Vad är en SNMP-fälla?

Vad är en SNMP-fälla


Namnet "Enkelt nätverkshanteringsprotokoll," också känd som SNMP, Det låter som om denna metod är ett snabbt men sämre alternativ till ett bättre protokoll. I själva verket är SNMP den universella övervakningsstandarden för nätverksenheter och implementeras i all nätverksutrustning som du köper. Det finns inget bättre system.

Vi får en hel del detaljer om vart och ett av verktygen som visas nedan, men om du bara har tid för ett snabbt blick, här är vår lista över de bästa SNMP-nätverksövervakningsverktygen:

 1. SolarWinds Network Performance Monitor (GRATIS TRIAL) Skannar automatiskt nätverket och listar alla enheter på installation med SNMP. När enheter läggs till och tas bort från nätverket uppdaterar programvaran nätverkskartan.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (GRATIS TRIAL) Kartlägger enheterna i ditt nätverk automatiskt vid installationen och erbjuder en rad kartvisningar.
 3. Atera (GRATIS PRÖVNING) Nätverksövervakningssystem som integreras väl med en helpdesk. Data kan också användas för spårning och fakturering av personalens tidslogg.
 4. SysAid-övervakning Help Desk och IT-servicehanteringssystem som använder SNMP för att spåra enhetsändringar i nätverket.
 5. Kaseya Network Monitor Kartor nätverksenheter och transporterar dem till en geografisk karta. Instrumentpanelen innehåller också användbara diagram, diagram och rader.
 6. ManageEngine OpManager Omfattande nätverksprestanda för Windows och Linux. Använder SNMP för att upptäcka nätverksändringar.
 7. Spiceworks Network Monitor Gratis, annonsstödet nätverksövervakningssystem för Windows.
 8. Pulseway IT Management Software Använder SNMP för att skapa en realtidslista av enheter i nätverket.
 9. LogicMonitor Molnbaserade tjänster som använder samlare som kan köras på Windows, Mac OS och Linux. Instrumentpanelen är molnbaserad och kan nås på distans.
 10. Event Sentry Säkerhetsbaserad nätverkshändelsespårare som kan användas för att varna för obehörig användning och upptäcka skadliga aktiviteter.
 11. Ipswitch WhatsUp Gold Fungerar som SNMP-chef och körs i Windows-servermiljöer.

SNMP-konfiguration

SNMP innehåller tre element: en central chef, en enhetsagent, och en ledningsinformationsbas (MIB). Dina nätverksenheter har redan en SNMP-agent installerad på den. Möjligheten att använda SNMP kan stängas av när du först skaffar en enhet, så du måste vara säker på att agenten är aktiv om du vill anställa SNMP för ditt nätverk.

Den centrala styrenheten är inte en standardfixtur på datorer. När du installerar ett nätverksövervakningssystem använder detta troligen SNMP och tar SNMP-managerrollen. Din nya nätverkshanteringsprogramvara är antagligen ett gränssnitt som tolkar MIB-filer, vilket ger en visning av data som samlas in från enhetsagenterna.

SNMP-chefen skickar periodvis information till alla enhetsagenter. Varje enhetsagent svarar på denna begäran genom att skicka tillbaka en fil, som är strukturerad enligt MIB-specifikationerna i Simple Network Management Protocol. Medan enhetsagenten väntar på efterfrågan på information fortsätter den att uppdatera sin egen kopia av MIB så att informationen som den returnerar är helt uppdaterad och redo att skickas ut på begäran.

Se även: SNMP förklarade

SNMP-fällor

De normala funktionerna hos SNMP dikterar att enhetsagenten tar en passiv roll. Det skickar endast ut SNMP-meddelanden när det uppmanas av en begäran från SNMP-chef. Men om agenten upptäcker en nödhändelse på enheten som den övervakar, kommer den att skicka ut ett varningsmeddelande till chefen utan att vänta på att bli förfrågad för data. Detta nödmeddelande kallas en fälla.

Inte alla fällor är oroande. Till exempel, när en skrivare upptäcker att en av sina tonerkassetter håller på att bli låg och vill att du beställer en ny, kommer SNMP-agenten på den skrivaren att behandla detta som ett fällstillstånd. Vissa mycket allvarliga förhållanden leder inte till fällmeddelanden. Till exempel, om enheten får ett dödligt fel och slutar fungera, förhindrar det att SNMP-agenten fungerar också. Om nätverkskortet på en enhet går sönder kan SNMP-agenten inte skicka ett fällmeddelande. I dessa fall kommer nödläget att avslöjas nästa gång SNMP-chefen sveper nätverket för SNMP-svar.

SNMP-varningar

Om du installerar en nätverksmonitor ser du inte termen "fälla" som används någonstans i instrumentets instrumentbräda. Det är en konvention av nätverksövervakningssystem, att fällor är märkta som "varningar" istället. Det totala felet på en enhet eller ett nätverkskort är det enda exemplet på varningar som inte bara visar en fälla.

Åtgärderna som kan vidtas vid mottagande av ett fällmeddelande beror på förfining av din nätverksövervakningsprogramvara. Om din bildskärm bara rapporterar om statuser, måste du använda något annat program för att fixa ett problem eller ansluta direkt till enheten för att utforska om felinformation och fixa problemet genom dess operativsystem. Vissa nätverksmonitorer är faktiskt nätverkshanteringssystem och låter dig ställa in åtgärder som ska utföras i händelse av att ett varningstillstånd uppstår.

Om problemet som meddelas av en fälla är fysiskt, finns det inget som något programvarupaket kan göra för att lösa det. I vissa fall vill du inte att ditt nätverkshanteringssystem ska gå av och åtgärda problem utan att vänta på ditt godkännande av den avsedda åtgärden. Vanligtvis erbjuder nätverkshanteringssystem dig möjlighet att ange i dess inställningar vilken nivå av felupplösningsautomation du vill ha.

Fällmeddelanden kan uppstå vid alla tidpunkter på dagen eller natten om du inte stänger av all din nätverksutrustning på kvällen när du går hem. Om du inte har tillräckligt med resurser för att sitta någon framför en konsol hela dagen och vänta på varningsmeddelanden, bör du göra det leta efter en nätverksmonitor som vidarebefordrar varningsmeddelanden liksom att visa dem i instrumentpanelen. Vissa hanteringssystem kan skicka aviseringar via e-post, SMS eller chatt. Du kan till och med ange olika teammedlemmar till vilka meddelanden ska skickas beroende på enhetstypen för ursprunget till fällmeddelandet eller meddelandets svårighetsgrad.

SNMP-versioner

Hittills har det funnits tre versioner av SNMP. Version 1 implementerades inte mycket. Detta släpptes 1988. Det ersattes 1993 av version 2. Just nu integrerades inte protokollet i firmware av tillverkarna av nätverksenheter. Nätverkschefer som ville implementera standarden som behövs för att installera SNMP-agentprogramvaran på sina enheter. SNMPv2 har bakåtkompatibilitet till version 1. Så om du har en version 2-controller kan den också kommunicera med version 1-enheter. Den kompatibiliteten byggdes dock in i definitionen av SNMP-hanteringsprocedurer eftersom formatet för SNMP-fällan ändrades i version 2.

SNMPv2 var inte populärt eftersom det införlivade en ny autentiseringsmetod, vilket var svårt att genomföra. Autentiseringsprocessen som specificerades för SNMP version 1 var mycket lättare att använda, och därför skapades en ny utgåva av version 2 som använde autentiseringssystemet i version 1. Detta och denna justering av definitionen av SNMP gjorde det mycket mer användbart. De stora tillverkarna av nätverksenheter beslutade att integrera agentelementet i SNMPv2c i firmware för deras utrustning. Alla nya aktörer på marknaden för nätverksenheter måste också integrera SNMP, annars skulle deras produkter inte vara konkurrenskraftiga. Det finns en annan version av version 2, som är SNMPv2u. Så det finns tre olika typer av SNMPv2. Förvirrande är SNMPv2c så dominerande att det ofta kallas SNMPv2.

Det finns också en SNMPv3. Den senaste versionen av Simple Network Management Protocol innehåller en annan krypteringsmetod för att skydda överföringar av MIB-filer. MIB-strukturen förblir dock densamma. Så en controller kan kommunicera med antingen version 2 eller version 3 så länge den kan justera överföringssäkerhetsmetoden som den använder. Generellt är de ledande nätverksmonitorerna kompatibla med både version 2 (vilket betyder SNMPv2c) och version 3.

SNMP-fällformat

MIB innehåller en serie koder som representerar en position i en trädstruktur. Hela MIB behöver inte skickas varje gång agenten rapporterar till den centrala chefen. Ett fällmeddelande innehåller tiden, en identifierare och ett värde. Identifieraren är en "OID”(Object Identifier). Detta är en kod från MIB-strukturen som anger fällförhållandets position i trädet. Varje OID representerar ett attribut för den enhet som övervakas. Så kan centralstyrenheten avkoda OID och räkna ut vilken bit av omkopplaren eller routern som beskrivs av fällan.

Implementering av SNMP

MIB-kodningssystemet är så komplicerat och otydligt att det är omöjligt att försöka fånga SNMP-meddelanden och fällor och tolka dem manuellt. Tillgängligheten till nätverksmonitorer som integrerar SNMP-funktioner gör det mycket enkelt att implementera protokollet i ett sofistikerat programvarupaket. Det finns ett antal SNMP-baserade nätverksmonitorer som är fria att använda. Andra erbjuder gratisversioner för små nätverk eller en kostnadsfri testperiod under en introduktionsperiod. Så kostnaden för att implementera SNMP i ditt nätverk kan vara mycket ekonomiskt.

SNMP-nätverksövervakningsverktyg

Du kan få en fullständig beskrivning av rekommenderade nätverksövervakningsverktyg i artikeln, SNMP Explained och 11 Best SNMP Monitoring Tools. Du kan dock läsa sammanfattningar av dessa verktyg här:

Läs mer om dessa verktyg i följande avsnitt.

1. SolarWinds Network Performance Monitor (GRATIS TRIAL)

SolarWinds Network Performance Monitor nätverksskärmdump

SolarWinds använder SNMP för att driva sin branschledande Network Performance Monitor. Verktyget kommer sök i ditt nätverk och dokumentera alla dina enheter när den är installerad. Den inventering som bildskärmen sammanställer består av information som härrör från SNMP. Gränssnittsprogrammen på skärmen sammanställs nätverkskartor från register över enheter som SNMP-procedurerna tillhandahåller.

De vanliga SNMP-procedurerna som kräver att chefen behåller omröstningsenheter för MIB-rapporter betyder det Network Performance Monitor kan fortsätta uppdatera sitt utrustningsregister och kartor för att ta hänsyn till tillagda, borttagna eller flyttade enheter.

SolarWinds utvecklade Orion-plattformen för alla sina stora systemövervakningsverktyg. Detta innebär att du kan lägga till andra specialiserade bildskärmar för att täcka servrar och applikationer och även övervaka trafikflöden. Extra moduler som integreras i Network Performance Monitor inkluderar a Network Configuration Manager, en Användarenhetsspårare, och en IP-adresshanterare. Att lägga till dessa andra funktioner ger dig större kontroll över dina resurser.

SNMP-fällorna tolkas till varningar av NPM. Dessa visas i verktygets instrumentpanel och programvaran kan också skickas ut varningsmeddelanden via e-post eller SMS. Instrumentpanelen innehåller grafiska representationer av livedata som innehåller diagram och diagram som tolkar SNMP-svar. Data är också tillgängliga över en tidslinje för att möjliggöra prestandeanalys för kapacitetsplanering.

SolarWinds Network Performance Monitor installeras på Windows miljöer och du kan få det på en 30 dagars gratis prövotid.

MER INFORMATION OM DEN OFFICIELLA SOLARWINDS WEBBPLATSEN:

SolarWinds Network Performance MonitorDownload GRATIS rättegång på SolarWinds.com

2. Paessler PRTG Network Monitor (GRATIS TRIAL)

Vad är en SNMP-fälla?

Paessler PRTG övervakar nätverk, servrar och applikationer. Programvarupaketet kommer ut ur lådan med ett stort antal sensorer som uppfyller de funktioner som andra företag marknadsför som separata applikationer. En sensor övervakar ett hårdvarulement eller servicetillstånd. Paessler har en SNMP-sensor i hjärtat av PRTG-systemet.

SNMP-funktionerna i PRTG tar en inventering av alla dina enheter så snart den börjar fungera. Från denna information, verktyget genererar automatiskt kartor. PRTG erbjuder en rad karttyper, inklusive eget eget starburst layout. Detta är en cirkulär graf som visar slutanvändarapplikationer i den inre kanten och alla tjänster som stöder dessa applikationer som strålar ut och bildar en stjärnform. Kartan är färgkodad för att visa status för varje element i stacken. Denna visualisering är ett bra sätt att göra upptäcka exakt vilket lager av tjänster som försämrar leveransen när du får problem med ditt nätverk.

SNMP-systemet fortsätter att kartlägga nätverket, så den märker när utrustning läggs till eller tas bort. I dessa fall uppdaterar den dess inventarieförteckning och omarbetar automatiskt alla tillgängliga kartor. Du kan också skapa dina egna anpassade nätverkskartor genom ett mappningsverktyg i verktyget.

Paessler PRTG installeras på Windows miljöer, eller så kan du välja att komma åt den som en molntjänst. Verktyget är gratis att använda för upp till 100 sensorer. Du kan prova Paessler PRTG.

Paessler PRTG Network MonitorDownload 30-dagars GRATIS testversion

3. Atera (GRATIS PRÖVNING)

Atera

Atera Networks är ett övervakningssystem som är integrerat i en MSP-stödmiljö. Så du får övervakningsfunktioner som kan utbyta data och triggers med ett komplett Help Desk-system när du väljer Atera. En annan stor egenskap med detta alternativ är systemets tidspårning och faktureringssystem. Därför skulle du kunna klippa ut mycket av ditt adminarbete med Atera om din IT-avdelning drivs som ett kostnadscenter.

Ateras nätverksövervakningssystem använder SNMP för att spåra statusen för nätverksenheter och konsolen hanterar SNMP-fällor. Du kommer att få fällor i konsolen som varningar och det är möjligt att mata åtgärder till Help Desk-systemet vid mottagning av ett feltillstånd varning.

Atera innehåller en skriptstödmodul som gör att du kan skapa dina egna automatiseringsskript för att hantera fel. Kontrollpanelen kan nås från mobila enheter och du kan få aviseringar inställda som supportbiljetter som utlöser meddelanden till dig och till nominerade teammedlemmar. Atera är en molnbaserad tjänst, så du behöver inte oroa dig för att installera eller hantera applikationen. Andra funktioner i hela systemet inkluderar fjärrhanteringsfaciliteter, konfigurationsstyrning och en patchhanterare. Atera finns på en 30 dagars gratis prövotid.

AteraStart 30-dagars GRATIS testversion

4. SysAid-övervakning

SysAid-övervakning

SysAid är en Helpdesk och IT-servicehanteringssystem. Du kan få tillägget för server och nätverksövervakning för att förbättra Help Desk-funktionerna. Det här är ingen dålig idé eftersom du troligtvis behöver en Help Desk-applikation för din IT-avdelning och en nätverksmonitor.

Nätverksövervakningsfunktionen för SysAid använder SNMP för att kartlägga och spåra prestandan för dina nätverksenheter. Som med alla andra SNMP-implementeringar håller skärmen pollingnätverksenheter så att den märker när utrustning flyttas, tas bort eller läggs till och uppdaterar inventeringen automatiskt. Till skillnad från de andra verktygen på den här listan har SysAid ingen kartläggningsmodul.

En stark färg av SysAid är hur den hanterar SNMP-fällor. För en mottagen fälla visar den en varning i instrumentpanelen och du kan få varningar skickade till dig som aviseringar via e-post eller SMS. Men denna applikation kan också mata dessa varningar till Help Desk-systemet. När en varning loggas in i supporthanteringsgränssnittet kan Help Desk-tekniker se att ett problem har uppkommit om en del av nätverket och så kan meddela användare som påverkas av problemet att en lösning pågår. Automatisk biljettgenerering innebär att en tekniker automatiskt kan tilldelas för att adressera varningen. Detta är ett utmärkt sätt att integrera informationen som du får ut av SNMP med ditt program för schemaläggning av aktiviteter.

SysAid-gränssnittet inkluderar ett skriptspråk som gör att du kan automatisera larmupplösning och sätta på arbetsflöden för att logga och spåra framstegen när det gäller underhåll och brandbekämpning. Detta hjälper dig att hålla en stramare kontroll över din IT-budget genom att visa var de flesta specialists tid tillbringas.

Andra funktioner i övervakningssystemet inkluderar konfigurering och patchhantering.

5. Kaseya Network Monitor

Kaseya VSA

Systemövervakningspaketet heter Kaseya VSA inkluderar en nätverksövervakningsmodul som använder SNMP. Det här verktyget kan rita en nätverkskarta och plot i en verklig karta över världen efter att den ursprungligen har sökt efter enheter och registrerat sina detaljer. Andra grafiska datarepresentationer i Kaseya-instrumentpanelen innehåller diagram, diagram och rader. SNMP-fällor tolkas som varningar av nätverksmonitorn.

Verktyget inkluderar en utvecklingsmiljö som gör att du enkelt kan montera handlingsskript på Kaseya proprietära skriptspråk, som kallas Lua. Med ett Lua-skript på plats kan du ställa in utlösande händelser, till exempel specifika typer av fällmeddelanden. Tack vare denna funktion är det möjligt att automatisera en hel del utrednings- och upplösningsuppgifter när välkända varningsförhållanden uppstår.

Andra funktioner i Kaseya VSA inkluderar patchhantering och specialiserad serverövervakning. Kaseya VSA installeras på Windows och du kan få det på en 14-dagars gratis rättegång.

6. ManageEngine OpManager

OpManager Network Map

Hantera Engines OpManager är en högt ansedd nätverksprestanda och är förmodligen bland de tre bästa på marknaden. Som SolarWinds Network Performance Monitor, och WhatsUp Gold, OpManager är basövervakningsprodukten för dess inventering och det finns många andra moduler som du kan lägga till på den för att utöka dina systemövervakningsmöjligheter. Det är dock OpManager som använder SNMP för att samla in sina uppgifter. Den här programvaran kommer att installeras på Windows eller Linux. När den körs för första gången börjar den skicka ut SNMP-förfrågningar och sammanställa en enhet inventering från MIB-svar som den får. OpManager har också en trevlig nätverkskartläggningsmodul som ger dig olika åsikter om din nätverksutrustning och hur den ansluter till varandra.

SNMP-fällorna som OpManager-processorn tar emot visas i instrumentpanelen. Om du är ute på kontoret, kan du checka in med nätverket genom att visa instrumentpanelen på distans på din mobila enhet. Instrumentpanelen är anpassningsbar och det är också de åtgärder som bör utföras när larm uppstår. Du kan få meddelanden som skickas ut till nominerade teammedlemmar av e-post eller SMS meddelanden.

OpManager kan behandla 300 fällmeddelanden per sekund - ja, per sekund. Denna processvolymkapacitet visar att OpManager kan leverera hastigheter och prestanda som behövs av mycket stora nätverk. Men detta system är det passar också för medelstora nätverk. Operatörerna av små nätverk kanske tycker att alla funktioner i OpManager är lite för mycket att hantera. dock, Företaget erbjuder verktyget gratis för dem som har upp till 10 enheter att övervaka. Ägarna till större nätverk kan få OpManager på en 30-dagars gratis rättegång.

7. Spiceworks Network Monitor

Spiceworks skärmdump

Spiceworks är ett gratis, annonsstödet verktyg att du kan installera i lokaler eller välj att åtkomst som en molntjänst. Den lokala versionen av verktyget installeras på Windows.

Nätverksmonitorn förlitar sig på SNMP för att tillhandahålla sina informationskällor och den börjar sin livslängd med en skanning av nätverket för att sammanställa en enhetsinventar. SNMP-fällor visas i instrumentpanelen på en rubriklist som varningar och du kan också få varningsmeddelanden som skickas till dig via e-post. Instrumentpanelen har funktioner staplingsbara grafer som visar din enhetsstatus tillsammans med information om miljö, dataflöde och applikationsprestanda.

Spiceworks nätverkshanteringssystem inkluderar konfigurationshantering och spårning av användarenheter, vilket kommer att öka din säkerhetsövervakning. Stöd för Spiceworks levereras via ett communityforum.

8. Pulseway IT Management Software

Pulseway

Pulseway RMM inkluderar systemövervakningsmoduler och nätverksprestanda övervakar avsnittet SNMP förfaranden. Den vanliga SNMP-chef-till-agent-kommunikationen förser systemet med en inventering av enheter i ditt nätverk, som kontinuerligt uppdateras. SNMP-fällor tolkas som larm i konsolen, som kan skickas som aviseringar av telefon, e-post, eller SMS-meddelande. Du kan också komma åt instrumentpanelen från en mobil enhet via internet.

Nätverksövervakningsprogramvaran fungerar som SNMP-chef och ger dig en instrumentbräda för att se data och hantera skärmens funktioner. Den här programvaran kan installeras på Windows, Linux, eller Mac OS. Du kan ange hur varningar ska hanteras. Detta inkluderar förmågan att set prioriteringar för fällor som kommer från specifika enheter eller släppa varningar av mindre betydelse. Konsolen inkluderar ett skriptspråk där du kan ställa in procedurer och arbetsflöden som automatiskt kommer in när definierade triggningshändelser uppstår.

Andra faciliteter i Pulseway IT Management-paketet inkluderar konfiguration och patchhantering. Ett viktigt element i verktyget är fjärråtkomst, så du kan åtgärda problem på enheter som finns på andra webbplatser. Resten av monitorn sträcker sig till server och applikationer, inklusive tjänster som tillhandahålls från molnet.

Du kan komma åt Pulseway IT Management-programvara som en molntjänst. I detta fall, monitorn är alltid ev för att övervaka två slutpunkter. Den betalda tjänsten kan installeras eller användas som en molntjänst. Det börjar med en enhet som kan övervaka 25 slutpunkter. Pulseway erbjuder en 14-dagars gratis rättegång av den betalda versionen.

9. LogicMonitor

LogicMonitor

Logic Monitor är en molnbaserad tjänst, men du måste installera samlare på plats. Dessa samlare kommer att fortsätta Windows, Mac OS, och Linux. LogicMonitor övervakar också alla molnservrar som du använder så länge du installerar en samlare på var och en av dem.

Den här tjänsten övervakar nätverk, servrar och applikationer, och det är också möjligt att spåra användarupplevelse, som involverar stackdisplay av alla verktyg på ditt system som aktiveras av enskilda användarbesök. Nätverksövervakningssektionen för denna tjänst förlitar sig på SNMP för att samla in data om nätverksenheter.

Samlaren fungerar som SNMP-chefen och undersöker enheter för deras status. Informationen som samlaren samlar vidarebefordras sedan till molnservern för LogicMonitor. Instrumentpanelen för tjänsten är värd på molnservern, så det kan nås från alla enheter med en webbläsare och företaget tillhandahåller också appar för mobila enheter.

Kommunikation över internet skyddas genom kryptering. När LogicMonitor driver off-site kan den integrera alla WAN-platser så länge du installerar en samlare på varje plats.

SNMP-fällor visas i instrumentpanelen som varningar. Du kan anpassa instrumentpanelen, så det är möjligt att skapa en vy som bara visar varningar. Förmågan att skapa enskilda skärmar betyder det det är möjligt att skräddarsy åtkomst till olika teammedlemmar och det är också möjligt att skapa ett rapporteringskonto som företagsledare kan få tillgång till.

Live data från SNMP MIB: er tolkas i grafiskt innehåll, såsom histogram, diagram och linjediagram. Visualiseringen av ditt nätverk sträcker sig till en karta, vilket påförs en verklig karta. Enhetsdata och nätverksanslutningar uppdateras automatiskt, för att göra justeringar av nätverkskartan. Systemet kommer också att behålla data för trendanalys.

Du kan få en 14-dagars gratis rättegång av LogicMonitor.

10. Event Sentry

EventSentry

EventSentry är specifikt ett säkerhetsverktyg, men det spårar också dina nätverksprestanda medan det skyddar ditt företag från hackare och inkräktare. Ett problem med modern IT-tjänstsäkerhet är att äkta användare kan användas för att utföra skadliga handlingar genom phishing och maskering. Så för att förhindra information och systemskador, måste du spåra beteendet hos auktoriserade användare samt se upp för obehörig åtkomst. Detta är vad EventSentry gör.

Nätverksövervakningssektionerna för denna tjänst använder SNMP för att samla in enhetsdata. Detta täcker de vanliga SNMP-tjänsterna som inkluderar sammanställa en enhetsinventar och hålla den uppdaterad. EventSentry genererar larm från en rad källor, inklusive SNMP-fällor och logga meddelanden.

Extra verktyg för EventSentry inkluderar konfiguration och patchhantering. Monitorn täcker nätverkstrafik, server- och miljöprestanda, leverans av applikationer samt nätverksenhetsstatus. Säkerhetskontrollerna undersöker händelser via e-post, databaser, loggfiler och dataöverföringar.

Du kan använd EventSentry gratis genom att komma åt EventSentry Light. Denna version är begränsad till övervakning upp till fem enheter, så det skulle bara vara lämpligt för mycket små nätverk. Eventfulla EventSentry kan upplevas på en 30-dagars gratis rättegång. Programvaran installeras på Windows och Windows Server.

11. WhatsUp Gold

Vad är en SNMP-fälla?

WhatsUp Gold är ett nätverksövervakningssystem som produceras av Ipswitch. Monitorns funktioner är baserat på SNMP-processer. Programvaran som du installerar fungerar som en SNMP-chef. WhatsUp Gold-verktyget installeras på Windows Server miljöer och det kommer att utföra ett inledande systemsvep när du har verktyget kört.

Denna genomsökning av ditt nätverk gör det möjligt för programmet att sammanställa ett register över alla dina enheter och då bygg nätverkskartor från den informationen. Både registret och kartorna uppdateras automatiskt när din nätverkshårdvara ändras. Detta beror på att bildskärmen fortsätter att undersöka nätverket från SNMP-meddelanden märker när enheter läggs till eller tas bort. Enhetsregistret kan nås i instrumentpanelen där en datavisare låter dig sortera och filtrera poster för ditt hårdvarulager.

SNMP-fällor anländer till instrumentpanelen som varningar och du kan skicka dem till dig som e-post eller SMS. Du kan också få varningar matade till chatappar, inklusive Slack. Instrumentpanelen är anpassningsbar så att du kan skapa användarkonton och användarroller så att olika teammedlemmar kan komma åt data och hanteringsfunktioner utan att ge juniorpersonalen tillgång till alla kontroller.

WhatsUp Gold kan utökas med tilläggsmoduler för att inkludera mer övervakning och nätverkshanteringsfunktioner. Detta verktyg är lämpligt för små och medelstora nätverk och du kan få en 30-dagars rättegång av WhatsUp Gold och något av dess tillägg.

Använda SNMP-fällor

Fördelen med SNMP-fällor är att de rapportera fel på enheten mycket snabbt. De ger emellertid inte en fullständig bild av ditt nätverk. Du kommer att märka att de flesta av verktygen i denna lista med rekommenderade SNMP-verktyg också smälter in i andra informationskällor, t.ex. Nettoflödet för trafikdata och syslog för systemhändelser.

Som alla dessa verktyg erbjuder fria försök eller gratisversioner, du kommer att kunna testa en kandidat utan risk. Du kanske till och med provar ett par av dessa SNMP-verktyg som lockar dig mest.

Använder du ett SNMP-verktyg just nu? Tycker du att du fokuserar mer på varningar som tas upp av SNMP-fällor, eller är Syslog-meddelanden mer relevanta för ditt nätverksadministrationsansvar? Lämna ett meddelande i kommentarer avsnitt nedan för att dela din upplevelse.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 24