Τι είναι το Sextortion (με παραδείγματα) και πώς μπορείτε να το αποφύγετε;

Sextortion


Σε γενικές γραμμές, η σεξουαλικότητα είναι εκβιασμός που περιλαμβάνει υλικό σεξουαλικής φύσης, αλλά μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Αυτό το έγκλημα αποτελεί μια αυξανόμενη ανησυχία σε πολλά μέρη του πλανήτη και επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα στόχων, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών, των γυναικών, των ανηλίκων και των ενηλίκων. Εκτός από τις ψυχολογικές και μερικές φορές σωματικές βλάβες που προσδίδει, ένα μεγάλο πρόβλημα με αυτό το έγκλημα είναι ότι πολλές περιπτώσεις πηγαίνουν αδήλωτες επειδή τα θύματα είναι πολύ αμήχανα.

Με τη δημοτικότητα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και της online χρονολόγησης, η ανταλλαγή ρητού υλικού σε απευθείας σύνδεση είναι πολύ πιο συνηθισμένη. Επιπλέον, οι κάμερες καθιστούν πολύ απλό για τους ανθρώπους να καταγράφουν (ή να εγγράφονται κρυφά). Με την επικράτηση των εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης, είναι σημαντικό ότι όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν.

Σε αυτή την ανάρτηση, εξηγούμε τι είναι η sextortion και πώς συμβαίνει, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής ορισμένων πραγματικών παραδειγμάτων. Στη συνέχεια θα σας δώσουμε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε να γίνετε το επόμενο θύμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Τι είναι η σεξουαλικότητα και ποιοι είναι οι στόχοι?

Το FBI ορίζει το sextortion ως "ένα σοβαρό έγκλημα που συμβαίνει όταν κάποιος απειλεί να διανείμει το ιδιωτικό και ευαίσθητο υλικό σας αν δεν του προσφέρετε εικόνες με σεξουαλικό χαρακτήρα, σεξουαλικές ευλογίες ή χρήματα".

Συνήθως, ο δράστης έχει (ή προτίθεται να έχει) μερικές συμβιβαστικές εικόνες ή βίντεο ή το θύμα. Αυτοί απειλούν να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο ή να τα μοιραστούν με φίλους, τα μέλη της οικογένειας ή τους συναδέλφους σας, εάν το θύμα δεν παρέχει περισσότερο υλικό, δεν συμμετέχει σε σεξουαλικές πράξεις ή δεν παραδίδει χρήματα. Και αυτές οι απειλές απέχουν πολύ από την αδράνεια. Ένα infographic, που κυκλοφόρησε από τον Thorn, αποκαλύπτει ότι ένα ανησυχητικό 45% των δραστών έκανε πραγματικά απειλές.

Τμήμα Thron infographic.

Μια άλλη μελέτη με βάση μια μελέτη Brookings ανέφερε ότι τα περισσότερα ενήλικα θύματα του sextortion είναι θηλυκά. Ωστόσο, ορίζει επίσης ότι η σεξουαλική συμπεριφορά χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για να αναγκάσει τα θύματα να συμμετάσχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα και δεν φαίνεται να περιλαμβάνει εκβίαση για χρήματα.

Στατιστικά στοιχεία sextortion infographic.

Όταν επεκτείνετε τη σεξουαλική συμπεριφορά για να συμπεριλάβετε τα εγκλήματα στα οποία ζητείται από τα θύματα να βγάζουν χρήματα σε αντάλλαγμα για να μην μοιράζονται οικείες εικόνες ή βίντεο, φαίνεται ότι υπάρχει ένα τεράστιο ανδρικό targetbase. Αυτός ο τύπος sextortion έχει επισημανθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια σειρά από αρσενικές αυτοκτονίες που σχετίζονται με περιπτώσεις sextortion.

Οι συμμορίες στις Φιλιππίνες, τη Ρουμανία, το Μαρόκο και σε άλλα μέρη του πλανήτη λέγεται ότι απευθύνονται σε άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, υπό το πρόσχημα των γυναικών που αναζητούν μια σεξουαλική σχέση. Δημιούργησαν ακόμη και γραφεία τύπου τηλεφωνικού κέντρου από τα οποία να λειτουργούν. Άλλα συστήματα sextortion είναι λιγότερο στοχευμένα και μοιάζουν περισσότερο με γενικά προγράμματα phishing.

Το Sextortion είναι μια αυξανόμενη ανησυχία

Οι περιπτώσεις sextortion αυξάνονται. Τον Ιούλιο του 2018, το FBI έλαβε 13.000 περισσότερες καταγγελίες sextortion από ό, τι είχε τον προηγούμενο μήνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από 1.300 περιπτώσεις αναφέρθηκαν το 2017, τρεις φορές τον αριθμό το 2015. Επιπλέον, αυτό είναι πιθανότατα μόνο η αιχμή του παγόβουνου δεδομένου ότι τόσα πολλά κρούσματα δεν αναφέρονται.

Το sextortion θεωρείται ότι αυξάνεται σε δημοτικότητα μεταξύ των εγκληματιών λόγω της ελκυστικής φύσης του εγκλήματος. Είναι πολύ πιθανό ότι οι στόχοι θα είναι πληρώνουν αντί να αντιμετωπίζουν τις ενοχλητικές επιπτώσεις να μοιράζονται τις ιδιωτικές τους εικόνες και τα βίντεο με φίλους, μέλη της οικογένειας, συναδέλφους και το ευρύ κοινό.

Η ευκολία με την οποία τα θύματα πέφτουν θύματα αυτών των συστημάτων είναι μια μεγάλη ανησυχία για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Οι εταιρίες του ανθρώπινου δυναμικού θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν στην παράδοση των διαπιστευτηρίων των εργαζομένων και άλλων πληροφοριών για χρήση σε μελλοντικά εγκλήματα.

Το στρατιωτικό προσωπικό είναι πρωταρχικός στόχος επειδή η συμπεριφορά του παρακολουθείται στενά, ώστε να είναι πιο πιθανό να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να παρέχουν ένα πίσω από τις διαβαθμισμένες πληροφορίες και ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Η αύξηση των περιπτώσεων αυτοκτονίας που σχετίζονται με τη σεξουαλική ζωή υπογραμμίζει την πολύ σοβαρή φύση αυτών των εγκλημάτων. Αυτοί οι εγκληματίες καταστρέφουν και τελειώνουν ζωές, οπότε ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι τεράστιος.

Μέθοδοι του σεξουαλισμού

Η σεξουαλικότητα μπορεί να συμβεί με μια ποικιλία μεθόδων, αλλά εδώ είναι μερικά γενικά σενάρια:

Σφάλματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φτάνει στα εισερχόμενά σας δηλώνοντας ότι ο αποστολέας έχει έναν από τους κωδικούς πρόσβασής σας (τους οποίους θα συμπεριλάβει στο email). Απειλούν να δημοσιεύσουν τις οικείες φωτογραφίες ή τα βίντεό σας, εκτός εάν στέλνετε χρήματα ή ρητό υλικό ή εκτελείτε σεξουαλικές πράξεις. Πολλές από αυτές τις απάτες βασίζονται στη συλλογή του κωδικού πρόσβασης και, αν δεν έχετε ακόμη ευαίσθητα μέσα σε έναν παλιό ιστότοπο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια μπλόφα.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Πολλές απάτες sextortion ξεκινούν με φαινομενικά αβλαβείς συναντήσεις μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή των περιοχών που χρονολογούνται. Τελικά, ο δράστης θα εξαναγκάσει το θύμα να στείλει σαφείς εικόνες, να πάρει γυμνό στη φωτογραφική μηχανή ή να εκτελέσει σεξουαλικές πράξεις ενώ βρίσκεται στη φωτογραφική μηχανή. Οι εικόνες και τα βίντεο που προκύπτουν μπορούν στη συνέχεια να κρατηθούν για λύτρα.

Σχετιζομαι με: Πώς να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο στο Facebook

Hacked λογαριασμοί

Αν έχετε στείλει ποτέ εμφανείς εικόνες ή βίντεο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μιας εφαρμογής συνομιλίας ή τα έχετε αποθηκεύσει σε μία από αυτές τις πλατφόρμες, κάποιος θα μπορούσε να πάρει τα χέρια τους πάνω σε αυτά, χάρη στον λογαριασμό σας. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό σας για να μοιραστούν τις εικόνες με φίλους, μέλη της οικογένειας και τους συναδέλφους σας, αν δεν συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις.

Χαρακτηρισμένες κάμερες ιστού

Ορισμένες από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις sextortion περιλαμβάνουν τη λήψη κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή του θύματος. Μόλις υπάρχει, μπορεί να επιτρέψει σε έναν χάκερ να πάρει τον έλεγχο των φωτογραφικών μηχανών και των μικροφώνων και να εγκαταστήσει τα keyloggers. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση (κοντά στον υπολογιστή σας). Και μέσω των keyloggers, μπορούν να ανακαλύψουν τα διαπιστευτήρια για όλους τους λογαριασμούς σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικά, αλλά συμβαίνει συχνότερα από ό, τι νομίζετε.

Σχετιζομαι με: Πώς να ασφαλίσετε την κάμερα web

Πραγματικά παραδείγματα σεξουαλικής συμπεριφοράς

Όπως και αν αυτό δεν αρκεί για να σας κάνει πιο επιφυλακτικούς σχετικά με τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο (και εκτός σύνδεσης), εδώ είναι μερικά παραδείγματα της πραγματικής ζωής των περιπτώσεων sextortion.

Luis Mijangos: Το 2010, ο Luis Mijangos κατηγορήθηκε ένοχος για την πειρατεία και την υποκλοπή υπολογιστών σε μια υπόθεση που αφορούσε τη σεξουαλικότητα εκατοντάδων γυναικών, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ανηλίκων. Δημιούργησε το δικό του κακόβουλο λογισμικό το οποίο τα θύματα κατέβαλαν χωρίς να το γνωρίζουν, δίνοντάς του τον έλεγχο των υπολογιστών τους. Ο Mijangos κατέγραψε βίντεο σχετικά με τους στόχους του να γδύσει, να πάρει ντους και να κάνει σεξ και απειλούσε να μοιραστεί τα βίντεο αν δεν του έστειλαν περισσότερες πορνογραφικές εικόνες και βίντεο. Τελικά καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης, αλλά τα αποτελέσματα των εγκλημάτων του στα θύματά του θα διαρκέσουν χωρίς αμφιβολία πολύ περισσότερο από αυτό.

Lucas Michael Chansler: Αυτός ο άνθρωπος τρομοκρατούσε σχεδόν 350 κορίτσια από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έθεσε διάφορα εφηβικά αγόρια και έπεισε τα κορίτσια να στείλουν γυμνές εικόνες. Απειλούσε να μοιραστεί αυτές τις εικόνες με τους φίλους των κοριτσιών, αν δεν έστειλαν περισσότερα, και ακολούθησαν κάποιες από αυτές τις απειλές. Ο Chansler τελικά απεστάλη στη φυλακή για 105 χρόνια.

Ρουμανική συμμορία: Ο Ιρλανδός έφηβος, Ronan Hughes, εξαπατήθηκε από ρουμανική συμμορία που έθεσε ως πιθανό αγάπη "Emily Magee." Τον έπεισαν να στείλει οικεία εικόνες και στη συνέχεια του ζήτησε να πληρώσει λύτρα ύψους 3.000 ευρώ. Όταν δεν μπορούσε να πληρώσει, οι εικόνες μοιράστηκαν στο διαδίκτυο, προτρέποντας το 17χρονο να αυτοκτονήσει. Παρόμοιες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία την ίδια εποχή είδαν τουλάχιστον τέσσερις άλλους άνδρες να αυτοκτονούν.

Φιλιππινέζικη συμμορία: Ένας νεαρός άνδρας του Ηνωμένου Βασιλείου, που ονομάστηκε μόνο ως Simon, παραδέχτηκε ότι αισθάνεται αμηχανία όταν ήταν θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης. Έχει εξαπατηθεί να καταγράφεται αυνανισμό και μια συμμορία στις Φιλιππίνες προσπάθησε να τον εξαγνίσει για £ 600 ($ 782). Η συμμορία είχε τα στοιχεία επικοινωνίας με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους της εργασίας, γι 'αυτό και τους πλήρωσε ένα μέρος των λύκων.

Παλιούς κωδικούς πρόσβασης: Μια δημοφιλής απάτη που κάνει τους γύρους τώρα περιλαμβάνει παλιούς κωδικούς πρόσβασης. Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε παραβιάσεις δεδομένων πριν από χρόνια, επομένως οι πιθανότητες είναι ότι τα θύματα δεν τα χρησιμοποιούν ακόμη. Ωστόσο, βλέποντας τον παλιό κωδικό πρόσβασής σας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσε να είναι αρκετό για να σας κάνει να αναρωτηθείτε εάν ο αποστολέας έχει πράγματι κάτι συμβιβασμό. Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι έχουν οικείες εικόνες ή βίντεο και απειλούν να τις μοιραστούν με επαφές ή να τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο, αν και συχνά μπλόφα και δεν έχουν τίποτα να αποκαλύψουν. Παρ 'όλα αυτά, αυτό αποδεικνύεται μια πολύ κερδοφόρα τακτική.

Σεξουαλικότητα διασημοτήτων: Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο Dan Lobb, απογοητεύθηκε αφού κρυφά γυρίστηκε αυνανιστής. Αντί να αφήσει να πάει, ο Dan αποφάσισε να κάνει μια ταινία, που ονομάζεται Celebrity Sextortion, τεκμηριώνει το ταξίδι του για να μάθει πώς η ταινία καταγράφηκε στην πρώτη θέση. Άλλες προσωπικότητες που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις sextortion είναι οι Gene Simmons, John Stamos και Cameron Diaz.

Anton Martynenko: Η περίπτωση αυτή επηρέασε τη ζωή περισσότερων από 150 αγοριών, κυρίως στις ΗΠΑ Midwest. Ο Martynenko κακοποιήθηκε σε νέους άνδρες αθλητές, θέτοντας ελκυστικές γυναίκες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και πείθοντας τα θύματά του να στείλουν γυμνές εικόνες. Απειλούσε τότε να δημοσιεύσει τις εικόνες στο διαδίκτυο εάν δεν έστειλε περισσότερα και σε ορισμένες περιπτώσεις προσπάθησε να πάρει τα αγόρια να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του. Δύο από τα θύματά του πιστεύεται ότι έχουν τελειώσει τη ζωή τους. Έχει καταδικαστεί σε 38 χρόνια φυλάκισης.

Justin Bieber poser: Το 2017, ο Bryan Asrary συνελήφθη υπό την υπόνοια ότι θα απαξιωθεί ένα κορίτσι εννέα ετών με την παρουσία του ως popstar Justin Bieber. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε το έγκλημα και εμπλέκεται σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Πώς να αποφύγετε και να αντιμετωπίζετε τη σεξουαλικότητα

Μπορεί να ακούγεται απλό, για να αποφύγετε να βρεθείτε σε μία από αυτές τις καταστάσεις, αλλά εκπλήσσει το πλήθος των ανθρώπων που τυχαία παγιδεύονται σε αυτά τα προγράμματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου του αυξημένου αριθμού των σχέσεων που έχουν πλαστογραφηθεί μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και των online dating sites. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να είστε ασφαλείς.

Έχετε τα μυαλά σας για σας

Παρόλο που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει αληθινή αγάπη, αν ένας επιτηρητής φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, οι πιθανότητες είναι, είναι απάτη. Δεν λέμε ότι πρέπει να πάρετε μια εντελώς κυνική άποψη του online dating κόσμο, αλλά πρέπει να είστε καταλαβαίνω. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για τις κοινές απάτες και πάντα προσπαθήστε να σκέφτεστε λογικά για τις συναντήσεις που έχετε στο διαδίκτυο.

Κάντε μερικούς ελέγχους ιστορικού

Εάν έχετε αμφιβολίες, δεν βλάπτει να σκάψετε λίγο πιο βαθιά για να μάθετε με ποιον πραγματικά μιλάτε. Πολλοί απατεώνες δημιουργούν ψεύτικα προφίλ, μια πρακτική γνωστή ως "catfishing", για να προσελκύσουν το θήραμά τους. Υπάρχουν ιστότοποι όπως το Romance Scam και Scamdigger αφιερωμένο στην κλήση αυτών των απατεώνων, αλλά είναι τόσο εύκολο για τους απατεώνες να δημιουργήσουν νέες.

Η ιστοσελίδα του Scamdigger.

Ορισμένοι τεμπέληδες εγκληματίες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ίδια φωτογραφία κάτω από πολλά ψευδώνυμα και υπάρχουν ακόμη και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε αν μια εικόνα έχει χρησιμοποιηθεί πριν. Ωστόσο, ακόμη και αν κάποιος περάσει τους ελέγχους αυτούς, δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμοι.

Ποτέ μην στέλνετε φιλικά βίντεο ή φωτογραφίες

Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε την αποστολή οικείων εικόνων ή βίντεο σε οποιονδήποτε δεν εμπιστεύεστε πλήρως. Αλλά, όπως λένε, η αγάπη είναι τυφλή και οι εγκληματίες μπορούν να είναι εξαιρετικά χειραγωγικοί. Ομοίως, θα πρέπει να αποφύγετε τη διατήρηση οικειών φωτογραφιών ή βίντεο στις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές σας. Εάν είστε εξαπατημένοι στη λήψη ορισμένων τύπων κακόβουλου λογισμικού, θα μπορούσατε να δώσετε στους εγκληματίες πλήρη πρόσβαση στις μηχανές σας.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης συχνά στοχεύουν μετά την απομυθοποίηση ενός λογαριασμού. Ο εγκληματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει εικόνες ή βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό, συν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επαφές αν ακολουθήσουν τις απειλές τους. Είναι σημαντικό να προστατεύετε όλους τους λογαριασμούς σας με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Αυτό μειώνει την πιθανότητα ενός δράστη να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης σε μια επίθεση βίαιης δύναμης.

Το εργαλείο μας Generator PasswordΤο εργαλείο Generator Password μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Επιπλέον, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Αν έχετε εμπλακεί σε παραβίαση δεδομένων, εν γνώσει ή εν αγνοία σας, τα διαπιστευτήριά σας θα μπορούσαν να κάνουν τους γύρους στις σκοτεινές ιστοσελίδες της αγοράς. Όλος ο καθένας πρέπει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει τα συλλεχθέντα διαπιστευτήρια για να προσπαθήσει να συνδεθεί σε δημοφιλείς πλατφόρμες και να ελπίζει για το καλύτερο. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, θα χάσουν τύχη.

Μην ανοίγετε συνημμένα από άτομα που δεν γνωρίζετε

Οι περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν αρκετά αξιοπρεπή φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας Εντούτοις, ενδέχεται να υπάρχουν μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γλιστρούν μέσα από τις ρωγμές. Αν τυχαίνει να λαμβάνετε ένα μήνυμα από κάποιον που δεν γνωρίζετε, βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγετε συνημμένα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για τους hackers να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να τους επιτρέψει να εγκαταστήσουν keyloggers και ακόμη και να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής σας.

Στο ίδιο πνεύμα, πρέπει να αποφύγετε να ακολουθήσετε συνδέσμους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός αν είστε σίγουροι από πού προέρχονται. Αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ψεύτικες ιστοσελίδες που σας ζητούν να εισαγάγετε διαπιστευτήρια που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να εισβάλουν στους πραγματικούς λογαριασμούς σας.

Απενεργοποιήστε ή καλύψτε τις κάμερες όταν δεν χρησιμοποιείτε

Ας ελπίσουμε ότι κανείς δεν έχει τον έλεγχο της κάμερας ή του μικροφώνου σας, αλλά είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη. Είναι πάντα καλύτερο να κλείνετε ή να καλύπτετε τη φωτογραφική μηχανή σας και να απενεργοποιείτε το μικρόφωνό σας όταν δεν χρησιμοποιείται, μόνο σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να δει τι κάνετε.

Αν ανησυχείτε, ενδέχεται να έχετε εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο κατάργησης κακόβουλου λογισμικού για να το ξεφορτωθείτε. Είναι επίσης συνετό να χρησιμοποιείτε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς, αν και δεν είναι εγγυημένο ότι θα εντοπίσει και θα αποκλείσει όλες τις μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Παρακολουθήστε την ηλεκτρονική δραστηριότητα του παιδιού σας

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω παραδείγματα, τα θύματα είναι συχνά ανήλικοι. Εάν είστε γονιός, θέλετε σαφώς να προστατεύσετε το παιδί σας από την ψυχολογική και ακόμη και σωματική βλάβη που μπορεί να προκύψει από τη σεξουαλική επαφή. Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, τότε είναι ένας πιθανός στόχος, οπότε είναι σημαντικό να κατανοούν τους κινδύνους.

uKnowKids αρχική σελίδα.uKnowKids είναι μια από τις πολλές εταιρείες που προσφέρουν κοινωνική παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης.

Όπου ενδείκνυται, πρέπει να παρακολουθείτε την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα ή τουλάχιστον να κρατάτε ανοικτή συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα και να λάβετε μέτρα για να τα βοηθήσετε να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους στο διαδίκτυο. Ίσως το πιο σημαντικό, μπορείτε να τους ενημερώσετε ότι πρέπει να σας ενημερώσουν ή κάποιο άλλο έμπιστο ενήλικο εάν εμπλακούν σε μια ύποπτη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Κρυπτογραφήστε τις συσκευές σας

Αν αποθηκεύετε οποιοδήποτε είδος ευαίσθητων δεδομένων στη συσκευή σας, είτε πρόκειται για έγγραφα εργασίας είτε για ρητές εικόνες ή βίντεο, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε την κρυπτογράφηση της συσκευής σας ή τουλάχιστον των εν λόγω αρχείων και φακέλων. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος θα έπαιρνε τα χέρια του στον υπολογιστή σας, στον φορητό υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή, δεν θα μπορούσε να ανακτήσει τις κρυπτογραφημένες πληροφορίες χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας (ή το PIN ή παρόμοιο κλείδωμα).

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) κρυπτογραφεί την διαδικτυακή σας κίνηση και τις σήραγγες μέσω ενός ενδιάμεσου εξυπηρετητή. Η κρυπτογραφημένη κίνηση είναι δυσανάγνωστη σε οποιονδήποτε την παρακολουθεί. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας χάκερ κατασκοπεύει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, όπως στην περίπτωση μιας επίθεσης από τον άνθρωπο στη μέση, δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία.

Αναφορά σεξουαλικής συμπεριφοράς

Όπως αναφέρθηκε, ένα από τα τεράστια ζητήματα με το sextortion είναι ότι είναι ένα ενοχλητικό θέμα και μάλλον δεν μίλησε για όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, εάν σας ζητηθεί να στείλετε συγκεκριμένες εικόνες ή βίντεο ή έχετε εμπλακεί σε μια περίπτωση σεξουαλικής επαφής, είναι σημαντικό να την αναφέρετε. Όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει η επιβολή του νόμου, αλλά μπορείτε επίσης να βοηθήσετε να αποτρέψετε τον δράστη από τη στόχευση περισσότερων θυμάτων.

Καλέστε την τοπική αστυνομία να αναφέρει αυτά τα εγκλήματα ή αν είστε ανήλικος που δεν αισθάνεται άνετα να καλέσετε την αστυνομία, μπορείτε να πείτε σε έναν γονέα ή έναν έμπιστο ενήλικα. Στις ΗΠΑ, οι ανήλικοι μπορούν επίσης να αναφέρουν σεξουαλική επαφή στο Εθνικό Κέντρο για Αγνοούμενες & Η CyberTipline εκμεταλλεύεται τα παιδιά. Μια ακόμα επιλογή, αν δεν είστε έτοιμοι να επικοινωνήσετε με την επιβολή του νόμου ή να πείτε σε κάποιον που γνωρίζετε, είναι να επικοινωνήσετε με την φιλανθρωπική οργάνωση Thorn, στέλνοντας το μήνυμα "THORN" στο 741741.

Παρόλο που είναι σπάνιο, εάν ο δράστης έχει τον έλεγχο της συσκευής ή των λογαριασμών σας, ενδέχεται να μπορεί να διαβάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας ή να παρακολουθήσει τηλεφωνικές κλήσεις. Ως εκ τούτου, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα "ασφαλές" τηλέφωνο - όπως ένα τηλέφωνο στο σπίτι ή κάποιο κινητό τηλέφωνο κάποιου άλλου - για να αναφέρετε τέτοιες περιπτώσεις.

Πιστοποίηση εικόνας: "Επιφάνεια εργασίας"Άδεια βάσει CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1