De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

[ware_item id=33][/ware_item]

Bästa Apache Cassandra-övervakningsverktyg

Vad är Apache Cassandra? 

Apache Cassandra är en öppen källkod databashanteringssystem. Apache Cassandra har använts av företag som Apple, Spotify, Netflix och Uber. Systemet används ofta eftersom det är en feltolerant, skalbar och decentraliserad databaslösning. Cassandra kan laddas ner gratis från Apache-webbplatsen här.

Även om Cassandra har funktioner som inbyggd feltolerans, måste det fortfarande hanteras effektivt. Att använda ett nätverksövervakningsverktyg för att mäta databasernas prestanda och hälsa är nödvändigt för att leverera bästa prestanda och undvika säkerhetshändelser.

Det finns massor av detaljer om verktygen nedan, men för en snabb sammanfattning, här är vår lista över de 7 bästa verktygen för att övervaka Apache Casandra:


  1. SolarWinds Server & Applikationsmonitor (GRATIS TRIAL) Vårt toppval för Apache Cassandra-övervakning. Perfekt för övervakning av Linux eller Unix inklusive noderstatistik, spårning och nätverkshälsa.
  2. ManageEngine Applications Manager Också kompatibel med MongoDB, har en fantastisk instrumentpanel som kan övervaka kluster och mer.
  3. dynatrace Upptäcker automatiskt Apache Cassandra-databaser, kan komma in i djupet på de data som de samlar in.
  4. AppDynamics Upptäcker även Apache Cassandra-databaser och erbjuder bra övervaknings- och spårningsalternativ.
  5. SignalFx Liknar alternativen ovan men är molnbaserad. Bra för inställning av varningar.
  6. Instaclustr Nätverksmonitor med ett anpassat API för Cassandra-övervakning. Ger 20 sekunders uppdateringar och en bra sammanfattning av kluster.
  7. Instana Denna monitor är bra på att tillhandahålla mätvärden helt ner till nodnivån.

De bästa verktygen för övervakning av Apache Casandra

1. SolarWinds Server & Applikationsmonitor (GRATIS TRIAL)

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

SolarWinds Server och Application Monitor är ett nätverksövervakningsverktyg som kan övervaka Apache Cassandra. Verktyget har utformats för att övervaka prestanda och tillgänglighet för Apache Cassandra-servrar på Linux eller Unix. Detaljer om servicehälsa, nod statistik, och nätverksspårning kan alla ses via en enhetlig instrumentbräda.

Du kan också ställa in anpassade varningarSolarWinds Server & Applikationsmonitor. Faktorer som övervakas inkluderar ökad latens eller pågående antydningsaktivitet. Varningar kan ses via Alla aktiva varningar sida som visar en lista över alla aktuella varningar inklusive orsaken till varningen och hur länge den har varit aktiv.

Som en Apache Cassandra övervakningslösning, SolarWinds Server & Applikationsmonitor är en utmärkt produkt på grund av sitt varningssystem och dess mångsidiga instrumentpanel. SolarWinds Server & Applikationsmonitor börjar på $ 2 995 (2 397 £). Du kan ladda ner en 30 dagars gratis prövotid.

SolarWinds Server & Application MonitorDownload 30-dagars GRATIS testversion

2. ManageEngine Applications Manager 

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

ManageEngine Applications Manager är ett applikationsövervakningsverktyg som är kompatibelt med Apache Cassandra och MongoDB. Prestandametriker du kan övervaka med ManageEngine Applications Manager inkludera CPU-användning, operativ prestanda, latens, väntande uppgifter, och minnesanvändning. Instrumentpanelen har utformats specifikt för att hjälpa dig övervaka kluster och bryter ned hälsostatus för enskilda kluster i listformat.

Bortom instrumentpanelen finns det många olika prestationsgrafer som visar hur Cassandra presterar. Det finns diagram för minnesanvändning, CPU-användning, och lagringsstatistik. Till exempel visar minnesanvändningsgrafen hur använt minne, ledigt minne, och totalt minne har förändrats över tid.

Det finns tre versioner av ManageEngine Applications Manager: Fri, Professionell och Företag. Gratisversionen stöder upp till fem applikationer eller servrar gratis. Professional-versionen börjar på 25 monitorer för $ 945 (756 £) upp till 250 monitorer för $ 7195 (£ 5 759).

Enterprise-versionen kostar $ 9,595 (7 680 £) för 250 bildskärmar upp till $ 83 995 (67,238 £) för 5000 bildskärmar. Du kan lägga till ytterligare bildskärmar upp till 10 000 bildskärmar totalt. Du kan ladda ner 30-dagars gratis provversion.

3. Dynatrace 

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

dynatrace är ett applikationsprestationsövervakningsverktyg som kan övervaka Apache Cassandra. dynatrace upptäcker automatiskt Cassandra-databaser på mindre än fem minuter, så att du kan börja övervaka deras prestanda. Prestandametriker som du kan övervaka inkluderar CPU, anslutning, skräp samling tid, suspension, och omsänd. På Ytterligare detaljer fliken, kan du börja titta på djupare statistik som diskanvändning, cache, tips, Ladda, Gängbassänger, och Java-hanterat minne.

Root orsaken analys är en av dynatrace s starkaste funktioner. dynatrace kommer att kunna markera grundorsaken till prestandaproblem på enskilda noder. Genom att automatisera rotorsakanalys kan du svara på serverproblem mycket snabbare genom att ha all nödvändig information till hands för att få ett informerat svar.

Om du behöver ett Cassandra-övervakningsverktyg som är lätt att konfigurera och synlighet som sträcker sig helt ner till nodnivån dynatrace är ett verktyg du definitivt bör överväga. Om du vill veta priset på dynatrace måste du kontakta företaget direkt. Det finns också en 15-dagars gratisversion.

4. AppDynamics 

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

AppDynamics är ett annat ledande applikationshanteringsverktyg som kan övervaka Cassandra-databaser. Med AppDynamics, kan du se ner till detaljerna i affärstransaktioner. Produkten upptäcker automatiskt Apache Cassandra-databaser och lägger till dem i din övervakningsmiljö.

Det finns många olika mätvärden du kan övervaka med AppDynamics. Genom att övervaka Cassandra back-end-kommunikation kan du till exempel fånga data på genomsnittlig responstid, fel per minut, och samtal per minut. Denna information ger dig en översikt över hur tjänsten fungerar.

Det finns tre versioner av AppDynamics tillgängliga att köpa; APM Pro, APM Advanced, och APM Peak. APM Pro inkluderar övervakning av affärstransaktioner som ett grundläggande paket, men du behöver APM Advanced för att även använda serverns synlighet och nätverkssynlighet.

APM Peak är premiumpaketet som inkluderar övervakning av affärsresultat, transaktionsanalys och affärsresor. För att se priset på dessa paket måste du kontakta säljteamet. Du kan ladda ner 15-dagars gratisversion.

5. SignalFx 

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

SignalFx är en molnövervakningsprodukt designad för övervakning av infrastruktur som Cassandra. SignalFX användningar collectd och JMX för att samla in prestandadata från Cassandra. Statistik som du kan övervaka med det här verktyget inkluderar latens, genomströmningsförfrågningar, fel, komprimeringsaktivitet, och tips aktivitet. All denna information kan ses genom övervakning av instrumentpaneler.

Du kan också konfigurera varningsregler för att bestämma vilken aktivitet som utlöser en varning. Varningar kategoriseras som Kritisk, Större, Mindre, Varning, och Info. Varningsregler kan hanteras i varningar visa var du konfigurerar Regelnamn och källa, Upptäcka, detekteranamn, och Varaktighet. Det finns också möjlighet att använda realtidsanalys för att upptäcka viktiga användstrender (som kan indikera andra prestationsproblem).

SignalFx finns i två versioner; SignalFx infrastrukturövervakning och SignalFx Microservices APM. SignalFx infrastrukturövervakning kostar mellan $ 15 (£ 12) till $ 25 (£ 20) per värd per månad. SignalFx Microservices APM sträcker sig från $ 45 (£ 36) till $ 65 (52 £) per värd per månad. En kostnadsfri testversion är tillgänglig.

6. Instaclustr 

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

Instaclustr är en nätverksövervakningsplattform som har en Cassandra Monitoring API. Cassandra Monitoring API övervakar hårddiskanvändning, CPU-användning, läser och skriver, latensuppgifter, väntande kompaktioner, uppgiftsstatistik, levande celler och gravstenar per läsning. Varje statistik uppdateras var 20: e sekund så att all information du ser är uppdaterad. För ett overheadperspektiv, Klusteröversikt vyn ger dig tillräckligt med information för att fastställa hälsan i ett kluster.

Visualiseringen ingår i Instaclustr hjälper dig att övervaka ändringarna i statistik över tid. Till exempel kan du visa en graf som visar fluktuationerna i "Läs latens" över tid. Dessa diagram gör det enkelt att identifiera trender som du kan missa om du använder instrumentpanelen.

Det finns fyra versioner av Instaclustr tillgängliga att köpa: Utvecklare - Starter, Utvecklare - professionell, Produktion, och Företag. Utvecklare - Starter kostar $ 20 (£ 16) per nod per månad med en lagringskapacitet på 5 GB och 2000 MB minne. Professional-versionen kostar $ 79 (£ 63) per nod per månad för 30 GB lagring och 3750-4000 MB minne.

Produktionsversionen börjar på $ 250 (£ 200) för 250-3200 GB lagringsutrymme och 8000-122000 MB minne. Enterprise-versionen börjar på 2 500 USD (2 000 £) och riktar sig till företag som vill övervaka över 30 noder. Du kan ladda ner gratisversionen.

7. Instana 

De 7 bästa verktygen för övervakning av Apache Cassandra

Instana är ett applikationsprestationsövervakningsverktyg med en rad support för Cassandra. När Instana har distribuerats kommer det att göra det upptäcker Cassandra automatiskt. Autodiscovery-funktionerna hjälper dig att snabbt konfigureras utan att behöva hantera massor av manuella konfigurationer. Synlighetsmässigt visar programvaran ända ner till nodnivåer Begäran, Klientläsning / skrivlatecies och väntande förfrågningar. Det finns också mätvärden på klusternivå som visar dig nyckelområdet detaljer, replikationsfaktorer, och skivstorlekar.

Du kan också övervaka hälsan hos Cassandra via Dynamisk graf. Dynamic Graph visar infrastrukturhändelser tillsammans med en tidslinje så att du kan se hur prestanda förändras över tid. Att ha denna information framför dig ger dig ett tydligt perspektiv på prestandetrenderna som påverkar tjänsten.

Det finns två versioner av Instana tillgängliga att köpa: Infrastrukturövervakning och Application Performance Management. Infrastrukturövervakning kostar $ 11 (£ 8) per värd per månad med obegränsade användare och över 100 sensorer. Paketet Performance Performance Management kostar $ 75 (£ 60) per värd, per månad och inkluderar infrastrukturövervakning, slutanvändarövervakning och analys. Du kan ladda ner gratisversionen.

Vilket verktyg ska jag använda för att övervaka Apache Cassandra? 

Om du för närvarande använder Apache Cassandra för att hantera dina databaser är en övervakningslösning avgörande. Ett bra verktyg för övervakning av infrastruktur hjälper dig att se till att din databas fungerar. Verktyg som SolarWinds Server & Applikationsmonitor och dynatrace är välkända för att ge djup synlighet i den fysiska och virtuella infrastrukturen.

När det gäller konfiguration och djup, dynatrace är en av de bästa på denna lista (särskilt på grund av dess förmåga att upptäcka Cassandra automatiskt!). Men om du vill ha mer av det instrumentpanelbaserade tillvägagångssättet för övervakning, SolarWinds Server & Applikationsmonitor är ett toppval.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =