Πώς να ανακτήσετε χαμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας iOS (iPhone, iPad κ.λπ.)

Πώς να ανακτήσετε χαμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας iOS


Εάν είστε σαν το 90% των ανθρώπων που κατέχουν ένα smartphone στη σύγχρονη εποχή, είναι πιθανό να πάρετε τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φωτογραφίες σας, χρησιμοποιώντας τον μίνι υπολογιστή στην τσέπη σας και όχι ένα τυπικό point-and-shoot ή DSLR.

Καθώς η ποιότητα των φακών και των αισθητήρων εντός των smartphones και των ταμπλετών μας συνεχίζει να κερδίζει σε ποιότητα το χρόνο κατά τη διάρκεια του έτους, αυτό που κάποτε ήταν μια καινοτομία από τότε έγινε η κύρια μέθοδος για τη συλλογή και αποθήκευση των πιο αγαπημένων σας αναμνήσεων. Όμως, όπως κάθε ψηφιακή συσκευή, η αποθήκευση και η αποθήκευση αυτών των φωτογραφιών μπορεί να είναι μια ασταθή διαδικασία και μερικές φορές ο χειρότερος φόβος του καθενός να σπάσει ένα smartphone μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εκατοντάδων, ακόμη και χιλιάδων εικόνων ταυτόχρονα από το iPhone ή το iPad.

Διαβάστε παρακάτω στον οδηγό μας για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάκτηση χαμένων φωτογραφιών από τη συσκευή σας iOS (iPhone ή iPad) σε περίπτωση που αυτό σας συμβεί ποτέ!

Ελέγξτε το πρόσφατα διαγραμμένο άλμπουμ σας

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν φωτογραφίες σε ένα iPhone είναι κατά λάθος διαγράφοντάς τους μέσω της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας στο ίδιο το τηλέφωνο. Ευτυχώς οι μηχανικοί της Apple είχαν ήδη σκεφτεί αυτό το σενάριο, γι 'αυτό και περιλάμβανε μια απλή μέθοδο για την γρήγορη ανάκτηση οποιωνδήποτε φωτογραφιών που διαγράφηκαν μέσω αυτής της μεθόδου.

Αν κατά λάθος έχετε διαγράψει μια φωτογραφία ή ένα σύνολο φωτογραφιών απευθείας από τη βιβλιοθήκη σας, ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή Φωτογραφίες από την αρχική οθόνη:

ios photos app

Στη συνέχεια, κοιτάξτε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και θα δείτε ένα κουμπί για Άλμπουμ. Πατήστε αυτό και θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη που περιέχει όλα τα άλμπουμ που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας:

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε ένα άλμπουμ με τίτλο Πρόσφατα διαγράφηκε:

Πώς να ανακτήσετε χαμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας iOS (iPhone, iPad κ.λπ.)

Πατήστε αυτό και θα βρείτε μια καταγραφή όλων των φωτογραφιών που διαγράφηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες. Για να ανακτήσετε μια φωτογραφία ή ένα σύνολο φωτογραφιών, πατήστε απλά Επιλέγω στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να ανακτήσετε. Αφού έχετε επιλέξει τις φωτογραφίες, πιέστε Αναρρώνω στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης σας:

ios-πρόσφατα διαγραμμένο-στιγμιότυπο οθόνης

Οποιεσδήποτε φωτογραφίες διαγράφονται μέσω της βιβλιοθήκης φωτογραφιών θα παραμείνει στο λεύκωμα που διαγράφηκε πρόσφατα για "έως και 40 ημέρες" σύμφωνα με την Apple, αν και ο μέσος χρόνος αποθήκευσης κυμαίνεται μόλις γύρω στις 30 ημέρες. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακτήσει τις φωτογραφίες από αυτό το λεύκωμα το συντομότερο δυνατόν ως αποτέλεσμα.

ios-recover-image-screenshot

Ελέγξτε το λογαριασμό σας iCloud

Η δεύτερη επιλογή για την ανάκτηση χαμένων φωτογραφιών στο iOS είναι να μεταβείτε στο iCloud για να δείτε αν οι φωτογραφίες που αναζητάτε έχουν δημιουργηθεί αυτόματα από τη συσκευή σας. Όταν ρυθμίζετε το iCloud για πρώτη φορά, από προεπιλογή είναι ρυθμισμένο να υποστηρίζει αυτόματα τις φωτογραφίες σας οποιαδήποτε στιγμή που η συσκευή σας iOS φορτίζεται, έχει συνδεθεί σε δίκτυο WiFi και η αρχική οθόνη είναι κλειδωμένη.

Αυτό σημαίνει ότι όσο έχετε συνδέσει το τηλέφωνό σας πρόσφατα στο σπίτι ή κοντά σε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης WiFi, είναι πολύ πιθανό οι φωτογραφίες σας να έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο λογαριασμό σας iCloud χωρίς να πρέπει να σηκώσετε ένα δάχτυλο.

Για να ελέγξετε εάν οι χαμένες σας φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, απλώς συνδεθείτε στο λογαριασμό σας iCloud από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (το κινητό ή το desktop λειτουργεί ακριβώς το ίδιο) και αγγίξτε το Φωτογραφίες εικονίδιο μόλις φορτώσετε:

ios-icloud-photo-recovery

Εδώ θα δείτε μια πλήρη λίστα όλων των φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένων όσων ενδέχεται να έχουν χαθεί εξαιτίας της διακοπής της συσκευής σας ή της κατά λάθος διαγραφής τοπικών εικόνων.

Πώς να ανακτήσετε χαμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας iOS (iPhone, iPad κ.λπ.)

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι για τους δωρεάν λογαριασμούς, τα μέλη του iCloud περιορίζονται σε ένα συνολικό ποσό αποθήκευσης μόνο 5GB. Μόλις ξεπεράσετε αυτό το όριο, το iCloud θα σταματήσει να συγχρονίζει όλες τις φωτογραφίες στη συσκευή σας στο σύννεφο, εκτός εάν αγοράσετε ένα μηνιαίο σχέδιο με περισσότερο χώρο ή διαγράψετε οποιεσδήποτε φωτογραφίες που έχουν ήδη αποθηκευτεί στο λογαριασμό για να δημιουργήσετε χώρο για νέες φωτογραφίες.

Ανάκτηση φωτογραφιών μέσω του iTunes Backup

Αν έχετε ήδη συμπληρώσει το εφεδρικό χώρο iCloud, αλλά εξακολουθείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας iOS σε φορητό υπολογιστή ή επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώντας το iTunes, μπορείτε επίσης να ανακτήσετε φωτογραφίες μέσω της εφαρμογής iTunes.

Για να το κάνετε αυτό, απλά συνδέστε το τηλέφωνό σας στη συσκευή που χρησιμοποιείτε για κανονικά συγχρονισμένα iTunes και μόλις συνδεθείτε θα δείτε μια επιλογή με την ετικέτα Συγχρονισμός φωτογραφιών:

itunes συγχρονισμός φωτογραφιών

Αφήστε τη διαδικασία συγχρονισμού να ολοκληρωθεί και όλες οι φωτογραφίες που χάθηκαν από την τελευταία φορά που συγχρονίσατε τα τηλέφωνά σας με το iTunes θα επαναφέρονται αυτόματα στη συσκευή.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό αποκατάστασης για iOS

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή (είτε επειδή το ίδιο το τηλέφωνο έχει καταστραφεί, ποτέ δεν έχετε ρυθμίσει το backup iCloud, ή είναι πολύ μεγάλο διάστημα από τον τελευταίο σας συγχρονισμό του iTunes), η τελευταία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ανάκτηση τρίτων λογισμικό για να προσπαθήσετε να σώσετε τις εικόνες που χάθηκαν.

Η μέθοδος αποκατάστασης θα διαφέρει ανάλογα με την επιλογή λογισμικού που τελικά θα πάτε με, αλλά σας συνιστούμε να ελέγξετε την ετήσια συνάντησή μας από τους καλύτερους πελάτες λογισμικού αποκατάστασης για το 2018 για να πάρετε μια πλήρη εικόνα των διαθέσιμων για τη συσκευή σας και συγκεκριμένη έκδοση του iOS.

Πώς να αποτρέψετε τις χαμένες φωτογραφίες στο iOS στο μέλλον

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα από τώρα και πάλι, ακολουθεί μια λίστα συστάσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε ποτέ ξανά φωτογραφίες στο iOS, ανεξάρτητα από την κατάσταση:

  • Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του λογαριασμού σας iCloud: Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας iOS είναι ρυθμισμένη να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για όλες τις φωτογραφίες στο iCloud κάθε φορά που το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο. Εφόσον βρίσκεστε εντός του ορίου των 5GB ή έχετε αγοράσει μεγαλύτερο σχέδιο, εκφορτώνει κανονικά όλες τις πολύτιμες φωτογραφίες σας στο νέφος και θα είναι ακόμα διαθέσιμο ανεξάρτητα από τυχόν βλάβη που μπορεί να προκληθεί στην τοπική σας συσκευή.
  • Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή φωτογραφίας τρίτου μέρους: Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως η Google Photos, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί στο iOS για να αποφορτώνει αυτόματα όλες τις φωτογραφίες που τραβάτε χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο τη στιγμή που τις τραβάτε. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και αν τραβήξετε μια φωτογραφία του Grand Canyon και στη συνέχεια αφήσετε κατά λάθος το τηλέφωνό σας από ένα βράχο αμέσως μετά, όσο το τηλέφωνό σας έχει σέρβις προς τα κάτω, πιθανότατα θα τελειώσει η φόρτωση πριν το τηλέφωνο εκραγεί στα βράχια κάτω.

Μπορεί επίσης να θέλετεData Recovery SoftwareHow να ανακτήσετε τις χαμένες φωτογραφίες στο Android συσκευή σαςData Recovery Software Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων για το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων DataData10 σοκαριστικές απώλειες δεδομένων και στατιστικά στοιχεία αποκατάστασης καταστροφών

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 82