8 bästa verktyg för fildelning för företag

8 bästa verktyg för fildelning för företag


Eftersom moderna företag har blivit mer decentraliserade med 66% av företagen som erbjuder möjligheter till fjärrarbete, är det avgörande att ha möjlighet att dela filer med en stund. Tack och lov med antalet tillgängliga programvaruplattformar är det enklare än någonsin att få filer från A till B. Men du måste fortfarande välja rätt verktyg för att se till att du kan samarbeta effektivt.

Här är vår lista över de åtta bästa verktygen för delning av filer:

  1. Dropbox-företag Molnlagring med katalogsynkronisering mellan enheter som är tillgängliga för företag och för personer med en gratis plan tillgänglig för privat bruk.
  2. G Suite Google Drive Den betalade versionen av Google Drive som är länkad till en produktivitetssvit online. Låga priser och utmärkta samarbetsfaciliteter gör detta till ett mycket populärt val.
  3. OneDrive for Business Microsofts molnlagringstjänst som kan integreras i Office 365-produktivitetssviten. De första 5 GB lagringsutrymmet är gratis och skannings- och samarbetsverktyg är andra fördelar.
  4. Box Business En utmanande molnlagringsservice som kan integreras i G Suite-verktyg, Office 365, Adobe Sign och Salesforce. Stark kryptering gör detta till ett kompatibelt verktyg för dataskyddsstandarder.
  5. Citrix ShareFile Ett verktyg för fildelning från virtualiseringskungarna. Detta alternativ inkluderar molnlagring och säker e-post för delning av dokument.
  6. Apple iCloud En molnlagringslösning som är helt integrerad i Apple operativsystem. Filer kan också nås från Windows-datorer och de första 5 GB utrymmet är gratis.
  7. FileCloud En molnlagringstjänst med en anpassningsbar konsolskinn för företagets varumärke. Kan hanteras lokalt eller användas som en värdtjänst.
  8. WeTransfer Pro Ett gratis säkert filöverföringssystem med möjlighet att lägga till betald lagring. Inkluderar spårning av filåtkomst.

De bästa verktygen för fildelning

1. Dropbox Business

8 bästa verktyg för fildelning för företag

Först upp på den här listan har vi Dropbox. Dropbox är ett säkert molnlagrings- och fildelningsverktyg som gör det möjligt för användare att lagra sina filer på en plats. Du kan komma åt Dropbox filer från din dator, telefon, eller läsplatta. När du lägger till nya filer eller tar bort gamla kommer ändringarna att bli synkroniseras automatiskt över alla dina enheter. Du kan också ta bort data på distans om en enhet går förlorad eller stulen.

Dropbox stöder också fildelning med användare som inte har ett konto. I teammiljöer kan du använda Dropbox-verksamhet att lagra filer på en plats och implementera administratörskontroller för att hantera vem som har tillgång till vilka data.

För enskilda användare finns det tre versioner av Dropbox tillgängliga att köpa: Grundläggande, Plus, och Professionell. Grundversionen är gratis med 2 GB lagringsutrymme. Plus-versionen kostar $ 9.99 (£ 8.13) per månad för 2 TB lagring. Professional-versionen kostar $ 16,58 (£ 13,49) per månad för 3 TB lagring.

För företagsanvändare finns det tre versioner av Dropbox Business tillgängliga att köpa; Standard, avancerad och Enterprise. Standardversionen börjar på $ 12,50 (£ 10,17) per användare per månad med 3 TB lagringsutrymme.

Den avancerade versionen börjar på $ 20 (£ 16,27) per användare per månad med obegränsat utrymme. Enterprise-versionen är ett anpassat paket med en unik prislapp. Du kan prova 30 dagars gratis prövotid.

2. G Suite Google Drive

Google Drive

G Suite Google Drive har snabbt framkommit som en av de bästa molnlagringstjänsterna, med gratis lagring för personligt bruk. Med Google Drive, den första 15 GB lagringsfri. Med den här lösningen kan du komma åt dina filer från din dator, smartphone eller surfplatta oavsett var du befinner dig.

Fildelning är ett område där Google Drive utmärker sig. Du kan bjud in andra att se och ladda ner dina filer genom att skicka länkar. Du kan också bjuda in flera medlemmar i ditt team att samarbeta om en enda fil. Kombinationen av lagring och samarbete gör Google Drive idealisk för avlägsna företagsmiljöer.

Det finns två versioner av Google Drive; Personal och Drive Enterprise. Som nämnts ovan, Google Drive är gratis för de första 15 GB, varefter du kan uppgradera till Google One. Betalade versioner börjar på $ 1,99 (£ 1,59) per månad för 100 GB lagring och 200 GB för $ 2,99 (£ 2,49) per månad. Drive Enterprise kostar $ 8 (£ 6,51) per aktiv användare per månad plus $ 1 (£ .81) per 25 GB.

3. OneDrive for Business

OneDrive

OneDrive for Business är en molnbaserad filhotelltjänst tillhandahålls av Microsoft som stöder delade filer. Du kan lagra filer och komma åt dem från din dator, läsplatta, eller telefon. Om du lägger till eller tar bort filer synkroniseras dessa ändringar automatiskt på alla dina enheter. Du kan till och med komma åt dina filer när du är offline så att du inte är beroende av en internetanslutning. För att hålla dina filer säkra OneDrive krypterar filer med SSL.

För samarbete, OneDrive låter dig dela filer, foton och mappar med andra. Allt du behöver göra är skicka en länk via e-post eller annan meddelandetjänst och mottagaren kan komma åt filerna utan att behöva registrera sig. Du kan också ställa in ett utgångsdatum på fillänkar så att de inte kan nås efter en viss tidpunkt.

Dokumentscanning är en unik funktion som du kan göra Använd din telefon för att skanna pappersdokument. Till exempel skannar du kvitton och anteckningar för att ladda upp dem till ditt OneDrive-konto.

Det finns två fristående versioner av OneDrive utan Office 365; OneDrive Basic 5 GB och OneDrive 100 GB. OneDrive Basic 5 GB är gratis med 5 GB lagringsvärde. OneDrive 100 GB kostar $ 1,99 (£ 1,62) per månad för 100 GB utrymme. Se prisinformation och registrera dig här.

4. Box Business

fildelning i rutan

Låda är en molnlagringslösning som är skyddad av kryptering. Du kan logga in på Låda molnplattform från vilken enhet som helst för att ladda upp och interagera med filer. Plattformen integreras också med lösningar som Kontor 365, Google, Svit, Salesforce, och Adobe Sign så du kan använda de appar som du litar på varje dag. Data kan lagras i ett valfritt område.

Samarbete kan uppnås genom att skicka säkra länkar så att andra användare kan lägga till sina egna kommentarer till filer. Datakontrollerna ombord har gjort Låda överensstämmer med HIPAA, PCI, FedRAMP, ISO 27018, ITAR, FINRA, och mer. Till exempel Låda Med Keysafe-funktionen kan du hantera krypteringsnycklar för att skydda data och skapar ett pappersspår för nyckelanvändningen.

Det finns fyra versioner av Låda tillgängliga att köpa: Starter, Business, Business Plus och Enterprise. Startversionen kostar $ 5 (£ 4) per användare per månad med 100 GB säker lagring och 2 GB filuppladdning. Affärsversionen kostar $ 15 (£ 12) per användare per månad med obegränsad lagring och 5 GB filuppladdning.

Business Plus-versionen kostar $ 25 (£ 20) per användare per månad med obegränsad lagring och 5 GB-filuppladdning. Enterprise-versionen har en anpassad prislapp för obegränsad lagring och innehållshantering med arbetsflödesautomation. Du kan starta en 14-dagars gratis provperiod.

5. Citrix ShareFile 

8 bästa verktyg för fildelning för företag

Citrix ShareFile är ett verktyg för fildelning som du kan göra lagra filer och dokument i molnet. Du kan komma åt alla dina molnfiler via en plattform. Många företag använder Citrix ShareFile för att skicka stora filer. Programvaran kommer med en e-post plugin så att du enkelt kan skicka filer via e-post.

Dessa filer är krypterade i transit och i vila för att se till att de inte kan läsas av någon annan än den avsedda mottagaren. Även om du inte har en internetanslutning kan du göra det få åtkomst till filer offline i SharePoint-dokumentbibliotek.

För att stödja samarbete Citrix ShareFile har mobilredigering, vilket gör det möjligt för användare att kommentera Microsoft Office-dokument och PDF-filer via mobilinnehållsredigeraren. Användaren kan göra ändringar offline och spara dem för senare.

Det finns tre versioner av Citrix ShareFile tillgängliga att köpa: Standard, Advanced, Premium och Virtual Data Room. Standardversionen kostar $ 10 (£ 8) per månad för en anställd och obegränsad lagring. Den avancerade versionen kostar $ 77 (£ 62) per månad för fem anställda, plus $ 15.30 (£ 12.45) per ytterligare användare med obegränsad lagring och e-postkryptering.

Premium-versionen kostar $ 122 (£ 99) per månad för fem anställda, plus $ 24,30 (£ 19,78) per ytterligare användare, med anpassade arbetsflöden och elektroniska signaturer. Virtual Data Room är 338 USD (275 £) per månad för fem anställda med 5 GB lagringsutrymme med dynamisk vattenstämpel, klickspår och bara visa alternativ. Du kan ladda ner den kostnadsfria provversionen.

6. Apple iCloud 

iCloud Drive

Apple iCloud är en fillagringslösning som kan behålla foton, videoklipp, filer, dokument, anteckningar, och kontakter. iCloud kommer out-the-box med alla Apple-enheter och ger 5 GB gratis iCloud-lagring.

Du kan öppna filer på Windows eller Mac enheter och organiserade hur du vill. Du kan byta namn på dem eller lägga till färger för att separera viktiga filer från resten. För att dela filer med andra behöver du bara skicka en länk.

Uppdateringar är delas automatiskt över alla dina enheter. Så om du lägger till en ny fil till iCloud kommer den att visas överallt. På samma sätt, om du eller en medlem av ditt team uppdaterar en fil, kommer ändringarna att delas överallt.

För att skydda informationen du har online, Apple iCloud användningar automatiska säkerhetskopior. Verktyget säkerhetskopierar automatiskt filer när din enhet är ansluten till ström och Wifi. Det betyder att om du tappar en enhet eller om data går förlorade kan du gå tillbaka till säkerhetskopian. Alla dina enheter stöds med tvåfaktorautentisering för att undvika obehöriga personer.

Det finns fyra versioner av Apple iCloud tillgängliga att köpa: 5 GB, 50 GB, 200 GB och 2 TB. 5 GB-versionen är gratis. 50 GB-versionen kostar $ 0,99 (£ 0,81) per månad. 200 GB-versionen är $ 2,99 (£ 2,43) per månad och rekommenderas för mer omfattande användning. 2TB-versionen kostar $ 9.99 (£ 8.13) per månad.

7. FileCloud 

8 bästa verktyg för fildelning för företag

FileCloud är en lösning för fildelning designad för företag. Du kan dela och säkerhetskopiera data från datorer, smartphones, tabletter, och filservrar. Företag kan välja vilken region de vill lagra sina uppgifter i om de är i USA, Europa, Asien, eller Australien. Du kan till och med anpassa navet för fildelning online med dina egna logotyper, URL och bakgrundsbild.

Säkerhetsfunktionerna som medföljer FileCloud är också mycket robusta. Verktyget kommer med anti-virus och ransomware-skydd för att förhindra att cyberattackare skadar dina data. Du har också en platsspecifik krypteringsnyckel för att kontrollera vem som har tillgång till vilka data.

FileCloud är tillgängligt lokalt eller i molnet som FileCloud-server och FileCloud Online. FileCloud Server har två versioner: Standard och Enterprise. Standardversionen kostar $ 4,20 (3,42 £) per användare per månad. Enterprise-versionen har en anpassad prislapp och stöder minst 50 användare.

FileCloud Online har också två versioner: Standard och Företag. Standardversionen kostar $ 10 (£ 8.14) per användare per månad för minst fem användare och 1 TB lagring för de första fem användarna. Enterprise-versionen kostar $ 15 (£ 12,20) per användare per månad för en anpassad domän, företagsintegration och premiumstöd. Du kan starta 14-dagars gratis provperiod.

8. WeTransfer Pro

Vi överför

Vi överför är ett av dessa filöverföringsverktyg designade för dem som vill skicka filer så bekvämt som möjligt. Med Vi överför Du kan skicka filer direkt till din mottagare. Gå bara till webbplatsen och ange din e-postadress, mottagarens e-postmeddelande och ett meddelande. Du behöver inte registrera dig och kan skicka upp till 2 GB filöverföringar gratis.

Om du vill ha mer av den traditionella fildelningsupplevelsen kan du köpa WeTransferPro. WeTransfer Pro låter dig göra det dra och släpp 20 GB-filer och njut 1 TB värd för lagring.

Du kan spåra överföringar för att se hur många gånger de laddades ner. Du får också din egen Pro-sida där du kan Välj fem bakgrunder och visa upp din portfölj av filer.

Det finns också åtkomstkontroller så att du kan skydda filöverföringar med lösenord. På samma sätt kan du konfigurera raderingsdatum för filer så att de bara förblir tillgängliga under en viss tidsperiod.

Vi överför är gratis och stöder e-postöverföringar för upp till tre personer. Vi överför Pro kostar $ 12 (£ 9,76) per månad eller $ 120 (£ 97,64) per år med stöd för e-postöverföringar för upp till 50 personer. Du kan börja överföra filer med Vi överför via den här länken här.

Välja ett fildelningsverktyg för ditt företag

Att dela filer är inte så besvärligt som det en gång var, men du måste fortfarande vara uppmärksam på dina krav. Om du bara behöver skicka eller lagra en handfull filer så är en grundversion av Dropbox eller gratisversionen av Google Drive kommer att räcka.

Men om du tror att du kommer att behöva mer utrymme är det värt att betala för en större version. Ur ett företagsperspektiv är det bättre att ha för mycket utrymme än för lite.

Det är också värt att överväga om du har innehåll för att skicka filer eller om du letar efter mer samarbetsfunktioner. Använda verktyg som OneDrive och Google Drive som låter dig skicka filer med länkar gör det enkelt att arbeta med andra. För branscher där lagstiftningens efterlevnad är ett stort problem för fildelningsverktyg som Låda som överensstämmer med en rad revisionskrav passar bäst.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 17