5 bästa skrivbord för webbhjälp

5 bästa skrivbord för webbhjälp


Att driva ett helpdesk kan vara dyrt. Du måste ha någon tillgänglig för att hantera den, du måste hämta programvaran och ha en server för att köra den på. Lyckligtvis gör webbaserad Helpdesk-programvara överkomliga supporttjänster.

Vi täcker varje verktyg nedan i detalj, men om du har kort tid, här är vår lista över de fem bästa skrivbordet för webbhjälp:

  1. SolarWinds Servicedesk (GRATIS PRÖVNING) Denna online helpdeskplattform erbjuder också högre planer som lägger till IT-förvaltningsfunktioner.
  2. Zendesk Ett mycket populärt system för helpdesk som använder en kunskapsbas som ett frontend för att filtrera bort supportsamtal.
  3. Spiceworks Cloud Help Desk Ett gratis, annonsstödet helpdesk-system.
  4. Zoho Skrivbord Ett hjälpbiljetssystem med chattfunktion, forumram och plattform för kunskapsbas.
  5. Freshdesk  Ett teamhanteringssystem med biljetter, chattkanaler, forum och kunskapsbasfaciliteter.

Helpdesk-system levererade med programvaran-som-en-tjänst-modell debiteras av prenumeration per basis-agent. Det betyder att en enda operatör får tillgång till lika mycket funktionalitet som ett stort företags supportteam. Webbhjälpdiskar jämnar riktigt upp spelplanen. De minskar behovet av att slösa bort tid på att hålla ännu mer mjukvara och låter dig gå vidare med att stödja dina användare och kunder.

Vi har en lista med bra programvara för helpdesk som verkligen hjälper dig att betjäna dina användare bättre. De inkluderar inte bara biljett- och antagningssystem utan också chattgränssnitt, självbetjäningsportaler och kunskapsbasplattformar.

De bästa webbhjälpen

Du kan läsa mer om dessa system i följande avsnitt.

1. SolarWinds Servicedesk (GRATIS PRÖVNING)

SolarWinds Servicedesk

SolarWinds Servicedesk går utöver kraven för ett Help Desk-system eftersom det även inkluderar funktioner för förändringshantering och systemövervakning. Verktyget var utformat för att integrera ITIL-processer, som implementeras som arbetsflöden och checklistor. Service Desk kom först i en branschövergripande jämförelsesrapport där den vann en utmärkelsen, ladda ner rapporten här.

Tjänsten debiteras per agent / per enhet, så den är lämplig för organisationer av alla storlekar - den enda handlaren får exakt samma lista med funktioner som företagets IT-supportteam.

Om du bara behöver Help Desk-programvara, passar det billigaste av de tre Service Desk-paketen. Huvudelementen i denna modul är a biljettsystem, en självbetjäningsportal, och a ram för kunskapsbas.

Serviceavdelningssystemets biljettsystem gör det möjligt för teamchefer att spåra prestandan hos enskilda agenter och utvärdera genomsnittliga problembehandlingstider. Rapporterings- och analysmodulen för paketet ger dig SLA-målsättning statistik och platser återkommande problem. Med frekvensen av dokumenterade problem kan du välja att uppdatera kunskapsbasguiderna för att avvärja användare från att göra samma misstag igen eller identifiera systembrister än vad som behöver rättas.

Högre planer inkluderar förändringshantering och projektledning funktioner som gör att du kan utveckla ditt IT-system för att förbättra prestanda och radera konsekventa fel. Dessa processer är alla byggda enligt ITIL-riktlinjer.

Den högsta planen heter Professionell och du kan få en 30-dagars kostnadsfri testversion av denna plan. Efter provperioden kan du byta till ett av de billigare paketen om du inte behöver alla funktionerna i Professional-affären.

SolarWinds Service DeskStart 30-dagars GRATIS testversion

2. Zendesk

Zendesk biljettvy

Zendesk är en mycket använt helpdeskplattform som nås online. Verktyget inkluderar en chattfunktion att främja livekommunikation mellan användare och supportpersonal. All kontakt, vare sig det är via chatt, telefon eller e-post, är inloggad i biljettsystem. Biljettsystemet genererar ett konto med en spårningssida för varje användare som rapporterar ett problem. Kontosidan länkar vidare till en kunskapsbas.

De sammanlänkade kunskapsbas kan placeras före helpdeskåtkomst på användarresan för att filtrera ut samtal till expertis för att lösa problem som ofta uppstår. Zendesk-plattformen inkluderar också en självbetjäningsportal och ett valfritt community forum. Alla element i paketet kan anpassas för att integrera din företagsgrafik och lägga till, resequence eller utesluta serviceelement enligt din supportstrategi.

Biljettsystemet gör det möjligt för teamchefer att omdirigera problem gentemot ämnesexperter och tillåter även delade uppgifter att registreras. De analys- och rapporteringsfunktioner av problemhanteringssystemet hjälper dig att identifiera systemfel som bör stängas genom förbättring av infrastruktur, eller ofta triviala problem som bör hanteras av kunskapsbasen.

Zendesk är tillgängligt för företag i alla storlekar eftersom dess prenumerationsgrad tas ut per agent per månad. Detta är ett utmärkt alternativ för nystartade program eftersom det inte kräver några dyra förprogramvaror eller serverköp. Du kan få en 30-dagars kostnadsfri testversion av Zendesk, så prova det högsta av de två tillgängliga paketen, som kallas Enterprise-utgåvan.

3. Spiceworks Cloud Help Desk

spiceworks help-desk

Spiceworks producerar en mängd IT-supportprogramvara inklusive nätverksövervakningssystem och en helpdeskplattform. Spiceworks Help Desk-system är tillgängligt online, där det kallas Spiceworks Cloud Help Desk.

Detta är ett utmärkt och funktionsrikt supportsystem. Cloud-upplagan är inte riktigt lika omfattande som den lokala versionen. Att arbeta med onlinetjänsten har emellertid fördelarna med att ge dig åtkomst överallt i världen på vilken enhet som helst och du sparas besväret med att behöva underhålla programvaran eller köpa in hårdvara för att vara värd för den. Spiceworks producerar appar för Android och iOS för att göra det lättare för dig att komma åt ditt konto från mobila enheter.

En fantastisk funktion i Spiceworks Cloud Help Desk är att den är helt gratis att använda. Det här är inte en provperiod eller en nedskuren version - det finns ingen betald version av Help Desk-verktyget. Du får till och med support från leverantören om du har svårt att få systemet att fungera för dina omständigheter. En nackdel är dock att tjänsten finansieras genom reklam. Om du kan möta närvaron av en annonspanel i instrumentpanelen, kommer du att vara mycket nöjd med faciliteterna i Spiceworks Cloud Help Desk.

Standardsystemet inkluderar en biljettsystem och problemhantering och vidarebefordring av arbetsflöden. Help Desk-systemet erbjuder också en kunskapsbas plattform.

Om du väljer att byta till den lokala versionen kan du installera Spiceworks Help Desk-programvaran på Windows. Den installerade versionen är anpassningsbar och kan utökas med plug-ins. Många företagsprogramvaruproducenter skapar plug-ins för Spiceworks så att deras applikationer kan integreras med Help Desk-systemet. Vissa användare producerar också sina egna anpassningar och gör dem tillgängliga för andra gratis via forumet för användargemenskapen. Dessa plug-ins gör Help Desk-systemet mycket flexibelt. De kostnadsbesparingar skapad av Cloud Help Desk och den lokala Spiceworks Help Desk är väldigt tilltalande för nystartade företag och småföretag.

4. Zoho Desk

Zoho Desk skärmdump

Zoho Desk innehåller självhjälpsverktyg och AI-processer för att minska mängden arbete som dina mänskliga operatörer behöver göra för att stödja ditt användargemenskap. Ett valfritt användarforum är en annan anläggning som du kan använda för att minska efterfrågan på ditt professionella supportteam.

Instrumentpanelen för varje agent grupperar öppna uppgifter i tidsband som definieras av teamchefen. Detta gör det möjligt för agenter att växla mellan biljetter med lika brådska och tydligt förstå tidsfrister. Problemlösning styrs av skript som säkerställer att operatörerna inte förbiser viktiga insamling av data eller systemkontroll. Biljetter kan delas och kommunikation mellan teammedlemmar som samarbetar om en lösning underlättas av a chattverktyg.

Onlinetillgång och samarbetsfunktioner i verktyget innebär att ditt team kan vara mycket distribuerat eller till och med hemmabaserat. Både operatörens och manager-instrumentpanelerna kan också nås från mobila enheter som körs Android eller iOS.

Hanteringsverktygen inkluderar övervakning och analysfunktioner. Ett antal teamhanteringsförfaranden, såsom registrering av tillgänglighet för teammedlem och tilldelning av uppgifter, kan automatiseras.

Zoho Desk integreras enkelt med andra Zoho-produkter, inklusive Zoho CRM, Zoho Books, och Zoho Bug Tracker. Systemet är gratis att använda om du bara har tre agenter i ditt supportteam. Det finns två betalda planer, med det högre paketet inklusive fler automatiserings- och rapporteringsalternativ. Du kan få en 15-dagars gratis testversion av någon av de betalade planerna.

5. Freshdesk

Freshdesk skärmdump

Freshdesk är en del av en stall av försäljnings- och HR-supportprogramvara som produceras av Freshworks. Denna helpdeskplattform öppnas online så att du inte behöver installera någon programvara för att använda den. Plattformen är mycket stark på självhjälpskanaler, leverera vanliga frågor, en kunskapsbas och användarforum för att göra det möjligt för dina användare att hitta lösningar själva innan de kontaktar Helpdesk.

Du kan leverera lösningar på användarproblem genom att få dina supportagenter att ge svar genom forumet. Om användare fortfarande behöver komma i kontakt kan du göra e-post-, telefon-, chat- och webbformskanaler tillgängliga för kommunikation. Lösningar kan tillhandahållas av automatiserade bots för att ytterligare minska efterfrågan på dina mänskliga agenter.

Biljetter kan lösas av en grupp specialister via Freshdesk Team Huddle plattform. Detta är en chattfunktion som gör det möjligt för chefer att tilldela flera tekniker till samma biljett. Chattar som är kopplade till en biljett är endast tillgängliga för tilldelad personal. En Agent Kollision Detection systemet utrotar automatiskt duplicerade supportsamtal och slår samman biljetter. Det är till och med möjligt att fördela biljetter från separata användare som en grupperad biljett om problemen som de rapporterar verkar lika.

Hanteringsverktyg inkluderar SLA-spårning och övervakning av agentens prestanda. Biljettallokering kan ställas in automatiskt eller utföras manuellt. Prestationsrapporter kan schemaläggas köras regelbundet och kan skickas ut automatiskt till ledningsgruppen via e-post.

Freshdesk debiteras för ett prenumerationssystem. Det finns fem plannivåer, med det lägsta paketet Sprout gratis att använda även om det inte finns någon gräns för antalet agenter som du kan lägga till på kontot. De fyra betalda planerna är alla tillgängliga för en 21-dagars gratis provperiod.

Välja ett online helpdesk-system

Det enkla att starta med ett molnbaserat helpdesksystem gör detta alternativ mycket populärt bland nystartade företag och småföretag. Det faktum att det finns mycket låga förkostnader på grund av den prenumerationsmodell för prenumerationer som används av dessa tjänster gör också online-plattformar mycket tilltalande för företag med lite pengar att spara.

Till och med företag med stora IT-budgetar dras till webbhjälpskrivare eftersom flexibiliteten dessa system levererar gör det mycket enkelt att utöka supporttjänster när som helst och kontraktera antalet agenter i framtiden utan att riskera överprovisionering av programvarulicenser. Tillgängligheten för molnbaserade helpdeskplattformar ger en annan attraktion för företag som sysselsätter specialister från hela världen. Möjligheten att tillhandahålla helpdesk-instrumentpanelen till hembaserade agenter minskar också kostnaderna för att tillhandahålla kontor och verktyg.

Logiken för att distribuera mjukvara för webbhelpdesk istället för lokala system är lätt att se och det är troligt att efterfrågan på webbaserade servicedeskplattformar kommer att fortsätta öka.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 79 =