10 bästa verktygen för penetrationstest

Bästa penetrationstestverktyg


Penetrationstester, eller penntester som de är kända i allmänhet, består främst av hacka eller cyberattackera ditt eget system så att du kan avgöra om det finns några sårbarheter som kan utnyttjas av tredje parter.

Denna process används för att stärka en webbapplikationsbrandvägg, och den ger en stor mängd insikt som kan användas för att förbättra vårt systems säkerhet, vilket är avgörande för alla typer av organisationer. Penntester är helt enkelt mycket effektivare och effektivare med specialiserade verktyg, och det är därför vi idag ska utforska de bästa där ute.

Vi får detaljerad information om vart och ett av verktygen nedan, men om du bara har tid till en snabb sammanfattning, här är vår lista över de bästa verktygen för penetrationstest:

 1. Netsparker Security Scanner (GET DEMO) Kan hantera storskaliga operationer, använder automatisering för att kontrollera om det är felaktigt.
 2. Acunetix-skanner (GET DEMO) Slick verktyg med massor av automatisering, kan upptäcka och fixa problem innan de uppstår.
 3. Network Mapper (NMAP) Gratis och öppen källkod för nätverksupptäckt och säkerhetsrevision.
 4. Metasploit Lightweight kommandoradsverktyg, pålitligt för att utvärdera och hålla dig uppdaterad av hot.
 5. Nötkött Solid kommandoradsverktyg, bra för att övervaka nätverkets "öppna dörr" - webbläsaren - för något ovanligt beteende.
 6. Wireshark En pålitlig nätverksprotokollanalysator med ett välkänt användargränssnitt, packar mycket kraft.
 7. w3af Python-baserad nätverksprotokollanalysator med liknande funktioner som Wireshark, men ändå mycket utdragbar.
 8. Acunetix-skanner Slick verktyg med massor av automatisering, kan upptäcka och fixa problem innan de uppstår.
 9. John the Ripper Fantastiskt lösenord cracker för kommandoraden för att testa hur säkra användarlösenorden i ditt nätverk är.
 10. Aircrack fokuserar främst på wifi-säkerhet och kända sårbarheter.
 11. Burp Suite Pen Tester Omfattande uppsättning verktyg, bra för att analysera och spåra trafik mellan servrar och klientwebbläsare.

Målet med ett pennprov är inte bara att hitta sårbara delar av ditt säkerhetssystem utan också att kontrollera efterlevnaden av din säkerhetspolicy i din organisation, mäta medvetenheten och omfattningen av säkerhetsfrågor, och ta en titt på möjligheten till vilka katastrofer som kan komma att komma ditt nätverk i händelse av en riktig cyberattack med utländska enheter.

Se även: Kurser för att lära sig etisk hacking online

I grund och botten gör penetrationstest att du kan avslöja svaghetsområden som du kanske inte har beaktat på annat sätt. Ofta står organisationer fast i sina sätt (eller blir helt enkelt apatiska), men penntestare erbjuder ett opartiskt och friskt perspektiv som kommer att resultera i starka förbättringar och antagandet av en mer proaktiv strategi.

De 10 bästa verktygen för testning av pennor

Med tanke på att ett penetrationstest är avsett att ge så viktig information beror dess framgång på att använda rätt verktyg. Detta är en komplex uppgift, så automatiserade verktyg gör det enklare och effektivare för testare att identifiera felen. Så här är de 10 bästa verktygen för penntestning (i ingen särskild ordning), enligt vår djupgående analys:

1. Netsparker Security Scanner (GET DEMO)

Netsparker Security scanner

De Netsparker webbapplikation för penntestning är helt automatisk. Det har blivit mycket populärt på grund av att utvecklare kan använda detta på många olika plattformar för hela webbplatser, inklusive webbtjänster och webbapplikationer. Den kan identifiera allt som penntestare behöver veta för att ställa en informerad diagnos - från SQL-injektion till skript på flera platser.

En annan egenskap som gör detta verktyg så populärt är att det gör det möjligt för pennprovare att skanna upp till 1 000 webbappar på en gång samtidigt som användarna också kan anpassa säkerhetsskanningar för att göra processen robust och effektivare. Den potentiella påverkan av sårbarheter är direkt tillgänglig; det drar nytta av svaga punkter på en skrivskyddad sätt. Denna bevisbaserade skanning garanteras vara effektiv, inklusive produktion av efterlevnadsrapporter bland andra fantastiska funktioner, inklusive förmågan att arbeta med flera medlemmar för samarbete, vilket gör det enkelt att dela fynd; det finns ingen anledning att ställa in något extra på grund av att skanningen sker automatiskt. Du kan registrera dig på deras webbplats för en gratis demo.

Netsparker Security ScannerRegister för en GRATIS demonstration

2. Acunetix-skanner (GET DEMO)

skärmdump av acunetix-skanner

Detta är ett annat automatiserat verktyg som gör att du kan genomföra penntester utan några nackdelar. Verktyget kan granska komplicerade hanteringsrapporter och problem och det kan hantera många av nätverkets sårbarheter. Det kan också inkludera sårbarheter utanför bandet. De Acunetix-skanner integrerar också problemspårare och WAF; det är definitivt den typ av verktyg du kan lita på eftersom det är ett av de mest avancerade verktygen i branschen. En av dess krönande resultat är dess exceptionellt höga detekteringsgrad.

Detta verktyg är fantastiskt och täcker mer än 4500 svagheter. Inloggningssekvensinspelaren är enkel att använda; den skannar områden som är skyddade av lösenord. Verktyget innehåller AcuSensor-teknik, manuella penetrationsverktyg och inbyggd sårbarhetstest. Det kan genomsöka tusentals webbsidor snabbt och också köra lokalt eller genom molnlösningar. Du kan registrera dig för en gratis demo på deras webbplats.

Acunetix ScannerRegister för en GRATIS demonstration

3. Network Mapper (NMAP)

Skärmdump som visar nmaprapportering om vilka värdar den har hittat

NMAP är ett utmärkt verktyg för att upptäcka alla typer av svagheter eller hål i organisationens nätverk. Dessutom är det också ett bra verktyg för revisionsändamål. Vad detta verktyg gör är att ta råa datapaket och bestämma vilka värdar som är tillgängliga i ett visst segment av nätverket, vilket operativsystem som används (aka fingeravtryck) och identifiera olika typer och versioner av datapaketets brandväggar eller filter som en viss värd använder.

Precis som namnet antyder, skapar det här verktyget en omfattande virtuell karta över nätverket, och det använder den för att kartlägga alla större svagheter som kan utnyttjas av en cyberattacker. NMAP är användbart för alla steg i penetrationstestprocessen. Det bästa av allt är att det är gratis.

4. Metasploit

10 bästa verktygen för penetrationstest

Metasploit är ett exceptionellt verktyg eftersom det faktiskt är ett paket med många penntestverktyg, och det som är fantastiskt är att det fortsätter att utvecklas och växa för att hålla jämna steg med de förändringar som ständigt kommer upp. Detta verktyg föredras av både cybersecurity-experter och certifierade etiska hackare, och de bidrar med sin kunskap till plattformen för att hjälpa den växa, vilket är bra. Metasploit drivs av PERL, och den kan användas för att simulera alla slags penetrationstester du behöver. Dessutom kan Metasploit anpassas och har bara en process på fyra steg, så det är supersnabbt.

De tillgängliga funktionerna hjälper dig att avgöra vilka förpackningar du ska använda och du kan också anpassa dem. Du kan också konfigurera dem med en IP-adress och fjärrportnummer. Dessutom kan du också konfigurera nyttolasten med IP-adressen och det lokala portnumret. Du kan sedan bestämma vilken nyttolast du vill distribuera innan du startar exploaten på det avsedda målet.

Metasploit integrerar också ett verktyg som heter Meterpreter, som visar alla resultat när en exploit inträffar, vilket innebär att du enkelt kan analysera och tolka resultat och formulera strategierna mycket mer effektivt.

Relaterat: Metasploit Cheat Sheet

5. BEEF

beEF-skärmdump

Den här typen av penntestningsverktyg är bäst lämpad för att kontrollera webbläsare eftersom det är utformat för att bekämpa attacker med webben. Det är därför det tenderar att gynna mobilklienterna mest. Det här verktyget använder GitHub för att hitta sårbarheter, och det bästa med det här verktyget är att det undersöker svagheter bortom nätverksomkretsen och klientsystemet. Tänk bara på att detta är specifikt för webbläsare eftersom det kommer att titta på sårbarheter inom ramen för en enda källa. Den ansluter till flera webbläsare och låter dig starta riktade kommandomoduler.

6. Wireshark

Wireshark skärmdump

Wireshark är ett nätverksprotokoll och datapaketanalysator som kan fiska ut säkerhetssvagheter i realtid. Live-data kan samlas in från Bluetooth, Frame Relay, Ipsec, Kerberos, IEEE 802.11, alla anslutningar baserade på Ethernet och mer.

Den största fördelen med detta verktyg har är att resultaten av analysen produceras på ett sådant sätt att även kunder kan förstå dem vid första anblicken. Penna testare kan göra så många olika saker med det här verktyget, inklusive färgkodning, för att möjliggöra en djupare undersökning och för att isolera enskilda datapaket som har högsta prioritet. Det här verktyget är ganska praktiskt när det gäller att analysera säkerhetsrisker som är förknippade med information och data som skickas till formulär på webbaserade appar.

Relaterat: Wireshark Cheat Sheet

7. w3af (Web Applications Attack and Audit Framework)

w3af skärmdump

Denna paket med penetrationstest skapades av samma utvecklare av Metasploit, och dess mål är att hitta, analysera och utnyttja alla säkerhetssvagheter som kan finnas i webbaserade applikationer. Paketet är komplett och har många verktyg, inklusive falska av användaragent, anpassade rubriker till förfrågningar, DNS-cache-förgiftning eller DNS-förfalskning och många andra attacktyper.

Det som gör W3AF till ett så komplett verktyg är att parametrarna och variablerna snabbt kan sparas i en Session Manager-fil. Detta innebär att de snabbt kan konfigureras och återanvändas för andra penntester på webbappar, vilket sparar mycket tid eftersom du inte behöver ange alla parametrar och variabler varje gång du behöver dem. Dessutom visas testresultaten i grafiska och textformat som gör det lätt att förstå.

Ännu en bra sak med appen är att databasen innehåller de mest kända hotvektorerna och anpassningsbara exploit manager så att du kan utföra attacker och utnyttja dem maximalt.

8. John the Ripper

john the ripper

Detta är ett välkänt verktyg och är en extremt elegant och enkel lösenords cracker. Det här verktyget låter dig bestämma eventuella okända svagheter i databasen, och det gör du genom att ta textsträngprover från en ordlista med komplexa och populära ord som finns i den traditionella ordboken och kryptera dem i samma format som det lösenord som finns manipulerad. John the Ripper är enkelt och effektivt och är ett starkt rekommenderat tillägg till verktygssatsen för alla väl förberedda penntestare.

9. Aircrack

airckrack

Aircrack är ett måste-ha verktyg för att upptäcka brister i trådlösa anslutningar. Aircrack gör sin magi genom att fånga datapaket så att protokollet är effektivt att exportera genom textfiler för analys. Det stöds av olika operativsystem och plattformar, och det erbjuder ett stort utbud av verktyg som gör att du kan fånga paket och exportera data, testa WiFi-enheter och drivrutinsfunktioner och många andra saker.

10. Burp Suite Pen Tester

Burp Suite

Detta verktyg innehåller alla nödvändigheter för att framgångsrikt utföra skanningsaktiviteter och avancerad penetrationstest. Det här faktum som gör det idealiskt att kontrollera webbaserade appar, eftersom det innehåller verktyg för att kartlägga tackytan och analysera förfrågningar mellan destinationsservrar och webbläsaren. Det gör det genom att använda webbpenetrationstest på en Java-plattform. Det finns på många olika operativsystem, inklusive Windows, Linux och OS X.

Slutsats

Penna är mycket viktiga för säkerhetssystemens integritet i alla typer av organisationer, så att välja rätt verktyg för varje enskilt jobb är viktigt. De tio verktygen som presenteras här idag är alla effektiva och effektiva för vad de var utformade för att göra, vilket innebär att de kommer att göra det möjligt för penntestare att göra det bästa möjliga jobbet för att ge organisationer den information och varning de behöver. Målet här är att stärka system och eliminera all sårbarhet som kommer att äventyra systemintegritet och säkerhet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7