Δεν ήμασταν υπερβολικά αυστηροί σε αυτό το σημείο. Εφόσον υπάρχει κάποιο είδος ηλεκτρονικής διεύθυνσης εξυπηρέτησης πελατών ή συστήματος υποβολής εισιτηρίων, δώσαμε ένα "Ναι". Δεν δοκιμάσαμε οι ίδιοι την υποστήριξη κάθε VPN, επομένως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αν ανταποκρίνονται ή όχι.

Μας λείπει ένα δημοφιλές δωρεάν VPN; Ενημερώστε μας αν έχετε VPN που θα θέλατε να αξιολογήσουμε.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 84