Πώς να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις απάτης ή πιστωτικές σημαίες

Πώς να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ή πιστωτικές σημαίες (1)


Η υποβολή ειδοποίησης απάτης ή πιστωτικής σημαίας στην πιστωτική έκθεσή σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι κάποιος προσπαθεί να ανοίξει πιστωτικούς λογαριασμούς στο όνομά σας. Ανάλογα με την κατάσταση, ίσως χρειαστεί ακόμη και να πάρετε ένα παγώσιμο πιστωτικών καρτών για να μετριάσετε μερικούς από τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλοπή ταυτότητας.

Παρακάτω, θα δούμε πώς θα τοποθετήσετε μια σημαία στον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης σας μέσω των γραφείων πιστωτικών σας καρτών. Θα διερευνήσουμε επίσης το είδος των πιστωτικών σημαιών που θα χρειαστείτε και πώς να διασφαλίσετε ότι δεν θα ανοίξουν νέοι λογαριασμοί στο όνομά σας.

Τι είναι ειδοποιήσεις πιστωτικής απάτης ή πιστωτικές σημαίες?

Οι προειδοποιήσεις πιστοληπτικής απάτης, γνωστές μερικές φορές ως "σημαίες πιστωτικής κάρτας", είναι ειδοποιήσεις που υποβάλλονται σε οργανισμούς πιστοποίησης πιστοληπτικής ικανότητας. Αυτές οι ειδοποιήσεις επιτρέπουν στους οργανισμούς αυτούς να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να κινδυνεύσετε ή να βιώνετε κλοπή ταυτότητας ή πιστωτική απάτη. Όταν εκδίδετε μια ειδοποίηση απάτης Equifax, Transunion ή Experian, η υπηρεσία παροχής στοιχείων θα κάνει δύο βασικά πράγματα:

 • Ενημερώστε τους άλλους οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων ότι ενδέχεται να υπάρχει δόλια δραστηριότητα στους λογαριασμούς σας
 • Ενημερώστε τους πιστωτές ότι ενδέχεται να χρειαστεί να λάβουν πρόσθετα βήματα προτού επαληθεύσετε και ανοίξετε νέους λογαριασμούς στο όνομά σας

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια πιστωτική σημαία ή μια ειδοποίηση απάτης σε οποιοδήποτε οργανισμό αναφοράς πιστωτικών καρτών δωρεάν. Επίσης, δεν θα χρεωθείτε για τα επιπλέον βήματα που θα λάβουν οι πιστωτές για να επαληθεύσουν τους νέους λογαριασμούς.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης ταυτότητας, θα πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως έναν από τους τρεις κύριους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Όλοι οι οργανισμοί θα δεχτούν ειδοποιήσεις απάτης αρκεί να δώσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης και ενδεχομένως άλλες πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης).

Δυστυχώς, ζητώντας κάτι σαν μια ειδοποίηση απάτης Transunion ή Experian είναι μόνο μια μερική λύση. Οι σημαίες πιστωτικής έκθεσης μόνο "ζητούν" από τους πιστωτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να είναι πιο προσεκτικοί όταν επιτρέπουν τη δημιουργία νέων λογαριασμών στο όνομά σας. Αν ανησυχείτε σοβαρά για την απάτη με πιστωτικές κάρτες, είναι καλύτερο να ζητήσετε εντελώς ένα πάγωμα των πιστωτικών καρτών και στη συνέχεια να εγγραφείτε για μια υπηρεσία ελέγχου πιστώσεων.

Τι είναι μια πιστωτική έκθεση?

Η πιστωτική σας αναφορά είναι ένα έγγραφο που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το πιστωτικό σας ιστορικό. Οι πιστωτικές εκθέσεις θα περιλαμβάνουν:

 • Τρέχουσες και προηγούμενες διευθύνσεις
 • Τρέχοντες και πρώην τόποι υπηρεσίας
 • Ανοιχτοί λογαριασμοί πίστωσης (πιστωτικές κάρτες, δάνεια αυτοκινήτων, δάνεια για κατοικ
 • Κλειστές πιστωτικές κάρτες
 • Δυαδικές έρευνες
 • Μαλακά ερωτήματα σχετικά με την πίστωση
 • Συλλογές (συνήθως μετά την αφαίρεση ενός πιστωτικού λογαριασμού για πολύ καιρό και μετάβασης σε μια υπηρεσία συλλογής)
 • Δημόσιες έρευνες που μπορεί να επηρεάσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά (όπως πτωχεύσεις και δικαστικές αποφάσεις)

Όταν τοποθετείτε μια πιστωτική σημαία στην πιστωτική έκθεσή σας, η πρόθεση είναι να προστατεύσετε όλες αυτές τις πληροφορίες από την κατάχρηση εξαιτίας κλοπής ταυτότητας. Όταν ανοίγουν νέοι λογαριασμοί στο όνομά σας, θα εμφανιστούν τελικά στην πιστωτική σας έκθεση.

Αν δείτε τι μοιάζει με ψευδείς λογαριασμούς ή ερωτήσεις στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να ζητήσετε άμεση ειδοποίηση απάτης.

Πώς να τοποθετήσετε μια σημαία στον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή στην πιστωτική σας έκθεση

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επισημάνετε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας. Ο κύριος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας ειδοποίησης απάτης, η οποία θα θέσει επιπλέον προστασία για τους ανθρώπους που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία λογαριασμού που σχετίζονται με την πίστωσή σας.

Για να λάβετε μια πιστωτική σημαία ή μια ειδοποίηση απάτης που έχει τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε από τα τρία πιστωτικά γραφεία, κάντε τα εξής:

 1. Επικοινωνήστε με έναν από τους τρεις οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων (Transunion, Equifax ή Experian). Μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές online reporting που κάθε υπηρεσία καθιστά διαθέσιμες.
 2. Μετά από μερικές ημέρες, ελέγξτε με τα άλλα δύο γραφεία πίστωσης για να βεβαιωθείτε ότι έχουν λάβει την ειδοποίηση απάτης επίσης.
 3. Ενημερώστε τις πληροφορίες σας με κάθε οργανισμό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση που κάτι εμφανιστεί ή η προειδοποίηση ενεργοποιεί ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες πληροφορίες:

AgencyOnline εργαλείο αναφοράςPhone NumberMailing Διεύθυνση
Experian Κάντε κλικ ΕΔΩ (888) 397-3742 Experian Divison Consumer Division
ταχυδρομείο Κουτί 9554
Allen, ΤΧ 75013
Transunion Κάντε κλικ ΕΔΩ (800) 916-8800 Βοήθεια για τη θύματα απάτης της TransUnion
ταχυδρομείο Box 2000
Chester, ΡΑ 19016
Equifax Κάντε κλικ ΕΔΩ (800) 525-6285 Equifax Information Services LLC
ταχυδρομείο Πλαίσιο 105069
Ατλάντα, GA 30348-5069

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μόνο με έναν οργανισμό αναφοράς πιστώσεων. Σύμφωνα με το νόμο, καθένας από τους οργανισμούς πρέπει να επικοινωνήσει με τους άλλους οργανισμούς μετά την εγγραφή σας. Αυτό κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, καθώς θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μία φορά.

Τύποι ειδοποιήσεων απάτης

Κάθε υπηρεσία πιστοποίησης πιστοληπτικής ικανότητας θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν από τους τρεις τύπους ειδοποιήσεων απάτης:

 • Αρχική ειδοποίηση απάτης
 • Εκτεταμένη προειδοποίηση απάτης
 • Ενεργός στρατιωτική απάτη

Κάθε ειδοποίηση απάτης εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε εάν η κατάστασή σας απαιτεί κάποια από αυτές τις επιλογές. Είναι απίθανο να μπορέσετε να τοποθετήσετε πολλαπλούς τύπους ειδοποιήσεων απάτης σε έναν λογαριασμό, οπότε αν δεν είστε σίγουροι για το ποια από αυτές χρειάζεστε, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με έναν από τους οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων, όπως το Experian, να περιγράψετε την κατάστασή σας , και να τους επιτρέψετε να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πώς να προχωρήσετε καλύτερα.

Ας διερευνήσουμε λεπτομερέστερα κάθε έναν από αυτούς τους τύπους ειδοποιήσεων.

Αρχική ειδοποίηση απάτης

Μια πρώτη ειδοποίηση απάτης είναι μια σημείωση στην πιστωτική σας έκθεση που ενημερώνει τους άλλους οργανισμούς παροχής στοιχείων πιστοληπτικής ικανότητας να επαληθεύουν τις πληροφορίες όποτε υπάρχει αίτημα για παράταση της πίστωσης.

Οι αρχικές ειδοποιήσεις απάτης διαρκούν μόνο 90 ​​ημέρες. Εάν χρειάζεστε μακροπρόθεσμη σημαία πίστωσης, θα χρειαστείτε εκτεταμένη προειδοποίηση απάτης.

Εκτεταμένη προειδοποίηση απάτης

Μια εκτεταμένη προειδοποίηση απάτης φέρει όλα τα οφέλη από μια πρώτη ειδοποίηση απάτης, αλλά μπορεί να διαρκέσει για 7 χρόνια.

Αυτή η ειδοποίηση απάτης μπορεί να διαγραφεί οποιαδήποτε στιγμή από την πιστωτική σας έκθεση. Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν έχετε αντιμετωπίσει σοβαρή κλοπή ταυτότητας που μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επιλυθεί.

Ενεργή ειδοποίηση στρατιωτικής απάτης (ειδοποίηση ενεργού καθήκοντος)

Η ειδοποίηση ενεργού καθήκοντος έχει σχεδιαστεί για μέλη του στρατού που έχουν σταθμευθεί στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αναπτυσσόμενα μέλη της υπηρεσίας μπορούν να τοποθετήσουν αυτό το είδος πιστωτικής ειδοποίησης στην πίστωσή τους για να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου κλοπής ταυτότητας.

Για να λάβετε ειδοποίηση σχετικά με την ενεργό υπηρεσία σχετικά με την πιστωτική σας έκθεση, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα με την πραγματοποίηση μιας αρχικής ή εκτεταμένης προειδοποίησης απάτης, αλλά να ζητήσετε την ειδοποίηση ενεργού υπηρεσίας.

Οι ενεργές ειδοποιήσεις στρατιωτικής απάτης διαρκούν για 1 χρόνο μέχρι να επανέλθουν. Ωστόσο, αυτή η ειδοποίηση απάτης απομακρύνει επίσης το όνομά σας από προσφορές μάρκετινγκ μέσω πιστωτικής κάρτας για 2 χρόνια.

Ειδοποιήσεις απάτης για τα παιδιά και πώς να ελέγξετε την πιστωτική έκθεσή του παιδιού σας

Τα παιδιά είναι από τα πιο κοινά θύματα της κλοπής ταυτότητας. Δυστυχώς, πολλοί γονείς μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι οι πληροφορίες των παιδιών τους έχουν κλαπεί και κακοποιηθεί μέχρι τα παιδιά τους να γίνουν ενήλικες και να ελέγξουν την πίστωση τους για πρώτη φορά. Επιπλέον, πολλά παιδιά έχουν την ταυτότητά τους κλαπεί και κακοποιηθεί από ενήλικα μέλη της οικογένειας ή φίλους, καθιστώντας το ζήτημα πολύ χειρότερο.

Εάν το ανήλικο παιδί σας έχει πιστωτική έκθεση, αυτό είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία και μια καλή ένδειξη κλοπής ταυτότητας παιδιού!

Με απλά λόγια, δεν θα ξέρετε αν η ανάγκη σας να ανησυχείτε για την κλοπή ταυτότητας παιδιού μέχρι να ελέγξετε αν το παιδί σας έχει πιστωτική έκθεση και να εξετάσετε ποιες πληροφορίες είναι σχετικά με αυτό. Και ακόμα κι αν δεν βρείτε κάποια αναφορά, ίσως είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα και στη συνέχεια να τοποθετήσετε ένα παγώσιμο πιστωτικών καρτών σε αυτήν την αναφορά για να αποτρέψετε την κακή χρήση στο μέλλον.

Οι ανήλικοι ηλικίας 14-17 ετών μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε από τους οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων για να ελέγξουν τη δική τους πιστωτική έκθεση. Οι γονείς των παιδιών κάτω των 18 ετών μπορούν να το κάνουν ανά πάσα στιγμή.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την πιστωτική αναφορά του παιδιού σας

Για να ελέγξετε την πιστωτική αναφορά του παιδιού σας Equifax και Experian, κάντε τα εξής:

 1. Επικοινωνήστε με έναν από τους οργανισμούς παροχής στοιχείων πιστοληπτικής ικανότητας και εξηγήστε ότι πρέπει να λάβετε μια πιστωτική έκθεση για ένα μικρό παιδί.
 2. Παρέχετε τον απαιτούμενο προσδιορισμό: αναγνωρισμένο από το κράτος πιστοποιητικό, όπως άδεια οδήγησης. αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας; αντίγραφο εάν το πιστοποιητικό γέννησης παιδιού και η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης το πλήρες όνομα του παιδιού, συμπεριλαμβανομένου του μεσαίου ονόματος και της γενιάς (Jr. III, κ.λπ.) · ημερομηνία γέννησης του παιδιού · και οποιεσδήποτε προηγούμενες διευθύνσεις από τα τελευταία δύο χρόνια).
 3. Στείλτε με φαξ ή αποστείλετε με φαξ την απαιτούμενη τεκμηρίωση στον οργανισμό αναφοράς πιστώσεων χρησιμοποιώντας τις διευθύνσεις αλληλογραφίας που βρέθηκαν. Σημείωση: για την Equifax, προσθέστε "- Minor Child" στο όνομα της εταιρείας για να εξασφαλίσετε ταχύτερη ανάκτηση στο σωστό τμήμα.

Για να ελέγξετε την πιστωτική αναφορά του παιδιού σας Transunion, κάντε τα εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε τη φόρμα ερωτηματολογίου κλοπής ταυτότητας παιδιού της Transunion.
 2. Εάν η Transunion εντοπίσει μια πιστωτική έκθεση είναι ανοιχτή για το παιδί σας, θα ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να υποβληθούν χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ταχυδρομείου που αναφέρθηκε παραπάνω ή μέσω ενός αριθμού φαξ Transunion εάν η Transunion το παρέχει.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα μιας προειδοποίησης απάτης?

Η ενεργοποίηση μιας ειδοποίησης απάτης θα προκαλέσει προβλήματα εάν είστε συνηθισμένοι να περπατάτε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, να εγγραφείτε για την εκπληκτική προσφορά πίστωσης "μην πληρώσετε τίποτα αργότερα" και να περπατήσετε έξω από το κατάστημα με μια νέα τηλεόραση μεγάλης οθόνης.

Με ενεργή ειδοποίηση απάτης, πρέπει να είστε διαθέσιμοι είτε στο τηλέφωνο εργασίας είτε στο τηλέφωνο στο σπίτι για να εγκρίνετε το άνοιγμα του λογαριασμού πίστωσης. Δεν έγινε και κάτι. Θα χρειαστεί απλώς μια σύντομη καθυστέρηση στην άμεση ικανοποίησή σας και μια κλήση προς την πιστωτική εταιρεία που εξουσιοδοτεί το νέο λογαριασμό.

Εάν μπορείτε να ζήσετε με αυτό, θέτοντας μια ειδοποίηση απάτης στην πιστωτική σας θα βοηθήσει να σας προστατεύσει σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλετε να είστε προσεκτικοί εάν είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση για στεγαστικό δάνειο ή αναχρηματοδότηση. Αφήστε τον μεσίτη σας να γνωρίζει ότι έχετε μια ειδοποίηση απάτης στη θέση του, επειδή προσπαθείτε να προστατευθείτε από απάτες.

Από την πλευρά συν, μια ειδοποίηση απάτης δεν θα προκαλέσει προβλήματα με τους τρέχοντες λογαριασμούς πιστωτικών καρτών, τραπεζών ή πιστωτικών σας καρτών. Έχει επικεντρωθεί σε νέους πιστωτικούς λογαριασμούς, όχι σε αυτούς που έχετε ήδη ανοίξει.

Πώς να αφαιρέσετε μια ειδοποίηση απάτης στην πιστωτική έκθεσή σας

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να καταργήσετε μια ειδοποίηση απάτης σχετικά με τις εκθέσεις πίστωσης Equifax, Experian ή Transunion, θα πρέπει να ζητήσετε να τη διαγράψετε εγγράφως.

Θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα εξής:

 • Ονομα
 • Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης
 • Τρέχουσες και προηγούμενες διευθύνσεις
 • Ημερομηνια γεννησης
 • Αριθμός τηλεφώνου

Θα πρέπει να στείλετε αυτές τις πληροφορίες στην υπηρεσία απάτης των πιστωτικών γραφείων όπου έχει τοποθετηθεί η προειδοποίηση. Προτείνουμε επίσης τη χρήση πιστοποιημένης αλληλογραφίας ή διανυκτέρευσης. Θέλετε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε μια επιστολή που έχει όλα αυτά τα κρίσιμα δεδομένα. Μπορείτε επίσης να περιμένετε τις 90 ημέρες για να λήξει η ειδοποίηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει η ταυτότητα της προστασίας κλοπήςFraud Στοιχεία επικοινωνίας για τα πιστωτικά γραφεία - Experian, Equifax, TransUnionIdentity προστασία κλοπής Πώς να αναφέρετε μια ScamIdentity Κλοπή προστασίαςIdentity απάτες κλοπής: Πώς να εντοπίσετε και να αποφύγετε τουςIdentity Κλοπή Προστασίας Ασύρματα δίκτυα αεροσκαφών - δεν είναι τόσο ασφαλές, όπως νομίζετε

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 56