Paras sovellus, joka voi salata tiedostosi ennen lataamista pilveen

Hämmentävä


Useimmat pilvitallennus- ja varmuuskopiointipalvelujen tarjoajat, kuten Google Drive, Dropbox, Box ja Microsoft OneDrive, tarjoavat jonkin verran salausa - lähinnä sekoittamalla lataamiesi tiedostojen sisältöä. Niiden purkaminen vaatii salausavaimen. Useimmat pilvipalveluntarjoajat omistavat salausavaimen käyttäjän puolesta, mikä vaatii häntä luottamaan sokeasti yritykseen emme väärinkäytä tiedostoihisi pääsyä, menetä hakkereiden avainta tai anna sen nuoruuttavalle viranomaiselle. Lisäksi kuka tahansa, jolla on fyysinen pääsy puhelimeesi tai kannettavaan tietokoneeseen, voi helposti päästä pilvipalvelun tiedostoihin, koska suurin osa näistä palveluista jättää sinut kirjautuneeksi oletuksena.

Muutaman pilvipalvelun tarjoavan yrityksen, kuten iDrive, avulla käyttäjä voi luoda oman yksityisen avaimensa salaamalla paikallisella tietokoneellaan tiedot ennen niiden lähettämistä pilveen. Mutta tämä on yleensä varattu kalliimmalle yritystason pilvivarmuuskopiolle, ei tavalliselle yksittäiselle käyttäjälle. iDrive käyttää parhaillaan 75%: n alennuskauppaa 2 kt: n suunnitelmassaan, mikä tekee siitä huomattavasti edullisemman vaihtoehdon kaikille..

Jos tietosuoja on sinulle vakava huolenaihe, mutta et halua hakea kalliimpaa varmuuskopiointi- tai tallennussuunnitelmaa, olemme saaneet vaihtoehtoisen ratkaisun. Useiden sovellusten avulla voit salata tietosi ennen lähettämistä pilveen, varmistaa, että vain sinä voit purkaa tiedostojen salauksen. Kuka tahansa voi tehdä tämän, mutta se on erityisesti suunnattu kirjanpitäjille, lakimiehille, lääkäreille ja muille ammatteille, jotka vaativat korkeatasoista yksityisyyttä.

Olemme laatineet luettelon tällaisista salaussovelluksista tutustumistasi varten. Löydä tarpeitasi parhaiten vastaava, mutta muista, Jos kadotat yksityisen salausavaimesi, se katoaa sinulle ikuisesti.

nKryptoitu pilvi

ncrypted cloud logo

nCrypted Cloud siirtää Google Drive-, Dropbox- ja muut tuetut pilvipalveluntarjoajien kansiot nCrypted Cloud -kansioon. Se ei salata kaikkea oletuksena; Sinun on napsautettava hiiren kakkospainikkeella kyseisten kansioiden tiedostoja salataksesi ja purkaaksesi ne. Sininen lukituskuvake tiedoston tai kansion kuvakkeen vieressä osoittaa, että siitä on tehty yksityinen ja se on nyt salattu tavallisella AES 256-bittisellä standardilla.

Salausten lisäksi nCrypted Cloud lisää yksityisiä tiedostojenjako- ja vesileimausominaisuuksia. Vesileima on erityisen hyödyllinen niille, jotka haluavat jakaa asiakirjan tai valokuvan, mutta eivät halua sen piraattiohjelmaa.

Siinä on myös pilviportaali, johon pääsee mistä tahansa selaimesta, jonka avulla voit käyttää kaikkia pilvitietojasi yhdestä paikasta. Portaali sisältää yksityiskohtaiset lokit siitä, kuka käytti mitä, versiot ja salaushistoria. Voit jopa asettaa sen lähettämään ilmoituksia tietyistä tapahtumista.

nCrypted Cloud tukee kourallista pilvitallennuspalveluiden tarjoajaa. Tällä hetkellä se on yhteensopiva Dropboxin, Google Driven, Boxin ja Egnyten kanssa.

nCrypted Cloud on saatavana ilmaiseksi Windows-, Mac-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä. Liiketoiminnan portaat ovat saatavilla myös kuukausimaksulla.

Encrypto

encrypto

Encrypto keskittyy salattujen tiedostojen lähettämiseen ja jakamiseen, mutta se toimii myös paikallisessa ja pilvitallennussalauksessa. Vedä ja pudota kaikki tiedostot sovellusikkunaan, aseta salasana ja lisää valinnainen salasanavihje, johon vain sinä ja vastaanottaja tiedät vastauksen. Sitten tiedosto salataan ja voidaan tallentaa tietokoneellesi ja / tai lähettää sähköpostitse, Dropboxilla tai jopa USB-muistitikulla. Salaus käyttää 256-bittistä AES-salausta. Sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on oltava salaus asennettuna, jotta tiedostojen jakaminen toimisi.

Salaus on saatavana ilmaiseksi Windowsissa ja Mac OSX: ssä.

Boxcryptor

boxcryptor

Boxcryptor antaa sinun luoda kansion missä tahansa tietokoneellasi, ja kaikki siihen kansiossa oleva tiedosto on salattu käyttämällä 256-bittistä AES-standardia. Voit tarkastella kyseisen kansion tiedostoja suorittamalla Boxcryptor-sovelluksen, siirtymällä haluamaasi tiedostoon ja kirjoittamalla salasanasi / avaimesi. Jos käytät pilvitallennuspalvelua, kuten Google Drive tai Dropbox, tämä kansio voidaan sijoittaa vastaavan sovelluksen synkronointikansioon..

Tiedoston sisältö on piilotettu, mutta tiedostonimet ja laajennukset ovat edelleen näkyvissä.

Boxcryptorin lähestymistavan haittapuoli - ja todellakin suurin osa tämän luettelon sovelluksista - on, että tiedostoja ei voi esikatsella tai avata esimerkiksi Google-dokumenteissa. Jos haluat katsella niitä toisella tietokoneella tai älypuhelimella, joudut asentamaan Boxcryptorin ja lataamaan tiedostot nähdäksesi ne paikallisesti.

Boxcryptor on saatavana ilmaiseksi Windowsissa, Macissa, Androidissa, iOS: ssä ja Windows RT: ssä.

Cryptomator

cryptomator

Cryptomator tallentaa tiedostot salatussa holvikansiossa jonnekin tietokoneellasi. Näitä tiedostoja voidaan käyttää normaalisti virtuaalisen kiintolevyn kautta, joten et tiedä eroa tiedostoja käsitellessäsi, kuten USB-muistitikulla. Kaikki tiedostot on salattu erikseen.

Voit luoda holvoja missä tahansa tietokoneellasi, kuten Google Drive- tai Dropbox-kansiossa. Vedä ja pudota sitten tiedostot holviin salataksesi ne. Holvin lukituksen avaaminen vaatii salasanan. Tiedostot on salattu AES: llä ja salasanat on suojattu Scriptilla.

Cryptomator on ilmainen (maksa mitä haluat) ja avoimen lähdekoodin sovellus Windowsille, MacOS: lle, iOS: lle ja Androidille. Rekisteröintiä ei vaadita.

Sookasa

sookasa

Sookasa toimii hyvin samalla tavalla kuin BoxCryptor, mutta se on rajoitettu Google Driveen ja Dropboxiin. Asema- tai Dropbox-synkronointikansioon luodaan erityinen Sookasa-kansio, ja kaikki kyseiseen kansioon sijoitettu salataan 256-bittisellä AES: llä. Voit tarkastella tiedostoa lataamalla ja purkamalla sen paikallisesti Sookasa-sovelluksella.

Sookasan avulla käyttäjät voivat jakaa tiedostoja ja kansioita yhdellä hiiren oikealla napsautuksella. Aseta salasana, hallitse oikeuksia reaaliajassa ja aseta vanhenemiset salausavaimille. Jakaminen suojattujen linkkien kautta on matkalla.

Sookasa on saatavana ilmaiseksi Windowsissa, Macissa, Androidissa ja iOS: issa.

EncFSMP

EncFSMP on luettelon minimalistisin työkalu. Se käyttää paljon samaa avoimen lähdekoodin koodia kuin BoxCryptor ja toimii samalla tavalla. Luo salattu kansio mihin tahansa paikalliseen asemaan, ja kaikki kansioon lisäämäsi salataan automaattisesti. Voit luoda, muokata ja viedä salasanoja näille kansioille.

EncFSMP ei lupaa päivityksiä tai lisälatauksia ja on täysin ilmainen. Siinä ei ole ylimääräisiä ominaisuuksia jakamiseen tai tiedostojen hallintaan.

Linux-käyttäjät tietävät mielellään, että EncFSMP on yhteensopiva heidän järjestelmiensä, samoin kuin Windowsin ja Macin kanssa. Android-laitteet voivat käyttää EncFSMP: tä Cryptonite-sovelluksen kautta (Päivittää: Kryptoniitti ei ole enää saatavana Google Playsta, mutta voit saada sen GitHubista), mutta iOS: lle ei ole sovellusta.

Odrive

odrive

Odrive on työpöytä- ja verkkopohjainen työkalu, jonka avulla voit yhdistää kaikki pilvitallennustilit toisiinsa. Voit sijoittaa salatun kansion mihin tahansa haluamaasi sijaintiin, kuten Google Drive- tai Dropbox-hakemistoihin. Kaikki näihin kansioihin sijoitetut tiedostot salataan automaattisesti SHA256-hashilla.

Tiedostot salataan vain pilvitallennuksessa, ei paikallisessa tietokoneessa. Tämä tarkoittaa, että niitä ei ole suojattu kiintolevylläsi.

Odrive tarjoaa myös synkronointi- ja jakamisominaisuuksia, jotka sallivat pilvitiedostojen käytön kuten paikalliset tiedostot.

Odrive käyttää ”nolla tietämystä” -salauskäytäntöä, eli yritys ei tiedä tai tallenna salausavainta. Vain käyttäjä voi purkaa tiedostojensa salauksen.

Odriven ilmainen taso on saatavana Windowsissa, Macissa ja Linuxissa.

Katso myös: Paras VPN-palvelu pitää verkkosivusi selaamisen yksityisenä hakkereilta, hallituksilta ja muilta snooppereilta.

Cloudfogger (lopetettu)

Päivitys: Cloudfogger on lopetettu.

Cloudfogger antaa sinun valita nykyiset salattavat kansiot sen sijaan, että niitä pakotetaan luomaan uusia. Tämä on usein parempi vaihtoehto niille, joilla on paljon tiedostoja, jotka on salattava, mutta jotka eivät halua siirtää niitä. Se on hyödyllistä myös, jos haluat salata kaiken Dropbox- tai Google Drive -synkronointikansiosi.

Cloudfogger lupaa, että voit käyttää tiedostojasi paikallisessa järjestelmässä kuten aina, ilman että sinun täytyy purkaa manuaalisesti. Siinä on muutama jakamisominaisuus, kuten sähköposti ja USB.

Cloudfogger on saatavana ilmaiseksi Windows, Mac, iOS ja Android.

Viivo (lopetettu)

Päivittää: Viivon emoyhtiö PKWARE sanoo, että Viivo lopettaa toimintansa 1. kesäkuuta 2018.

Viivo luo kaksi kansiota tietokoneellesi. Ensimmäinen on vain näennäisesti normaali kansio, joka on tallennettu paikallisesti mihin tiedostot laitetaan. Toinen kansio tekee kopion kaikesta ensimmäisessä kansiossa ja salaa sen. Toinen kansio on se, jonka haluat lähettää pilveen. Se voidaan laittaa esimerkiksi Dropbox- tai Google Drive -kansioon. Tämän avulla voit helposti tarkastella, luoda ja muokata tiedostoja käyttämällä paikallisia salaamattomia versioita ja pitää online-salatut versiot ajan tasalla ilman, että sinun täytyy purkaa tiedostoja aina, kun tarvitset niitä.

Viivo vaatii rekisteröinnin työpöytäsovelluksen kautta kelvollisella sähköpostiosoitteella. Se käyttää 256-bittistä AES-salausstandardia. Viivo myös pakkaa tiedostoja säästääksesi tilaa ja kaistanleveyttä.

Viivo on saatavana ilmaiseksi Windows-, Mac-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä.

Salaa ennen lähettämistä

Kun lataat tietoja pilveen - valokuvia, asiakirjoja, liikesalaisuuksia, armeijan tiedustelupalvelua jne. -, sinulla todennäköisesti on tietty tietosuoja odottaa. Yksinkertaisesti, muiden ihmisten ei pitäisi voida nähdä sinun juttujasi, vaikka ne olisivatkin jaetussa pilvipalvelimessa. Valitettavasti tätä yksinkertaista odotusta voi olla vaikea varmistaa.

Jos haluat antaa yksityisyyden omiin käsiisi, salaa tiedostosi jollakin näistä sovelluksista ennen lähettämistä Google Driveen, OneDriveen, Dropboxiin tai Boxiin..

”Hämmentävä” brett jordanilla, lisensoitu CC BY 2.0: n nojalla

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 65