Πώς να αντιμετωπίσετε το πορνοστάσιο εκδίκησης

Η πορνογραφική εκδίκηση, κάτι που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο πριν από δέκα χρόνια, έχει αναδειχθεί πρόσφατα, κερδίζοντας μεγάλη προσοχή στον κύριο Τύπο.


Πρωταρχικά, αλλά όχι αποκλειστικά, είναι ένα έγκλημα που διαπράττουν οι άνδρες εναντίον πρώην συζύγων και φίλων και συνεπάγεται την απόσπαση φιλικών φωτογραφιών και βίντεο online χωρίς τη συναίνεση του θύματος.

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις είναι το γεγονός ότι οι δράστες συχνά δεν σταματούν να φορτώνουν σαφή βίντεο από τους πρώην συνεργάτες τους - συχνά προσθέτουν προσωπικά στοιχεία, όπως τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου τους.
Εκδίκηση-Πορνό

Ο πρωταρχικός λόγος πίσω από την πορνογραφία της εκδίκησης είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, τιμωρία - η πλειοψηφία των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται από παροξυσμένους εραστές που αισθάνονται μια πραγματική ή αντιληπτή αδικία για το τέλος της σχέσης.

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας στο παιχνίδι - χρήματα.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορνογραφίας εκδίκησης δημοσιεύεται σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, έχουν ξεσπάσει πολλοί ασυνείδητοι εξειδικευμένοι ιστότοποι, προσφέροντας σε μεγάλο βαθμό στους ανώνυμους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανεβάζουν και να φιλοξενούν τα μέσα ενημέρωσης και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Οι ιδιοκτήτες τέτοιων ιστότοπων εκτελούν παράλληλα άλλες υπηρεσίες παράλληλα, προσφέροντας να αφαιρέσουν το περιεχόμενο σε αντάλλαγμα για μια σημαντική αμοιβή.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ένα θύμα πορνογραφικού πορνείας θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να πληρώσει κάτω από τέτοιες συνθήκες - η ύπαρξη τέτοιου υλικού σε απευθείας σύνδεση μπορεί να βλάψει τις προοπτικές απασχόλησης (ναι, οι δυνητικοί και οι σημερινοί εργοδότες ελέγχουν το μελλοντικό και το τρέχον προσωπικό τους) νέες σχέσεις, αμαυρώνουν τη φήμη και αφήνουν το θύμα να αισθάνεται απειλητικό για τα επόμενα χρόνια εάν λάβουν ένα φράγμα ανεπιθύμητης επαφής από εκείνους που βρίσκουν τα στοιχεία τους στον Ιστό.

Τι πρέπει να κάνει ένα θύμα πορνογραφίας εκδίκησης?

Όπως ενοχλητικό όσο μπορεί να αισθάνεται, ο μόνος πραγματικός τρόπος αντιμετώπισης της πορνογραφίας εκδίκησης είναι να το αντιμετωπίσει και να το αντιμετωπίσει - διατηρώντας την ησυχία και ελπίζοντας ότι θα πάει μακριά είναι απίθανο να επιλύσει το ζήτημα.

Οι πιο πρακτικές συμβουλές είναι:

  • Αναφερθείτε στην αστυνομία το συντομότερο δυνατόν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μπορούσε να δει ότι εξαπλώθηκε.
  • Ποτέ μην απαντάτε σε αιτήματα εκβιασμού από κάποιον πρώην ιστότοπο πορνογραφικού εταίρου ή εκδίκησης. Κάτι τέτοιο δεν εγγυάται ότι οι εικόνες και άλλες λεπτομέρειες θα αφαιρεθούν από το διαδίκτυο, αλλά είναι εγγύηση ότι θα χάσετε χρήματα.
  • Επικοινωνήστε με τους νόμιμους ιστότοπους και τα κοινωνικά δίκτυα και ζητήστε βοήθεια για την κατάργηση του προσβλητικού περιεχομένου.
  • Λάβετε επαφή με την Google - η μηχανή αναζήτησης έχει δηλώσει πρόσφατα ότι θα αφαιρέσει πορνογραφικό λάθος από τα αποτελέσματα αναζήτησης όταν θα το ζητήσετε.

Πώς μπορεί να προστατεύσει ο νόμος;?

Παρόλο που έχουν διαρκέσει αρκετοί καιρό - πολλοί θα υποστήριζαν - το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα ειδική νομοθεσία (στο παρελθόν, τα θύματα έπρεπε να βασίζονται στον νόμο περί επικοινωνιών του 2003, στον νόμο για τις κακόβουλες επικοινωνίες του 1988 ή στον νόμο περί προστασίας από την παρενόχληση του 1997) revenge porn, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ποινική δικαιοσύνη και τα δικαστήρια, όπως τροποποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο νέος νόμος προβαίνει στην εκδίκηση πορνογραφικού περιεχομένου ως "φωτογραφίες ή ταινίες που δείχνουν άτομα που ασχολούνται με σεξουαλική δραστηριότητα ή απεικονίζονται με σεξουαλικό τρόπο ή με τα γεννητικά τους όργανα εκτεθειμένα, όπου αυτό που εμφανίζεται συνήθως δεν θα γίνεται δημόσια" - ποινικό αδίκημα, τιμωρούμενο έως και δύο χρόνια στη φυλακή για όσους μοιράζονται υλικό και δέκα χρόνια στη φυλακή για οποιονδήποτε δημιουργεί ρητές φωτογραφίες χωρίς συγκατάθεση.

Υποστήριξη και συμβουλές

Πέραν της νομικής υποστήριξης, τα θύματα της πορνογραφίας εκδίκησης μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το SWGL (South West Grid for Learning - SWGL) το οποίο λειτουργεί μια γραμμή βοήθειας στο 0845 6000 459 καθώς και στην ιστοσελίδα revengepornhelpline.org.uk.

Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την SWGL, η οποία προσφέρει δωρεάν υποστήριξη και συμβουλές, μπορεί να το κάνει με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Εναλλακτικά, τα θύματα μπορεί να προτιμούν να μιλούν με κάποιον που έχει πέσει θύμα πορνογραφίας εκδίκησης, όπως ο Folami Prehaye που διαχειρίζεται το voic.org.uk, ένα site που προσφέρει στα θύματα ένα μέρος για να μοιραστούν τις ιστορίες τους ανώνυμα, καθώς και να λάβουν υποστήριξη και συμβουλή.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 18