9 Bästa CPU-temperaturskärmar

9 Bästa CPU-temperaturskärmar


För mycket värme kan skada en dator och orsaka att den kraschar. Många företag använder CPU-temperaturskärmar för att övervaka för höga temperaturer.

CPU-temperaturövervakare gör att du kan övervaka CPU-temperaturen från en plats. Genom att övervaka temperaturen kan du identifiera när enheterna överhettas och ger dig en chans att lösa problemet innan någon skada görs på enheten.

Här är vår lista över de 9 bästa CPU-temperaturskärmarna:

  1.  Atera (GRATIS PRÖVNING) En monitor för fjärr IT-infrastruktur som är utformad för användning av MSP: er som inkluderar serverstatusövervakning.
  2. ManageEngine OpManager En nätverksmonitor med CPU-temperaturövervakning. Med det här verktyget kan du övervaka CPU-temperatur, minnesanvändning, fläkthastighet och klockhastighet.
  3. HWMonitor Ett maskinvaruövervakningsverktyg med temperatur- och fläkthastighetsövervakning. Den är kompatibel med sensorchips inklusive ITE IT87-serien och Winbond IC: er.
  4. Öppna maskinvarumonitor En öppen källkodsövervakningsplattform Den övervakar temperatursensorer, fläkthastigheter, spänningar, last och klockhastigheter.
  5. Core Temp Temperatur mentor som tar information från DTS (Digital Thermal Sensor) för dataprocessorer. Den har en Core Temp Monitor-app för Windows- och Android-telefoner.
  6. SpeedFan En mjukvara som övervakar datorns spänning, fläkthastighet och temperatur. Det gör det också möjligt för användaren att kontrollera fläkthastigheter och minska brus.
  7. AIDA64 Extreme Hårdvarumonitor med stöd för över 250 olika typer av sensorer som kan övervaka temperatur, spänning, fläkthastighet och effekt. Det är tillgängligt för alla 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows.
  8. Rainmeter CPU-temperaturövervakare för Windows-enheter som övervakar temperatur, CPU, diskanvändning och RAM. Det innehåller anpassningsbara skinn som du kan använda för att bygga en unik övervakningsmiljö.
  9. hwinfo Gratis verktyg för hårdvara och temperaturövervakning. Verktyget har övervakningsmöjligheter i realtid och ett anpassningsbart varningssystem.

De bästa CPU-temperaturövervakarna

1. Atera (GRATIS PRÖVNING)

9 Bästa CPU-temperaturskärmar

Atera är en mjukvaruplattform avsedd att användas av hanterade tjänsteleverantörer (MSP). Den tillhandahåller alla verktyg som en MSP-tekniker behöver för att fjärradministrera IT-systemet för ett klientföretag. Även om det inte strikt är ett CPU-övervakningsverktyg, toppar det vår lista på grund av att det är användbart för nätverksadministratörer att övervaka flera enheter över ett nätverk.

Paketet med administrationsverktyg kallas a fjärrövervakning och hantering (RMM) systemet. Detta inkluderar monitorer, automatiserade processer och åtkomstkanaler för tekniker för att fullständigt administrera ett system. Dessa verktyg inkluderar servermonitorer.

Fjärrövervakningsprocesserna för Atera underlättas genom installation av ett agentprogram på servern som ska övervakas. Denna agent rapporterar tillbaka till den huvudsakliga Atera-processorn om serverns livestatus. Dessa rapporter övervakar en serverns CPU, minne och diskutrymme och övervakar också fläkthastighet och temperatur. Resultaten av denna datainsamling är visas live i instrumentpanelen av Atera-systemet.

Atera är en molnbaserad tjänst och det inkluderar processorkraft och lagringsutrymme på virtuella Cloud Azure-servrar. MSP-personal får åtkomst till konsolen via en vanlig webbläsare och det finns också gratisappar för att möjliggöra åtkomst från mobila enheter. Atera debiteras per tekniker antingen per månad eller per år. Du kan kolla in Ateras serverövervakningsfunktioner innan du köper den med en 30 dagars gratis prövotid.

AteraStart 30-dagars GRATIS testversion

2. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager-skärmdump

ManageEngine OpManager är ett nätverksövervakningsverktyg med CPU- och minnesövervakningsfunktioner. Du kan övervaka CPU-temperatur, fläkthastighet, minnesanvändning, och klockfrekvens. Verktyget gör det också möjligt för dig att skapa anpassade SNMP-skärmar med en enhet Object Identifier om din enhet inte stöds utanför boxen (OID).

Övervaka temperatur och andra hårdvarumetriker med ManageEngine OpManager är lätt. Till exempel, om en enhet överhettas kan du borras ner i andra mätvärden eller orsaker, till exempel skivanvändning. När du är klar med övervakningen kan du göra det skapa rapporter att dela vad du har upptäckt med ditt team.

De varningssystem meddelar dig när CPU-temperaturen går över normala nivåer. Programmet ger ut aviseringar från e-post, SMS, och weblarm för att uppdatera dig om miljöförändringar.

ManageEngine OpManager är tillgängligt för Windows och Linux. Programmet rekommenderas för de användare som vill ha en nätverksövervakningsprodukt med temperaturövervakning ingår. Om du vill ta reda på prisinformationen för ManageEngine OpManager då måste du kontakta företaget direkt. Du kan ladda ner den kostnadsfria provversionen.

3. HWMonitor

HWMonitor skärmdump

HWMonitor är ett maskinvaruövervakningsverktyg för Windows som övervakar datorn temperaturer, spänningar, och fläktar. Programvaran övervakar hårddisken och grafikkortets GPU-temperatur. Dessa mätvärden ger dig en stark indikation på en enhets allmänna hälsa.

Det finns också en utökad version av HWMonitor kallad HWMonitor PRO, vilket kostar $ 22.10 (£ 17.08) för 10 fjärranslutningar eller $ 38.71 (£ 29.92) för upp till 20 fjärranslutningar. HWMonitor Pro lägger till fjärrövervakning, grafgenerering, och en förbättrat användargränssnitt.

När du använder PRO-versionen kan du övervaka flera datorer i en listvy. Bredvid varje enhet kan du visa Värde, min, och Max temperaturer på hårdvarukomponenter. Listperspektivet gör det lättare att övervaka flera enheter samtidigt. Du kan ladda ner programmet gratis.

4. Öppna maskinvarumonitor

öppen skärmdump av hårdvarumonitor

Öppna maskinvarumonitor är en öppen källkodslösning för hårdvaruövervakning som övervakar temperatur, fläkthastighet, ladda, Spänning, och klockhastighet på datorer. Verktyget stöder vanliga maskinvaruchips vilket innebär att det kan distribueras i en rad miljöer. Användargränssnittet visar data som dragits från temperatursensorer i ett listformat - vilket gör det enkelt att hitta uppdragskritiska enheter och underhålla dem.

Öppna maskinvarumonitor rekommenderas för de användare som vill använda en låg kostnadskontrollplattform för öppen källkod. Öppna maskinvarumonitor är tillgängligt för Windows XP, Vista, 7, 8, 8,1, 10, och Linux. Du kan ladda ner programmet gratis.

5. Core Temp

Core Temp-skärmdump

Core Temp är ett temperaturövervakningsverktyg som kan övervaka Intel, AMD, och VIAprocessorer i realtid. Programmet använder data hämtade från Digital termisk sensor(DTS) av varje behandlingskärna. Programvaran samlar in uppgifterna och visar dem sedan på skärmen så att användaren kan göra en noggrann temperaturavläsning.

Det finns flera olika tillägg tillgängliga för Core Temp så användaren kan lägga till ytterligare funktioner. Till exempel Core Temp Monitor-app gör det möjligt för användare att övervaka enheter på Windows och Android-telefoner. Core Temp Grapher-plug-in skapar en visuell display som skapar en graf för varje processorkärna som visar belastningsprocent och kärntemperatur.

Core Temp är tillgängligt för Windows XP, Vista, 7, 8,10, 2003 Server, 2008 Server, 2012 Server, och 2016-server. För kommersiellt bruk måste du köpa en kommersiell licens. Du kan begära en offert från företaget direkt. Ladda ner Core Temp gratis.

6. SpeedFan

Speedfan skärmdump

SpeedFan är en hårdvarumonitor som övervakar temperatur, fläkthastighet, Spänning, och hårddiskstemperaturer. Programvaran kan också visa S.M.A.R.T-data från hårddiskar. Med SpeedFan du kan konfigurera programmet för att ändra fläkthastigheter på distans beroende på systemets temperatur. Du kan till exempel välja en minsta och maximal fläkthastighet.

Användargränssnittet är enkelt att använda och plattformen upptäcker automatiskt temperatursensorer så du behöver inte slösa bort tid på att skapa omfattande konfigurationer. Men om du vill arbeta med mer komplexa konfigurationer kan du göra det på Avancerad sida. Här kan du kompensera felaktiga temperaturavläsningar och kontrollera fläkthastigheten.

På samma sätt, om du vill visa visuella skärmar kan du göra det genom diagram fönster. Diagramfönstret visar resultatdiagram som låter dig välja vilka mätvärden du vill övervaka. Helt enkelt ange start- och sluttid för din läsning, vilka element du vill övervaka och vilka värden du vill se.

SpeedFan är tillgängligt för Windows 9x, MIG, NT, 2000, 2003, XP, Vista, Windows 7, 2008, Windows 8, Windows 10, och 2012. Du kan ladda ner verktyget gratis.

7. AIDA64 Extreme

AIDA64 Extreme

AIDA64 Extreme är en enhetsmonitor som övervakar temperatur, Spänning, fläkthastigheter, och kraft. AIDA64 bärare över 250 olika typer av sensorer vilket betyder att det fungerar med de flesta IT-tillgångar. Användargränssnittet är enkelt med en SensorPanel där du kan bygga en anpassad panel för att övervaka temperaturdata och annan information.

En funktion som är särskilt användbar för företagsanvändare är externt visningsstöd. Du kan visa maskinvarudata på över 50 externa LCD / VFD-skärmar, inklusive smartphones och surfplattor. Displaystöd säkerställer att du kan se all information du behöver.

AIDA64 Extreme är tillgängligt för alla 32-bitars och 64-bitars versioner av Windows. Verktyget är bra för användare som vill ha en låg underhållstemperaturövervakare. Du kan köpa AIDA64 Extreme för hemmabrukare från $ 39,95 (£ 30,87) för tre datorer. Du kan ladda ner den 30-dagars gratisversionen.

8. Regnmätare

Regnmäterskinn

Rainmeter är en fri, öppen källkod CPU-temperaturmätare för Windows. Regnmätare kan övervaka data på temperatur, CPU, Bagge, diskanvändning, och mer. Det finns en mängd skinn som gör detta möjligt. Skins är i huvudsak små verktyg som du kan anpassa layouten på. Användaren kan skapa övervakningsskinn, använd ett av startpaketen eller installera ett plugin.

Till exempel Coretemp plugin tillåter användaren att hämta information från CoreTemp-applikationen. Fördelen med att göra detta är att du kan använda skinn för att kontrollera hur du ser information på skärmen.

Skinn är dra och släpp så du kan skapa en anpassad övervakningspanel för bättre synlighet. Du kan också använda ett av startskinn så att du inte behöver skapa något om du inte vill.

Om du letar efter ett anpassningsbart verktyg som är tillgängligt för icke-tekniska användare är Rainmeter ett utmärkt val. Rainmeter är tillgänglig från Windows 7 till Windows 10. Det är tillgängligt som en gratis nedladdning.

9. HWiNFO

hwinfo

hwinfo är en realtidssystem och temperaturövervakningslösning för Windows. Med HWiNFO kan du övervaka hårdvaruelement som processorer, GPUs, enheter, moderkort, och mer för att upptäcka prestandaproblem. Användargränssnittet är enkelt att navigera och du kan visa djupgående prestandadata genom att klicka genom infrastrukturhierarkin.

Anpassningsbara varningar hjälper till att hålla reda på överhettning och försämrad prestanda. Det finns även tillägg Du kan använda för att öka övervakningsupplevelsen. Till exempel HWiNFOMonitor-plugin lägger till en anpassningsbar sidofält som visar CPU-prestanda med staplar och diagram.

hwinfo är idealisk för företag som behöver en gratis CPU-övervakningslösning. Verktyget är tillgängligt HWiNFO32 för Windows 32-bitars och HWiNFO64 för Windows 64-bitars. Du kan ladda ner programmet gratis.

CPU-temperaturskärmar: Stoppa dina enheter från överhettning 

Alla datorer avger värme men det finns en gräns för mängden värme som en dator kan motstå innan skador på hårdvara. Att övervaka temperaturen på dina enheter kan hjälpa till att se till att de inte överhettas och ökar livslängden för den infrastruktur du litar på varje dag.

CPU-temperaturövervakare gör det enklare att övervaka värmen i ett helt nätverk av enheter. Atera, ManageEngine OpManager, HWMonitor, och Öppna maskinvarumonitor är alla pålitliga lösningar för att övervaka CPU-prestanda. Genom att genomföra regelbunden övervakning kommer du att se till att dina enheter förblir tillgängliga året runt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1