8 bästa RMM-lösningar och verktyg

8 bästa RMM-lösningar och verktyg


Vad är RMM?

Remote Monitoring and Management (RMM) är en mjukvara som vanligtvis används av hanterade tjänsteleverantörer som låter dem fjärrövervaka och samla in data på deras klients arbetsstationer och servrar från var de än har sina egna lokaler. Men den här verktygssatsen kan också vara användbar för internt IT-stöd. RMM kan verkligen påskynda ditt användarsupportsystem och samtidigt förbättra din systemsäkerhet.

Vi täcker mycket detaljer i de verktyg vi presenterar nedan, men om du bara har tid för en snabb sammanfattning här är vår lista över de 8 bästa RMM-verktygen:

  1. SolarWinds RMM (GRATIS PRÖVNING) Del av en svit med faciliteter riktade till hanterade tjänsteleverantörer.
  2. Atera (GRATIS PRÖVNING) Molnbaserad RMM för MSP: er med PSA, fjärråtkomst och en pris per tekniker.
  3. Site24x7 serverövervakning (GRATIS TRIAL) Omfattande onlineövervakningspaket som fungerar bra för fjärrövervakning av klientnätverk och servrar.
  4. Paessler PRTG Network Monitor En enhetlig nätverks-, server- och applikationsmonitor som innehåller fjärrövervakningsfunktioner.
  5. Comodo One Gratis RMM- och nätverksövervakningssystem erbjuds av en teknisk säkerhetsgigant.
  6. ConnectWise Automate En systemmonitor med betoning på processautomation.
  7. Pulseway RMM, PSA och antivirustjänster allt i ett paket.
  8. Kaseya VSA Fjärrövervakning och hanteringssystem som inkluderar automatiskt uppgiftsstöd.

Om du driver en Managed Service Provider (MSP) handlar inte bara direkt åtkomst till kundenheter för programhantering bara om att fixa problem. Du kan använda systemet för användare ombord; Det är särskilt användbart om dina kunder använder en "ta med din egen enhet" -policy (BYOD) eller använder mobila enheter för deras personal.

RMM kommer att utvidga dina automatiserade systemhanteringsprocesser till fjärrplatser eller klientsajter och hjälper dig att skära ned konfigurationsvariationer och misstag som är vanliga när de implementeras manuellt. Dessa verktyg sänker också kostnaderna eftersom du inte behöver underhålla teknisk personal eller fjärrpersonal. Systemets säkerhet gynnas av RMM eftersom de innehåller effektiv anslutningssäkerhet för långa avstånd och också tar bort faran för att lite känd teknisk personal besöker webbplatser - en situation som kan vara en gåva till en maskerad inkräktare.

Att få RMM-mjukvara är mycket meningsfullt för företag som centraliserar hantering av anläggningar för en verksamhet på flera platser, virtuell verksamhet som anställer oberoende entreprenörer, personal som arbetar hemma eller MSP: er.

Du kan läsa mer om dessa alternativ i följande avsnitt.

De bästa RMM-verktygen

Elementen i fjärrövervakning och hantering som du måste leta efter när du undersöker denna programvarukategori kommer att variera beroende på ditt företags situation. Om du planerar att förnya all din systemhanteringsprogramvara bör de verktyg som fungerar som moduler i bredare infrastrukturhanteringssystem locka dig. Du kan leta efter rena RMM-funktioner som hjälper centraliserade IT-avdelningar om du vill sätta ihop din interna supportavdelning. RMM-system som ingår i bredare MSP-supportsystem bör intressera dig om ditt företag är en tjänsteleverantör.

De sex systemen i vår lista över de bästa RMM-verktygen tillgodoser olika specialiserade marknader. Beskrivningarna nedan bör göra det möjligt för dig att välja rätt RMM-programvara för ditt företag.

1. SolarWinds RMM (GRATIS TRIAL)

SolarWinds RMM

SolarWinds är en ledande tillverkare av IT-infrastrukturhanteringsverktyg och producerar en svit programvara specifikt inriktad på MSP: er. Bland SolarWinds MSP-system hittar du Fjärrövervakning och hantering modul.

Som ett verktyg som är specifikt utformat för att tillåta MSP-personal att komma åt enheterna hos klientföretag, kommer SolarWinds RMM med en mycket lättanvänd operatörskonsol. Tillgång till fjärrenheter är inte begränsad till bemannade operationer. Automatiserade processer kan också ges tillgång till kundinfrastruktur för båda övervakningarna, prestationsdiagnostik, och mjukvarahantering. Detta inkluderar firmware- och operativsystemkontroll och involverar en patchhanterare och antivirusmonitor.

Du kan förbättra din säkerhetsövervakning genom att lägga till SolarWinds Risk Intelligence-modulen. De SolarWinds Mail Assure modulen utökar säkerhetsskyddet till dina e-postsystem och du kan erbjuda kunder återställningstjänster via SolarWinds Backup modul. MSP-tjänsterna som erbjuds av SolarWinds kompletteras av MSP Manager och SolarWinds tar kontroll, som erbjuder diagnostiska verktyg. Dessa moduler är alla avsedda att arbeta tillsammans med RMM-verktyget för att bilda en ITSM-svit (IT Service Management). Men alla dessa verktyg säljs separat och kan fungera som fristående verktyg, så du kan bara hålla dig till att använda RMM utan att behöva köpa de andra modulerna.

Konsolen för tjänsten är webbaserad, så du behöver inte oroa dig för att programvaran kanske inte är kompatibel med värdens operativsystem. Fjärrenheter som kan övervakas med RMM-systemet kan också använda valfritt operativsystem och det kan också spåra virtualiseringar. RMM kan övervaka stationära datorer, bärbara datorer, servrar, och Mobil enheter.

Instrumentpanelen centraliserar alla verktyg som din supportpersonal kommer att behöva för att hantera klientresurserna ordentligt. Bildskärmarna på instrumentpanelen inkluderar dra-och-släpp-funktionalitet att tilldela uppgifter till resurser och automatisera många av de hanteringsprocesser som din personal kommer att genomföra. Denna fördelningsfunktionalitet sträcker sig också till personalhanteringsfunktioner, vilket gör det möjligt för en teamledare att tilldela projekt till personal via instrumentpanelen.

Hanterings- och spårningsfunktioner omfattar säkerhets- och prestandaförhållanden i klientens infrastruktur som kommer att visas på operatörens instrumentpanel som varningar. Dessa statuser kan också registreras automatiskt via systemets rapporteringsmodul.

Du kan prova SolarWinds RMM på en 30 dagars gratis prövotid. Detta testerbjudande sträcker sig också till de andra elementen i SolarWinds MSP-svit.

SolarWinds RMMStart 30-dagars GRATIS testversion

2. Atera (GRATIS PRÖVNING)

Atera

Atera är en molnbaserad plattform riktad mot små och medelstora företag. Det är det perfekta verktyget för leverantörer av hanterade tjänster eftersom det kombinerar RMM-verktyg med automatisering av professionella tjänster (PSA) funktioner. Det betyder att det här verktyget tillhandahåller alla de element som behövs av en MSP för att stödja klienter och fakturera dem för tid.

Tillgång till miljön uppkopplad så du behöver inte oroa dig för att underhålla servrar eller Atera-programvaran. Paketet debiteras med prenumeration per plats, så en enda operatörsföretag får alla de fantastiska faciliteter som ett stort företag åtnjuter från denna miljö utan att behöva tappa ut en stor summa pengar i förväg. När ditt företag växer och du får mer personal behöver du bara göra det lägg till fler prenumerationer till ditt Atera-konto.

Flexibiliteten i Aterasystemets prissättningspolicy och onlinekonfiguration gör detta till ett mycket attraktivt förslag för små MSP: er som förlitar sig på fjärrbaserade frilansare för personalen på telefon. Du behöver inte ens tillhandahålla kontorsutrymme för din supportpersonal och du kan hyra strategiskt belägna operatörer runt om i världen för att tillhandahålla 24-timmars support till dina kunder till minimal kostnad.

Förutom grundläggande enhetsövervakning erbjuder Atera ett antal processautomation alternativ. Övervakade enheter skannas regelbundet och genererar data i realtid i managementkonsolen om prestanda och potentiella statusproblem. Paketet inkluderar patchhantering och lagerövervakning också.

Atera erbjuds i tre utgåvor. Den billigaste planen heter Proffs och det ger alla verktygen du behöver för att övervaka och underhålla utrustningen på din klients fjärrsida.

Nästa paket kallas upp Tillväxt. Detta möjliggör mer samtidiga sessioner. Det inkluderar en övervakningsagent som installeras på Mac och den ger dig också en mobilapp för att checka in i hanteringskonsolen. Tillväxtpaketet innehåller också ett chatsystem för att göra det lättare för användare som stöds att kontakta dina operatörer.

Den översta planen som erbjuds av Atera kallas Kraft. Detta inkluderar databasstödfunktioner, som snapshots-sparande och replikering för företagskontinuitet, vilket gör att du kan erbjuda extra dataskyddstjänster till dina kunder.

Alla Ateras planer ger dig tvåfaktorautentisering för att skydda din kommunikation med dina kunder och med Atera-systemet. Denna säkerhet sträcker sig till 2FA för e-post. Var och en av planerna finns tillgänglig på en 30-dagars gratis rättegång.

AteraStart 30-dagars GRATIS testversion

3. Site24x7 serverövervakning (GRATIS TRIAL)

8 bästa RMM-lösningar och verktyg

De Site24x7 serverövervakning verktyget finns i flera utgåvor och en av dem är skräddarsydd för MSP: er. Det totala paketet med infrastrukturövervakningsverktyg i detta system skulle fungera mycket bra för företag som erbjuder systemstödskontrakt. Detta beror på att Site24x7 är det ett molnbaserat system. Du kan övervaka alla nätverk var som helst i världen med det här verktyget så länge det nätverket är anslutet till internet.

Prismodellen för denna tjänst är prenumerationsbaserad. Det som gör detta till ett mycket intressant förslag för MSP: er är att avgifterna inte är jämnade per tekniker. Istället är de jämnade per server eller URL. Företaget erbjuder fyra servicenivåpriser, men du kan utöka ditt paket för lite pengar för att lägga till mer serverövervakning. Det kan vara mycket ekonomiskt för MSP: er som tjänar flera klienter.

Site24x7 övervakar inte bara servrar, den fungerar också särskilt bra för övervakning av webbplatser. Denna uppgift innebär att spåra beteenden hos nätverk, länkar, nätverkstjänster, servrar och applikationer.

Paketet kommer att varna dig om något statushot. Du kan titta på dessa varningar i onlinekonsolen och också få dem skickade till dig som e-postmeddelanden eller textmeddelanden. Tjänsten inkluderar åtkomst via en app för mobila enheter, så att du kan hålla reda på infrastrukturprestanda även när du är ute på kontoret.

Som en onlinetjänst kan det här verktyget vara åtkomst från alla operativsystem genom en webbläsare. Det kan övervaka enheter som körs Windows, Windows Server, Linux, Gratis BSD Unix, och OS X. Eftersom det övervakar nätverk, applikationer och servrar är Site24x7 mycket väl lämpad att övervaka virtualiseringar. Det kan kommunicera med Microsoft Hyper-V och VMware virtualisering och Dockerbehållare.

Som ett fjärråtkomligt system har Site24x7 inga problem att övervaka prestandan hos andra molnbaserade tjänster. Om du inte behåller någon av dina infrastrukturer på plats kan du fortfarande använda Site24 / 7 för övervakning av prestanda. Det kan övervaka online Microsoft Azure servrar och Amazon Web Services.

Site24x7 finns i fyra servicenivåer Förrätt, Proffs, Klassisk, och Företag. Varje högre plan har fler tjänster som ingår i paketet. Du kan få en 30-dagars gratis rättegång av hela Site24x7-tjänsten. Om du bestämmer dig för att inte betala i slutet av provperioden kommer ditt konto automatiskt att växla till gratis Site24x7-paket. Detta är begränsat till att övervaka upp till fem webbadresser eller fem servrar.

Site24x7 Server MonitoringStart 30-dagars GRATIS testversion

4. Paessler PRTG Network Monitor

Paessler PRTG

Paessler PRTG Network Monitor är ett enhetligt övervakningssystem för infrastruktur. Det täcker nätverk, servrar och applikationer. Trots att systemet erbjuds i prissättningsband, skickas varje kund samma programvarupaket. Kostnaden för programvaran beror på hur många delar av paketet du aktiverar.

I Paessler-terminologin, ett övervakningsverktyg kallas en "sensor". Du anpassar programvaran efter dina behov genom att välja vilka sensorer som ska aktiveras. Arkitekturen för PRTG lämpar sig för MSP-användning. Monitorn kan spåra händelser på avlägsna webbplatser. Denna kapacitet tjänar den centrala IT-hanteringsavdelningen för WAN-enheter med flera webbplatser. Därför behöver du inte hålla teknisk IT-personal på alla dina webbplatser. Samma scenario gäller MSP: er, så Paessler kan köras som en ITSM för att hantera infrastrukturen för klienter.

RMM-tillämpningen av PRTG skulle behöva kompletteras av ett tredje parts Help Desk-hanteringssystem för att få fullt MSP-stöd. Detta beror på att Paessler-övervakningssystemet inte innehåller teamhanterings- och servicenivåbekräftelsefunktioner för totala MSP-lösningar.

Även om bristen på uppgiftsövervakning är en svaghet med PRTG, kommer detta alternativ med vissa stora fördelar. PRTGs integrerade strategi innebär att du automatiskt får alla nätverk, server, och applikationsövervakningsverktyg som du behöver för att säkerställa prestanda för fjärrplatsinfrastruktur. Instrumentpanelen kan visa dig trafik i realtid runt ett klientnätverk och till och med anslutningarna mellan din webbplats och klientens.

PRTG inkluderar utmärkt kartläggningsfunktioner för nätverkstopologi och inkluderar en applikationsstapelvisualisering som illustrerar beroenden mellan användarprogramvara och de underliggande tjänsterna och hårdvaran som stöder dem. Denna funktion erbjuder ett bra sätt att direkt se vilket element i systemet som orsakar prestandaproblem.

Paessler skiljer inte mellan webbplatsägande, så om du har en licens för PRTG och aktiverar fjärrövervakningssensorer kan du använda programvaran för att hantera klientföretagens anläggningar lika enkelt som du kan övervaka dina egna fjärrsidor. Med åtkomstkontrollmekanismerna hos Paessler kan du göra det definiera olika användargrupper med tilldelade åtkomstnivåer. Detta gör det möjligt för MSP: er att bevilja visningsprivilegier till kundens personal, vilket gör att du kan ge dina kunder en viss kontroll över sin egen systemövervakning. Du kan till och med erbjuda PRTG som byrå, vilket ger full kontroll till kundens personal, så att du kan erbjuda ett programvarupaket med alternativstöd.

Möjligheten att dela en PRTG-implementering med dina kunder underlättas av verktyget Software-as-a-Service (SaaS) för verktyget. Detta Molnbaserad version av Paessler-systemet tar bort behovet av att installera konsolprogramvara på klientsajter. Du måste dock få agentprogramvara installerad på alla webbplatser för datainsamling. Du kan få en 30-dagars gratis testversion av den molnbaserade PRTG med obegränsade sensorer. Alternativt kan du välja att installera PRTG-programvaran på webbplatsen. Paketet körs på Windows Server. Det finns också en nedladdningsbar 30-dagars gratisversion av den lokala PRTG med obegränsade sensorer. När provperioden är slut kan du fortsätta använd programvaran gratis om du bara aktiverar upp till 100 sensorer.

Paessler PRTG Network MonitorDownload 30-dagars GRATIS testversion

5. Comodo One

Comodo RMM

Comodo är en stor aktör i anslutningssäkerhetstjänster. Företaget har skapat en gratis fjärrövervaknings- och hanteringsplattform, kallad Comodo One. Detta är ett "freemium" -verktyg eftersom det grundläggande systemet är gratis att använda, men du måste betala för extra funktioner, t.ex. anslutningssäkerhetsfunktioner. Eftersom RMM handlar om fjärråtkomst via det offentliga mediet på internet, är det osannolikt att något företag någonsin skulle använda denna tjänst utan säkerhet. Så på ett rondell-sätt betalar du för Comodo One. Med tanke på att Comodo har ett utmärkt rykte för sina cybersecurity-produkter är skyddet i Comodo One värt att betala för.

Comodo One-systemet erbjuds som en molntjänst. Den kan övervaka LAN, WAN, andra molnbaserade tjänster och hybridsystem. Verktyget är också en effektiv monitor för Webapplikationer. Som en molntjänst är det operativsystemneutral. Du kan använda den för att övervaka Linux, Windows, och Mac OS datorer och även operativsystem för mobila enheter.

Comodo One inkluderar en fjärrövervakningsmodul. Det har också ett alternativ för hantering av mobilenheter, en mobilapplikationshanterare, en automatiserad patchhanterare och en fjärrkontroll och åtkomstfunktion. Detta är en mycket omfattande ITSM-svit.

Förutom alla dessa anläggningar som är intressanta för MSP: er, erbjuder Comodo One också systemövervakningsverktyg som inkluderar en nätverksprestationsövervakare, riskbedömningsverktyg, systemrevision och lagerhanterare, topologikartläggare och policy för efterlevnad av policyer.

RMM-modulen inkluderar automatisering av professionella tjänster (PSA) som ger dig möjlighet till biljettering och uppgiftsspårning för dina teamhanteringsbehov. Verktyget underlättar fjärråtkomst och skrivbordsdelning som gör det möjligt för tekniker att fixa problem på fjärrenheter manuellt.

Medan hanteringskonsolen är åtkomst över internet via en webbläsare, de övervakade slutpunkterna måste ha en agent installerad. Så du kan övervaka vilken enhet som helst var som helst, så länge den har fjärragenten installerat på den. Båda dessa kommunikationsvägar måste krypteras för att säkerställa konfidentialitet och det är när de Comodo-debiterade extraerna sparkar in.

Nätverk som har fjärragenten installerat kan kartläggas och granskas automatiskt via Comodo One. Upptäcktsfasen leder till ett nätverksinventar, som ger en rutt för fjärråtkomst. Comodo One-systemet övervakar kontinuerligt loggade enheter och letar efter säkerhetsbrister och obehöriga konfigurationsändringar med 18 systemtest. Användbara tilläggstjänster inkluderar DDoS-skydd, DNS-tjänster, Molnlagring, hantering av mobila enheter, och automatisk säkerhetskopiering av data.

6. ConnectWise Automate

Connectwise Endpoint Management

ConnectWise Automate är ett nätverkshanteringssystem som inkluderar RMM-anläggningar. Verktyget låter dig fjärrövervaka slutpunkter, nätverk, servrar och programvara. Detta är ett bra system för IT-support eftersom det innehåller statusvarningar och direkt fjärråtkomst. Fjärråtkomst kan ges till automatiserade processer som patchhantering, konfigurationsstyrning, och programuppdateringar.

Möjligheten att använda detta verktyg för direkt fjärråtkomst via person innebär att det kan användas för en-till-en supportuppgifter. Detta inkluderar konversationer med användaren och gör det möjligt för teknikern att korrigera systemfel direkt. Detta scenario tillåter också att verktyget kan användas för träning, teamuppgifter och seminarier.

Som namnet på denna produkt antyder, ett centralt element i verktyget är förmågan att automatisera många processer genom skript, som både kan skrivas och köras i miljön. Skript kan också tillämpas som arbetsflöden och det finns mallar och förskrivna processer inkluderade i paketet. Så detta är ett flexibelt verktyg som är idealiskt för MSP: er eller IT-supportavdelningar som tjänar många fjärranvändare.

I paketets användarhanteringsmoduler kan du ställa in onboardingprocesser som utlöses av användaren efter ett e-postmeddelande. Standardinställningar kan skapas genom grupppolicyer för att säkerställa att en fast, kompatibel konfiguration upprätthålls på alla enheter av samma typ och funktion. Övrig självbetjäningsfunktioner av systemet ger användare möjlighet att kontrollera sina kontostatus och utföra administrationsuppgifter, till exempel att ändra lösenord själva. Dessa verktyg hjälper dig att minska antalet vardagliga uppgifter som förväntas av IT-supportteknikerna.

ConnectWise Automate erbjuds som en molnbaserad prenumerationstjänst. Denna prissättningsmodell gör systemet fullständigt skalbart och tillgängligt för alla typer av stödorganisationer från en enmansservice till de stora team av MSP: er som servar flera organisationer. Tjänsten kan laddas ner som en 14-dagars gratis provperiod.

7. Pulseway RMM

Pulseway

Pulseway designades för att stödja MSP: er. Paketet är uppdelat i tre moduler: Pulseway RMM, Pulseway PSA, och Pulseway Antivirus. PSA-modulen hjälper dig att tilldela uppgifter till team, inklusive biljettåtkomst för användare och spårning av framsteg. RMM-modulen ger ditt team verktygen för att hantera fjärrsystem effektivt.

Detta är en molnbaserad tjänst, så du behöver inte installera konsolen på dina egna servrar. Verktyget kan övervaka Linux, Windows, och Mac OS system och är särskilt effektiv vid spårning av applikationer och webbtjänster. Pulseway integreras med dina befintliga system för åtkomsthantering, till exempel Active Directory, och den kan övervaka VMWare, Citrix, och Hyper-V virtualizations.

Servicefunktioner hos Pulseway inkluderar arbetsflöde och skriptbaserad uppgiftsautomation, patchhantering, konfigurationsstyrning, SNMP-statusvarningar, Mjukvaruinstallation, och uppdatera hantering. PSA-modulen upprätthåller policyer och revisioner för SLA och säkerhetsstandardens efterlevnad.

Du får åtkomst till instrumentpanelen för tjänsten en app för mobila enheter, så det är mycket lämpligt för enskilda entreprenörer som vill tillhandahålla tjänster dygnet runt. Det betyder också att du kan få ditt tekniska team ut i fältet eller vandra från deras skrivbord utan att tappa kontakten.

Prissättningsmodellen för tjänsten är prenumerationsbaserad och debiteras per övervakad slutpunkt. Detta gör Pulseway extremt skalbar. Det riktar sig till både individer, småföretag och stora företag, inklusive MSP: er som tjänar många kunder.

Teamövervakningsfunktioner inkluderar också varningar för att säkerställa att uppgifter scheman följs och möjliggör tillägg av extra resurser till uppgifter som verkar falla bakom. För pågående systemövervakning, hälsan för både ditt eget interna nätverk och hos dina kunder kan hjälpa till med anpassade varningar som kombinerar prestandaförhållanden. Dessa gör det möjligt för dig att möta kriser och fördela extra infrastruktur eller omfördela befintliga resurser. Ytterligare tjänster tillgängliga från Pulseway inkluderar en säkerhetskopieringstjänst för moln och specialiserat webbserverskydd.

Övervakning av både tjänster till kunder och teammedlemmars prestanda stöds av ett rapporteringssystem i Pulseway. Systemet innehåller standardförskrivna rapporter och du kan också montera dina egna anpassade rapportformat.

Det finns en gratis version av Pulseway för individuell användning som gör att du kan stödja två slutpunkter. Den bredare, betalda versionen, kallas Team, är tillgängligt i en 14-dagars gratis provperiod. Du kan också välja att få Team som en lokal version. Teamet innehåller flera konton och grupppolicyer för teknikerkonton som gör det möjligt för teamledare att kontrollera åtkomsträttigheter.

8. Kaseya VSA

Kaseya VSA

Kaseya är ett molnbaserat IT-infrastrukturövervakningssystem som har RMM-kapacitet i en produkt, kallad VSA.  Fjärråtkomstmodulen för Kaseya VSA kallas Live Connect. Detta system underlättar direkta, manuella anslutningar och även anslutningar som tjänar automatiserade processer.

VSA möjliggör mycket automatisering av standarduppgifterna som en MSP och dess personal uppmanas att utföra. Denna uppgiftslista innehåller onboarding användare. Verktyget hanteras installation av programvara och kommer att hålla reda på tillgängligheten av korrigeringsfiler och uppdateringar för en klients operativsystem, firmware och programvara.

Kaseya VSA hanterar inte bara rutinuppgifter. Varningssystemet i verktyget meddelar din personal av statusproblem med utrustningen i dina kunders nätverk. Den här funktionen innebär att du inte behöver vänta på att användare ska ringa in med klagomål innan du får reda på att nätverket är under belastning.

En mycket användbar modul av Kaseya VSA är AssetIQ. Detta är en dokumentationsplattform som gör att du kan ställa in onlinehjälp för användare, skriva supportflödesskript för tekniker eller till och med tillhandahålla interaktiva utbildningshandböcker. Kaseya VSA inkluderar också SLA och säkerhetsstandardrevision. Andra funktioner inkluderar reservfaciliteter och onlinelagring och en modul som samordnar med din antivirusprogramvara för att säkerställa att programvaran och hotdatabasen uppdateras regelbundet.

MSP: er bör också överväga att installera Kaseya BMS vid sidan av VSA. BMS-systemet kommer att ge dig PSA-funktioner för att leverera ett biljettsystem, en task tracker och ett faktureringssystem.

Kaseya VSA är lämplig för individuella tekniker för frilansstöd och intern IT-supportpersonal. Den online, prenumerationsbaserade tjänsten för Kaseya gör den helt skalbar - du betalar bara för antalet slutpunkter som du stöder. Du kan få en 14-dagars gratis testversion av Kaseya VSA. Om du är en MSP skulle du ha fördel av att installera både Kaseya VSA och Kaseya BMS. Du kan också få en 14-dagars kostnadsfri testversion av Business Management System.

Välja ett RMM-verktyg

Det finns många riktigt bra RMM-verktyg på marknaden. Många av dem är väldigt lika och det är mycket svårt att välja mellan dem. Ett bra exempel på den situationen ligger i likheterna mellan Kaseya VSA, Pulseway, och ConnectWise Automate.

Ett bra ställe att börja när man beslutar mellan dina kandidatsystem är att ta reda på om du skulle bli bättre med en molnbaserad tjänst eller om du föredrar det installera programvaran på din egen server. Kolla in operativsystemkraven för dina kandidatsystem kommer också att minska dina alternativ och leda dig mot RMM: er som är skrivna för att fungera på din servers system.

De gratis tester och gratisalternativ som erbjuds av de verktyg som rekommenderas i vår lista hjälper dig också att avgöra vilket system som passar dig. Utnyttja dessa gratis testmöjligheter för att säkerställa att de system du överväger kommer att uppfylla alla dina krav.

Använder du en RMM? Skulle du rekommendera systemet som du använder till andra? Har du provat något av verktygen i den här listan? Lämna ett meddelande i kommentarer avsnitt nedan och dela dina erfarenheter med samhället.

Fjärrövervaknings- och hanteringsverktyg är viktiga för hanterade tjänsteleverantörer och de kommer också att vara användbara för centraliserade interna IT-avdelningar.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =