Mobicip Αναθεώρηση γονικού ελέγχου

Ωστόσο, προφέρεστε, η Mobicip είναι μία από τις πιο πρόσφατες εταιρείες που καταδύουν με γοργούς ρυθμούς στο χώρο γονικού ελέγχου, προσφέροντας μια σειρά εφαρμογών που μπορούν να παρακολουθήσουν προσεκτικά τις συνήθειες περιήγησης των παιδιών σας σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή μπορείτε να σκεφτείτε.


Με το δωρεάν και το συνδρομητικό μοντέλο συνδρομής που προσφέρουν στους γονείς, το Mobicip είναι μία από τις πιο ευέλικτες αλλά ισχυρές επιλογές εκεί έξω για τις οικογένειες που πρέπει να παρακολουθήσουν προσεκτικότερα τον τρόπο συμπεριφοράς των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Αλλά τίποτα καλό δεν έρχεται δωρεάν ... σωστά?

Διαβάστε παρακάτω στην αναθεώρηση της σουίτας γονικού ελέγχου Mobicip για να μάθετε εάν αυτό το λογισμικό μετρά μέχρι τη δοκιμή!

Εγκατάσταση / Ρύθμιση

Η απόκτηση της συνδρομής μας στην ετήσια υπηρεσία του Mobicip δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη, με περίπου τρία κλικ ανάμεσα στην πρώτη σελίδα και την πρώτη μου συμμετοχή.

Η εγκατάσταση του Mobicip στις συσκευές που θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ήταν μια σχετικά απλή διαδικασία, με έναν εγκαταστάτη στα Windows να χειρίζεται την βαριά ανύψωση σε υπολογιστή / επιφάνεια εργασίας, ενώ μια γρήγορη λήψη εφαρμογών στο iOS και το Android μας έτρεξε να τρέχουμε στην κινητή πλευρά των πραγμάτων λίγα λεπτά ή λιγότερα.

Για να προσθέσετε μια νέα συσκευή κάτω από την ομπρέλα προστασίας που λαμβάνετε με τη συνδρομή Mobicip, πρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό στη συσκευή που θέλετε να παρακολουθήσετε και να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο. Μόλις συνδεθείτε, θα πέσετε στον κύριο πίνακα εργαλείων ο οποίος περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε την οικογένειά σας με το νέο σύστημα.

Από εδώ, έπρεπε να δημιουργήσουμε Προφίλ φίλτρων για κάθε ένα από τα άτομα που θέλαμε να παρακολουθήσουμε, καθώς και να συνδέσουμε αυτά τα προφίλ με τις συσκευές που χρησιμοποιούν τα παιδιά. Όταν δημιουργείτε ένα προφίλ φίλτρου, έχετε τέσσερις επιλογές αποκλεισμού αποθέματος για να επιλέξετε: Ζευγάρι, Μέτρια, Αυστηρή και Παρακολούθηση.

τη διαδικασία εγκατάστασης του mobicip

Τα πρώτα τρία λειτουργούν όπως και τα περισσότερα άλλα λογισμικά γονικού ελέγχου, τοποθετώντας το Ζευγάρι δεξιά γύρω από την κλίμακα 16+, Μέτρια για παιδιά 8-15 ετών και Αυστηρή για όποιον βρίσκεται κάτω από αυτό. Μια άλλη επιλογή, ωστόσο, είναι η παρακολούθηση, η οποία δίνει στο προφίλ πλήρη πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του ιστού με την προειδοποίηση ότι ανεξάρτητα από το πού πηγαίνουν, όλη η δραστηριότητά τους θα παρακολουθείται.

Κάτι που θα ήθελα επίσης να σημειώσω σε αυτή την ενότητα είναι απλά ο πλήθος των συσκευών που είναι συμβατές με το Mobicip, όπως: Windows, iOS, Mac OS, Android, Chromebook, Nook, ακόμα και το Kindle Fire. Αυτό είναι σημαντικό επειδή συχνά τα παιδιά του σπιτιού δεν είναι πάντα εκείνα με τις πιο αιματηρές συσκευές. Η κάλυψη για λιγότερο γνωστές επιλογές, όπως τα Chromebook και τα Kindles, είναι η τέλεια λύση για όσους αγόρασαν το παιδί τους μια συσκευή χτύπου-em-up, προτού προχωρήσουν σε ένα iPhone ή κάτι παρόμοιο.

Σχεδίαση και εμπειρία χρήστη

Όπως και οι περισσότερες σύγχρονες σουίτες γονικού ελέγχου, ό, τι κάνετε στο Mobicip για τη διαχείριση της δραστηριότητας του παιδιού σας σε απευθείας σύνδεση συμβαίνει σε απευθείας σύνδεση στο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας. Από τον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου Mobicip μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ για κάθε ένα από τα παιδιά στην οικογένειά σας, να διαχειριστείτε αυτό που μπορούν να δουν και να παρακολουθήσετε τυχόν νέα online συμβάντα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

εμπειρία χρήστη του mobicip

Η Mobicip προσφέρει επίσης μια ξεχωριστή εφαρμογή για κινητά από το κύριο λογισμικό προστασίας, το οποίο αποκαλείται Mobicip Monitor, το οποίο λειτουργεί ως κινητό παράθυρο σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών σας.

Η σχεδίαση και η αισθητική του συνολικού σχεδιασμού τόσο της εφαρμογής του προγράμματος περιήγησης ιστού όσο και της προσφοράς κινητών είναι ευχάριστα για το μάτι και έχουν νόημα κατά την πλοήγηση στις ρυθμίσεις ή τη δημιουργία ενός νέου συνόλου κανόνων για μια άλλη συσκευή στο σπίτι.

Όλα ήταν ρευστά και εύκολα κατανοητά. Για οποιαδήποτε προβλήματα έκανα να τρέξω σε αυτό που με άφηνε να ξύνω το κεφάλι μου (από τα οποία υπήρχαν πολύ λίγα), ο Mobicip σιγουρεύτηκε να συμπεριλάβει ένα μικρό σύμβολο "?" Δίπλα σε κάθε ρύθμιση που συνδέεται με μια σελίδα FAQ που εξηγεί όλα όσα ελέγχει.

Η εφαρμογή για κινητά στην iOS είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένη. Ήταν εξαιρετικό για να ρίξετε γρήγορα μια ματιά σε οποιαδήποτε ιστορία του Διαδικτύου σε παρακολουθούμενες μηχανές, δίνοντας παράλληλα μια ευρεία προοπτική για όλες τις σημαίες που είχαν αναδυθεί κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα. Εάν η εφαρμογή Monitor Mobicip είναι εγκατεστημένη στην κινητή συσκευή σας, οι γονείς θα λαμβάνουν αμέσως ειδοποιήσεις για το τι κάνουν τα παιδιά τους. Αυτές οι ειδοποιήσεις είτε αποστέλλονται στο τηλέφωνο είτε ακόμα κατευθείαν στο Apple Watch.

Χαρακτηριστικά

Η σουίτα γονικού ελέγχου της Mobicip διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, αν και μερικά από αυτά είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της συνδρομής premium (περισσότερα σχετικά με αυτά στην ενότητα Τιμολόγησης παρακάτω).

Με μια συνήθη συνδρομή βασικής γραμμής βάσης, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε έως και πέντε συσκευές τη φορά, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να έχει άπειρο αριθμό διαθέσιμων προφίλ. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μόνο πέντε συσκευές στο σπίτι σας (δύο τηλέφωνα, δύο επιτραπέζιους υπολογιστές / φορητούς υπολογιστές και ένα tablet, για παράδειγμα), θα είστε σε θέση να προστατεύσετε το καθένα για τόσες πολλές παιδικές ανάγκες, χάρη στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα προφίλ.

mobicip κατηγορίες φίλτρων

Κάθε συσκευή μπορεί να παρακολουθείται για δραστηριότητα ιστού από τον κύριο πίνακα οργάνων, ο οποίος παρακολουθεί μια σειρά από διαφορετικές προκαθορισμένες παραμέτρους φιλτραρίσματος που καθορίζονται σε παρόμοια κομμάτια λογισμικού. Αυτές περιλαμβάνουν επιλογές όπως "Πορνογραφία" ή "Αλκοόλ", αλλά εξαπλώνονται σε σχεδόν οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να σκεφτείτε από εκεί.

Εάν θέλετε να πάρετε πιο συγκεκριμένο από αυτό, μπορείτε να εισάγετε τομείς ή λέξεις-κλειδιά στον αποκλεισμό που θα αποτρέψει την εμφάνιση οποιουδήποτε περιεχομένου που περιέχει αυτές τις λέξεις στις προστατευμένες συσκευές.

Ο χρονοπρογραμματισμός είναι διαθέσιμος τόσο για την έκδοση υπολογιστή της εφαρμογής όσο και για την έκδοση για κινητά, αν και οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα ελέγχει μόνο την πραγματική συμπεριφορά περιήγησης στο Web τόσο στο Android όσο και στο iOS, όχι σε μηνύματα κειμένου ή στη χρήση άλλων εφαρμογών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικογένεια Norton έρχεται με την επιλογή να κλειδώνει το σήμα Internet στη συσκευή εντελώς όταν ο χρονοδιακόπτης είναι ανεβασμένος (τουλάχιστον στην περίπτωση του Android), θα θέλαμε να δούμε κάποιου είδους παρόμοια επιλογή εδώ.

Κινητό

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η εμπειρία που είχαμε με τις κινητές εφαρμογές Mobicip από iOS στο Android ήταν δύο πολύ διαφορετικές εμπειρίες. Ως συνήθως, το μόνο επίπεδο πραγματικού ελέγχου που θα πάρετε από μια συσκευή iOS (iPhone, iPad κ.λπ.) είναι να απενεργοποιήσετε το εγγενές πρόγραμμα περιήγησης (Safari), καθώς και να απεγκαταστήσετε προγράμματα περιήγησης τρίτου μέρους, ώστε το πρόγραμμα περιήγησης Mobicip να είναι το μόνο ένα έμεινε. Κατά την περιήγηση στο πρόγραμμα περιήγησης Mobicip στο iOS, όλη η δραστηριότητα του παιδιού θα εξακολουθεί να παρακολουθείται όπως και σε μια συσκευή Windows ή Mac.

Και για άλλη μια φορά, ως συνήθως, οι επιλογές προσαρμογής στην πλευρά του Android ήταν πολύ πιο εκτεταμένες και επέτρεψαν ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο ελέγχου από αυτό που είδαμε στο iOS. Εδώ όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Mobicip για να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν εγκαταστήσει, πόσο χρόνο ξοδεύουν σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εφαρμογή, καθώς και τη βαθμολογία και την αναθεώρηση αυτής της εφαρμογής στο κατάστημα εφαρμογών.

mobicip mobile

Η έκδοση iOS της εφαρμογής Mobicip έχει ένα μικρό πόδι πάνω από τις ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το Norton Family Protection. Σε αντίθεση με αυτά, το Mobicip μπορεί επίσης να εκτελέσει την υπηρεσία App Monitor στο iOS, όσο περνάτε από τα επιπλέον βήματα ρύθμισης που απαιτούνται για να το λειτουργήσει (έχουν ένα εύχρηστο φροντιστήριο για το χαρακτηριστικό εδώ). Αυτό θα σας ενημερώνει αυτόματα κάθε φορά που το παιδί σας προσπαθεί να προσθέσει, να τροποποιήσει ή να διαγράψει εφαρμογές στη συσκευή που παρακολουθεί, για παράδειγμα, διαγράφοντας το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά στο iOS για να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν άλλο τρόπο γύρω από τα μπλοκ που έχουν υλοποιήσει.

Εκτέλεση

Σε σύγκριση με την οικογένεια Norton, το δυναμικό φίλτρο διαδικτύου με βάση το σύννεφο που εργάζεται πίσω από τις σκηνές στο Mobicip ήταν πολύ ανώτερο όταν άρχισε να γίνεται έξυπνη διάκριση μεταξύ των τύπων περιεχομένου που ήταν εντάξει και που δεν ήταν. Η Mobicip λέει ότι το σύστημά τους λειτουργεί ενεργά με τη σάρωση του περιεχομένου κάθε σελίδας που επισκέπτεται, αντί να βασίζεται σε μια βάση δεδομένων που έχει καθυστερήσει, γεγονός που τόσο επιταχύνει τη διαδικασία αποκλεισμού όσο και διευκολύνει ταυτόχρονα τους πόρους του συστήματός σας. Κανένας από τους συνηθισμένους ιστότοπους που χρησιμοποιούμε για να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τον αποκλεισμό δεν ήταν σε θέση να περάσει και μπλοκάρισε ακόμη και πολλούς από τους πιο ασαφείς όρους αναζήτησης που θα μπορούσαμε να βρούμε.

Μέχρι στιγμής, το Mobicip έχει αποδειχθεί ως το πρότυπο με το οποίο όλες οι άλλες εταιρείες λογισμικού φιλτραρίσματος στο διαδίκτυο πρέπει να επιδιώκουν ... ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν εντελώς χωρίς λάθη.

στατιστικά στοιχεία απόδοσης mobicip

Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα που αποκτήσαμε ήταν κατά την προβολή του ίδιου του ιστοτόπου του Mobicip (μια σελίδα Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση συσκευών, πιο συγκεκριμένα), η σελίδα μπλοκαρίστηκε στην κατηγορία "Αλκοόλ και Τοξικομανία". Τώρα, αυτό μπορεί να είναι σκόπιμο ως ένας τρόπος για να αποτρέψετε τα παιδιά από το να μπορούν να διαβάσουν πώς να απενεργοποιήσουν τα μπλοκ τους ή να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό γονέων τους χωρίς την άδειά τους στην ιστοσελίδα του Mobicip, ωστόσο προς το παρόν φαίνεται να είναι απλώς μια ιδιότυπη αταξία εξ ονόματος του αλγορίθμου φιλτραρίσματος που μετατράπηκε σε ειρωνική σύμπτωση.

Τούτου λεχθέντος, αν υπάρχουν μπερδεμένες τοποθεσίες που εμφανίζονται, όπως το Norton και το Kaspersky, το Mobicip έρχεται με ένα εσωτερικό σύστημα αναφοράς όπου το παιδί μπορεί να ζητήσει πρόσβαση σε μια σελίδα όποτε είναι μπλοκαρισμένο. Αυτό θα εμφανίζεται είτε ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ως αναδυόμενο μήνυμα στο τηλέφωνό σας (εάν έχετε εγκατεστημένο προηγουμένως το Mobicip Monitor) και η εκκαθάριση της πρόσβασης είναι τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός μόνο κουμπιού για να τα αφήσετε.

Υποστήριξη πελατών

Το Mobicip προσφέρει μία μόνο επαφή για να αποκτήσει κάποιον τεχνικό όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, και αυτό είναι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφού στείλαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν εκπρόσωπο μέσω της τοποθεσίας της εταιρείας, χρειάστηκαν περίπου 12 ώρες για να μας επιστρέψουν, κάτι που δεν είναι πολύ κακό στον κόσμο υποστήριξης.

Η ανταπόκριση που λάβαμε από τους αντιπροσώπους με τους οποίους ήμασταν σε επαφή ήταν εξαιρετικά εμπεριστατωμένος και σωστά γραμμένος, προφανώς σημειωμένος από κάποιον στην ίδια την εταιρεία και όχι από τηλεφωνικό κέντρο τρίτου μέρους. Όχι μόνο προσφέρουν την τέλεια λύση στο προτεινόμενο πρόβλημά μας, αλλά έδειξαν επίσης και διάφορες εναλλακτικές επιλογές για να δοκιμάσουν σε περίπτωση που η πρώτη λύση δεν λειτούργησε.

Τιμολόγηση

μοντέλο τιμολόγησης mobicip

Η Mobicip προσφέρει πολλά διαφορετικά στυλ σχεδίου σε όλες τις υπηρεσίες της, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν διαφορετικούς τύπους καταναλωτών. Το πρώτο είναι το Ελεύθερο Σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την επιλογή για αποκλεισμό περιεχομένου με βάση προκαθορισμένα φίλτρα, εγκατάσταση της εφαρμογής Safe Browser σε κινητά και προστασία του προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή.

Το σχέδιο πριμοδότησης είναι κλιμακωτή τιμολόγηση, ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να προστατεύσετε. Η τιμολόγηση αυτού του σχεδίου κυμαίνεται από 39,99 δολάρια το χρόνο για πέντε συσκευές, 79,98 δολάρια για 10, 119,97 δολάρια για 15 και 159,96 δολάρια για 20.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης online εργαλεία διαχείρισης, το εργαλείο Mobicip Mobile Management, παρακολούθηση εφαρμογών στο iOS και το Android, αναφορές ιστορικού περιήγησης, χρονικά όρια που μπορούν να επιβληθούν σε οποιαδήποτε συσκευή, λειτουργία λογοδοσίας και υποστήριξη BYOD για μεγαλύτερους πελάτες (10 συσκευές +).

Το τελευταίο είναι το σχέδιο Enterprise, το οποίο απευθύνεται σε μεγαλύτερα σχολεία ή ιδρύματα που λαμβάνουν προσαρμοσμένες τιμές για το τι θα κοστίσει για την προστασία του δικτύου τους ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι η Mobicip σχεδιάζει να προσφέρει οποιαδήποτε σχέδια μήνα-μηνός, οπότε αν σχεδιάζετε να χρεώνεστε για τη συνδρομή premium, απλά να είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η επιλογή που θέλετε να ακολουθήσετε για την επόμενη 12 μήνες ή περισσότερο.

συμπέρασμα

Το Mobicip είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους καθώς περιηγούνται στο διαδίκτυο, τόσο με μια δωρεάν επιλογή όσο και με μια συνδρομητική συνδρομή που προσφέρουν πολλά από τα ίδια οφέλη που θα λάβετε από τους κορυφαίους παρόχους στον ιστό.

Ενώ το πληρωμένο μοντέλο συνδρομής τους δεν είναι ακριβώς η φθηνότερη λύση εκεί έξω στα 39,99 δολάρια ετησίως, εφ 'όσον είστε εντάξει με προκαθορισμένα θέματα περιορισμού, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν έκδοση για να κάνετε ακριβώς ό, τι η πληρωμένη έκδοση μπορεί, για μερικές επιπλέον παροχές, όπως οι δυνατότητες παρακολούθησης κινητής τηλεφωνίας. Προσθέστε σε αυτό μια αστρική δυναμική μέθοδο ανίχνευσης με βάση το σύννεφο και έχετε μια συνταγή για την επιτυχία.

Αν είχαμε να βρούμε το Mobicip για τίποτα, θα ήταν το μικρό ποσό του πραγματικού ελέγχου που έχετε πάνω από τον ορισμό των κατηγοριών παρακολούθησης οι ίδιοι, καθώς και την έλλειψη χαρακτηριστικών προστασίας των κοινωνικών δικτύων, αλλά εκτός από αυτές τις μικρές καταγγελίες, βάλτε μία από τις καλύτερες σουίτες γονικού ελέγχου στην αγορά σήμερα.

Επισκεφθείτε το Mobicip

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6