10 bästa lösningar för slutpunktsskydd

Endpoint Protection Solutions


Vad är Endpoint Protection?

Endpoint protection är en säkerhetslösning som hanterar säkerhetsproblem i slutpunkten, säkrar och skyddar slutpunkter mot nolldagars utnyttjande, attacker och oavsiktlig dataläckage till följd av mänskliga fel.

Vi får en hel del detaljer om vart och ett av verktygen som skapade den här listan, men om du inte har tid att läsa igenom till slutet, här är vår lista över 10 bästa lösningar för endpoint-skydd:

  1. SolarWinds hotmonitor (GRATIS TRIAL) En kombinerad slutpunkt- och nätverksskyddslösning.
  2. Bitdefender Gravity Zone Endpoint Security Skydd för enheter som kan kombineras med nätverksskydd.
  3. Sophos Intercept X Endpoint Ett AI-baserat säkerhetssystem.
  4. ESET Endpoint Security Endpoint-skydd som inkluderar nätverksskyddsverktyg.
  5. Trend Micro Apex One En blandning av traditionella och innovativa skyddstekniker.
  6. Symantec Endpoint Detection and Response Avancerad malware och intrångsskydd
  7. Panda Endpoint Protection Skydd för nätverksdatorer som hanteras från molnet.
  8. CounterTack GoSecure ESL Förutsägbart, AI-driven endpoint-skydd.
  9. Malwarebytes Endpoint Protection Molnbaserat skydd för datorer i ett nätverk.
  10. Cylance Protect AI-hotskydd för slutpunkter.

Varför slutpunktskydd?

Så fort antivirusproducenter producerar en lösning på en bit malware, upptäcker hackare en annan attackstrategi. Nya virus, för vilka en motgift ännu inte har skapats, kallas "nolldagar" -attacker. Hackare kan fortsätta att orsaka skador på datorer från företag och allmänheten genom att hålla en virusproduktionsrörledning igång.

Veta att det kommer alltid att finnas ett annat virus I horisonten att hantera har cybersecurity-företag valt en ny strategi. Istället för att försöka identifiera enskilda virus och arbeta med block för dem, fokuserar företag nu på att upptäcka anomalt beteende och låsa ner nyckeltjänster på datorer och datoriserade enheter för att förhindra manipulation.

Denna nya strategi är bredare än antivirus- eller antimalware-metoden för en applikation för att försvara en dator. Många inkludera inte längre en virusdatabas, vilket enligt vissa branschdefinitioner innebär att de inte kvalificerar sig för etiketten ”antivirus.” Ett nytt buzzord som dyker upp i fältet är ”ersättning” -teknologi. Dessa nya cybersecurity-sviter ersätter antivirussystem helt med ett nytt AI-baserat baslinje- och avvikelsedetekteringssystem.

Paraplytermen som tillämpas på alla cybersäkerhetsinsatser för att skydda en enhet som är ansluten till ett nätverk, i motsats till själva nätverket, är "slutpunktskydd.”Denna granskning kommer att titta på ledarna inom skyddet av slutpunkterna och hur var och en av dessa leverantörer av cybersäkerhet närmar sig uppgiften att skydda användarenheter.

Det finns inget enda lösningsformat för ersättningsteknologi. Den definierande funktionen för slutpunktskydd är att den är baserad på den enhet som användaren har åtkomst till. I vissa fall levereras den lösningen från en extern källa, men dess prioritet är att skydda enskilda enheter, inte ett helt system med nätverksanslutna enheter.

Brandväggar betraktas inte som en del av slutpunktskyddet. Detta beror på att de är utformade för att skydda nätverk. I många inhemska implementationer kör brandväggar på en dator och fungerar för att skydda bara en dator. Brandväggar är emellertid utformade för att blockera trafik, medan endpoint-skyddet ser på processerna som körs på en dator.

Det finns vissa typer av strategier för cybersäkerhet som faller både i nätverksskyddskategorierna och slutpunktskyddskategorierna. Ett exempel på dessa är cyberdefense som fokuserar på att analysera loggfilmeddelanden för att upptäcka skadlig aktivitet - den strategin kan tillämpas på både nätverks- och slutpunktsskydd.

De bästa skyddssystemen för slutpunkter

Även om attacker på privatägda enheter är av allvarlig oro, är cybersecurity-branschens huvudfokus på lösningar för att försvara företag. Företagsköpare behöver skydd för all sin utrustning, inklusive nätverk och slutpunkter. Så många slutpunktsskyddssystem utgör en del av en svit med program som täcker hela teknikinfrastrukturen. I den här guiden kommer vi bara att specificera de moduler som skyddar slutpunkter.

Du kan läsa mer om dessa alternativ i följande avsnitt.

1. SolarWinds Threat Monitor (GRATIS TRIAL)

SolarWinds hotmonitor

De SolarWinds hotmonitor är ett bra exempel på utvecklingen inom slutpunktsäkerhet till en komplett svit av attackskydd. Detta är en del av en övergripande systemsäkerhetstjänst som hanteras från molnet. Verktyget använder logganalys och skyddsmetoder som härrör från SIEM (Systeminformation och Event Management).

Huvudmodulen i Threat Monitor undersöker loggfiler för varningsskyltar. Nästan varje handling som sker på din dator och i ditt nätverk genererar ett loggmeddelande. Dessa loggmeddelanden samlas inte automatiskt. Många företag ignorerar bara denna fantastiska källa till systeminformation som kommer att belysa anomal aktivitet som orsakas av skadliga program eller obehörig åtkomst.

Threat Monitor är inte bara slutpunktssäkerhet eftersom den också täcker nätverk. Tjänsten samlar alla dessa händelsemeddelanden och lagrar dem i filer för analys. Verktyget är ett Intrusion Protection System (IPS) vilket kan generera standardtecken på att något inte stämmer med ditt system. Traditionellt skydd mot skadlig programvara varnar dig för farliga processer. IPS går ett steg längre än att bara blockera processer eller ta bort en mjukvara eftersom det också kan blockera skadliga användare.

SolarWinds producerar en rad systemverktyg för säkerhet. Inom denna grupp av produkter är ett alternativ till Threat Monitor, som är Security Event Manager. Detta verktyg har mycket liknande funktioner som Threat Monitor. Du skulle också kunna dra nytta av Patch Manager. Att hålla din programvara uppdaterad är en viktig säkerhetsuppgift eftersom programvaruhus regelbundet producerar uppdateringar av sina produkter för att stänga nyupptäckta hackerutnyttjanden. Patch Manager skapar ett register över all din programvara och monitorer för uppdateringar för dessa. Det kommer automatiskt att lansera uppdateringarna åt dig.

Alla SolarWinds-produkter finns tillgängliga i tester och demonstrationer. Du kan få en 14-dagars gratis testversion av Threat Monitor.

REDAKTÖRENS VAL

Övervaka säkerhetshot i realtid och svara och rapportera från avlägsna platser. Gränssnittet är enkelt men ändå kraftfullt, enkelt att distribuera och fullt skalbar.

Ladda ner: SolarWinds hotmonitor

Officiell webbplats: SolarWinds.com

2. Bitdefender Gravity Zone Business Security

Bitdefender Gravity Zone

Bitdefender har varit en antivirusproducent (AV) sedan dess Det startade 2001. På senare tid har företaget flyttat sina försvarssystem från den traditionella antivirusmodellen till omfattande systemförsvarspaket. Företaget producerar nätverksskyddssystem såväl som slutpunktsskydd.

GravityZone innehåller en databas för detektering av signaturer, som liknar den traditionella metoden att titta igenom en lista med virusegenskaper. En annan likhet med traditionell AV-prestanda är att GravityZone avslutar virusprocesser och tar bort programmet. GravityZone lägger till procedurer för detektering av intrång i det lagret av AV-åtgärder.

Verktyget övervakar för försök att komma åt enheten och blockerar de kommunikationskällor som visar skadlig avsikt. Den spårar också vanliga aktiviteter på enheten till upprätta en baslinje av typiskt beteende. Anomal aktivitet som avviker från den baslinjen provocerar försvarsåtgärder. Åtgärderna inkluderar spårning av uppenbar exploateringsaktivitet som kännetecknar "zero-dayAttacker.

Utöver hotupplösningen kommer säkerhetssviten att stärka din enhets försvar. Denna modul i sviten innehåller en patchhanterare för att automatiskt installera uppdateringar av programvaran. Det krypterar också alla dina diskar för att göra data oläsliga för inkräktare. Paketet inkluderar också hot mot webhot, USB-kontroller och applikationsskärmar. Paketet innehåller också en brandvägg.

Bitdefender erbjuder en kostnadsfri testversion av GravityZone.

3. Sophos Intercept X

Sophos Intercept X

Sophos är en av de ledande implementatorerna av AI-metoder inom cybersecurity-industrin. Avlyssna X använder maskininlärning att fastställa en baslinje för regelbunden aktivitet på en enhet och sedan generera varningar när den upptäcker händelser som inte passar in i vanliga arbetsmönster. Det elementet i säkerhetssystemet upptäcker skadlig programvara och skadlig intrång. Ett andra element automatiserar svar att upptäcka problem.

Andra element i Intercept X-paketet fokuserar på specifika hottyper. Till exempel är CryptoGuard ett ransomware-blockeringssystem. Andra verktyg i paketet förhindrar skadlig programvara från att smyga till din enhet via en webbläsare. Detta system blockerar de metoder som används av fileless malware, som läcker på en dator från infekterade webbsidor. Ett annat verktyg kontrollerar nedladdningar efter virus och kommer att blockera nedladdningarna från att slutföra om ett virus snusas i filen när det laddas ner. På liknande sätt skannar programvaran alla kataloger efter skadlig programvara och kommer också att verifiera alla USB-minnepinnar när de är anslutna.

4. Trend Micro Apex One

Trend Micro Apex One

Trend Micro är en framträdande AV-producent som har gått över i mer sofistikerade lösningar för skydd av slutpunkter. Apex One är en blandning av gammalt och nytt. Det har fortfarande ett traditionellt anti-malware-system, men den hotdatabasen listar systemets sårbarheter snarare än virussignaturer. Apex One har lagt till beteendeövervakning för att förbättra försvar mot nolldagars attacker.

De hotjakt del av detta paket är ett värdbaserat intrångsdetekteringssystem med automatiserade försvarsåtgärder. Verktyget identifierar skadliga processer. Den dödar det programmet och isolerar programmet som startade det. Företaget kallar detta för "virtuell lappning." Det kommer att avbryta funktionerna i det problematiska programmet tills en patch är tillgänglig för att stänga utnyttjandet. Den processen tar automatiskt bort skadlig programvara eftersom dessa skadliga program aldrig får en uppdatering för att ta bort det besvärliga beteendet.

Apex One ger försvar mot kryptomining, ransomware och fileless malware liksom de traditionella trojanerna och virusen. Det här är en molnbaserad tjänst, men du måste installera en agent på din dator för att övervaka systemet. Detta körs på Windows och Windows Server.

5. ESET Endpoint Security

ESET Endpoint Security

ESET Endpoint Security skyddar ditt företags datorer från skadlig aktivitet som kan komma in i ditt nätverk. Det blockerar också all skadlig programvara från att ansluta till ditt nätverk. Detta kallas en "tvåvägs brandvägg" och det är den andra försvarslinjen. Den första försvarslinjen är ett värdbaserat system för förebyggande av intrång (HIPS) som övervakar händelsemeddelanden i loggfilerna på dina datorer.

De HIPS metodik letar efter mönster av skadligt beteende. Svaren på alla upptäckter kan automatiseras så att skador inte fortsätter under de tider då säkerhetssystemets instrumentbräda är utan tillsyn. Några av de åtgärder som detektionssystemet letar efter är botnetmeddelanden som genererar DDoS-attacker på andra datorer och ransomware.

Denna säkerhetstjänst körs på plats och kan installeras på Windows och Linux. En molnbaserad version är tillgänglig. ESET producerar också nätverksattackskyddsprogramvara.

6. Symantec Endpoint Detection and Response

Symantec Endpoint Detection and Response

Symantecs Endpoint Detection and Response använder sig av AI-metoder för att spåra skadlig aktivitet - detta kallas "hotjakt." Systemet är tillgängligt som en mjukvarumodul, som en apparat och som en molnbaserad tjänst. Om du väljer Cloud-versionen måste du fortfarande installera agentprogramvara på din webbplats. Detta körs på Windows och Windows Server. Den lokala programvaran körs på Windows, Windows Server, Mac OS och Linux. Endpoint Protection and Response är en uppgradering till Symantec basic Endpoint Protection-tjänst.

Systemet implementerar SIEM-procedurer för att kontrollera om oroande händelser skrivna i loggfiler. Det skapar också ett mönster för normalt beteende på enheten och ger en varning när processer på datorn avviker från denna post. De hotjägare skannar också kontinuerligt minne för skadlig aktivitet. Den håller register över alla aktivitetsmönster för långsiktig analys. Förutom att ta upp varningar kan systemet också utlösa automatiska åtgärder för att stänga av skadliga processer så snart de upptäcks. Du kan få Endpoint Detection and Response-systemet i en kostnadsfri testversion.

7. Panda Endpoint Protection

Panda Endpoint Protection

Endpoint Protection from Panda Security centraliserar skyddet för alla datorer som är anslutna till ditt nätverk. Det vill säga att du kan se alla säkerhetshändelser på alla datorer i ditt nätverk på en enda konsol, som tillhandahålls från molnet. Skyddet fungerar på stationära datorer, bärbara datorer, mobila enheter och servrar; dessa skyddade ändpunkter kan köra Windows, Windows Server, Mac OS, Linux eller Android. Företaget kallar detta "kollektiv intelligens."

Systemet kommer att kontrollera statusen för kringutrustning och direktanslutna enheter. Den fastställer en policybaserad linje och släpper sedan automatiskt processer som inte överensstämmer med profilen.

8. CounterTack GoSecure ESL

CounterTack GoSecure ESL

GoSecure är det främsta varumärket för cybersecurity-start, CounterTack. ESL står för Endpoint Security Lifestyle. Detta är en sårbarhetsövervakare och den innehåller inte någon antivirusmodul. Men det kommer att övervaka alla AV-system från tredje part som körs på dina nätverksanslutna slutpunkter.

Funktionerna i detta verktyg inkluderar tillgångsupptäckt, patchhantering, AV-övervakning, konfigurationshantering och sårbarhetsbedömning.

Förutsättningen för detta verktyg är att du bara behöver hålla ditt system tätt med all programvara uppdaterad för att skydda mot skadlig programvara. Denna tjänst levereras från molnet.

9. Malwarebytes Endpoint Protection

Malwarebytes Endpoint Protection

Malwarebytes säkerhetssystem skyddar endpoints som kör Windows och Mac OS. Detta är ett molnbaserat system, så det kommer att behöva åtkomst till ditt nätverk via din brandvägg.

Fjärrsystemet kommunicerar med en agent installerad på en av dina servrar. Agenten söker i datorerna på ditt system för att läsa igenom listor över aktiva processer, loggningsaktivitet. Därefter kontrolleras alla ovanliga aktiviteter som inte överensstämmer med detta mönster av normalt beteende. Detekteringssystemet för skadlig kod är också beroende av den traditionella AV-metoden för en hotdatabas som lagrar det karakteristiska beteendet hos kända virus.

Svar på upptäckta hot startas automatiskt. Skyddet sträcker sig till blockering av botnetaktivitet och vägran att låta webbläsare ladda infekterade webbsidor.

Malwarebytes erbjuder en kostnadsfri testversion av Endpoint Protection.

10. Cylance Protect

Cylance Protect

Cylance Protect är ett AI-baserat skyddssystem för slutpunkter som undanröjer behovet av a hotdatabas. Du kan välja att få Cylance Protect-programvaran att installera på din egen server, eller komma åt den som en molnbaserad tjänst med ett agentprogram installerat på en av dina webbplatser.

Tjänsten övervakar filåtgärder på dina datorer och blockerar installationen av skadliga program. Det skannar också minne för obehörig aktivitet, vilket kommer att blockera verksamheten för fileless malware. Sammantaget är Cylance-strategin utformad för att förhindra nolldagarsattacker genom att förhindra behovet av skadlig analys och hotresponsfördelning.

Hotåterställning sker omedelbart. Detta tar form av att blockera inkommande trafik från en misstänkt adress, starta upp inkräktare och döda skadliga processer.

Endpoint skydd i sammanhang

Som affärsanvändare kommer du att hantera många slutpunkter inom dina kontor och även fjärrdatorer som ägs av telekommunikation frilansare och hembaserade anställda. Ett öppet nätverk som innehåller fjärr- och användarägda enheter är sårbart för större risk än ett inbyggt kontors LAN.

Endpoint skydd är verkligen nödvändigt. Detta bör emellertid inte vara din enda försvarslinje mot skadlig programvara och inkräktare. Du bör beakta din IT-infrastruktur som helhet när du implementerar säkerhetsåtgärder och se till att ditt nätverk är skyddat av stark säkerhet samt genom att införa slutpunktskydd.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 36