35+ πρωτοβουλίες για την αύξηση των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

35 πρωτοβουλίες για την αύξηση των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο


Τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου απειλούν να αποσταθεροποιήσουν το Διαδίκτυο και τις σχετικές τεχνολογίες, προκαλώντας φαινόμενα κυμάτωσης σε άλλες βιομηχανίες. Για να καταπολεμηθεί αυτό, υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για εκπαιδευμένους, ταλαντούχους και ενθουσιώδεις επαγγελματίες του κυβερνοχώρου.

Ο κλάδος του κυβερνοχώρου είναι ένας άνδρας που κυριαρχεί. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνδρες στον κλάδο, αλλά μάλλον ότι δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες.

Ευτυχώς, το χάσμα μεταξύ των φύλων δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Πολλά άτομα και οργανώσεις συνειδητοποιούν ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση. Προτεραιότητες περιλαμβάνουν την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ενδυνάμωσή τους για να επιτύχουν στην καριέρα τους.

Υπάρχουν διάφορες πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, με κοινό στόχο την υποστήριξη των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Περιλαμβάνουν συχνά εκπαίδευση, κατάρτιση, δικτύωση, καθοδήγηση και κοινωνικοποίηση, μεταξύ άλλων προσφορών.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε προσεκτικότερα το χάσμα των φύλων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ασφάλεια της πληροφορικής, προτού επισημάνουμε μερικές από τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βοήθεια τους.

Contents

Γιατί είναι σημαντικό να κλείσουμε το κενό μεταξύ των φύλων

Σύμφωνα με μια έκθεση της Cybersecurity Ventures, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 20% του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο, ενώ μια μελέτη (ISC) 2 που χρησιμοποιεί διαφορετικά κριτήρια στρέφει τον αριθμό ελαφρώς υψηλότερο στο 24%. Παρόλο που το ποσοστό των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί από το 2013 - όταν οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% του εργατικού δυναμικού της βιομηχανίας - υπάρχει σαφώς ακόμη ένα χάσμα μεταξύ των φύλων.

Οι γυναίκες σε στατιστικά στοιχεία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.Πηγή: Ventures Cybersecurity.

Εκτός από το χάσμα μεταξύ των φύλων, Υπάρχει επίσης ένα σοβαρό χάσμα ταλέντων, με το 53% των οργανώσεων να αναφέρουν μια "προβληματική έλλειψη" δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο. Και δεν μιλάμε απλώς για εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας εδώ. Οι περισσότερες βιομηχανίες αυτές τις μέρες βασίζονται στην τεχνολογία για να λειτουργήσουν και έτσι έχουν ανάγκες από την άποψη της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η κατοχή περισσότερων γυναικών στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου θα συμβάλει στην τόνωση της βιομηχανίας και στην κάλυψη της δραστικής ανάγκης που έχουν οι εταιρείες για τα κορυφαία ταλέντα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η μελέτη (ISC) 2 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες σε αυτόν τον τομέα είναι, γενικά, καλύτερα μορφωμένοι από τους άνδρες και ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών φτάνει σε κορυφαίες θέσεις.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλα οφέλη για ισόρροπες ομάδες Infosec συμπεριλαμβανομένου:

 1. Βοηθώντας να φέρει διαφορετικές προοπτικές στο τραπέζι
 2. Αλλαγή του status quo για βελτίωση των εσωτερικών και εξωτερικών αντιλήψεων
 3. Παροχή ευκαιριών μάθησης και ανάπτυξης

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά με λίγες λεπτομέρειες:

1. Προσέγγιση διαφορετικών προοπτικών στο τραπέζι

Η ποικιλομορφία μπορεί να προσφέρει οφέλη στις περισσότερες βιομηχανίες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Δεδομένου ότι η Priscilla Moriuchi, Διευθυντής της στρατηγικής ανάπτυξης απειλών στο εγγεγραμμένο μέλλον, εξηγεί στο Forbes:

Χρειαζόμαστε ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο, επειδή οι άνθρωποι που επιδιώκουμε (παράγοντες απειλής, χάκερ, «κακοί») έχουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία ιστορικού και εμπειριών.

2. Αλλαγή του status quo

Η συγγραφέας της Infosec Institute, Susan Morrow, εξηγεί:

Υπάρχει τουλάχιστον μια αντίληψη ότι η βιομηχανία είναι "techie" και ως εκ τούτου πιο κατάλληλη για τους άνδρες από τις γυναίκες. Αυτό είναι ένα κοινωνικό ζήτημα. Τα πεδία STEM, γενικά, έχουν συσχετιστεί με τους άνδρες.

Και αυτή δεν ισχύει μόνο για τους ξένους που αναζητούν μέσα Lisa Kearney, ιδρυτής της γυναικείας CyberSecurity Society του Καναδά, ήταν διευθυντής της ασφάλειας προϊόντων σε μια επιχείρηση της Βρετανικής Κολομβίας όταν της είπαν ένας άνδρας συνάδελφος:

Μην ανησυχείτε για τη συμμετοχή σας σε αυτή τη συνάντηση. είναι τεχνικό.

Δεδομένου ότι αυτές οι αντιλήψεις βασίζονται στο status quo και όχι σε επιστημονικά στοιχεία, η εξάλειψη του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων θα μπορούσε να συμβάλει στη διόρθωσή τους.

3. Παροχή ευκαιριών μάθησης και ανάπτυξης

(ISC) 2 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι γενικά καλύτερα μορφωμένες. Το 44% των ανδρών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει μεταπτυχιακό τίτλο, σε σύγκριση με το 52% των γυναικών. Επιπλέον, οι γυναίκες στο πεδίο είναι πιο πιθανό να φτάσουν σε ηγετικές θέσεις. Αυτό δείχνει ότι η ποικιλομορφία των φύλων έρχεται με ευκαιρίες ανάπτυξης και μάθησης. Ολόκληρο το εργατικό δυναμικό και ο οργανισμός στο σύνολό του μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσληψη γυναικών με μεγαλύτερη εξειδίκευση και φιλόδοξων προσόντων.

Η κατάργηση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για ένα μέλλον της διαφορετικότητας των φύλων (και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλοι τύποι διαφορετικότητας) στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Γιατί οι γυναίκες αποθαρρύνονται από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Επιστήμη, Τεχνολογία, Αγγλικά και Μαθηματικά (STEM) είναι μια τεράστια ώθηση στα προγράμματα σπουδών σε διάφορα μέρη του πλανήτη, και πολλοί απόφοιτοι αναδύονται με τις δεξιότητες και την επιθυμία να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην infosec.

Ωστόσο, με πολλές άλλες βιομηχανίες που σχετίζονται με STEM για να επιλέξουν από, η προφανής ανισορροπία των φύλων στη βιομηχανία cybersecurity μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές αντιλήψεις που αποθαρρύνουν μερικές γυναίκες από το πεδίο.

Η αναμόρφωση των κοινών παρανοήσεων που έχουν οι γυναίκες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική για να τους βοηθήσουν να δουν τις ευκαιρίες στον τομέα. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα αρνητικών αντιλήψεων και εναλλακτικών τρόπων προβολής τους.

ευκαιρίες για τις γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Κύριες προκλήσεις για τις γυναίκες που προσπαθούν να εισέλθουν στο πεδίο

Ακόμη και όταν μια γυναίκα έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια καριέρα στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα εμπόδια. Για παράδειγμα, μια μελέτη 2017 (ISC) 2 διαπίστωσε ότι το 51% των γυναικών στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου αντιμετώπιζε κάποια μορφή διακρίσεων.

Ενώ αυτό το ποσοστό είναι ανησυχητικό, ορισμένες τακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Η εκμάθηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και την όπλιση με πιθανές λύσεις μπορεί να καταστήσει πιο εύκολη την είσοδο και τη διαμονή στον κλάδο του κυβερνοχώρου.

προκλήσεις εναντίον λύσεων για τις γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Πολλές από τις λύσεις που συζητήθηκαν εδώ υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις παρακάτω πρωτοβουλίες.

Πρωτοβουλίες για να αποκτήσουν περισσότερες γυναίκες στο infosec

Ενώ η διάκριση μεταξύ των φύλων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σαφής, ευτυχώς πολλές γυναίκες (και άνδρες) στον κλάδο αναγνωρίζουν το θέμα και λαμβάνουν μέτρα για να καλύψουν το κενό. Από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, μια πληθώρα πρωτοβουλιών σε ολόκληρο τον κόσμο συμβάλλουν στην προσέλκυση κοριτσιών και γυναικών στη σταδιοδρομία στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και βοηθούν όσους ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες πρωτοβουλίες που έχω ανακαλύψει, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για το ποιος κάθε πρωτοβουλία εξυπηρετεί και πώς να εμπλακεί. Θα βρείτε επίσης συμβουλές από εκπροσώπους ορισμένων οργανισμών που στοχεύουν να βοηθήσουν τις γυναίκες που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στον κυβερνοχώρο.

1. WiCyS (Γυναίκες στην CyberSecurity) (Παγκόσμια)

Η WiCys είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τις γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να μοιραστεί την εμπειρία και τη γνώση και να παράσχει ευκαιρίες καθοδήγησης και δικτύωσης.

Για ποιόν είναι?

Η πρωτοβουλία αφορά όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μεταξύ άλλων στον ακαδημαϊκό χώρο, την έρευνα, την κυβέρνηση και τη βιομηχανία.

Αποστολή

Η WiCys εξυπηρετεί τόσο τις γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο όσο και τις εταιρείες που μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία τους. Οι γυναίκες απολαμβάνουν ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης σταδιοδρομίας, ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο της καριέρας τους στον κυβερνοχώρο βρίσκονται. Η WiCys παρέχει επίσης στις επιχειρήσεις μια σειρά κατάλληλων υποψηφίων για θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς. Προωθεί το γεγονός ότι εκτός από την ύπαρξη υψηλής ειδίκευσης, οι υποψήφιοι μπορούν να ενισχύσουν την ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό και να βελτιώσουν τις εξωτερικές αντιλήψεις.

Πώς να συμμετάσχετε στο WiCys

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της WiCys, οι ετήσιες συνδρομές είναι 15 δολάρια για τους φοιτητές, 55 δολάρια για τα μέλη των διδασκόντων και οι κυβερνητικοί ή μη κερδοσκοπικοί υπάλληλοι και 95 δολάρια για τα μέλη της βιομηχανίας. Η συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο WiCys συνεπάγεται πρόσθετα τέλη ($ 35- $ 400).

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο cyberjustsu

2. Εταιρεία γυναικών του Cyberjutsu (WSC) (ΗΠΑ)

Ένας άλλος μη κερδοσκοπικός οργανισμός προσχώρησης, η WSC ιδρύθηκε το 2012 και σήμερα υπηρετεί χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται στις επαγγελματικές σταδιοδρομίες των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής κατάρτισης, δικτύωσης και καθοδήγησης.

Για ποιόν είναι?

Ενώ η WSC μπορεί να είναι χρήσιμη για όλες τις γυναίκες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, είναι πολύ ωφέλιμη για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν μια σταδιοδρομία στον τομέα ή μόλις ξεκινούν. Έχει έναν τόνο προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν στις γυναίκες ένα κομμάτι στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων, των εκδηλώσεων δικτύωσης, των διοικητικών συμβουλίων εργασίας και των ομάδων μελετών προετοιμασίας πιστοποίησης.

Αποστολή

Η γενική αποστολή αυτής της οργάνωσης είναι να εξουσιοδοτούν τις γυναίκες να επιτύχουν σε ρόλους στον κυβερνοχώρο. Παρέχοντας εκπαίδευση και επαγγελματικές ευκαιρίες, είναι ένα μονοαπευθυντικό κέντρο για γυναίκες ελκυστικές στον κυβερνοχώρο.

Πώς να συμμετάσχετε στην WSC

Οι ετήσιες συνδρομές για την WSC ξεκινούν από $ 50 για τους στρατιωτικούς και τους σπουδαστές και αυξάνονται στα $ 100 για άλλες γυναίκες. Υπάρχει επίσης μέλος των ανδρών που κοστίζει $ 50 και περιλαμβάνει περιορισμένη πρόσβαση σε περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Βασικές συμβουλές

Για κάθε γυναίκα που μπαίνει στο κυβερνοχώρο, να είναι ατρόμητος. Πάρτε την πρωτοβουλία να μάθετε και να μεγαλώνετε. Οι άνθρωποι θα σας προκαλέσουν. Ποτέ μην τα παρατάς.

Mari Gallaway, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Γυναικών του Cyberjutsu

3. WoSEC: Οι γυναίκες της Cybersecurity (Global)

Αυτή η οργάνωση φροντίζει για την κοινωνική διάσταση των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Έχει μια μεγάλη ομάδα Twitter και ομάδες Meetup σε διάφορες τοποθεσίες των ΗΠΑ, καθώς και στον Καναδά, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ινδία, την Κένυα και άλλες χώρες.

Για ποιόν είναι

Αυτή η ομάδα απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τη συντροφικότητα της συνάντησης ομοιοπαθητικών γυναικών στη βιομηχανία του κυβερνοχώρου. Ο αριθμός των τοποθεσιών για τις ομάδες Meetup είναι περιορισμένος, επομένως είναι πραγματικά κατάλληλος μόνο αν ζείτε σε συγκεκριμένες περιοχές ή είστε διατεθειμένοι να ταξιδέψετε (ή ίσως ξεκινήσετε το δικό σας κεφάλαιο).

Αποστολή

Εμπνευσμένη από τον όμιλο Cyber ​​Ladies Meetup στο Ισραήλ, η συνιδρυτής Tanya Janca (@shehackspurple) ήθελε να δημιουργήσει ένα παρόμοιο περιβάλλον για τις γυναίκες (και όποιον αναγνωρίζει ως γυναίκα) να κάνουν φίλους στη βιομηχανία του κυβερνοχώρου. Τα μέλη συνεδριάζουν για να συζητήσουν το έργο τους καθώς και να συμβουλεύονται ο ένας τον άλλον και το δίκτυο. Επίσης, παρακολουθούν συνήθως ομαδικές εκδηλώσεις που ανήκουν στον άντρα, έτσι ώστε να μην αισθάνονται ποτέ σαν το περίεργο.

Πώς να συμμετάσχετε στο WoSEC

Δεν υπάρχουν τέλη συνδρομής για το WoSEC. Μια λίστα των κεφαλαίων μπορεί να βρεθεί στο τέλος αυτού του κώδικα σαν ένα κορίτσι blog, μαζί με συνδέσμους προς τις αντίστοιχες ομάδες Meetup. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε "WoSEC" στον ιστότοπο του Meetup για να δείτε εάν υπάρχει μια ομάδα στην περιοχή σας.

4. Η πρωτοβουλία Diana (ΗΠΑ)

Η πρωτοβουλία Diana είναι μια γυναίκα στο συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Αναπτύχθηκε από μια ομάδα γυναικών που θεώρησαν ότι υπάρχει ανάγκη για μια διάσκεψη infosec αφιερωμένη στα θηλυκά. Το συνέδριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ομιλητές στην κοινότητα infosec, ευκαιρίες δικτύωσης και καθοδήγησης και "χωριά" που διδάσκουν πράγματα όπως κλειδώματος και συγκόλλησης.

Για ποιόν είναι

Το συνέδριο απευθύνεται σε γυναίκες και μη δυαδικά άτομα που εργάζονται ή εισέρχονται στον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριών ή σε συναφείς κλάδους.

Αποστολή

Προωθήθηκε ως «διάσκεψη για τις γυναίκες, την ποικιλομορφία και την ένταξη στην ασφάλεια των πληροφοριών», επιδιώκει η Πρωτοβουλία Diana προώθηση της ποικιλομορφίας στον τομέα και να βοηθήσουν στην αλλαγή των πολιτισμών στο χώρο εργασίας.

Πώς να συμμετάσχετε στην Πρωτοβουλία Diana

Η διήμερη διάσκεψη πραγματοποιείται τον Αύγουστο και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας της πρωτοβουλίας The Diana Initiative. Μπορείτε να παραγγείλετε δωρεάν ένα εισιτήριο με εθελοντισμό για να βοηθήσετε στην οργάνωση και τη λειτουργία του συνεδρίου.

5. OWASP Γυναίκες σε AppSec (WIA) (Παγκόσμια)

Το Open Project Security Project (OWASP) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζει στη βελτίωση της ασφάλειας του λογισμικού. Οι γυναίκες στο AppSec (WIA) είναι ένα τμήμα του OWASP που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες στην ασφάλεια εφαρμογών.

Για ποιόν είναι

Το OWASP WIA είναι για όλες τις γυναίκες στην ασφάλεια εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτών, των φοιτητών και των επαγγελματιών στον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριών ή στην ανάπτυξη εφαρμογών. Η πρωτοβουλία βασίζεται στις Η.Π.Α. και οι σημαντικότερες εκδηλώσεις του AppSec της OWASP διεξάγονται σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά η ομάδα είναι ανοικτή στις γυναίκες ανά τον κόσμο με ομάδες Meetup που διαμορφώνονται σε διάφορες τοποθεσίες.

Αποστολή

Ένας από τους κύριους στόχους της WIA είναι να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες για να γίνουν ενεργά μέλη στο OWASP και σε άλλες κοινότητες AppSec. Επιδιώκει επίσης να προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης και καθοδήγησης στις γυναίκες του κλάδου, καθώς και να προσφέρει οικονομική στήριξη μέσω χορηγιών, επιχορηγήσεων και υποτροφιών.

Πώς να συμμετάσχετε στο WIA

Η ιδιότητα του μέλους είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να γίνει "συμμετέχον μέλος" αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στον γραμματέα του οργανισμού. Για να γίνετε μέλος με δικαίωμα ψήφου, πρέπει να είστε μέλος του OWASP και συμμετέχοντα μέλος του ομίλου για τρεις μήνες. Το OWASP WIA είναι πολύ ενεργό στο Twitter.

οι γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

6. Ακαδημία Immersion Women (ΗΠΑ)

Το Ινστιτούτο (SANS) είναι παγκοσμίου φήμης πάροχος έρευνας, εκπαίδευσης και πιστοποίησης της ασφάλειας των πληροφοριών. Δημιούργησε διάφορες "Immersion Academies" της CyberTalent για να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία στον κυβερνοχώρο των συμμετεχόντων, βοηθώντας παράλληλα κλείσει το χάσμα δεξιοτήτων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η Ακαδημία Immersion Women είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για γυναίκες.

Για ποιόν είναι

Υπάρχουν αρκετά αυστηρές απαιτήσεις για το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου ότι οι υποψήφιοι είναι στην ανώτερη χρονιά τους στο κολλέγιο, κατά προτίμηση εγγεγραμμένοι σε έναν τομέα που σχετίζεται με υπολογιστές, πληροφορικής ή άλλα τεχνικά θέματα STEM. Είναι ανοικτή μόνο στους πολίτες των ΗΠΑ ή στους μόνιμους νόμιμους κατοίκους. Δεν είναι ανοιχτό σε κανέναν που έχει επιτύχει Master ή PhD στην ασφάλεια των πληροφοριών ή σε όσους έχουν εμπειρία στην ασφάλεια των πληροφοριών.

Αποστολή

Η ακαδημία Immersion Women's SANS παρέχει ένα επιταχυνόμενο, εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να βοηθήσει τις γυναίκες να ξεκινήσουν γρήγορα μια σταδιοδρομία στον κυβερνοχώρο.

Πώς να συμμετάσχετε στην ακαδημία Immersion Women's SANS

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τις Ακαδημίες Immersion είναι ότι είναι υποτροφίες που δεν απαιτούν καμία πληρωμή. Το πρόγραμμα του 2019 είναι πλήρες, αλλά μπορείτε να αναζητήσετε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα 2020.

Βασικές συμβουλές

Δίκτυο. Δίκτυο. Δίκτυο. Γνωρίστε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον τομέα. Και αν είστε γυναίκα που θέλει να σπάσει την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, μην φοβάστε να ακουμπήσετε σε άλλα θηλυκά της βιομηχανίας. Συστήνω ιδιαίτερα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης μεταξύ άλλων γυναικών στον τομέα InfoSec. Ζητήστε επαγγελματικές συμβουλές. Ρωτήστε για το πού θα πρέπει να εστιάζετε το χρόνο σας. ποιοι τομείς σπουδών είναι πιο σημαντικοί · και τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε δουλειά.

Η Xena Olsen, η Cyber ​​Threat Intel αναλυτής στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ο πτυχιούχος Ακαδημίας Βυθίσεων 2017 της SANS

7. Κωδικός σαν κορίτσι (Παγκόσμια)

Ο κώδικας σαν κορίτσι είναι μια ηλεκτρονική έκδοση (μέσω Μέσου) και μια κοινοτική ομάδα (μέσω Facebook) για τις γυναίκες στην τεχνολογία. Δημοσιεύει και μοιράζεται ιστορίες λάμπει θετικό φως στις γυναίκες στην τεχνολογία.

Για ποιόν είναι

Το περιεχόμενο που παράγεται από τον Code Like A Girl επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τις γυναίκες στην τεχνολογία, αλλά ένα μεγάλο μέρος του παρέχει μια άξια ανάγνωση για όσους ενδιαφέρονται στον τομέα. Τα θέματα περιλαμβάνουν τα γυναικεία πρότυπα στην τεχνολογία, την κωδικοποίηση των τρόπων και την αντιμετώπιση προβλημάτων και συμβουλές για τη διδασκαλία των παιδιών στον κώδικα. Πολλά από τα υλικά μπορούν να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τους εργοδότες που θέλουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Αποστολή

Η αποστολή της ομάδας πίσω από τον Code Like a Girl είναι να αλλάξει τις αντιλήψεις των γυναικών και της τεχνολογίας και να βοηθήσει να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες κάθε ηλικίας να εξετάσουν μια σταδιοδρομία στην τεχνολογία.

Πώς να συμμετάσχετε στον κώδικα σαν κορίτσι

Για να συμμετάσχετε στην κοινότητα Code Like a Girl, μπορείτε να ξεκινήσετε με την συμμετοχή σας στο Facebook Group. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τη δημοσίευση στο Medium, Twitter ή Facebook.

οι γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

8. Κυρίες στην Cybersecurity από την DefCamp (Ρουμανία)

Το DefCamp είναι μια ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια και την ασφάλεια των πληροφοριών που φέρνει σε επαφή κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να μοιραστούν τις γνώσεις και την έρευνα. Κυρίες στην Cybersecurity από την DefCamp είναι παρόμοια infosec συνέδριο με μια γυναικεία σύνθεση.

Για ποιόν είναι

Ενώ το γεγονός περιέχει μόνο γυναίκες-ομιλητές, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει. Όπως συμβαίνει με άλλα συνέδρια της DefCamp, πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αλλά είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Αποστολή

Οι διοργανωτές του συνεδρίου επιθυμούν να προβάλλουν το επίκεντρο των γυναικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και να δείξουν ότι μπορούν να δώσουν διορατικότητα και καθοδήγηση που μπορεί να ωφελήσει όλους, όχι μόνο άλλες γυναίκες. Οι ομιλητές μιλούν για απειλές στον κυβερνοχώρο και τις δικές τους ιστορίες στη βιομηχανία infosec, καθώς και εργαστήρια χειρός και συνεδρίες one-to-one.

Πώς να συμμετάσχετε Κυρίες στην Cybersecurity από την DefCamp

Η εκδήλωση του 2019 πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα Ladies in Cybersecurity για λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη εκδήλωση.

Βασικές συμβουλές

Η Infosec είναι ένα πολύ ελκυστικό πεδίο και συνιστούμε σε όλες τις γυναίκες που θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση από το να ξεκινήσουν αργά, να διαβάσουν πολλά, να εξερευνήσουν τα διάφορα μέρη της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, να αναζητήσουν μοντέλα ρόλων και να μάθουν βήμα προς βήμα. Μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτική αλλά, όπως μαθαίνετε, θα είναι πολύ ανταμείβοντας. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, είναι πάντα σημαντικό να έχουμε μια εξωστρεφή αλλά αναλυτική νοοτροπία και να κατανοήσουμε τα βασικά στοιχεία, πώς λειτουργούν οι εφαρμογές ιστού και των κινητών, πώς πραγματοποιείται η δικτύωση και η επικοινωνία μεταξύ των συστημάτων, καθώς και ότι γνωρίζουμε λίγο δημοφιλές προγραμματισμό γλώσσες όπως java, php, c ++ ή Javascript.

Florina Dumitrache, Συντονιστής Εκδηλώσεων, Κυρίες στην Cybersecurity από την DefCamp

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο Αυστραλία

9. Αυστραλιανή Γυναίκες στο Δίκτυο Ασφαλείας (ASWN) (Αυστραλία)

Το AWSN διεξάγει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την παροχή βοήθειας στις γυναίκες που εισέρχονται ή εργάζονται στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Για ποιόν είναι

Αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται σε άτομα ταυτοποίησης γυναικών στην Αυστραλία που ενδιαφέρονται για μια καριέρα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή ήδη εργάζονται στον τομέα αυτό και θα ήθελαν να υποστηρίξουν μια κοινότητα γυναικών με τις ίδιες απόψεις. Υπάρχουν κεφάλαια που εκτελούνται σε οκτώ πόλεις της Αυστραλίας: Μπρίσμπεϊν, Καμπέρα, Ντάργουιν, Χόμπαρτ, Μελβούρνη, Περθ και Σίδνεϊ.

Αποστολή

Ο κύριος στόχος αυτού του δικτύου είναι να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που εμπλέκονται στην κοινότητα ασφάλειας παρέχοντας υποστήριξη και έμπνευση. Τρέχει τοπικές εκδηλώσεις και προγράμματα προβολής, και παρέχει καθοδήγηση, συνεργασία και καθοδήγηση. Προωθεί επίσης ευκαιρίες εθελοντισμού και προσκεκλημένων.

Πώς να συμμετάσχετε στο AWSN

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το AWSN, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση μέσω της φόρμας επικοινωνίας με τον ιστό.

Βασικές συμβουλές

Να είσαι ο εαυτός σου! Μην διστάσετε να δώσετε μια ευκαιρία σε κάθε ευκαιρία. Ως ομάδα ηγετών της Αυστραλιανής Γυναίκας στο Δίκτυο Ασφαλείας (AWSN), έχω πλησιάσει μια σειρά από ανώτερα διευθυντικά στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή την πληροφόρηση και αναζητούν περισσότερες γυναίκες, γενικότερα, για τις ομάδες τους. Συχνά διαμαρτύρονται για την έλλειψη γυναικών υποψηφίων για τις θέσεις που διαφημίζουν. Επιδιώκουν την ποικιλομορφία και την προσοχή στην ανισορροπία των φύλων στις ομάδες τους και, σημαντικότερα, θέλουν να προσεγγίσουν για να βελτιώσουν αυτή την ανισορροπία προς τα εμπρός.

Chris Miller, κεφάλαιο συν-ηγέτης της Canberra Αυστραλιανές γυναίκες στο δίκτυο ασφαλείας

10. Cercle des Femmes de la CyberSecurity (CEFCYS) (Γαλλία)

Η CEFCYS είναι ένας γαλλικός οργανισμός αφιερωμένος στις γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, καθοδήγησης και ευαισθητοποίησης, εκδίδει εκθέσεις και λευκές βίβλους, εκπαιδεύει τους υπεύθυνους προσλήψεων για το χάσμα μεταξύ των φύλων στον κλάδο του κυβερνοχώρου και διοργανώνει εκδηλώσεις και διοργανώνει εκδηλώσεις.

Για ποιόν είναι

Η οργάνωση απευθύνεται σε γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια καριέρα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Χαιρετίζει επίσης τους άνδρες που θέλουν να εργαστούν για να βοηθήσουν στην αύξηση του αριθμού των γυναικών στον τομέα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις που φιλοξενούνται και χρηματοδοτούνται από την CEFCYS διεξάγονται στη Γαλλία.

Αποστολή

Ο στόχος της CEFCYS είναι "να προωθήσει και να προωθήσει την παρουσία και την ηγεσία των γυναικών στα επαγγέλματα ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων".

Πώς να συμμετάσχετε στην CEFCYS

Η συμμετοχή στην CEFCYS κοστίζει 50 ευρώ ετησίως. Για να γίνεις μέλος, εσύ πρέπει να συνεργαστούν από δύο υπάρχοντα μέλη. Μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] για να ζητήσετε συνδρομή.

11. CybHER (ΗΠΑ)

Η CybHER ενθαρρύνει τα κορίτσια να εισέλθουν στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παρέχοντας πόρους στους φοιτητές του K-12. Μέχρι στιγμής, έχει φτάσει πάνω από 14.000 κορίτσια με τις προσπάθειές της.

Για ποιόν είναι

Η πρωτοβουλία παρέχει πόρους σε κορίτσια στο γυμνάσιο και σε όσους ανήκουν σε συλλογικά προγράμματα.

Αποστολή

Το CybHER απευθύνεται άμεσα στους σπουδαστές K-12 για να τους εκπαιδεύσει στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και να τους ενθαρρύνει να ενταχθούν στον κλάδο. Οι προσπάθειες προβολής περιλαμβάνουν παρουσιάσεις σε εκδηλώσεις STEM, ομάδες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και εκδήλωση βραβείων.

Πώς να συμμετάσχετε στο CybHER

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του είναι τα GenCyber ​​Girls που υποστηρίζονται από την NSA στο CybHER® Security Camp 2019. Πρόκειται για δωρεάν θερινή κατασκήνωση για τους 6ο-9ο γκρέιντερ που πραγματοποιείται στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ντακότα. Το φετινό στρατόπεδο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2019, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστοσελίδα για τις πληροφορίες εγγραφής του επόμενου έτους.

12. Συμμετοχή των γυναικών στην άμυνα του κυβερνοχώρου (Καναδάς)

Αυτή είναι μια πρωτοβουλία εκ μέρους του καναδικού στρατού για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το γιατί υπάρχουν τόσο λίγες γυναίκες σε ρόλους στον κυβερνοχώρο στον Καναδά. Η δέσμευση των γυναικών στην Cyber ​​Defense είναι μια έρευνα που επιδιώκει να ανακαλύψει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Για ποιόν είναι

Η έρευνα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών στον Καναδά.

Αποστολή

Ο απώτερος στόχος είναι να κατανοήσουμε γιατί οι γυναίκες δεν συμμετέχουν στη βιομηχανία, έτσι ώστε οι καναδοί στρατιώτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες προσλήψεων βοήθειας στην κυβερνητική άμυνα του Καναδά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Engaging Women in Cyber ​​Defense

Εάν είστε καναδός πολίτης ή κάτοικος, μπορείτε να βοηθήσετε και να κάνετε την έρευνα ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο ή κάνοντας κλικ στο Πάρτε την έρευνά μας σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της ιστοσελίδας.

13. Η Women4Cyber ​​της ECSO (Ευρώπη)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο (ECSO) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βέλγιο που ιδρύθηκε το 2016. Η Women4Cyber ​​είναι μια νέα πρωτοβουλία για την οργάνωση που ανακοινώθηκε το 2018. Συγκεντρώνει 20 κορυφαίες γυναίκες στον κυβερνοχώρο που θα βρουν εφαρμόσιμα μέτρα και κατευθυντήριες γραμμές για την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Για ποιόν είναι

Η πρωτοβουλία είναι στα αρχικά της στάδια, οπότε δεν είναι σαφές ποιος θα ωφεληθεί ακριβώς, αλλά προβλέπεται να υπάρξουν ξεχωριστές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τις γυναίκες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αποστολή

Η πρωτοβουλία Women4Cyber ​​επιδιώκει να δημιουργήσει ένα "πεδίο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο". Η ESCO αναγνωρίζει την ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης περισσότερων γυναικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και επιθυμεί να αναλάβει συγκεκριμένες ενέργειες για να διευκολύνει.

Πώς να συμμετάσχετε στην Women4Cyber

Η υπάρχουσα ομάδα έχει επιμεληθεί, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν ευκαιρίες συμμετοχής σε μελλοντικά έργα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την Women4Cyber ​​ακολουθώντας το @ecso_eu ή το # hashtag των Women4Cyber ​​στο Twitter και το LinkedIn.

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου γυναικεία φόρουμ

14. Εκτελεστικό Φόρουμ Γυναικών (EWF) (ΗΠΑ)

Το EWF αποτελεί οργάνωση μελών για γυναίκες σε θέσεις επιρροής στον κλάδο της ασφάλειας των πληροφοριών. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Joyce Brocaglia, ο οποίος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alta Associates, μια κορυφαία εταιρεία προσλήψεων στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών και πληροφοριών. Η ναυαρχίδα του, η τριήμερο Εθνικό Συνέδριο του EWF, προσελκύει περισσότερους από 500 παγκόσμιους γυναικείους ηγέτες.

Για ποιόν είναι

Το EWF απευθύνεται σε γυναίκες στελέχη και αναδυόμενους ηγέτες στον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριών, της ιδιωτικής ζωής και της διαχείρισης κινδύνων. Η οργάνωση εδρεύει στις ΗΠΑ αλλά έχει μέλη σε όλο τον κόσμο.

Αποστολή

Ο στόχος του EWF είναι να φέρει μαζί αυτές τις γυναίκες να μοιραστούν ιδέες και να δημιουργήσουν αξιόπιστες σχέσεις. Παρέχει προγράμματα καθοδήγησης και ηγεσίας και φιλοξενεί εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων δείπνων και συναντήσεων-και-καλωσορίζει. Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα εμβέλειας χρησιμεύει για την εκπαίδευση των κυβερνητικών μελών και του προσωπικού και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στη νομοθετική διαδικασία.

Πώς να συμμετάσχετε στο EWF

Μια τυπική ατομική συμμετοχή κοστίζει 395 δολάρια ετησίως. Μια κυβερνητική και ακαδημαϊκή συμμετοχή είναι $ 195 ανά έτος. Μπορείτε να συμμετάσχετε πρώτα με την εγγραφή ενός λογαριασμού στον ιστότοπο του EWF και την υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Βασικές συμβουλές

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Alta Associates, η κορυφαία εταιρία αναζήτησης επιχειρήσεων που ειδικεύεται στην Cybersecurity και ο ιδρυτής του Φόρουμ Γυναικών για την Ασφάλεια Πληροφοριών, Διαχείριση Κινδύνων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (EWF), είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μέλος για τις γυναίκες στον κυβερνοχώρο. οι βασικές συμβουλές που θα πρότεινα είναι να συμμετάσχετε ενεργά σε μια βιομηχανική ένωση ή οργανισμό όπως το EWF. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να δημιουργείτε εμπιστευτικές σχέσεις με επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, να έχετε ευκαιρίες για εκπαίδευση, επαγγελματική εξέλιξη και να δημιουργείτε την προσωπική μάρκα και τη φήμη σας στη βιομηχανία.

Joyce Brocaglia, ιδρυτής, εκτελεστικό φόρουμ γυναικών

οι γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κυρίες του Λονδίνου

15. Κυρίες της εταιρείας Hacking του Λονδίνου (LLHS) (Ηνωμένο Βασίλειο)

Η LLHS είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Διαχειρίζεται Meetups κάθε μήνα που περιλαμβάνει συνομιλίες, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Για ποιόν είναι

Παρά το όνομα, η πρωτοβουλία αναπτύσσεται και υπάρχει ένας άλλος όμιλος Meetup στο Norwich (LNHS) και ένας στο Μπρίστολ σύντομα. Είναι ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και οι άνδρες είναι ευπρόσδεκτοι να δώσουν συνομιλίες και να οργανώσουν εργαστήρια.

Αποστολή

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που θέλουν ανταλλαγή δεξιοτήτων και τεχνικών γνώσεων.

Πώς να συμμετάσχετε στο LLHS

Μπορείτε να γίνετε μέλος μιας τοπικής ομάδας Meetup (Λονδίνο ή Norwich) δωρεάν. Μπορείτε επίσης να βρείτε την οργάνωση στο Twitter, στο LinkedIn και στο Facebook.

Βασικές συμβουλές

Θα έλεγα στις γυναίκες που ξεκινούν στο cyber για να σταματήσουν να ζητούν άδεια και να σταματήσουν να περιμένουν ευκαιρίες. Εάν θέλετε να μεταβαίνετε εσωτερικά, ρωτήστε πώς μπορεί να σας βοηθήσει ο εργοδότης σας, όχι εάν σας το επιτρέψουν.

Θα ήθελα να συμβουλεύσω τις γυναίκες να αγνοούν τον παραδοσιακό ακαδημαϊκό κόσμο, δεν χρειάζεστε έναν βαθμό για να το κάνετε αυτό. Όλα όσα χρειάζεστε είναι εύκολα διαθέσιμα στα χέρια σας, αν έχετε έναν υπολογιστή και ένα λειτουργικό πρόγραμμα περιήγησης πηγαίνετε και να μάθετε αυτά τα πράγματα δωρεάν και να τα προσθέσετε στο προφίλ και το βιογραφικό σας LinkedIn. Τα μαθήματα σχετικά με τη διδασκαλία, τη μίζα, το pluralsight, το cybrary και το edx είναι είτε δωρεάν είτε φτηνά και είναι πιο ενημερωμένα και συμβατά με τη βιομηχανία infosec από οποιαδήποτε παραδοσιακή διαδρομή.

Θα τους συμβούλευα επίσης να μην σκεφτούν και να πανικοβληθούν για αυτό που δεν ξέρουν. Κανείς σε αυτόν τον κλάδο δεν ξέρει τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν, υπάρχουν ένα εκατομμύριο υποδιαιρέσεις, δεν πρόκειται ποτέ να γδαρθεί η επιφάνεια σε όλα αυτά. Μην ανησυχείτε, όλοι έχουμε σύνδρομο απατεώνας στο infosec και ένας σίγουρος τρόπος πυρκαγιάς για να γνωρίζετε ότι κάποιος είναι κακόβουλο όταν είστε αυτοί που αναφέρονται στον εαυτό τους ως εμπειρογνώμονας του κόσμου σε ένα ευρύτατο θέμα. Αποφύγετε εκείνους τους ανθρώπους σαν την πανούκλα.

Eliza May Austin, ιδρυτής και διευθυντής, κυρίες της εταιρείας Hacking του Λονδίνου

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μειονότητα

16. Διεθνής κοινοπραξία επαγγελματιών ψηφιακής ασφάλειας στον τομέα της μειονότητας (ICMCP) (ΗΠΑ)

Το ICMCP είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες και τις μειονότητες να επιτύχουν στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Παρέχει πολλούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων καθοδήγησης, των αξιολογήσεων δεξιοτήτων, των ευκαιριών απασχόλησης και των υποτροφιών για τις γυναίκες στο κυβερνοχώρο.

Για ποιόν είναι

Η πρωτοβουλία στοχεύει όλες τις γυναίκες και τις μειονότητες ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή ήδη στον κλάδο. Έχει προγράμματα που στοχεύουν τους σπουδαστές, αλλά και πολλά δουλειά για να βοηθήσουν όσους έχουν ήδη εισέλθει στο εργατικό δυναμικό.

Αποστολή

Το ICMCP επιδιώκει να ενισχύσει την εκπροσώπηση των γυναικών και των μειονοτήτων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων που προωθούν την πρόσληψη, τη διατήρηση και την ένταξη.

Πώς να συμμετάσχετε στο ICMCP

Η ιδιότητα μέλους σας παρέχει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία εκπαίδευσης, ανάπτυξης σταδιοδρομίας και δικτύωσης. Υπάρχουν τρεις βαθμίδες συμμετοχής, με υψηλότερες βαθμίδες που προσφέρουν πρόσθετους πόρους. Είναι αρχάριοι ($ 15 το μήνα), ασκούμενοι ($ 30 το μήνα) και στελέχη ($ 50 ανά μήνα). Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους φοιτητές.

Βασικές συμβουλές

Αναπτύξτε κάποια βασική τεχνική ικανότητα. Ένα CISSP δεν είναι αρκετό. Επιλέξτε μια περιοχή του ευρύτερου χώρου ασφαλείας και σκάβετε. Διαβάστε τα βιβλία και τα άρθρα, παρακολουθήστε μαθήματα, παρακολουθήστε συνέδρια, άτομα με σκιά εργασίας με την ειδική τεχνογνωσία. Τελικά, να γίνει ένας ηγέτης σκέψης σε αυτό το θέμα, λαμβάνοντας αυτό από τη γωνία που λειτουργεί καλύτερα για σας.

Vanessa Pegueros, Μέλος του Δ.Σ., Διεθνής Κοινοπραξία Επαγγελματιών Ψηφιακής Ασφάλειας Μειονότητας

17. Κορίτσια Go CyberStart (ΗΠΑ)

Girls Go CyberStart είναι μια σειρά από αλληλεπιδραστικές προκλήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αποκτήσουν τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για ποιόν είναι

Το πρόγραμμα εκτελείται σε 27 πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, η Πενσυλβανία και το Τέξας, και είναι ανοιχτό σε όσους τα αναγνωρίζουν ως γυναίκες. Για να είναι επιλέξιμες, τα κορίτσια πρέπει να είναι 13 ετών μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του έτους του προγράμματος και να εγγραφούν στους βαθμούς 9, 10, 11 ή 12.

Αποστολή

Τα κορίτσια Go CyberStart στοχεύουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έλλειψη εμπειρογνωμόνων των κυβερνήσεων στον κυβερνοχώρο ενθαρρύνοντας τα κορίτσια γυμνασίου να εξετάσουν τις σταδιοδρομίες στον τομέα.

Πώς να συμμετάσχετε στο Girls Go CyberStart

Η πρόσληψη 2019 είναι κλειστή, αλλά η ιστοσελίδα Girls Go CyberStart έχει ένα έντυπο για να καταχωρήσετε το ενδιαφέρον σας για το επόμενο έτος.

Βασικές συμβουλές

Μην αφήσετε το χάσμα μεταξύ των φύλων να σταματήσει να κάνετε ό, τι θέλετε: παραμονή κίνητρα και πίστη στον εαυτό σας. Επωφεληθείτε από όλους τους διαγωνισμούς και τους πόρους εκεί έξω και μην φοβάστε να σπάσετε όλες τις στερεότυπες απόψεις της ασφάλειας του κυβερνοχώρου - στην πραγματικότητα, δείτε την έλλειψη γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως ευκαιρία.

Η Sarah Hoyle, τα κορίτσια πηγαίνουν στο CyberStart

18. Επιθεωρητές κοριτσιών HPE Patch Cybersecurity (ΗΠΑ)

Η οργάνωση Scouts Girl παρακολουθεί τις περιόδους και τώρα προσφέρει ένα patch που επιβραβεύει τη γνώση της cybersecurity. Το πρόγραμμα patch και το συνοδευτικό παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Hewlett Packard Enterprises (HPE). Το πρόγραμμα διδάσκει βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και η ιδιωτικότητα και το παιχνίδι προσομοιώνει τις απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing) και τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό.

Για ποιόν είναι

Το πρόγραμμα patch είναι για κορίτσια Scout Juniors ηλικίας 9-11.

Αποστολή

Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη αυτής της ενημερωμένης έκδοσης είναι να δοθεί στα κορίτσια οι γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης η ελπίδα ότι, εργαζόμενοι με γυναίκες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου στο HPE, τα κορίτσια θα ενθουσιαστούν για την τεχνολογία.

Πώς να συμμετάσχετε στο PPE

Για να ξεκινήσετε το παιδί σας με τους Προσκόπους Κορίτσι, μπορείτε να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική φόρμα για να βρείτε στρατεύματα στην κοινότητά σας.

19. Girls4Tech της Mastercard (Παγκόσμια)

Το Girls4Tech είναι μια πρωτοβουλία STEM με γνώμονα την Mastercard για να βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια να αναπτύξουν τεχνολογία και συναφείς δεξιότητες. Περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και εξασκούν δεξιότητες STEM.

Για ποιόν είναι

Η βασική πρωτοβουλία απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 8-12 ετών. Αλλά ένα νέο πρόγραμμα, το Girls4Tech 2.0, θα απευθύνεται σε μεγαλύτερα κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών. Βασίζεται στις ΗΠΑ, αλλά έχουν φιλοξενηθεί εκδηλώσεις σε 25 χώρες και το πρόγραμμα έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες, μεταξύ των οποίων η ισπανική, η κινεζική και η νοηματική γλώσσα.

Αποστολή

Το πρόγραμμα εκθέτει τα κορίτσια στη νέα τεχνολογία και τους διδάσκει και τους εμπνέει μέσω μοντέλων ρόλων και πρακτικών δραστηριοτήτων. Ο απώτερος στόχος της είναι να ενδυναμώσει τα νεαρά κορίτσια να γίνουν ηγέτες τεχνολογίας.

Πώς να συμμετάσχετε στο Girls4Tech της Mastercard

Το Girls4Tech διεξάγεται μέσω συνεργασιών, το σημαντικότερο είναι το Scholastic. Υπάρχουν επίσης συνεργασίες με οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρωπιστικού προγράμματος με την American Airlines και ενός προγράμματος αθλητισμού και STEM σε συνεργασία με το Major League Baseball (MLB). Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Girls4Tech για περισσότερες λεπτομέρειες.

20. Οι γυναίκες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των γυναικών (Global)

Η Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (IAPP) είναι ένας ουδέτερος για την πολιτική οργανισμός προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Δημοσιεύει ειδήσεις, φιλοξενεί συναντήσεις και συνέδρια και παρέχει εκπαίδευση και πιστοποιήσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το κεφάλαιο της ΙΑΠΠ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των γυναικών "είναι" α αποκλειστικό χώρο για γυναίκες επαγγελματίες της ιδιωτικής ζωής να έρθουν μαζί.

Για ποιόν είναι

Αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται σε γυναίκες που βρίσκονται ήδη στον τομέα της ιδιωτικής ζωής και θέλουν να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους.

Αποστολή

Η Women Leading Privacy παρέχει ένα χώρο στους επαγγελματίες του τομέα της ιδιωτικής ζωής για να μοιραστούν την υποστήριξη σταδιοδρομίας, το δίκτυο και να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης.

Πώς να συμμετάσχετε στο γυναικείο ιδιωτικό απόρρητο των γυναικών του IAPP

Για να συμμετάσχετε σε αυτήν την ενότητα, πρέπει πρώτα να είστε μέλος του IAPP, το ετήσιο κόστος είναι 50 δολάρια για φοιτητές, 100 δολάρια για κυβερνητικά, μη κερδοσκοπικά, συνταξιούχα και ανώτατα εκπαιδευτικά μέλη και 275 δολάρια για επαγγελματίες.

21. Οι γυναίκες στην τεχνολογία (WIT) (ΗΠΑ)

Το WIT είναι μια Cyber ​​Security & Τεχνολογία Ειδική Ομάδα Ενδιαφέροντος (Cyber & Tech SIG) για τη διεύρυνση των ευκαιριών για κορίτσια και γυναίκες στην ασφάλεια και την τεχνολογία των πληροφοριών. Προσφέρει τεχνολογική εκπαίδευση, ευκαιρίες καθοδήγησης και δικτύωσης και ανάπτυξη ηγεσίας.

Για ποιόν είναι

Το WIT είναι προσανατολισμένο προς τις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα μιας τεχνολογικής σταδιοδρομίας, από κορίτσια σχολικής ηλικίας έως γυναίκες στελέχη. Η οργάνωση είναι αρκετά τοποθετημένη με μέλη που βρίσκονται κυρίως στην Ουάσιγκτον, τη Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια.

Αποστολή

Ο πρωταρχικός στόχος του WIT είναι να προωθούν τις γυναίκες στην τεχνολογία. Συγκεκριμένα, θέλει να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, να εκπαιδεύσει τις γυναίκες στην τεχνολογία και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον δικτύωσης για τις γυναίκες να συνεργάζονται και να μαθαίνουν το ένα από το άλλο. Παρέχει ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά υλικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και φιλοξενεί τακτικές εκδηλώσεις.

Πώς να συμμετάσχετε στο WIT

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαδίκτυο πληρώνοντας μια συνδρομή μέλους ύψους $ 115 ανά έτος ($ 50 για τους ομοσπονδιακούς ή κρατικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές).

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του Κάνσας

22. Οι γυναίκες στην ασφάλεια - Kansas City (WiS-KC) (ΗΠΑ)

Πρόκειται για έναν πολύ τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα το Kansas City, Missouri. Παρέχει εργαστήρια, καθοδήγηση και δικτύωση και χορηγεί υποτροφίες για γυναίκες που επιδιώκουν πτυχίο ή πιστοποίηση στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή της ασφάλειας των πληροφοριών.

Για ποιόν είναι

Στόχος του είναι να υπηρετεί γυναίκες σε όλα τα επίπεδα της τοπικής κοινότητας ασφάλειας πληροφοριών.

Αποστολή

Ο στόχος είναι να να εμπνεύσει και να στηρίξει τις γυναίκες στην ασφάλεια των πληροφοριών και να τους δώσουμε μια εστίαση. Κάνει αυτό μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, και φιλοξενεί τακτικές εκδηλώσεις.

Πώς να συμμετάσχετε στο WiS-KC

Δεν υπάρχει μέλος ή εγγραφή για την WiS-KC, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο για λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή σε μηνιαίες συναντήσεις ή να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας για ενημερώσεις.

Βασικές συμβουλές

Μην φοβάστε να αποτύχετε - η αποτυχία είναι ένας τρόπος που μπορείτε να μεγαλώσετε ως άτομο. Αν πρόκειται να αποτύχετε. αποτυγχάνουν γρήγορα, αποτυγχάνουν και αποτυγχάνουν συχνά.

Amber Stone, Πρόεδρος, Γυναίκες στην Ασφάλεια - Kansas City

23. Οι γυναίκες στην ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή (WISP) (ΗΠΑ)

Το WISP είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται στην Καλιφόρνια και βοηθά τις γυναίκες να επιτύχουν σε βιομηχανίες ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Παρέχει εκπαίδευση, δικτύωση, καθοδήγηση και κατάρτιση ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας και της χορηγίας εθνικών εκδηλώσεων.

Για ποιόν είναι

Η οργάνωση διαθέτει πόρους και εκδηλώσεις για όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, εξυπηρετεί κυρίως τα μέλη των βασικών κεφαλαίων του στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες και Βοστώνη. Νέα κεφάλαια πρόκειται να δημιουργηθούν στη Νέα Υόρκη και το Δουβλίνο (Ιρλανδία). Η ιδιότητα μέλους είναι η πλέον κατάλληλη γυναίκες που επιθυμούν να προωθήσουν την καριέρα τους στους τομείς της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Αποστολή

Η βασική αποστολή της WISP είναι να «προωθήσει τις γυναίκες να ηγηθούν του μέλλοντος της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας». Για να γίνει αυτό, παρέχει σεμινάρια κατάρτισης σε προσωπικό, εργαστήρια (όπως ασφαλή κωδικοποίηση, μηχανική απορρήτου και συλλογή κλειδαριών) -το πρόγραμμα καθοδήγησης (WISP Tandems), και υποστηρίζει διάφορες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ infosec.

Πώς να συμμετάσχετε στο WISP

Για να συμμετέχετε με το WISP, μπορείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο τους ή να τους ακολουθήσετε στο Twitter, στο Facebook και στο LinkedIn.

24. Οι γυναίκες στην άμυνα (WID) (ΗΠΑ)

Ενσωματώθηκε το 1985, η WID είναι μια θυγατρική της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Ένωσης (NDIA) που συμβάλλει στην εμπλοκή και προώθηση των γυναικών σε τομείς εθνικής ασφάλειας. Εκπροσωπείται από 20 κεφάλαια στις ΗΠΑ.

Για ποιόν είναι

Τα μέλη της συμμαχίας WID περιλαμβάνουν άνδρες και γυναίκες από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών και αμυντικών οργανισμών, των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, κυβερνητικών υπηρεσιών και ακαδημαϊκών κύκλων.

Αποστολή

Αυτή η πρωτοβουλία είναι σε θέση να προσπαθήσει να βοηθήσει στη δημιουργία ενός διαφορετικό εργατικό δυναμικό στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις συνδέσεις και τις ηγετικές ικανότητες των γυναικών. Σε εθνική κλίμακα, ο οργανισμός συνεργάζεται για να υποστηρίξει βέλτιστες πρακτικές, πολιτικές και τεχνολογίες για όσους ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια. Σε τοπικό επίπεδο, τα μέλη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κεφαλαίων και καθοδήγηση, καθώς και σε γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών για κυβερνοχώρο.

Πώς να συμμετάσχετε στο WID

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο WID μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού. Η ιδιότητα του μέλους είναι ελεύθερη για το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και τους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Για ακαδημαϊκούς και μέλη της βιομηχανίας, υπάρχει ετήσια αμοιβή $ 40.

25. Οι γυναίκες της BAE Systems στην Cybersecurity (WiCS) (Παγκόσμια)

Η BAE Systems είναι μια πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που ειδικεύεται στην ασφάλεια, την άμυνα και την αεροδιαστημική. Η πρωτοβουλία WiCS καθοδηγείται από την εταιρεία εφαρμογών της, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια. Παρέχει προγράμματα κατάρτισης, μεταξύ των οποίων εκπαίδευση κατά της προκατάληψης για ανώτερα στελέχη, και φιλοξενεί και παρακολουθεί συνομιλίες για γεγονότα ασφαλείας.

Για ποιόν είναι

Αυτή η πρωτοβουλία φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στο εσωτερικό, με το WiCS να βοηθάει να κάνει κύματα εντός της ίδιας της εφαρμοσμένης νοημοσύνης. Ωστόσο, επηρεάζει την ασφάλεια του κυβερνοχώρου συνολικά μέσω συνομιλιών σε διάφορα γεγονότα στον κυβερνοχώρο.

Αποστολή

Οι στόχοι του WiCS είναι να παρακινήσουν και να εξουσιοδοτήσουν τις γυναίκες να υπερέχουν στους αντίστοιχους τομείς ασφαλείας τους, να προσελκύσουν περισσότερες γυναίκες στη βιομηχανία και να προσφέρουν στήριξη στις γυναίκες καθ 'όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Πώς να συμμετάσχετε στο WiCS

Για να μάθετε περισσότερα για την ομάδα ή για να προσκαλέσετε ένα μέλος να μιλήσει σε μια εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την WiCS στη διεύθυνση [email protected]

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

26. LATAM Οι γυναίκες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (Λατινική Αμερική)

Η WomCy είναι μια οργάνωση προσχώρησης της Λατινικής Αμερικής αφιερωμένη στην αύξηση του αριθμού των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για ποιόν είναι

Η οργάνωση απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των κοριτσιών της σχολικής ηλικίας και των γυναικών που έχουν ήδη επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Αποστολή

Ο στόχος της WomCy είναι να κλείσει το cybersecurity χάσμα φύλου στη Λατινική Αμερική χώρες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συνομιλιών και καθοδήγησης σταδιοδρομίας για τα κορίτσια σχολικής ηλικίας καθώς και μέσω της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης και των υπηρεσιών προσλήψεων γυναικών που επιθυμούν να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον κυβερνοχώρο.

Πώς να συμμετάσχετε στο WomCy

Για να εμπλακείτε με το WomCy, μπορείτε να ξεκινήσετε με την εγγραφή σας στον ιστότοπο και ακολουθώντας την πρωτοβουλία LinkedIn και Twitter.

Βασικές συμβουλές

Υπάρχει η αντίληψη ότι για να ακολουθήσει μια καριέρα στην Cybersecurity πρέπει να έχετε ένα πτυχίο ηλεκτρονικών επιστημών ή προηγμένες τεχνολογικές δεξιότητες. Ναι, υπάρχουν ρόλοι που απαιτούν αυτές. Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες θέσεις που δεν απαιτούν τεχνικό πτυχίο. Και αν είστε μία από εκείνες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για αυτή την καριέρα που υπερέχουν σε θέσεις που εφαρμόζουν την ηγεσία, την επικοινωνία και την ομαδική συνεργασία, τότε Cybersecurity είναι επίσης για σας.

Δεύτερον, ξεκινήστε να εξετάζετε τους ίδιους τους ρόλους και τις απαιτήσεις τους για να βοηθήσετε να ταιριάξετε με την προηγούμενη εμπειρία σας, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε άλλη περιοχή. Υπάρχουν θέσεις Cybersecurity που απαιτούν ακριβώς τις δεξιότητες που ανέφερα: διαχειριστές, μάρκετινγκ προϊόντων, χρηματοδότηση, αναλυτές, συμμόρφωση, προστασία προσωπικών δεδομένων. Πηγαίνουν επίσης ανεκπλήρωτοι. Τέλος, επικοινωνήστε με το δίκτυο και μάθετε από άλλες γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε αυτούς τους ρόλους. Οι γυναίκες τείνουν να δίνουν στους ανθρώπους που ευδοκιμούν να μοιραστούν πώς ξεκίνησαν στην καριέρα τους και πώς πέτυχαν. Η καθοδήγηση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όχι μόνο μέσω επίσημων προγραμμάτων. Φέρτε αυτή τη συζήτηση στα πανεπιστήμια - Φιλελεύθερες Τέχνες, Κοινωνικές Σπουδές - και δείξτε στους μαθητές ότι αυτοί οι ρόλοι υπάρχουν στην Cybersecurity. Πρωτοβουλίες όπως αυτό βοηθούν να φέρει μια ρεαλιστική εικόνα στους μαθητές και όχι παρερμηνείες ότι η Cybersecurity είναι μόνο για τους geeks.

Leticia Gammill, Πρόεδρος, LATAM Οι γυναίκες στην Cybersecurity

27. Συνένωση των γυναικών στον κυβερνοχώρο (UWIC) (ΗΠΑ)

Η ναυαρχίδα του UWIC είναι ένα ετήσιο συμπόσιο με δεκάδες γυναίκες (συν μερικούς άνδρες) και εκατοντάδες συμμετέχοντες. Χορηγεί άλλες δραστηριότητες και συναντήσεις κατά τη διάρκεια του έτους.

Για ποιόν είναι

Το συμπόσιο συγκεντρώνει τους ηγέτες των γυναικών που μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους με άλλες γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Αποστολή

Η UWIC επιδιώκει να αξιοποιήσει την επιτυχία των γυναικών ηγετών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να βοηθήσει στην ανακάλυψη και την αντιμετώπιση θέματα που μπορεί να εμποδίζουν άλλες γυναίκες από την επίτευξη ηγετικών θέσεων. Η UWIC έχει εταίρους από εταιρείες, ακαδημαϊκούς, κυβερνητικούς φορείς, επενδυτές και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Πώς να συμμετάσχετε στο UWIC

Το συνέδριο του 2019 πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του UWIC για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τα επερχόμενα γεγονότα.

γυναικών σε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που εξασφαλίζει

28. Ασφαλίζει (Αφρική)

Η Secures είναι μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στον τομέα σε νεαρή ηλικία. Υποστηρίζει εκδηλώσεις δικτύωσης, καμπάνιες εκκίνησης, διαδικτυακά σεμινάρια, συμβουλευτικές συνεδρίες και hackathons και συνδέει τα μέλη με ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Βοηθά επίσης τα μέλη να βρουν δουλειές ασφάλειας για τις γυναίκες.

Για ποιόν είναι

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Νιγηρία, αλλά έχει μέλη σε όλη την Αφρική και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ορισμένα προγράμματα στοχεύουν να βοηθήσουν τους νέους να ανακαλύψουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ενώ άλλες απευθύνονται σε γυναίκες που επιθυμούν να εισέλθουν ή να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους στον κλάδο του κυβερνοχώρου.

Αποστολή

Ασφαλώς θέλει να εμπλακούν οι νέοι στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, ιδιαίτερα των νέων γυναικών. Στόχος της είναι επίσης να βοηθήσει τις γυναίκες που βρίσκονται ήδη στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο να επιτύχουν τους στόχους της σταδιοδρομίας τους.

Πώς να συμμετάσχετε στην She Secures

Μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στην She Secures με την συμμετοχή σας στην ομάδα WhatsApp της πρωτοβουλίας (ο σύνδεσμος βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας).

Βασικές συμβουλές

Είπαμε να είμαστε περίεργοι και να είστε περισσότερο από πρόθυμοι να μάθετε, ακόμη και αν δεν ξέρετε jack για αυτό που προσπαθείτε να εισέλθετε, όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε και όχι απλώς να περιμένετε για να κουτάλι σας ζωοτροφών με εργαλεία και πόρους, θα ήταν ευτυχείς να σας δανείσουν το χρόνο ή τα αυτιά τους επειδή ξέρουν ότι δεν είστε ένας από αυτούς τους τεμπέλης ανθρώπους που έρχονται να χάσουν το χρόνο τους.

Επίσης, ποτέ μην εγκαταλείπετε την ευκαιρία να συναντήσετε νέους ανθρώπους στον κλάδο μέσω συναντήσεων στον κυβερνοχώρο, ευτυχώς ώρες ή συνέδρια ... Η λέξη «το δίκτυό σας είναι η αξία σας δεν μπορεί ποτέ να υπερκεραστεί», γι 'αυτό κρατήστε την ισορροπημένη, ενταχθούν σε οποιαδήποτε γυναίκα στο cybersecurity ομάδα ή κύκλο στην κοινότητά σας και παρακολουθήστε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις συναντήσεις και παρακολουθήστε τις επαφές που συναντήσατε όταν φύγετε. Τέλος, παραμείνετε ενημερωμένοι με τα νέα / τάσεις στον κυβερνοχώρο - μέσω των ιστολογίων, των ιστότοπων ειδήσεων ή των αγαπημένων σας παραγόντων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στα κοινωνικά μέσα.

Η Σοφίνα και η Λιλιανός, ιδρυτές, εξασφαλίζει

29. Meta Defense Labs 'SHE CISO Exec. (Ηνωμένο Βασίλειο και Σρι Λάνκα)

Το Meta Defense Labs είναι μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σρι Λάνκα. Η πρωτοβουλία SHE CISO Exec. είναι μια πλατφόρμα για την καθοδήγηση και την κατάρτιση των γυναικών στην ηγεσία του κυβερνοχώρου. Φαίνεται να είναι στα αρχικά στάδια της, αλλά τρέχει συναντήσεις, στρατόπεδα εκκίνησης και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Για ποιόν είναι

SHE CISO Exec. απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή βρίσκονται στα αρχικά στάδια της σταδιοδρομίας τους. Οι άνδρες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στα προγράμματα. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και στο Colombo της Σρι Λάνκα.

Αποστολή

Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα ταλέντων στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών. Ενώ το SHE CISO Exec. αναγνωρίζει την ανάγκη να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στη βιομηχανία, δεν είναι αποκλειστικά για τις γυναίκες.

Πώς να συμμετάσχετε στο SHe CISO Exec

Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία εγγραφής, αλλά εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις, μπορείτε να στείλετε απευθείας στον οργανισμό την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

30. Seidea (Ηνωμένο Βασίλειο)

Η πρωτοβουλία Seidea είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενθάρρυνση των γυναικών της μαύρης και της εθνοτικής μειονότητας να βοηθήσουν στη μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στον κυβερνοχώρο. Διεξάγει διαδικτυακά σεμινάρια, διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια με εξέχοντα στοιχεία στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Για ποιόν είναι

Η ομάδα απευθύνεται σε γυναίκες μαύρης και εθνοτικής μειονότητας που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά υπάρχουν μερικά προγράμματα στο διαδίκτυο.

Αποστολή

Η Seidea ελπίζει να βοηθήσει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των φύλων στον κυβερνοχώρο εισάγοντας νέες γυναίκες σε πρότυπα στο πλαίσιο της βιομηχανίας με την οποία ταυτίζονται και παρέχοντας προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Πώς να συμμετάσχετε στη Seidea

Μπορείτε να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Seidea για να εγγραφείτε για μεμονωμένα γεγονότα ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία.

Βασικές συμβουλές

Να είστε αυτογνωσμένοι, να κατανοείτε τα σύνολα δεξιοτήτων σας και τους τομείς ισχυρών σας. Αφού αξιολογήσετε τον εαυτό σας, θα συνιστούσα να εξετάζετε τις διάφορες θέσεις εργασίας στον τομέα και να κατανοείτε τι σας ταιριάζει με βάση την προσωπικότητα, την ικανότητά σας και την εμπειρία σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πού βρίσκεστε, όπου θέλετε να πάτε, επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε τα κενά. Ο εντοπισμός των κενών είναι σημαντικός καθώς σας επιτρέπει να έρθετε με το σχέδιο στρατηγικής. Θα πρότεινα επίσης έναν εταίρο λογοδοσίας για να σας κρατήσει σε καλό δρόμο.

Στέφανι Ιτιμί, Ιδρυτής, Σεϊδέα

31. Cyber ​​Shikshaa (Ινδία)

Το Cyber ​​Shikshaa είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου Ασφαλείας Δεδομένων της Ινδίας (DSCI) και της Microsoft και παρέχει προγράμματα κατάρτισης στον κυβερνοχώρο για γυναίκες. ο εντατικά προγράμματα είναι τέσσερις μήνες σε διάρκεια και πραγματοποιούνται σε κέντρα κατάρτισης σε διάφορες τοποθεσίες στην Ινδία.

Για ποιόν είναι

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν γυναίκες στην Ινδία που ενδιαφέρονται να επιδιώξουν επαγγελματική σταδιοδρομία. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας 21-26 ετών, να κατέχουν πτυχίο μηχανικού και να έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των επτά ημερών.

Αποστολή

Ο κύριος στόχος της Cyber ​​Shikshaa είναι να συμβάλει στην τόνωση της σταδιοδρομίας των γυναικών που υποφέρουν από διαφορετική κακή κατάσταση στην Ινδία, συμβάλλοντας παράλληλα στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ταλέντων και φύλου στη βιομηχανία του κυβερνοχώρου.

Πώς να συμμετάσχετε στο Cyber ​​Shikshaa

Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι μπορούν να εγγραφούν για το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν. Οι ημερομηνίες έναρξης και οι τοποθεσίες ποικίλλουν, αλλά υπάρχουν πολλά προγράμματα που εκτελούνται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

32. Οι γυναίκες της CyberWire στην Cyber ​​Security (ΗΠΑ)

Το CyberWire είναι ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων στον κυβερνοχώρο της Μέριλαντ. Η πρωτοβουλία Women in Cybersecurity επικεντρώνεται γύρω από μια ετήσια δεξίωση που γιορτάζει τις γυναίκες στον τομέα.

Για ποιόν είναι

Η υποδοχή λαμβάνει χώρα στην Ουάσινγκτον, DC και καλωσορίζει τις γυναίκες από όλη την περιοχή. Απευθύνεται ειδικά σε διάφορα επίπεδα γυναικών επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στον ιδιωτικό τομέα και στις κυβερνήσεις

Αποστολή

Η υποδοχή αναδεικνύει τις γυναίκες στη βιομηχανία του κυβερνοχώρου και παρέχει ένα περιβάλλον για εκείνους που επιδιώκουν τη σταδιοδρομία στον κυβερνοχώρο να συνδεθούν με τους συμβούλους.

Πώς να συμμετάσχετε στις γυναίκες της CyberWire στην Cyber ​​Security

Η λήψη της Γυναίκας στην Cyber ​​Security είναι ένα εκδήλωση μόνο για προσκλήσεις, αλλά μπορείτε να ζητήσετε αντάλλαγμα για μια πρόσκληση. Λεπτομέρειες σχετικά με την αίτηση πρόσκλησης θα δημοσιευτούν στη σελίδα του συμβάντος.

γυναικών σε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

33. Κοινωνία της CyberSecurity Women (WCSS) (Καναδάς)

Αυτή η μη κερδοσκοπική κοινωνία ασφάλειας γυναικών παρέχει προγράμματα και υπηρεσίες ανάπτυξης καριέρας, προγύμναση και καθοδήγηση για τις γυναίκες στις επαγγελματικές σταδιοδρομίες.

Για ποιόν είναι

Η οργάνωση είναι για κορίτσια και γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή σκέφτονται να ξεκινήσουν μια καριέρα στον κυβερνοχώρο. Βασίζεται στο Βανκούβερ του Καναδά, αλλά έχει έξι κεφάλαια σε όλο τον κόσμο.

Αποστολή

Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες και τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο να επιτύχουν στην καριέρα τους. Αυτό επιτυγχάνεται με παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα, υποστήριξη και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πώς να συμμετάσχετε στο WCSS

Η ετήσια συνδρομή είναι CAD $ 59 που σας δίνει πρόσβαση σε εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους και εκδηλώσεις.

Βασικές συμβουλές

Έχετε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας και ερευνητικούς οργανισμούς για τους οποίους σκεφτήκατε να εργάζεστε και την εκπαίδευση που θέλετε να επενδύσετε στο χρόνο και τα χρήματά σας.

Λίζα Καρνέι, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας CyberSecurity Women Society

Οι γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι η Ινδία

34. Οι γυναίκες της ISSA Ινδία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (W-CS) (Ινδία)

Το W-CS είναι μια ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος που συνδέεται με το κεφάλαιο της Ινδίας της Ένωσης Πληροφοριών Ασφάλειας Πληροφοριών (ISSA). Διοργανώνει σε απευθείας σύνδεση εκδηλώσεις και προσωπικές συναντήσεις.

Για ποιόν είναι

Αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες στην Ινδία που ενδιαφέρονται ή έχουν ήδη ασχοληθεί με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Αποστολή

Το W-CS στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των γυναικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της εμπνεύσει την επόμενη γενιά των γυναικών που ασκούν σταδιοδρομία στον τομέα.

Πώς να συμμετάσχετε στο W-CS

Η συμμετοχή στο W-CS είναι δωρεάν και απλά απαιτεί να συμπληρώσετε ένα ηλεκτρονικό έντυπο.

Βασικές συμβουλές

Έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και συνεχίζετε να βαδίζετε. Η κατανόηση των αποχρώσεων της ασφάλειας είναι δύσκολη και απαιτεί πρακτική. Πιστέψτε λοιπόν στον εαυτό σας και μην το εγκαταλείπετε!

Pragati Ogal Rai, Πρόεδρος, Γυναίκες στην Cyber ​​Security, ISSA India Chapter

35. Ομάδες LinkedIn για γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Μια γρήγορη αναζήτηση στο LinkedIn θα αποφέρει πολλές σελίδες και ομάδες αφιερωμένες στη βοήθεια των γυναικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και σε συναφείς τομείς. Εδώ είναι μερικά από αυτά που ξεχώρισαν σε με:

 • Μέντορας & Mentee Women in Cybersecurity (2.250 μέλη)
 • Σύνδεσμος Γυναικών στην CyberSecurity (LoWiCyS) (784 οπαδοί)
 • Γυναίκες γνωρίζουν το Cyber ​​Group (249 μέλη)
 • Ομάδα Γυναικών στην Ασφάλεια (326 μέλη)
 • Βοήθεια μιας αδελφής επάνω (881 μέλη)
 • AFWIC Αφρικανές γυναίκες στην Cybersecurity (1.983 οπαδοί)
 • Οι γυναίκες στο CyberSec | Ελβετία (37 μέλη)
 • Σιάτλ Γυναίκες στην Ασφάλεια Πληροφοριών και Ασφάλεια Πληροφοριών (SWiCSIS) (104 μέλη)
 • Οι γυναίκες στην Cyber ​​Leadership (270 μέλη)
 • Γυναίκες και μειονότητες στον κυβερνοχώρο (61 μέλη)
 • Οι γυναίκες στην Cybersecurity NB (20 μέλη)
 • Οι γυναίκες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου της Ισπανίας (126 μέλη)
 • Οι γυναίκες στην Κοινότητα Cybersecurity Amsterdam (39 μέλη)

Βασικές συμβουλές για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να infosec ως σταδιοδρομία

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένας τόνος πρωτοβουλιών που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ή να προωθήσετε την καριέρα σας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Στην πραγματικότητα, με τόσες πολλές επιλογές, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο, μπορεί να είναι συντριπτική η σκέψη σας από πού να ξεκινήσετε.

Για να βοηθήσετε, εδώ είναι μερικά από τα βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε κατά τη χαρτογράφηση της πορείας σας:

 1. Δημιουργήστε ένα δίκτυο υποστήριξης
 2. Βρείτε έναν μέντορα
 3. Εξερευνήστε διαφορετικές περιοχές
 4. Πρακτική, πρακτική, πρακτική
 5. Πίστεψε στον εαυτό σου
 6. Κάνετε πρακτική άσκηση
 7. Ψάξτε για εκθέσεις ποικιλομορφίας
 8. Ακολουθήστε τα σχετικά hashtag

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά με λίγες λεπτομέρειες:

1. Δημιουργήστε ένα δίκτυο υποστήριξης

Οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες σε σχεδόν οποιαδήποτε βιομηχανία θα σας πουν ότι ένα δίκτυο υποστήριξης είναι απαραίτητο. Εκτός από παρέχοντας εξωτερικές προοπτικές, ένα δίκτυο υποστήριξης μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις εμπειρίες άλλων και να σας προσφέρουμε ευκαιρίες κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με άλλους στον τομέα μπορεί ακόμη και να σας οδηγήσει στην επόμενη δουλειά σας.

2. Βρείτε έναν μέντορα

Ένα βασικό συστατικό ενός σταθερού δικτύου είναι ένας μεγάλος μέντορας. Έχοντας κάποιον να αναπηδήσει ιδέες μακριά και να κοιτάξει για συμβουλές σταδιοδρομίας μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Οι σύμβουλοι μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε συνδέσεις με βασικούς παίκτες στον τομέα σας, οδηγώντας σε άλλες δυνατότητες δικτύωσης ή απασχόλησης.

Όπως ο Steve Morgan, ιδρυτής και αρχισυντάκτης της Cybersecurity Ventures και συν-συγγραφέας του βιβλίου "Γυναίκες που γνωρίζουν τον κυβερνοχώρο: 100 συναρπαστικές γυναίκες που καταπολεμούν την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο" μας λέει, οι γυναίκες που εισέρχονται στο πεδίο θα πρέπει ...

[...] οικοδομήσουμε ένα δίκτυο γυναικών και ανδρών για να συνεργαστούμε, να συμβουλεύουμε και να μαθαίνουμε.

Συνεχίζει να λέει:

Τα κοινωνικά μέσα βοηθούν να γίνει αυτό δυνατό. Στείλτε μια προσωπική σημείωση λέγοντας στους ανθρώπους γιατί θέλετε να συνδεθείτε μαζί τους στο LinkedIn, και θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο. Παρακολουθήστε τοπικά συνέδρια στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και γνωρίστε άλλους ανθρώπους στη βιομηχανία μας. Υπάρχει δύναμη ενότητας.

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου steve morgan

Noureen Njoroge του ομίλου LinkedIn Mentor & Mentee Women in Cybersecurity συμφωνεί:

Η καριέρα στον κυβερνοχώρο είναι ένα ταξίδι και όχι ένας προορισμός. Υπάρχουν πολλοί τομείς ασφάλειας που θα πρέπει να περιηγηθείτε μέχρι να βρείτε τη θέση σας. Σε αυτή τη βιομηχανία, πρέπει να προσαρμόζεστε στην αλλαγή καθώς το τοπίο απειλής εξελίσσεται συνεχώς. Για εκείνους από εμάς που ξεκινούν αυτό το ταξίδι, θα συνιστούσα να πάρετε έναν μέντορα. Αυτός ή αυτή είναι η γέφυρα ανάμεσα στην εκπαίδευσή σας, την επαγγελματική σας εμπειρία και την επιτυχία στην Cybersecurity. Να είστε παθιασμένοι με τους στόχους σας στην Cybersecurity, για την επιδίωξη ενός μέντορα αποκαλύπτει το πάθος του προστατευόμενου.

οι γυναίκες στις πρωτοβουλίες πρωτοβουλίας στον κυβερνοχώρο

3. Εξερευνήστε διαφορετικές περιοχές

Ορισμένες γυναίκες αγαπούν απλά αυτό που κάνουν και δεν μπορούν να φανταστούν να κάνουν τίποτα άλλο. Αλλά αν είσαι περίεργοι για άλλες περιοχές της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εξερευνήσετε. Ορισμένοι τομείς-κλειδιά που μπορεί να ενδιαφέρουν είναι η εκτίμηση κινδύνου, η πληροφόρηση σχετικά με απειλές, η διακυβέρνηση, οι πράξεις ασφάλειας, η αρχιτεκτονική ασφάλειας, τα πλαίσια και τα πρότυπα και η εκπαίδευση των χρηστών.

Για παράδειγμα, κάποιος που ενδιαφέρεται για την αξιολόγηση του κινδύνου για τον κυβερνοχώρο μπορεί να ειδικεύεται σε δοκιμές διείσδυσης και να βοηθά τις εταιρείες να εντοπίζουν ευπάθειες ασφαλείας που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ.

Το παρακάτω σχήμα απεικονίζει μερικές από τις διαδρομές που θα μπορούσε να λάβει η καριέρα σας στον κυβερνοχώρο.

Σταδιοδρομίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Μπορείτε να ελέγξετε τα εκπαιδευτικά εργαλεία που παρέχονται από ορισμένες από τις ομάδες που συζητήσαμε νωρίτερα, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά περισσότερα δωρεάν και πληρωμένα online μαθήματα cybersecurity διαθέσιμα.

4. Πρακτική, πρακτική, πρακτική

Αφού αποκτήσετε βασικές γνώσεις στον κυβερνοχώρο, δεν υπάρχει έλλειψη προγραμμάτων, γεγονότων και διαγωνισμών που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Εδώ είναι μόνο μερικά από τα διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων που μπορείτε να εμπλακείτε με:

 • Καταγράψτε τη σημαία (CTF): Αυτές οι εκδηλώσεις είναι διαγωνισμοί όπου άτομα ή ομάδες αγωνίζονται για την επίλυση ενός προβλήματος ασφαλείας, όπως η ανάληψη ή η υπεράσπιση ενός ηλεκτρονικού συστήματος.
 • Hackathon: Οι hackathons συχνά λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια πολλών ημερών και περιλαμβάνουν προγραμματιστές που συνεργάζονται σε προγράμματα λογισμικού εντατικά.
 • Bounty Bug: Πολλές εταιρείες προσφέρουν ένα νομισματικό ή άλλο είδος ανταμοιβής σε άτομα που ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν ευπάθειες στα συστήματα της εταιρείας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα προβολών σφάλματος του Facebook προσφέρει ανταμοιβές έως και $ 40,000. Το BugCrowd παρέχει μια ενημερωμένη λίστα με τα bugs.

Η σελίδα Bug Bounty στο Facebook.

Μια γρήγορη αναζήτηση για οποιεσδήποτε από αυτές (ή για διαγωνισμούς στον κυβερνοχώρο γενικότερα) θα αποφέρει πολλές online και προσωπικές εκδηλώσεις για να συμμετάσχετε.

Παρόλο που ίσως φαίνεται να προκαλεί εκφοβισμό από την αρχή για να μπείτε σε αυτά τα γεγονότα, υπάρχουν πιθανότατοι άλλοι σαν εσάς που μόλις ξεκινούν.

Όπως συνιστά ο Njoroge

[...] να είστε τολμηροί, να είστε σίγουροι και μην φοβάστε να αποτύχετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο θα μπορούσατε να πετύχετε στη ζωή, αν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε, να αποτύχετε, να μάθετε από την αποτυχία σας και να προσπαθήσετε ξανά και ξανά μέχρι να πετύχετε.

Η Valentine και η Andrea, κοινοτικοί ιδρυτές του ομίλου LinkedIn Οι γυναίκες στην Κοινότητα Cybersecurity Community του Άμστερνταμ έχουν παρόμοιες συμβουλές:

Δεν έχει σημασία τι, απλά πηγαίνετε για αυτό. Δεν υπάρχει κανένας μυστικός τύπος για την επίτευξη καριέρας στον κυβερνοχώρο. Εάν θέλετε κάτι, ζητήστε το, αλλά πάντα παραμείνετε ταπεινοί. Τολμήστε να κάνετε ερωτήσεις και τολμήστε να πάτε για τις ευκαιρίες που έρχονται σε σας. Και πάνω απ 'όλα: μάθετε όσο μπορείτε!

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στο Άμστερνταμ

5. Πιστέψτε στον εαυτό σας

Ενώ είστε υποχρεωμένοι να χτυπήσετε κάποια οδοφράγματα κατά μήκος της πορείας, θυμηθείτε ότι αυτό είναι το ίδιο για όλους τους κλάδους και δεν σημαίνει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν είναι κατάλληλη για εσάς. Η Εμίλη Ευριπίδου, ιδιοκτήτρια προϊόντων στην Ελληνική Τράπεζα και συνιδρυτής της εταιρείας Women in Security Group Ltd. έχει κάποιες συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα:

Κάθε κορίτσι και κάθε αγόρι που ξεκινά την καριέρα τους πρέπει να θυμάται ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του εαυτού τους και μπορούν να πετύχουν μόνο αν πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν.

Συχνά θα βρεθείτε σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να σας απογοητεύσουν είτε επειδή δεν ξέρουν τι μπορείτε να πετύχετε ακόμη είτε επειδή αυτό ταιριάζει στις ατομικές τους ανάγκες. Εάν συμβεί αυτό, θυμηθείτε ποιοι είστε και την πρόοδο που έχετε κάνει μέχρι τώρα, στον ακαδημαϊκό χώρο, στην καριέρα σας και στη ζωή σας. Κανείς δεν μπορεί να σας βάλει κάτω εάν δεν τους αφήσετε.

Περιττό να πούμε ότι θα έχετε περισσότερα πυρομαχικά τόσο περισσότερο αναπτύσσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Προσπαθήστε λοιπόν να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, ακόμα και μετά το πανεπιστήμιο, και να βρεθείτε σε καταστάσεις όπου μπορείτε να συγκεντρώσετε εμπειρίες τόσο στο επάγγελμά σας όσο και στην προσωπική σας ζωή.

γυναίκες στις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

6. Κάνετε πρακτική άσκηση

Εάν αγωνίζεστε να αποκτήσετε εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης. Με τόσες πολλές ευκαιρίες στο διαδίκτυο, ίσως να είστε σε θέση να αναλάβετε ένα μερικός απομακρυσμένος ρόλος που σας επιτρέπει την ελευθερία να εργάζεστε από το σπίτι στον δικό σας χρόνο.

Εκτός από τον έλεγχο ορισμένων από τις πολλές πρωτοβουλίες που αναφέρονται παραπάνω, η CyberInternAcademy είναι ένας χρήσιμος πόρος αν ψάχνετε για πρακτική άσκηση χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

7. Ψάξτε για εκθέσεις ποικιλομορφίας

Σημειώστε ότι ενώ ο κατάλογος των πρωτοβουλιών μας δείχνει ότι πολλές εταιρείες έχουν πλήρη επίγνωση του χάσματος μεταξύ των φύλων και προσπαθούν ενεργά να το κλείσουν, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για κάθε εταιρεία.

Ψάχνετε για μια εταιρεία που είναι εμφανώς αγωνιστική για την ισότητα των φύλων θα σας βοηθήσει δύο φορές. Πρώτον, θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές σας να μισθωθεί στην πρώτη θέση. Επιπλέον, σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να βρείτε ένα εταιρική κουλτούρα που καλωσορίζει την ποικιλομορφία και ότι θα θέλατε να παραμείνετε.

Ένα καλό σημάδι ότι μια εταιρεία αγκαλιάζει και προωθεί τη διαφορετικότητα είναι μια εσωτερική έκθεση για το θέμα. Για παράδειγμα, η Intel υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για την ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό της στην έκθεση του 2018.

Έκθεση για την παγκόσμια ποικιλομορφία και ενσωμάτωση της Intel.

Για να τα βρείτε, μπορείτε να αναζητήσετε ένα όνομα εταιρείας μαζί με την αναφορά "ποικιλομορφία". Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε τον ειδικό ιστότοπο DiversityReports.org, ο οποίος ακόμη κατατάσσει τις εταιρείες ανάλογα με τον αριθμό των γυναικών που κατέχουν διάφορους τύπους ρόλων στην επιχείρηση.

Για μια γρήγορη ματιά στην ποικιλομορφία των φύλων σε ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, αυτό το πληροφοριακό είναι ωραίο γράφημα παρέχει κάποια στατιστικά στοιχεία για το άνοιγμα των ματιών.

8. Ακολουθήστε τα σχετικά hashtags

Παρόλο που υπάρχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις γυναίκες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, ευτυχώς είναι σχετικά απλή αυτή τη στιγμή να παραμείνουν ενήμεροι για το τι συμβαίνει στον τομέα.

Απλά ακολουθώντας τα σχετικά hashtags στο Twitter και στο LinkedIn, θα είστε σε θέση να ενημερώνεστε για νέα σχετικά με πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, ευκαιρίες δικτύωσης, ανοίγματα θέσεων εργασίας και πολλά άλλα.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε:

 • #cyberwomen
 • #womenincyber
 • # βεβαιότητα ασφάλειας
 • #womenintech
 • #womeninsecurity
 • #womeninappsec
 • #womeninstem
 • #κυβερνασφάλεια
 • #cyberaware
 • #informationsecurity
 • #infosecurity
 • #infosec
 • #cyberattacks
 • #cyberrisks
 • #databreaches
 • # CTF
 • #hackathon
 • #bugbounty

17+ πραγματικές ιστορίες για να εμπνεύσει και να παρακινήσει

Σκέφτεστε μια καριέρα στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, αλλά χρειάζεστε μια επιπλέον ώθηση; Αυτά τα άρθρα, podcasts και βίντεο αναδεικνύουν τις γυναίκες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και σίγουρα θα σας εμπνεύσουν και θα σας παρακινήσουν.

 1. Είμαι Γυναίκα στην Cybersecurity: Μια ιστορία του εραστή του κώδικα: Η Raluca Ada Popa, Επίκουρη Καθηγήτρια Πληροφορικής στο UC Berkeley, περιγράφει το πάθος της για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και κωδικοποίηση.
 2. Γνωρίστε την υπεύθυνη για την υπεράσπιση της Microsoft από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο: Η ιστορία της Ann Johnson, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας που είναι υπεύθυνος για την ομάδα λύσεων Cybersecurity Solutions στη Microsoft.
 3. Πρώην αξιωματούχος της CIA καταπολεμά τις απάτες κοινωνικής μηχανικής σε πολιτικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς: Μια έκθεση για τη Rosa Smothers, Ανώτερη Αντιπρόεδρο της Cyber ​​Operations στο KnowBe4.
 4. H Elizabeth Joyce, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Πληροφοριών για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Hewlett Packard Enterprise (HPE).
 5. Συνέντευξη στην Ουάσιγκτον με την FBI για την Cybersecurity: Συνέντευξη με την Amy Hess, Εκτελεστική Βοηθούσα Διευθύντρια του Κλάδου Ποινικού, Κυβερνητικού, Ανταπόκρισης και Υπηρεσιών του FBI.
 6. EP 30: Shamoon: Μια συνέντευξη podcast με τον Chris Kubecka, συγγραφέα του βιβλίου Down the Rabbit Hole Ένα ταξίδι OSINT.
 7. Πρέπει να εργαστώ στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο; Συμβουλές από τις γυναίκες στη βιομηχανία: συμβουλές σταδιοδρομίας στον κυβερνοχώρο από μερικούς από τους κορυφαίους που εργάζονται στη Symantec.
 8. Συνέντευξη με τις εξαιρετικές γυναίκες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο - Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας: Συνεντεύξεις με τη Sheila A. Berta, αναλυτή ασφάλειας πληροφορικής στην ElevenPaths στην Αργεντινή και Silvia Barrera, επιθεωρητής της ισπανικής εθνικής αστυνομίας.
 9. Οι γυναίκες στην Cyber ​​Security: Συνέντευξη με τη Sara Newman: Συνέντευξη με τη Sara Newman, Επίκουρη Καθηγήτρια και Συνιδρυτή της Securys Limited.
 10. Γιατί η Deidre Diamond θέλει περισσότερες γυναίκες στην Cyber ​​Security: Μια συνέντευξη με τον Deidre Diamond, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της CyberSN και #brainbabe.
 11. Τι είναι σαν να εργάζεστε στην Cybersecurity: Μια συλλογή από συνεντεύξεις με τους ομιλητές της DefCamp
 12. Τι είναι να εργαστούμε στον τομέα της Cybersecurity (Μέρος 2): Πρόσθετες συνεντεύξεις με τους ομιλητές της DefCamp.
 13. Γυναίκες στην τεχνολογία: Δύο εξέχοντες εμπειρογνώμονες για θέματα ασφαλείας (Interview CxOTalk): Συνεντεύξεις με τον Jo Stewart-Rattray, Διευθυντή Ασφάλειας Πληροφοριών και Διασφάλισης Πληροφορικής της BRM Holdich στην Αυστραλία και πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Ηγεσία του ISACA και Tammy Moskites, Διευθύνων Σύμβουλος και Υπεύθυνος Ασφαλείας για την Accenture.
 14. Γυναίκες στο λογισμικό και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Dr. Lorrie Cranor: Συνέντευξη podcast με τον Dr. Lorrie Cranor, Διευθυντή της CyLab.
 15. Οι γυναίκες στη Cybersecurity: Συνεντεύξεις βίντεο με γυναίκες στην cybersecurity στην Cisco.
 16. Οι χάκερ: το ανοσοποιητικό σύστημα του διαδικτύου Keren Elazari: Μια TED Talk (βίντεο) από τον εμπειρογνώμονα στον κυβερνοχώρο Keren Elazari.
 17. Cybersecurity Talk με τον Shannon Lietz: Να πάρει τις γυναίκες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου με το Ίδρυμα Hacker Girl: Μια συνέντευξη βίντεο με τον Shannon Lietz, ηγέτη και διευθυντή DevSecOps στο Intuit.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 12