Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο Linux με KVM

Πώς να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή στο Linux με KVM


Όταν πρόκειται για τη δημιουργία εικονικών μηχανών (VMs), υπάρχουν λίγες βοηθητικές εφαρμογές ως χρήσιμες βασισμένη στο πυρήνα εικονική μηχανή ή KVM. Το KVM είναι ένας υποβιβαστής τύπου 2 που αναπτύχθηκε από την Qumranet για τη δημιουργία και συντήρηση εικονικών μηχανών. Σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους δημιουργίας μιας εικονικής μηχανής στο Linux.

Αν είστε εξοικειωμένοι με άλλα εργαλεία όπως το VirtualBox, μην εκπλαγείτε αν βρείτε KVM λίγο off-putting από την αρχή. Το KVM δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη, αλλά σας επιτρέπει πολύ έλεγχο των παραμέτρων του εικονικού μηχανήματος. Μόλις αφιερώσετε χρόνο για να συνηθίσετε στην KVM τότε θα διαπιστώσετε ότι έχετε έναν τόνο επιλογών διαμόρφωσης που έχετε στη διάθεσή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να δημιουργήσουμε μια εικονική μηχανή στο Linux.

Απαιτήσεις:

 • Πρόσβαση σε ρίζες

Πακέτα:

 • qemu-kvm - Η κύρια συσκευασία
 • libvirt -Ο διακομιστής libvirtd
 • libvirt-client - Περιέχει virsh και άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
 • virt-install - Εγκατάσταση εικονικών μηχανών
 • virt-viewer - Κονσόλα οθόνης για εικονικές μηχανές

Ρύθμιση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε ότι η CPU έχει υποστήριξη για virtualization. Εννέα φορές από τις δέκα, η CPU θα έχει αυτό, αλλά πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

$ cat / proc / cpuinfo

Αφού εισαγάγετε αυτήν την εντολή, θέλετε να μετακινηθείτε στη λίστα αποτελεσμάτων μέχρι να δείτε το CPU 'σημαίες'. Οι σημαίες που ψάχνετε ονομάζονται svm και vmx. svm είναι αν τρέχετε έναν επεξεργαστή AMD και ο τελευταίος είναι αν η Intel είναι ο κατασκευαστής.

Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν φορτωθεί όλες οι απαραίτητες λειτουργικές μονάδες πυρήνα. Για να το ελέγξετε, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

# ls mod | grep kvm
kvm_intel 200704 0
kvm 598016 1 kvm_intel
irqbypass 16384 1 kvm

Στο παραπάνω παράδειγμα το kvm και kvm_intel έχουν τοποθετηθεί λειτουργικές μονάδες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν χρησιμοποιείτε επεξεργαστή AMD, τότε θα δείτε την ενότητα kvm_Amd. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενότητες δεν θα φορτωθούν αυτόματα. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να τα φορτώσετε με μη αυτόματο τρόπο, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

# modprobe kvm_intel

Για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση, πρέπει να φορτώσετε το libvirtd δαίμονα. Για να ξεκινήσετε τον δαίμονα libvirtd πρέπει να εισάγετε την ακόλουθη εντολή:

# enableactl - τώρα libvirtd

Δημιουργία εικονικής μηχανής

Τώρα που έχουμε φροντίσει για την αρχική ρύθμιση, είναι καιρός να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε την εικονική μηχανή μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να εισάγουμε το virt-install εντολή:

# virt-install - όνομα = linuxconfig-vm \
--vcpus = 1 \
--memory = 1024 \
--cdrom = / tmp / debian-9.0.0-amd64-netinst.iso \
- μέγεθος δίσκου = 5 \
--os-παραλλαγή = debian8

Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην παραπάνω εντολή και οι διάφορες επιλογές μπορούν να αναγνωριστούν ως εξής:

 • -Name επιλογή - Προσδιορίζει ένα όνομα στην εικονική μηχανή
 • -Vcpus - Καθορίζει τον αριθμό CPU που πρέπει να διαμορφωθούν
 • -μνήμη - επιλογή που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της διαθέσιμης μνήμης για το μηχάνημα φιλοξενίας σε MiB και -cdrom
 • -δίσκος - Χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του χώρου αποθήκευσης μέσων για τον επισκέπτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μεγέθους για να καθορίσετε το μέγεθος του εικονικού δίσκου και της διαδρομής για να καθορίσετε τη διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί για το δίσκο. Εάν δεν έχει επιλεγεί διαδρομή, ο δίσκος μπορεί να βρεθεί στο $ HOME / .local / share / libvirt / images
 • -Os-παραλλαγή - Χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση του επισκέπτη προς μία έκδοση λειτουργικού συστήματος. Αν θέλετε να δείτε όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα, μπορείτε επίσης να εισάγετε αυτήν την εντολή: $ osinfo-query os

Μόλις γίνει αυτό το virt-viewer το πακέτο θα εγκατασταθεί και θα εγκατασταθεί ο εγκαταστάτης OS guest:

Στιγμιότυπο εγκατάστασης του Debian

Αλληλεπίδραση με εικονικές μηχανές με το βοηθητικό πρόγραμμα Virsh

Το βοηθητικό πρόγραμμα virsh είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αλληλεπίδρασης με τις εικονικές μηχανές σας. Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το βοηθητικό πρόγραμμα virsh, πρέπει να ελέγξετε πόσοι διαμορφωμένοι επισκέπτες είναι διαθέσιμοι. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτελώντας την ακόλουθη εντολή:

# λίστα virsh - όλα

Η εισαγωγή αυτής της εντολής θα σας δείξει το ταυτότητα, όνομα, και κατάσταση των διαμορφωμένων επισκεπτών (συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο είναι ενεργά ή όχι.) Η εντολή virsh μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα:

 • virsh shutdown - κλείνει τον επισκέπτη
 • virsh καταστρέψει - Απενεργοποιήστε τον επισκέπτη μέσω ωμής βίας
 • virsh undefine - Διαγραφή μιας μηχανής φιλοξενίας
 • virsh επεξεργασία - Επεξεργασία παραμέτρων μηχανής

Εδώ θα δούμε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις παραμέτρους της μηχανής:

# virsh επεξεργασία linuxconfig-vm

Αν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των VCPU, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

1

Για να αυξήσετε τον αριθμό των μηχανών που θα εισάγετε:

2

Για να κάνετε τις αλλαγές, πρέπει να επανεκκινήσετε την εικονική μηχανή. Για να το κάνετε αυτό, καταχωρίστε τα εξής:

# virsh επανεκκίνηση linuxconfig-vm

Εκκίνηση εικονικών μηχανών κατά την εκκίνηση

Υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι που θα θέλατε να έχετε στη διάθεσή σας κατά την εκκίνηση. Χρησιμοποιώντας την εντολή virsh μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμες τις εικονικές μηχανές σας κατά την εκκίνηση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή:

# virsh autostart linuxconfig-vm

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν την εντολή ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να την πληκτρολογήσετε:

#virsh autostart --disable linuxconfig-vm

Κλωνοποίηση εικονικών μηχανών

Αντί να δημιουργείτε συνεχώς νέες εικονικές μηχανές, μπορείτε επίσης να κλωνοποιήσετε υπάρχουσες μηχανές. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή:

virt-clond \
--original = linuxconfig-vm \
--name = linuxconfig-vm-clone \
--file = / var / lib / libvirt / images / linuxconfig / vm.qcow2

Οι επιλογές αυτής της εντολής είναι:

 • -πρωτότυπο - Το όνομα του επισκέπτη που θέλετε να κλωνοποιήσετε
 • -όνομα - Το όνομα του νέου επισκέπτη
 • -αρχείο - Χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στους εικονικούς σκληρούς δίσκους που θέλετε να κλωνοποιήσετε. Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η εντολή, θα δημιουργηθεί ένας νέος τομέας linuxconfig-vm-clone

Για να επαληθεύσετε τον τομέα θα εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή:

# λίστα virsh - όλα

Τελικές λέξεις

Η εγκατάσταση μιας εικονικής μηχανής με KVM δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη εάν εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές. Σε αυτό το άρθρο, μόλις ρυθμίσαμε τα βασικά αλλά, καθώς γίνετε πιο έμπειρος, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες παραμέτρους για να ρυθμίσετε αποτελεσματικότερα τις εικονικές μηχανές σας. Προς το παρόν, αυτές οι ρυθμίσεις θα σας πάρουν από το έδαφος και είναι έτοιμες να μπείτε στον κόσμο των εικονικών μηχανών KVM.

Δείτε επίσης: Οδηγός εικονικοποίησης λειτουργιών δικτύου

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2