IDrive beoordeling

idrive top foto


IDrive is de consumentgerichte online back-upoplossing van Pro Softnet, hetzelfde bedrijf dat IBackup maakt. We vonden de business-centric IBackup in onze review leuk, dus hoe verloopt de zusterservice? Vrij goed. Zo goed, we weten zelfs niet eens waarom Pro Softnet twee verschillende producten maakt.

Functies, ruimte en prijzen

Om te beginnen biedt IDrive de beste gratis laag die beschikbaar is voor individuele gebruikers. Geen creditcard vereist, de gratis versie biedt u 5 GB back-upruimte, die allemaal op zoveel apparaten kan worden gesynchroniseerd als u in die ruimte kunt passen. Dat omvat pc's, Macs, iPhones, iPads, Android-apparaten, Linux-pc's en Windows Phones. U kunt zich hier aanmelden voor het gratis abonnement.

Update, augustus 2016: IDrive heeft een deal van 75% voor hun 1 TB-abonnement hier, wat het dit jaar naar $ 17,38 brengt, het is de moeite waard dit te snappen zolang het nog beschikbaar is. 1 TB persoonlijke ruimte kost $ 59,50 (GBP 39,06) per jaar, maar kan goedkoper zijn als u wacht op kortingen op het eerste jaar. Zakelijke niveaus beginnen bij $ 99,50 (GBP 65,32) per jaar voor 250 GB (ook onderhevig aan kortingen), maar u kunt een betere deal krijgen van IBackup, dat 500 GB biedt voor dezelfde prijs. De bedrijfslagen van IBackup en IDrive zijn vrijwel identiek qua functie, behalve dat IDrive geen ondersteuning biedt voor het maken van meerdere back-upsets en subaccounts een beetje anders worden behandeld.

Naast een back-up van uw apparaten, biedt IDrive een vrij unieke functie: back-up van sociale media. Verbind IDrive met Facebook en Instagram en er wordt een back-up gemaakt van al uw foto's en video's op die platforms. Als vrienden je om een ​​of andere reden niet taggen of hun accounts verwijderen, heb je de foto's nog steeds. Of als al uw foto's het enige zijn dat u ervan weerhoudt uw Facebook-account te verwijderen en onbetrouwbaar te worden, werkt IDrive daar ook voor.

Elk bestand dat in uw back-up is opgeslagen, kan worden gedeeld via een openbare link of privé via Facebook, Twitter en e-mail. U kunt wachtwoorden en machtigingen voor samenwerking instellen, vergelijkbaar met de machtigingen "Bewerken" en "Bekijken" op Google Documenten.

U kunt overal op uw computer een enkele synchronisatiemap maken, maar dit kan geen bestaande map zijn. Dat betekent dat u niet al uw gebruikersbestanden - foto's, documenten en downloads op alle apparaten kunt synchroniseren. In plaats daarvan moet u bestanden handmatig naar uw synchronisatiemap verplaatsen of opslaan. De synchronisatiemap kan uw maximale hoeveelheid opslagruimte bevatten. Zelfs als uw mappen niet worden gesynchroniseerd, d.w.z. onmiddellijk op alle apparaten tegelijkertijd worden bijgewerkt, kunt u nog steeds een normale back-up maken.

Incrementele back-up zorgt ervoor dat alleen bestanden die recent zijn gewijzigd of gemaakt, naar de cloud worden geüpload, waardoor u bandbreedte bespaart. De laatste 10 versies van al uw bestanden kunnen worden hersteld, maar alleen de meest recente telt mee voor uw opslagruimte. Volledige mappen kunnen ook worden hersteld naar vorige versies. IDrive bewaart al uw back-upbestanden, inclusief bestanden die niet langer op uw computer aanwezig zijn. Deze functie "echte archivering" betekent dat zelfs verwijderde bestanden worden opgeslagen, tenzij u de tool "archiveren opruimen" gebruikt om ruimte vrij te maken.

Herstelt kan op afstand worden uitgevoerd vanaf internet en mobiele apps. In het geval van bestanden met malware of virussen, kan IDrive Rewind alle bestanden van een volledige back-up terugzetten naar een vorige versie. Kale metalen back-ups of volledige systeemback-ups zijn ook beschikbaar als u online een volledig beeld van uw computer wilt opslaan, inclusief het besturingssysteem en de toepassingen.

In de instellingen van de desktop-app kunt u IDrive toestaan ​​uw computer uit de slaap- of slaapstand te halen om een ​​back-up uit te voeren. Hybride back-up is beschikbaar als u een kopie van al uw bestanden op een lokale externe harde schijf wilt bewaren. IDrive verkoopt ook IDrive Wifi-apparaten van eigen merk, in wezen draadloze externe harde schijven die goed met de service kunnen worden gecombineerd.

Veiligheid

Gegevensoverdrachten worden gecodeerd met SSL tussen uw computer en de doelserver. Zodra die gegevens zich in de cloud bevinden, worden ze gecodeerd met behulp van een 256-bit AES-standaard, die net zo goed is als je op consumentenniveau zult krijgen.

U kunt ervoor kiezen om de standaardversleutelingssleutel van het bedrijf te gebruiken of uw eigen sleutel te kiezen. Als uw gegevens gevoelig zijn en privacy een prioriteit is, is dit waarschijnlijk de betere optie. Het zorgt ervoor dat zelfs IDrive uw gegevens niet kan decoderen, noch kan worden gedwongen om dit te doen door hackers of snuffelende overheidsinstanties. Houd er rekening mee dat als u uw persoonlijke sleutel verliest of vergeet, uw back-up nooit kan worden gedecodeerd en de gegevens voor altijd verloren gaan.

IDrive's in Californië gevestigde moederbedrijf, Pro Softnet Corporation, bezit zijn eigen fysieke servers. Het verhuurt geen virtuele of fysieke exemplaren van providers zoals Amazon of Google. Dat voegt een laag privacy en beveiliging toe, om nog maar te zwijgen van de kennis over waar uw gegevens worden opgeslagen. Pro Softnet claimt 30 pedabytes serverruimte te beheren. Het garandeert ook geo-redundante opslag, wat betekent dat kopieën van uw gegevens worden opgeslagen en beveiligd op meerdere fysieke locaties.

Koppel

idrive desktop-appDe desktopclient bevat vijf tabbladen: back-up, herstel, planner, synchronisatie, serverback-up en instellingen. Het is heel goed ontworpen, met alles zo ongeveer waar je het verwacht. Bandbreedtebeperking en uitgesloten bestandstypes - instellingen die u waarschijnlijk vaak nodig zult hebben - zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf het eerste back-uptabblad.

We raden u aan uw bandbreedtegashendel in te stellen voordat u uw back-up start, omdat er geen manier is om deze aan te passen nadat u bent gestart zonder het proces volledig te stoppen. IDrive is, net als IBackup, een van de snelste back-upservices op de markt. Maar als u uw bandbreedte niet beperkt, zal het uw hele internetverbinding kapen, waardoor het soms zelfs onmogelijk wordt om door webpagina's te bladeren terwijl een back-up bezig is.

idrive web-app

De web-app bevat een vergelijkbare bestandsverkenner voor het navigeren en herstellen van bestanden. Het kan worden gebruikt om bestanden op uw bureaublad op afstand te herstellen vanaf een ander apparaat. In de web-app beheert u apparaten en gedeelde bestanden. Het bevat een tijdlijn van alle foto's die zijn geüpload van al uw apparaten in chronologische volgorde. Vanaf hier kunt u ook back-ups van sociale media uitvoeren.

idrive mobiele app

De mobiele app is niet mooi, maar wel intuïtief. Net als de web-app kunt u bestanden delen en externe herstelacties uitvoeren. Met de offline modus kunt u bestanden downloaden en synchroniseren op de lokale opslag van de telefoon, wat handig is als er geen internetverbinding beschikbaar is. Afbeeldingen en video's kunnen vooraf worden bekeken voordat ze worden gedownload, een eenvoudig detail dat veel andere back-upproviders in hun mobiele apps lijken over het hoofd te zien.

Alle apps hebben een zoekfunctie.

Klantenservice

IDrive biedt 24/7 live chat en e-mailondersteuning. Telefonische ondersteuning is beschikbaar van 06.00 tot 18.00 uur. Westkust Amerikaanse tijd. De website bevat een schat aan informatie in videotutorials, datasheets, whitepapers, veelgestelde vragen en een blog. Op die lijst ontbreken gebruikersforums, waar de community kan helpen bij het beantwoorden van elkaars vragen.

Medewerkers van de klantenservice reageerden snel toen we de livechat testten. Ze lijken goed geïnformeerd voor eenvoudige vragen, maar de vertegenwoordiger waarmee we praatten was duidelijk gewoon een callcenter aan de andere kant van de wereld die antwoorden uit een boek typt. Toch was zijn Engels een beetje zwak. Ik had een vergelijkbare ervaring met de klantenservice van IBackup.

Een klein probleem is de kleine balk bovenaan de desktopclient die laat zien hoeveel ruimte je hebt gebruikt niet lijkt te werken en vastzit op nul procent, dus let goed op hoeveel ruimte je gebruikt . Als u de opslaglimiet van uw account overschrijdt, zal IDrive u raken met een overbelasting van $ 0,25 / GB / maand voor persoonlijke abonnementen en $ 0,50 / GB / maand voor zakelijke abonnementen.

Anders dan dat, zijn er geen snode verborgen kosten of toeslagen die we kunnen zien. IDrive zal je lastig vallen met een irritante pop-up uit het systeemvak elke keer dat je je computer uit de slaapstand haalt en wanneer je de mobiele app opent en om een ​​upgrade vraagt. Gelukkig zal het je inbox niet spammen met promotionele e-mails.

De IDrive desktop-client wordt geleverd met een eigen verwijderprogramma, zodat u het niet hoeft te verwijderen met het hulpprogramma Programma's verwijderen op Windows. Het is eenvoudig en laat geen resterende bestanden achter. Als u uw coderingsinstellingen wilt wijzigen, kunt u uw account opnieuw instellen, hoewel alle gegevens in uw back-up worden verwijderd. Het annuleren van een IDrive-account is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten vanaf de accountinstellingen van de website.

IDrive is een van de meest uitgebreide functies die we hebben getest en biedt een van de beste gratis lagen die beschikbaar zijn bij cloudback-upproviders. Het is goed gepolijst en het lijkt erop dat de ontwikkelaars echt hebben nagedacht over alles wat een gebruiker zou willen. Beveiliging is top. Wees op uw hoede voor matige klantenondersteuning en mogelijk dure te hoge kosten. Als u daar een oogje op kunt houden, is IDrive een van de beste online back-upopties die beschikbaar zijn voor personen met meerdere apparaten. Update augustus 2016: Er is momenteel een beperkte tijd 75% korting op de promotie voor het 1-jarige abonnement van 1 TB, hier voor $ 17,38 voor een jaar moeilijk te verslaan.

Ga naar iDrive

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 14