5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg


Vad är ett Wake-on-LAN-verktyg?

Wake-on-LAN (förkortat WoL) är ett branschstandard nätverksprotokoll som används för att fjärrställa en dator ur lägenheter med låg effekt - det vill säga, Sov eller viloläge lägen.

Ett Wake-On-LAN-verktyg är därför ett nätverksadministrationsverktyg som används för att väcka maskiner i ett lokalt nätverk (LAN) av skicka WoL-protokollet eller ”magipaketet” för att välja maskiner som har funktionen Wake-On-LAN aktiverad i sina BIOS-konfigurationer. Naturligtvis, som vi just nu ska se, bör nätverksgränssnittskortet (NIC) också stödja funktionen och ha den aktiverad.

Se även: 11 bästa LAN-skärmar

Under tiden, de magi paket är en enkel, lätt sändningsram som har sin nyttolast på 102B: 6 byte av alla-255 subnetmask (FF FF FF FF FF FF FF i hexadecimal) och måldatorns 48-bitars MAC-adress upprepade sexton gånger.

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

Bilden ovan är ett diagram som visar ett WoL-magi-paket som skickas från 192.168.2.26 till 255.255.255.255:9.

Om du bara vill ha en snabb översikt, här är vår sammanfattning lista över de 5 bästa Wake-on-LAN-verktygen:

 1. SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers Toolset (FREE TRIAL) Genererar magiska paket för att väcka fjärranslutna nätverksanslutna datorer från viloläge eller viloläge. Ett av 60 nätverksverktyg i uppsättningen.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Ger åtkomst till WoL-funktionen i en intuitiv GUI som visar nätverksanslutna datorer och status med MAC-adress.
 3. EMCO WakeOnLan Bra för nätverksupptäckt kan upptäcka datorer i domäner och arbetsgrupper genom att utföra en omfattande nätverksskanning.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Kan skanna delar av ett nätverk och upptäcka datorer med WoL-funktion aktiverad och visa MAC- och IP-adresser.
 5. Vakna på LAN X Inkluderar batch-omstartfunktioner som är bra för att arbeta med uppdateringar.

Ställa in Wake-on-LAN på en PC

Låt oss titta på hur du kan aktivera WoL på en PC-dator och göra den tillgänglig för fjärrstart:

 1. Ange BIOS - ibland känd som installationsmenyn - med den metod som är specifik för din dator.

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

 1. Aktivera WoL- du kommer antagligen att behöva gräva lite djupare för att hitta den exakta undermenyn som innehåller alternativen (det är vanligtvis under avancerade strömalternativ och standardinställningen är "Inaktiverad").

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

 1. Aktivera sedan NIC: s fjärrväxlingsalternativ - gå till Enhetshanteraren, expandera "Nätverkskort", högerklicka på din NIC, gå till Egenskaper, klicka på "Avancerad" -fliken och aktivera "Wake on Magic Packet".

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

 1. OS bör också konfigureras så att det bara tillåter WoL - På fliken "Power Management" aktiverar du "Tillåt den här enheten att väcka datorn" och "Låt bara ett magiskt paket väcka datorn."

5 Bästa Wake-on-LAN-verktyg

Och det är allt; din dator är nu redo att acceptera WoL-paket och slå på eller av beroende på instruktionerna. Glöm inte, inställningarna på MAC- eller Linux-maskiner skiljer sig lite från vad vi har sett här. Och kom ihåg att aktivera sändning av pakethantering på dina routrar.

NOTERA: Du kan installera en WoL-paketsniffer från tredje part på dina datorer för att hålla reda på WoL-paket.

Varför skulle du behöva Wake-on-LAN-verktyg?

Här är två scenarier som kräver tjänster för ett WoL-verktyg:

 • Du kanske inte kan komma in på kontoret utan behöver lite data från din dator; det enklaste sättet att lösa det här problemet är att aktivera det med ett WoL-verktyg och sedan komma åt det på distans.
 • Administratörer kan arbeta på en dator eller server som är på en annan plats som om de var bredvid den - även om de befann sig på en annan kontinent.

Allt som krävs i båda fallen är att väcka datorerna med några klick på ett bra WoL-verktyg.

Så, vad är de bästa Wake-on-LAN-verktygen?

Nedan har vi de fem verktygen som vi har funnit vara de bästa klassen i WoL som är effektiva, enkla att använda och har ett lätt fotavtryck.

1. SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers Toolset (FREE TRIAL)

SolarWinds - WoL-meny

SolarWinds Wake-on-LAN är ett av de mest populära WoL-verktygen där ute och får ständigt bra recensioner av nöjda nätverksadministratörer. Det som kanske gör det tilltalande för de flesta fans är det faktum att det levererar på vad det är tänkt att göra - fjärrström på en nätverksdator; ingen muss, ingen krångel.

Men en sak är säker, verktyget tar sitt jobb på allvar: det skickar ut flera WoL-paket - med intervaller - för att se till att de når sin destination. Detta kan uppskattas i större nätverk eller de med hög trafik där administratören även kan skapa batchfiler som automatiserar jobbet.

SolarWinds Wake-On-LAN är ett trevligt verktyg att använda med ett lätt att navigera gränssnitt som kan användas för att kontrollera datorer som finns på samma LAN som administratörens dator. Det kan fungera såväl som fjärrkontroller som kan nås på distans - även via Internet.

Det här WoL-verktyget kan laddas ner som ett fristående verktyg eller kan förvärvas som en del av SolarWinds kraftfulla premiumverktyg: Engineers Toolset och finns på en 14-dagars gratis provperiod för nedladdning och utvärdering.

SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers Toolset Ladda ner 14-dagars GRATIS testversion

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

AquilaWOL WoL-menyn

Från Aquila Technology får vi ett WoL-verktyg som är rikt med funktioner som verkligen kan hjälpa administratörer genom att till exempel pinga datorer och utföra fjärrskrivbordstillgång och nödstopp..

Med hjälp av dess enkla GUI kan administratörer också skicka ut WoL-paket till MAC-adresser via sändnings-IP eller till ett fullständigt domännamn. Svaret som mottas kan sedan hjälpa till att upptäcka och lägga till datorer i verktygets katalog, och det kan också lyssna på WoL-paket - vilket betyder att det inte finns något behov av ytterligare programvara för att hålla reda på paketen.

Konfigurationen kan exporteras och lagras offline för framtida användning, medan Aquilas händelseloggar kan hjälpa till med felsökningsproblem.

Aquilas WoL tillåter både CLI (Command Line Interface) och GUI-gränssnitt och kan användas på både DHCP och statiska IP-adressnätverk, och kan även användas för att stänga av Linux-maskiner.

3. EMCO WakeOnLan

emco WoL-meny

Fastän EMCO erbjuder gratis och premiumversioner av deras WoL-verktyg, den förra kommer inte att svika för administratörer. I själva verket var detta verktyg avsiktligt utformat för att vara ett tungt verktyg riktat mot större nätverk eller företag med stort trafikflöde genom.

En unik försäljningsplats för EMCO WoL är att nätverksadministratörer kan väcka upp flera fjärrdatorer samtidigt och enligt ett schema; detta sparar tid.

Du kan använda nätverksskanningsverktyget för att upptäcka datorer i domäner och arbetsgrupper. När den hittats kan den hitta sina MAC-adresser med hjälp av en av fyra metoder - Neighbour Discovery (ND), NetBIOS, WinAPI eller WMI.

En annan exceptionell funktion som detta verktyg ger till bordet är dess förmåga att övervaka nätverk i realtid och dess välbeskrivande e-postvarningar. Och det överväger inte ens dess webbaserade rapporterings-API och korrelationer av säkerhetshändelser.

4. NirSoft WakeMeOnLan

NirSoft WoL-meny

Med NirSofts WoL, administratörer har möjlighet att välja vilken sektion - eller subnät - i ett nätverk de vill skanna och sedan arbeta med. Detta beror på att verktyget gör det möjligt att ställa in IP-adressintervall innan skanningen börjar.

När det är gjort kan resultatet av det skannade nätverket sparas i en lista med relevant information som MAC- och IP-adresser. Det är med hjälp av den här listan som verktyget skickar ut WoL-paket nästa gång dess tjänster krävs - allt som krävs för att väcka datorer är ett klick på en knapp. Naturligtvis finns det också möjligheten att köra den från en CLI.

NirSoft ser till att det regelbundet uppdaterar sitt verktyg som är tillgängligt för Windows 8 och Windows 10 och också är helt gratis.

5. Vakna på LAN X

WakeOnLANx WoL-meny

Vakna på LAN X är ett verktyg designat med administratörer i åtanke och är en ganska robust paket med funktioner som låter dig utföra uppgifter som att slå på eller stänga av datorer och till och med starta om dem i partier om det behövs.

Detta är ett WoL-verktyg som kan köras med GUI- och CLI-lägen som enkelt kan konfigureras för bättre prestanda och djupgående resultat.

En unik funktion som följer med detta verktyg är att det kan berätta för administratörer förra gången en dator startades. Om det inte imponerar dig, hur kan du säga hur mycket diskutrymme som finns tillgängligt på en dator och vilka systemtjänster på den som har ställts in på "Automatisk" eller helt enkelt är inaktiv.

Fortfarande inte imponerad? Tja, hur är det faktum att det kan användas för fjärråtkomst? Allt detta gratis, så får du bilden av varför det finns på den här listan.

Även om vi lovade att ge dig fem av de bästa Wake-On-LAN-verktygen har vi ett par "godbitar" till dig:

Bästa CLI WoL

För oss som föredrar att göra saker enbart genom att använda kommandoradsgränssnitt har vi:

 • MatCode MC-WOL - den här är för administratörer som vill ha ett no-nonsense WoL-verktyg som kan slå på datorer även om de är på samma eller olika LAN-segment.
 • Gammadyne WOL - detta WoL-verktyg kan användas på datorer som kräver lösenord innan de kan slås på och kan nås via en specifik port.

Vakna-på-LAN från din smartphone

Förutom att använda en dator eller bärbar dator för att skicka ut WoL-paket, kan administratörer också använda sina telefoner för att kontrollera maskinerna i deras nätverk. Följande video visar hur det är möjligt och visar också hur man konfigurerar en dator för att fungera med WoL-paket.

Saker du behöver ta hänsyn till med de bästa Wake on LAN-verktygen

Innan vi lämnar dig med vårt val av de bästa Wake On LAN-verktygen, låt oss gå igenom några viktiga punkter att tänka på innan du börjar använda dem:

 • Ett WoL-paket är unikt "adresserat" till varje dator och kan bara väcka en enda maskin. Paketets nyttolast hålls medvetet lätt med korta instruktioner så att det enkelt kan köras av kretsarna som finns på NIC - som vanligtvis körs med minimala effektbehov. Detta innebär att du kan behöva skicka ut mer än ett paket för att se till att det levereras och körs.
 • Minimikravet för att skicka ett WoL-paket är mål-MAC-adressen. I själva verket är IP-adresser och DNS-namn inte lika viktiga eftersom paketet fungerar på en nivå som är oberoende av protokolllager.
 • Eftersom WoL-paketet i princip är ett UDP-paket finns det inga leveransbekräftelser som skickas tillbaka efter leveransen; i själva verket finns det ingen garanti för att paketet levereras alls. Detta kräver därför att flera paket (med hjälp av batchfiler) skickas ut för att säkerställa att måldatorn verkligen är uppe - med kanske med hjälp av ping-kommandot.
 • WoL magiska paket är sändningspaket (på grund av "FFFFFFFFFFFF" -nodenummer) som vanligtvis rynker på ett LAN. I större, dirigerade nätverk är det därför konfigurationer som måste göras för att tillåta UDP-paket att korsa routrar och väcka datorer i andra segment.

När dessa punkter har beaktats är det bara fråga om att välja något av de bästa Wake on LAN-verktygen som listas ovan och implementera det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 60