Vad är Microsoft Hyper-V?

Vad är Microsoft Hyper V


Ända sedan Microsoft Hyper-V släpptes på Windows Server 2008 har denna hypervisor varit ett av de mest populära virtualiseringsalternativen på marknaden. Med Microsoft Hyper-V kan du skapa och köra virtuella maskiner utan att behålla fysisk hårdvara.

Tillväxten av virtualiserade arbetsmiljöer har lett till ökad användning av Microsoft Hyper-V och prestationsövervakningsverktyg för att hjälpa till att hantera abstrakta resurser. I den här artikeln ska vi titta på vad Microsoft Hyper-V är.

Vad är Hyper-V? (Och vad används det för?)

Microsoft Hyper-V-chef

Microsoft Hyper-V är en typ av hypervisor. En hypervisor är ett program som används för att vara värd för flera virtuella maskiner på en enda hårdvara. Varje virtuell maskin har sina egna applikationer och program som är separata från den underliggande hårdvaran. Hyper-V är en av, om inte den, mest kända hypervisorn i världen.

Hypervisorer som Hyper-V används av många olika skäl beroende på miljön där de är utplacerade. I allmänhet hjälper Hyper-V nätverksadministratörer att skapa en virtualiserad datormiljö i ett format som är lätt att hantera. Från en hårdvara kan en administratör hantera en rad virtuella maskiner utan att behöva byta datorer.

Hyper-V kan användas för många olika ändamål, men den används oftast för att skapa privata molnmiljöer. Du distribuerar Hyper-V på servrar för att producera virtuella resurser för dina användare.

Varför är Microsoft Hyper-V viktigt?

Microsoft Hyper-V är viktigt eftersom det gör att användare kan överskrida gränserna för fysisk hårdvara. Att hantera fysisk hårdvara är oerhört komplicerat för större organisationer, som ofta måste hantera olika och inaktuella hårdvara. Att hantera dessa enheter är inte bara tidskrävande för administratörer utan också mycket kostsamt.

Att köpa ny hårdvara tillförs mycket snabbt, särskilt när du tar hänsyn till mängden extra kontorsutrymme som behövs för att passa dessa enheter. Företag har börjat försöka minska kostnaderna och hantera enheter mer effektivt. Samtidigt har moderna enheter lagring, CPU och RAM för att kunna upprätthålla en mängd virtuella operativsystem från en plats som gör detta ännu effektivare.

Vilka är minimikraven för Microsoft Hyper-V?

 • Windows Server 2008
 • Windows 8
 • 4 GB RAM
 • CPU

Hur du installerar Hyper-V i Windows 10

Om du har de fyra kraven täckt kan du installera Hyper-V. Dessa instruktioner visar menystrukturen för HP-datorer, din dator kan ha en annan meny. Det första du behöver göra är att aktivera support för hårdvaruvirtualisering genom att gå till datorns BIOS-inställningar, klick säkerhet > Systemsäkerhet och inställning Virtualiseringsteknik (VTx) till Aktiverad. Detta visas på bilden nedan:

Hyper V-bild 1

1. Spara dessa inställningar och starta om datorn. När datorn har laddats, gå till Aktivitetsfältet och klicka på Sök-ikonen.

2. Skriv in följande i sökfältet:

Slår på eller av egenskaper i Windows

3. När alternativet Aktivera eller avaktivera fönsterfönster visas, klickar du på det. Följande skärm visas:

Hyper v bild 2

4. Aktivera Hyper-V genom att markera kryssmarkeringen. Observera att om du inte har Hyper-V aktiverat måste du starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

5. När Hyper-V är aktiverat, gå tillbaka till Sök och ange följande:

Hyper-V Manager

6. Klicka nu på Hyper-V Manager.

7. I Hyper-V Manager typ Hyper-V och öppna Virtual Switch Manager (ligger i Handlingar panel). De Virtual Switch Manager visas på bilden nedan:

Hyper v bild 3

8. Nästa klick Skapa virtuell switch (se till att Extern är markerad).

Hur man använder Hyper-V: Nätverk, skapa och köra en virtuell maskin

Innan du skapar en virtuell maskin är det nödvändigt att konfigurera nätverk. Utan nätverk kan Hyper-V inte ansluta till nätverket. Att börja:

 1. Öppna Hyper-V Manager och klicka på namnet på din lokala dator för att visa nätverksalternativ.
 2. Öppna Virtual Switch Manager och välj Extern.
 3. tryck på Skapa virtuell switch knapp.
 4. Tilldela ett namn till den virtuella växeln och klicka på Ok.
 5. Kontrollera att den externa nätverksanslutningen är markerad och länkad till rätt nätverk.

När detta är gjort är du redo att börja skapa din första virtuella maskin.

Hur man skapar och kör en virtuell maskin

En av de första sakerna du kommer att vilja göra efter att Hyper-V har installerats är att skapa en virtuell maskin.

1. För att börja, gå till Åtgärder-rutan och klicka på Ny > Virtuell maskin.

hyper v bild 4

2. Den Ny virtuell maskinassistent kommer öppna. Här kan du tilldela ett namn till din virtuella maskin och börja konfigurera det.

3. När Konfigurera nätverk ruta visas, välj den virtuella omkopplaren som du just skapade. Just nu kan du använda en ISO-fil för att tillhandahålla installationsfilerna för ditt operativsystem (Hyper-V placerar detta i den virtuella skivenheten. Hyper-V installerar sedan filerna efter att du har startat datorn).

4. Efter avslutad Ny virtuell maskinassistent din nya virtuella maskin visas i Hyper-V Manager lista. För att starta upp maskinen, klicka på den och tryck på Verkan > Start i den högra sidofältet.

5. Nu högerklicka på den virtuella maskinen och tryck på Ansluta knapp. Den virtuella maskinen öppnas sedan i ett nytt fönster. Du kommer då att se alternativen på skärmen som guider dig genom installationsprocessen för den nya virtuella maskinen.

6. Installera operativsystemet och gå sedan tillbaka till Hyper-V Manager.

7. Välj Verkan > Infoga installationsenheter för integrationstjänster.

8. Gå nu till Windows File Manager och installera integrationstjänsterna med den virtuella skivan för att slutföra. Du är nu redo att använda den virtuella maskinen.

9. När du är klar med att använda den stänger du av den via Hyper-V Manager.

Det är viktigt att notera att om du stänger fönstret kommer den virtuella maskinen att gå i bakgrunden (och tappa systemresurser). Stänga virtuella maskiner via Hyper-V Manager är rätt väg att gå.

Lär dig Hyper-V (nyckelresurser)

Medan Hyper-V är enkelt finns det fortfarande en betydande mängd att lära sig om de grundläggande. För att konfigurera och hantera Hyper-V krävs en period av särskild studie. Du måste lära dig både teorin bakom Hyper-V samt veta hur man får den att fungera i en levande nätverksmiljö. Detta är lättare sagt än gjort. Lyckligtvis finns det ett antal resurser du kan använda för att lära dig mer om denna teknik.

I det här avsnittet kommer vi att titta på några av de viktigaste resurserna du kan använda för att komma till rätta med Hyper-V:

1. Hyper-V för Complete Noobs (Udemy Course)

Hyper-V for Complete Noobs är en Hyper-V-kurs om Udemy som är designad för absoluta nybörjare. Kursen tar bara en timme att genomföra och lär ut de teoretiska och praktiska grunderna för verktyget. Kursen drivs av Pablo Mendoza, ingenjör på Udemy och en Microsoft Certified Professional. Kursen är indelad i fem föreläsningar om virtualisering, fyra föreläsningar om Hyper-V, åtta föreläsningar om virtuella maskiner och integrationstjänster och två föreläsningar om en avslutning.

2. techtipsfrån villkor

techtipsfromwill är en YouTube-kanal som tillhandahåller gratis Microsoft Certification-utbildning online. Kanalen inkluderar en rad videohandledning för Microsoft Hyper-V. Lektioner som ingår på kanalen inkluderar:

 • En introduktion till Hyper-V
 • Installera Hyper-V-rollen
 • Installera klientens Hyper-V-funktion i Windows 8 och 8.1
 • Skapa en virtuell maskin i Hyper-V
 • Installera ett operativsystem på en virtuell maskin i Hyper-V
 • Installera gästintegrationstjänster

Dessa är en stor gratis resurs för att bygga upp kunskapen för nybörjare i bitar med små bitar.

3. Microsoft Server virtualisering: Hyper-V

Ed Libermans Microsoft Server Virtualization: Hyper-V är en fyrdelad kurs som beskriver hur man använder Hyper-V och Systems Center Virtual Machine Manager (VMM). Kursen innehåller en introduktion till Microsoft-virtualisering, virtualiseringshantering, installation av Hyper-V-rollen på Windows Server 2008 R2 och arbete med virtuella hårddiskar och virtuella maskiner. Kursen är mycket granskad och tillgänglig för de som är nya för Hyper-V. Men för att komma åt kursen måste du anmäla dig till Pluralsight.

4. Server virtualisering med Windows Server Hyper-V och System Center

Server virtualisering med Windows Server Hyper-V och System Center är en avancerad kurs utformad specifikt för att testa din förmåga att distribuera och hantera Hyper-V och System Center. Avsnitt från kursen inkluderar installation och konfigurering av Hyper-V-serverrollen, skapande och hantering av virtuella hårddiskar och virtuella maskiner, konfigurering av virtuella maskinätverk, virtuell maskinrörelse och failover-kluster med Hyper-V.

Det är viktigt att notera att denna kurs går i pension den 30 april 2019, framför hela Microsoft Virtual Academy som avslutas senare i år.

5. Microsoft Hyper-V Cognixia-kurs

Cognixias kurs om Microsoft Hyper-V-utbildning inkluderar 32 timmars utbildning för nätverksadministratörer i hur man använder Hyper-V, med en läroplan som täcker allt du behöver veta.

På kursen lär du dig att installera och konfigurera Hyper-V-serverrollen, skapa och konfigurera virtuella maskinätverk, virtuell maskinrörelse, Hyper-V-replik och failover-kluster med Hyper-V.

6. Hyper-V Tutorials (iT Tutorials)

Om du föredrar en självstudiebaserad strategi för lärande, är iT Tutorials Hyper-V Tutorials en bra resurs för att komplettera din kunskap. Dessa Hyper-V-tutorials introducerar de grundläggande funktionerna och kraven i Hyper-V innan de går in i mer specifika problem, som att aktivera Hyper-V i Windows Server 2016, ta bort stillbilder från Hyper-V-säkerhetskopior och hantera Hyper-V Server i en arbetsgrupp domän.

Hyper-Vs tävling

Huvuddelen av Hyper-Vs konkurrens är hypervisorer av typ 1. Typ-1 hypervisorer är hypervisorer som körs direkt på systemets hårdvara. Exempel på hypervisorer av typ 1 är VMware, Xen / XenServer, och KVM (Virtuell kärnmaskin).

Mindre vanligt jämförs Hyper-V med hypervisorer av typ 2, hypervisorer som körs på applikationsnivå. Exempel på typ-2-hypervisorer inkluderar VirtualBox, Fusion, QEMU, och Parallels Desktop.

Vilken hypervisor som är rätt för dig beror på dina behov. Naturligtvis är Hyper-V ett bra val för nya användare och företag som kör allt på Microsoft-enheter. Det största draget av Hyper-V är dock att det är lätt att använda.

Jämfört med ESXi är Hyper-V mycket mer intuitivt och enkelt att anpassa till, även om XenServer kan vara ett bättre val om du vill använda ett kommandoradgränssnitt för att hantera dina virtuella maskiner.

Men där Hyper-V faller efter är med tredjepartsstöd. Tredjepartsapplikationer lämnar mycket att önska i jämförelse med VMware vSphere. Dessutom där

är ingen feltolerans eller distribuerad strömhantering att tala om.

När det gäller pris staplar de tre upp följande:

Hypervisor VendorCost
Microsoft Hyper-V Gratis eller 1 999 dollar (1 540 £) för Windows Server 2008 Standard Edition med Hyper-V
VMWare $ 3 624 (£ 2 792) Foundation Acceleration Kit eller $ 4 620 (£ 3 560) Foundation Edition licens

XenServer 763 $ (588 £) per uttag, $ 1,525 (1 175 £) per uttag

KVM Fri

Hyper-V-övervakning

SolarWinds Virtualization Manager

En del av utmaningarna som följer med Hyper-V är att övervaka virtuella maskiner. Till skillnad från noder som du kan röra och se i ditt nätverk är virtuella maskiner immateriella. Som abstrakta resurser måste du använda ytterligare verktyg för att övervaka deras prestanda effektivt (särskilt om du använder många olika virtuella maskiner). Task Manager för en virtuell maskin är inte en pålitlig indikation på prestanda.

Några av de bästa övervakningsverktygen för Hyper-V är:

 • SolarWinds Virtualization Manager
 • PRTG Network Monitor
 • WhatsUp Gold

Även om vart och ett av dessa program är annorlunda har de alla prestandadashboards som visar virtuella maskinmätningar. På SolarWinds Virtualization Manager Du kan se hälsostatus för Hyper-V-resurser med varningsikoner om det finns ett problem. Varningar kan också konfigureras för att meddela dig med ett varningsmeddelande om det finns ett problem som hög CPU-användning.

PRTG Network Monitor och WhatsUp Gold fungerar ungefär samma, med sina egna instrumentpaneler och varningar för att övervaka virtuella maskiner. dock, WhatsUp Gold är särskilt användbart eftersom det erbjuder en nätverkskarta funktion.

Kartan visar olika fysiska och virtuella infrastrukturer i ditt nätverk och hur topologi ansluter till varandra. Detta är användbart eftersom du kan se realtidsstatus för värdar, gäster och kluster.

Att använda ett Hyper-V-övervakningsverktyg kan också hjälpa när det gäller att köra diagnostik och felsökning. Felsökning för problem som flaskhalsar för virtualisering eller hög CPU-användning är mycket lättare när du har stödinformation. Att försöka övervaka Hyper-V-resurser utan hjälp av ett av dessa verktyg är exponentiellt svårare.

Hyper-V-problem att se upp för

Även om Hyper-V är oerhört användbart, har det fortfarande ett antal vanliga problem som du måste vara försiktig med. Många av denna kritik gäller också andra virtualiseringslösningar, men särskilt Hyper-V-ägare måste vara medvetna om:

Långsamma virtuella maskiner

En minuts virtuella maskiner kan fungera bra, sedan nästa sakta tar de till en genomsökning. Det finns inget mer frustrerande än att försöka använda en virtuell maskin som tar evigt att ladda. I allmänhet kan långsamma hastigheter tillskrivas hårdvaruressurser. Om det inte finns tillräckligt med hårdvaruressurser för att upprätthålla hypervisorn är tröga belastningstider oundvikliga.

För att minska risken för dålig hårdvaruprestanda finns det ett antal saker du kan göra:

 • Lagra inte Hyper-V virtuella filer på samma enheter som operativsystemet använder - dessa systemenheter kommer åt hela tiden så om du placerar virtuella Hyper-V-filer här kommer du att öka väntetiderna.
 • Använd nätverksövervakning för att granska maskinvaruprestanda - genom att övervaka prestanda för virtuella maskiner och fysisk maskinvara kan du veta om det finns ett problem tidigt så att du kan fixa det.

Fylla på lagringsutrymme

För Hyper-V är fysiskt lagringsutrymme en värdefull handelsvara. Att få lite fysiskt lagringsutrymme påverkar i hög grad kvaliteten på upplevelsen på dina virtuella maskiner. Att hantera lagringsutrymme kontinuerligt är viktigt för att säkerställa att det finns resurser för att upprätthålla virtuella maskiner.

För att eliminera problemet kan du använda dynamiskt expanderande virtuella hårddiskar. Det här är filer som fungerar som abstrakta fysiska hårddiskar. Du måste också se till att varje gång du tar bort en virtuell maskin tar du bort den virtuella hårddisken också manuellt. Detta kommer att se till att du inte har några döda virtuella maskiner som konsumerar din lagring.

Långsam filkopiering och filöverföringar

Det är inte ovanligt att Hyper-V-filöverföringar upplever en otrolig långsamhet. Problemet kan orsakas av allt från lagringstrott till resurskonflikt. I allmänhet orsakas långsamheten eftersom en patch saknas eller VMQ måste inaktiveras. Att inaktivera VMQ: er kan vara svårt eftersom många leverantörer automatiskt aktiverar VMQ när drivrutiner har uppdaterats.

Vad är Hyper-V: En ledande leverantör av virtuella maskiner

Som en av de ledande hypervisorerna är det inte bara användbart att bli bekant med utan viktig om du vill integrera virtuella tjänster. Om du är ny på virtualiserade tjänster hjälper Hyper-V Manager med att skapa virtuella maskiner att göra dina första steg. Även om det finns starka konkurrenter som VMware och XenServer att välja mellan, är Hyper-V ett naturligt val för Windows-miljöer.

Men om du tänker distribuera Hyper-V, är det mycket tillrådligt att du använder ett Hyper-V-övervakningsverktyg för att hantera prestanda för virtuella maskiner. Genom att vara proaktiv och övervaka virtuella maskiner, kan du se till att din organisation får den bästa servicen.

Du kommer också att eliminera besväret och komplikationerna som följer med att försöka övervaka virtuella maskiner manuellt. Att investera i en Hyper-V-övervakningslösning ger dig möjlighet att hålla dina virtuella resurser lika säkra som dina fysiska enheter.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 12