10 bästa Microsoft Hyper-V-övervakningsverktyg

10 bästa Microsoft Hyper-V-övervakningsverktyg


Ökningen av virtualiserad infrastruktur och virtuella maskiner har haft betydande konsekvenser för nätverksadministratörer. Väl etablerade nätverksövervakningspraxis har skakats upp när företag har infört plattformar för prestationsövervakning och Hyper-V-övervakningsverktyg för att övervaka virtuell infrastruktur.

Nu när så många företag använder Microsoft Hyper-V för att leverera virtuella tjänster har ett antal Hyper-V-övervakningsverktyg skapats för att övervaka dessa resurser. Även om detta har lagt många val till marknaden har det gjort det svårt att säga vilken övervakningsplattform som är den mest effektiva. I den här artikeln ska vi titta på de bästa Hyper-V-övervakningsverktygen för övervakning av virtuell infrastruktur.

Om du bara har tid för en snabb blick, här är vår lista över de bästa övervakningsverktygen för Microsoft Hyper-V:

  1. SolarWinds Virtualization Manager (GRATIS PRÖVNING) Ett sofistikerat VM-övervakningsverktyg från branschledaren. Täcker Azure och AWS samt Hyper-V- och VMWare-virtualisering på plats.
  2. SolarWinds VM Monitor (GRATIS VERKTYG) Gratis alternativ från SolarWinds för budgetmedvetet. Begränsad till en server.
  3. PRTG Network Monitor En integrerad nätverks-, server- och applikationsövervakningssvit som är idealisk konfigurerad för VM-övervakning. Kör på Windows Server och är specialiserad på Hyper-V-virtualiseringar.
  4. ManageEngine OpManager Hyper-V, VMWare och Xen-övervakning. Det här verktyget installeras på Windows Server och Linux.
  5. ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor Ett gratis verktyg från ManageEngine tillägnad virtualiseringar implementerade med Hyper-V.
  6. eG Enterprise Webbaserad Hyper-V-övervakningslösning med ett massabatterat prenumerationsavtal.
  7. LogicMonitor Molnbaserad Hyper-V-skärm med tre abonnemangsnivåer.
  8. Veeam One En bildskärm för Microsoft Hyper-V och VMware vSphere som körs på Windows.
  9. dynatrace En Hyper-V-prestationsmonitor med fantastiska live-feedback-skärmar och avancerad diagnostik.
  10. Turbonomic Hantera Hyper-V, vSphere, KVM och PowerVM-implementering med detta liveövervaknings- och kapacitetsplaneringsverktyg.

Varför är Hyper-V-övervakningsverktyg viktiga?

Innan vi tittar på de bästa Hyper-V-övervakningsverktygen kommer vi att titta på varför de är viktiga. Det främsta skälet till att övervakningsverktyg behövs är att Hyper-V-tjänster är virtualiserade och otillgängliga för administratörer (särskilt jämfört med fysisk infrastruktur).

Låst i en enhet kan det finnas dussintals olika virtuella maskiner. Med tanke på att det här är konkreta hårdvara kan det vara lätt att tappa reda på dem och missa prestandaproblem. Att använda ett nätverksövervakningsverktyg som kan övervaka Hyper-V bidrar till att öka synligheten över dessa virtuella tjänster.

Utan ett virtualiseringsverktyg av hög kvalitet riskerar administratörer att förlora reda på virtuella resurser. Underlåtenhet att upprätthålla virtuella resurser resulterar i prestationsproblem och kan lämna nätverket sårbart för cyberattacker. I den här artikeln tittar vi på de bästa övervakningsverktygen för Microsoft Hyper-V för att övervaka ditt nätverk.

De bästa övervakningsverktygen för Hyper-V från Microsoft

1. SolarWinds Virtualization Manager (GRATIS PRÖVNING)

SolarWinds Virtualization Manager

Först upp på den här listan har vi SolarWinds Virtualization Manager, ett nätverksövervakningsverktyg som är utformat för att hantera virtuella resurser. SolarWinds Virtualization Manager visar hälsostatus för virtualiserade resurser som Hyper-V genom en färgkodad instrumentbräda. Virtuella resurser kategoriseras som Upp, Ner, Kritisk, Varning, Stänga av, Onåbar och Extern för att berätta allt som händer med dina anslutna tjänster.

För att hålla din övervakning lyhörd, SolarWinds Virtualization Manager har ett varningssystem. Varningssystemet kan övervaka Hyper-V-problem som hög CPU-användning och latens för att varna dig om dålig prestanda. Varningar är förkonfigurerade utanför boxen och kan visas i en översikt på instrumentpanelen.

En särskilt användbar funktion som erbjuds av SolarWinds Virtualization Manager är kapacitetsplanering. SolarWinds Virtualization Manager kan förutsäga CPU, minne och nätverksresurser du behöver för framtida Hyper-V-användning. Prognoser för kapacitetsplanering visas för dig i form av grafer så att du är helt medveten om de resurser du kommer att behöva stödja i framtiden.

Övergripande SolarWinds Virtualization Manager erbjuder en omfattande övervakningsupplevelse för virtuella resurser. Om du vill övervaka hälsostatus och lagringsanvändning för dina virtuella maskiner är det här verktyget väl värt att överväga. SolarWinds Virtualization Manager börjar till ett pris av $ 2 995 (2 275 £). Det finns även en 30 dagars gratis prövotid tillgängliga.

SolarWinds Virtualization Manager Ladda ner 30-dagars GRATIS testversion

2. SolarWinds VM Monitor (GRATIS VERKTYG)

SolarWinds VM Monitor

SolarWinds VM Monitor är ett gratis verktyg för övervakning av virtuella maskiner som kan användas för att övervaka Hyper-V och VMware. På SolarWinds VM Monitor du kan visa CPU, minnesanvändning, nätverksanvändning, och antal löpande VM: er. Användargränssnittet är inte lika modernt som andra verktyg på den här listan, men det ger dig synlighet över de grundläggande VM-prestandamätningarna.

Du kan också använda det här verktyget för att se mer detaljerad VM-information, t.ex. VM-namn, gäst OS, och VM-tillstånd. Dessa detaljer gör det lättare att navigera i din virtuella infrastruktur. Du kan också övervaka för VM-problem som prestandadegradering genom att använda tröskelindikatorer. Du kan till exempel ställa in Varning och Kritisk indikatorer om CPU-användning eller Minne korsar en fördefinierad procentandel.

SolarWinds VM Monitor är ett verktyg som är idealiskt för mindre organisationer som söker upplevelse av virtuella maskinövervakningar. Det är viktigt att notera att SolarWinds VM Monitor bara kan övervaka en server åt gången. Om du vill övervaka fler servrar måste du köpa SolarWinds Virtualization Manager. SolarWinds VM Monitor kan laddas ner gratis här.

SolarWinds VM MonitorDownload 100% GRATIS verktyg

3. Paessler PRTG Network Monitor

PRTG Network Monitor

Nästa upp har vi PRTG Network Monitor, ett verktyg som erbjuder en strömlinjeformad erfarenhet av övervakning av virtuella maskiner. PRTG Network Monitor kan övervaka status, CPU-användning, minne, och trafik av Hyper-V-servrar. Det finns till och med sensorer som är dedikerade till övervakning av Hyper-V-servrar. Till exempel Hyper-V Host Server Sensor övervakar CPU-användning, antal värdhälsokritiska värden, antal insatta sidor och nätverkstrafik.

PRTG Network Monitor har ett aviseringssystem som kan spåra viktiga Hyper-V-mätvärden med tröskelvärden. Användaren ställer in en parameter för ett värde som CPU-användning och när ett fördefinierat värde har överskridits genereras en varning. Varningar skickas via e-post, SMS, och pushnotifikationer. Att kunna ställa prestandetrösklar ger dig kontroll över när du får aviseringar.

En av de största försäljningsställena för PRTG Network Monitor är att det är tillgängligt gratis för upp till 100 sensorer. Betalda versioner av PRTG Network Monitor börjar på $ 1600 (1 213 £) för 500 sensorer till PRTG XL5 för obegränsade sensorer $ 60 000 (£ 45,524). Det finns också en testversion tillgänglig.

4. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

Nästa upp på den här listan har vi ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager är en nätverksmonitor som har övervakningsmöjligheter för virtuella maskiner. Med ManageEngine OpManager du kan upptäcker automatiskt Hyper-V-infrastruktur. När en enhet har upptäckts finns det över 40 olika bildskärmar du kan använda för att spåra CPU, disk, och minne av en Hyper-V-server. Detta ger dig all synlighet du behöver för att identifiera vad som händer.

Plattformen erbjuder också över 70 Hyper-V-rapporter. Varje rapport kan genereras i PDF, CSV och XLS. Alla rapporter kan anpassas så att du kan välja den information du vill skicka vidare till ditt team. Till exempel kan du skapa en rapport om de mest och minst utnyttjade värdarna att dela.

Det finns också varningar så att du blir meddelad när en Hyper-V-resurs går ner. Meddelanden skickas via e-post och SMS. Live varningar visas i felhanteringsmodulen. Här kan du se svårighetsgraden av varningen, den tid då den senast uppdaterades och ett stödmeddelande om programmet. Att ha larminformation lätt tillgänglig gör det enklare att köra felsökning när något går fel.

ManageEngine OpManager är tillgängligt för Windows och Linux. Det finns två versioner av ManageEngine OpManager att köpa: Essential- och Enterprise-versionerna. Essential-versionen kostar 715 $ (542 £) och stöder upp till 1 000 enheter med Hyper-V, VMware och Xen-övervakning. Enterprise-versionen kostar $ 19.795 (£ 15.024) och stöder 10.000 enheter. Det finns också en gratis provversion som du kan ladda ner här.

5. ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor

ManageEngine Free Hyper-V Performance monitor

ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor är ManageEngines kostnadsfria alternativ till ManageEngine OpManager. Med det här verktyget kan du övervaka alla versioner av Hyper-V upp till Hyper-V Server 2012 R2. Med det här verktyget kan du mäta statistik som t.ex. CPU-användning, minnesanvändning, diskläs / skrivhastighet, och nätverk Rx / Tx. Du kan också spåra antalet virtuella maskiner som är aktiva och spåra deras hälsostatus.

Trösklar kan anpassas så att du kan konfigurera parametrar för CPU-användning och se varningar när du behöver vidta åtgärder. Även om varningssystemet inte är så komplett som ManageEngine OpManager, det ger dig tillräckligt med synlighet för att se när Hyper-V-servrar har problem.

Prestationsrapporter kan också skapas i realtid för att analysera värdar och VM: er. Dessa rapporter innehåller detaljer om CPU, hårddiskanvändning, minne, drifttid, och OS. Rapporter kan skrivas ut eller mailas till andra medlemmar i ditt team.

ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor är ett verktyg som är lämpligt för mindre organisationer som vill övervaka Hyper-V-infrastruktur utan att betala för en komplett nätverksövervakningsplattform. Du kan ladda ner detta verktyg gratis på Windows via den här länken här.

6. eG Enterprise

Ex. Enterprise-skärmdump

eG Enterprise är en annan högt ansedd webbaserad Hyper-V-övervakningslösning. eG Enterprise ger fullständig transparens över Hyper-V-infrastruktur med agentbaserad eller agentlös övervakning. Verktyget kan mäta resurshälsa, status, CPU-användning, minnesanvändning, diskanvändning, nätverksanvändning, och I / O-aktivitet av servrar. All den här informationen kan ses via performance-instrumentpanelen i realtid.

Men vad som gör eG Enterprise ett framstående erbjudande är dess diagnostiska kapacitet för rotorsaker. eG Enterprise använder förkonfigurerade trösklar och auto-baslinjer för mätvärden för att upptäcka prestandahändelser så tidigt som möjligt. När en händelse har upptäckts, pekar den automatiska diagnosteknologin på orsaken.

Det finns många prissättningsalternativ tillgängliga för eG-företag med alternativ att distribuera lokalt eller i molnet. Det finns ett gratis Easy Evaluation-paket som är distribuerat med moln och stöder upp till fem servrar. Andra lokala paket inkluderar

Perpetual License, som börjar från $ 10 000 (£ 7 592) medan prenumerationer börjar på $ 300 (£ 227) per månad.

För att kunna se priset på det molninriktade SaaS-paketet måste du kontakta företaget direkt. Det finns också en kostnadsfri testversion som du kan ladda ner här.

7. LogicMonitor

Logic Monitor Hyper-V

LogicMonitor är en annan väl respekterad Hyper-V-övervakningslösning som är mycket enkel att konfigurera. LogicMonitor upptäcker automatiskt virtuella Hyper-V-maskiner så att du kan övervaka prestandamätningar som CPU-användning, minnesanvändning, och nätverk genomströmning. Du kan se den här informationen som diagram på prestationsdashbordet för att identifiera nya trender från en glimt.

dock, LogicMonitor s övervakningsmöjligheter går långt utöver det virtuella och kan också hantera server- och chassiövervakning. Verktyget upptäcker automatiskt hårdvaran som används för att köra din Hyper-V-infrastruktur. När hårdvaran har hittats övervakas hårdvaran genom att titta på strömförsörjning, temperatur och fläkthastighet. Att hålla reda på fysisk maskinvara garanterar att din virtuella infrastruktur stöds tillräckligt.

Det finns tre prisalternativ tillgängliga för LogicMonitor: den Start, Proffs och Företag versioner. Var och en börjar kl 50, 100, och 200enheter respektive. Du måste dock kontakta företaget direkt för att få en offert. Det finns även en 14-dagars gratis provperiod version du kan ladda ner här.

8. Veeam One

Veaam One

Veeam One är en prestationsövervakningsplattform för Windows som erbjuder en pålitlig Hyper-V-övervakningsupplevelse. Veeam One övervakar ditt nätverk i realtid för att spåra prestandan för Microsoft Hyper-V och VMware vSphere-infrastruktur. Detta verktyg övervakar status, prestanda, och tillgänglighet av virtuell infrastruktur för att hitta om det finns några prestationsproblem.

De Veeam One plattform kommer med över 200 förinställda larm för att hålla dig uppdaterad om ändringar i din virtuella infrastruktur. Det finns en intelligent diagnostikfunktion som fungerar tillsammans med varningar till identifiera orsaken till prestandafrågor. Användaren kan till och med implementera automatiska saneringsåtgärder som konfigurerar automatiska svar när vissa varningar har tagits upp. Den intelligenta diagnostiken av Veeam One gör den idealisk för större företag som vill automatisera Hyper-V-övervakningsprocesser.

Det finns två versioner av Veeam One tillgängligt: Komplett upplaga och den Community Edition. Komplett utgåva är den fullständiga produkten och Community Edition är en begränsad version som är tillgänglig gratis. Du kan ladda ner en gratis provversion av Veeam One via den här länken här.

9. Dynatrace

dynatrace

dynatrace är ett avancerat APM-verktyg med Hyper-V-övervakningsfunktioner. Med det här verktyget kan du se en interaktiv karta av dina Hyper-V-resurser. Kartan visar hur dina virtuella och fysiska resurser ansluter till varandra. tillämpningar, tjänster, processer, värdar, och Datacenter är alla ritade på kartan så att du kan navigera och ger dig ett topp-ner-perspektiv över hela datacentret.

När det gäller övervakning av Hyper-V-mätvärden, dynatrace erbjuder mätvärden som läsa skriva, genomströmning, och lOP. Om en prestationsproblem uppstår då dynatrace börjar automatiskt analysera och lokalisera grundorsaken. Verktyget kan identifiera om orsaken är i det virtuella eller applikationslagret.

När det gäller diagnostiska funktioner och avancerade övervakningsfunktioner för Hyper-V, dynatrace är ett utmärkt verktyg i den här listan. Men för att se priset på dynatrace måste du kontakta företaget direkt. Med det sagt finns det också en 15-dagars gratis provperiod som du kan ladda ner här.

10. Turbonomi

Turbonomisk hyper-v

Äntligen har vi det Turbonomic. Turbonomic är ett virtualiseringshanteringsverktyg som kan övervaka Hyper-V, vSphere, KVM, och PowerVM. Verktyget kommer med integrationer för Microsoft Hyper-V, VMware, KVM, Redhat Enterprise Linux, IBM Power VM och Citrix. Lagring och nätverksanvändning av Hyper-V-resurser kan övervakas för att förhindra dålig prestanda. Alla instrumentpaneler som denna information visas på kan enkelt kopieras och delas med andra viktiga beslutsfattare.

En intressant funktion som erbjuds av Turbonomic är kapacitetsplanering. Plattformen simulerar miljöförändringar i nya arbetsbelastningar för att se om resursallokering kan upprätthålla den avsedda användningen. Plattformen kan sedan besluta om man vill begränsa eller tillhandahålla mer kapacitet. Det fantastiska med detta är att det minskar den tid du behöver för att tillhandahålla virtuella resurser och optimera användningen av virtuella maskiner.

Turbonomic kanske inte är lika intuitivt som några av de andra verktygen i den här listan men det ger de grundläggande övervakningsfunktionerna för att spåra och hantera en rad Hyper-V-resurser. För att se en offert för Turbonomic måste du kontakta säljteamet direkt. Det finns även en 30 dagars gratis prövotid tillgänglig här.

Bästa Microsoft Hyper-V-övervakningsverktyg: SolarWinds Virtualization Manager och PRTG Network Monitor

För miljöer som använder Microsoft Hyper-V är Hyper-V-övervakningsverktyg avgörande för att övervaka resursprestanda. Att använda ett Hyper-V-övervakningsverktyg hjälper till att hålla virtuella resurser underhållna och skyddade mot prestandaförsämring. Verktyg som SolarWinds Virtualization Manager och PRTG Network Monitor erbjuda den bästa Hyper-V-övervakningsupplevelsen för företagsanvändare.

Av de två verktygen, SolarWinds Virtualization Manager passar bättre för de användare som vill övervaka statusen för Hyper-V-resurser. Å andra sidan passar PRTG Network Monitor bättre för användare som vill konfigurera sensorer och binda dem till ett konfigurerbart varningssystem.

Den gratis versionen av PRTG Network Monitor är också ett bra alternativ för de mindre organisationer som inte har råd med ett dyrare verktyg. Om du håller dig med PRTG Network Monitor kan du helt enkelt uppgradera till exklusiv med din virtuella infrastruktur för att hålla koll på Hyper-V-servrar.

Om en sak är tydlig med Hyper-V-resurser är det att virtuell infrastruktur måste hanteras precis som fysisk infrastruktur. Att övervaka virtuella resurser så nära som du gör fysiska maskiner är nyckeln till att hålla resurser som Microsoft Hyper-V väl underhållna.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =