12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda


Programvara för övervakning av server- och applikationsprestanda kan sträcka sig från hembryggade lösningar som kastas ihop med några kodrader, ända fram till implementering av företagsskalor som är utformade för att användas över ett globalt nätverk för stora tjänsteleverantörer.

Med stora nätverk som har potential för hundratusentals eller till och med miljoner förfrågningar varje dag, kan till och med de mest minsta förseningarna uppgå till timmar kollektivt förlorad tid. Att välja rätt verktyg för att övervaka prestanda är avgörande.

Har du inte tid att läsa hela inlägget? Här är vår lista över de bästa server- och applikationsprestandaövervakarna som finns tillgängliga:

 1. SolarWinds server och applikationsmonitor (GRATIS TRIAL) En premiumserver och applikationsmonitor som integreras på en gemensam plattform med andra SolarWinds infrastrukturhanteringsverktyg.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (GRATIS TRIAL) En integrerad nätverks-, server- och applikationsmonitor. Kör på Windows Server.
 3. Site24x7 serverövervakning (GRATIS TRIAL) Ett molnbaserat infrastrukturhanteringsverktyg som övervakar nätverk, servrar och applikationer.
 4. Atera (GRATIS PRÖVNING) En systemövervakningstjänst som täcker servrar, applikationer och nätverk. Rikta mot MSP
 5. LibreNMS Gratis öppen källkodssystem för nätverksövervakning som kan anpassas.
 6. ManageEngine OpManager Nätverkshanteringsverktyg som installeras på Windows Server och Linux.
 7. Öppna NMS Gratis, öppen källkod tillgänglig i stabila och Beta-utgåvor.
 8. WhatsUp Gold En omfattande nätverksmonitor som kan utökas med specialtillägg. Kör på Windows Server.
 9. OP5 Integrerat övervakningssystem för infrastruktur som inkluderar server- och applikationshantering.
 10. icinga Gratis nätverksövervakningsverktyg med öppen källkod med gemenskapsskrivna tillägg tillgängliga.
 11. Anturis Molnbaserat infrastrukturövervakningssystem tillgängligt i både gratis och betalad version.
 12. LogicMonitor En onlinetjänst som debiteras med prenumeration. Inkluderar processautomation.

Varje administratör kommer att ta något annorlunda vad som är idealiskt för prestationsövervakning. Vissa vill se varje sista detalj i resursanvändningen och optimera alla deras applikationer för att passa det behovet. Andra är rent intresserade av service svar och drifttid. De flesta vill ha en blandning av båda. Ingen av dessa tillvägagångssätt är fel, och hitta rätt servermonitor som passar dina behov är en enorm del av nätverksoptimering.

Vad du ska leta efter i ett serverövervakningsverktyg

Prestanda och resursanvändning av själva applikationen

Bra övervakningsapplikationer kommer använda ett minimum av resurser att göra sitt jobb. Även omfattande nätverkssviter sätter vanligtvis ett starkt fokus på att minimera mängden system- och nätverksresurser som de använder för att göra sina jobb. De bästa bildskärmarna kommer utnyttja tillräckligt med resurser för att effektivt hålla noga övervakning av noderna de är tilldelade.

Mångsidighet

Innan du hoppar in i någon applikation är det bra att veta exakt vad den behöver göra i ett givet nätverk. Vissa prestandaövervakare är mycket grundläggande, endast spårning av systemresursanvändning på en server. Andra är mer robusta och kommer att spåra allt från bandbredd till systemanvändning och utför djupanalys på en nod-för-nod-basis. Dessa system finns ofta i större paket designade eller avsedda att användas med andra applikationer för att skapa ett fullständigt nätverkshanteringssystem. Bestäm vilka funktioner som behövs på ditt nätverk hjälper dig att begränsa vilka programdelar som potentiellt fungerar för dig.

Presentation och användarvänlighet

Många applikationer för prestationsövervakning har detaljerade grafer, diagram och statistisk information som hjälper dig att bättre förstå hur ditt nätverk fungerar. De hur denna information visas spelar en stor roll i hur användbar den slutligen kommer att vara. Hur denna information presenteras och organiseras är också en enorm faktor för hur lätt programvaran är att använda. Att snabbt kunna identifiera vilka delar av en användningsrapport som är värdefulla för ditt nätverk kommer att öka effektiviteten och hjälpa dig att få ut mer av din programvara.

Spridning

Måste programvaran installeras på en centraliserad kontrollplats eller på varje nod som den övervakar? Är det en molnbaserad tjänst? Är agenter enkelt installerade om de behöver placeras på flera noder i hela nätverket? Även små nätverk bör ta hänsyn till detta, som enkel installation på en given enhet kan variera mycket från nätverk till nätverk.

De bästa verktygen för övervakning av server- och applikationsprestanda

Det finns ingen "one size fits all" -lösning för serverprestationsövervakning, så vi har sammanställt en lista som innehåller en rad plattformar och applikationer. Denna lista innehåller allt från öppna källkod, gratis lösningar, till företagskvalitetsbetalda implementationer som används av några av de största nätverksjättarna på planeten. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, och målet är att hjälpa till att hitta rätt som fungerar för ditt nätverk.

1. SolarWinds Server och applikationsmonitor (GRATIS PRÖVNING)

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

Den första posten i denna lista, SolarWinds Server och Application Monitor, är en fristående produkt i den övergripande Orion-plattformsfamiljen utvecklad av SolarWinds. En extremt mångsidig applikationsmonitor som är utformad för att skala med ditt nätverk, Server och Application Monitor kan ställas in för att vara en one-stop-shop för olika nätverksbehov.

Tack vare det snabb och enkel installation, Server- och applikationsmonitor kan snabbt distribueras för att övervaka stora och komplexa nätverksmiljöer. SolarWinds tillhandahåller en uttömmande lista över applikationsövervakningsmallar så att den kan skräddarsys för att passa nästan alla miljöer.

Det tillåter infrastrukturövervakning på både AWS och Azure molnbaserade IaaS-konfigurationer, ger administratörer den kontroll de behöver över hela sitt nätverk, oavsett fysisk plats eller installation. Virtualiseringsövervakning är också tillgängligt, vilket ger server och applikationsövervakare den mångsidigheten den behöver för att passa in i de allra flesta nätverks- och servicedesign.

Automatisk tillgångsupptäckt och en aktiv inventering hjälper till att göra även komplexa nät till en bris för att etablera i programvaran, och SolarWinds-produkt möjliggör övervakning av lagringsprestanda för att säkerställa smidig datatillgång över stora lagringsplattformar. Programvaran kan hjälpa diagnostisera och identifiera grundorsaken till applikationsproblem för snabba lösningar på potentiella problem.

Som en del av den större Orion-plattformen, SolarWinds Server och Application Monitor kan kombineras med andra produkter för att ge omfattande hanteringstäckning över webbprestanda, nätverk, databas och virtualiserad resurskonfiguration och övervakning. SolarWinds erbjuder en gratis 30-dagars nedladdning för utvärdering på deras webbplats.

SolarWinds Server och Application MonitorDownload 30-dagars GRATIS testversion

2. Paessler PRTG Network Monitor (GRATIS TRIAL)

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

Paessler PRTG Network Monitor är en mycket anpassningsbar prestandaövervakningslösning som utvidgar sin flexibilitet till dess prissystem. Med en freeware-version som erbjuder upp till 100 gratis "sensorer", kan detta vara ett bra alternativ för nätverk som ska skalas över tid utan att bryta banken.

Varje övervakad resurs på en given enhet betraktas som en "sensor." Som ett exempel skulle övervakning av CPU-användningen på en server vara en enda sensor. PRTG uppskattar att de flesta enheter skulle behöva var som helst från fyra till sju sensorer vardera även dess freeware-version kan fungera för små till medelstora nätverk.

Automatisk enhetens upptäckt möjliggör snabb distribution, och PRTG kan övervaka på plats eller molnbaserade Resurser. Anpassade varningar och bandbreddövervakning ge kritiska detaljer om nedgångar i nätverk och applikationer. En bred utbud av alternativ för datapresentation hjälpa till att analysera nyckelprestationsinformation på ett sätt som är vettigt för sina användare.

Programvarans prissättning baseras på hur många av dessa sensorer som kommer att distribueras över ett nätverk, med olika prisnivåer baserade på totala sensorer. Du kan ladda ner och utvärdera PRTG Network Monitor på en gratis 30-dagars rättegång från Paesslers webbplats.

Paessler PRTG Network MonitorDownload 30-dagars GRATIS testversion

3. Site24x7 serverövervakning (GRATIS TRIAL)

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

Site24x7 är en molnbaserad infrastrukturmonitor som finns i skräddarsydda paket för webbplatsövervakning, infrastrukturövervakning och övervakning av applikationsprestanda.

Eftersom den här övervakningsprogramvaran är baserad i molnet, behöver du inte installera den på webbplatsen och du ökar inte dina serverutrymmesbehov genom att använda detta system. Du behöver inte heller vara i samma byggnad som dina servrar för att använda 24 × 7 så det är en kabel för övervakningsaktivitet på fjärrplatser och på molnservrar. Systemet kommer att övervaka servrar som körs Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD, och Mac OS. Det kan också fungera med virtualiseringar skapade av Microsoft Hyper-V och VMware och det kan också övervaka Docker-containrar. Molnserver kör Microsoft Azure och Amazon Web Services (AWS) kan också övervakas av Site24x7.

Serverstatus som övervakas av Site24x7 inkluderar CPU-prestanda, minneskapacitet, användning av hårddiskutrymme, och nätverksgränssnittets aktivitetshastigheter. Det kan integreras med Aktiv katalog och hantera syslog och Windows-händelselogg uppgifter.

Applikationsmonitorn i Site24x7 kan spåra prestanda för databaser, webbservrar och e-postservrar. Den kan också analysera prestandan för all programvara som körs på en server och komma ner till kodnivå. Kodanalysatorn letar efter ineffektiva processer som skrivs in för Java, Node.js, Ruby on Rails, och PHP. Tröskelvärden för applikationsprestanda revideras ständigt av Site24x7 genom en AI-baserad maskininlärningsprocess.

Site24x7 debiteras på prenumerationsbasis, månadsvis eller årligen. Pro-paketet inkluderar både server- och applikationsövervakning och du kan få en 30 dagars gratis prövotid.

Site24x7 Server MonitoringStart 30-dagars GRATIS testversion

4. Atera (GRATIS PRÖVNING)

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

Atera är en systemmonitor som är designad för användning av hanterade tjänsteleverantörer (MSP). Detta är en molnbaserad plattform som kombinerar båda fjärrövervakning och hantering (RMM) tjänster och automatisering av professionella tjänster (PSA) funktioner som MSP: er använder för att driva sina företag.

Atera granskar servrar så snart den tas i bruk för en ny klient. Den övervakar serverns CPU, minne och portar för att säkerställa att de inte träffar sin fulla kapacitet och försämrar prestandan. Verktyget tar också en inventering av all mjukvara installerad på servrar och matchar dem med de licenser som klienten har. Programvarulageret stöder också mjukvaruuppdateringar och hantering av system patch.

Atera-övervakarna övervakar applikationernas åtgärder och prestanda, t.ex. databashanteringssystem och webb- och e-postservrar. Kombinationen av nätverks-, server- och applikationsmonitorer gör detta verktyg till ett idealiskt system för att hålla reda på prestandan för virtualiseringar. Atera är särskilt skicklig och övervakning Hyper-V implementeringar.

Atera-plattformen är levereras från molnet - MSP behöver inte installera någon programvara. MSP: s tekniker får åtkomst till Atera-instrumentpanelen via en standardwebbläsare eller en speciell mobilapp. Eftersom den är inriktad på att övervaka fjärrsystem kan Atera-tjänsten betjäna nätverk med flera platser och kan också övervaka molnservrar.

Atera är en prenumerationstjänst som debiteras per tekniker per månad. Det finns också en årlig prenumerationsgrad, som fungerar billigare. Du kan få en 30-dagars gratis rättegång att testa Atera innan du prenumererar.

AteraStart 30-dagars GRATIS testversion

5. LibreNMS

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

En populär öppen källkod NMS-programvara, LibreNMS är den första helt gratis posten på denna lista. Den har en detaljerad och omfattande kunskapsbas för att hjälpa nya användare att vänja sig vid programvaran. År av kombinerat samarbete och samverkan i gemenskapen har lett till många plugins, variationer och implementeringar av LibreNMS.

Automatisk nätverksupptäckning stöds av ett stort utbud av plugins designad för enhetskonfiguration, prestandaövervakning, och konsekvent prestanda. oxiderad, HÄRSKEN, och Nisen är bara några populära plugins som enkelt kan paras med LibreNMS för ett omfattande nätverkshanteringssystem.

LibreNMS stöder också åtkomst till plattformen från en mobil enhet med en tillgänglig Android- och iOS-app. Detta ger administratörer kontroll över sina nätverk även om de är borta från kontoret. Distribuerad polling ger LibreNMS förmågan att skala och tillhandahålla en lösning även för stora nätverk.

Som öppen källkodsprogram, LibreNMS har en enorm mängd djup och flexibilitet, men de flesta av dess fördelar kommer från erfarna användare som har tid att dyka in i de snygga och skitna insidorna i LibreNMS. Medan du dyker in i LibreNMS: s kodbas inte på något sätt kräver de flesta av dess styrkor när det drivs av individer som inte är rädda för att få händerna smutsiga. Läs installationsdokumenten för att komma igång.

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager-bild

Hantera Engines OpManager är ett speciellt verktyg för övervakning av prestanda och infrastruktur. Det ger skalningsprestationsövervakning över en rad enheter och inkluderar all standardstatistik för övervakning av prestanda, inklusive CPU-användning, minne, lagring och mer.

ManageEngines viktigaste försäljningspunkt för OpManager är dess inkludering i den större ManageEngine-produktfamiljen, vilket gör det till en enda kugge i ett större hjul med nätverksprodukter. Den kan fungera perfekt som en fristående produkt men designades med avsikt att användas tillsammans med annan ManageEngine-programvara för att heltäcka hantera större nätverk.

OpManager har också PGSQL-databasstatistik, ger DBA detaljerad information om prestanda och frågetider i stora nätverk. Detta verktyg hjälper till att ge datakrävande nätverk som är mycket beroende av databaser som ett värderat verktyg i minska frågetiderna och förbättra effektiviteten.

OpManager inkluderar en hel del av anpassning i form av övervakningskonfigurationer och anpassade varningar, hjälper till att ge administratörer bara den information och varningar de behöver för att driva sina nätverk effektivt. ManageEngine erbjuder en 30 dagars gratis prövotid ladda ner för utvärdering.

7. OpenNMS

12 Bästa server- och applikationsverktyg för övervakning av prestanda

Den andra posten med öppen källkod på listan, OpenNMS är ett nätverkshanteringsprogram med mycket användbarhet och en dedikerad användarbas. Det finns två grenfördelningar av OpenNMS, var och en med sina egna unika fördelar.

Den första, Meridian, är standard OpenNMS distribution. Det är i huvudsak den "stabila utgivningen" av OpenNMS och har den mest produkt- och samhällsstöd av de två utgåvorna. Majoriteten av OpenNMS-användare kommer att välja att köra Meridian.

Den andra distributionen är Horisont. Det kan lösligt beskrivas som en beta-plattform för ny teknik, idéer och implementationer. Det finns betydligt mindre dokumentation och gemenskapsstöd för Horizon, eftersom de flesta användare kommer att koda och dokumentera för Meridian. Det exemplifierar den blödande kanten av OpenNMS-källkodsramen.

OpenNMS-funktioner konfigurerbar tjänstövervakning, prestationshantering via ett antal standardprotokoll och tillåter anpassade varningar. Automatisk nätverksupptäckt kombinerad med topologi upptäckt hjälper till snabb och enkel installation tillsammans med ytterligare insikter i ramen för det tilldelade nätverket.

OpenNMS integreras också enkelt i befintlig infrastruktur, med en betydande mängd dokumentation från sitt community, för att hjälpa till med enkel installation och integration i en befintlig plattform. Läs installationsdokumenten för att komma igång.

8. WhatsUp Gold

WhatsUp Gold Network Map

WhatsUp Gold är en dedikerad prestationsövervakningsplattform med en mängd anpassningsalternativ i sitt gränssnitt. Den har en enkelt att använda, intuitivt gränssnitt som kan anpassas för att visa olika mängder information. Den här skärmen kan också konfigureras så att information är avdelad och endast tillgänglig för dem som behöver den. Du kan enkelt konfigurera specifika typer av information som ska visas för de team som behöver den mest.

WhatsUp Gold har också automatisk lager 2/3 nätverkskartläggning för att enkelt kunna skapa en omfattande bild av det nuvarande arbetsnätverket. Den här nätverkskartan visas i en bekväm display det gör upptäcka potentiella fel eller prestandaflaskhalsar en enkel uppgift.

En av WhatsUp Golds huvudfunktioner är dess förmåga att proaktivt övervaka och varna när potentiella problemområden bak sina fula huvud. Smart arbetsflödesdesign hjälper till att hålla dessa varningar ledda i förkant när det är nödvändigt så att potentiella problem kan åtgärdas snabbt och utan serviceavbrott. Ladda ner en gratis provversion från deras webbplats.

9. OP5

OP5-skärm

Utformad specifikt för att användas som en företag skala lösning för övervakning av nätverksprestanda, OP5 hanterar expansiva nätverksmiljöer extremt bra. Allt från instrumentpanelen, till nätverkskartläggningsdisplayen, till den anpassning som finns inom programvaran pekar på OP5: s avsedda användning som en tjänsteleverantörsskalaövervakningsplattform.

Ett bra exempel på detta är OP5: er makrovy av övervakade nätverksnoder. En tillgänglig kartwidget ger en verklig, global bild av hur varje system är sammankopplat baserat på geografisk plats.

OP5: s flexibilitet kommer från att den inkluderas widgets som kan läggas till eller tas bort från den centrala instrumentpanelen, ger administratörer full kontroll över mängden information som visas. Dessa widgetar kan konfigureras till visa fackinformation till olika avdelningar för att hjälpa personal att fokusera på kritisk data.

Visuell rapportering ger detaljerad information om potentiella flaskhalsar eller problemområden. Dessa visuella framställningar inkludera grafer och diagram för att få en tydlig bild av när och var ett problem kan uppstå.

Ytterligare övervakning av redundans hjälper till att förstärka ytterligare op5s designmål att vara en one-stop-shop för övervakning av nätverk i stor skala behov. Läs mer om priser på deras nedladdningssida.

10. Icinga 2

icinga

Ett annat öppen källkod för övervakning av prestanda, Icinga 2 är utformad för att tillhandahålla robust prestandaövervakning medan du konsumerar en minimal mängd systemresurser. Tillgängligt i ett antal olika varianter och distributioner ger Icinga en enorm mängd flexibilitet i ett helt gratis paket.

Kan integreras med andra populära open source-verktyg, Icinga 2 kan utgöra en del av en komplett lösning för övervakning av nätverksprestanda som är skalbar till nästan vilken storlek som helst. Dynamisk anpassning inom själva programvaran, tillsammans med reglerbaserade prestandakonfigurationer tillåter administratörer att justera Icingas installation för att tillgodose deras behov.

Icinga 2 använder systemresurser på ett effektivt sätt för att skapa ett bara benben resursavtryck samtidigt som det fortfarande ger prestandaövervakning och statistik. Detaljerad prestandadata hjälper användarna till potentiella problemområden, och ett omfattande varningssystem varnar administratörer för överhängande katastrof.

Som ett verktyg med öppen källkod kommer mycket av Icingas flexibilitet i många varianter och plugins som kan användas med applikationen. Även utan omfattande tweaking och forskning, Icinga 2 är otroligt kapabel som en out-box-lösning för övervakning av prestanda, men öppen källkodsentusiaster välkomnar den ytterligare mångsidigheten som designfilosofin ger. Besök deras förvar på Github för att ladda ner och installera information.

11. Anturis

Anturis server monitor

Anturis erbjuder en prestationsövervakningsplattform som är en SaaS molnbaserad implementering. Detta ger det några unika förhöjningar för nätverksadministratörer som söker en mer mobil övervakningsplattform att arbeta med. Anturis har alternativ för både agent- och agentlösa distributioner, vilket gör det otroligt användbart för mycket mobila nätverksmiljöer, eller som en broplattform att arbeta med i mer flytande nätverksinställningar.

Som en molnbaserad tjänst själv, det är vettigt för Anturis att kunna övervaka molnbaserade tjänster, och det kan göra det med minimal inställning. Den kan övervaka över flera geografiska platser, vilket ytterligare förstärker sin designfilosofi för att kunna hantera mycket komplexa, extremt mobila nätverksinfrastrukturer. Detta ger det också bra betyg som en skalningsprestanda som kan hantera stor nätverksövervakning.

Ett intervall av anpassade aviseringar och Levereringsmetoder hålla administratörer uppmärksamma på viktiga detaljer och kritiska system som måste uppmärksammas för konsekvent service. Anturis kan spåra standardprestandamätningar på servrar och övervaka nätverk för trafik för att förbättra bandbredd och hjälpa till att identifiera problemområden där förändringar kan behövas. Anturis erbjuder ett urval av gratis och betalda planer för att passa ditt nätverk.

12. LogicMonitor

LogicMonitor

Annan SaaS molnbaserad prestationsövervakningslösning, LogicMonitor ger samma flexibla fördelar till dynamiska nätverksmiljöer som kan använda en mer mobil övervakningsprogram. Kunna vara snabbt distribueras och dra nytta av automatisk upptäckt av enheter, LogicMonitor kan analysera resursanvändning både på plats och molnbaserad infrastruktur.

EN anpassad instrumentpanel kan ha informationsutrymme för att ge information till grupper eller personal som behöver det mest. Med ett brett utbud av alternativ för datapresentation, denna information kan anpassas för att snabbt ge viktiga detaljer om användningsstatistik, systembelastningar, och applikationsprestanda.

Flexibel larm och möjligheten att övervaka och analysera nätverkskonfigurationer i realtid ger ytterligare verktyg för LogicMonitor. Den kan aktivt övervaka konfigurationsändringar och leta efter prestandakonsekvenser för att ge ständigt föränderliga nätverk värdefull insikt i nätverkets allmänna hälsa. LogicMonitor erbjuder en 14-dagars gratis testversion på deras webbplats.

Välja ett övervakningsverktyg för server och applikationer

SolarWinds Server och Application Monitor och PRTG Network Monitor är två av de högsta prestandaverktygen på denna lista. De olika infrastrukturer de kan övervaka har gjort dem två av de bästa övervakningsverktygen för prestanda i världen.

SolarWinds Server och Application Monitor kan övervaka hårdvara såväl som AWS och Azure IaaS infrastruktur.

PRTG Network Monitor har sin egen unika sensorer som du kan ladda ner för att övervaka enskilda verktyg. För mindre organisationer, PRTG Network Monitor är ett särskilt bra val. Anledningen är att det finns en gratisversion som stöder upp till 100 sensorer. 100 sensorer kommer att täcka många mindre nät utan den rejäl prislappen som är associerad med nätverksövervakningsprodukter.

Det är värt att nämna att båda verktygen ger bekvämligheter också till bordet. PRTG Network Monitor och SolarWinds Server och Application Monitor var och en har en autodiscovery-funktion för att identifiera enheter i ditt nätverk automatiskt. Autodiscovery ser till att du alltid arbetar med den mest uppdaterade versionen av din nätverksmiljö.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 75 =