Lösning för UFC-blackout-begränsningar med VPN eller Smart DNS

ufc
UFC förenar alla världens bästa blandade kampsportkonstnärer till en enda åttkant, men organisationens sändningar är knappast globala. Sändningsrättigheter dollas ut till lokala TV-kanaler och strömmande webbplatser i länder utanför USA.


RELATERAD: Hur man tittar på McGregor vs Khabib online eller på Kodi

Som ett resultat kan vissa slagsmål försvinna i vissa länder. Fans som betalar 10 dollar per månad för ett Fight Pass-prenumeration kan bli förvånade över att de inte nödvändigtvis har tillgång till varje live fight. Detsamma gäller för betala-per-view-tittare. Blackout-begränsningar kan variera från kamp till strid och är undangömda med det finstilta.

Fight Pass-prenumeranter i ett mörkt land eller region som försöker strömma ett evenemang online hälsas med ett meddelande som detta:

ufc blackout

”På grund av sändningsbegränsningar är den här videon inte tillgänglig inom en UFC FIGHT PASS-prenumeration eller som en betal-per-view i din region. Kontrollera dina lokala TV-listor för att se information. "

Det betyder att du måste hitta ditt lands lokala rättighetsinnehavare, registrera dig och betala för kampen (igen). Dessa lokala leverantörer ger ofta en mindre upplevelse än UFC.tv, till exempel ett dåligt användargränssnitt eller sämre videokvalitet. I Frankrike finns till exempel Kombat, medan det i Tyskland finns Ranfighting. Aldrig hört talas om dem? Inte vi heller.

Ett annat problem med tredjepartssändare är att de inte tillåter användare att titta på repriser på begäran. En kamp som äger rum på kvällen i USA kanske inte börjar förrän klockan 17.00 i Europa, vilket inte är exakt högtid. UFC.tv tillåter prenumeranter att titta på repriser på sin fritid, men lokala rättighetsinnehavare har sällan det här alternativet.

Hur man går förbi UFC-blackouts med en VPN eller smart DNS

Om beställning av en betala-per-view-kamp som du redan har betalat för från ett företag som du aldrig har hört talas om (och eventuellt på ett språk du inte förstår) inte tilltalar dig, har vi en bättre lösning.

En VPN eller smart DNS-leverantör kan lura UFC.tv-webbplatsen att tro att du är belägen i USA och därmed kringgå blackout. Dessa verktyg fungerar som proxyer genom vilka en del av eller hela din internettrafik dirigeras igen, tilldelar dig en ny IP-adress och förfalskar din enhets plats.

Vi rekommenderar att du använder en betald tjänst för att utnyttja hastigheter snabbt och tillförlitligt nog för att strömma livevideo. Det är inte gratis, men det är nästan definitivt billigare än att beställa kampen mot betala-per-view. Några VPN: er, till exempel ExpressVPN, har pengar-tillbaka-garantier i fall du vill ha dina pengar tillbaka efter kampkvällens slut. Förutom pengarna-tillbaka-garantin har Express VPN för närvarande 3 månader extra gratis med 12 månaders planer.

Processen för att titta på med VPN är enkel:

  1. Registrera dig, ladda ner, installera och logga in på din VPN-app
  2. Välj en server i USA eller någon annanstans är kampen inte försvårad. Geografiskt närmare servrar kommer att vara snabbare.
  3. Anslut till servern och vänta tills anslutningen har upprättats.
  4. Ladda UFC.tvs webbplats eller app, logga in med dina Fight Pass-referenser och börja titta!

Och för en smart DNS-proxy:

  1. Registrera dig för en smart DNS-prenumeration, Overplay fungerar bra.
  2. På leverantörens webbplats hittar du de primära och alternativa IP-adresserna för DNS-servrarna på den plats du vill ha
  3. Ändra enhetens standard DNS-servrar till de nya enligt den smarta DNS-leverantörens instruktioner
  4. Starta om enheten
  5. Logga in på UFC.tv med dina Fight Pass-referenser och börja titta!

Processen fungerar också för live-streaming-per-view-slagsmål, även om du kanske måste välja en serverplats på samma plats som betal-per-view-leverantören. Generellt sett är VPN enklare att installera, men smarta DNS-proxyer fungerar på ett större utbud av enheter.

Alternativt kan du välja att titta på UFC på Kodi, men se till att det lagliga innehållet du strömmar kontrolleras. Många Kodi-strömmar är inofficiella och bryter mot upphovsrättslagar.

Varför släpper UFC ut slagsmål?

För att uttrycka det helt enkelt: girighet.

UFC kan tjäna mer pengar genom att licensiera innehåll till andra leverantörer som säljer samma sändning än genom att sälja individuella Fight Pass-abonnemang och betal-per-view-beställningar. Att bryta marknaden bland dessa leverantörer är mer lönsamt för UFC, men sämre för konsumenten.

När UFC undertecknar sändningsrättigheterna till en programföretag i ett annat land, håller det med om att det inte kommer att fördubblas. Det vill säga, den kommer inte att konkurrera med programföretaget den bara sålde rättigheterna till. Således är blackouts lösningen.

Om den ville, kunde UFC avstå från licensiering av geografiskt innehåll och helt enkelt hålla alla sina strömmar och sändningar under ett internt paraply. Så här finns WWE, som använder en liknande modell, tillgängligt i nästan varje land till samma pris utan blackout-begränsningar.

“Ufc” av benyupp licenserat under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 13