6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

κοινές απάτες paypal και πώς να τις αποφύγετεΕάν είστε τακτικός χρήστης PayPal, ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψη: Οι απατεώνες στοχεύουν τακτικά στο PayPal και στη βάση πελατών του. Οι απάτες του PayPal μπορούν να έρθουν με τη μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστότοπων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing), κακόβουλων διαφημίσεων, ύποπτων συνδέσεων και πολλά άλλα. Τέτοιες απάτες έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται επίσημες, προκειμένου να εξαπατήσουν τους χρήστες να εγκαταλείψουν ιδιωτικά δεδομένα, όπως ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, ή να παρακρατήσουν παράνομα πληρωμές. Υπάρχουν πολλές απάτες στο PayPal, αλλά υπάρχουν αρκετοί που πιθανόν να αντιμετωπίσετε. Εδώ είναι έξι κοινές απάτες PayPal που έχουμε εντοπίσει, καθώς και πώς να αποφύγουμε να τους πέσουμε θύμα


Contents

1. Σύνθετη απάτη αμοιβής

Μια απάτη χρήστες PayPal πρέπει να είναι επιφυλακτικοί από είναι πιο κοινά γνωστή ως Advanced Fee Fraud. Αυτός ο τύπος απάτης, τον οποίο ο κακόφημος "Νιγηριανός πρίγκιπας" ή 419 απατεώνες εμπίπτουν, σχεδιάζεται για να εξαπατήσει τα θύματα να στείλει ένα συγκριτικά μικρό χρηματικό ποσό με την υπόσχεση μιας πολύ μεγαλύτερης απόδοσης.

Οι χρήστες του PayPal στοχεύουν συχνά σε αυτή την απάτη λόγω της δυσκολίας που υπάρχει με την επιστροφή χρημάτων.

Προηγμένες απάτες φόρου μέσω του PayPal μπορεί να λειτουργούν ως εξής:

Λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια γραμμή θέματος σε όλα τα CAPS ισχυρίζοντας ότι έχετε λάβει μια κληρονομιά.

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Με το άνοιγμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα βρείτε αυτό που φαίνεται να είναι επίσημη επιστολή από κάποιον σε υψηλό πολιτικό σταθμό.

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Στη συνέχεια, θα σας πουν ότι οφείλετε ένα μάλλον τρελό ποσό χρημάτων για μάλλον αμφίβολους λόγους.

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Τέλος, θα σας ζητηθεί να δώσετε μερικές βασικές πληροφορίες που θα ανοίξουν τις γραμμές επικοινωνίας.

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Τελικά, η απάτη συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από εσάς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην απάτη ταυτότητας, ενώ ταυτόχρονα προσελκύουν χρήματα από τα θύματα. Ωστόσο, τα προειδοποιητικά σημάδια για αυτήν την απάτη είναι σαφή και η αποφυγή αυτού του τύπου απάτης είναι σχετικά εύκολη.

Πώς να αποφύγετε απάτες με προχωρημένους χρεώσεις

Ευτυχώς, ο πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας φιλτράρει τη συντριπτική πλειονότητα αυτών των τύπων απάτες. Εάν ελέγξετε το φάκελο spam του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, ίσως να είστε σε θέση να βρείτε μερικά από αυτά (σίγουρα το κάναμε).

Ωστόσο, εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ζητάει να κάνετε κάποιο είδος προπληρωμένης πληρωμής για να λάβετε μεγαλύτερη ανταμοιβή, παρακάμπτεται το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας, προσέξτε τα προειδοποιητικά σήματα. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πιθανότατα δεν θα προέρχεται από επαληθευμένη ή νόμιμη επιχείρηση ή υπηρεσία και πιθανότατα δεν θα ταιριάζει με το όνομα, την οργάνωση ή τον κυβερνητικό υπάλληλο που αναφέρεται στο κείμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, θα υπάρχει πιθανώς ένας μεγάλος αριθμός σφαλμάτων ορθογραφίας ή γραμματικής μέσα στο σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι ότι δεν προέρχεται από νόμιμη πηγή.

Συνολικά, ωστόσο, είναι καλύτερο να μην στέλνετε προπληρωμένες πληρωμές, ειδικά σε άτομα που δεν γνωρίσατε ποτέ ή δεν γνωρίζετε. Εκτός αν αγοράζετε προϊόντα μέσω μιας ηλεκτρονικής αγοράς αγορών, δωρίζοντας σε μια αιτία ή αποστέλλοντας χρήματα σε οικογένειες ή φίλους, δεν εμπιστεύεστε τις ύποπτες πηγές ηλεκτρονικά ζητώντας χρήματα. Αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα είναι.

2. Απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: "Ένα πρόβλημα με το λογαριασμό σας"

Μια απάτη PayPal έρχεται με τη μορφή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνει εσφαλμένα ότι υπάρχει ένα "πρόβλημα με το λογαριασμό σας". Η πρόθεση εδώ είναι να σας καλέσω να ανοίξετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ανησυχία. Ακολουθεί κείμενο που έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο μέσα στο email που τελικά οδηγεί σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing).

Ένας επισκέπτης μας έστειλε πρόσφατα ένα αντίγραφο του μηνύματος απάτης του PayPal παρακάτω. Μπορέσαμε να εντοπίσουμε το χώρο όπου φιλοξενήσαμε την τοποθεσία απάτης και να την κλείσουμε μέσα σε περίπου 5 λεπτά. Βρισκόμαστε επίσης όπου οι κλεμμένες πληροφορίες αποστέλλονται από τον ιστότοπο και γνωστοποιούν το PayPal για να βεβαιωθούν ότι έκλεισαν τον ιστότοπο και έκαναν επικοινωνία με τους επηρεαζόμενους πελάτες.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες "πρόβλημα με το λογαριασμό σας"

 • ΜΗΝ απαντήστε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εισαγάγετε οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία. Αν έχετε ήδη καταχωρίσει πληροφορίες, μεταβείτε γρήγορα στην σελίδα Πώς να αναφέρετε μια απάτη.
 • Προωθήστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Το PayPal θα λειτουργήσει αμέσως για να κλείσει το site απάτης.
 • Προωθήστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των Η.Π.Α. θα τοποθετήσει το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο σε μια βάση δεδομένων και θα χρησιμοποιήσει τις συνδυασμένες πληροφορίες για να εντοπίσει και να διώξει τις απατεώνες / spammers.
 • Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτό το είδος απάτης ήταν εδώ και πολύ καιρό. Οι απατεώνες σάς στέλνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας λέει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό σας στο PayPal και ότι πρέπει να συνδεθείτε για να το διορθώσετε. Ακολουθεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόλις το κοιτάξετε, πηγαίνετε για να δείτε ποια είναι η ψεύτικη ιστοσελίδα PayPal μοιάζει με:

Σημαντική σημείωση: Εδώ είναι όπου οι απατεώνες είναι δύσκολο. Το κείμενο του συνδέσμου λέει "https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run". Φαίνεται νόμιμο. Φαίνεται ότι θα σας αποσταλεί στον ασφαλή ιστότοπο PayPal. Αλλά δεν θα το κάνετε.

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο - https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Ωχ! Δεν είμαστε πια στο Κάνσας, Τοτό. Πολύ σημαντικό σημείο. Το κείμενο ενός συνδέσμου μπορεί να πει τίποτα. Όπου αυτό δείχνει μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Μην δίνετε σημασία στο κείμενο του συνδέσμου. Πρέπει να δώσετε προσοχή στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας (δείτε την δοκιμή μας στην αρχική σελίδα Scams and Fraud).

Εδώ είναι το κείμενο από την ψεύτικη σελίδα Paypal:

Αγαπητέ χρήστη του Paypal,

Σήμερα είχαμε κάποιο πρόβλημα με ένα από τα ηλεκτρονικά μας συστήματα. Ενώ το πρόβλημα φαίνεται να είναι ήσσονος σημασίας, δεν παίρνουμε πιθανότητες. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το προβληματικό σύστημα εκτός σύνδεσης και να το αντικαταστήσουμε με ένα νέο σύστημα. Δυστυχώς αυτό μας έκανε να χάσουμε κάποια στοιχεία μελών. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζονται οι πληροφορίες σας. Τα υπόλοιπα των λογαριασμών δεν επηρεάστηκαν.

Λόγω της ενόχλησης που προκαλεί αυτό, δίνουμε στους χρήστες που επισκευάζουν τα δεδομένα που τους λείπουν τις επόμενες δύο εισερχόμενες μεταφορές δωρεάν! Δεν θα πληρώσετε τέλη για τις επόμενες δύο εισερχόμενες μεταφορές σας *.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Σας ευχαριστούμε για τη χρήση του PayPal!

* - Αν ισχύουν κανονικά τέλη, δεν θα πληρώσετε τίποτα για τις επόμενες δύο εισερχόμενες μεταφορές που λαμβάνετε.

Ασφάλεια PayPal

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ

ΠΟΤΕ μην δώστε τον κωδικό σας σε κανέναν και ΜΟΝΟ συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του PayPal. Αν κάποιος ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, ακολουθήστε τις οδηγίες Συμβουλών Ασφαλείας στην ιστοσελίδα του PayPal.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απάτης κάνει ό, τι μπορεί να κάνει για να σας πείσει ότι είναι νόμιμο. Ωστόσο, εκτός αν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έρχεται απευθείας από το PayPal, αγνοήστε το. Και ελέγχετε πάντα τους συνδέσμους που περιλαμβάνονται σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απάτης για να βεβαιωθείτε ότι είναι η πραγματική συμφωνία.

"Πρόβλημα με το λογαριασμό σας" Οι απάτες του PayPal μπορούν να είναι αρκετά εξελιγμένες, όπως σημειώνει η απάτη αυτή που επισημάνθηκε από την ESET.

3. "Φιλικό όνομα" ή spoofing όνομα εμφάνισης

Μια άλλη μορφή απάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με "φιλικό όνομα" χρησιμοποιούν μια λειτουργία των συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιτρέπουν στο όνομα του αποστολέα να κρύβεται πίσω από ένα "φιλικό όνομα" που μπορεί να φανεί νόμιμο.

Πολλές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούν τώρα ένα "εμφανιζόμενο όνομα" για άτομα, ιστότοπους ή υπηρεσίες με τις οποίες αλληλεπιδράτε τακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντί να εμφανίζετε κάθε φορά την πλήρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να δείτε ένα "εμφανιζόμενο όνομα", το οποίο συχνά είναι το όνομα του ατόμου ή της υπηρεσίας.

Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα προς όφελός τους δημιουργώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα εμφανιζόμενο όνομα που μπορεί να υπάρχει στο βιβλίο διευθύνσεών σας. Όταν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το ψεύτικο λογαριασμό, όχι μόνο μπορεί να παρακάμψει τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, μπορεί να φαίνεται εντελώς νόμιμο όταν συνδέεται με ένα εξίσου νόμιμο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (όπως κάποιο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απάτη με το πρόβλημα με το λογαριασμό σας).

Για παράδειγμα, αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που παραβιάζει το USPS χρησιμοποιεί ψευδαισθήσεις με όνομα οθόνης:
6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Με την πλαστογράφηση του PayPal, η απάτη θα μπορούσε να αλλάξει το εμφανιζόμενο όνομα σε οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται νόμιμο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συνηθισμένων λέξεων που μπορείτε να συσχετίσετε με μια νόμιμη επιχείρηση, όπως "PayPal Customer Service".

Πώς να αποφύγετε απάτες "φιλικό όνομα"

Μερικά απλά βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε γρήγορα εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι στην πραγματικότητα από το PayPal ή έναν απατεώνας:

 • Ανοίξτε το ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ΜΗΝ κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα εμφάνισης στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν δεν είναι ορατή ολόκληρη η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι παροχείς υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφέρουν. Στο Gmail, για παράδειγμα, το άνοιγμα απλώς του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποκαλύψει ολόκληρη τη διεύθυνση στις περισσότερες περιπτώσεις, για να συμπεριλάβει το όνομα εμφάνισης και τη διεύθυνση ιστού. Η εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να απαιτεί να τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εμφανιζόμενο όνομα για να αποκαλύψετε τη διεύθυνση. Λόγω περιορισμών μεγέθους, οι εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κινητά συχνά αποκρύπτουν πλήρως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εμφανίζουν μόνο το εμφανιζόμενο όνομα, το οποίο μπορεί να είναι πολύ παραπλανητικό.

Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση εντελώς αντιστοιχεί σε μια πραγματική διεύθυνση ιστού για το PayPal. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το ολόκληρος η διεύθυνση ιστού είναι νόμιμη. Οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχεται από το PayPal θα έχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελειώνει στο @ paypal.com. Κάθε παραλλαγή αυτού, όπως το @ intl.paypal.com, είναι πιθανότατα απάτη.

4. Ιστοσελίδες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) ή δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων (ψεύτικες ιστοσελίδες PayPal ή απάτες κοινωνικών μέσων)

Πολλές δημοφιλείς ιστοσελίδες παίρνουν ψευδείς με διάφορους τρόπους. Όταν οι απατεώνες δημιουργούν έναν ψεύτικο ιστότοπο PayPal και προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες χρηστών μέσω αυτών, αυτό είναι γνωστό ως phishing.

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι μια μορφή απάτης στην οποία οι εγκληματίες μιμούνται αξιόπιστες οντότητες για να εξαπατήσουν τα θύματα να εγκαταλείψουν τις πληροφορίες. Δημιούργησαν δόλιες ιστοσελίδες και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται νόμιμες. Η ελπίδα είναι ότι θα αλληλεπιδράσετε με το πλαστό προϊόν και τελικά θα παραιτηθείτε από ιδιωτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρηστών, των κωδικών πρόσβασης, των πληροφοριών του οικονομικού λογαριασμού ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κλέψει τα χρήματα ή την ταυτότητά σας.

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι ηλεκτρονικού "ψαρέματος" και στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Αναφορά Διαφάνειας της Google, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing sites) είναι πλέον ένας συνηθέστερος τύπος δόλιων δραστηριοτήτων στον ιστό από τους ιστότοπους κακόβουλου λογισμικού. Στην πραγματικότητα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ξεπερνούν τον αριθμό των ιστότοπων κακόβουλου λογισμικού 8 έως 1, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανότερο να συναντήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πραγματικό και να κλέβει τις πληροφορίες σας από ό, τι θέλετε να εκτελέσετε σε έναν ιστότοπο που επιχειρεί να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας.

Εδώ μπορεί να μοιάζει ένας ψεύτικος ιστότοπος PayPal:

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Θα σημειώσετε γρήγορα ότι αυτός ο ιστότοπος απάτης μοιάζει ακριβώς με μια παλιά έκδοση του ιστότοπου του PayPal. Χωρίς να κοιτάζετε τις λεπτομέρειες, είναι εύκολο να ξεγελιέστε να νομίζετε ότι αυτός ο ιστότοπος είναι πραγματικός. Αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε την πτώση των παγίδων ιστότοπου phishing όπως αυτή.

Θα πρέπει επιπλέον να είστε επιφυλακτικοί για απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" με τη μορφή προωθημένων ή κοινών αναρτήσεων κοινωνικών μέσων. Η TNW ανέφερε μια τέτοια απάτη που το Twitter επέτρεψε να διαδοθεί, όπου ο απατεώνας αγόρασε διαφημιστικό χώρο και ισχυρίστηκε ότι είναι επίσημος (αν και μη επαληθευμένος) υπάλληλος του Twitter που προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να κερδίσουν ένα σπορ που υποστηρίζεται από το Twitter.

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Η απάτη ώθησε τα άτομα σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) ο οποίος σχεδιάστηκε για να μοιάζει με μια πραγματική σελίδα twitter. Ο τελικός στόχος ήταν οι χρήστες να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους στη φόρμα, η οποία δεν θα συνδεθεί στην υπηρεσία PayPal, αλλά συλλέγει προσωπικά στοιχεία.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες του ιστότοπου ηλεκτρονικού "phishing" του PayPal και τις αναρτήσεις κοινωνικών μέσων

Πρώτον, ο ευκολότερος τρόπος να διαπιστώσετε αν βρίσκεστε στον σωστό ιστότοπο του PayPal είναι να ελέγξετε τη διεύθυνση ιστού στη γραμμή διεύθυνσης URL:

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Σημειώστε ότι η διεύθυνση ιστού διαβάζει "security-paypal-center.com". Αυτή δεν είναι μια πραγματική διεύθυνση PayPal. Η επίσημη διεύθυνση PayPal είναι "paypal.com". Οποιαδήποτε άλλη έκδοση είναι πιθανότατα απάτη. Επιπλέον, το PayPal δεν χρησιμοποιεί μοναδικούς τομείς που βασίζονται σε περιοχές, όπως το "co.uk" για το Ηνωμένο Βασίλειο ή το "co.jp" για την Ιαπωνία. Όλες οι άλλες παραλλαγές θα μεταφερθούν αυτόματα σε διεύθυνση URL που αρχίζει με "www.paypal.com".

Στη συνέχεια, ελέγξτε την κατάσταση πιστοποίησης του ιστότοπου. Στο παραπάνω παράδειγμα, θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει σύμβολο κλειδώματος δίπλα στη διεύθυνση URL. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν διαθέτει πιστοποιητικό HTTPS (ή SSL). Προς το παρόν, οι περισσότεροι νόμιμοι ιστότοποι και επιχειρήσεις έχουν πιστοποιητικά SSL και κρυπτογράφηση HTTPS.

Εάν ο ιστότοπος PayPal που χρησιμοποιείτε δεν διαθέτει σύμβολο κλειδώματος, μην το εμπιστεύεστε. Είναι πιθανό ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Παρόλο που το PayPal δεν διαθέτει την πλέον αποτελεσματική προστασία από τους ιστότοπους ηλεκτρονικού "ψαρέματος", ένα πιστοποιητικό Extended Validation (το οποίο αποκαλύπτει το όνομα της εταιρείας μαζί με το σύμβολο κλειδώματος), μπορείτε να ελέγξετε την πιστοποίηση για να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμα ανήκει στην PayPal.com.

 • Κάντε κλικ στο σύμβολο κλειδώματος
 • Κάντε κλικ στο Πιστοποιητικό
 • Κάνε κλικ στο Λεπτομέριες αυτί
 • Υπό Πεδίο, κάντε κλικ στο Θέμα

Ελέγξτε τα στοιχεία που αναφέρονται εδώ. Θα πρέπει να δείτε τις παρακάτω πληροφορίες ή κάτι παρόμοιο:

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Εάν οι πληροφορίες φαίνονται πολύ διαφορετικές ή δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες, πιθανότατα θα βρείτε σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) και θα πρέπει να κλείσετε αμέσως την καρτέλα.

4. Fake απάτη υπερ-σύνδεση

Οι ψεύτικες απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να εμφανιστούν ως μέρος άλλων τύπων απάτης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και προφανώς ως μέρος ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing). Ωστόσο, είναι πιθανό να βρείτε μερικούς κλέφτες στο διαδίκτυο που θα δημιουργήσουν ψεύτικους υπερσυνδέσμους που θα έχουν νόμιμο χαρακτήρα στο κείμενο, αλλά η πραγματική διεύθυνση URL είναι ψεύτικη.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα κείμενο υπερσύνδεσης μπορεί να πει οτιδήποτε θέλουμε.

Πώς να αποφύγετε απάτες υπερσύνδεσης

Οι απάτες υπερσύνδεσης είναι συγκριτικά εύκολο να αποφευχθούν και υπάρχει ένα απλό βήμα: Σε έναν προσωπικό υπολογιστή ή επιφάνεια εργασίας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε έναν ύποπτο σύνδεσμο πριν κάνετε κλικ σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί η πραγματική διεύθυνση URL υπερ-συνδέσεων στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης ιστού σας.

6 Κοινές απάτες Paypal και πώς να τις αποφύγετε

Σε μια κινητή συσκευή, πατήστε παρατεταμένα το σύνδεσμο για να αποκαλύψετε τη διεύθυνση URL στην οποία σας στέλνουν πραγματικά.

Εάν ο υπερσύνδεσμος πηγαίνει κάπου εκτός από τον δηλωμένο στόχο ή δεν είναι σαφώς σύνδεσμος στο PayPal, μην κάνετε κλικ σε αυτό.

5. Ψεύτικες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επενδυτικές ευκαιρίες

Οι απατεώνες τείνουν να επικεντρώνονται στην προσπάθειά τους να παίξουν στα συναισθήματα των θυμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συναισθήματα λύπης ή απληστίας. Είτε μπορεί να προκαλέσει κάποια θύματα να περπατήσουν δεξιά σε απάτες PayPal χωρίς να εξετάσει τις συνέπειες.

Οι ψεύτικες φιλανθρωπικές οργανώσεις εμφανίζονται περιστασιακά μετά από μια τραγωδία ή όταν οι απατεώνες συγκεντρώνουν αρκετές πληροφορίες για ένα θύμα για να προσπαθήσουν να τους στοχεύσουν με μια ψεύτικη απάτη φιλανθρωπίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ψεύτικη φιλανθρωπία μπορεί να έχει έναν ιστότοπο ή απλά να στείλει πληροφορίες μέσω του ιστού και θα ζητήσει πληρωμή μέσω του PayPal ή άλλων μέσων.

Εν τω μεταξύ, ψεύτικες επενδυτικές ευκαιρίες παρόμοιες με τις 419 ή τις απατεώνες τύπου Νιγηριανού πρίγκιπα προσπαθούν να πείσουν τα πιθανά θύματα ότι μια φαινομενικά μικρή επένδυση μπορεί να αποκομίσει μεγάλη ανταμοιβή.

Πώς να αποφύγετε ψεύτικες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επενδυτικές ευκαιρίες

Θυμηθείτε την παλιά φράση "πολύ καλό για να είναι αληθινό"; Αυτό ισχύει πάντα για επενδυτικές ευκαιρίες. Όποιος υπόσχεται μεγάλη ανταμοιβή για φαινομενικά ελάχιστες επενδύσεις θα πρέπει να αυξήσει τους συναγερμούς σας.

Αν λάβετε μια ύποπτη εμφάνιση, "πολύ καλή για να είμαι αληθής" επενδυτική ευκαιρία ζητώντας σας να στείλετε PayPal πληρωμής, κάντε τα εξής:

 • Χρησιμοποιήστε το BBB (Better Business Bureau) για να αναζητήσετε την εταιρεία. Οι κακές αξιολογήσεις ή μια ανύπαρκτη εταιρεία είναι κόκκινη σημαία.
 • Αν δεν μπορείτε να βρείτε την ύπαρξη μιας εταιρείας μέσω του BBB, κάντε μια βασική αναζήτηση από την Google με όνομα και αναζητήστε οποιαδήποτε φόρουμ ή άλλες τοποθεσίες για τις οποίες έχει μιλήσει. Η έλλειψη πληροφοριών είναι επίσης μια κόκκινη σημαία και φυσικά οι αρνητικές πληροφορίες πρέπει να είναι το σημάδι σας ότι δεν αποτελεί αξιόπιστη επενδυτική ευκαιρία

Για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, η ίδια η PayPal συνιστά να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παρακάτω ιστότοπους:

 • http://www.charitynavigator.org
 • http://www.bbb.org/us/charity
 • http://www.charitywatch.org/

Σημειώστε ότι οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση που δεν μπορείτε να επαληθεύσετε την ύπαρξη μέσω οποιασδήποτε από αυτές τις επιλογές είναι πιθανόν να μην είναι πραγματική φιλανθρωπία. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στην κυβέρνηση, οπότε αν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με αυτό, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη δωρεά χρημάτων. Οι πιθανότητες είναι ότι πολλές επίσημες και αξιόπιστες φιλανθρωπικές οργανώσεις θα συλλέγουν χρήματα για την ίδια αιτία.

6. Απάτη υπερπληρωμής και απάτη λογαριασμού PayPal που έχει χρεωθεί)

Αυτή είναι μια απάτη που οι πωλητές PayPal πρέπει να ανησυχούν. Η απάτη υπερπληρωμής λειτουργεί έτσι:

 • Πουλάτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σε ένα άτομο ή "επιχείρηση"
 • Ο αγοραστής στέλνει πληρωμή αλλά στέλνει πάρα πολλά
 • Ο αγοραστής τότε σας ζητά να επιστρέψετε τη διαφορά σε αυτές, συχνά ζητώντας να επιστρέψετε στα χρήματα σε διαφορετικό λογαριασμό

Αυτό φαίνεται αρκετά αβλαβές, αλλά είναι πιθανό ότι ο αγοραστής είναι ένας καλλιτέχνης απάτης που προσπαθεί να σας φέρει για να σας πληρώσει χρήματα από έναν κλεμμένο λογαριασμό πληρωμών. Είναι πιθανό ο αγοραστής να χρησιμοποιήσει μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα ή άλλες τραπεζικές πληροφορίες για να κάνει την ψεύτικη αγορά και στη συνέχεια να σας ζητήσει να επιστρέψετε ένα μέρος αυτών των χρημάτων. Στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο ο αγοραστής αποκτά παράνομα ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά παίρνει επίσης κάποια από αυτά τα χρήματα πίσω, κατατεθειμένα σε διαφορετικό λογαριασμό που πιθανότατα θα είναι ανιχνεύσιμο αργότερα.

Εδώ είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πωλητές: Εάν ο κάτοχος πραγματικού λογαριασμού αναφέρει δόλια δραστηριότητα, το PayPal μπορεί να ακυρώσει την πληρωμή που λάβατε και να επιστρέψει τα χρήματα στον νόμιμο κάτοχο. Αν συμβεί αυτό, θα βγείτε τόσο από τα χρήματα όσο και από το προϊόν που πωλήσατε.

Ένα άλλο υποσύνολο αυτού είναι το hacked απάτη λογαριασμού. Σε αυτήν την περίπτωση, ο αγοραστής πληρώνει με ένα λογαριασμό PayPal που έχει καταστραφεί. Ο αγοραστής λαμβάνει το στοιχείο, αλλά μπορεί να αναγκαστείτε να επιστρέψετε την πληρωμή στον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού. Σε αυτή την περίπτωση, θα χάσετε τόσο το στοιχείο όσο και τα χρήματα που πληρώσατε.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες με υπερπληρωμές

Οι νόμιμοι αγοραστές σπάνια πληρώνουν υπερβολικά, οπότε αν λάβετε μια υπερπληρωμή, είναι πιθανό μια απάτη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αντί να επιστρέψετε τα χρήματα, ακυρώστε την παραγγελία συνολικά και μην στείλετε το στοιχείο. Επιπλέον, ποτέ δεν επιστρέφετε μια πληρωμή σε λογαριασμό διαφορετικό από αυτόν που αρχικά πραγματοποίησε την πληρωμή.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες από λογαριασμούς hacked

Είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε πότε ένας αγοραστής έχει χάσει έναν λογαριασμό. Υπάρχουν επίσης λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο ή να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση. Μια αναντιστοιχία στις πληροφορίες λογαριασμού αγοραστή και όπου τα προϊόντα αποστέλλονται είναι φυσιολογική.

Η καλύτερη επιλογή σας είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με το PayPal. Το PayPal προσφέρει προστασία απάτης για όλους τους πωλητές που χρησιμοποιούν το PayPal. Εάν πιστεύετε ότι μια αναντιστοιχία στις πληροφορίες λογαριασμού πληρωμών και η ζητούμενη διεύθυνση αποστολής φαίνεται ύποπτη, επικοινωνήστε με το PayPal. Η εταιρεία θα ερευνήσει το ζήτημα και θα επικοινωνήσει με τον αγοραστή για να επαληθεύσει τις πληροφορίες. Είναι επίσης καλύτερο να καθυστερήσετε την αποστολή οποιωνδήποτε αντικειμένων μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

Μπορεί επίσης να θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον αγοραστή μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με το λογαριασμό PayPal για να επιβεβαιώσετε τον αντιστοίχιση λογαριασμού και αγοραστή.

Το PayPal προσφέρει επίσης συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με άλλους τύπους απάτες και πώς να τις αποφύγετε εδώ και εδώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει η ταυτότητα Κλοπή ΠροστασίαΠολύ ταυτότητας, ομοσπονδιακό έγκλημα: η κλοπή ταυτότητας και η αποτροπή της ανάληψης actIdentity προστασία κλοπής Πώς να αναφέρετε μια ScamIdentity Κλοπή προστασίαςIdentity απάτες κλοπής: Πώς να εντοπίσετε και να αποφύγετε τουςIdentity Κλοπή ΠροστασίαςΑυτοί Ασύρματα Δίκτυα - Δεν είναι τόσο ασφαλές, όπως νομίζετε

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 9