Vad är nätverksöverföring? Plus de 7 bästa verktygen för att övervaka genomströmning

7 bästa verktygen för att övervaka nätverksström


Nätverksöverföring är den mängd data som överförs via ett givet nätverksmedium under en viss tidsperiod. Till exempel överför en Ethernet-anslutning som har en kapacitet på 30 Mbps 30 Megabits per sekund.

Här är de bästa verktygen för nätverksprestning för att mäta genomströmning:

 1. SolarWinds Network Bandwidth Analyzer Pack (GRATIS PRÖVNING) - enkelt övervaka nätverkstrafik, identifiera de bästa samtalarna i ditt nätverk och prioritera bandbreddanvändning.
 2. SolarWinds bandbreddsmätare i realtid (GRATIS VERKTYG) - övervaka bandbreddanvändning i realtid; erbjuder lätta att förstå grafer.
 3. ExtraHop - företagslösning med möjlighet att automatiskt upptäcka och korrelera nätverksproblem
 4. Comparitech Speed ​​Test - gratis och enkelt test som är perfekt om du bara behöver kontrollera en eller en handfull enheter.
 5. Iperf - öppen källkodsverktyg som används för aktiv mätning av genomströmning i ett nätverk.
 6. NetCPS - freeware bandbreddskärm. NetCPS är ett Windows Command Line-verktyg.
 7. Netperf - gratis att använda och ett ganska populärt verktyg för att mäta genomströmning och benchmarking nätverkshastigheter.

I resten av det här stycket kommer vi att dyka in i grunderna för genomströmning och sedan ge en översikt över några av de mer populära lösningarna för övervakningsövervakning som finns på marknaden idag.

Baserat på definitionen ovan kan vi se att genomströmning hjälper oss att förstå och kvantifiera nätverksprestanda. Nätverksprestanda är ofta skillnaden mellan en produktiv dag och en oproduktiv. Med tanke på det blir behovet av att mäta och övervaka genomströmning tydligt. Övervakning genomströmning kan hjälpa dig att förstå hur ditt nätverk fungerar, gör att du bättre kan reagera på flaskhalsar, hjälpa till att förbättra nätverksplanering och leda till effektivare felsökning.

Vad är skillnaden mellan genomströmning och bandbredd?

Skillnaderna mellan nätverk genomströmning och bandbredd kan vara förvirrande för många. Detta är förståeligt med tanke på hur termerna vanligtvis används och att de handlar om samma ämne (mängd data som överförs över ett visst medium). Kortfattat, bandbredd är den maximala mängden data som kan gå igenom ett givet medium och genomströmning är den mängd data som faktiskt går igenom det mediet. Om du handlar efter internettjänst, kom ihåg att du betalar din Internet-leverantör (ISP) för bandbredd och får genomströmning.

I praktiken kommer kapaciteten alltid att vara mindre än din bandbredd. Dessutom är din genomströmning vid en viss tidpunkt vanligtvis inte din maximala genomströmning. Till exempel, om alla på kontoret strömmar högupplöst video överförs mycket mer data än om alla bara skickade vanlig textmeddelanden.

Ett av de mest användbara sätten att föreställa bandbredd och genomströmning är motorvägsanalogin. Bandbredd är antalet körfält på en motorväg medan genomströmningen är bilarna som reser på den motorvägen. Att lägga till körfält (bandbredd) kan förbättra trafikhastigheten, men det skulle inte lösa alla dina hastighetsproblem. På en motorväg kan kollisioner och långsamma fordon sakta ner saker. På liknande sätt kan kollisioner, latens och omkostnader i ett nätverk orsaka förseningar som inte nödvändigtvis löses genom att lägga till bandbredd.

Mätning av genomströmning (MB vs Mb, Gigabit-hastigheter etc)

Det finns flera förkortningar som kastas runt när man diskuterar genomströmning. Alla de olika mätningarna hänvisar på något sätt till en mängd data (vanligtvis bitar eller byte) under en tidsperiod (vanligtvis sekunder). Att förstå vad de mest populära mätningarna faktiskt betyder kan hjälpa dig att bättre förstå genomströmningen. Nedan följer en snabb uppdelning av några vanliga mätningar och terminologier relaterade till genomströmning.

 • Bit - Den minsta storleken på binär information som används av datorenheter. Det vill säga de enskilda och nollorna i binär matematik.
 • byte - 8 bitar
 • megabit - 1 miljon bitar
 • mega~~POS=TRUNC - 1 miljon byte
 • Gigabit - 1 miljard bitar
 • Gigabyte - 1 miljard byte
 • Mbps - Megabit per sekund
 • MBps - Megabyte per sekund
 • Gbps - Gigabits per sekund
 • GBps - Gigabyte per sekund

En av de viktigaste takeawaysna här är: 1 MB är åtta gånger mer än 1 Mb. Detsamma gäller för GB vs Gb. Tänk på detta när du jämför jämförelsestatistik och ISP-serviceplaner.

Effekten av latens på genomströmningen

Latens kan ha stor inverkan på genomströmningen. Latency är den tid det tar data att korsa en given väg. Om vi ​​tänker tillbaka på vår motorvägsanalogi, är den tid det tar att resa över motorvägen latens. Det spelar ingen roll för mycket om all trafik var ett sätt, men när du börjar tänka på börjar du förstå hur det kan påverka genomströmningen. TCP förlitar sig starkt på kvittenser, vilket innebär att en mottagare måste bekräfta en avsändare för att sändningarna ska fortsätta. Om det tar lång tid för paketen att komma tillbaka till avsändaren kommer det att bli mycket bortkastad tid och lägre genomströmning.

Hög latens kan uppstå av olika skäl, från flaskhalsar till antalet humle mellan destinationer till fysiskt avstånd mellan platser.

Effekten av paketförlust på genomströmningen

Om ett TCP-paket tappas måste det skickas om. Denna redundans påverkar produktionen negativt. En avsändare vet att ett paket måste skickas om baserat på timeouts eller brist på bekräftelse för ett eller flera givna paket. Paketförlust kan uppstå av flera orsaker, inklusive hög latens, jitter (inkonsekventa hastigheter på en anslutning), hårdvaru- och anslutningsfrågor eller programvarufel.

Vilken kapacitet ska jag förvänta mig för en viss bandbredd?

Det finns inget svar på alla storlekar på den här frågan. Ett antal rörliga delar påverkar genomströmningen, så varje situation är unik. Med aktuell teknik, latens och paket över huvudet som de är, får du inte hastigheter som matchar bandbredden du köper från din internetleverantör.

Som en "bästa fall scenario" referens, detta Kabelfri artikel tog ett djupt dyk i maximal genomströmning och bestämde att en Ethernet-anslutning på 1 Gbps har en potential för 94% effektivitet (dvs. 940 Mbps). Möjliggör Jumbo-ramar stöter potentialen upp till 99% (990 Mbps).

Vad kan mäta genomströmning hjälpa dig?

I ett ord: att mäta genomströmning hjälper dig att lösa klagomål om att nätverket är "långsamt". Detta beror på att genomströmningsmätningar hjälper dig att bättre förstå en nätverksanslutning och dess verkliga prestanda. Genomföringsövervakning kan hjälpa till med:

 • Identifiera flaskhalsar
 • Jämförelse av verklig prestanda med SLA: er
 • Nätverksdesign och planering
 • Skapa baslinjer
 • Felsökning

Kan du förutse kapacitet?

Att få en baslinje av din befintliga kapacitet hjälper dig att göra det punkter och toppar i volym. Om du inte tänker lägga till några nya tjänster i nätverket kommer din nästa uppgift att se till att det finns tillräcklig kapacitet för trendtillväxt i trafikvolymer. Om du startar ett expansionsprojekt, kan du förvänta dig en ökad efterfrågan på din nätverksinfrastruktur.

I båda fallen hjälper det att använda ett verktyg som kan spela upp verklig trafikdata och även generera extra trafikvolymer för att kontrollera att den bandbredd som du har tillgängligt kan klara den nya efterfrågan.

Kapacitetsplaneringsverktyg som SolarWinds Flow Tool Bundle komma till hands i dessa testscenarier. Paketet innehåller tre verktyg som fungerar med Cisco-uppfunnet NetFlow v5 systemet. När du sätter på NetFlow-funktioner på din Cisco-router kommer den att vidarebefordra alla pakethuvuden till en samlare. Du kan också använda NetFlow för att fråga routern och få sammanlagda data ur den.

Paketet innehåller ett gränssnitt för att slå på och stänga av NetFlow-funktionerna på dina routrar. Ett andra verktyg kommer att spela upp fångad trafik runt ditt nätverk och ett tredje verktyg i paketet kommer att generera falsk trafik att skicka runt nätverket, testa bandbreddskapaciteten för all din utrustning och nätverksprogramvara också.

SolarWinds Flow Tool BundleDownload 100% FREE Tool Bundle

Hur kan du förbättra genomströmningen?

Med en idé om vad genomströmning är och vad som påverkar det kommer vi nu att prata om saker som kan göras för att förbättra genomströmningen. Återigen, det finns inget svar på alla storlekar; Det är viktigt att förstå orsaken till dina genomströmningsproblem för att effektivt hantera dem. Nedan följer några vanliga metoder som används för att förbättra kapaciteten.

 • Öka bandbredden - Ibland är det bara att lägga till körfält till motorvägen vad du behöver. Detta är en av de mest uppenbara lösningarna, men kom ihåg att bandbredd kan vara dyr och kanske inte är grundorsaken till dina problem. Se också till att ha nätverksinfrastrukturen på plats för att stödja dina bandbredduppdateringar om du går den vägen. När allt kommer omkring betyder en 10 Gbps-anslutning inte så mycket på ett nätverk fullt med 100 Mbps-switchar.
 • Eliminera flaskhalsar - Flaskhalsar i nätverket är punkter i ett nätverk som får trafiken att sakta ner. Om du till exempel uppdaterar hela nätverket till hastigheter på 1 GB kan en gammal server med 10 Mbps nätverksgränssnitt skapa en flaskhals.
 • Uppdatering till fiber - Data om fiberanslutningar rör sig nära eller med ljusets hastighet. Data om kopparanslutningar rör sig betydligt långsammare (för er i er in i vetenskapen är det fotonhastighet kontra elektronhastighet). Koppar maximerar cirka 10 Gbps medan fiber kan nå terabithastigheter eller högre (kolla in den här Engadget-artikeln till exempel). Även om 10 Gbps är bra för de flesta nätverk, är fiber mycket mindre mottagliga för buller och kan täcka mer mark än en jämförbar kopparkörning, vilket lägger till ytterligare fördelar som kan bidra till att öka genomströmningen.
 • Justera MTU - Justering MTU (Maximum Transmission Unit) -storlekar på en router kan leda till förbättrad genomströmning. Till exempel kan större MTU: er minimera omkostnaderna och öka produktionen. För mer, kolla in den här NetGear-artikeln utformad för att hjälpa dig att optimera MTU-storleken på en router.
 • Använd QoS - Konfigurera QoS (Quality of Service) på dina routrar och switchar är ett annat sätt att förbättra genomströmningen. QoS kan användas för att dedicera bandbredd, hantera överbelastning, forma nätverkstrafik och ställa prioriteringar för nätverkstrafik. För en djupare dykning om ämnet, kolla in detta Cisco-dokument. QoS förbättrar inte nödvändigtvis din genomströmning, det kan hjälpa dig att se till att latens-känsliga applikationer (VOIP, videoströmning osv.) Påverkas mindre när saker bromsar ner.
 • Använd ett CDN - Ett CDN (Content Delivery Network) kan hjälpa dig att få ditt innehåll närmare användare om du har att göra med en situation där många av dina användare är långt ifrån dina servrar (t.ex. en webbplats). Därför kan ett CDN vara ett bra sätt att förbättra genomströmningen. Vid Human Health Project, vi använder CloudFlare som ett CDN.

Bästa verktyg för att mäta genomströmning

1. SolarWinds Network Bandwidth Analyzer Pack (GRATIS TRIAL)

SolarWinds NetFlow Analyzer

SolarWinds Network Bandwidth Analyzer Pack är en premiumövervakningslösning som gör det möjligt för IT-team i organisationer som sträcker sig i storlek från SMB (små och medelstora företag) till företag för att effektivt övervaka produktionen. De Network Bandwidth Analyzer Pack är faktiskt två SolarWinds-produkter samlade ihop: Network Performance Monitor (NPM) och NetFlow Traffic Analyzer (NTA). Du kan lära dig mer om var och en av dessa moduler i vår NPM och NTA recensioner.

Kortfattat, NPM är en av de mest populära bitarna av programvara för övervakning av företag erbjuds av SolarWinds och gör mycket av Simple Network Management Protocol (SNMP) och upp / ner övervakning du kan förvänta dig av a Network Management System (NMS). tillsats NTA till blandningen möjliggör stöd för övervakning av olika flödesprotokoll som Nettoflödet, sFlow, jFlow, etc. Tillsammans blir dessa två verktyg en holistisk, funktionsrik övervakningslösning för kapacitet.

Du kan demonstrera NTA direkt från din webbläsare här. Du kan också ladda ner en 30-dagars kostnadsfri testversion av Network Bandwidth Analyzer Pack som inkluderar båda verktygen.

SolarWinds Network Bandwidth Analyzer PackDownload 30-dagars GRATIS testversion

2. SolarWinds bandbreddsmätare i realtid (GRATIS VERKTYG)

SolarWinds Bandbredd Monitor

Om du letar efter ett gratis verktyg som kan hjälpa dig att övervaka enskilda enheter och bestämma hur mycket bandbredd de förbrukar, SolarWinds bandbreddsmätare i realtid kan vara rätt för dig. Detta Windows bandbredd övervakningsverktyg använder SNMP (v1, v2C och v3 stöds) trafik in och ut från givna gränssnitt. skalbarhet kommer troligen att bli ett problem om du vill övervaka alla enheter i ett nätverk. Om du bara behöver övervaka en handfull enheter för att avgöra om du har en bandbreddstråle i ditt nätverk som skapar problem med nätverkets genomströmning kan det vara precis det du behöver.

Du kan ladda ner SolarWinds bandbreddsmätare i realtid gratis.

SolarWinds Real-Time Bandwidth MonitorDownload 100% GRATIS verktyg

3. ExtraHop

ExtraHop

ExtraHop är en övervakningslösning på företagsnivå med stöd för avancerade funktioner som kontextuell intelligens, kriminalteknisk utredning, realtidsanalys, och mer. ExtraHop erbjuder övervakningslösningar för säkerhet, nätverksprestanda och molnet. Det avsnitt av den här företagsprogramvaran vi fokuserar på här är dess övervakningsfunktioner för nätverksprestanda. En av de största försäljningsställena för ExtraHop s nätverksprestationslösning är förmågan att automatiskt upptäcka och korrelera nätverksproblem, vilket skulle bidra till att minska medeltiden till upplösning. Del av dess lösning inkluderar detaljerade mätvärden och diagram som täcker genomsnittligt bandbreddanvändning, genomsnittlig genomströmning, kapacitet genom protokoll, “Bästa pratare” (slutpunkter med högsta genomsnittlig genomströmning) och mer. Om du letar efter en företagslösning på dina problem med övervakning av kapacitet kan du kanske titta på ExtraHop. Du kan demonstrera ExtraHop direkt från din webbläsare (kontaktinformation begärs, men demoåtkomst ges direkt efter).

4. Comparitech hastighetstest

Comparitech hastighetstest

Om du behöver kontrollera genomströmningen från en given dator eller mobil enhet med en webbläsare, vårt helt eget hastighetstest är ett bra sätt att göra det och hjälpa till att samla in pengar till välgörenhet. Vårt hastighetstest kontrollerar din nuvarande nedladdningshastighet, uppladdningshastighet och svarstider för ping. Jag har funnit att även hastighetstester online är ett bra sätt att avgöra om problem du har med en viss app är relaterade till dina nätverkshastigheter eller inte (t.ex. för att kontrollera om du uppfyller Netflix: s Rekommendationer för internetanslutning). För varje test (max en per användare) kommer Comparitech att donera en cent till välgörenhet.

 5. Iperf

iperf är ett gratis open source-verktyg som används för att göra aktiva mätningar av genomströmning i ett nätverk. Det stöds officiellt på CentOS, FreeBSD, och Mac OS. Enligt Github-sidan har ett antal andra * nix-baserade operativsystem rapporterats med framgång iperf, och jag kunde få den att köras på Linux Mint 17.1 utan problem. Iperf kan mäta TCP (Protokoll för överföringskontroll, UDP (användardatagram protokoll) och SCTP (Protokoll för överföring av strömstyrning) genomströmning.

Iperf 1

iperf använder en klient / serverkonfiguration, vilket innebär att programvaran måste installeras på båda slutpunkterna för att mäta genomströmning. Du kan ladda ner och installera iperf här (Obs: Jag kunde använda apt-get install iperf på Mint 17.1).

I exemplet nedan sprang jag iperf i serverläge genom att köra kommandot iperf –s, anslutes sedan till servern för att mäta TCP-genomströmning genom att köra kommandot iperf –c 10.0.2.15 (10.0.2.15 var IP-adressen till iperf server). För mer information om Iperf, kolla in dess Github-sida.

iperf 2

6. NetCPS

NetCPS är ett Windows Command Line-verktyg som också följer klient / serverparadigmet för att mäta genomströmning. Det har funnits länge, men kan ändå vara användbart på många moderna Windows-operativsystem (det fungerade bra på Windows 10 för mig).

NetCPS är freeware, med det enda undantaget att det INTE är tillåtet för statligt eller militärt bruk. Du kan ladda ner, lära dig mer om och se källkoden till NetCPS här.

I exemplet nedan använde jag NetCPS för att mäta genomströmning på en lokal dators loopback-adress. Först körde jag kommandot från katalogen där filen NetCPS.exe laddades NetCPS.exe –s för att placera NetCPS i serverläge, körde jag sedan i ett separat cmd.exe-fönster kommandot NetCPS.exe 127.0.0.1 för att testa loopback-IP-adressen.

NETCPS1

NETCPS2

7. Netperf

netperf är ett CLI-verktyg som används på * nix operativsystem (det kompileras också på Windows) som liknar iperf som ursprungligen utvecklades av Hewlett Packard. Även om det inte är tekniskt öppen källkod, är det gratis att använda och ett ganska populärt verktyg för att mäta genomströmning och benchmarking nätverkshastigheter.

För mer information om netperf, kolla upp manualen och den Netperf Github.

Tycka om NetCPS och iperf, netperf använder en klient / servermodell. Du kan starta servern med kommandot netserver –p och anslut sedan från en klient med kommandot netperf –H -p . I exemplet nedan startade vi servern på port 15222 från en värd med IP-adress 10.0.2.15.

Netserver för netperfnetperf

Låt oss veta din feedback!

Det var vår kraschkurs om genomströmning och lista över mätverktyg för genomströmning. Lämnade vi något ute? Har du några frågor om verktygen vi nämnde här? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 16 =