6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter – hur du övervakar åtkomna filer

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer


Att kontrollera åtkomst till känsliga filer bör vara en del av alla kompletta cybersecurity-strategier. Att stoppa obehöriga personer från att stjäla konfidentiella uppgifter är viktigt för att förhindra att känslig information blir stulen. Övervakning av filaktivitet verktyg använder djup paketinspektion för att se hur användare interagerar med filer i hela nätverket.

Filövervakningsprogramvara visar vem som har öppnat en fil, när och vad de gjorde. I den här artikeln ska vi titta på de sex bästa övervakningsverktygen för filaktivitet:

  1. SolarWinds Server & Applikationsmonitor (GRATIS PRÖVNING)
  2. Hantera Engine DataSecurity Plus
  3. LANGuardian
  4. Teramind
  5. PA File Sight
  6. FileAudit

De bästa övervakningsverktygen för filaktivitet

1. SolarWinds Server & Applikationsmonitor (GRATIS TRIAL)

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer

SolarWinds Server & Applikationsmonitor är ett applikations- och filövervakningsverktyg som spårar filändringar i realtid. Från instrumentpanelen kan du visa filegenskaper som innehåll, storlek, ålder, och räkna. Dessa monitorer håller dig uppdaterad om ändringar i nätverket. Till exempel berättar filåldersmonitorn när filen senast ändrades.

Snabbspårskonfigurationen av SolarWinds Server & Applikationsmonitor gör den idealisk för små och medelstora företag. Efter installationen av programmet kommer programmet att börja upptäcker automatiskt anslutna enheter. På mindre än en timme kan du ha en funktionell filövervakningsplattform med övervakningsmall inkluderade uteslutande.

Naturligtvis behöver du inte fånga allt i realtid: SolarWinds Server & Applikationsmonitor gör det åt dig. Bildskärmar som fil räknar monitor varnar dig om antalet filer i en katalog överskrider den konfigurerade tröskeln. Varningsfunktionen belyser potentiellt skadlig aktivitet så att du kan titta närmare. Varningar kan anpassas så att du väljer vilka parametrar som ska användas.

Om du behöver en filövervakningslösning med applikationsövervakningsfunktioner då SolarWinds Server & Applikationsmonitor rekommenderas starkt. SolarWinds Server & Applikationsmonitor börjar till ett pris av $ 2 995 (2 349 £). Det finns också en 30-dagars gratis provversion som du kan ladda ner via den här länken här.

SolarWinds Server & Application Monitor (SAM) Ladda ner 30-dagars GRATIS testversion

2. Hantera Engine DataSecurity Plus 

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer

Hantera Engine DataSecurity Plus är en programvara för filövervakning som visar fil- och användaraktivitet i ett nätverk. Du kan se vem som har öppnat filen, när och vad de öppnade. Det finns också ett antal visuella skärmar som grafer och cirkeldiagram som visar dig en mer fullständig översikt.

Till exempel kan du se ett cirkeldiagram över Alla fil- och mappändringar som är uppdelat i Skapa, Radera, Ändra, Tillståndsändring, Skriva över, Döp om, och Flytta. Du kan också visa de mest aktiva användarna, de mest åtkomna filerna och de mest modifierade filerna på filservern.

En premiumfunktion ingår i Hantera Engine DataSecurity Plus är filåtkomstanalys. Filåtkomstanalys markera åtkomsttrender, övervaka åtkomsttider och upptäck anormal filåtkomst. Till exempel kan verktyget identifiera om en fil åtkoms utanför arbetstiden och om användaren hade behörighet att komma åt innehållet.

Den inbyggda revisionen och lagstiftningens efterlevnad Hantera Engine DataSecurity Plus är också extremt användbara. Verktyget är kompatibelt med PCI DSS, HIPAA, BRP, SOX, GLBA, och FISMA. Genom att granska åtkomstbehörigheter kan du bättre kontrollera åtkomsten till filer och se till att du inte lämnar dig öppen för påföljder eller andra skulder.

För Hantera Engine DataSecurity Plus filservern som granskar priset börjar på 745 $ (584 £) per år. I priset ingår övervakning av filintegritet, spårning av filinteraktioner, varningar, upptäcka / karantän ransomware och mer. Du kan ladda ner 30-dagars gratis provversion.

3. LANGuardian

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer

LANGuardian är en filaktivitetsmonitor som använder djup paketinspektion för att spåra användaraktivitet. LANGuardian är ett populärt verktyg eftersom det är agentfritt och påverkar inte nätverksprestanda när det används för att övervaka filer (vilket gör programmet idealiskt för att hantera flera webbplatser). Diagram genereras baserat på filaktivitet. Dessa diagram visar Tid, Inloggningsnamn, Avdelning, Sensor, Källa IP / Subnet, och Filserver IP / Subnet.

Mjukvarans användning av djup paketinspektion gör att du kan skilja vem som gör vad i ditt nätverk. Användarmetadata erhålls från nätverkspaket för att övervaka användaraktivitet i nätverket. I praktiken visar detta dig när användare öppen och stäng filer på fildelning, ladda ner eller ladda upp filer.

Verktyget har också en varningsfunktion för att meddela dig om misstänkt aktivitet. Till exempel skickas användaren ett varna om filnamnet ökar eller användaren kopierar stora mängder filer. Har varningar till hands till flagga misstänkt aktivitet minskar tidigt sannolikheten för skadlig programvara som ransomware som gör att du är ute av handling.

LANGuardian är tillgänglig som en evig licens eller prenumeration. Priset beror på antalet användare i ditt nätverk och antalet sensorer du behöver. Du måste kontakta säljteamet direkt för att se ett korrekt pris. Det finns också en gratis provversion.

4. Teramind

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer

Teramind är ett program för övervakning av filaktiviteter som är särskilt utformat för övervakning av användaraktiviteter. Produkten övervakar filåtkomst, skapande, radering, och skriva operationer. Användaraktivitet övervakas genom skärminspelning och textloggar så att du kan titta närmare på användaraktivitet för att verifiera dess legitimitet.

Det finns också ett meddelandesystem för att hålla dig uppdaterad om utvecklingen i nätverket. Till exempel meddelandesystemet berättar när filer laddas upp till molnet antingen som en e-postbilaga eller genom en molntjänst som Google Drive, Dropbox eller OneDrive. Du har också möjlighet att blockera överföringar till molnet om du tror att en aktivitet är skadlig.

Teramind är tillgängligt som en lokal eller molnbaserad lösning. Var och en har tre produktversioner: Teramind Starter, Teramind UAM, och Teramind DLP. De lokala versionerna börjar på $ 60 (£ 47) per månad för 10 slutpunkter upp till $ 150 (117 £) per månad för 10 slutpunkter. De molnbaserade versionerna börjar på $ 60 (£ 47) per månad för fem användare upp till $ 150 (117 £) för ytterligare innehållsbaserade regler för datautfiltrering.

5. PA File Sight

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer

PA File Sight är en filövervakningslösning med filövervakningsfunktioner i realtid. Programvaran övervakar för skapande av filer, radering, modifiering, och förflyttning av filer. Den övervakar också IP-adress, data / tid och datornamn av interaktioner för att hjälpa till att identifiera olika användare och upptäcka misstänkt aktivitet. Du kan börja övervaka så snart du är klar med installationsprocessen, som kan slutföras på bara några minuter.

Programmet har också automatiserade varningar. PA File Sight varnar dig om ändringar gjorda i filer så att du kan upptäcka manipulering av loggen. Varningar levereras med en rad supportinformation inklusive användarkonto, användarens IP-adress, datornamn, målfil, vad aktiviteten var och den datum Tid. Att ha denna information tillgänglig att hänvisa till hjälper till att lägga all nödvändig information på ett ställe så att du kan börja hantera en attack.

När det gäller revision, PA File Sight är ett utmärkt val. Det är inte bara kompatibelt med PCI, HIPAA, FISMA AC-19, SOX, och ISO 27001/27002, men det har också rapporter. Rapporter kan genereras i text, html, PDF eller .CSV. Rapporter visas specifika användare, specifikt tidsintervall, och tidsperioden.

Det finns två versioner av produkten som du kan köpa: PA File Sight Ultra, och PA File Sight Lite. Lite-versionen börjar på $ 199 (£ 156.18) för 1-9 licenser och kan övervaka filaktiviteter och generera varningar. Ultra-versionen börjar på $ 599 (£ 470) för 1-9 licenser och kan göra allt som Lite-versionen kan, men lägger till integration för Microsoft SQL Server, rapporter, avancerade varningar, och förmågan att blockera externa enheter.

6. FileAudit 

6 Bästa verktyg för övervakning av filaktiviteter - hur du övervakar åtkomna filer

FileAudit är en verktyg för filövervakning i realtid som har utformats för att hjälpa till att övervaka hur anställda interagerar med filer. Plattformen övervakar filändringar, läsa skriva, radering, och äganderätt. Om du har den här informationen till hands ser du till att du omedelbart kan upptäcka och ta itu med cyberattacker innan skadan är klar.

Det finns även automatiserade e-postvarningar för att meddela dig om användaråtgärder. Larm genereras för vissa händelser som radering av en fil eller om en användare har nekats åtkomst till en fil. Att hålla sig uppdaterad med denna information hjälper till att diagnostisera misstänkt beteende så tidigt som möjligt.

Det finns fyra versioner av FileAudit tillgängliga att köpa: Team, Små, Medium, och Företag. Teamversionen kostar $ 50 (£ 39) per månad för 100 användare och en server. Den lilla versionen kostar $ 85 (£ 66) för 500 användare och tre servrar.

Medium-versionen kostar $ 140 (£ 109) för 1000 användare och fem servrar. Enterprise-versionen stöder över fem servrar med mer än 1000 servrar (men du måste kontakta säljteamet direkt). Du kan ladda ner gratisversionen här.

Att välja rätt verktyg

Övervakning av filaktivitet är en del av dokumenthantering i en företagsmiljö. Verktyg som SolarWinds Server & Applikationsmonitor och Hantera Engine DataSecurity Plus har byggts med detta syfte i åtanke. Varje verktyg är enkelt att använda med enkel konfiguration och ett overheadperspektiv av filinteraktioner.

Filåtkomstanalysfunktionen som ingår i Hantera Engine DataSecurity Plus är användbart för de företag som vill automatisera en del av deras hotdetektering. Automation betalar utdelning till responstid när man reagerar på skadlig aktivitet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =