9 επιχειρήσεις να παρακολουθήσουν στο AI cybersecurity

9 επιχειρήσεις να παρακολουθήσουν στο AI cybersecurity


Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία οφείλονται στον έντονο ανταγωνισμό που αναγκάζει κάθε πάροχο να συμπεριλάβει νέες καινοτομίες για να προχωρήσει μπροστά στους αντιπάλους του. Νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις που εισέρχονται στην αγορά ωθούν την ανάγκη για νέες προσεγγίσεις ακόμη περισσότερο.

Το πεδίο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου είναι πολύ ενεργό αυτή τη στιγμή, με νέες τεχνικές και μεθόδους πρόληψης των επιθέσεων που εμφανίζονται σχεδόν κάθε μέρα. Στην πρωτοπορία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υπάρχει μια ελίτ ομάδα καινοτόμων εταιρειών που χτίζουν το AI σε προϊόντα προκειμένου να νικήσουν τους επιτιθέμενους και να κερδίσουν τους πελάτες. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε αυτές τις εταιρείες με περισσότερες λεπτομέρειες.

Εδώ είναι η λίστα μας με εννέα βασικούς πρωτοπόρους στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιούν το AI για να δώσουν τα προϊόντα τους σε ένα πλεονέκτημα:

 1.       Darktrace
 2.       Cynet
 3.       FireEye
 4.       Check Point
 5.       Symantec
 6.       Σόφους
 7.       Fortinet
 8.       Cylance
 9.       Vectra

Πριν βρεθούμε σε καθεμιά από αυτές τις εταιρείες, θα συζητήσουμε πρώτα συνοπτικά την έννοια του AI.

Για την τεχνητή νοημοσύνη

AI είναι η εφαρμογή του "ευρετικά"Στον προγραμματισμό. Αντί να τρέχετε μέσω μιας λίστας οδηγιών όπως μια γλώσσα διαδικαστικής προγραμματισμού, οι μέθοδοι AI διατηρούν μια βάση δεδομένων με οδηγίες και δρουν ως δεδομένα μεταβλητές. Η επιλογή της επόμενης ενέργειας που λαμβάνεται βασίζεται στην εφαρμογή των πιθανοτήτων.

Αυτή η μεθοδολογία επιτρέπει στα προγράμματα να γράφουν τις δικές τους βάσεις κανόνων, παρακολουθώντας δραστηριότητες σε ένα δίκτυο. Όσο περισσότερο διαρκεί ένα πρόγραμμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ότι οι δραστηριότητες της επιχείρησής σας θα παραβιαστούν από "ψευδώς θετικά"Που αναγκάζουν το λογισμικό ασφαλείας να διακόψει την πρόσβαση στο Internet και να κλείσει τα προγράμματα.

Οι κορυφαίες εταιρίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Η μηχανική μάθηση και οι μεταβαλλόμενες ροές εργασίας έχουν μετατρέψει τη βιομηχανία του κυβερνοχώρου. Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο καθένας από τους βασικούς παίκτες κάνει τις συνεισφορές τους σε αυτή την πρόοδο.

1. Darktrace

Λογότυπο Darktrace

Η Darktrace ανέπτυξε το Επιχειρησιακό Ανοσοποιητικό Σύστημα ως πλατφόρμα για όλα τα προϊόντα της στον κυβερνοχώρο. Το EIS χρησιμοποιεί μεθοδολογίες AI και καταλαμβάνει βάσεις κανόνων κατάστασης μέσω της μη εποπτείας μηχανικής μάθησης. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το EIS όταν εγκατασταθεί σε ένα δίκτυο είναι να καθιερώσει μια βασική γραμμή της κανονικής δραστηριότητας. Αυτό ονομάζεται "τρόπο ζωής"Στην ορολογία Darktrace. Το πρότυπο κυκλοφορίας για κάθε δίκτυο, η δραστηριότητα κάθε συσκευής στο δίκτυο και η συμπεριφορά του κάθε χρήστη διαμορφώνονται έτσι ώστε να παρέχουν αυτό το αρχείο τυπικής συμπεριφοράς.

Με το καθιερωμένο μοντέλο ζωής, το σύστημα παρακολούθησης είναι στη συνέχεια σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε γεγονός που είναι εκτός συνηθισμένου. Οι αποκλίσεις από τα πρότυπα κυκλοφορίας στο δίκτυο αυξάνουν τις ειδοποιήσεις. Ο μηχανισμός μάθησης της EIS δεν σταματά, αλλά συνεχίζει να βελτιώνει το πρότυπο των μοντέλων ζωής καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του.

Η θέσπιση ενός προτύπου από το σύστημα EIS σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να διατηρεί μια βάση δεδομένων απειλών. Κάθε ασυνήθιστο φαινόμενο στο δίκτυο αντιμετωπίζεται ως απειλή. Το μοτίβο εκτείνεται πέρα ​​από το εταιρικό LAN για να καλύψει τα τμήματα wifi, τους πόρους που βασίζονται σε σύννεφο, τα δίκτυα WAN και τις συνδέσεις στο διαδίκτυο μεταξύ τους.

Η ανίχνευση μιας ανωμαλίας ενεργοποιεί μια αυτοματοποιημένη απάντηση, η οποία βασίζεται επίσης στην τεχνολογία AI. Αυτό δημιουργεί ένα πλήρες σύστημα πρόληψης εισβολής (IPS) με σύστημα AI. Το AI αναπτύσσεται επίσης στο DarkTrake Threat Visualizer για να συνδέσει μαζί επιθέσεις παρόμοιων χαρακτηριστικών, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να κατανοήσουν την πλήρη πολυπλοκότητα των απειλών προς τους εταιρικούς πόρους.

Το Darktrace ιδρύθηκε το 2013, με διευθυντές που εργάστηκαν στο παρελθόν στην Αυτονομία και βασικά στελέχη με μαθηματική εμπειρία που αποκτήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Άλλα μέλη-κλειδιά περιλαμβάνουν το πρώην προσωπικό μυστικών υπηρεσιών, όπως ο πρώην CIO της CIA, ο Alan Wade και ο πρώην γενικός διευθυντής του MI5, ο Lord Evans της Weardale KCB.

Η εταιρεία είναι με έδρα το Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο και έχει μια δεύτερη έδρα στο Σαν Φρανσίσκο. Η επιχείρηση έφθασε σε αξία 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2018. Ωστόσο, δεν είναι εγγεγραμμένη σε κανένα χρηματιστήριο αξιών. Επενδυτές στην εταιρεία περιλαμβάνουν ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων τα KKR, Summit Partners, Vitruvian Partners και Samsung Venture Investment Corporation.

2. Cynet

Λογότυπο Cynet

Η Cynet αναπτύσσει το AI στα συστήματα ανίχνευσης απειλών δικτύου που εξετάζουν αυτόματα τις απειλές και ενεργούν πάνω τους. Το ήθος της Cynet είναι να κάνει την προηγμένη προστασία απειλών τόσο απλή όσο και να τρέχει οποιοδήποτε πακέτο παρακολούθησης του συστήματος.

Η σουίτα προστασίας Cynet δικτύου είναι γραμμένη για να παρέχει προσβάσιμη απειλή προστασίας σε οργανισμούς που δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Τούτου λεχθέντος, το σύστημα δεν αφορά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν προσωπικό. Η πελατειακή βάση της υπηρεσίας περιλαμβάνει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών με υψηλό κόστος αποτυχίας στην ασφάλεια, όπως οι τράπεζες.

Η Cynet διαθέτει ένα προϊόν, που ονομάζεται Cynet 360. Πρόκειται για ένα πλήρες σύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που περιλαμβάνει Προστασία τελικού σημείου AV μέσω εντοπισμού συσκευών, πρόβλεψης απειλών, μοντελοποίησης συμπεριφοράς χρηστών και διαχείρισης ευπάθειας. Το σύστημα έχει μια φάση ανακάλυψης, η οποία χρησιμοποιεί μεθόδους τυπικής χαρτογράφησης τοπολογίας δικτύου για να ανακαλύψει όλες τις συσκευές δικτύου και τα τελικά σημεία. Το σύστημα ελέγχει μέσω των αρχείων καταγραφής συμβάντων και παρακολουθεί τα πρότυπα κυκλοφορίας για τη δημιουργία ενός βασικού μοντέλου τακτικής δραστηριότητας δικτύου. Αυτό το στάδιο καταγραφής δημιουργεί μια ταξινόμηση κινδύνου για πηγές επισκεψιμότητας και τύπους συμπεριφοράς. Με αυτές τις δράσεις, το Cynet 360 δημιουργεί τη βάση γνώσεων του AI και μπορεί να ξεκινήσει η παρακολούθηση απειλών.

Ανίχνευση απειλών επεκτείνεται στην τοποθέτηση παγίδων που μεταμφιέζονται ως πραγματικά τελικά σημεία, αρχεία και διακομιστές, που στοχεύουν να προσελκύσουν τους επιτιθέμενους μακριά από γνήσιους πόρους δικτύου.

Η εταιρεία είναι σχετικά νέα, που ξεκίνησε το 2015 με την "αγάπη για την ασφάλεια του παιδιού", Eyal Gruner. Η Young Gruner είχε ήδη αναπτύξει και πώλησε την εταιρία Versafe της Cybersecurity έως την ηλικία των 25 ετών το 2013.

Η σταθερή φήμη του Gruner ως πρωτοπόρος και υψηλός οδηγός βοήθησε χωρίς αμφιβολία στο γεγονός ότι το 2018, η Cynet σημείωνε ταχύτητα, επεκτείνονταν για να εξυπηρετούν μεγάλες εταιρείες και να αντλούν κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου. Μια πώληση 2018 ενός μικρού μεριδίου στην εταιρεία σε επενδυτές IT για 20 εκατομμύρια δολάρια έδωσε σε ολόκληρη την επιχείρηση μια τιμή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κυριότεροι επενδυτές στη Cynet περιλαμβάνουν τον Shlomo Kramer, ιδρυτή του Checkpoint, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη λίστα μας. Άλλοι βασικοί πάροχοι κεφαλαίων είναι οι Norwest Venture Partners και οι Ibex Investors. Η Cynet εδρεύει στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και εξακολουθεί να είναι ιδιωτική εταιρεία χωρίς χρηματιστήριο. Ο Eyal Gruner εξακολουθεί να είναι επικεφαλής του συμβουλίου ως συν-διευθύνων σύμβουλος, παράλληλα με τον Uzi Krieger.

3. FireEye

Λογότυπο FireEye

Το FireEye είναι πολύ παλαιότερο από τις δύο προηγούμενες εταιρείες που εξετάστηκαν σε αυτόν τον κατάλογο. Ιδρύθηκε το 2004 και ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών έρευνας και ανάκτησης απειλών. Αυτός είναι ένας τομέας εργασίας έντασης εργασίας και δεν έκανε την εταιρεία χρήματα.

Μέσα από την καινοτομία και την απόκτηση, η εταιρεία έχει μεταφερθεί στην παραγωγή εργαλείων για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιούν το AI για να παρακολουθούν δίκτυα και να εντοπίζουν ανωμαλίες. Αυτή η στρατηγική, καθώς και η μετάβαση από μια διάρθρωση με αμοιβή σε μια συνδρομή Software-as-a Service έχει καταστήσει την επιχείρηση κερδοφόρα και γύρισε αυτό που άρχιζε να μοιάζει με μια υπερτιμημένη καινοτομία σε μια επιδιωκόμενη επένδυση.

Σήμερα, η FireEye προσφέρει μια πλήρη σειρά προϊόντων ασφάλειας, πληροφοριών και υπηρεσιών για την προστασία των πελατών από απειλές στον κυβερνοχώρο. Το FireEye ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε εικονικά sandboxes - γνωστά ως FireEye MVX - να εντοπίσει νέες απειλές που παρακάμπτουν τις παραδοσιακές λύσεις που βασίζονται σε υπογραφές. ο FireEye Helix πλατφόρμα λειτουργιών ασφαλείας. Το FireEye Helix συγκεντρώνει την υποδομή ασφάλειας των χρηστών και χρησιμοποιεί το AI για τον εντοπισμό νέων απειλών και την αυτοματοποίηση των απαντήσεων τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τον υπολογιστή. Το FiireEye παρέχει endpoint, e-mail και προϊόντα δικτύου για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση περιστατικών στον κυβερνοχώρο. Η εταιρεία προσφέρει επίσης υπηρεσίες πληροφοριών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Διαχείριση ανίχνευσης και απόκρισης και Αντιμετώπιση περιστατικών. Η εταιρεία διαθέτει τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσω μιας ζωντανής συνομιλίας μέσα στο Helix. 

Το FireEye ιδρύθηκε το 2004 από πρώην μηχανικό της Sun Microsystems, που ονομάζεται Ashar Aziz. Ένας από τους πρώτους οικονομικούς υποστηρικτές της εταιρείας ήταν In-Q-Tel, το επενδυτικό σκέλος της CIA. Η εταιρεία επεκτάθηκε μέσω της εξαγοράς, με αποτέλεσμα υψηλά έσοδα, αλλά χωρίς κέρδος. Ο Ashsar ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2012. Αποχώρησε για το διορισμό του πρώην διευθυντή της McAfee, David DeWalt.

Η DeWalt θεωρήθηκε ως ένα ελκυστικό εταιρικό κεφάλαιο για το χρηματιστήριο, το οποίο ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό που απαιτείται για μια εταιρεία που ήθελε να ξεκινήσει μια IPO. Η FireEye είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ στα τέλη του 2013. Ως εκκίνηση τεχνολογίας, το FireEye δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα με τη συγκέντρωση χρημάτων. Ωστόσο, το φραγμό προσδοκίας είναι πολύ υψηλότερο για τις εισηγμένες εταιρείες και η FireEye χρειάστηκε να περάσει από μια αναδιάρθρωση το 2016 για να ωθήσει τελικά την επιχείρηση στη δημιουργία κερδών. Σήμερα η επιχείρηση αξίζει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Check Point

Λογότυπο Check Point

Η Check Point είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που ωριμάζει και έχει καταφέρει να μεταβεί από την κατάσταση "εκκίνησης" έως την καθιερωμένη πολυεθνική. Αυτή η ισραηλινή εταιρεία βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην πρώτη γραμμή της χρήσης του AI στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ξεκινώντας ως παραγωγός τείχους προστασίας, η εταιρεία εδραίωσε τη θέση της στην αγορά αυτή το 2003 με την εξαγορά της Zone Labs, κατασκευαστών λογισμικού ασφάλειας ZoneAlarm. Το Check Point επεκτάθηκε στην ανίχνευση και πρόληψη απειλών το 2006 με την εξαγορά του NFR. Αυτή η αγορά κατέδειξε την κύρια κίνηση της εταιρείας σε πιο πολύπλοκες λύσεις στον κυβερνοχώρο.

Αντί να παράγει ένα συγκεκριμένο προϊόν διαχείρισης απειλών βασισμένο σε AI, η εταιρεία επένδυσε στην ανάπτυξη τριών πλατφόρμων που βασίζονται σε AI και συμβάλλουν σε πολλές από τις βασικές προσφορές της επιχείρησης. Αυτά είναι Κυνήγι καμπάνιας, Κυνηγός, και Ανίχνευση συνειδητοποίησης περιβάλλοντος (ΔΟΚΙΜΟΣ).

Κυνήγι καμπάνιας είναι μια κεντρική υπηρεσία που ενημερώνει τα συστήματα ανίχνευσης απειλών στο χώρο των πελατών με τους τελευταίους φορείς επίθεσης και αμυντικές στρατηγικές. Αυτό είναι παρόμοιο με τις βάσεις δεδομένων για ιούς που χρησιμοποιούνται από παρόχους antivirus. Η μετάδοση δεδομένων είναι αμφίδρομη, διότι οι επιτόπιες υλοποιήσεις αναφερθούν στο εργαστήριο του Check Point όταν εντοπιστούν νέες απειλές. Αυτό το εργαλείο αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των επιτυχημένων συμβάντων πρόληψης απειλών του Check Point.

Κυνηγός είναι ένα sandbox για το λογισμικό που πρόκειται να εισαχθεί σε ένα δίκτυο. Το σύστημα βασισμένο σε AI αναλύει την απόδοση και τη συμπεριφορά του εξεταζόμενου προγράμματος και αναφέρει το κεντρικό σύστημα Check Point εάν εντοπιστούν ανωμαλίες. Για άλλη μια φορά, οι λύσεις που προέκυψαν για αυτήν την ανάλυση μοιράζονται με όλους τους πελάτες της Check Point.

ΔΟΚΙΜΟΣ είναι μια ολόκληρη πλατφόρμα για όλα τα προϊόντα προστασίας δικτύων της Check Point. Ένα σύστημα εντοπισμού και παρακολούθησης δικτύου βασίζεται σε αυτήν την πλατφόρμα και η έρευνά της επεκτείνεται σε εφαρμογές και έξω στο σύννεφο. Η οθόνη παρακολουθεί συνεχώς όλα τα συμβάντα που συμβαίνουν στο δίκτυο της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των περιεχομένων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των ανταλλαγών με διακομιστές ιστού.

Ο μηχανισμός CADET AI συγκεντρώνει τα δεδομένα συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε οι φορείς επίθεσης που εκμεταλλεύονται φαινομενικά άσχετους πόρους ταυτόχρονα μπορούν να μπλοκαριστούν. Το μη εποπτευόμενο χαρακτηριστικό γνώρισμα μηχανικής μάθησης του CADET ακούει τη βάση δεδομένων απειλών για να μειώσει τα ψεύτικα θετικά στοιχεία. Δημιουργεί έναν αναλυτή ψηφιακής ασφάλειας και ενεργοποιεί αυτόματα τα μέτρα πρόληψης.

Ως πρόωρος ηγέτης στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το Check Point έχει φιλοξενήσει πολλά από τα αστέρια του κυβερνοχώρου της βιομηχανίας. Εδώ είναι που Imperva ο ιδρυτής Σλόμο Κράμερ κατασκεύασε για πρώτη φορά την αξιοπιστία του στον κλάδο, και Palo Alto Networks ιδρυτής, ο Nir Zuk έκανε το όνομά του στο Check Point προτού προχωρήσει στην ίδρυση ανταγωνιστικής εταιρείας. Σε κάποιο βαθμό, αυτή η πτήση ταλέντων καθιστά την Check Point θύμα της δικής της επιτυχίας, καθώς έχει ενεργήσει ως ακαδημία κατάρτισης για μελλοντικούς ανταγωνιστές επιχειρηματίες εκκίνησης.

Η εταιρεία δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1996 με εισαγωγή στο χρηματιστήριο NASDAQ. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται ακόμα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, όπου ξεκίνησε η επιχείρηση και υπάρχει ένα σημαντικό αναπτυξιακό κέντρο στο San Carlos της Καλιφόρνια. Χάρη στην ικανότητα της Check Point να προχωρήσει στον ανταγωνισμό και να εκμεταλλευτεί νέες τεχνολογίες, όπως η AI, η εταιρεία έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 19,4 δισ. Δολαρίων. Αυτή είναι η υψηλότερη αξιολόγηση όλων των καινοτόμων εταιρειών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της λίστας μας.

5. Symantec

Λογότυπο της Symantec

Η Symantec είναι μια γνωστή μάρκα, με την οποία το κοινό είναι εξοικειωμένο. Η εταιρεία είναι διάσημη για τα firewall και τα προϊόντα προστασίας από ιούς, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αξιοποιήσει την καινοτομία του AI για να επεκτείνει την αριστεία του σε ανίχνευση και πρόληψη απειλών. Η Symantec είναι επίσης κάτοχος της Norton μάρκα και τις χρήσεις που διαθέτει για τη διάθεση των καταναλωτικών προϊόντων στο ευρύ κοινό. Δεδομένου ότι η διάσπαση της διαχείρισης των πληροφοριών της λειτουργεί στις Veritas Technologies το 2016, η Symantec έχει γίνει ένας ιδιαίτερα εστιασμένος εταιρικός προμηθευτής λύσεων στον κυβερνοχώρο.

Η βασική εξέλιξη της Symantec που την κατατάσσει στη λίστα με τους κορυφαίους πρωτοπόρους της τεχνολογίας AI είναι το εργαλείο Analytics Targeted Attack Analytics (TAA). Η Symantec αποφάσισε να διαθέσει πόρους στην έρευνα για το AI το 2014 και τα αποτελέσματα όλων αυτών του R&Η D διατρέχει τώρα τον αγωγό ανάπτυξης σε καινοτόμα προϊόντα. Η ΤΑΑ είναι ένας από τους καρπούς αυτής της εργασίας.

Η ΤΑΑ κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018. Χρησιμοποιεί μη υποστηριζόμενη εκμάθηση μηχανών για να μοντελοποιήσει πρότυπα συμπεριφοράς στο δίκτυο και να δημιουργήσει μια βασική γραμμή απόδοσης. Οποιαδήποτε απόκλιση από την κανονική δραστηριότητα εγείρει προειδοποίηση. Οι λειτουργίες AI της TAA βρίσκονται στην κορυφή της πλατφόρμας Cyber ​​Defense της Symantec, η οποία είναι σε θέση να συγκεντρώνει δεδομένα απόδοσης από πολλά σημεία του δικτύου ταυτόχρονα. Η ΤΑΑ ενσωματώνεται κατά κύριο λόγο στην οικογένεια προϊόντων προϊόντων Symantec Advanced Threat Protection, αλλά τελικά πιθανότατα θα αναπτυχθεί σε όλα τα πακέτα ασφάλειας CyberSecurity της Symantec.

Ως εταιρεία που διαπραγματεύεται δημόσια, η Symantec είναι μια εύκολη επένδυση. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο NASDAQ και έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 14,5 δισ. δολαρίων. Είναι ένα στοιχείο του NASDAQ 100 και του S&P 500. Ως μια μεγάλη εταιρία, η Symantec προσφέρει μια ασφαλή επένδυση. Ωστόσο, οι ώριμες εταιρείες συνήθως δεν παρέχουν μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.

Η καινοτόμος ανάπτυξη της AI από την εταιρεία την καθιστά ένα καλό συνδυασμό κινδύνου αύξησης κεφαλαίου και σταθερότητας για την αποφυγή της αποταμίευσης. Η μεγάλη επένδυση της Symantec στην AI ήταν ένας υπολογισμένος κίνδυνος, και μετά από τέσσερα χρόνια εντατικής έρευνας, αυτό το στοίχημα αρχίζει να πληρώνει.

6. Σόφους

Λογότυπο της Sophos

Η Sophos με έδρα τη Βρετανία έχει την έδρα της λίγο έξω από την Οξφόρδη. Έχει επίσης αμερικανική βάση στο Μπέρλινγκτον της Μασαχουσέτης και σε γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ξεκίνησε ως παραγωγός ιών κατά το 1985. Η Sophos επέκτεινε την γκάμα των προϊόντων της και άνοιξε νέα γραφεία ανά τον κόσμο για να τροφοδοτήσει την επέκτασή της, μεγάλο μέρος της οποίας προήλθε από την απόκτηση. Η κίνηση της Sophos σε προϊόντα που βασίζονται στον κυβερνοχώρο με βάση την τεχνολογία της AI συνέβη το Φεβρουάριο του 2017 με την εξαγορά της Invincea.

Η Invincea ιδρύθηκε το 2006 με το όνομα Ασφαλής εντολή, LLC. Ο πρώτος στόχος του ήταν να παράγει προϊόντα ασφαλείας για κινητές συσκευές. Έφτιαξε μια προμήθεια ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων DARPA για τη διασφάλιση των συσκευών Android που χρησιμοποιούνται από τους στρατιωτικούς και το προσωπικό τους. Ο καρπός αυτού του έργου ονομάζεται X και βασίζεται σε τεχνικές βαθιάς εκμάθησης που βασίζονται σε AI. Η Sophos έχει εφαρμόσει τη στρατηγική X σε προϊόντα για μια σειρά λειτουργικών συστημάτων.

Τα δύο βασικά προϊόντα Sophos που βασίζονται σε AI είναι Εντοπισμός X για την προστασία τελικού σημείου και το XG Firewall για την προστασία των δικτύων.

Το Intercept X χρησιμοποιεί AI για να αποφύγει την ανάγκη για μια βάση δεδομένων απειλών διανεμημένη από μια κεντρική τοποθεσία. Η θερμότητα της υπηρεσίας είναι α νευρικό δίκτυο βαθιάς μάθησης που αναπτύχθηκε από την Invincea. Αυτό παρακολουθεί τακτική δραστηριότητα στην προστατευμένη συσκευή και θέτει ειδοποιήσεις όταν προκύπτουν απρόβλεπτα συμβάντα. Ανίχνευση και απόκριση τελικού σημείου (EDR) ενεργοποιεί ροές εργασίας και ενέργειες για τον τερματισμό των εκμεταλλεύσεων και την απομόνωση των λοιμώξεων από τη στιγμή που εντοπίζονται.

Η μεθοδολογία του Intercept X ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στο κλείδωμα των προσπαθειών ransomware. Είναι επίσης μια ολοκληρωμένη λύση για επιθέσεις μηδενικών ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι καμία εταιρεία δεν πρέπει να είναι το πρώτο θύμα ενός νέου ιού.

Το τείχος προστασίας XG είναι μια συσκευή υλικού για δίκτυα. Ο πίνακας εργαλείων του παρέχει ανατροφοδότηση σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα και την κυκλοφορία στο δίκτυο, αλλά η κύρια αξία του έγκειται στους αυτοματοποιημένους μηχανισμούς απόκρισης που επιβάλλουν την ασφάλεια χωρίς τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Sophos χρηματοδοτήθηκε από επιχειρηματίες κεφαλαίων μέχρι τον Ιούνιο του 2015, όταν έμεινε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Είναι πλέον συστατικό του δείκτη FTSE 250 και έχει αξία κεφαλαιοποίησης 1,5 εκατομμυρίων λιρών (2 δισεκατομμύρια δολάρια). Οι επιχειρηματικοί καπιταλιστές εξακολουθούν να είναι κύριοι κάτοχοι μετοχών και η εταιρεία έχει αποκτήσει ενδιαφέρον για τα ΤΠ και τα συναφή με την ασφάλεια κεφάλαια.

7. Fortinet

Λογότυπο Fortinet

Παρόλο που το Fortinet δεν είναι γνωστό εμπορικό σήμα στο ευρύ κοινό, είναι ηγέτης στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, από το πιο διάσημο Symantec.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Sunnyvale, Καλιφόρνια και ξεκίνησε το 2000 ως Appligation, Inc. από τους αδελφούς Ken και Michael Xie. Ο Ken Xie είχε προηγουμένως εκτελεστικό ρόλο στην NetScreen Technologies, μια εταιρεία που ίδρυσε και ο Michael Xie ήταν στέλεχος του ServeGate πριν ξεκινήσει την εφαρμογή. Το όνομα της εταιρείας μετατράπηκε σε AppSecure στα τέλη του 2000 και στη συνέχεια έγινε Fortinet.

Το πρώτο προϊόν που παρήγαγε η εταιρεία ήταν το FortiGate, ένα τείχος προστασίας υλικού. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί βασικό προϊόν του Fortinet, αν και έχει περάσει από μια σειρά φάσεων αναδιάρθρωσης τα τελευταία χρόνια. Το τείχος προστασίας είναι τώρα επίσης διαθέσιμο ως υπηρεσία cloud.

Η εταιρεία ανέπτυξε την έννοια του υφάσματος ασφαλείας για να εκφράσει μια στρατηγική που συλλέγει σημεία δραστηριότητας δικτύου από διάφορα σημεία της επιχείρησης για να αναζητήσει απειλές. Ο γενικός όρος για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών είναι "ενοποιημένη διαχείριση απειλών."Αυτή η ροή εργασιών περιλαμβάνει προστασία τελικού σημείου, προστασία πρόσβασης, παρακολούθηση εφαρμογών (όπως ασφάλεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστού) και προηγμένη προστασία από απειλές.

Τα διάφορα σημεία συλλογής δεδομένων στον οργανισμό συλλέγουν πληροφορίες για απειλές, οι οποίες συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό σημείο στα δίκτυα για να παρακολουθούνται για εισβολή ή μόλυνση. Η Fortinet ανέπτυξε το AI-based Σύστημα αυτόματης ανίχνευσης (SEDS) ως κύριος αναλυτικός κινητήρας του υφάσματος ασφαλείας. Ο αμυντικός μηχανισμός απαιτεί πρόσβαση σε πόρους δικτύου, όπως κανόνες τείχους προστασίας και λειτουργικά συστήματα, ώστε να μπορεί να ενεργοποιεί αυτοματοποιημένες αμυντικές ενέργειες για να εμποδίζει τις ανιχνεύσιμες απειλές.

Η Fortinet έχει αποδειχθεί συνεχώς ως ένα καλό στοίχημα για τους επενδυτές. Πρώτα κέρδισε κέρδη το 2008. Έως το 2009 η εταιρεία διέθεσε το 15% της ενιαίας αγοράς διαχείρισης απειλών. Όταν η εταιρεία επωφελήθηκε από το NASDAQ το Νοέμβριο του 2009, η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε από $ 9 σε $ 16,65 την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. Σήμερα, η Fortinet έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 14,84 δισ. Δολαρίων.

8. Cylance

Λογότυπο Cylance

Η Cylance ξεκίνησε ως ανεξάρτητη εταιρία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά από τον Νοέμβριο του 2018 υπήρξε τμήμα της BlackBerry Limited. Η πώληση της εταιρείας την αποτίμησε στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το BlackBerry έχει διατηρήσει την Cylance ως ξεχωριστή μάρκα.

Ο ιδρυτής της Cylance, ο Stuart McClure είναι γνωστός στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Συν-ίδρυσε μια σύμβουλο ασφάλειας, που ονομάζεται Foundstone το 1999 και την πώλησε στο McAfee το 2004. Η εξαγορά αυτή είδε τον McClure διορισμένο στην Chief Technology Officer της McAfee. Αυτή η θέση, μαζί με το βιβλίο του Hacking Exposed, έδωσε στον McClure ένα υψηλό δημόσιο προφίλ.

Η Cylance άρχισε να υπάρχει το 2012 σε βάση στο Irvine της Καλιφόρνιας. Είναι φημισμένος ως ο πρώτος πάροχος προστασίας του κυβερνοχώρου για να εφαρμόσει το ΑΙ στο σύστημά του. Η εταιρεία έγινε ηγέτης στον τομέα της IPS. Οι βασικοί υποστηρικτές της πρώτης υποστήριξης ήταν οι εταιρείες Dell Ventures, CapitalOne Ventures και Insight Venture Partners.

Η ισχυρή φήμη του McClure και της αντίληψής του σχετικά με την πρόληψη των κακόβουλων προγραμμάτων και όχι την απομάκρυνση, απευθύνονται σε επιχειρηματίες κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, οι οποίοι αναγνώρισαν το όραμα του ιδρυτή ως διαταράκτη της βιομηχανίας. Αυτή η πρόβλεψη παρέχεται για να είναι ακριβής, καθώς όλες οι άλλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο ακολουθούν το προβάδισμα της McClure.

Όλα τα προϊόντα της Cylance ενσωματώνουν την τεχνολογία AI. Τα κυριότερα πακέτα είναι:

 •         Cylance Προστατέψτε
 •         Cylance Optics
 •         Cylance Threat Zero
 •         Cylance Smart Antivirus

Cylance Προστατέψτε είναι ένα σύστημα ασφαλείας τελικού σημείου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό που βασίζεται σε AI, το οποίο αναζητά αλλαγές στις μορφές δραστηριότητας στη συσκευή, αντί να βασίζεται σε μια λίστα απειλών που διανέμεται μέσω του διαδικτύου από τον παροχέα AV. Εκτός από τον έλεγχο δραστηριοτήτων, το σύστημα αυτό ελέγχει την πρόσβαση στη συσκευή.

Cylance Optics είναι μια εταιρική έκδοση του Cylance Protect. Η ανίχνευση απειλών εφαρμόζεται σε όλες τις συσκευές του συστήματος και αποθηκεύεται κεντρικά. Οι απαντήσεις σε μια ανιχνευόμενη διείσδυση ενεργοποιούνται αυτόματα, καθιστώντας αυτό ένα κλασικό IPS.

Cylance Threat Zero είναι ο συμβουλευτικός βραχίονας της εταιρείας. Οι σύμβουλοι προτείνουν ένα μείγμα προϊόντων και μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το λογισμικό προστασίας.

Cylance Smart Antivirus είναι ένα άλλο σύστημα AV που βασίζεται σε AI και είναι κατάλληλο για οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις.

Η BlackBerry καινοτομεί επίσης με τα προϊόντα της ασφάλειας ενσωματώνοντας την AI, οπότε η εξαγορά της Cylance θα διαδώσει τη νέα αυτή τεχνολογία σε όλη τη μητρική εταιρεία και τα υπόλοιπα τμήματα της. Η εταιρία εδρεύει στο Waterloo του Οντάριο του Καναδά και επικεντρώνεται στο επιχειρησιακό λογισμικό και στο firmware του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τορόντο και έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους $ 6,55 δισ. ($ 4,75 δισ.),.

9. Vectra

Λογότυπο Vectra

Η Vectra Networks Inc. εδρεύει στο San Jose της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 2010 και υπάρχει αποκλειστικά για την υλοποίηση του AI στο λογισμικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αρχικά κάλεσε TraceVector LLC, η επιχείρηση ενσωματώθηκε το 2012 με την επωνυμία Vector Networks.

Η εταιρεία εστιάζει τις δραστηριότητές της σε ένα προϊόν, το οποίο ονομάζεται Πλατφόρμα Cognito. Πρόκειται για ένα σύστημα ανίχνευσης απειλών που εφαρμόζει μεθοδολογίες AI για να καθιερώσει μια βασική γραμμή δραστηριότητας σε μια επιχείρηση και να εντοπίσει ανωμαλίες. Το σύστημα δεν περιλαμβάνει αυτοματοποιημένες απαντήσεις σε ανιχνεύσιμες απειλές, οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενοποιημένος διαχειριστής απειλών ή σύστημα πρόληψης εισβολής.

Η μηχανή ανάλυσης για το σύστημα είναι προσπελάσιμη στο διαδίκτυο και ονομάζεται Cognito Ανάκληση. Τα δεδομένα που συλλέγονται από την πλατφόρμα Cognito μπορούν να μεταφερθούν σε αυτήν την εγκατάσταση αποθήκευσης και ανάλυσης ή μπορείτε να διαβιβάσετε δεδομένα μέσω των εργαλείων Zeek (πρώην Bro) και να τα χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε δεδομένα και να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις. Οι μεταφορές δεδομένων και η μορφοποίηση εκτελούνται από το Cognito Stream. Μια ακόμα μονάδα, Ανίχνευση Cognito, επιτρέπει τη δημιουργία ενός προφίλ απειλής και έχει ορισμένα αυτοματοποιημένα προληπτικά μέτρα.

Η Vectra Networks εξακολουθεί να είναι ιδιωτική εταιρεία. Στη λίστα των επενδυτών περιλαμβάνονται οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Khosla Ventures, Accel Partners και IA Ventures.

Επένδυση στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου που βασίζεται σε AI

Αν η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κυβερνοχώρο με βάση την τεχνολογία AI οφείλεται σε ένα ενδιαφέρον για επένδυση, μπορείτε να δείτε ότι ορισμένες από τις εταιρείες που συζητήθηκαν εδώ είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια, καθιστώντας εύκολη την αγορά μετοχών τους.

Οι επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις κάνουν την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου για τους επενδυτές τους. Ωστόσο, διατρέχουν επίσης τον υψηλότερο κίνδυνο. Οι νέες επιχειρήσεις ηλεκτρονικής ασφάλειας μπορούν να διαρκέσουν χρόνια για να αποκτήσουν ορατότητα στην αγορά και κάποιες φορές πριν λάβουν την ευκαιρία να προσελκύσουν πελάτες.

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ποιοι ζημιογόνοι καινοτόμοι αξίζουν την επένδυση και ποια είναι η σπατάλη χρημάτων. Για παράδειγμα, η Fortinet δεν πραγματοποίησε κέρδη για τα πρώτα οκτώ χρόνια της. Τα ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων μπορεί να είναι δύσκολο να μπουν και κάποιοι να σας κλειδώσουν, οπότε δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε το αυγό σας φωλιά όποτε θέλετε.

Η καλύτερη επιλογή για επένδυση στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου που βασίζεται σε AI είναι πιθανότατα τα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια (ETFs). Εδώ είναι μερικά αξίζει να εξετάσουμε:

ETFMG Prime Cyber ​​Security ETF (NYSEARCX: HACK)

Το εν λόγω ταμείο ήταν ένας από τους πρώτους που επενδύει ειδικά σε εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας. Επί του παρόντος έχει επενδύσει περίπου 1.58 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα. Η εταιρεία επεκτείνει τον κίνδυνο της, διασφαλίζοντας ότι δεν επενδύει ποτέ πάνω από το 4,62% ​​του κεφαλαίου της σε μία εταιρεία. Σήμερα κατέχει επενδύσεις σε 52 επιχειρήσεις ηλεκτρονικής ασφάλειας που κυμαίνονται από τις εταιρείες Cisco Systems και FireEye, μέσω της Sophos, μέχρι τις νέες αφίξεις στο χρηματιστήριο. Επικεντρώνει τις επενδύσεις σε στοιχεία του δείκτη Prime Cyber ​​Defense.

Πρώτη εμπιστοσύνη NASDAQ Cybersecurity ETF (CIBR)

Το κεφάλαιο αυτό δημιουργήθηκε το 2015 και έχει προσελκύσει κεφάλαια ύψους 760 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία είναι άλλος κάτοχος της Sophos, η οποία βρίσκεται στον κατάλογό μας εταιρειών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το EFT χρηματοδοτείται από τους First Trust Advisors και έχει τα στοιχεία του δείκτη CyBeSecurity της Nasdaq CTA ως επενδυτικούς στόχους.

ALPS Αποδιοργανωτικές Τεχνολογίες ETF (NYSEBATS: DTEC)  

Ως ταμείο που δίνει προτεραιότητα στους καινοτόμους, αυτό είναι ένα που πρέπει να προχωρήσουμε αν ψάχνετε για επενδύσεις AI εν γένει. Οι διαχειριστές διατηρούν το 10 τοις εκατό του κεφαλαίου για επενδύσεις σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικής ασφάλειας.

SPDR Kensho Future Security ΕΙΕΕ (NYSEARCA: XKFS)

Δημιουργήθηκε το 2017, το ταμείο αυτό εξαπλώνει τον κίνδυνο του σε 62 εταιρείες με πολιτική να μην επενδύσει περισσότερο από το 2,79% των χρημάτων του σε ένα απόθεμα. Οι στόχοι για αυτό το επενδυτικό ταμείο περιλαμβάνουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη στρατιωτική τεχνολογία.

Διαταραχή της βιομηχανίας

Όπως μπορείτε να δείτε από την αφήγηση που περιέχεται στις παραπάνω ενότητες, ένας καινοτόμος που υιοθετεί νέα τεχνολογία σε έναν τομέα προκαλεί πολλούς άλλους να ακολουθήσουν. Για τους νεοεισερχόμενους, μια νέα τεχνολογία, όπως η τεχνολογία της πνευματικής ιδιοκτησίας, μπορεί να τους παράσχει τη σφήνα για να εξαναγκάσει να ανοίξει ένα χώρο σε μια ήδη γεμάτη και ανταγωνιστική αγορά. Όταν συμβεί αυτό, οι εδραιωμένοι παράγοντες στην αγορά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αγνοήσουν τη νέα προσέγγιση που μπορεί να αποτύχει ή να διαθέσουν πόρους για την ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι ο νεοφερμένος.

Οι καινοτομίες όπως το AI θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί μια μέχρι σήμερα σταθερή ομάδα λογισμικού. Η Cybersecurity, μαζί με όλο τον τεχνολογικό τομέα, θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και οι ηγέτες της βιομηχανίας θα αλλάξουν ανάλογα με την επιτυχία ή την αποτυχία τους στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Εικόνα: Δυαδικό κάστρο από το Pixabay. Δημόσιος τομέας.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 86