Enkel lösning för att kringgå ESPN-restriktioner för live blackout

ESPN +


Ganska mycket alla större liga-sportevenemang i Nordamerika - MLB, NBA, MLS, NHL, NFL, etc. - genomför blackout-begränsningar för online-tittare. Dessa begränsningar hindrar dig från att strömma livevideo av dina favoritlag.

Som påpekats av ESPN finns det blackouts för att säkra de primära rättighetshavarnas rättigheter. ESPN kan inte strömma spel på marknaden eftersom någon annan, vanligtvis en TV-station, har köpt exklusiva sändningsrättigheter för tittare i regionen. Detta påverkar inte bara de spel som spelas hemma, utan också lokala lag som spelar bortspel.

En VPN är en effektiv lösning för ESPN-blackouter. Förkortning för Virtual Private Network, en VPN dirigerar din internetanslutning via en server på en annan plats. Genom att ansluta till en VPN-server utanför blackout-regionen kan du avblockera regionlåsta strömmar eller till och med titta på ESPN + medan du är utomlands. Om du till exempel är i New York och Yankeesna är utsvårade på ESPN + kan du använda en VPN för att ansluta till en server i Chicago eller Los Angeles och avblockera live-spel.

Vår bästa rekommendation är ExpressVPN. Det erbjuder snabba hastigheter och pålitliga anslutningar så att du kan strömma varje spel i HD. Det har gott om serverplatser i USA, så det är enkelt att hitta en utanför varje spelets blackout-region. Dessutom kommer det med en riskfri 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

ExpressVPN bäst för strömmande sport

3 MÅNADER GRATIS: Få ytterligare tre månader gratis här när du registrerar dig för ExpressVPNs årliga plan. Affären inkluderar 30-dagars inga återbetalningsgarantier så att du får en full återbetalning om du inte är nöjd.

Varje liga har sin egen blackout-policy, som du vanligtvis kan slå upp på deras respektive webbplatser.

Hur man förbikopplar ESPN live blackouts med en VPN

Om ett spel är försvart kan du få ett meddelande som indikerar att du är svart ut på grund av regionala begränsningar. Från testning fann vi emellertid också att ESPN också kan visa ett meddelande som säger att innehållet inte är tillgängligt, eller till och med kan logga ut dig från ditt konto om du försöker ladda ett mörkt live spel eller återuppspelning.

Så här förbigår du ESPN + live blackout-begränsningar:

  1. Registrera dig för och ladda ner ett VPN av hög kvalitet med tillräckligt med bandbredd och serverplatser för att få tillgång till alla mörklade spel du vill ha. Vi har använt ExpressVPN i våra tester, och det fungerar bra för att kringgå blackouts för stora ligansporter.
  2. Installera VPN-appen på din enhet. Observera att smartphones kanske inte fungerar eftersom ESPN kommer att kontrollera din GPS-plats utöver din IP-adress.
  3. Anslut till en serverplats där spelet du vill titta inte är utsvärtat. Vi har haft framgång genom att kringgå blackouter via servrar på olika platser i USA. 
  4. Öppna din webbläsare och gå till ESPN.com eller öppna appen. Logga in på ditt konto. Du kommer nu att kunna få tillgång till både live-spel och repriser för ESPN + som normalt skulle bli svart.

Vi har tyckt att ExpressVPN är det mest pålitliga alternativet för att kringgå ESPN-blackouts, men vi har en lista över andra rekommenderade VPN: er för ESPN här.

Live blackouts: mobil vs desktop

Live blackouts är blockering av strömningstjänster för att förhindra vissa användare från att komma åt innehåll. Blackouts fungerar genom att bestämma en användares plats och sedan blockera den användaren från att ta emot vissa videoströmmar.

Liveströmningstjänster som ESPN + bestämmer din plats med din IP-adress och, om du har en på din enhet, din GPS-plats. Varje enhet som är ansluten till internet har en unik IP-adress som anger enhetens ungefärliga plats. En VPN kan dölja din IP-adress, men inte din GPS-plats. 

Dessa tjänster kräver också att du har lokationstjänster aktiverade från enheten du använder så att de kan bestämma din verkliga plats. När du registrerar dig för service måste du dessutom ange ditt postnummer. 

Användning av lokationstjänster är vanligare på mobila enheter, medan du kanske kan undvika att möjliggöra platstjänster i en webbläsare. Som sagt, strömningstjänster som ESPN + kan tvinga dig att slå på lokationstjänster för att se innehåll.

Strömmande mediaenheter som Chromecast, Fire TV, Roku, Apple TV och spelkonsoler är vanligtvis inte utrustade med GPS. Men spara för Fire TV är de vanligtvis inte heller kompatibla med VPN-appar. Så om du använder en av dessa enheter kan du överväga att ställa in VPN på din wifi-router.

Bypass ESPN + live blackouts i en webbläsare

VPN: er är användbara av flera anledningar, men ESPN + -användare kommer att hitta regionhoppningsfunktionen särskilt användbar. Genom att ansluta till ett VPN tilldelas du en ny IP-adress. Du kan välja att ansluta till en region utanför där mörkläggningen inträffar, vilket skulle låta dig få åtkomst till blockerade live-strömmar och repys.

Denna förbikoppling med ett VPN är lätt att åstadkomma om du använder en webbläsare. När du har installerat och konfigurerat ditt valda VPN, välj en serverplats och anslut sedan.

Vi testade detta med ExpressVPN: s Dallas-server. När vi anslöt och försökte ladda ett spel för FC Dallas mot Orlando City SC fick vi två meddelanden. Först fick vi veta att videoklippet tillfälligt inte var tillgängligt:

espn3 blackout

Sedan laddas sedan sidan automatiskt några gånger tills vi loggades ut från vårt konto:

ESPN live blackout

Att ansluta till en server i Los Angeles resulterade dock i att strömmen laddades ordentligt:

ESPN + live blackout

Som visas är allt du behöver göra via en webbläsare att ansluta till en VPN utanför det mörka området för att få tillgång till de strömmar du behöver.

Om du fortfarande befinner dig blockerad kan du behöva rensa webbläsarens cache och cookies. ESPN kan komma åt dessa filer i din webbläsare för att bestämma din faktiska plats.

Omkoppling av ESPN 3 eller ESPN + live blackout-begränsningar på Android eller iOS

ESPN: s mobilappversion kommer att kräva att du sätter på dina positionstjänster varje beställning för att se live-streaming eller begärda evenemang. För att ange din plats måste du tillåta din GPS-plats på din enhet. Som sådan kan du inte förfalska din plats med en mobil enhet. För närvarande finns inga effektiva metoder för att förfalska GPS-placering, spara för att rooting eller jailbreaking din enhet.

Relaterad: Hur man jailbreak en Firestick eller Amazon Fire TV

ESPN 3 blackout

Som sagt, kanske du vill försöka prova några ytterligare steg för att få en VPN som arbetar med mobilappen. Vår guide för att kringgå MLB.tv-blackouts har några ytterligare tips. Vi kan inte garantera att någon av dessa metoder fungerar för att kringgå GPS-placeringskravet som används av ESPNs Android- och iOS-appar.

ESPN: s blackout-policy

ESPN: s blackout-policy för ESPN + är följande:

Vissa levande sportevenemang och annat innehåll tillgängligt via ESPN + -tjänsteabonnemanget kan vara föremål för blackout. Om du till exempel befinner dig i hemtv-territoriet för ett lag som deltar i ett spel, kan spelet bli försvagat för visning eller livevisning som en del av ditt ESPN + -serviceabonnemang (eller andra tillämpliga tjänster från tredje part). Blackouts kommer att verkställas enligt den plats där du går åt ESPN + -tjänsten eller tillämpliga tredjeparts tjänster, och vi kan använda olika tekniker och metoder för att verifiera din geografiska plats. Om du inte aktiverar platsåtkomst på din enhet kommer du inte att kunna komma åt ESPN + -tjänsten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 92