Hur man testar Exchange-anslutning

Hur man testar Exchange-anslutning


Microsoft Exchange-e-postserverpaketet använder fem olika protokoll för att underlätta kommunikation med e-postklienter. Den sorten är bra eftersom den erbjuder flexibilitet som innebär att du inte är instängd i att bara använda Microsoft Outlook-programvaran som dina användares e-postklient. Men det tjänsteutbudet betyder undersöka anslutningsproblem kan vara en mycket komplicerad process.

Lyckligtvis kan du använda ett automatiserat verktyg för att kontrollera anslutningen från din e-postklient och också kontrollera att alla anslutningstjänster körs ordentligt på din Exchange-server. Att använda en anslutningskontrolltjänst tar allt arbete med att fixa anslutningsproblem och får din e-postserver att fungera ordentligt på nolltid.

Microsoft Remote Connectivity Analyzer

Microsoft har skapat ett gratis onlineverktyg som hjälper dig att kontrollera alla aspekter av dina anslutningar som behövs för en rad Microsoft-produkter. De tillgängliga kontrollerna för ditt e-postsystem anges på den första standardfliken för verktyget. Verktyget kallas Fjärranslutningsanalysator. Du kan kontrollera alla tjänster som ska göra det möjligt för dina Outlook-klienter att upptäcka servern automatiskt. Verktyget innehåller också kala SMTP, POP, och IMAP tjänster och det innehåller två tester för Exchange-servrar.

De Anslutningsanalysator låter dig bekräfta att din Exchange-server kommunicerar korrekt. Om användare fortfarande inte kan ansluta måste du kontrollera inställningarna för deras klient och verktyget inkluderar även dessa kontroller.

Remote Connectivity Analyzer innehåller fyra testlägen på fliken Exchange:

 • Microsoft Exchange ActiveSync Connectivity-test
 • Microsoft Exchange Web Services Connectivity Test
 • Microsoft Office Outlook-anslutningstester
 • Internet-e-test

Testplattformen är Molnbaserad och så åtkomst via din webbläsare.

Microsoft Exchange Web Services Connectivity Test

Om ingen kan ansluta till din server, eller om du befinner dig i de sista stadierna för att ställa in Exchange, måste du först se till att det inte är något fel med de underliggande anslutningstjänsterna som borde få dina servrar att kommunicera med omvärlden..

När du kommer till webbplatsen Remote Connectivity Analyzer väljer du Synkronisering, meddelande, tillgänglighet, och Automatiska svar i Microsoft Exchange Web Services Connectivity Test del av skärmen.

Starta Exchange-test

De Exchange Web Services (EWS) tester kör en serie anslutningsförsök med e-postklienten med hjälp av testanvändarkontokriterier, så du måste ange användaruppgifterna för testarens användarkonto för att kunna utföra kontrollen.

Ange informationen om testkontot i testformatens inmatningsform.

Utbytestestformulär

Du kan ange e-postadressen för testkontot för Domain \ Username. Testaren kan använda två olika metoder för att ansluta till servern. En autodiscover-metod är inbyggd i Outlook-klientprogramvaran. Om dina användare har svårt att ansluta till Exchange-servern kan det orsakas av ett problem med den här funktionen. Prova testet första gången på Autodiscovery-alternativet. Om testet misslyckas kan du prova en ny körning, men använd alternativet för att skriva i Exchange-serverns URL.

När du har fyllt i formuläret måste du skriva in en verifieringskod genom att kopiera ett ord som visas på skärmen. Klicka på Kontrollera för att validera verifieringskoden och klicka sedan på Utför test längst ner på skärmen.

Resultatskärmen visar om testet har anslutits framgångsrikt och om inte, var problem uppstod. Du måste klicka på Expandera alla för att se resultatens fullständiga text. Denna information kommer att innehålla rekommendationer om åtgärder som ska vidtas om fel uppstod.

Du kan välja att köra testet igen med exakt samma parametrar, eller klicka på Börja om för att gå tillbaka och ändra några av inställningarna innan du startar en ny körning. Du skulle välja det här alternativet om du körde ett Autodiscover-test och sedan ville gå tillbaka och köra ett test med en given server-URL.

Microsoft Connectivity Analyzer Tool

Om testerna körs av Fjärranslutningsanalysator alla går smidigt, men dina användare kan fortfarande inte ansluta till Exchange-servern, du måste testa din e-postklientåtkomst från nätverket. Microsoft Connectivity Analyzer är ett nedladdningsbart verktyg som du kan köra från en av kontorets datorer för att kontrollera nätverksanslutningen från den noden till din Exchange Server.

Du kan få verktyget via webbplatsen Remote Connectivity Analyzer. Klicka på Klient -fliken i webbplatsens huvuddel. Detta är den fjärde fliken. Rulla ner skärmen till Fler verktyg avsnitt och klicka på Installera nu.

Ladda ner Exchange-test

Låt filen ladda ner genom att klicka på Installera-knappen i en dialogruta som visas. Det här verktyget är i form av en guide och det kommer att leda dig genom ett test av ditt nätverk. Den inledande skärmen ger dig en lista med problemuppgifter.

Dessa alternativ är:

 • Jag kan inte logga in med Office Outlook
 • Jag kan inte skicka eller ta emot e-post på min mobila enhet
 • Jag kan inte logga in på Lync på min mobila enhet eller Lync Windows Store-appen
 • Jag kan inte skicka eller ta emot e-post från Outlook (endast Office 365)
 • Jag kan inte se en annan användares gratis / upptagen information
 • Jag har andra problem med Outlook (endast engelska)
 • Jag kan inte ställa in Federation med Office 365, Azure eller andra tjänster som använder Azure Active Directory

Guiden kommer att anpassa sin teststrategi enligt det alternativ som bäst beskriver anslutningsproblemet som du upplever.

I varje alternativ måste du ange användarnamn och lösenord för en testmailbox. Du kan ge testanvändarens e-postadress som användarnamn. Följande skärmar beror på vilka av de problem du valde. Resultatskärmen ska markera var det finns ett problem i ditt nätverk. Detta kan vara ett problem utanför din Exchange-server, till exempel en felaktig DNS-post.

Testa ditt e-postsystem

Om du har problem med Exchange-serverns anslutning är det många punkter som du inte kan leta efter. Ett första test kan avslöja att din Exchange-server är korrekt inställd så du måste undersöka e-postklienterna som kommer åt servern och de nätverk som de ansluter igenom.

Precis som alla typer av kommunikationsprogramvaror fungerar din Exchange-server på standardprotokoll som ska vara kompatibla med annan kompatibel implementering. Men som systemadministratör är du antagligen redan väl medveten om att ibland en del av kedjan av samarbetsprogram inte laddas. Eller ibland är det inte bundet till de automatiserade processerna och en trasig länk i kedjan stoppar allt fungerar.

Börja med att bekräfta din Exchange-serverinställning och arbeta sedan ut till andra element i anslutningen. De automatiserade verktygen som beskrivs i den här guiden bör hjälpa dig att komma till roten till problemet och få dina användare tillbaka via e-post.

Övervaka Exchange Server

Paniken du känner när Exchange fungerar bara inte eller plötsligt avtar säger du att den här applikationen är för viktig för att överlåta till slumpen. Du måste ständigt övervaka prestanda för Microsoft Exchange och det betyder att hålla reda på de tjänster och hårdvara som stöder den.

SolarWinds Microsoft Management Tools (GRATIS TRIAL)

SolarWinds Server och Application Monitor

SolarWinds Microsoft Management Tools inkludera en modul som spårar Exchange Server-prestanda. Det här är Server- och applikationsmonitor, som installeras på Windows Server.

SAM övervakar lagringskapacitet och varnar dig när utrymmet tar slut. Det kommer också att övervaka för onormal e-postaktivitet och hjälpa dig att stänga av köer som är under attack eller tilldela fler resurser för att möjliggöra äkta ökningar i trafiken orsakade av konsultationer eller försäljningsenheter. Du kan prova Microsoft Management Tools på en 30-dagars kostnadsfri testperiod.

Övervaka ditt företags e-postvolymer och håll dig före kraven.

SolarWinds Microsoft Management Tools Ladda ner 30-dagars GRATIS testversion

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3